Giáo dụcLớp 6

30 câu trắc nghiệm về loại từ trong Tiếng Anh có đáp án

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em tài liệu 30 câu trắc nghiệm về loại từ trong Tiếng Anh có đáp án nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị tốt cho kì thi sắp tới. Hi vọng rằng đây sẽ là tài liệu bổ ích cho các em, chúc các em đạt thành tích cao trong học tập.

30 CÂU TRẮC NGHIỆM VỀ TỪ LOẠI TRONG TIẾNG ANH CÓ ĐÁP ÁN

1. John cannot make a _______ to get married to Mary or stay single until he can afford a house and a car.

a. decide

b. decision

c. decisive

d. decisively

2. She often drives very ________ so she rarely causes accident .

a. carefully

b. careful

c. caring

d. careless

3. All Sue’s friends and __________ came to her party .

a. relations

b. relatives

c. relationship

d. related

4. My father studies about life and structure of plants and animals. He is a ……….

a. biology

b. biologist

c. biological

d. biologically

5. She takes the …….. for running the household.

a. responsibility

b. responsible

c. responsibly

d. responsiveness.

6. We are a very close-nit family and very ….. of one another.

a. supporting

b. supportive

c. support

d. supporter

7. You are old enough to take _______ for what you have done.

a. responsible

b. responsibility

c. responsibly

d. irresponsible

8. He has been very interested in doing research on _______ since he was at high school.

a. biology

b. biological

c. biologist

d. biologically

9. Although they are twins, they have almost the same appearance but they are seldom in __.

a. agree

b. agreeable

c. agreement

d. agreeably

10. The more _______ and positive you look, the better you will feel.

a. confide

b. confident

c. confidently

d. confidence

11. My parents will have celebrated 30 years of _______ by next week.

a. marry

b. married

c. marriageable

d. marriage

12. London is home to people of many _______ cultures.

a. diverse

b. diversity

c. diversify

d. diversification

13. Some people are concerned with physical ______ when choosing a wife or husband.

a. attractive

b. attraction

c. attractiveness

d. attractively

14. Mrs. Pike was so angry that she made a _______ gesture at the driver.

a. rude

b. rudeness

c. rudely

d. rudest

15. She sent me a _______ letter thanking me for my invitation.

a. polite

b. politely

c. politeness

d. impoliteness

16. He is unhappy because of his — climate.

a. continent

b. continental

c. continence

d. continentally

18. She has a — used in schools and universities.

a. widely

b. wide

c. widen

d. width

20. I sometimes do not feel –.

a. communicative

b. communication

c. communicate

d. communicatively

22. I have to do this job because I have no — in Cairo.

a. instruct

b. instructors

c. instructions

d. instructive

24. He did some odd jobs at home –.

a. harm

b. harmful

c. harmless

d. unharmed

26. During his — novels on adventure.

a. interest

b. interestedly

c. interesting

d. interested

28. He failed the final exam because he didn’t make any –.

a. convenient

b. convenience

c. conveniently

d. convene

30. She is —— in her book.

a. absorbed

b. absorbent

c. absorptive

d. absorb

ĐÁP ÁN:

1 – b; 2 – a; 3 – b; 4 – b; 5 – a;

6 – b; 7 – b; 8 – a; 9 – c; 10 – b;

11 – d; 12 – c; 13 – b; 14 – a; 15 – a;

16 – c; 17 – b; 18 – d; 19 – a; 20 – b;

21 – b; 22 – b; 23 – c; 24 – d; 25 – c

26 – b; 27 – c; 28 – b; 29 – b; 30 – a;

……..

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu 30 câu trắc nghiệm về loại từ trong Tiếng Anh có đáp án, để theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác vui lòng đăng nhập vào hệ thống hoc247.net chọn chức năng xem online hoặc tải về máy!

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Cách sử dụng much và many trong Tiếng Anh
  • Bài tập tự luận về đại từ chỉ định có đáp án

Chúc các em học tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button