Giáo dụcLớp 6

Bài tập đọc hiểu Tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em tài liệu Bài tập đọc hiểu Tiếng Anh lớp 6 có đáp án nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị tốt cho kì thi sắp tới. Hi vọng rằng đây sẽ là tài liệu bổ ích cho các em, chúc các em đạt thành tích cao trong học tập.

BÀI TẬP ĐỌC HIỂU TIẾNG ANH LỚP 6 CÓ ĐÁP ÁN

I. Đọc đoạn văn, chọn đáp án thích hợp nhất bên dưới:

I live in a house near the sea. It is…(1)… old house, about 100 years old and…(2)… very small. There are two bed rooms upstairs…(3)… no bathroom. The bathroom is down stairs… (4)… the kitchen and there is a living room where there is a lovely old fire place. There is a garden…(5)… the house. The garden…(6)… down to the beach and in spring and summer…(7)… flowers every where. I like alone…(8)… my dog, Rack, but we have a lot of visitors. My city friends often stay with…(9)…

I love my house for… (10)… reasons: the garden, the flowers in summer, the fee in winter, but the best thing is the view from my bedroom window.

1. A. a                         B. an                            C. the                          D. any

2. A. It’s                      B. It                             C. there’s                     D. They’re

3. A. and                     B. or                            C. but                          D. too

4. A. between              B. next                        C. near to                    D. next to

5. A. in front               B. front of                   C. of front in               D. in front of

6. A. go                       B. going                      C. goes                        D. in goes

7. A. these are             B. they are                   C. there are                  D. those are

8. A. for                      B. of                            C. on                           D. with

9. A. me                      B. I                              C. my                          D. I’m

10. A. a                       B. any                          C. many                       D. a lot

II. Đọc đoạn văn sau và viết chữ T vào câu đúng, chữ F vào câu sai

Miss Lien lives in a small house in Hanoi. She teaches English at a school there. She usually has breakfast at seven in the morning and she has lunch at twelve o’clock in the canteen of the school. She teaches her students in the morning. She teaches them dialogues on Wednesdays and Fridays. On Mondays, she teaches them grammar. In the evening, she usually stays at home and listens to music. She sometimes goes to the movie theatre. She always goes to bed at ten o’clock.

1. __F____ Miss Lien lives in a big house and teaches English at a school in Hanoi.

2. ______ She usually has breakfast at 7.30 in the morning and has lunch at home at 12 o’clock.

3. ______ She teaches her students dialogues on Mondays, Wednesdays and Fridays.

4. ______ She usually stays at home in the evening and goes to bed at 9.

5. ______ Sometimes she goes to the movie theatre.

III. Đọc đoạn văn sau và viết chữ T vào câu đúng, chữ F vào câu sai:

Quang is a gymnast. He is tall and thin. He has short black hair. His eyes are brown. He has a round face and thin lips. Quang is having dinner at the moment. He is eating fish. He often has fish, meat and vagetables for dinner. After dinner he eats bananas. Then he drinks orange juice. He feels full after dinner.

……. 1. Quang is a student.

……. 2. He is short and big.

……. 3. He has short hair.

……. 4. His hair is white.

……. 5. He has brown eyes.

……. 6. Quang’s face is round and his lips are full.

……. 7. He is having a bath now.

……. 8. He is eating vegetables.

……. 9. He often has dinner with fish, meat and vegetables.

……. 10. Quang feels hungry after dinner.

IV. Đọc đoạn văn và xác định câu đúng (T), sai (F)

Vinh likes outdoor sports. He can play soccer, tennis and badminton. He enjoys swimming and jogging in the morning. He likes summer because he can go swimming every day. He doesn’t like winter because it is very cold. He likes spring when three are a lot of flowers and trees in the garden, but he thinks fall is the best season because the weather is fine and people can play any sports they like.

1/ Vinh can’t play badminton……………

2/ He doesn’t like jogging in the morning…………..

3/ He goes swimming in the summer………….. .

4/ He thinks it’s very cold in the spring……………

5/ It’s very warm in the winter…………..

6/ There are many trees in the spring…………

7/ The fall season is the best of all…………..

8/ He likes three seasons in a year……………

V. Điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống sau.

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t (1) ______ up until a quarter past seven. He (2) ______ a shower and gets dressed. (3) ______ breakfast, he cleans (4) ______ teeth. He leaves his house at eight o’clock and catches the train (5) ______ Manchester. On the train, he (6) ______ the newspaper and (7) ______ the crossword. He comes (8) ______ at about half (9) ______ six in the evening. After dinner, he washes up. Then he usually (10) ______ TV. He goes to bed at about 11.30.

VI. Đọc đoạn văn và hoàn thành nốt những câu sau.

Her name is Lan. She lives in a house in the city. Near her house, there is a supermarket, a bank, a post office and a clinic. She is a student. She studies at Le Quy Don School. Her house is far from her school so she often goes to school by bike. She goes to school in the afternoon. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a river.

1. Lan lives in a house ________________________.

2. Near her house, there is _____________________.

3. She studies at _____________________________.

4. She often goes to school by __________________.

5. Behind the school, there is ___________________.

VII. Đọc đoạn văn, trả lời các câu hỏi:

“Mrs Lien is a nurse. Her house is near the hospital. It is in front of the park, between the drugstore and the bakery. Today she doesn’t go to work because it’s Sunday. There are five room in her house, and her house has a small yard to the right of the house, there are flowers and there are small trees to the left of it. There is a well behind her house.

1-What does Mrs Lien do?

………………………………………………………………………

2-How many rooms does her house have?

……………………………………………………………………….

3-Is the yard big or small ?

………………………………………………………….

4-Where are the flowers ?

………………………………………………………………….

5-What is there behind the house ?

…………………………………………………………………

VIII. Chọn từ thích hợp điền vào chỗ trống:

I (1) __________ usually eat breakfast. I only have (2) __________ of coffee. I don’t eat (3) __________ until about eleven o’clock. Then I have a biscuit and a glass of (4) ___________. For lunch I usually have a salad. That’s (5) __________ about two o’clock. I have (6) __________ at haft past six in the afternoon. I’m a vegetarian, so I don’t eat (7) ___________ or fish. I eat cheese and eggs and thing like that. I have a glass of water or fruit (8) ___________ with my meal.

1/ A- don’t                   B- not                          C- am not                    D- No

2/ A- a packet              B- a cup                       C- can                          D- a bar

3/ A- any                     B- some                       C- anything                 D- something

4/ A- peas                    B- rice                         C- chocolates              D- milk

5/ A- at                        B- on                           C- in                            D- of

6/ A- Breakfast           B- lunch                      C- dinner                     D- supper

7/ A- meat                   B- rice                         C- vegetables              D- noodles

8/ A- water                  B- soda                        C- juice                       D- lemonade

IX. Đọc đoạn văn và xác định câu đúng (T), sai (F)

Minh lives in the city with his mother, father and sister. Their house is next to a store. On the street, there is a restaurant, a bookstore and a temple. In the neighborhood, there is a hospital, a factory, a museum and a stadium. Minh’s father works in the factory. His mother works in the hospital.

1. Minh lives in the country. …………..

2. Their house is next to a store. ………….

3. Minh’s father works in a hospital. …………..

X. Chọn từ thích hợp điền vào chỗ trống:

There are four (1)…… in a year. (2)….. are spring, summer, fall and winter. In the (3)……., the weather is usually warm. Sometimes it is cold (4)…. not very cold. There are (5)…. flowers in the spring. In the summer, the day is long and the night is (6)…. People often (7)… swimming in this season. The fall is the season (8)… fruits. In the (9)…, it is usually very cold. The day is short and the (10)…. is long.

1. A. weather              B. seasons                   C. activities                 D. months

2. A. It                        B. What                       C. They                       D. The

3. A. summer               B. autumn                   C. fall                          D. spring

4. A. but                      B. and                         C. in                            D. too

5. A. many                  B. much                       C. two                         D. lots

6. A. long                    B. short                       C. fat                           D. tall

7. A. go                       B. do                           C. play                         D. skip

8. A. on                       B. of                            C. at                            D. in

9. A. summer               B. fall                          C. winter                     D. spring

10. A. afternoon          B. morning                  C. dinner                     D. night

ĐÁP ÁN

I.

1 – A; 2 – A; 3 – C; 4 – D; 5 – D; 6 – C; 7 – C; 8 – D; 9 – A; 10 – C

II.

2 – F; 3 – F; 4 – F; 5 – T

III.

1 – F; 2 – F; 3 – T; 4 – F; 5 – T; 6 – F; 7 – F; 8 – F; 9 – T; 10 – F

IV.

1 – F; 2 – F; 3 – T; 4 – F; 5 – F; 6 – T; 7 – T; 8 – T

V.

1 – get; 2 – takes; 3 – After; 4 – his; 5 – to; 6 – reads; 7 – plays; 8 – home; 9 – past; 10 – watches

VI.

1 – in the city;

2 – a supermarket, a bank, a post office and a clinic;

3 – Le Quy Don School;

4 – bike;

5 – a river;

VII.

1 – She is a nurse.

2 – There are five room in her house.

3 – It is small.

4 – They ar to the left of the house.

5 – There is a well behind her house.

VIII.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – D; 5 – A; 6 – C; 7 – A; 8 – C

IX.

1 – F; 2 – T; 3 – F;

X.

1 – B; 2 – C; 3 – D; 4 – A; 5 – B; 7 – A; 8 – B; 9 – C; 10 – D

……..

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu Bài tập đọc hiểu Tiếng Anh lớp 6 có đáp án, để theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác vui lòng đăng nhập vào hệ thống hoc247.net chọn chức năng xem online hoặc tải về máy!

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Từ vựng Tiếng Anh thông dụng về đồ ăn và thức uống
  • Từ vựng Tiếng Anh chủ đề hoạt động thường ngày

Chúc các em học tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button