Giáo dụcLớp 6

Bài tập theo từng Unit (Unit 1, 2, 3) Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm

Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em tài liệu Bài tập Unit 1, 2, 3 Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm dưới đây nhằm giúp các em luyện tập các dạng bài trắc nghiệm và tự luận trong các Unit 1, 2 và 3 trong chương trình Tiếng Anh 6 và chuẩn bị tốt cho kì thi HK1 sắp tới. Chúc các em học tập tốt.

BÀI TẬP UNIT, 1, 2, 3 TIẾNG ANH 6 CHƯƠNG TRÌNH THÍ ĐIỂM

BÀI TẬP UNIT 1: MY NEW SCHOOL

I. Complete the sentences with the –ing form of the verbs.

Example: Come to my house Minh. We are listening to music. (listen)

1. Look! The dog ______________ in the river. (swim)

2. She __________ her holiday with her family. (enjoy)

3. Listen! Someone ______________ at the door. (knock)

4. Be quiet! We ______________ in the library. (study)

5. Lan ___________ her homework. (do)

6. They _____________ TV at home. (watch)

7. My grandfather _____________ newspaper. (read)

8. The boys ________________ football in the yard. (play)

II. Complete the sentences with am, is or are.

1. A: Can I talk to Minh?

B: She isn’t at home. She ____________ reading books in the library.

2. A: Where are Peter and Tom?

B: They _____________ shopping.

3. A: Where is Phuong?

B: She ___________ playing chess in the living room now.

4. A: Are you OK?

B: Yes, I _____________ having great fun with my friends.

5. A: Please help me with these boxes.

B: Sorry. I ____________ going to school.

III. Complete the following sentences with the verbs in the Present continuous.

listen

have

speak

read

play

not watch

1. Please be quiet! I ______________________________ my book.

2. Susan and Alice______________ a DVD. They are playing computer games.

3.____________ Mary_____________ breakfast? It’s time to go to school.

4. Which CD____________ you______________ to?

5. What_______________ Nga_______________?

6. Right now John________________ table tennis with the school team.

IV. Fill in the blanks with words in the box.

am

is

are

do

does

have

1. What________________ you usually do at break time?

2. Mr. Minh______________ our favourite teacher. He teaches English.

3. How___________ you go to school every day, Nhan?

4. Cuong_____________ Minh’s best friend.

5. My brother______________ doing his homework now.

6. They____________ going to open a new library.

7. ___________you hungry?

8. Where_____________ you go shopping?

9. ___________your sister like pop music?

10. Hoa____________ watching a video clip on Youtube now.

11. I_____________ having dinner at my friend’s house.

12. We often______________ Math lesson on Wednesday and Friday.

V. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)_______________ their parents in the holidays.

2. We (speak)________________ French at the moment.

3. I (watch)_______________ TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)_______________ to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) ______________ a horse.

6. We (play)____________ tennis now.

7. Minh sometimes (practice)____________ the guitar in his room.

8. you (like)______________ chocolate ice cream?

9. I really (like)____________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take)__________ a shower.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN BÀI TẬP UNIT 1

I. Complete the sentences with the –ing form of the verbs.

1. is swimming

2. is enjoying

3. is knocking

4. are studying

5. is doing

6. are watching

7. is reading

8. are playing

II. Complete the sentences with am, is or are.

1 – is; 2 – are; 3 – is; 4 – am; 5 – am

III. Complete the following sentences with the verbs in the Present continuous.

1. am reading

2. are not watching

3. Is Mary having

4. are you listening

5. is Nga speaking

6. is playing

IV. Fill in the blanks with words in the box.

1. do; 2. is; 3. do; 4. is; 5. is; 6. are;

7. are; 8. do; 9. Does; 10. is; 11. am; 12. have

V. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. visit; 2. are speaking;

3. watch; 4. goes;

5. is riding; 6. are playing;

7. practices; 8. Do you like;

9. like; 10. is taking

VI. Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1 – drivers; 2 – Is she learning; 3 – are studying;

4 – spending; 5 – go – read; 6 – Do you like;

VII. Fill each blank with a suitable word in the box.

1 – is; 2 – do; 3 – does; 4 – is; 5 – Are;

6 – do; 7 – are; 8 – have; 9 – Does; 10 – is;

BÀI TẬP UNIT 2: MY HOME

I/ Put the words in the correct rows

board, compass, fridge, English, school bag, rubber, chair, lamp, pen, pencil, desk, ceiling fan, chair, cupboard, table, bench, physics, history, pencil case, calculator, textbook, pencil sharpener, television, sink,

School things:

Home things:

Subjects:

II. Change the words into plural form

1. A nurse

2.A picture

3. A watch

4. A party

5. A tomato

6. A tooth

7. A candy

8. A day

9. A knife

10. A glass

11. A city

12. A box

III/ Phonetics:

1/ a. washes     b. watches       c. tables           d. classes

2/ a. streets      b. books           c. maps            d. pens

3/ a. lamps       b. pencils         c. rubbers         d. rulers

4/ a. misses      b. sandwiches c. classes         d. pictures

5/ a. goes         b. plays            c. reads            d. glasses

6/ a. sunny       b. fun               c. club             d. computer

7/ a. over         b. go                c. photo           d. corner

8/ sinks            b. cupboards    c. lamps           d. toilets

IV/ Write 3 sentence with there is ………. And 3 sentences with there are ………

……………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………

……………………………………………………………………….

………………………………………………………………………….

V/ Answer questions:

1/ Is there a bed in your bedroom?

2/ Are there two pillows in your bedroom?

3/ It there a kitchen in your house?

4/ Are there six tables in your living room?

5/ Is there a balcony in front of your house?

6/ What is there behind your computer?

7/ What is there next to the fridge in your kitchen?

8/ Where is the television in your house?

9/ where is the sofa in your house?

VI/ Write (T) if the statement is true, and write (F) if the statement is false.

Minh lives with his parents in a lovely apartment in Ho Chi Minh City. His apartment is not very big but it is comfortable. There are five rooms in the apartment: a living room, two bedrooms, a kitchen and a bathroom. The living room is the biggest of all. It is beautiful furnished. The bath room is very beautiful. It has a sink, a tub and a shower. The kitchen is very modern and has everything: refrigerator, washing machine, dishwasher, gas cooker, electric stove, kitchen table…. Minh’s bedroom is not large, but it is very bright and its colors are nice. Minh likes his apartment a lot.

____ 1. There are five rooms in Minh’s apartment.

____ 2. The living room is bigger than any other rooms in his apartment.

____ 3. The sink is in the bath room.

____ 4. His bedroom is large.

____ 5. The kitchen is modern because there is a washing machine there.

____ 6. The colors of his bedroom are nice.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN BÀI TẬP UNIT 2

I/

school things: board; compass, school bag, rubber, pen, pencil, pencil case, calculator, textbook, pencil sharpener,

Home things): fridge, chair, lamp, desk, ceiling fan, chair, cupboard, table, bench, television, sink,

Subjects): English, physics, history,

II/

1. Nurses

2. pictures

3. watches

4. parties

5. tomatoes

6. teeth

7. candies

8. days

9. knives

10. glasses

11. cities

12. boxes

III/ Phonetics:

1 – c; 2 – d; 3 – a; 4 – d; 5 – d; 6 – d; 7 – d; 8 – b;

IV/ Write 3 sentence with there is ………. And 3 sentences with there are ………

1, There is laptop in my room.

There is a small plant pot on my table.

There is a pen on my table.

2. There are 3 books on my table.

There are many posters on the wall.

There are two cats under the table.

V/ Answer questions:

Học sinh tự trả lời.

1 – Yes, there is.

2 – No, there are not.

3 – Yes, there is.

4 – No, there are not.

5 – Yes, there is.

6 – There is a pond.

7 – There is a cupboard.

8 – It is in the living room.

9 – It is in the living room.

VI/ Write (T) if the statement is true, and write (F) if the statement is false.

1 – T; 2 – T; 3 – T; 4 – F; 5 – F; 6 – T;

VII/ Rewrite sentences.

1 – A small lake is behind my house.

2 – There are a lot of vegetables and fruits in his farm.

3 – The living room has everything.

4 – The television is on the right of the sofa.

5 – My apartment has five rooms.

6 – The table is in fron of the dog.

7 – The pillow is above the books.

8 – There are 25 classrooms in my school.

9 – There are 10 balls in the goal.

10 – Between the kitchen and living room is the toilet.

BÀI TẬP UNIT 3: MY FRIENDS

I. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1. Nam can wait hours for his friends without getting angry. He is a …… boy.

A. hard-working

B. free

C. patient

2. Lan is always ……. She studies more than four hours a day and never misses her homework.

A. Active

B. hard-working

C. smart

3. My brother can do all difficult Math exercises. He is a(n) …… student.

A. intelligent

B. confident

C. Careful

4. Our new neighbour is a …… girl. She has beautiful yellow hair.

A. wavy

B. straight

C. blonde

5. Please be …… when you have to use fire to cook.

A. happy

B. careful

C. quiet

6. The baby next to me is very ……. He talks all the time, which really annoys me.

A. talkative

B. silent

C. lovely

7. My Mum always asks me to wash my …… before meals.

A. fingers

B. arms

C. hands

8. We should brush our …… after meals and before bedtime every night.

A. tooth

B. teeth

C. hair

9. The part between the head and the body is the …….

A. neck

B. shoulders

C. hip

10. Everyone has 10 …… and 10 …….

A. hands – feet

B. arms – legs

C. fingers – toes

II. Reorder the words to make sentences.

1. magazine / it /my / is / favourite.

2. my grandma / visiting / and / am / I / grandpa.

3. the / play / evening / inside / kids / in / the.

4. you / what / going / do / tomorrow / are / to ?

5. long / have / monkeys / arms / legs / and.

III. Read the passage and choose the best word (A, B or C) to each space.

My new friend

One of my new ……(1)…… is Yuri. She ……(2)…… from Japan. She ……(3)…… big black eyes, brown ……(4)…… and a beautiful ……(5)…… . It’s bright and warm. She is ……(6)…… friendly and ……(7)…… . Yuri always ……(8)…… me whenever I ……(9)…… any difficulty. I teach ……(10)…… some Vietnamese, too.

 

1/ A. friend     B. friends        C. classmate

2/ A. comes     B. come           C. is coming

3/ A. have        B. is                 C. has

4/ A. head       B. eyes            C. hair

5/ A. mouth     B. laugh           C. smile

6/ A. not          B. no               C. very

7/ A. smart      B. kind            C. careful

8/ A. teaches   B. tells             C. helps

9/ A. have        B. has              C. am

10/ A. her        B. hers             C. herself

IV. Read the passage about Nga and her best friend, then choose the best answer (A, B or C) to each question.

My name is Nga and my best friend is Lan. She is my classmate. We are both in grade 6 at Lam Son Secondary School. Lan lives next to my house. Every day, my father takes us to school on his motorbike, and we come home on foot in the evening. She is an intelligent girl. Her favourite subject is math, and she is really good at it. Mine is English. We usually help each other with our homework. Whenever i am sad, Lan always tells me stories to make me happy. I feel really lucky to have a best friend like Lan.

1. How old are Lan and Nga?

A. 10

B. 12

C. 14

2. How do they go to school?

A. By bus

B. On foot

C. By motorbike

3. What is NOT TRUE about the passage?

A. They are classmates.

B. They are neighbours.

C. English is Lan’s favourite subject.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN BÀI TẬP UNIT 3

I. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – B;

6 – A; 7 – C; 8 – B; 9 – A; 10 – C;

II. Reorder the words to make sentences.

1. It is my favorite magazine.

2. I am visiting my grandma and grandpa.

3. Kids play inside in the evening.

4. What are you going to do tomorrow?

5. Monkeys have long arms and legs.

III. Read the passage and choose the best word (A, B or C) to each space.

1 – A; 2 – A; 3 – C; 4 – C; 5 – C; 

6 – C; 7 – B; 8 – C; 9 – A; 10 – A; 

IV. Read the passage about Nga and her best friend, then choose the best answer (A, B or C) to each question.

1 – B; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – B; 

V. Rewrite these following sentences with the same meaning.

1 – This is an old bald man.

2 – The girl’s hair is long and brown.

3 – The boy’s eyes are blue.

4 – Jane’s eyelashes are curved.

5 – Jodie’s height is not medium.

6 – The dog’s tail is long.

7 – Jackie and Danny’s eyes are big and black.

8 – Is her face round or oval?

9 – Are Susan and Jimmy’s complexions dark?

10 – Their cheeks are not chubby.

……..

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu Bài tập theo từng Unit (Unit 1, 2, 3) Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm, để theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác vui lòng đăng nhập vào hệ thống hoc247.net chọn chức năng xem online hoặc tải về máy!

Chúc các em học tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button