Giáo dụcLớp 6

Bài tập theo từng Unit (Unit 4, 5, 6) Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm

Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em tài liệu Bài tập Unit 4, 5, 6 Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm dưới đây nhằm giúp các em luyện tập các dạng bài trắc nghiệm và tự luận trong các Unit 4, 5 và 6 trong chương trình Tiếng Anh 6 và chuẩn bị tốt cho kì thi HK1 sắp tới. Chúc các em học tập tốt.

BÀI TẬP UNIT 4, 5, 6 TIẾNG ANH 6 CHƯƠNG TRÌNH THÍ ĐIỂM

BÀI TẬP UNIT 4: MY NEIGHBOURHOOD

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1/ A. advice           B. price                  C. nice                   D. police

2/ A. express         B. exciting             C. expensive          D. excellent

3/ A. coffee           B. see                    C. agree                 D. free

4/ A. city               B. cathedral           C. central               D. cinema

5/ A. treat              B. clean                 C. great                 D. beach

II. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1/ A. grocery         B. restaurant          C. café                   D. cathedral

2/ A. better            B. smaller              C. worker              D. hotter

3/ A. sweet            B. bread                C. cake                  D. coffee

4/ A. bakery          B. grocery             C. neighbor           D. barber

5/ A. factory          B. park                  C. theatre              D. cinema

III. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1. David is more …… than Peter.

A. intelligenter

B. intelligent than

C. intelligent

2. My sister plays the piano …… than my brother.

A. gooder

B. more good

C. better

3. The pink flower is …… than the yellow one.

A. beautiful

B. more beautiful

C. beautifuler

4. His story is …… than theirs.

A. funnier

B. more funnier

C. funnyer

IV. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

bad      cold      important       dangerous       good

1. It’s …… in the north of Viet Nam than in the south.

2. Is a snake …… than a dog?

3. Doing our homework is …… than reading a novel.

4. She’s not very happy. Her exam results are …… than her sister’s.

5. Let’s go to Da Lat. The weather’s …… there than that in Ho Chi Minh City.

V. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

My Peaceful Neighbourhood

My …(1)… lives in this area for more …(2)… 15 years. This is a quiet, safe place with great neighbours. They …(3)… all nice people. If anyone has problems, they are always there to …(4)… him (her). Besides, we are never worried about losing things. For …(5)…, my mother sometimes locks our dog outside when she goes to …(6)…. Miss Lan, who lives …(7)… to our house, always takes care of it and gives the dog back in the evening. I also have many …(8)…, too. We play all kinds of games every evening. My …(9)… is really safe and nice place to live, and i …(10)… it so much.

1/ A. house                  B. home                       C. family

2/ A. then                    B. than                        C. that

3/ A. are                      B. have                        C. are having

4/ A. smile                   B. laugh                       C. help

5/ A. example              B. reason                     C. examples

6/ A. do                       B. school                     C. work

7/ A. beside                 B. next                        C. in front

8/ A. kids                    B. friends                    C. friend

9/ A. neighbour           B. neighbourhood       C. family

10/ A. loves                 B. love                         C. hates

VI. Complete the sentences with correct form of adjectives.

1. She can’t stay (long) ______________ than 30 minutes.

2. Well, the place looks (clean) ______________ now.

3. The red shirt is better but it’s (expensive) ______________ than the white one.

4. Being a firefighter is (dangerous) ______________ than being a builder.

5. The weather this summer is even (hot) ______________ than last summer.

6. Your accent is (bad) ______________ than mine.

7. Hot dogs are (good) ______________ than hamburgers.

8. French is considered to be (difficult) ______________ than English.

9. I think scuba diving is (fascinating) ______________ than climbing.

10. He thinks this test was (difficult) ______________ than the last one.

Key

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1 – D. police;

2 – D. excellent;

3 – A. coffee;

4 – B. cathedral

5 – C great

II. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1 – D. cathedral;

2 – C. worker;

3 – D. coffee;

4 – C. neighbor;

5 – A. factory;

III. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1 – C. intelligent;

2 – C. better;

3 – B. more beautiful;

4 – A. funnier;

IV. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

1 – colder;

2 – more dangerous;

3. more important

4 – worse

5 – better

V. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – A;

6 – C; 7 – B; 8 – B; 9 – B; 10 – B; 

VI. Complete the sentences with correct form of adjectives.

1 – longer; 2 – cleaner; 3 – more expensive; 4 – more dangerous; 5 – hotter;

6 – worse; 7 – better; 8 – more difficult; 9 – more fascinating; 10 – more difficult;

BÀI TẬP UNIT 5: NATURAL WONDERS OF THE WORLD

I. Find one odd word A, B, C or D.

1/ A. island      B. mountain    C. bay              D. building

2/ A. long        B. deep            C. wonderful   D. high

3/ A. rock        B. waterfall     C. river            D. lake

4/ A. watch     B. see              C. enjoy           D. look

5/ A. biggest    B. quieter        C. best             D. smallest

II. Choose the words in the box to make sentences, using superlatives

big     cold      deep      high      long

1. Mount Everest is one of the …… mountains in the world.

2. The Nile is the …… river in the world.

3. Russia is one of the …… countries in the world. The weather is still cold in summer.

4. The blue whale is the …… animal in the world.

5. The Pacific Ocean is the …… ocean in the world.

III. Fill in the blanks with the appropriate forms of the adjectives in brackets.

1. Bangladesh is the (wet) …… of the three countries: Vietnam, England and Bangladesh.

2. The Sahara is the world’s (hot) …… desert.

3. Loch Lomond in Scotland is the (large) …… freshwater lake in Great Britain.

4. Lake Erie is (small) …… than Lake Huron.

5. Mount Everest is 8.848 meters (high) ……

6. The Amazon River is (long) …… than Mekong River.

7. Fansipan is the (high) …… mountain in Vietnam.

8. Travelling by bus is (cheap) ….. than by taxi.

IV. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each statement.

Da Nang is one of the most peaceful cities in Viet Nam with a lot of beautiful beaches. This is a wonderful place for those who love seas and enjoy fresh air. Life here is not so busy as that in Ho Chi Minh City. It is not only a beautiful city but also a safe place to live in. Every evening, after work, you can easily catch the sight of families riding to the beach, leaving their motorbikes on the seaside and jumping into the water. They are not afraid of losing their motorbikes. They believe that their vehicles will still be there when they come back. There is no beggar here and the air is fresh. Another good thing is the food. If you love seafood, Da Nang will be the right choice. The food here is very fresh and the price in cheaper than that in Ho Chi Minh City.

1. Da Nang is a good place for sea lovers.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

2. The life in Da Nang is busier than that in Ho Chi Minh City.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

3. There are beautiful mountains in Da Nang.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

4. It is not expensive to buy seafood in Da Nang City.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

5. Da Nang is not only peaceful but also beautiful.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN BÀI TẬP UNIT 5

I.

1. D; 2. C; 3. A; 4. C; 5. B

II.

1. highest; 2. longest; 3. coldest; 4. biggest; 5. deepest

III.

1. wettest

2. hottest

3. largest

4. smaller

5. highest

6. longer

7. highest

8. cheaper

IV.

1. A; 2. B; 3. C; 4. C ; 5. A

V.

1. C     2. B     3. A     4. B     5. C     6. B     7. C     8. A     9. B     10. C

VI.

1. It is nearly 800,000 people.

2. The city part on the east bank of the Han River is.

3. The city part on the west bank of the Han River is.

4. The Han River Bridge is the newest one.

5. It is one of the beautiful beaches in the world.

VII.

1. must ; 2. must; 3. must; 4. mustn’t; 5. mustn’t

BÀI TẬP UNIT 6: PLACES

I. Make complete sentences from the words given below.

1. Hotel/ near/ Lan’s house -> There is a hotel near Lan’s house

2. Flowers/ behind/ my house ->……………………………………………

3. well/ right/ brother’s house ->……………………………………………

3. river/ next/ rice- paddy ->……………………………………………

4. two photocopy stores/ near/ bookstore ->……………………………………………

5. hospital/ between/ museum/ factory ->……………………………………………

6. many trees/ on/ our street ->……………………………………………

7. mountain/ opposite/ uncle’s house ->……………………………………………

8. two temples/ in/ our village ->……………………………………………

9. movie theater/ left/ street ->……………………………………………

II. Fill in the blanks with suitable prepositions:

1. They live ………a flat ……….their parents.

2. There are some trees in front ……..the house.

3. The nice paddy is next ……….the river.

4. The back yard is…………the house.

5. There is a well ……..the left ……..the house.

6. The restaurant is …..…..the bakery and the bookstore.

7. My sister works ..…..a hospital ……Le Loi Street.

8. There are some boats ….………the river.

III. Complete the sentences with a, an, the, any, some.

1. Do you live in ………..apartment in town? – No we live in ……….house in ……..country.

2. There aren’t ……….restaurants on my street.

3. Is there ……….vegetable garden in front of ……….yard?

4. What is that? -It is …………….. eraser.

5. There are ………………..flowers in front of my house.

6. There is ……..rice paddy to the left of my house.

7. Are there ………………..lakes in your city?

8. Near ……..river, there is …………….. rice paddy.

IV. Correct the mistakes:

1. There is a big yard in front the house.

2. There are trees tall behind the house.

3. There is a well to the left the house.

4. Which is Ba house?

5. It’s opposite bakery.

6. It’s next the movie theatre.

7. What’s to right of your house?

8. The toystore is in the police station and the bookstore.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN BÀI TẬP UNIT 6

I. Make complete sentences from the words given below.

2 – There are many flowers behind my house.

3 – There is a river next to the rice- paddy.

4 – There are two photocopy stores near the bookstore.

5 – There is a hospital between the museum and the factory.

6 – There are many trees on our street.

7 – There is a mountain opposite the uncle’s house.

8 – There are two temples in our village.

9 – There is a movie theater on the left of the street.

II. Fill in the blanks with suitable prepositions:

1 – in – with

2 – of

3 – to

4 – behind

5 – to – of

6 – between

7 – in – at

8 – on

III. Complete the sentences with a, an, the, any, some.

1 – a – a – the

2 – any

3 – a – the

4 – an

5 – some

6 – a

7 – any

8 – the – a

IV. Correct the mistakes:

1 – front => front of

2 – trees tall => tall trees

3 – left => left of

4 – Ba house => Ba’s house

5 – bakery => the bakery

6 – next => next to

7 – to right => to the right

8 – in => between

V. Give the correct form of the verbs

1. has        2. go           3. is            4. brushes       5. are          6. are

7. is      8. watches      9. are         10. play        11. has          12. gets

VI. Read the passage and do as directed:

1 – True

2 – True

3 – False

4 – False

5 – He lives in the city.

6 – It is behind the house.

7 – There is a stadium.

8 – It is opposite the house.

VII. Choose the best answer to finish each of the sentences bellow.

1. b      2. c      3. b      4. a      5. d

6. c      7. d      8. d      9. b      10. b

11. b    12. b    13. a    14. b    15. c

16. c    17. a    18. d    19. b    20. a

21. b    22. c    23. b    24. d   

……..

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu Bài tập theo từng Unit (Unit 4, 5, 6) Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm, để theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác vui lòng đăng nhập vào hệ thống hoc247.net chọn chức năng xem online hoặc tải về máy!

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bài tập Unit 1, 2, 3 Tiếng Anh 6 chương trình thí điểm

Chúc các em học tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button