Giáo dụcLớp 6

Bài tập trắc nghiệm và tự luận chuyên đề đọc hiểu Tiếng Anh 6

Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em tài liệu Bài tập trắc nghiệm và tự luận chuyên đề đọc hiểu Tiếng Anh 6 dưới đây nhằm giúp các em luyện tập dạng bài tập đọc hiểu chương trình Tiếng Anh 6 và chuẩn bị tốt cho kì thi HK1 sắp tới. Chúc các em học tập tốt.

BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM VÀ TỰ LUẬN CHUYÊN ĐỀ READING TIẾNG ANH 6

I. Read then answer the questions:

This is my friend. Her name is Linh. She goes to school from Monday to Saturday. Her school is on Nguyen Cao Thang Street and it is big. It has five floors. Linh’s classroom is on the third floor. She is in grade 6 class 6A. There are thirty-two pupils in her class.

Linh starts her classes at 2 o’clock in the afternoon and finishes them at 4:30. On Monday, she has Math, Literature and English. After school, Linh plays badminton, but her friend, Lien doesn’t play it; she plays volleyball. Linh goes home at 5:30.

Questions:

1. Where is Linh’s school?

………………………………………………………………………………

2. How many floors does her school have?

…………………………………………………………………….

3. Which class is she in?

……………………………………………………………………………..

4. What time does she start her classes?

…………………………………………………………………..

5. Does Lien play badminton?

…………………………………………………………………..

II. Read then Check True (T) or False (F):

I’m Ba. I’m a student. Every day, I get up at six o’clock, then I have breakfast at half past six. I go to school at ten to seven. My school is in the city. I live in a small house with my parents. My mother is a doctor. She works in a hospital. My father is a worker. He works in a factory. My parents go to work by motorbike.

1. Ba gets up at six o’clock. __________

2. He has breakfast at six fifteen. __________

3. His school is in the countryside. __________

4. His father works in a factory. __________

III. Read and choose the best answer.

Hoa is going on (1) …………………. this summer. First, she is going (2) ………………….Ha Long Bay, Ho Chi Minh Mausoleum (3) …………………. Hoi An Ancient town (4) …………………. five days. She is going to stay (5) …………………. her uncle in Ha Noi. (6) …………………., she is going to stay in a hotel in Hue for two days. She is going to see the (7) …………………. and Thien Mu (8) ………………….

1. A. vacation        B. season               C. school               D. house

2. A. visit              B. to visit              C. visits                 D. visiting

3. A. or                  B. because             C. and                    D. but

4. A. on                 B. at                       C. in                      D. for

5. A. with              B. up                     C. for                     D. after

6. A. And              B. Then                 C. Because            D. Finally

7. A. beach            B. river                  C. citadel               D. lake

8. A. museum        B. temple               C. stadium             D. pagoda

READING 2

I. Read the passage carefully and answer the questions below.

Hoa’s family lives in a beautiful house in the country. There are many flowers in front of her house. Behind the house, there is a well. To the right of the house, there is a rice-paddy and to the left of the house, there are tall trees. It’s very quiet here and Hoa loves her house very much.

Hoa’s father is a worker. He works in a big factory. Everyday, he travels to work by motorbike. He works in his factory from Monday to Friday. He doesn’t work on Saturdays and Sundays.

Questions:

1. Does Hoa live in town?

……………………………………………………………………………………..

2. What are there in front of her house?

………………………………………………………………………….

3. Is there a paddy field to the right of the house?

……………………………………………………………………………..

4. What does Hoa’s father do?

…………………………………………………………………………..

5. How does he travel to work?

……………………………………………………………………………

6. When does he work in the factory?

…………………………………………………………………………………..

II. Read and choose the best answer.

I live in a house near the sea. It is …………….. (1) old house, about 100 years old and …………….. (2) very small. There are two bedrooms upstairs …………….. (3) no bathroom. The bathroom is down stairs …………….. (4) the kitchen. There is a living room where there is a lovely old fire place. There is a garden …………….. (5) the house. The garden …………….. (6) down to the beach and in Spring and Summer …………….. (7) flowers everywhere. I like sitting alone …………….. (8) my dog, Rack, but we have a lot of visitors. My city friends often stay with …………….. (9) I love my house for …………….. (10)reasons: the garden, the flowers in Summer, the fire in winter, but the best thing is the view from my bedroom window.

1. A. a                   B. an                      C. the                     D. any

2. A. it’s                B. it                       C. there’s               D. they’re

3. A. so                  B. or                      C. but                    D. too

4. A. between        B. next                   C. near to              D. next to

5. A. in front         B. front of             C. of front of         D. in front of

6. A. go                 B. going                C. goes                  D. in goes

7. A. these are       B. they are             C. there are            D. those are

8. A. for                 B. of                      C. on                     D. with

9. A. me                B. I                        C. my                    D. I’m

10. A. a                 B. any                    C. many                 D. a lot

READING 3

I. Read then answer the questions.

Hello, I am Trung. This is my school. It is small and old but it is beautiful. Behind the school, there is a big yard. After school in the afternoon, we often play soccer there. The yard is clean and there are many trees and flowers there. My friends and I sit under these trees every morning to review our lessons. My school has two floors and fifteen classrooms. My classroom is on the first floor. There are forty-three teachers in my school. They are good teachers. I love them and I love my school very much.

1. Is Trung’s school big?

………………………………………………………………………………………

2. What is there behind his school?

…………………………………………………………………………………

3. What do Trung and his friends play after school?

…………………………………………………………………………………….

4. Where do Trung and his friends sit every morning to review their lessons?

……………………………………………………………………………………………

5. How many teachers are there in his school?

…………………………………………………………………………………………….

 II. Choose the best answer to fill in each blank of the following passage.

Dear Hanh,

I’m writing to invite you to a party we ………………. (1) at the flat next Friday, December 14th. As you know, ………………. (2) Lan’s 13th birthday next week and my birthday next month, ………………. (3) we thought we’d celebrate together and have a joint party.

I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if you ………………. (4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the Number 15 bus from the station and ……………… (5) at the Star Hotel. Walk down Long Viet Road, past the DanChu Cinema, and then ………………. (6) the first turning on the right. That’s LeLoi Road. Turn left     ………………. (7) the first junction, then go straight past the church as far as the next crossroads. ………………. (8) and our block of flats is the second on the right.

Do try and come. Of course you’re ………………. (9)to bring someone with you if you want to.

Look forward ………………. (10) you then!

1. A. have              B. are having         C. going to have    D. will has

2. A. it’s                B. its                      C. they’re              D. she’s

3. A. too                B. but                    C. because             D. so

4. A. to follow       B. follow               C. following          D. follows

5. A. get up           B. get by                C. get on                D. get off

6. A. have              B. get                     C. take                   D. bring

7. A. in                  B. at                       C. of                      D. on

8. A. Right turn     B. To right            C. To turn              D. Turn right

9. A. welcomed     B. welcome           C. welcoming        D. to welcome

10. A. to see          B. for seeing          C. of seeing           D. to seeing

READING 4

 I. Read the text then give the correct form of verb.

It (0. be) is Sunday evening and my friends and I (1. be) ………………….. Jane’s birthday party. Jane (2. wear) …………………..a beautiful long dress and (3. stand)          ………………….. next to her boyfriend. Some guests (4. drink) ………………….. wine or beer in the corner of the room. Some of her relatives (5. dance) ………………… in the middle of the room. Most people (6. sit) ………………… on chairs, (7. enjoy) ………………….. foods and (8. chat) ………………….. with one another. We often (9. go) ………………….. to our friends’ birthday parties. We always (10. dress) ………………….. well and (11. travel) ………………….. by taxi. Parties never (12. make) ………………….. us bored because we like.

 II. Read the passage carefully.

Nga is a good pupil. She is eleven. She is in grade 6. Every day, she gets up at six o’clock. After getting up, she washes her face, brushes her teeth. Then, she has breakfast with her family (her father, her mother and her brother). Her father is a doctor. He is forty- two years old. Her mother is a nurse. She is thirty- nine. Tam is her brother. He is a student. Nga goes to school after she gets dressed at 6.30. Her school is big. It has third floor and her classroom is on the second floor.

1. Choose True (T) or False (F)

1. Nga’s father is a doctor.

2. Nga goes to school at 6 o’clock.

3. Her mother is a teacher.

4. Tam is a student.

2. Answer the questions.

1. Which grade is Nga in?

………………………………………………………………………….

2. What time does she get up?

…………………………………………………………………

3. Is her school big?

…………………………………………………………………

4. Where is her classroom?

………………………………………………………………..

III. Read the text carefully then answer the following questions.

Loan is twelve years old. She is in grade 6. She lives in a house in the city with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a restaurant, a market and a stadium. Loan’s father works in the restaurant. Her mother works in the market. Loan goes to school at six fifteen in the morning. She has classes from six forty-five to eleven.

1. How many people are there in Loan’s family?

→  ………………………………………………………………………………

2. What is next to her house?

→  …………………………………………………………………….

3. What time do her classes start?

→  …………………………………………………………………………

4. What time do you go to school everyday?

→  ……………………………………………………………………………

READING 5

I. Read the passage carefully then answer the questions below.

Hi, my name is Linh. I’m eleven years old. I’m a pupil. I get up at half past five.After brush my teeth and wash my face, I take a shower and get dressed. I have my breakfast, then I leave the house at half past six and go to school The school is near my house, so I walk. Classes start at seven and end at half past eleven. I walk home and have lunch at twelve o’clock.

Questions:

1. How old is Linh?

……………………………………………………………………….

2. What does she do?

………………………………………………………………………

3. Does he get up at five thirty?

……………………………………………………………………

4. What time does she go to school?

………………………………………………………………………………..

5. Does she go to school by bike?

……………………………………………………………………………..

6. Do classes start at seven?

……………………………………………………………………………..

7. What time do classes end?

………………………………………………………………………………

II. Read the passage carefully.

A new shopping mall is opening in Nam’s neighborhood today. It is very different from the present shopping area. All the shops are under one roof. That will be very convenient, especially during the hot and humid summer months. Customers will shop in comfort and won’t notice the weather.

Some people in the neighborhood, however, are not happy about the changes. The owners of the small stores on Tran Phu Street think the mall will take their business. Some of the goods in the new stores will be the same as the ones in the small shops, but the stores in the mall will offer a wider selection of products, some at cheaper prices.

The residents and store owners have been concerned about the new mall for a few months. They have organized a community meeting in order to discuss the situation.

Answer the questions

1) What is special about the new shopping mall?

………………………………………………………………………………………..

2) What facilities are available in the shopping mall?

………………………………………………………………………………………

3) What do the small store owners think about the new shopping mall?

………………………………………………………………………………………………………………

4) What kinds of goods will the stores in the mall offer?

…………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1. It is on Nguyen Cao Thang Street.

2. It has five floors.

3. She is in grade 6 class 6A.

4. She starts her classes at 2 o’clock in the afternoon.

5. Ho, she doesn’t.

II.

1. T      2. F       3. F      4. T

III.

1. A     2. B       3. C      4. D      5. A       6. D     7. A      8. D

READING 2

I.

1. No, she doesn’t

2. There are many flowers in front of her house.

3. Yes, there is.

4. He is a worker.

5. He travels to work by motorbike.

6. He works in his factory from Monday to Friday.

II.

1. B     2. A      3. C     4. D      5.D     6. C     7. C      8. D      9. A      10.C

READING 3

I.

1. No, it isn’t.

2. There is a big yard.

3.They often play soccer in the yard.

4.They sit under the trees.

5.There are forty-three teachers.

II.

1. B     2. A      3. D       4. B       5. D       6. C       7. B       8. D      9. B      10. D

READING 4

I.

1. are

2. is wearing

3. standing

4. are drinking

5. are dancing

6. are sitting

7. enjoying

8. chatting

9. go

10. dress

11. travel

12. make

II.

1.

a. T      b. F      c. F     d. T

2.

1. She is in grade 6.

2. She gets up at six o’clock.

3. Yes, it is.

4. Her classroom is on the second floor.

III.

1. There are 4 people in her family.

2. It is next to a bookstore.

3. Her classes start from six forty-five to eleven.

4. I often go to school at six fifteen every day.

READING 5

I.

1. She is eleven years old.

2. She is a student.

3. No, she doesn’t.

4. She goes to school at half past six.

5. No, she doesn’t.

6. Yes, it does.

7. Classes end at half past eleven.

II. 

1. All the shops are under one roof and customers will shop in comfort.

2. The facilities such as air-conditioners, movie theatres, restaurants and children’s play area are available in the shopping mall.

3. They think that the new shopping mall will take their business.

4. The stores in the mall will offer a wider selection of products, some of which are sold at cheaper prices.

……..

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu Bài tập trắc nghiệm và tự luận chuyên đề đọc hiểu Tiếng Anh 6, để theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác vui lòng đăng nhập vào hệ thống hoc247.net chọn chức năng xem online hoặc tải về máy!

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bài tập tự luận chuyên đề viết lại câu Tiếng Anh 6 có đáp án

Chúc các em học tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button