Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Khuyến

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Khuyến nhằm giúp các em ôn tập kiến thức để chuẩn bị bước vào lớp 8. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGUYỄN KHUYẾN

1. Đề số 1

Bài 1: Chia động từ.

1. Be quite! I (watch)…. this film!

2. Don’t forget (turn)…. off the lights before going out.

3. You should (spend)…. less time (play)…. video games.

4. Children always like (listen)…. to stories.

5. Hoa rarely (go)…. to the movie or (eat)…. out in the evening.

6. Tina (stay)…. home and watch TV tonight.

7. I get up at 5.30 every day so I’m used to (get)…. up early.

8. Hoa (not go)…. on a picnic last weekend because she (catch)…. a bad cold.

Bài 2: Cho dạng đúng của từ trong ngoặc.

1. The Internet is a …. tool for information seeking. (use)

2. She knows all the people in her …. . (neighbor)

3. Are we going on the right …. ? (direct)

4. He had an accident because he drove …. .(care)

5. The book is full of …. stories. (amuse)

6. The kids are really …. today. (noise)

7. We need someone with excellent …. skills. (society)

8. You must be careful when playing computer games, because theycan be …. . (addict)

Bài 3: Sắp xếp các từ thành câu hoàn chỉnh.

1. in/ city/ busy/ life/ is/ the/ alwasys.2. too/ don’t/ spend/ time/ much/ your/ of/ video/ playing/ games.

2. players/ so/ addictive/ be/ video/ can/ games/ must/ careful/ be.

3. should/ take/ children/ in/ outdoors/ friends/ part/ activities/ with.

4. she/ used/ the/ to/ will/ of/ noise/ soon/ get/ the/ traffic.

5. go/ amusement/ children/ to/ shouldn’t/ often/ center/ the.

Bài 4: Đặt câu hỏi cho từ gạch dưới.

1. She lived in the country for twelve years.

2. The children are going to the amusement center now.

3. Hoa felt scared when she crossed the road.

4. Children should take part in outdoor activities with their friends.

5. Hoa’s uncle bought her a bike.

6. There are thousands of books in the public library.

7. I am going to visit my grandmother this Sunday.

8. They rarely eat out because it is far too expensive.

Bài 5: Đọc kỹ đoạn văn sau đó viết TRUE (T) hoặc FALSE (F) cho các khẳng định sau.

Millions of young people play video games. Some play them at home, others play them in arcades. The inventors of the games become very rich. Some of the inventors are as young as 14 or 15.These games are good fun, but players must be careful. They should not spend much time on their own because they like to play video games so much. One doctor advise that children should spend only a small part of their free time playing video games. They must take part in outdoor activities with their friends and develop their social skills.

1. Nowadays, video games are very popular among young people.

2. Most inventors of the game are teenagers.

3. Playing video games too much can cause dizziness.

4. Players sometimes like to play video games alone.

5. The doctor advises children not to spend much time on video games.

6. The doctor says children must stay indoors to play.

Bài 6: Viết lại câu.

1. We will make a Sapa tour that last four days.

We will make a …………………… .

2. My father is a careful driver.

My father drives …………………. .

3. Ms Chi speaks English fluently.

Ms Chi is ……………………….. .

4. Hoa hates the noise and the busy roads in the city.

Hoa doesn’t ……………………… .

5. I like video games better than computer games.

I prefer ………………………… .

6. Let’s go to the asument center.

Why don’t ……………………….. .

ĐÁP ÁN

Bài 1

1. am watching

2. to turn

3. spend – playing

4. listening/to listen

5. goes – eats

6. is going to stay/will stay

7. getting

8. didn’t go – caught

Bài 2

1. useful

2. neighborhood

3. direction

4. carelessly

5. amusing

6. noisy

7. social

8. addictive

Bài 3

1. Life in the city is always busy.

2. Don’t spend too much of your time playing video games.

3. Video games xan be addictive ,so player must be careful.

4. Children should take part in outdoor activities with friends.

5. She will get used to the noise of the traffiec soon.

6. Children shouldn’t often go to the amusement center.

Bài 4

1. How long did she live in the country?

2. Where are the children going now?

3. How did Hoa feel when she crossed the road?

4. What should children do?

5. What did Hoa’s uncle buy for her?

6. How many books are there in the public library?

7. What are you going to do this Sunday?

8. Why do they rarely eat out?

Bài 5

1T 2F 3T 4F 5T 6F

Bài 6

1. We will make a four day Sapa tour.

2. My father drives carefully.

3. Ms Chi is a fluent English speaker.

4. Hoa doesn’t like the noise and the busy roads in the city.

5. I prefer video games to computer games.

6. Why don’t we go to the amusement center?

2. Đề số 2

Bài 1: Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống.

1. How…. is his Engish? (good/ well)

2. Thisartist likes wearing …. clothes. (colorful/ colorfully)

3. I’m driving …. because it is raining. (careful/ carefully)

4. The time passed very …. . (quick/ quickly)

5. They were all …. dressed. (beautiful/ beautifully)

6. The children seem very …. at school. (happy/ happily)

7. The local people are always …. to visitors. (hospitable/ hospitably)

8. He visits me …. . (occasional/ occasionally)

Bài 2: Cho dạng đúng của từ trong ngoặc.

1. Richard Gere is a famous American …. . (act)

2. Thanks for your …. over the past few weeks. (hospitable)

3. South–EastAsia has many …. . (attract)

4. You can dive and admire …. corals and fish. (color)

5. Most teenagers don’t like …. music. (tradition)

6. The country depends on …. for much of its income. (tour)

7. Dien Bien Phu is an important …. center. (trade)

8. The dishwasher is a wonderful …. . (invent)

Bài 3: Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống

1. I’m interested …. badminton. I often play it …. Sundayevening.

2. Marie Curie was born …. Poland …. 1867.

3. When she grew …. she went …. Paris to continue hereducation.

4. He studied …. Oxford University.

5. Charles Dicken was famous …. his novels.

6. The country depends heavily …. its tourist trade.

7. She is always good …. telling funny stories.

8. He died …. April 1st 2000.

Bài 4: Hoàn tất đoạn văn với những từ đã cho sẵn.

many neighboring veterans tourist

Indochina scenery local site

The Battle of Dien Bien Phu ended the (1)…. War. Today DienBien Phu is a (2)…. destination. (3)…. Visitors are battle (4)…. or members of their families. As well as visiting the battle (5)…. tourists, can enjoy the beautiful (6)…. of the Muong Thanh Valley visit the (7)…. villages and share the hospitality of the (8)…. People.

Bài 5: Đọc kỹ đoạn văn sau đó viết TRUE (T) hoặc FALSE (F) cho các khẳng định sau.

Mark Twain is a famous American writer. His name was SamuelLanghorns Clemens and Mark Twain was his pen name. He was born on November 30, 1835 in a small town near Hannibal, Missouri. In 1853he decided to leave home and dreamed of becoming a sailor. At 20,he found a job on a boat and learned the work as a river pilot. InCalifornia, he began to write short stories and humorous sketches about camp life. Many professions gave him knowledge of life and people and helped him find his true profession – the profession of a writer. Mark Twain died on April 21st 1910 form a heart attack.

1. Mark Twain was the real name of Samule Clemens.

2. Twain grew up in Hannibal, Missouri.

3. Twain wanted to be a writer when he was young.

4. Twain did a lot of different jobs before becoming a writer.

5. Twain died of a heart attack at the age of 45.

ĐÁP ÁN

Bài 1

1. good

2. colorful

3. carefully

4. quickly

5. beautifully

6. happy

7. hospitable

8. occasionally

Bài 2

1. actor

2. hospitality

3. attractions

4. colorful

5. traditional

6. tourism

7. trading

8. invention

Bài 3

1. in– on

2. in– in

3. up – to

4. at

5. for

6. on

7. at

8. on

Bài 4

1. Indochina

2. tourist

3. Many

4. veterans

5. site

6. scenery

7. neighboring

8. local

Bài 5

1F 2T 3F 4T 5F

3. Đề số 3

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. 

1. A. Solarship      B. ampagne           C. sool                    D. ristmas

2. A. relx                  B. pgoda                  C. dmire                   D. dvance

II. Circle into the words which are different from the other. ( 0.5 point)

1. A. child                  B. children                 C. fine                        D. teacher

2. A. morning            B. night                      C. Bye                        D. evening

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. 

1. How old……? She is thirty years old.

A. she is                     B. she’s                      C. is she                     D. is he

2. How many…………..are there in your family?

A. child                      B. childs                    C. childrens               D. children

3. My mother smiled…………at the joke.

A. quietly                  B. loudly                    C. strongly                 D. widely

4. I ……..ever go to the theatre.

A. rarely                    B. not                         C. sometimes            D. hardly

5. Please come in and sit…………

A. up                          B. this                         C. down                     D. that

6. Could you……..me how to use this new telephone?

A. shared                   B. show                      C. say                         D. remember

7. The light………out while we were having tea.

A. was going             B. went                       C. had gone               D. has gone

8. Math is harder ……English

A. than                       B. more                      C. best                        D. the

9. Would you like to……..a cup of tea?

A. has                         B. have                       C. had                         D. having

10. Nam is my…………….friend.

A. best                        B. more                      C. is                            D. friends

IV. Write the correct forms of the verbs. 

1. Yesterday, Minh (go) to the cinema with Nam.

2. My brother is (tall) than Minh brother.

3. My father (work) in a factory last year.

4. They (going to) the hospital to meet Mr. Le.

ĐÁP ÁN

I. 

1. B                             2. B

II. 

1. C                             2. C

III. 

1. C     2. D     3. B     4. A     5. C

6. B     7. B     8. A     9. B     10. A

IV. 

1. went           2. taller           3. worked       4. are going to

V. 

A. 

1. F                              2. T

B. 

1. Lan is fourteen.

2. Nien is in class 7.

3. Nien lives in Hue.

VI. 

1. Lam is taller than Mai

2. They are going to the cinema tonight.

3. She played volleyball yesterday.

4. She is not old enough to be in my class.

4. Đề số 4

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. 

1. A. cmfort             B. hbby                    C. knwledge                        D. ppular

2. A. abt                 B. bgh                    C. cgh                                D. sht

II. Circle into the words which are different from the other. 

1. A. mom                  B. dad                         C. daddy                                D. night

2. A. you                    B. Miss                       C. Mrs                                    D. Mr

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. 

1. How old……? She is thirty years old.

A. she is                     B. she’s                       C. is she                                 D. is he

2. How many…………..are there in your family?

A. child                      B. childs                    C. childrens                           D. children

3. My mother smiled…………at the joke.

A. quietly                  B. loudly                    C. strongly                             D. widely

4. I ……..ever go to the theatre.

A. rarely                    B. not                         C. sometimes                        D. hardly

5. Please come in and sit…………

A. up                          B. this                         C. down                                 D. that

6. Could you……..me how to use this new telephone?

A. explain                  B. show                      C. say                                     D. remember

7. The light………out while we were having tea.

A. was going             B. went                       C. had gone                           D. has gone

8. Math is harder ……English

A. than                       B. more                      C. best                                    D. the

9. Would you like to……..a cup of tea?

A. has                         B. have                       C. had                                     D. having

10. Nam is my…………….friend.

A. best                        B. more                      C. is                                        D. friends

IV. Write the correct forms of the verbs. 

1. Yesterday, they (go) to the cinema with together.

2. Linh is (tall) than Minh.

3. My father (work) in a factory last year.

4. We (going to) the hospital to meet Mrs. Nga.

V. Read the following text and then answer the questions. 

Hoa is fourteen, she lived in Hue in 2013, but this year she lives in Hanoi. Yesterday Hoa’s friend Nien sent Hoa a letter. Nien was Hoa neighbor when Hoa lived in Hue. She is younger than Hoa, she is thirdteen. Lan is Hoa’s best friend. The two girls are in the same class, class 8, at Quang Trung School. Last year, Hoa came to school for the first time. Lan showed her around and introduced her many friends.

A, Answer the following questions. 

1. Where does Nien live?

2. How old is Lan?

3. Which class does Nien in?

B, True (T) or False (F) questions.

1. Nien has moved into Hanoi for two year. 

2. Nien lives in Hue.

VI. Rewrite the sentences using the given words. 

1. Lam / taller/ than/ Mai

2. What/ about/ play/ baseket ball/ in the school yard?

3. She/play/ volleyball/yesterday.

4. She/ not/old enough/ to be /in my class.

ĐÁP ÁN

I. 

1. A                             2. C

II. 

1. D                             2. A

III.

1. C                 2. D                 3. B                 4. A                 5. C

6. B                 7. B                 8. A                 9. B                 10. A

IV. 

1. went           2. taller           3. worked       4. are going to

V. 

A. 

1. Lan is fourteen.

2. Nien is in class 7.

3. Nien lives in Hue.

B.

1. F

2. T

VI. 1. Lam is taller than Mai

2. What about playing basket ball in the school yard?

3. She played volleyball yesterday.

4. She is not old enough to be in my class.

5. Đề số 5

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. 

1. A. hmor              B. msic                    C. ccumber                         D. Sn

2. A. slm                   B. thn                        C. smle                                D. Vist

3. A. ildren            B. sool                   C. aracter                           D. emistry

4. A. lcky                B. volnteer              C. sn                                    D. Pblic

5. A. brwn                B. knw                     C. hwever                           D. twn

II. Circle the best option before the letter A, B, C or D to complete the sentences below. 

1. I live ______ 20 Oxford Street.

A. in                           B. at                            C. on                           D. from

2. The sun ____ in the east.

A. rose                       B. rise                         C. rises                       D. is rising

3. My sister and I______ the cartoons on TV last summer.

A. watched                B. watch                     C. watches                 D. watching

4. I don’t have enough money _____ for a taxi.

A. paying                   B. for paying             C. for pay                  D. to pay

5. She enjoys _______ to music while he’s studying.

A to. listen                 B. listen                     C. to listening           D. listening

6. She isn’t ______ to be in my class.

A. enough old           B. old enough           C. very old                 D. too old

7. She is my next-door ______.

A. house                    B. class                      C. neighbor               D. neighborhood

8. She will be here _____ Christmas.

A. at                            B. on                           C. in                            D. to

9. She has _____________.

A. long hair black    B. black long hair     C. long black hair     D. hair long black

10. He is ________ young to wash himself.

A. too                         B. also                        C. very                       D. so 

III. Match each sentence in column A with its response in column B. 

A

B

Answer

1. I like playing video games.

2. How about going to the chess club?

3. Don’t play soccer in the street!

4. Hello. Can I speak to Nhan, please?

5. Would you like to go to the movie with me tonight?

6. Thu, it’s a pleasure to meet you. 

A. Yes, I’d love to. What time?

B. Nice to meet you too, Nam.

C. No, I won’t.

D. Yes, that’s a nice idea.

E. Hello, this is Nhan. Who’s calling?

F. So do I 

1-     F 

2- _____

3- _____

4- _____

5- _____

6- _____ 

IV. Read the following passage and answer the questions below. 

Hang is fourteen years old. She is a pretty girl with long black hair. She goes to school five days a week and usually goes swimming with some friends on Saturday mornings. She lives in a large house with her mother, father and younger brother at 2/34 Nguyen Trai street. Hang has a lot of friends. Of all her friends, Nga and Thuy are the ones she spends most of her time with. They all like listening to music and playing sports in their free time.

1. How old is Hang?

…………………………………………………………………………

2. What does she look like?

……………………………………………………………………………

3. Who does she live with?

………………………………………………………………………………

4. Does she spend most of her time with all of her friends?

………………………………………………………………………………

5. What do Hang, Nga and Thuy like doing in their free time?

………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1- D       2- C     3- A      4- B     5- B

II.

1- B                2- C                3- A                4- D                5- D      

6- B                7- C                8- A                9- C                10- A

III.

2- D         3- C     4- E      5- A     6- B

IV. 

1. She is fourteen years old.

2. She is a pretty girl with long black hair.

3. She lives with her mother, father and younger brother.

4. No, she doesn’t. (She spends most of her time with two of her friends, Nga and Thuy.)

5. They all like listening to music and playing sports in their free time.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Khuyến. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hàm Nghi
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button