Giáo dụcLớp 8

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 8 năm 2021 Trường THCS Văn Lang

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo và luyện tập trong thời gian nghỉ hè, Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 8 năm 2021 Trường THCS Văn Lang. Tài liệu gồm các đề thi khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 8 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS VĂN LANG

1. Đề số 1

I/ Choose the odd one out

1. A. live

B. smile

C. sleep

D. happy

2. A. tired

B. weak

C. sick

D. temperature

3. A. green

B. trees

C. plant

D. collect

II/ Put the verbs in brackets in the correct tense form

1. Last Tuesday, I (go) _________ home late because there was a traffic jam near my school.

2. I (collect) ___________ hundreds of old books and clothes for street children so far.

3. Going home from school yesterday, I (help) __________ an old man to go across the street.

4. I (study) ______________ at 8.00 tomorrow.

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. Nuclear power______________ in the future.

A. will replace

B. replaced

C. will be replaced

D. replaces

2. My children often sleep while they are ______________ a plane.

A. on

B. in

C. by

D. X

3. Bach Ma National Park ______________ close to the sea.

A.is located

B. is being located

C. locates

D. located

4. Last year, Matt earned ______________ his brother.

A.twice as much as

B. twice as many as

C. twice more than

D. twice as more as

5. Cyclists and motorists have to wear a when they ride a motorbike.

A.hard hat

B. cap

C. mask

D. helmet

IV/ Choose the correct answer A, B, c or D to fill each blank In the following passage.

Each year volunteers from England work abroad: teachers, nurses, engineers, and people with special skills. They do not go for money. Volunteers from Voluntary Service Overseas (VSO) receive the (1) __________ pay as a local colleague.

VSO first (2)__________ in 1958 when 14 young school leavers went away for a year. Only three years later there were 176 volunteers in 25 different countries, and ten years later there were 15,000 volunteers. At first, almost everyone (3)__________ young, and without very much experience. But in the late 1960s, VSO reduced the number of young people, and more and more older, experienced people with different skills went abroad.

Now more than 20,000 people from England have worked abroad as volunteers, some are young, (4) __________ are old. Abroad they live simply with the local people, and they return (5)__________ England with great understanding of other people in other parts of the world.

1. A. like

B. same

C. similar

D. average

2. A. was starting

B. has started

C. started

D. starts

3. A. was

B. is

C. were

D. are

4. A. other

B. another

C. the other

D. others

5. A. in

B. to

C. at

D. for

V/ Reorder these words to have correct sentences

1. carnival / Rio I has I famous / the / most / in / the / world.

→ _____________________________________________________

2. festival / when / the / starts / people / square / gather / in / the / town.

→ _____________________________________________________

3. the / starts / festival / with / opening / parade / an / where / walk / people / the I streets / through.

→ _____________________________________________________

4. than / 2 million / there / people / in I are / more / the I streets / on / during / Rio / the / carnival.

→ _____________________________________________________

5. highlight / the / main / carnival / is / of / samba / the / parade / samba / two hundred I with / the / schools.

→ _____________________________________________________

ĐÁP ÁN

I/ Choose the odd one out

1. D

2. D

3. A

II/ Put the verbs in brackets in the correct tense form

1. Last Tuesday, I (go) ____went_____ home late because there was a traffic jam near my school.

2. I (collect) _____have collected______ hundreds of old books and clothes for street children so far.

3. Going home from school yesterday, I (help) ____helped______ an old man to go across the street.

4. I (study) ___will be studying_______ at 8.00 tomorrow.

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. A

3. A

4. A

5. D

IV/ Choose the correct answer A, B, c or D to fill each blank In the following passage.

1. B

2. C

3. C

4. D

5. B

V/ Reorder these words to have correct sentences

1. Rio has the most famous carnival in the world

2. When the festival starts, people in the town square

3. The festival starts with an opening parade where people walk through the streets

4. There are more than 2 million people on the streets during the carnival in Rio.

5. The main highlight of the carnival is the samba parade with two hundred samba schools.

2. Đề số 2

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A. happy     B. apple           C. act               D. aunt

2. A. mind       B. bike             C. fit                D. tidy

3. A. school     B. chair            C. church         D. chat

4. A. health     B. team            C. tea               D. sea

5. A. sun          B. fun              C. son              D. put

6. A. excited   B. interested    C. worried       D. painted

7. A. use          B. computer    C. duty            D. shut

8. A. chair       B. fair              C. pair                         D. are

9. A. how        B. know          C. town           D. brown

10. A. season   B. break           C. great           D. steak

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D

1. We always need more players. Why don’t you come ………………?

A. on B. along C. with D. after

2. Will you be home …………..dinner tonight?

A. to B. for C. at D. on

3. Giving a book report before the class is an interesting …………………..

A. act B. action C. activity D. deed

4. Do you go out ………..?

A. in the afternoon on Fridays B. on Fridays in the afternoon
C. on afternoons Friday D. on Friday afternoons

5. …………….lives in a very big house

A. A Queen of England B. Queen of England
C. The Queen of the England D. the Queen of England

6. On Sunday mornings I stay in bed …………..8 o’clock.

A. until B. at C. from D. to

7. I often ……………in winter.

A. go playing skiing B. go skiing C. play skiing D. go to ski

8. Some young people are working ……………hospital volunteers.

A. to be B. such as C. like D. as

9. We shouldn’t cross the street outside the …………….

A. pavement B. foot lane C. sidewalk D. zebra crossing

10. They …………..healthy after the summer vacation.

A. looked B. were seeming C. were looking D. were appearing

11. They meet their friends and …………some fun.

A. take B. have C. do D. enjoy

12. You should pay more …………….in class.

A. part B. care C. notice D. attention

13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps.

A. together B. themselves C. each other D. one another

14. He likes stamps. He is a stamp …………..

A. collect B. collecting C. collector D. collects

15. Some students say they are ……….……. They have no time for pastime.

A. hurry B. busy C. full D. hard

16. It’s difficult to cross this street because there is too much ………..

A. crowd B. traffic C. people D. transport

17. There aren’t any good movies …………..at the moment.

A. going on B. being on C. performing D. showing

18. Sorry I can’t come but thanks ………….

A. any ways B. any way C. anyway D. in anyway

19. Look at ………..girl over there.

A. one B. this C. that D. a

20. Would you like to come to my house for lunch?

A. Yes, I do B. I’d love to C. Yes, I like D. OK. I’d like

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences.

1. No one enjoy (go) ……….to hospital.

2. What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V.

3. We (be) ……………students in four years.

4. A new school (build) ……………… near our school now.

5. You (be) …………..angry if he refuses to help you?

6. I will send him the message as soon as he (return)………………

7. A little girl can’t spend all her time (listen) ……………..to stories.

8. He sent a telegram for his mother (learn) …………….good news.

9. + Where are you?

+ I am upstairs. I (have) ……………… a bath.

ĐÁP ÁN

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (10 marks) – Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

1. D 2. C 3. A 4. A 5. D

6. C 7. D 8. D 9. B 10. C

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (10 marks) – Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm.

1. B 2. B 3. C 4.D 5. D

6. A 7. B 8. D 9. D 10. A

11. B 12. D 13. A 14. C 15. B

16. B 17. D 18. C 19. C 20.B

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (10 marks) – Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

1. going

2. are …..doing, am watching

3. will be

4. is being built

5. will …be

6. returns

7. listening

8. to learn

9. am having

3. Đề số 3

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. pancake       b. surface       c. situation        d. tasty

2. a. family          b. grocery       c. try                   d. happy

3. a. business      b. humid         c. music             d. community

4. a. cheap           b. please          c. speak             d. area

5. a. delicious     b. concern        c. price             d. parcel

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Martina has been a professional tennis player ________1994.
a. since        b. for       c. on        d. in
7. The city center was_________ crowded than usual.
a. less      b. few      c. many         d. much
8. I never feel very________ in his present.
a. comfort.         b. comfortable         c. comfortably         d. comforting
9. It’s not warm but it isn’t _________yesterday.
a. as cold as         b. as cold so          c. as cold like           d. so cold so
10. ______is it since you last saw Joe?
a. How long        b. How far         c. What time          d. What day
11. You______ be hungry after your long walk.
a. have to b. has to c. must d. ought to
12. I don’t know_________ you do.
a. as many as people             b. as many people as
c. such many people like      d. so many as people
13. _____ is something that people make or grow to sell.
a. Product       b. Production       c. Produce         d. Productive
14. She has been a professional tennis player ____years.
a. since         b. for        c. in          d. on
15. The wallet was ______in my pocket.
a. too big to put         b. too big for putting
c. so big to put           d. bigger can’t put

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. She has won many tennis matches since she move from Slovakia.

17. Most people want to live in comfortable in their old age.

18. The city center wasn’t as crowded this morning like it usually is.

19. For January, he has taken five exams and hasn’t got any poor grade.

20. They lived at Barker Street two years ago.

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

We live in the suburbs, and it’s just too (21)___! There aren’t (22)__shops, and there are certainly (23) ___clubs or theaters. (24) _____ a lot of parks, good schools, and very (25)____crime; but nothing ever really happens here. I would really love (26) _____downtown.

suburb (n) : ngoại thành

21. a. noisy            b. noisily              c.quiet             d. quietly

22. a. much           b. many         c.more          d. a lot of

23. a. not        b. nothing              c.none              d. no

24. a. Has         b. Having           c.There is           d. There are

25. a. little        b. less         c.many                 d. lots of

26. a. to live          b. living             c.to living            d. a & b

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

My neighborhood is very convenient – it’s near the shopping center and the bus station. It is also safe. But those are the only good things about living downtown. It is very noisy – the streets are always full of people! The traffic is terrible, and parking is a big problem! I can never park on my own street. I’d like to live in the suburbs.

27. What does the word ‘convenient’ in line 1 mean’
a. close to something            b. beautiful
c. far from other places       d. noisy

28. What does the word ‘it’ in line 2 refer to?
a. the author’s neighborhood       b. shopping center
c. bus station                                    d. downtown

29. It’s easy to ______.
a. find a place to park            b. live in the suburbs
c. move to another place      d. go to the bus station

30. The author _____.
a. likes to live in the suburbs
b. thinks that his/ her neighborhood is too quiet
c. thinks that living in the suburbs is very convenient
d. feels that his – her neighborhood is not safe

31. Which of the following is true?
a. The author’s neighborhood is inconvenient.
b. The author doesn’t want to move to anywhere.
c. It’s too difficult for the author to find a place to park his – her car.
d. Living downtown is better than living in the suburbs.

ĐÁP ÁN

I.

1b      2c        3a         4d          5a
II.

6a      7a         8b     9a     10a      11c         12b    13a      14b        15a

III.

16d     17c      18c    19a          20b

IV.

21c     22b       23d       24d        25a          26a

V.

27a      28a      29d       30a       31c

4. Đề số 4

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. a. stadium           b. contact        c. thanks               d. pancake

2. a. effect          b. delicious            c. exhibition          d. selection

3. a. concern          b. customer              c. contact               d. convenient

4. a. organized          b. 1ived          c. concerned         d. established

5. a. discount         b. resident             c. serve            d. tasty

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. She has earned millions of dollars _____ 1994.

a. since           b. for       c. in            d. at

7. I am not prepared to discuss ______ the matter any further.

a. about          b. on        c. for           d. Ø

8. I spent money than you.

a. less          b. few           c. many        d. much

9. Their house is about three times as big ours.

a. as           b. so             c. than               d. like

10. ____ have you known Jane?

a. How far         b. How long         c. What time       d. What day

11. We lived close the sea.

a. with          b. at        c. by      d. from

12. The water wasn’t ______ in.

a. clean enough to swim                    b. enough clean to swim

c. clean enough for swimming        d. enough clean for swimming

13. Martina has loved sports _____she was a child.

a. since         b. for           c. when           d. as

14. I can’t afford it______ that price.

a. for           b. on              c. with           d. at

15. They are very concerned about their son’s illness.

a. worried          b. uncomfortable       c. unhappy        d. dissatisfactory

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. She became extremely successfusince she has been in Switzerland.

17. For Ronnie began classes, he has met an average of 1.324 people a month.

18. Petrol is twice as expensive as it is a few years ago.

19. Please contact me with the above address for more information.

20. We arrived early in order to buying our tickets.

III. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

James: Excuse (21)____, I’m your new (22) _____, Jack. I just moved in.

Mrs. Jones: Oh. Yes?

James: I m looking for a grocery store. Are there (23)____around here?

Mrs. Jones: Yes, there are some (24) _____ Pine Street.

James: OK. And is there a Laundromat near here?

Mrs. Jones: Well, I think there’s one across from the shopping center. James: (25) ______

Mrs. Jones: By the way, there’s a barber shop in the shopping center, (26) _____

James: A barber shop?

Laundromat (n) : hiệu giặt tự động                         barber shop (n) : hiệu cắt tóc

21. a. I              b. me       c. my        d. myself

22. a. neighbor        b. neighborhood         c. next-door     d. newcomer

23. a. any          b. anywhere        c. some           d. somewhere

24. a. of            b. at           c. on                d. beside

25. a. You’re welcome.   b. Thank you.   c. Excuse me.     d. Never mind.

26. a. neither        b. either          c. too       d. b & c

Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Although 80% of Australians live near cities, the cities are not as large as those in some other countries. Most people live in houses in suburbs – not in apartments. The suburbs usually have their own churches, schools, and shopping centers. They also have recreational facilities. In large cities, like Sydney, the suburbs are often far from the center of town. Because many people commute to work, traffic is slow and there are many traffic jams.

recreational (adj) : (thuộc) sự giải trí                                       commute (v) : đi làm xa

27. Most of the Australians ________.
a. live in the cities           b. live downtown
c. live in the suburbs     d. a & b are correct

28. What does the word ‘their’ in line 3 refer to?
a. cities        b. countries          c. houses         d. suburbs

29. Sydney is ______.
a. large cities      b. a large city     c. a suburb      d. the center of a town

30. Why are there many traffic jams?
a. Because the suburbs are often far from the center of town.
b. Because many people commute to work.
c. Because people live in houses – not in apartments.
d. Australians like to live downtown.

31. The cities in Australia _______.
a. are very beautiful
b. are not as large as cities in some other countries
c. are the biggest cities in the world
d. are noisy

ĐÁP ÁN

I.

1a         2c        3c           4d              5b

II.

6a       7d       8a       9a       10a    11a      12b    13a      14d      15a

III.

16a       17a      18d       19c          20c

IV.

21b     22a      23a          24c        25b        26c

V.

27c      28d       29b        30b         31b

5. Đề số 5

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a. notice      b. surface         c. contact          d. effect

2. a. humid     b. airmail         c. discuss          d. pancake

3. a. area         b. comfort        c. market          d. concern

4. a. customer        b. delicious          c. grocery         d. resident

5. a. organize         b. discussion       c. restaurant     d. neighbor

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Born in Slovakia, she has lived in Switzerland______ many years.
a. since        b. for        c. as          d. when
7. Anna was excited and happy_____the baby.
a. at          b. on          c. of           d. about
8. Can you send me the money possible, please?
a. as soon as       b. so soon as        c. so soon so          d. as soon so
9. Ann’s grade is the same________mine.
a. like       b. as        c. to           d. Ø
10. Coffee is Brazil’s main _____.
a. product       b. production         c. produce           d. productive
11. What awful weather! You must _____ cold, Ann.
a. be        b. is         c. are             d. were
12. ______is it like studying at a Japanese university?
a. What         b. How         c. Which            d. When
13. Please contact______ me if you have any question.
a. with          b. to         c. for          d. Ø
14. Thirteen-year-old Ronnie Segal has loved Math — he was a little boy.
a. since          b. for         c. as             d. when
15. Nobody really noticed_______ the changes
a.of          b. about           c. to                 d.ø

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. It is too late to going to the cinema.

17. Tennis has been the most important thing to her for she was a little girl.

18. ‘Have something to eat. You have to be hungry.’

19. This job is a lot different with what I’m used to .

20. Martina hasn’t attended school for 1994, and she has played tennis for years.

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Dear Simon,

This (21) _____ my first letter to you from my new home. We (22)_____here since March 19th and I’ve been at my new school (23)____3 weeks. I’ve got some new friends here, Dan and Emily. I’ve (24) _____ them for 14 days. I (25)__ the school basketball team. I’ve been in the team (26)_____April 14th. I’ve got a new bike now. I’ve only had it for 2 days.

Love,

Helen

PS Your last letter to me (27) _____ on February 21st. I (28) ______from you for two months!

21.a. is        b. is being         c. has                 d. was

22.a. are         b. were           c. are being         d. have been

23.a. sine           b. for           c. from                  d. already

24.a. know       b. knowing       c. knew            d. know

25.a. have joined    b. have taken part in 

c. have participated in  d. all are correct

26. a. since          b. for           c. on              d. in

27. a. was           b. were          c. is being            d. has been

28. a. don’t hear      b. didn’t hear       c. haven’t hear        d. won’t hear

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

Japan’s cities also have a mix of traditional and modern characteristics. There are tall office and apartment buildings as well as traditional wooden houses. Many people prefer to live near the center of cities, but because houses there are expensive, they often commute from suburbs. Traffic, pollution, and crowds are problems.

However, there is little crime, and even very crowded cities have many parks and gardens.

characteristic (n) : tính chất     commute (v) : đi làm xa      crime (n) : tội ác

29. Japan’s cities _______.
a. is ancient          b. is modern
c. is old                  d. is not only traditional but also modern

30. Most people________.
a. don’t like to live near the center of the city
b. live near the center of the city
c. prefer to live in the suburbs
d. live in the suburbs

31. What does the word ‘they’ in line 4 refer to?
a. cities    b. characteristics        c. buildings         d. people

32. What are the bad things about Japan’s cities?
a. They have a mix of traditional and modern characteristics.
b. They have many tall office and apartment buildings.
c. They have many wooden houses.
d. They have heavy traffic, pollution and crowds.

33. What are the good things about Japan’s cities?
a. There is little crime there.                  b. They are very crowded cities.
c. There are many parks and gardens.      d. a & c are correct

ĐÁP ÁN

I.

1d         2c       3d         4b           5b

II.

6b      7d       8a         9b          10a       11a     12a       13d      14a       15d

III.

16b      17d        18c 19c 20b

IV.

21a      22d       23b       24d         25d      26a       27a        28c

V.

29d       30d       31d        32d         33d

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 8 năm 2021 Trường THCS Văn Lang. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 8 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Đức Ứng
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 8 năm 2021 Trường THCS Minh Thạnh

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 8

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button