Giáo dụcLớp 8

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Chương Dương

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Chương Dương nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS CHƯƠNG DƯƠNG

1. Đề số 1

A. LISTENING

I. Listen and fill in the blanks. There is an example at the beginning (0) (1pt)

0. I’m going to see the movie Dream City at 6.45 this evening.

1. Hoa has to ask her ______________

2. Hoa is using her _________bike tonight.

3. They will meet outside the ____________at ___________

II. Listen again and decide these sentences are True (T) or False (f) (1pt)

4. The farmer sold eggs to buy food and clothes ___________

5. Some chickens laid gold eggs _____________

6. He found many gold eggs inside the chicken ___________

7. The farmer and his wife were foolish and greedy ______________

B. LANGUAGE COMPONENTS

III. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (0,5pt)

8. A. school B. room C. floor D. noon

9.A. teacher B. clean C. meat D. head

IV. Circle the best answer to complete the sentence: (1.5pt)

11. The children are old enough to look after _________________

A. them

B. their

C. themselves

D. themselves

12. Quang and Nam ______________football this afternoon.

A. is going to play

B. is going play

C. going to play

D. is going to playing

13. There is a bus station ___________the end __________ this road.

A. among/to

B. at/of

C. behind/of

D. on/to

14. Don’t come in. Please wait ____________for your turn.

A. inside

B. downstairs

C. outside

D. upstairs

15. My brother is ____________to drive my motorbike to school.

A. not enough old

B. enough not old

C. enough old not

D. not old enough

16. __________are you going to do this evening? – I’m going to play table tennis.

A. What

B. When

C. How

D. Why

C. READING

V. Read the text and do exercises: (2pts)

What do you know about Christopher Columbus? He was a famous sailor and explorer. Columbus was 41 years old when he sailed from southern Spain on August 3, 1492. He went with a crew of 90 men. Thirty-three days later, he landed on Walting Island in the Bahamas.

Columbus wanted to find out what the rest of the world looked like. He also wanted to make money. He would sail to distant islands and trade with the locals there. He would buy their silks, spices and gold. Then he would sell them in Spain.

In Spain, people would pay high prices for them. Columbus got the Queen of Spain to approve his plan. She would pay for his ships and crew. He would keep 10 percent of the value of the goods he brought back. She would take the rest.

*Answer True or False (1pt)

17. Christopher Columbus was a famous sailor and explorer _____________

18. He bought silks, spices and gold in Spain ______________

19. The Queen of Spain didn’t approve his plan ________________

20. He kept 15 percent of the good’s value that he brought back ______________

*Answer the question(1pt)

21. When did Christopher Columbus sail from southern Spain?

……………………………………………………………………………………………

22. How long did it take him and his crew to Walting Island?

……………………………………………………………………………

D. WRITING:

VI. Make questions for the underlined word (0.5pt)

23. Alexander Graham Bell invented the telephone.

……………………………………………………………………………………………….

24. The film “Harry Potter” is on at 8.30

……………………………………………………………………………………………….

VII. Put the words or phrases in correct order to make sentences (0.5pt)

25. you/ going/ to/ are/ what/ do/ next weekend/ ?

………………………………………………………………………………………………

26, free/ he/most/ time/ sports/spend/of/ his/ playing/.

………………………………………………………………………………………………

VIII. Rewrite the sentences as directed (1pt)

27. She is beautiful and intelligent. She can become Miss World. (enough + to V1)

……………………………………………………………………

28. I lived on a farm once, but I don’t any more (used to + V1)

……………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

A. LISTENING

I. Mỗi câu đúng được 0,25đ

1. aunt 2. cousin’s       3. theater         4. 6.30

II. Mỗi câu đúng được 0,25đ

5. T      6. F      7. F      8. T

B. LANGUAGE COMPONENTS

III. Mỗi câu đúng được 0,25đ

9. C     10. D

IVMỗi câu đúng được 0,25đ

11. C   12. A   13. B   14. C   15. D   16. A

C. READING

*Answer True or False (1pt)

Mỗi câu đúng được 0,25đ

17. T    18. F    19. F    20. F

*Answer the question(1pt)

Mỗi câu đúng được 0,5đ

21. Christopher Columbus sailed from Southern Spain on August 3, 1492/ On August 3, 1492.

22. It took him and his crew 33 days to Walting Island/ 33 days

D. WRITING:

VI. Mỗi câu đúng được 0,25đ

23. Who invented the telephone?

24. What time is the film “Harry Potter” on?

VII. Mỗi câu đúng được 0,25đ

25. What are you going to do next weekend?

26. He spends most of his free time playing sports

VIII. Mỗi câu đúng được 0,5đ

27. She is beautiful and intelligent enough to become Miss World

28. I used to live on a farm.

2. Đề số 2

A. LISTENING

I. Listen and fill in the blanks. There is an example at the beginning (0) (1pt)

0. I’m going to see the movie Dream City at 6.45 this evening.

1. Hoa has to ask her ______________

2. Hoa is using her _________bike tonight.

3. They will meet outside the ____________at ___________

II. Listen again and decide these sentences are True (T) or False (f) (1pt)

0. The farmer sold eggs to buy food and clothes ___________

1. Some chickens laid gold eggs _____________

2. He found many gold eggs inside the chicken ___________

3. The farmer and his wife were foolish and greedy ______________

B. LANGUAGE COMPONENTS

III. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (0,5pt)

9. A. school     B. room           C. floor            D. noon

10. A. teacher  B. clean           C. meat            D. head

IV. Circle the best answer to complete the sentence: (1.5pt)

11. The children are old enough to look after _________________

A. them           B. their            C. themselves  D. themselves

12. Quang and Nam ______________football this afternoon.

A. is going to play       B. is going play           C. going to play          D. is going to playing

13. There is a bus station ___________the end __________ this road.

A. among/to    B. at/of            C. behind/of    D. on/to

14. Don’t come in. Please wait ____________for your turn.

A. inside          B. downstairs  C. outside        D. upstairs

15. My brother is ____________to drive my motorbike to school.

A. not enough old       B. enough not old       C. enough old not       D. not old enough

16. __________are you going to do this evening? – I’m going to play table tennis.

A. What          B. When          C. How           D. Why

C. READING

V. Read the text and do exercises: (2pts)

What do you know about Christopher Columbus? He was a famous sailor and explorer. Columbus was 41 years old when he sailed from southern Spain on August 3, 1492. He went with a crew of 90 men. Thirty-three days later, he landed on Walting Island in the Bahamas.

Columbus wanted to find out what the rest of the world looked like. He also wanted to make money. He would sail to distant islands and trade with the locals there. He would buy their silks, spices and gold. Then he would sell them in Spain.

In Spain, people would pay high prices for them. Columbus got the Queen of Spain to approve his plan. She would pay for his ships and crew. He would keep 10 percent of the value of the goods he brought back. She would take the rest.

*Answer True or False (1pt)

17. Christopher Columbus was a famous sailor and explorer _____________

18. He bought silks, spices and gold in Spain ______________

19. The Queen of Spain didn’t approve his plan ________________

20. He kept 15 percent of the good’s value that he brought back ______________

*Answer the question(1pt)

21. When did Christopher Columbus sail from southern Spain?

……………………………………………………………………………………………

22. How long did it take him and his crew to Walting Island?

……………………………………………………………………………………………

D. WRITING:

VI. Make questions for the underlined word (0.5pt)

23. Alexander Graham Bell invented the telephone.

……………………………………………………………………………………………….

24. The film “Harry Potter” is on at 8.30

……………………………………………………………………………………………….

VII. Put the words or phrases in correct order to make sentences (0.5pt)

25. you/ going/ to/ are/ what/ do/ next weekend/ ?

………………………………………………………………………………………………

26. free/ he/most/ time/ sports/spend/of/ his/ playing/.

………………………………………………………………………………………………

VIII. Rewrite the sentences as directed (1pt)

27. She is beautiful and intelligent. She can become Miss World. (enough + to V1)

……………………………………………………………………………………………….

28. I lived on a farm once, but I don’t any more (used to + V1)

………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

A. LISTENING

I. Mỗi câu đúng được 0,25đ

1. aunt 2. cousin’s       3. theater         4. 6.30

II. Mỗi câu đúng được 0,25đ

5. T      6. F      7. F      8. T

B.  LANGUAGE COMPONENTS

II. Mỗi câu đúng được 0,25đ

9. C     10. D 

IV. Mỗi câu đúng được 0,25đ

11. C   12. A   13. B   14. C   15. D   16. A

C. READING

V.

*Answer True or False (1pt)

Mỗi câu đúng được 0,25đ

17. T    18. F    19. F    20. F

*Answer the question(1pt)

Mỗi câu đúng được 0,5đ

21. Christopher Columbus sailed from Southern Spain on August 3, 1492/ On August 3, 1492.

22. It took him and his crew 33 days to Walting Island/ 33 days

D. WRITING:

VI. Mỗi câu đúng được 0,25đ

23. Who invented the telephone?

24. What time is the film “Harry Potter” on?

VII. Mỗi câu đúng được 0,25đ

25. What are you going to do next weekend?

26. He spends most of his free time playing sports

VIII. Mỗi câu đúng được 0,5đ

27. She is beautiful and intelligent enough to become Miss World

28. I used to live on a farm.

3. Đề số 3

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. a. ride          b. excite           c. ridden          d. beehive

2. a. pasture     b. vast  c. brave            d. farm

3. a. cattle        b. circular        c. country        d. collect

4. a. generous  b. ger   c. grassland     d. guess

5. a. worked    b. watched      c. relaxed         d. crowded

Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence.

1. I went on a trip to the countryside and had my first experience _______ farm work.

a.on     b. with c. for    d. of

2. We usually spend our holiday in the village _______ our grandparents live.

a.what b. where          c. which           d. when

3. I think country life is so boring and _______ because you’re not close to shops and services.

a. unhealthy     b.inconvenient c. comfortable d. peaceful

4. On the farm, uncle Duong showed us how to _______ cucumbers.

a. plough         b.produce        c. pick  d. put up

5. Mongolian children start to learn _______ before they can walk.

a. horse riding b.riding horse  c. ride horse     d. horse ridden

6. On the side of the road, a herd boy was herding _______.

a. kites b.hay   c. cattle            d. blackberries

7. Mongolian children learn to ride when they are _______ as three years old.

a. as young      b.younger        c. younger than           d. so young

8. Does your new stereo play music _______ than your old one did?

a. louder          b.more loudly  c. loudlier        d. more louder

9. Countryside is not polluted _______ you can breathe there fresh air.

a. although      b.however       c. therefore      d. as

10. ‘Children in my village often fly their kites in dry rice fields.’ ‘_______’

a. It’s right up my street!        b. That’s awesome.

c. Exactly what I want.           d. How interesting!

Choose the underlined part that needs correcting in each sentence below.

1. As(A) for the majority of ethnic groups in a (B) Central Highlands, Gongs are (C) musical instruments of sacred (D) power.

2. The(A) Viet have(B) many(C) tradition(D) customs and craft.

3. How many(A) month is(B) Huong Pagoda Festival held(C) in(D?

4. Tay people lives(A) mostly(B) in the mountainous(C) regions(D) in the North of Vietnam.

5. I’m sure you will have an forgettable(A) time when you attend(B) traditional(C) festivals in(D) Vietnam.

Read the passage and then decide whether the sentences are True (T) or False (F).

Among ethnic minorities in Vietnam, the largest ones are Tay, Thai, Muong, Hoa, Khmer, and Nung with a population of around 1 million each, while the smallest are Brau, Roman, Odu with several hundred people each.

The Cham people once boasted a flourishing culture early in the history. The Tay, Nung, and Khmer ethnic groups had reached high levels of development with the presence of various social classes. The Muong, Mong, Dao, Thai ethnic groups gathered under the rule of local tribal heads. Many ethnic groups divided their population into social echelons, especially those who lived in mountainous areas.

A number of ethnic minorities had mastered some fanning techniques. They grew rice plants in swamped paddy fields and carried out irrigation. Others went hunting, fishing, collecting and lived a semi-nomadic life. Each group has its own culture, diverse and special. Beliefs and religions of the Vietnamese ethnic minority groups were also disparate from each other.

                                                                                    (Source: Adapted from Chinh Phu)

 

T

F

1. The largest ethnic minorities in Vietnam are Tay, Thai, Muong, Hoa, Khmer, and Roman.

 

 

2. There is a tribal head in Dao ethnic group.

 

 

3. Some ethnic people live a semi-nomadic life

 

 

4. Many ethnic groups divided their population into social echelons.

 

 

5. There is no difference between beliefs and religions of the Vietnames ethnic minority groups.

 

 

Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. We ___________(play) football this afternoon. Do you want to play too?

2. Could you meet me at the airport tomorrow? My flight___________(arrive) at six.

3. Last summer, my friends and I ___________(spend) our holiday on a farm.

4. Nick ___________(not ride) a buffalo drawn cart before.

5. The cattle ___________(graze) on the green pastures right now.

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – c; 2 – c; 3 – b; 4 – a; 5 – d;

Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence.

1 – d; 2 – b; 3 – b; 4 – c; 5 – a;

6 – c; 7 – a; 8 – b; 9 – c; 10 – a;

Choose the underlined part that needs correcting in each sentence below.

1 – B; 2 – D; 3 – A; 4 – A; 5 – A;

Read the passage and then decide whether the sentences are True (T) or False (F).

1 – F; 2 – T; 3 – T; 4 – T; 5 – F;

Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

1 – are playing/ are going to play; 2 – will arrive; 3 – spent; 4 – hasn’t ridden; 5 – is grazing;

4. Đề số 4

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1. A. pan

B. match

C. lamp

D. save

2. A. safety

B.electricity

C.myself

D.anything

3. A. tiger

B.fire

C.stripe

D.prince

4. A. door

B.foolish

C.choose

D.soon

5. A. chore

B.school

C.kitchen

D.choose

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

1. I’ll see you _______- Wednesday.

A. on

B.in

C.at

D.between

2. Ba does the homework ________, nobody helps him.

A. hisself

B.myself

C.himself

D.herself

3. The sun ______- in the east and sets in the west.

A. rise

B.rises

C.rising

D.rose

4. Nga’s grandmother used _______- in Hue when she was young.

A. live

B.to live

C.living

D.lives

5. “Why is Nam absent today ?” – “ __________- he was sick.”

A. So

B.But

C.And

D.Because

6. Miss Jackson said you _______- work harder on your Spanish pronunciation.

A. should

B.ought

C.have to

D.will

7. I _______- to school by bus last year.

A. will go

B.go

C.went

D.am going

8. She isn’t _______- to be in my class.

A. enough age

B.enough old

C.age enough

D.old enough

III. Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). 

Peter had a letter form his sister yesterday. She lives in Nigeria. In her letter, she said that she was coming to England next month. If she comes, she will get a surprise. Peter is now living in a beautiful new house in the country. The house was completed five months ago. In his letter, he said that, he wanted her to stay with his family. The house has many large rooms and there is a lovely garden. It is a modern house. So it looks strange to some people. It must be the only modern house in the district.

1. Peter lives in Nigeria.

2. His sister’s coming to England next month.

3. Peter’s new house is in the city.

4. The house has many large rooms and there is a lovely garden.

IV. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. 

1. Minh should study harder for his exam.

→ Minh ought ………………………………

2. My sister felt sick yesterday, so she stayed at home.

→ Because …………………………………

3. She is very young, she can’t drive a car.

→ She isn’t …………………………………….

V. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.

1. here/ between/ came /8a.m. and 9a.m. / they

→………………………………….

2. different/ language learners/ ways/ learn/ words/ in.

→………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – A; 5 – B;

II.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – B; 5 – D; 6 – A; 7 – C; 8 – D;

III.

1 – F; 2 – T; 3 – F; 4 – T;

IV.

1 – Minh ought to study harder for his exam.

2 – Because my sister felt sick yesterday, she stayed at home.

3 – She isn’t old enough to drive a car.

V.

1 – They came here between 8 a.m. and 9 a.m.

2 – Language learners learn words in different ways

5. Đề số 5

I. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others.

1. match

B. chore

C. school

D. choice

2. wanted

B. washed

C. danced

D. played

3. beds

B. dogs

C. porters

D. books

4. pictures

B. watches

C. buses

D. brushes

5. looked

B. washed

C. walked

D. needed

II. Choose the correct word to complete the sentence.

6. You must________the lesson carefully before your test.

A. learn

B. to learn

C. learning

D. learns

7. Hoa is old enough ________a car.

A. drive

B. drove

C. to drive

D. driving

8. We mustn’t let children________in the kitchen.

A. to play

B. play

C. played

D. plays

9. Mai ________to visit me next week.

A. is going

B. going to

C. is going to

D. are going to

10. Bell and Watson ________the telephone in 1877.

A. introduce

B. introduces

C. introduced

D. to introduce

11. Bao spends his free time doing volunteer work at a local ________

A. orphanage

B. volunteer

C. hospital

D. school

12. ________is your new English teacher like? – She’s very kind.

A. How

B. Who

C. What

D. Which

13. I like Nam’s sense of humor. His jokes always make us laugh ________.

A. happy

B. unhappy

C. happily

D. unhappily

14. Children ________play with matches. It only takes one match to cause a fire.

A. shouldn’t

B. mustn’t

C. don’t have to

D. don’t

15. – Hoa: I can’t reach that apple. – Lan: Don’t worry. I ________you.

A. help

B. will help

C. am going to help

D. helped

16. I think our English is good. ________ join our English Speaking Club.

A. Why don’t we

B. Shall we

C. Let’s

D. Can we

17. Putting a knife ________an electrical socket is dangerous.

A. to

B. into

C. at

D. in

18. ________ does Miss Hoa want to be a teacher? -Because she loves children.

A.What

B. Who

C. What

D. Why

19. Who repaired the bicycle for you? – Nobody. I repaired it________

A. itself

B. myself

C. yourself

D. himself

20. I and Thu can look after ________.

A. herself

B. myself

C. ourselves

D. themselves

III. Put the verbs in the right tense or form.

21. We usually (go) ………………………… to the library three times a week.

22. Nga and Hoa (see) ………………………… a movie tonight.

23. Sue can (speak) ………………………… Vietnamese very well.

24. I often (go) ………………………… to school six days a week.

25. Last week, I (write) ………………………… a letter to him.

26. She isn’t old enough (play) ………………………… soccer in team.

27. We all enjoy (read) ………………………… books in our free time.

28. She (do) ………………………… her homework at the moment.

IV. Choose the correct option (A, B, C or D) that best fits each space in the following passage.

A customer telephoned the Thanh Cong Delivery Service (1) ________ June 16th just after midday. The customer’s (2) ________ was Mr. Nam, (3) ________ he wanted to (4) ________ to Mrs. Van. Mrs. Van was at a (5) ________ and could not come to the phone. So Mr. Toan (6) ________ a message. Mr. Nam called (7) ________ his stationery order. He said Mrs. Van could reach him (8) ________ 8634082.

1. A. at B. from C. on D. in

2. A. address B. name C. phone D. friend

3. A. and B. but C. so D. when

4. A. call B. tell C. say D. speak

5. A. family B. office C. meeting D. moment

6. A. gave B. took C. left D. sent

7. A. for B. to C. about D. in

8. A. with B. in C. by D. at

V. Rewrite the sentences as directed in parentheses .

1. They plan to collect used paper and send them for recycling. (Use ‘be going to’)

They are __________________________________

2. He is short. He can’t stick the picture above the window.(Combine sentences using “enough”)

He __________________________________

3. His hair is short and black.

He has __________________________________

4. Mary is too young to get married. (Using “enough”)

Mary is not __________________________________

5. We intend to meet her at the airport tonight. (Use ‘be going to’)

We are __________________________________

ĐÁP ÁN

I.

1. C; 2. A; 3. D; 4. A; 5. D

II.

6. A     7. C     8. B     9. C     10. C   11. A   12. C   13. C

14. A   15. B   16. C   17. B   18. D   19. B   20. C  

III.

21. go;

22. is going to see;

23. speak;

24. go;

25. wrote;

26. to play;

27. reading;

28. is doing

IV.

1. C     2. B     3. A     4. D     5. C     6. B     7. C     8. D

V.

1. They are going to collect used paper and send them for recycling.

2. He is not tall enough to stick the picture above the window.

3. He has short black hair.

4. Mary is not old enough to get married.

5. We are going to meet her at the airport tonight.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Chương Dương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 8

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button