Giáo dụcLớp 8

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoài Đức

Dưới đây là Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoài Đức. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em các đề khác nhau để các em luyện tập và ôn tập kiến thức đã học, chuẩn bị cho kì thi giữa học kì 1 sắp đến. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS HOÀI ĐỨC

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. A. ethnic

B. unique

C. basic

D. diverse

2. A. camel

B. cattle

C. paddy

D. buffalo

3. A. normal

B. visitor

C. transport

D. chore

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. reduction

B. popular

C. financial

D. romantic

2. A. simple

B. polite

C. formal

D. instant

Exercise 3: Choose the correct answer

1. The Gong Festival is held ___________ in the Central Highlands.

A. year

B. which

C. annual

D. annually

2. The crops ___________ on the weather.

A. depend heavy

B. depend heavily

C. affect heavy

D. affect heavily

3. People in rural areas live ________ than those in cities.

A. simplier

B. more simply

C. more simple

D. simpler

4. Mrs. Lan went to _________ school to meet her son’s teacher.

A. none

B. a

C. an

D.the

5. Ymoan is a ___________ singer with songs about Central Highlands.

A. fame

B. famous

C. famousness

D. famously

6. Minh is a very hard-working boy. He doesn’t mind __________ a lot of homework in the evenings.

A. making

B. reading

C. working

D. doing

7. I am _____ on visiting my grandparents on the weekend

A. fond

B. keen

C. interested

D. bored

8. _______ the bad weather, farmers still work in their fields

A. In spite of

B. Although

C. Because of

D. However

Exercise 4: Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.

1. Sa Pa’s love market ______________ (be) an unique aspect in the culture of the Mong and Dao ethnic groups for a long time.

2. ______________ (your family/ move) to the city in 2008?

3. I’ve got the tickets. Next week we ______________ (visit) Hanoi.

Exercise 5: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. She goes (A) to the (B) dance club with (C) her friends every evening Sunday (D).

2. Playing (A) team sports gives (B) you much (C) fun than individual (D) sports.

3. Co Tu people love to share (A) with guests about (B) their live (C) and tradition (D).

Exercise 6: Read the following passage and choose the item (A, B, C or D) that best answers each of the questions about it.

Hi! My name is John. I live in Liverpool. Liverpool is a large city in the north of England. I live with my parents, my two brothers and my sister. We live in a large house.

In our house, there is a big kitchen, a dining room, a large living room, and a toilet. There is also a separate room for our washing machine and freezer. Upstairs there are five bedrooms, two bathrooms, and another toilet. Outside, there is a large garden. There are two garages.

1.Where does John live?

A. In England

B. In Wales

C. In Scotland

D. In France

2.How many people are there in John‟s family?

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

3.How many rooms are there in John‟s house?

A. 10

B. 11

C. 13

D. 14

4.Dining room is the room in a house where you __________.

A.usually relax in comfortable chairs

B. eat meals

C. cook food and wash dishes

D. wash your body

5.Which of the following is not true?

A. John’s family live in a large house.

B. John’s house is big but doesn‟t have any gardens.

C. The kitchen in John‟s house is big.

D. John’s house has two garages.

Exercise 7: Choose the word which best fits each gap.

There are nine sub-groups that are (1)_________ by the ethnic minority M’Nong, such as Bru Dang, Preh, Ger, Nong, Prang, PJam, Kuyenh, Chil Bu Nor, and M’Nong Bu Dang,with combined estimate of 105,300 populations. They are concentrated (2)_________ southern parts of the provinces of Binh Phuoc and Dak Lak and in parts of Lam Dong. They live in houses built on (3)_________ or level with the ground, in every village where they usually have dozens of households. (4)_________ is observed and the children take the family name of their mother. The wife holds the key position in (5)_________ household. This group likes to have many children, (6)_________ daughters and speak the language traced tothe Mon-Khmer Group. The M’Nong use the slash-and-bum method of (7)_________.The M’Nong in Ban Don are well known for their elephant hunting and domestication. Women handle the weaving of cotton cloth, (8)_________ the men work on basketry.

1. A. order

A. represented

B. expressed

C. symbolized

2. A. on

B. at

C. for

D. in

3. A. bricks

B. stilts

C. slabs

D. stones

4. A. Monarchy

B. Patriarchy

C. Matriarchy

D. Democracy

5. A. a

B. the

C. every

D. some

6. A. special

B. specially

C. especially

D. especial

7. A. transport

B. working

C. researching

D. farming

8. A. while

B. when

C. which

D. where

Exercise 8: Rewrite the sentence without changing its meaning

1. No river in the world is longer than the Nile.

The Nile _____________________________________________

2. I fed the chickens this morning

The chickens _________________________________________

3. The film was so boring that I fell asleep

Because _____________________________________________

4. Let’s go to my uncle farm at the weekend.

Amy suggested _______________________________________

5. It took me two hours to walk to her village.

I spent ______________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. D     2. D     3. B

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. B     2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. D     2. B     3. B     4. A

5. B     6. D     7. B     8. A

Exercise 4: Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.

1. has been

2. Did your family move

3. are going to visit

Exercise 5: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. D (evening Sunday => Sunday evening)

2. C (much => more)

3. C (live => life)

Exercise 6: Read the following passage and choose the item (A, B, C or D) that best answers each of the questions about it.

1. A     2. C     3. C     4. B     5. C

Exercise 7: Choose the word which best fits each gap.

1. B     2. D     3. B     4. C

5. B     6. C     7. D     8. A

Exercise 8: Rewrite the sentence without changing its meaning

1. The Nile is the longest river in the world.

2. The chickens were fed this morning.

3. Because the film was so boring, I fell asleep.

4. Amy suggested going to her uncle’s farm at the weekend.

5. I spent two hours on walking to her village.

2. Đề số 2

I. Chọn một từ có cách phát âm khác ở phần ghạch chân khác với các từ còn lại: (1pt)

1. A. started 

B. worked 

C. washed 

D. stopped

2. A. sights 

B. flights 

C. villages 

D. tribes

II. Chọn đáp án A, B, C hoặc C để hoàn thành các câu sau: (3pts)

1. Sydney is famous for its…………………………

a. Big Ben Clock.

b. Opera house.

c. Statue of Liberty.

2. The children ………………..football when it started raining.

a. played

b. playing

c. were playing

3. The first prize …………….. to the best team.

a. give

b. gives

c. is given

4. Have you ever been to a …………………. festival ?

a. bull-fight

b. bull-fighting

c. fighting–bull

5. Liz said that she ………………… me some information about her school.

a. will send

b. would send

c. send

6. Dalat is………………. as the city of Eternal Spring.

a. known

b. know

c. knew

III. Viết lại các câu sau, sử dụng lời nói gián tiếp (2p):

1.“Is the weather warm and nice?” Tuan asked Hoa.

-> Tuan asked Hoa if …………………………………………………………………………………..

2. “Do you know Hue Citadel?” Tuan asked Hoa.

-> Tuan asked Hoa whether ………………………………………………………………………………………

3. “Do many people live at My Son?” Lien asked Hoa.

-> Tuan asked Hoa if ………………………………………………………………………………………………

4. “Do you want to visit My Son one day?” Tuan asked Hoa.

-> Tuan asked Hoa whether ……………………………………………………………………………………..

IV. Viết lại các câu sau theo từ gợi ý, sử dụng dạng bị động: (2pts)

1, They built this house in 1987.

-> This house…………………………………………………………………………………………………………….

2, She will take that book

-> That book ………………………………………………………………………………………………………..

3, He gives me some books

-> Some books ………………………………………………………………………………………………………..

4. I have cooked the meal for an hour.

-> The meal…………………………………………………………………………………………………………

V. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi: (2pts)

In 1823, the patron saint of children, Saint Nicholas appeared in a poem called A visit from Saint Nicholas. The character in the poem was a fat jolly man who wore a red suit and gave children presents on Christmas Eve. The poem, which was written by Clement Clark moore, an American professor, became popular in the USA. Santa Claus is based on the description of Saint Nicholas in this poem.

1. Who wrote the poem A visit from Saint Nicholas?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

2. Is Santa Claus based on the description of Saint Nicholas in the poem?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

3. What does a fat jolly man who wore a red suit do on Christmas Eve?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

4. Did The poem become popular in the USA?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I.

1. A; 2. C

II.

1 – b; 2 – c; 3 – c; 4 – b; 5 – b; 6 – a

III.

1. Tuan asked Hoa if the weather was warm and nice. 

2. Tuan asked Hoa whether Hoa knew Hue Citadel.

3. Tuan asked Hoa if many people lived at My Son.

4. Tuan asked Hoa whether she wanted to visit My Son one day.

IV.

1. This house was built in 1987. 

2. That book will be taken.

3. Some books are given to me.

4. The meal has been cooked for an hour.

V.

1. Clement Clark moore

2. Yes, it is.

3. He gave children presents on Christmas Eve.

4. Yes, it did.

3. Đề số 3

I. LISTENING: 2.5 pts

Part 1: Listen and fill in the blanks. (1.25pts).

I am lucky enough to have a lot of friends. Of all my friends, Bao, Khai, and Song are the ones I spend most of my time with. Each of us, however, has a different (1)…………… Bao is the most sociable. He is also extremely kind and (2) ………….. He spends his free time doing volunteer work at a local orphanage, and he is a hard-working student who always gets good grades. Unlike Bao, Khai and Song are quite (3) ………… in public. Both boys enjoy school, but they prefer to be outside the classroom. Song is our school’s star soccer player, and Khai likes the peace and (4) …………. of the local library. I am not as (5)………… as Bao, but I enjoy telling jokes. My friends usually enjoy my sense of humor. However, sometimes my jokes annoy them. Although we have quite different characters, the four of us are very close friends.

Part 2: Listen and tick (√) True (T) or False (F) for each statement. (1.25pts).

 

True

False

1. Mrs. Vui has to go and visit her friends after work.

 

 

2. Nam will have to cook dinner himself.

 

 

3. Mrs. Chi will go to the market and buy some things for Nam.

 

 

4. Nam will call Mrs Chi to come to meet his mother.

 

 

5. Mrs Vui will be home early tonight.

 

 

II. LANGUAGE FOCUS: 2.5 pts

Part 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0.5 pt)

1. A. conducted      B. annoyed     C. transmited    D. needed

2. A. slim                B. sink            C. device           D. invention

Part 2: Choose the correct option A, B or C to complete the sentence. (2.0 pts)

3. There is a vase with flowers …………… the table.

A. at

B. in

C. on

D. between

4. Hoa is my next door neighbor. She is ………………

A. beautify

B. beauty

C. beautifully

D. beautiful

5. The Sun …………. in the East.

A. rise

B. rises

C. rising

D. raise

6. Nam isn’t tall enough ……………… volleyball.

A. play

B. playing

C. to play

D. plays

7. Mai: Nice to meet you, Hoa.

Hoa: ……………………………., too.

A. How do you do?

B. Nice to meet you.

C. I’d like you to meet.

D. Come and meet.

8. Nam ………… to see the movie tonight.

A. is

B. am

C. are

D. is going

9. He is fat. He ought to …………….. more fruit and vegetables.

A. eat

B. to eat

C. eating

D. ate

10. You have to cook dinner ……………

A. herself

B. yourself

C. himself

D. themself

III. READING 2.5 pts

Part 1: Fill in each gap with the correct word given in the box. (1.0 pt)

is; was; in; school; farming; poetry;

Isaac Newton was one of the greatest men in the history of Scientists. He was born in a small village of Wootsphore in England. His father was a poor farmer. When the boy (1) ………. fourteen, his father died. Newton left (2) ………….. and helped his mother on the farm. But the boy didn’t like (3) ………, he was fond of (4) ………….. and mathematics. So Newton was sent to school. After he left school, Newton studied at Cambridge University.

Part 2: Read the passage and do the tasks below. (1.5 pts)

Lan has a close friend. Her name is Chi. They are in same class at Le Loi secondary school. They are also neighbors, so they spend most of their time studying and playing together. Chi is tall and thin. She is a beautiful girl with big black eyes and around face. She is an intelligent student and always studies best in my class. She is kind, sociable and has a good sense of humor. Her jokes always make me laugh. She likes reading novel and books. She also likes playing sports. They often play at school. Lan is very happy when she has a good friend as her.

Tick True (T) or False (F).

1 ……… Lan and Chi spend most of their time studying and playing together.

2 ……… Chi is short and fat.

3…………. Chi has big black eyes and around face.

4…………. Chi never plays sports at school with Lan.

Answer the questions:

5. What does Chi look like?

………………………………………………………………………………………

6. Is Lan happy when she has a good friend as Chi?

………………………………………………………………………………………

IV. WRITING: (2.5 pts)

Rewrite the sentences base on the words given. (1.0 pt)

1. My sister is old. She can drive a car.

My sister is old enough ……………………………………………………………

2. Quang and Nam bought new fishing rods yesterday.

They are going to …………………………………………………………………

3. What about playing volleyball?

Let’s ………………………………………………………………………………

4. Lan failed in her English Exam.

Lan ought to ………………….……………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. LISTENING: 2.5 pts

Part 1: Listen and fill in the blanks:

1. character; 2. generous; 3. reserved; 4. quiet; 5. outgoing

Part 2: Listen and tick. (√).

1. F; 2. T; 3. F; 4. T; 5. F

II. LANGUAGE FOCUS: 2.5 pts

Part 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. B; 2.C

Part 2: Choose the correct option A, B or C to complete the sentence.

3.C; 4.D; 5.B; 6.C; 7.B; 8.D; 9.A; 10.B;

III. READING 2.5 pts

Part 1: Fill in each gap with the correct word given in the box

1. was; 2. school; 3. farming; 4. poetry

Part 2: Read the passage and choose True (T) or False (F) for each statement.

True/ False: 1. T; 2. F; 3. T; 4. F

Answer

5. She is kind, sociable and has a good sense of humor.

6. Yes, She is.

IV. WRITING  2.5 pts

Rearrange the sentences base on the words given.

1. My sister is old enough to drive a car

2. They are going to go fishing.

3. Let’s play volleyball.

4. Lan ought to study harder.

4. Đề số 4

I. LISTENING

1. Listen to the conversation about living in the countryside in Japan. Circle A, B or C to answer each question. You will listen TWICE.

1. Where is Sam living now?

A. in England

B. in Japan

C. in Europe

2. What does he like about the village?

A. the mountains

B. the ocean

C. the pollution

3. How does he feel about the people in the village?

A. difficult

B. friendly

C. easy

4. Which among these is true about Sam’s attitude towards the weather in the village?

A. He likes it very much.

B. He thinks it is comfortable.

C. He hates it.

5. What is the most unusual about the village in Sam’s opinion?

A. There are many snakes.

B. All snakes are green

C. Snakes like to stay in his office

 
 

2. Listen to the conversation between Trang and Mike. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F. You will listen TWICE.

1.

Mike thinks Tam Cam is similar to Cinderella.

2.

Like Tam, Cinderella dropped a shoe.

3.

Like Tam, Cinderella was killed and reborn many times.

4.

The last time Tam was reborn, she was a bird.

5.

Tam Cam reflects Vietnamese people’s belief that there is life after death.

II. VOCABULARY AND GRAMMAR

A. Find the word which has different sound in the underlined part. ( 1 point)

1. A. cattle B. ancestor C. basic D. gather

2. A. beds B. months C. walks D. books

3. A. pictures B. watches C. washes D. brushes

4. A. homework B. brother C. open D. judo

5. A. camel B. cattle C. paddy D. buffalo

B. Choose the best answer. ( 2 points )

1. My dad doesn’t mind…………… my mom from work every day.

A. pick up

B. picked up

C. picking up

D. picks up

2. Using computers too much may have harmful effects …….. your minds and bodies.

A. on
B. to
C. with
D. onto

3. I love the people in my village. They are so friendly and……………………..

A. hospitable

B. vast

C. slow

D. inconvenient

4. They prefer………………….cartoon and wild animal

A. watching

B watched

C. watch

D. are watching

5. Can you speak English ……………… .My English is not good.

A. slow

B. more slowly

C. quickly

D. more quickly

6. Some people say that the country is more………………..for the people who are retired.

A. suit

B. suiting

C. suitable

D. to suit

7.Why don’t we……………….our parents with some DIY project? I think it is helpful.

A. help

B. do

C. make

D. give

8. Tam helps his parents………………….the rice onto the ox- drawn cart.

A. collect

B. dry

C. load

D. ride

9. Medical help is………………………easily obtained in remote areas than in towns.

A. more

B. fewer

C. less

D. higher

10. Peter plays the guitar……………..than Susan does.

A. more goodly

B. more well

C. better

D. gooder

C. Give the correct form of the words in brackets. ( 1. point)

1. He likes listening to English songs. It makes him feel………………. ( relax)

2. Minh plays the flute …………………than Quang . (bad)

3. They has lived a………………. life for six years. (nomads)

4. People in my country are very open and ________. I like to go there when I have free time.(friend)

5. You can taste some…………of the local people sold right there at the open- air market.( mountain)

III-READING: Read the passage carefully and do the tasts.

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere.

My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs… He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips. On starry nights, children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of far away places.

Decide whether the statements that follow are True (T) or False (F) (1point)

1. The writer usually goes to school on foot.

2. He often feeds the cattle in the morning.

3. In the countryside, the children stay at home and do the chore.

4. I am taken to the market to sell vegetables, fruits, eggs.

5. Children lie on the sand to look the stars in the sky.

Answer the following questions. (1point)

1.Where does the boy live?

……………………………………………………………………………………………………

2. Does the boy like riding on the electric train in the town square?

………………………………………………….

3. What do the children do on starry nights?

………………………………………………………………………………..

4. What does the boys often do after the class?

…………………………………………………………………………….

5.How does the boy feel after the trip

………………………………………………………………………………

IV. WRITING:

a. Use the words given to make meaning full sentences.(1p)

1. Hi/ name/ Nick/ . / live / a/ farm

…………………………………………………………………………………………………..

2. The farm/ not/ big/. /My parents / grow/ rice/ corn/ potatoes

…………………………………………………………………

3./ They/ not /use/ animals/do farm work/ anymore/ . / Today/ they/ use/ tractor/ instead/.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

4. After/ help/ parents/ the farm work/. /I/ like/ sit/and/ look/ sky/ and/ fields.

…………………………………………..

5. I/ think/ countryside/ beautiful/ city.

……………………………………………………………………………………………….

b. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one (1 point)

1. Making crafts or collecting things like stamps and coins are very bored.

-> It’s ……………………………………..

2.He detests listening to music every day. ( like)

-> He …………….……….…….……………………………..

3. Lan can not swim as well as her sister. ( better)

->Her sister….……….…………………………………………..

4. Hung speaks English less fluently than Minh so he rarely has good marks.

– > Minh speaks……………………..

5. Why do some ethnic peoples build the communal house?

-> What………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. LISTENING

1. 1. B; 2.A; 3. B; 4C; 5A

2. 1.T; 2. T; 3. F; 4F; 5T;

II. VOCABULARY AND GRAMMAR

A 1. C; 2.A; 3.A; 4.B; 5.D;

B. 1. C; 2.B; 3.A; 4. A; 5. B; 6. C; 7. A; 8. C; 9. C; 10.C

C. 1. relaxed; 2. worse;  3.nomadics; 4. particularly; 5. mountainous

III. READING.

1. T; 2. F; 3. F; 4. T; 5. F

1. He lives in the village by Me kong river.

2. yes, he does

3. On the starring night, children…………………..way

4.He helps his mother to collect water from the river and feed the kitchen

5. He loves this trip.

IV. WRITING

a/

1.Hi, my name’s Nick. I live on a farm.

2. The farm isn’t big. My parents grow rice, corn and potatoes.

3. They don’t use animals to do farm work anymore. Today they use tractor instead.

4. After helping my parents at the farm work. I like sitting and looking sky and the field.

5. I think the countryside is more beautiful than the city.

b/

1. It’s very interesting to make crafts or collect things……

2. He doesn’t like listening ……………

3. Her sister can swim better than her/Lan

4. Minh speaks English more fluently than Hung, so he often has good marks.

5. Đề số 5

I. MULTIPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation

1. A. century               B. culture                    c. secure                      D. applicant

2. A. eradicate             B. astronaut                 c. standard                  D. fatal

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three ip the position of primary stress

3. A. offer                   B. canoe                      C. country                   D. standard

4. A. pollution             B. computer                C. currency                  D. allowance

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions.

5. The applicants who(A) meet the requirements for (B) the position they will (C) be contacted in order to schedule (D) an on-line interview.

6. It is recommended(A) that people (B) to take (C) regular exercise (D).

7.The world is becoming more industrialized(A) and the number (C) of endangered animals (C) have (D) increased.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. Being a private university, a well-organized charitable giving program in order to offer a sufficient number of quality courses and activities.

A. development of

B. it developed

C. develop

D. developing

9. She _________ on paying for the phone calls she had made before she left.

A. demanded

B. suggested

C. required

D. insisted

10. My grandparents don’t ___________ of people who have bad manners.

A. respect

B. admire

C. approve

D. appreciate

11. If you decide you don’t like it, bring it back and we’ll give you a………. .

A. receipt

B. refund

C. guarantee

D. reward

12. I have just quit _____ to the bookstore entirely because he made me _________ so angry and embarrassed.

A. going-feel

B. to go-feel

C. going – to feel

D. to go-feeling

13. Her response to my success was totally ________ and took US all by surprise.

A. expectedly

B. expectingly

C. unexpected

D. unexpecting

14. One of the worrying problems is what to do for those ___________ education is so poor that they can only manage simple, repetitive jobs.

A. that

B. which

C. what

D. whose

15. I have little free time I probably won’t be able to attend the meeting.

A. too – for

B. such – that

C. so – that

D. so – as

16. I know why you can’t read that sign; it is because of your eyes. I think they need ____________.

A. testing

B. to have them tested

C. to test

D. be tested

Mark the letter A, B, c or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. “Shall I help you with a suitcase?” – “ _________________”

A. Not a chance

B. That’s very kind of you.

C. I can’t agree more.

D. What a pity.

18. “So, you have your fifth high school reunion coming up?” – “ _____________ ”

A. Oh, the school reunion was wonderful.

B. The food at the reunion was excellent.

C. Yeah. I’m really looking forward to it.

D. No. You’re in no mood for the event.

Mark the letter A, B, c or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. They had to refuse the dinner invitation because of a prior

A. successful

B. later

C. earlier

D. important

20. I find it difficult to remain neutral when talking about that problem.

A. objective

B. negative

C. positive

D. middle

Mark the letter A, B, c or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) In each of the following questions.

21. The team worked hard to achieve their championship victory.

A. achievement

B. feast

C. defeat

D. score

22. Be quick! We must speed up if we don’t want to miss the flight.

A. turn down

B. look up

C. slow down

D. put forward

Read the following passage and mark the letter A, B, c or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Plants and animals will find it difficult to escape from or adjust to the effects of global warming. Scientists have already observed shifts in the life cycles of many plants and animals, such as flowers blooming earlier and birds hatching earlier in the spring. Many species have begun shifting where they live or their annual migration patterns due to warmer temperatures.

With further warming, animals will tend to migrate toward the poles and up mountainsides toward higher elevations. Plants will also attempt to shift their ranges, seeking new areas as old habitats grow too warm. In many places, however, human development will prevent these shifts. Species that find cities or farmland blocking their way north or south may become extinct. Species living in unique ecosystems, such as those found in polar and mountaintop regions, are especially at risk because migration to new habitats is not possible. For example, polar bears and marine mammals in the Arctic are already threatened by dwindling sea ice but have nowhere farther north to go.

Projecting species extinction due to global warming is extremely difficult. Some scientists have estimated that 20 to 50 percent of species could be committed to extinction with 2 to 3 Celsius degrees of further warming. The rate of warming, not just the magnitude, is extremely important for plants and animals. Some species and even entire ecosystems, such as certain types of forest, may not be able to adjust quickly enough and may disappear.

Ocean ecosystems, especially fragile ones like coral reefs, will also be affected by global warming. Warm ocean temperatures can cause coral to “bleach”, a state which if prolonged will lead to the death of the coral. Scientists estimate that even 1 Celsius degree of additional warming could lead to widespread bleaching and death of coral reefs around the world. Also, increasing carbon dioxide in the atmosphere enters the ocean and increases the acidity of ocean waters. This acidification further stresses ocean ecosystems.

23. Scientists have observed that warmer temperatures in the spring cause flowers to ______ .

A. die instantly

B. bloom earlier

C. become lighter

D. lose color

24. According to paragraph 2, when their habitats grow warmer, animals tend to move __________.

A. south-eastwards and down mountainsides toward lower elevations

B. north-westwards and up mountainsides toward higher elevations

c. toward the North Pole and down mountainsides toward lower elevations

D. toward the poles and up mountainsides toward higher elevations

25. The pronoun ‘those’ in paragraph 2 refers to ________.

A. species

B. ecosystems

C. habitats

D. areas

26. It is mentioned in the passage that if the global temperature rose by 2 or 3 Celsius degrees, _______ .

A. half of the earth’s surface would be flooded

B. the sea level would rise by 20 centimeters

C. water supply would decrease by 50 percent

D. 20 to 50 percent of species could become extinct

27. The bleaching of coral reefs mentioned in paragraph 4 indicates ______________.

A. the water absorption of coral reefs

B. the quick growth of marine mammals

C. the blooming phase of sea weeds

D. the slow death of coral reefs

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

28. Their work is bad because they have no training.

If they were _________________________________

29. John said the mistake was his secretary’s fault.

-> John blamed _________________________________

30. We hope to see you here again next year, Peter.

-> We look _________________________________

31. I don’t know what to do in such situation.

-> I wish _________________________________

32. She is a brilliant singer. She refuses to sing in public. (ALTHOUGH)

—> _________________________________

33. Paul’s new car has broker? down. This car cost him £10,000. (WHICH)

………………………………………………………………………………………………

34. He is in debt. He will have to reduce his spending a lot. (GROUNDS)

…………………………………………………………………………………………………

35. I’ll bring something for dessert. We may want to eat something sweet later. (CASE)

…………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1A       2D       3B       4C       5C       6C       7D       8B

9D       10C     11B     12A     130      14D     15B     16A

17B     18C     19C     20A     21C     22C     23B     24D

25A     26D     27D               

28. If they were trained (properly), their work would not be bad./would be better.

29. John blamed his secretary for their mistake.

30. We look forward to seeing you again next year, Peter.

31/ I wish I knew what to do in such situation.

32. Although she is a brilliant singer, she refuses to sing in public.

(She refuses to sing in public although she is a brilliant singer.)

33. Paul’s new car, which cost him £10,000, has broken down.

34. On the grounds that he is in debt, he will have to reduce his spending a lot.

35. I’ll bring something for dessert in case we want to eat something sweet later

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoài Đức. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Chương Dương

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 8

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button