Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Trần Cao Vân

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Trần Cao Vân đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6

TRƯỜNG THCS TRẦN CAO VÂN

1. Đề số 1

Chọn từ có cách phát âm khác.

1. A. plays 

B. says

C. days 

D. stays

2. A. what 

B. wh

C. where 

D. when

3. A. sport 

B. star

C. listen 

D. eat

4. A. game 

B. geography 

C. vegetable 

D. change

5. A. station 

B. intersection 

C. question

D. invitation

6. A. teacher 

B. children 

C. lunch 

D. chemistry

Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1. I/ go swimming/ yesterday.

2. Mrs. Nhung/ wash/ the dishes.

3. my mother/ go shopping/ with/ friends/ in/ supermarket.

4. Lan/ cook/ chicken noodles/ dinner.

5. Nam/ I/ study/ hard/ last weekend.

Reading the passage, and answer the questions.

Today, there is a TV set in nearly every home. People watch television every day, and some people watch it from morning until night. Americans watch television about 35 hours a week. But is television good or bad for you? People have different answers. Some say that there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people don’t get any exercise because they only sit and watch TV. Others think that TV programs bring news from around the world, help you learn many useful things, especially children. Thanks lo television, people learn about life in other countries, and it helps people relax after a long day of hard work.

1. Is television very popular nowadays? Why?

2. How many hours do Americans watch TV a day?

3. Why don’t some people like watching television?

4. What does television bring to you?

5. What do you learn from television?

Rewrite the sentences below, using the present perfect.

1. They (never eat) …………………. Mexican food.

2. Hoa ( walk)…………… in the rain many times. She loves it.

3. I ( never see) …………….. such a big flower.

4. we ( not visit) ……………….. Nha Trang.

5. I (read) ……………… that novel three times.

6. He ( never meet)……………… her before.

7. The zoo isn’t far from here. I (walk)………. there three times.

8. If we ( not economise)…………………….on electricity there will be power cuts.

ĐÁP ÁN

Chọn từ có cách phát âm khác.

1 – B; 2 – B; 3 – C; 4 – A; 5 – C; 6 – D;

Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1 – I went swimming yesterday.

2 – Mrs. Nhung washed the dishes.

3 – My mother went shopping with her friends in the supermarket.

4 – Lan cooked chicken noodles for dinner.

5 – Nam and I studies hard last weekend.

Reading the passage, and answer the questions.

1 – Yes, it is. Because people watch television every day.

2 – They often watch television about 5 hours a day.

3 – Because there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people don’t get any exercise.

4 – They bring news from around the world, help you learn many useful things, especially children.

5 – It helps people learn about life in other countries, and it helps people relax after a long day of hard work.

Rewrite the sentences below, using the present perfect.

1 – have never eaten;

2 – has walked;

3 – have never seen;

4 – haven’t visited;

5 – have read;

6 – has never met;

7 – Have walked;

8 – have not economised;

2. Đề số 2

Choose the best answer.

1. The food here are ………………

A. friendly

B. delicious

C. polluted

D. long

2. He likes watching tennis, …………..he can’t play it.

A. and

B. but

C. so

D. or

3. ………………walk in the rain. It’s not good for your health.

A. Won’t

B. Can’t

C. Don’t

D. Mustn’t

4. I think “Tom and Jerry is the best ……………….

A. film

B. sport

C. newsreel

D. cartoon

5. Ho Chi Minh is the ………………… city in Viet Nam.

A. larger

B. large

C. largest

6. ………… the film is late, I will wait to watch it.

A. Because

B. When

C. But

D. Although

7. My father first ………… Da Lat in 2010.

A. visited

B. went 

C. go

D. been

8. If the weather ……… good, I ………. camping with classmates.

A. is / will go

B. is / go

C. will be / go

D. will be / will go

Fill in each blank with a right word in the box :

factory – new – rubbish – bottles – is

Recycling (1)………….. using (2) …………………………… to remake new goods that can be sold again. For example, when you put (3) ……………………………… and cans in the recycling bin, people take them to a (4) ………………………. . In this factory, people reprocess these bottles and cans into many (5) ………………………. things.

Give the verb with type 1 conditional sentence.

1. If we_________________(plant) more trees, the air__________________(be) fresher.

2. If the soil___________________(be) polluted, the vegetables_____________________(die).

3. Unless he____________________(call) me, I_____________________(stay) at home.

4. The weather is not very good. It might____________________(rain) this afternoon.

5. If a student_______________(recycle) the papers, he________________(save) energy.

6. I_________________________(not clean) my room for a long time.

Word form:

1. We should buy a(n)________________washing machine for convenience. AUTOMATION

2. Instead of using plastic bag, we should use__________________bag. REUSE

3. The air__________________causes breathing problems. POLLUTE

4. Big Ben is the most____________________tower in England. FAME

5/ I think the most useful and convenient of all house (apply)…………………………….

Read the passage. Then write True (T), False (F) for each of the sentences below.

Mary likes walking. On the weekend, she often goes walking in the mountains. She usually goes with two friends. Mary and her friends always wear strong boot and warm clothes .They always take food.

1. ______ Mary likes walking

2. ______ Mary always goes walking in the mountain

3. ______ Mary and her friends don’t usually wear strong boots

4. ______ They always take food.

ĐÁP ÁN

Choose the best answer.

1 – B; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – C; 6 – D; 7 – B; 8 – A;

Fill in each blank with a right word in the box

1 – is; 2 – rubbish; 3 – bottles; 4 – factory; 5 – new;

Give the verb with type 1 conditional sentence.

1 – plant – will be;

2 – is – will die;

3 – calls – will stay;

4 – rain;

5 – recycles – will save;

Word form:

1 – automatic;

2 – reusable;

3 – pollution;

4 – famous;

5 – applicants;

Read the passage. Then write True (T) ,False (F) for each of the sentences below.

1 – T; 2 – T; 3 – F; 4 – T;

3. Đề số 3

Choose the correct answer to each of the following.

1.At the weekend we can play a …… of badminton or join in a football match.

A. sport

B. game

C. match

2.Football is an …………. game.

A. outdoor

B. indoor

C. individual

3. Kien is not very………….. . He never plays games.

A. sport

B. sporting

C. sporty

4. Thanh likes ………. weather because he can go swimming.

A. hot

B. cold

C. rainy

5. Vietnamese students play different sports and games…… the break time.

A. in

B. on

C. during

6. As it doesn’t snow in Viet Nam, we can not ……….. skiing.

A. play

B. go

C. do

7. Many girls and women …… aerobics to keep fit.

A. play

B. go

C. do

8. It’s very …………… to swim there. The water is polluted

A. safe

B. unsafe

C. unpopular

9. ……………do you to the gym? – By bus.

A. What

B. How

C. Why

10. What is your favorite …………? I like swimming.

A. subject

B. game

C. sport

Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1. A. needed 

B. liked 

C. washed 

D. hoped

2. A. works 

B. plays 

C. wants 

D. stops

3. A. stayed 

B. listened 

C. cooked

D. played

4.A. brother 

B. open 

C. so 

D. cold

5. A. works 

B. plays 

C. stays 

D. studies

Read the passage then answer the questions

Lam and Nghia are going on vacation this summer. First, they are going to visit Ha Long for 2 days. They are going to stay with their cousins there. Next, they are going to visit their friends in Ha Noi for 3 days. They are going to visit Hoan Kiem Lake and Ho Chi Minh museum. Then they are going to visit Hue for 4 days. They are going to see the Citadel.

After that, they are going to stay at a friend’s house in Da Nang for 3 days. Finally, they are going to visit Nghia’s grandparents in Ho Chi Minh City for a week.

1. Are Lam and Nghia going on vacation this summer?

2. Where are they going to visit first?

3. How long are they going to stay in Ho Chi Minh City?

4. Are they going to visit Ca Mau?

5. What are they going to do in Hue?

Rearrange the words to make sentences.

1. the / spring / in / what / weather / is / like / the?

2. building / tallest / the / is / this / city / the / in / world.

3. Lan’s house / smaller / is / house / my / than.

4.she / never / with / camping / goes / her / friends.

5. often / she / go / does / how / cinema / to / the?

Find the mistake.

1/ He (A) is going (B) to visits (C) Ngoc Son temple (D).

2/ Are (A) there some (B) books on (C) the table (D)?

They go camping (A) sometimes (B) when it (C) is warm (D)

3/ We are (A) burning too many (B) coal, oil and (C) gas (D).

4/ Sears Tower in (A) Chicago, the USA is (B) 442 meters (C) tall (D).

5/Long is (A) tall and (B) thin. His hair are (C) short and black (D).

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer to each of the following.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – B; 7 – C; 8 – B; 9 – B; 10 – C;

Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – A; 5 – A;

Read the passage then answer the questions

1 – Yes, they are.

2 – They are going to visit Ha Long first.

3 – They are going to stay there for a week.

4 – No, they aren’t.

5 – They are going to see the Citadel.

Rearrange the words to make sentences.

1 – What is the weather like in the spring?

2 – This city building is the tallest in the world.

3 – My house is smaller than Lan’s house.

4 – She never goes camping with her friends.

5 – How often does she go to the cinema?

Find the mistake.

1 – C; 2 – B; 3 – B; 4 – D; 5 – C;

4. Đề số 4

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. I had a bad cold, so I didn’t go to school yesterday. (Rewrite this sentence with “because”)

………………………………………………………………………………..

2. Lan can dance very well. She can’t play the guitar. (Combine these sentences with “although”)

…………………………………………………………………………………..

3. We make the air dirty because we use the car all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

…………………………………………………………………………………..

4. most/ London/ tea/ is/ popular/ the/ drink/ in/ Oolong. (Rearrange the words to make a sentence)

…………………………………………………………………………………..

5. Our sources of energy will soon end if we don’t try to save them.

Unless……………………………………………………………………………………………

Find the odd word in each line:

1. A. apartment 

B. house

C. cottage

D. factory

2. A. and 

B. in

C. on 

D. at

3. A. kitchen 

B. window

C. bedroom 

D. living room

4. A. city 

B. village 

C. building

D. countryside

5. A. cartoon

B. news

C. comedies

D. story

Choose the best answer:

1. I ……………to Singapore three times.

A. have gone

B. have been

C. went

D. visited

2. My brother can’t swim…………he’s afraid of water.

A. because

B. but

C. and

D. so

3. “I’ve just received a scholarship.” – “………………….”

A. Really

B. Thank you

C. Congratulations

D. Well

4. Choose the word that has the underlined part pronounced differently

A. ask

B. plastic

C. back

D. grandparent

5. We will have a ………to look after the children.

A. dishwasher

B. television

C. robot

D. computer

6. Many girls and women ………………aerobics to keep fit.

A. play

B. do

C. go

D. doing

7. We might study ……….. computers at home.

A. on

B. in

C. at 

8. We might go on holiday ………. the moon.

A. in

B. from

C. to

9. We might have a _________ TV so we can watch TV programmes from space.

A. wire

B. wireless

C. wiring

10.The weather in Da Nang city is ________.

A. hot

B. noisy

C. delicious

Put the verbs in brackets in the correct form

1.The Olympic Games ( be)………… held once every four years.

2.The first Olympic games (take)……….. place in Greece in 776

3.People (start)…………. to use computer about 50 years ago.

4.What ‘s that noise?

– The children (play)…………… tug of war.

5.What ………. you (do)………….. last weekend?

– I (cycle)……………… round the lake with my friends.. Then I (watch) ………..TV in the afternoon.

ĐÁP ÁN

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1 – Because I had a bad cold, I didn’t go to school yesterday.

2 – Although Lan can dance very well, she can’t play the guitar.

3 – If we didn’t use the car all the time, we wouldn’t make the air dirty.

4 – Oolong tea is the most favorite drink in London/

5 – Unless we try to save the sources of energy, they will soon end.

Find the odd word in each line:

1 – D; 2 – A; 3 – C; 4 – C; 5 – D;

Choose the best answer:

1 – B; 2 – A; 3 – C; 4 – D; 5 – C;

6 – B; 7 – B; 8 – C; 9 – B; 10 – A;

Put the verbs in brackets in the correct form

1 – is;

2 – took;

3 – started;

4 – is playing;

5 – did… do – cycled – watched;

5. Đề số 5

Use the words in the box to fill the text below

comedies / national / viewers / interesting / 7 o’clock news / on /

VTV1 is a ………………..(1) television channel in Viet Nam. It attracts millions of ……………….(2) because it offers many different ………………..(3) programmes. The………….( 4) tells people what is happening in Viet Nam and the rest of the world. ………..(5) bring a lot of laughter and help people relax after a hard working day.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. needed 

B. liked

C. washed

D. hoped

2. A. works 

B. plays 

C. wants 

D. stops

3. A. stayed 

B. listened 

C. cooked 

D. played

4. A. brother

B. open 

C. some 

D. come

5. A. wanted

B. excited

C. needed 

D. bored

Choose the correct answer to each of the following.

1. My brother likes watching TV ……….. I like going out.

A. and

B. but

C. or

D. so

2. I want to work in television industry, … I am working hard.

A because

B. although

C. so

D. and

3. They cancelled their picnic……….. the weather was bad.

A. because

B. when

C. but

D. or

4. ……….. the programme is late, we go to bed early.

A. because

B. although

C. when

D. so

5. You can watch Harry Potter on TV……you can read it.

A. So

B. when

C. but

D. or

Choose A, B, or C to fill in the passage.

Most children love (1)… activities. They play football, go skateboarding or go (2)__________. In countries with snow like (3)…………children go to the mountains with their parents to go skiing. They can make a (4)………….. in the playground in front of their house. When the weather is bad, they can stay at home and watch interesting (5)……… on TV.

1. A. outdoor 

B. indoor

C. school 

D. at home

2. A. tennis 

B. swimming 

C. karate

D. judo

3. A. Sweden  

B. Paris

C. Bangkok 

D. England

4. A. snowman 

B. postman 

C. sportsman 

D. swimmer

5. A. channels 

B. viewers

C. programmes 

D.weatherman

Rewrite the sentence without changing meanings.

1, Despite the silly story, many people enjoyed the film (although)

……………………………………………………………………………………………………………………………..

2, Although the ticket price was high, many people went to see that film. (However)

……………………………………………………………………………………………………………………………..

3, He performs very well, although he is young (Despite)

……………………………………………………………………………………………………………………………..

4, It was a comedy, but I didn’t find it funny at all. (In spite of)

……………………………………………………………………………………………………………………………..

5, The film was so boring. However, Jack saw it from beginning to end. (but)

……………………………………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Use the words in the box to fill the text below

1 – national; 2 – viewers; 3 – interesting;

4 – 7 o’clock news; 5 – comedies;

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – B; 5 – D;

Choose the correct answer to each of the following.

1 – B; 2 – C; 3 – A; 4 – A; 5 – D;

Choose A, B, or C to fill in the passage.

1 – A; 2 – B; 3 – D; 4 – A; 5 – C;

Rewrite the sentence without changing meanings.

1 – Although the story is silly, many people enjoyed the film.

2 – However the the ticket price was high, many people went to see that film.

3 – Despite his young age, he performs very well.

4 – In spite of comedy, I didn’t find it funny at all.

5 – The film was so boring, but Jack saw it from beginning to end.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Trần Cao Vân. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Thái Học

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button