Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Võ Lai

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp đến, Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Võ Lai. Tài liệu gồm các dạng bài tập khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6

TRƯỜNG THCS VÕ LAI

1. Đề số 1

Choose the correct answer.

1. Lan is very thirsty. She wants some___________.

A. ice- cream

B. cake

C. lemonade

D. noodles

2. We are going ______________ a movie tonight.

A. go

B. to go

C. see

D.to see

3. What’s the _________________like in the winter? – It’s cold.

A.weather

B. summer

C. season

D. flower

4. She likes watching T.V. She_____________ watches T.V.

A. seldom

B. doesn’t

C. always

D. never

5. I have two arms and two ______________

A. heads

B. eyes

C. noses

D. chests

6. What ______________ your parent going to do this summer?

A. is

B. are

C. do

D. does

7. I’m Vietnamese. Vietnam is my______________.

A. city

B. name

C. country

D. village

8. What do you do_________________ your space time?

A. on

B. at

C. in

D. of

9. _________________ does Lien skip? – Three times a week.

A.How often

B. How long

C. How many

D. How

10. I am going ___________________  Phu Quoc island.

A.visiting

B. visit

C. visited

D. to visit

Read the passage carefully. Then write True or False.

Hoang likes sports very much. Every morning he goes jogging with his father in the park near his house. In the afternoon, he often plays soccer with his friends. Sometimes they play badminton. When it is hot, he goes swimming in a small pool with his brother. Hoang also likes traveling a lot. He often goes somewhere for his holidays. This summer, he is going to visit Hue with his family. He is going to stay at his uncle’s house for two weeks.

1. Hoang doesn’t like sports.

2. He goes jogging near his house.

3. He goes swimming when it is cold.

4. He is going to visit Hue.

5. He is going to stay in a hotel with his family.

Choose the words or phrases that are not correct.

1. They (A) cleaning (B) their big (C) house at (D) six o’clock

2. They (A) is (B) thin (C) and tall (D).

3. Does (A) he brush (B) his teeth and takes (C) a shower every morning (D)?

4. The school (A) is among (B) the bookstore (C) and (D) the restaurant.

5. There is (A) a tongue (B) and thirty-two tooth (C) in (D) our mouth.

Make questions for the underlined word.

1. Her friends are doing their homework now.

_________________________________________

2. They visit their grandparents because they miss them.

_________________________________________

3. Yes. It is my pen.

_________________________________________

4. No. Her hair is long.

_________________________________________

5. Binh travels to Nha trang by plane.

_________________________________________

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer.

1 – C; 2 – D; 3 – A; 4 – C; 5 – B;

6 – A; 7 – C; 8 – C; 9 – A; 10- D;

Read the passage carefully. Then write True or False.

1 – False; 2 – True; 3 – False; 4 – True; 5 – False;

Choose the words or phrases that are not correct.

1 – B; 2 – B; 3 – C; 4 – B; 5 – C;

Make questions for the underlined word.

1 – Who are doing homework now?

2 – Why do the visit their grandparents?

3 – Is it your pen?

4 – Is her hair short?

5 – How does Binh travel to Nha Trang?

2. Đề số 2

Circle the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. We …………….live in the city in the future.

A. will

B. didn’t

C. don’t

2. He will………………..some pictures with his camera.

A. takes

B. taking

C. take

3. She thinks we …………..travel to the Moon.

A. don’t

B. might

C. was

4. They will live in ……………houses in the future.

A. hi-tech

B. paper

C. water

5. If we plant more trees, the air ………………be so polluted.

A. will

B. won’t

C. do

6. We can reuse ……………..

A. water

B. air

C. bottles

7. We shouldn’t …………..rubbish on the street.

A. throw

B. wrap

C. turn off

8. Turn ……………..the lights when we go out.

A. on

B. off

C. of

9. Planting more ……………to reduce pollution.

A. rice

B. flowers

C. trees

10. If he ………………..so hungry, he will eat that cake.

A. is

B. are

C.be

Read the following passage and answer the questions.

There are two main kinds of sports: team sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball and volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want to get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals and team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports.

1. Are there two main kinds of sports?

……………………………………………………………………………………..

2. How many teams do team sports require?

……………………………………………………………………………………..

3. Why do two separate teams compete against each other?

……………………………………………………………………………………..

4. Are team sports sometimes called competitive sports?

………………………………………………………………………

Read and complete. Use the words in the box. 

lunch/ got up/ on/ her/ early/ didn’t/ dinner/

It was Sunday yesterday. Linda (1) …….. late. She (2) ……….. have breakfast. She didn’t do the washing. She went out for (3) ………. with her family at around 11:00.

In the afternoon, she went shopping with (4) ……….mother. She didn’t listen to her favourite music, but she watched the film “Tom and Jerry” (5) ………..TV.

In the evening, she had no homework. She did not go out with her friends. She went to bed (6) ……………

Find the word which has a different sound

1. A. then 

B. them 

C. thing 

D. their

2. A. ask 

B. plastic

C. back 

D. grandparent

3. A. start 

B. marbles 

C. stars 

D. solar

4. A. hear

B. clea

C. bea

D. fear

5. A. cave 

B. famous 

C. late 

D. channel

ĐÁP ÁN

Circle the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

6 – C: 7 – A; 8 – B; 9 – C; 10 – A;

Read the following passage and answer the questions.

1 – Yes, there are.

2 – Team sports require two separate teams.

3 – Because they want to get the best score.

4 – Yes, they are.

Read and complete. Use the words in the box.

1 – got up; 2 – didn’t; 3 – lunch;

4 – her; 5 – on; 6 – early;

Find the word which has a different sound

1 – C; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – D;

3. Đề số 3

Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. on/ My / will / the / future/ ocean / house/ be/.

……………………………………………………………………………………….……………

2. housework / help/ Robots / do/ the / will/ me/.

………………………………………………………………………………………….…………

3. surrounded / by / tall/ will/ blue/ sea / trees/ and / It / be/.

………………………………………………………………………………………….…………

4. tallest / my / is / the / family / in / brother/ person / my.

………………………………………………………………………………………

Choose the best answer

1.The people here are ………………….

A. friendly

B. delicious

C. polluted

D. long

2. He likes playing table tennis, …………………………..he can’t play it.

A. and

B. but

C. so

D. or

3. …………………….walk in the rain. It’s not good for your health.

A. Won’t

B. Can’t

C. Don’t

D. Mustn’t

4. I think “Tom and Jerry is the best ……………………….

A. film

B. sport

C. newsreel

D. cartoon

5. In the future, we won’t go on holiday to the beach but we ……………go on holiday to the moon.

A. must

B. can’t

C. might

D. won’t

6. …………………….the air is cleaner; people will have less breathing problems.

A. Unless

B. When

C. If

D. Because

7. They couldn’t go on a picnic ……………………..the weather was bad.

A. because

B. when

C. but

D. or

8. My house is ………………………..to the supermarket.

A. to the left

B. behind

C. near

D. next

Find the word which has a different sound.

1. A. warmth 

B. fourth 

C. tooth 

D. breathe

2. A. ask 

B. plastic 

C. back 

D. grandparent

3. A. start 

B. marbles

C. stars 

D. solar

4. A. hea

B. clea

C. bea

D. fear

5. A. ask

B. plastic 

C. back 

D grandparent

Read the passage and write True or False.

David lives in the countryside in Canada. He usually gets up early and does morning exercise with his bike. He rides around his area.

After breakfast, he takes a bus to school. He has lessons from 9.00 am to 1.00 pm. He often has lunch in the school canteen and then he has a short rest.

In the afternoon, he has lessons in the library or PE in the gym. After school, he often goes to the sports centre near his house and plays basketball or table tennis.

In the evening, he often does his homework. Sometimes he surfs the Internet for his school projects. He often goes to bed early.

1. David lives in the countryside in Canada.

2. He often rides a bike in the afternoon.

3. His classes finishes at 1 o’clock in the afternoon.

4. In the afternoon, he continues with his lessons at school.

5. He plays basketball or table tennis in the sports centre.

ĐÁP ÁN

Rearrange the words to make meaningful sentences.

1 – My house in the future will be on ocean.

2 – Robots will help me do the housework.

3 – It will be surrounded by tall trees and blue seas.

4 – My brother is the tallest person in my family.

Choose the best answer

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – D; 5 – C; 6 – C; 7 – A; 8 – D;

Find the word which has a different sound.

1 – D; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

Read the passage and write True or False.

1 – True; 2 – False; 3 – False; 4 – True; 5 – True;

4. Đề số 4

Odd one out:

1. A. star

B. father

C. camera

D. garden

2. A. heart

B. heard

C. learn

D. hurt

3. A. fast

B. class

C. answer

D. apple

4. A. check

B. recycle

C. reuse

D. environment

5. A. each

B. sea

C. create

D. idea

Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage.

People need to breathe. If they don’t breathe, they (1) …………….. die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) …………. air, they will have breathing problems. Plants and animals need (3) ……….. air too. A lot of the things in our lives create harmful gases and (4) ……………..the air dirty, like cars, motorbikes, and factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. won’t 

B. are 

C. must

D. will

2. A. clean 

B. fresh

C. dirty 

D. cleaner

3. A. clean 

B. safe 

C. dirty 

D. polluted

A. make 

B. get 

C. give 

D. made

Odd one out.

1. A. wants 

B. needs 

C. goes 

D. likes

2. A. city 

B. building

C. village

D. countryside

3. A. house 

B. office 

C. classroom 

D. library

4. A. recycle 

B. relax 

C. reuse

D. reduce

5. A. cartoons 

B. sports news

C. winter sports 

D. weather forecast

Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. recycle / the environment. /bottles and cans/ we will help / If we/

………………………………………………………………………………………………………………

2. you/ are/ What/ going to do / this weekend?

……………………………………………………………………………………………………………..

3. that / I/ a hi- tech fridge / will have / can cook meals.

…………………………………………………………………………………………………………….

4. visited / We/ our grandparents/ in the countryside / last week.

……………………………………………………………………………………………………………..

Write conditional sentences from statements. 

1. We will cycle to school every day. We will keep fitter.

If …………………………………………………………………………………………….

2. We will use recycled products. We will save money.

If ……………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

Odd one out:

1 – C; 2 – A; 3 – D; 4 – A; 5 – D;

Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage.

1 – D; 2 – C; 3 – A; 4 – A;

Odd one out.

1 – C; 2 – B; 3 – B; 4 – B; 5 – C;

Rearrange the words to make meaningful sentences.

1 – If we recycle bottles and cans, we will help the environment.

2 – What are you going to do this weekend?

3 – I will have a hi-tech fridge that can cook meals.

4 – We visited our grandparents in the countryside last week.

Write conditional sentences from statements.

1 – If we cycle to school every day, we will keep fitter.

2 – If we use recycled products, we will save money.

5. Đề số 5

PART A. PRONUNCIATION

I. Choose the word whose underlined part is different from the others. 

1. A. citadel 

B. da

C. vacation 

D. stay

2. A. nea

B. idea 

C. theater 

D. beach

3. A. watch

B. want 

C. camera 

D. what

4. A. theater 

B. this 

C. there

D. that

PART B. VOCABULARY, GRAMMAR AND STRUCTURE

II. Find one choice in a, b, c or d that best complete the sentences:

Circle the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. My sister ……………… home for school yet.

A. didn’t leave

B. hasn’t left

C. don’t leave

D.isn’t leaving

2. Amsterdam is one of the ……………… cities in the world.

A. peacefulest

B. peacefuler

C. most peaceful

D.more peaceful

3. ……………… the film is late, I will wait to watch it.

A. Because

B. When

C. But

D. Although

4. My father first ……………… Da Lat in 2010.

A. visited

B. visit

C. go

D. been

5. Which one is different?

A. boxing

B. cycling

C. telling

D. skiing

6. …………go to the movie? – Good idea.

A.What about

B. How about

C. Why don’t we

D. Why do you

7. London is………….. than Ho Chi Minh city.

A.big

B. biger

C. biggest

D. bigger

8. She ………… aerobics now.

A.is doing

B. doing

C. do

D. does

PART C. WRITING

III. Put the verb in bracket in the correct tense

1. They (study) ………………………………English since last year.

2. It usually (rain) …………………………in the summer.

3. They (build) …………………………the buildings at the moment.

4. He (never eat) …………………Mexican food before.

IV. Use the conjunction at the end of each group to connect the sentences.

1. We turned to The Movie Channel. We wanted to watch Pinocchio. (because)

=> …………………………….

2. You can watch The Pig Race. You can watch Who’s Faster. (or)

=> …………………………………………

3. I love films. I don’t like watching them on television. (but)

=> ………………………

PART D. READING

V. Read the text about Pelé and answer the questions.

Edson Arantes do Nascimento, better known as Pelé, is widely regarded as the best football player of all time. Pelé was born on October 21st, 1940 in the countryside of Brazil. Pelé’s father was a professional football player and taught Pelé how to play at a very young age.
Pelé began his career at the age of 15 when he started playing for Santos Football Club. In 1958, at the age of 17, Pelé won his first World Cup. It was the first time the World Cup was shown on TV. People around the world watched Pelé play and cheered.

Pelé won three World Cup and scored 1,281 goals in his 22-year career. In 1999, he was voted Football Player of the Century. Pelé is a national hero in Brazil. During his career he became well-known around the world as ‘The King of Football’.

1. When was Pelé born?

……………………………

2. Why do people call him ‘The King of Football’?

……………………………

3. When did he become Football Player of the Century?

……………………………

4. How many goals did he score in total?

…………………………….

5. Is he regarded as the best football player of all time?

……………………………

ĐÁP ÁN

PART A. PRONUNCIATION

I. Choose the word whose underlined part is different from the others.

1 – A; 2 – D; 3 – C; 4 – A;

PART B. VOCABULARY, GRAMMAR AND STRUCTURE

II. Find one choice in a, b, c or d that best complete the sentences:

1 -B; 2 – C; 3 – D; 4 – A; 5 – C; 6 – C; 7 – D; 8 – A;

PART C. WRITING

III. Put the verb in bracket in the correct tense

1 – have studied; 2 – rains; 3 – are building; 4 – has never eaten;

IV. Use the conjunction at the end of each group to connect the sentences.

1 – We turned to The Movie Channel because wanted to watch Pinocchio.

2 – You can watch The Pig Race or Who’s Faster.

3 – I love films but I don’t like watching them on television.

PART D. READING

V. Read the text about Pelé and answer the questions.

1 – He was born on October 21st, 1940.

2 – Because he won three World Cup and score 1,281 goals in his 22-year career.

3 – In 1999.

4 – He scored 1,281 goals.

5 – Yes, he is.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Võ Lai. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Thái Học
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Trần Cao Vân

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button