Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Đống Đa

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Đống Đa. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề học kì 2 để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

TRƯỜNG THCS ĐỐNG ĐA

1. Đề số 1

A. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A. wanted      B. filled      C. stayed      D. played

2. A. ahead      B. seat      C. instead      D. bread

3. A. left      B. center      C. enter      D. frighten

II. Find the words which has a different stress pattern

1. A. different      B. dangerous

    C. pollution      D. plentiful

2. A. environment      B. petroleum

    C. effectively      D. fashionable

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences

1. Solar energy __________ by many countries in the world in the future.

   A. use      B. will use

   C. will be using      D. will be used

2. __________ is a renewable sourse.

   A. Coal      B. Oil

   C. Wind      D. Gas

3. You can wear a __________ on your back to fly anywhere easily in the future.

   A. jet pack      B. flying car

   C. teleporter      D. high-speed bicycle

4. In the future, most people will travel __________ flying train.

   A. in      B. at

   C. on      D. at

5. Do you think we __________ driverless car in the future?

   A. use      B. to use

   C. will use      D. have used

6. That picture is __________

   A. us      B. ours

   C. our      D. we

7. ___________ is a single-wheel bike.

   A. Monowheel      B. Hover scooter

   C. Segwey      D. Teleporter

8. Nuclear energy can provide electricity for the world needs, but it is __________

   A. cheap      B. unlimited

   C. dangerous      D. safe

9. You can ___________easily on the Dead Sea. Why? – Because it’s so salty

   A. fly      B. walk

   C. drive      D. float

10. Biogas helps solve the problem of indoor ___________.

   A. noise pollution      B. air pollution

   C. water pollution      D. soil pollution

IV. Complete the sentences.

1. So many people ride _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ in Viet Nam.

2. You need a lot of space to park a _ _ _.

3. A _ _ _ _ _ _ _ has two pedals

4. It is dangerous if these _ _ _ _ _ _ crash land.

5. A _ _ _ _ can float.

B. READING

I. Read the passage and tick (√) True or False. (5ms)

   Energy is fundament to human beings. Many poor people in developing countries do not have modern sources of energy like electricity or natural gas, with which their life can be improved.

   People who live in mountainous areas have to gather wood for fuel. This takes a lot of time. For many people living in rural areas, biogas is the largest energy resource available. The main use of biogas is for cooking and heating, but it can also provide energy for public transport. As biogas is smoke-free, it helps the problem of indoor air pollution. Moreover, it is made from plant waste and animal manure. They cost almost nothing.

   The tendency to use renewable energy sources in developing sources in developing countries is on the increase as non-renewable ones are running out. In the future, the wind and the sun will be uses as the most important environmentally friendly energy sources.

True or False?

True

False

1. Non-renewable sources are being used up.

   

2. Many poor people in developing countries do not have electricity

   

3. Biogas is a new source of energy available for poor people.

   

4. Biogas creates a lot of smoke.

   

5. The new energy source is costly

   

II: Read the passage again and complete the sentences

1. People in ________________________ areas have to gather wood to use as fuel.

2. Biogas is mainly used for ________________________.

3. Biogas helps solve the problem of indoor ________________________.

4. The use of renewable energy sources in developing countries is ________________________

5. In the future, the ________________________ will be used as the main environmentally friendly energy sources.

C. WRITINING

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones

1. We will use less electricity in the future

⇒ Electricity ……………………………………………………………………

2. This is my computer

⇒ This computer is …………………………………………………………………

II: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. this time tomorrow/ English / They/ will be learning/.

⇒……………………………………………………………………

2. Solar energy/ in the world/ by many countries/ will be used/.

⇒……………………………………………………………………

3. to another/ How/ people fly from / will/ one continent /?

⇒……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

A. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A

2. B

3. D

II. Find the words which has a different stress pattern

1. C

2. C

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences

1. D

2. C

3. A

4. A

5. C

6. B

7. A

8. C

9. D

10. D

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

1. motorbike

2. bus

3. bicycle

4. planes

5. ship

B. READING

I. Read the passage and tick (√) True or False. (5ms)

1. T

2. T

3. T

4. F

5. F

II: Read the passage again and complete the sentences

1. mountainous

2. cooking and heating

3. air pollution

4. on the increase

5. wind and sun

C. WRITINING

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones

1. Electricity will be used less in the future

2. This computer is mine.

II: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. They will be learning English this time tomorrow.

2. Solar energy wil be used in the world by many countries.

3. How will people fly from one continent to another?

2. Đề số 2

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. festival      B. end      C. telephone      D. perform

2. A. celebrate      B. candle      C. cake      D. racing

3. A. prefer      B. desert      C. held      D. celebrate

4. A. thanksgiving      B. they      C. than      D. those

5. A. played      B. travelled      C. planned      D. watched

II. Using the future simple or future continuous of the verbs in active or passive forms.

1. I (call) ….……………… you as soon as I arrive in Hue.

2. ………. you (visit) ………… your grandparents at this time next Sunday?

3. Don’t phone him between 7 and 8. He (have)……..…….. a meeting then.

4. Nuclear power (use)…….……….. for heating in the future.

5. At 8 am tomorrow, a film on energy sources (show)……………

III. Rewrite these sentences.

1. My hover scooter is over there. (mine)

⇒……………………………………………………………………

2. Is her jet pack red? (hers)

⇒……………………………………………………………………

3. What is the price of a kilo of beef?

⇒ How ……………………………………………………………………

4. They will use solar energy to protect the environment.

⇒ Solar energy ……………………………………………………………………

5. How long did she spend doing her homework every day?

⇒ How long did it ……………………………………………………………………

IV. Choose and circle the best answer.

1. These pens are mine. They are not …………….

   A. she      B. her

   C. hers      D. hers pens

2. ………….is limited and harmful to the environment.

   A. Coal      B. Solar

   C. Wind      D. Hydro

3. At 8.00 o’clock tomorrow, we …………………….English.

   A. learn      B. will learning

   C. will be learnt      D. will be learning

4. Wind, hydro and solar are ………………. energy sources.

   A. modern      B. renewable

   C. non-renewable      D. new

5. …………..were you born? – In March.

   A. How      B. Why

   C. Where      D. When

V. Choose the word which has different stress from the others

1. A. harvest      B. parade

    C. music      D. village

2. A. amazing      B. festival

    C. begin      D. arrive

3. A. famous      B. joyful

    C. usual      D. alone

4. A. bamboo      B. invite

    C. tourist      D. prepare

5. A. answer      B. happen

    C. between      D. often

VI. Make the questions for the underlined parts in the following sentences

1. Most of my classmates go to school by bike.

……………………………………………………………………………………………

2. It is about three kilometres from my house to school.

……………………………………………………………………………………………

3. The students are playing football in the school yard.

……………………………………………………………………………………………

4. There are often traffic jams in the city centre in rush hour

……………………………………………………………………………………………

5. My father used to go fishing in the pond behind my house.

……………………………………………………………………………………………

VII. Use the correct form of the words in brackets

1. We used to (cycle) ……………………………..to school two years ago. Now we walk

2. Nuclear power (replace)……… ……………………..in the future.

3. In spite of (be) …………………………..ill, he goes to school today

4. At this time tomorrow, my classmate (show)……………………….……… a film on types of renewable energy sources.

5. We liked the (perform) ………………………………of that young pianist.

6. Christmas is a popular (festival)……… ……………………..in many countries and people (celebration) ……………………………………….it in different ways.

7. I have seen a lot of (parade) …………………………………in my life

8. My father drives his motorbike (care)……………………………..so he never has accident.

9. What I like about festivals is that they show the (culture)…………………values of different communities.

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D

2. B

3. A

4. A

5. D

II. Using the future simple or future continuous of the verbs in active or passive forms.

1. will/shall call

2. Will you be visiting

3. will be having

4. will be used

5. will be shown

III. Rewrite these sentences.

1. The hover scooter over there is mine.

2. Is the red jet pack hers?

3. How much is a kilo of beef? / How much does a kilo of beef cost?

4. Solar energy will be used to protect the environment.

5. How long did it take her to do her homework every day?

IV. Choose and circle the best answer.

1. C

2. A

3. D

4. B

5. D

V. Choose the word which has different stress from the others

1. B

2. B

3. D

4. C

5. C

VI. Make the questions for the underlined parts in the following sentences

1. How do most of your classmates go to school

2. How far is it from your house to school?

3. What are the students doing in the school yard.

4. When do traffic jams often happen in the city?

5. Where did your father use to go fishing?

VII. Use the correct form of the words in brackets

1. cycle

2. will be replaced

3. being

4. will be showing

5. performance

6. festival – celebrate

7. parades

8. carefully

9. cultural

3. Đề số 3

I. Chọn phương án đúng.

1. My father sometimes …………… beer.

A. drink B.   drinks       C.   will drink        D.   is drinking

2. I …………… my teacher next Sunday.

A. visit    B.   will visit        C.   to visit       D.   visiting

3. We …………… to school tomorrow.

A. don’t go    B.   doesn’t go       C.   won’t go       D.   go

4. They …………… video games now.

A. play    B.   plays        C.   will play         D.   are playing

5. Would you like …………… to the movie theater?

A.go        B.   goes        C.   going             D.   to go

6. She works on her farm. She is a ……………

A. teacher    B.   doctor        C.   journalist         D.   farmer

7 …………… is it from here to the post office?

A. How often     B.   How far   C.   How old       D.   How long

8. Let’s …………… some oranges.

A. bought      B.   buying     C.   to buy        D.   buy

9. Lan has a toothache. She ought to …………… the dentist.

A. to see        B.   saw        C.   see          D.   seeing

10. She prefers listening to the radio …………… watching TV.

A. to         B.   for           C.   than           D.   in

II. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1 …………… (go) into the garden to see what the boys were doing.

2. Julia rarely …………… (spend) time watching TV.

3. It is not good for children …………… (watch) TV too much.

4. You shouldn’t …………… (leave) a baby alone in the house.

5. I didn’t know how …………… (get) to your house so I stopped to ask the way.

6. Brown …………… (wash) his car every Sunday.

III. Đặt câu hỏi dựa vào từ gạch chân. Bắt đầu bằng từ đã cho.

1. Jane is going to the hospital.

Where ……………………………………………………………………………………?

2. She had a toothache because she ate a lot of candies.

Why ………………………………………………………………..……………………?

3. I have a cold.

What’s ……………………………………………………………………………………?

4. I started to follow a diet two months ago.

When ……………………………………………………………………………………?

IV. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi.

Thanh is apupii in class 7A. His full name is Tran Due Thanh. He is 13 years old now, but he will be 14 on his next birthday. Thanh lives with his parents at 2/20 Nguyen Trai street. Thanh’s house isn’t large but it is very comfortable. It has a bright living room, two lovely bedrooms, a large and modem bathroom and a kitchen. There is a small yard in front of the house. Thanh’s mother grows flowers in the yard. He thinks his house is the nicest.

1. What does Thanh do?

…………………………………………………………………………………………..

2. What is his family name?

…………………………………………………………………………………………..

3. How many rooms are there in his house?

…………………………………………………………………………………………..

4. Are there any flowers in the yard?

…………………………………………………………………………………………..

5. Where does Thanh live?

…………………………………………………………………………………………..

V. Hãy viết lại câu thứ hai sao cho nghĩa không đổi so với câu gốc.

1. Kate plays football skillful.

→ Kate is …………………………………………………………………………………

2. Ba and Thuy didn’t do housework.

→ Ba didn’t ………………………………………………………………………………

3. We should listen to music now.

→ Why don’t ………………………………………………………………………………

4. Mai is a good student. I am a good student, too.

→ Mai is ………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1. B         2.   B         3.   C        4.   D           5.   D

6. D        7.   B          8.   D           9.   C          10.   A

II.

1. went           4.  leave

2. spends         5. to get

3. to watch      6.  washes

III.

1. Where is Jane going to?

2. Why did she have a toothache?

3. What’s the matter with you?

4. When did you start to follow a diet?

IV.

1. Thanh is a pupil.

2. His family name is Tran.

3. There are five rooms in his house.

4. Yes, there are.

5. Trung lives at 2/20 Nguyen Trai street.

V.

1. Kate is a skillful football player.

2. Ba didn’t do housework and neither did Thuy.

3. Why don’t we listen to music now?

4. Mai is a good student. So am I.

4. Đề số 4

I. Chọn phương án đúng.

1. Mary …………… the umbrella at home.

A. leave    B.   left          C.   live             D.   lived

2. I write letters …………… my right hand.

A. in     B.   by         C.   with               D.   at

3. This car is …………… than mine.

A. less expensive      B.   as expensive

C.   richer                D.   not so expensive

4. Jones isn’t as nice …………… Ms. Smith.

A. as     B.   for          C.   like                  D.   to

5. Her mother …………… this city two years ago.

A. left      B.   leaves            C.   is leaving         D.   will leave

6. Jane doesn’t spend much money …………… clothes.

A. over      B.   about       C.   at             D.   on

7. She always takes good care …………… her children.

A. for            B.   in        C.   of            D.   with

8. Linda …………… to Australia to visit her friend next Christmas.

A.  would go    B .   went        C.   is going       D.   are going

9. Jessica is a …………… basket player.

A. good    B.   better      C.   well        D.   best

10. My brother doesn’t like pork and ……………

A. either do I        B.   neither do I

C.   neither I do           D.   I don’t too

II. Hãy điền vào mỗi chỗ trống một trong các từ đã cho sẵn dưới đây.

a few               some                any                  much               many               a lot of

1. Would you like …………… coffee?

2. How …………… English books does she have?

3. Are there …………… girls in your class?

4. How …………… does the watch cost?

5. They have …………… questions for you.

6. I have only …………… new friends because I am a newcomer.

III. Hãy hoàn thành các câu sau bằng cách dùng trạng từ của từ được gạch chân trong mỗi câu sau.

1. He is a quick He runs ……………

2. We couldn’t drive because of the heavy It rained ……………

3. She is a happy She is smilling ……………

4. I can’t understand fast He speaks ……………

IV. Đọc đoạn văn và chọn phương án trả lời thích hợp nhất để hoàn thành các câu sau.

(1) …………… the United States, many adults and children (2) …………… overweight. Some people eat (3) …………… food at meals. They also eat snacks between meals. Sometimes people eat healthy snacks like fruit or vegetables (4) …………… many Americans eat a lot of junk food such as cookies, candy and potato chips. Eating junk food can (5) …………… people gain weight.

People also gain weight (6) …………… they don’t get enough (7) …………… People need to walk, run, ride bicycles, or walk out in health clubs and gyms. When people exercise, they (8) …………… good and have more energy. A good diet and exercise will help you (9) …………… a long and (10) …………… life.

1.    A. On     B. In           C. At           D. From

2.   A. is      B. was            C. were            D. are

3. A. too many     B. too much          C. few  D. plenty

4. A. but       B. because        C. although        D. so that

5. A. get       B. lead            C. urge            D. make

6. A. so       B. however        C. but              D. because

7. A. exercises     B. work          C. money            D. energy

8. A. become    B. taste        C. have          D. feel

9. A. live     B. lives          C. living           D. to living

10. A. health      B. safe            C. fair        D. healthy

V. Viết câu hoàn chỉnh dựa vào từ hoặc cụm từ đã cho.

1. Marie/ like/ listen/ music.

………………………………………………………………………………………………

2. Peter/prefer/ watch/ TV/play/ sports.

………………………………………………………………………………………………

3. She/ go/ school/ 5 days/ week.

………………………………………………………………………………………………

4. My sister/ beautiful/ than/ mother.

………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1. B          2.   C          3.   A          4.   A           5.   A

6. D         7.   C          8.   C         9.   A         10.   B

II.

1. some   2. many         3.   Any           4.   much         5.   a lot of       6.   a few

III.

1. quickly                                     3. happily

2. heavily                                     4. fast

IV.

1. B         2.   D          3.   B         4.   A         5.   D

6. D         7.   A          8.   D         9.   A         10.   D

V.

1. Marie likes listening to music.

2. Peter prefers watching TV to playing sports.

3. She goes to school 5 days a week.

4. My sister is more beautiful than my mother.

5. Đề số 5

I/ Listen and choose True or False statements. (2ms)

1. Children’s program starts at half past five.                              1. ___________

2. The World Today is at ten past six.                                        2. ___________

3. Early News is at six o’clock.                                                  3. ___________

4. The movie, “A Fistful of Dollars” starts at seven o’clock.            4. ___________

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (1m)

5. A. Started       B. Needed           C. Protected          D. Stopped

6. A. Durian        B. Cucumber       C. Painful               D. Duty

7. A. Diet            B. Disappear       C. Fill                     D. Drill

8. A. Time           B. City                C. Fine                   D. Five

III. Choose the best answers. (3ms)

9. Yesterday, Mr. Lam …………….. a new car.

    A. buys             B. buying             C. bought                D. buy

10. He should…………….. his homework before going to beD.

   A. finishes          B. finish               C. to finish              D. finishing

11. My brother is a good soccer player. He plays ……………….

   A. well               B. good                C. better                 D. best

12. I often ………….. my homework in the evening.

   A. does             B. to do                C. do                      D. am doing

13. Where are you doing, Nam? I …………….. my pen.

   A. look for         B. looking for         C. to look for           D. am looking for.

14. He ………………. to the zoo last Sunday.

   A. goes            B. went                 C. is going              D. go

15. He likes swimming …………………

   A. so do I         B. Yes, I do           C. I do, too             D. too do Is

16. What kind of ………………..do you like ? I like cartoons.

   A. books          B. films                 C. pictures             D. stories

17. Many young people……………….video games.

   A. play            B. plays                C. playing              D. played

18. I would like ……………..some fruit and vegetables.

   A. buying        B. to buy              C. buy                   D. buys

19. Teenagers like… the latest pop music.

   A. hearing       B. hear                 C. to hear              D. for hearing

20. Some inventors of video games …………….. very rich.

   A. becoming     B. became          C. becomes          D. become

IV. Read the passage carefully. (1m)

On the way home yesterday. Mary caught in the rain. She had a bad colD. She coughed and sneezed a lot. She had to stay in bed all day. The doctor took her temperature and gave some medicines. Her mother was beside her all the time to take care of her.

Check True (T) or False (F)

21 …………Yesterday, Mary caught in the rain.

22 ………… She had a bad cold but she didn’t cough and sneeze.

23 ………… The nurse took her temperature.

24 ………… Her mother took care of her all the time.

V. Supply the correct form of the verbs in the brackets. (2ms)

25. He (study) …………. English tomorrow.

26. Lan (buy) …………….. a lot of souvenirs for her parents yesterday.

27. You must (wash) ……………….. your hands before meals.

28. His father always (drink) …………….. coffee for dinner.

29. Last month, They ………………… (not, help) their families on the farm.

30. I (go) …………. France next month

31. They (rehearse)…………. a new play at the moment.

32. She (play)………………………………volleyball now.

VI. Read then answer the questions. (1m)

In 1960s, most people in Vietnam did not have a T.V set. The people with TVs were popular. In the evening, the neighbors would gather around the TV. They would stay until the TV programs finishes. Vietnam is different today. More families have a TV set and life is more comfortable. But neighbors don’t know each other as well as they did in the past.

* Questions :

33. When didn’t most people in Vietnam have a T.V set?

………………………………………………………………………………….

34. Where would the neighbors gather in the evening?

………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I: (2 Điểm)

1. F

2. F

3. T

4. T

II: (1 Điểm)

5. D

6. C

7. A

8. B

III: (3 Điểm)

9. C

10. B

11. A

12. C

13. D

14. B

15. A

16. B

17. A

18. B

19. A

20. D

IV: (1 Điểm)

21. T

22. F

23. F

24. T

V: (2 Điểm)

25. will study

26. bought

27. wash

28. drinks

29. didn’t help

30. will go

31. are rehearsing

32. is playing

VI: (1 Điểm)

33. Most people in Vietnam did not have a T.V set in 1960s.

34. The neighbors would gather around the TV in the evening.       

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Đống Đa. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Bắc Hà

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button