Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương

Kì thi học kì 2 là kì thi rất quan trọng đối với các em học sinh. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề học kì 2. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

TRƯỜNG THCS HÙNG VƯƠNG

1. Đề số 1

I. Circle the best answer: (Chọn A, B, C, or D) (6pts)

1. He likes ……………… sports.                 

A. watch          B. watches        C. watching               D. watched

2. My mother always drives …………………  

A. careful        B. carefully       C. slow                      D. fastly

3. You ought ………………… to the doctor.           

A. to go           B. go                 C. going                    D. goes

4. This river is very …………………… for the swimmers.

A.  danger                   B. dangerously                        C. carefully                 D. dangerous.

5. I ………………… stay in bed because I have a bad cold.

A. must                       B. can                                      C. shouldn’t                D. can’t.

6. Lan feels sick. She ate too ………………… candy last night.

A. many                      B.  lot of                                  C. much                       D. lot 

7. He says he was  busy yesterday and ………………… were his brothers.

A. neither                    B. so                                        C. too                          D. to

8. My sister didn’t wash it but I …………………………

A. did                          B. didn’t                                  C. do                           D. does

9. You must drink …………………… water every day.

A. many                      B. a few                                   C. lot of                       D. much

10. I need …………………… your height.

A. measuring               B. to measure              C. measure                  D. measures

11. How ………………… is Nga ? – She is 37 kilos.

A. high                        B. weight                                 C. heavy                      D. hight

12. He …………………… very happy yesterday.

A. was                         B. is                                         C. are                           D. were

13. Are you scared …………………… seeing the dentist?

A. of                            B. in                                        C. at                             D. to

14. Wash your hands ………………… meals !

A. after                        B. in                                        C. at                             D. before

15. Remember …………………… your teeth after meals.

A. brush                      B. to brushes                           C. brushing                 D. brushes

16. He …………… come here last night.

A. doesn’t                   B. won’t                                  C. didn’t                      D. don’t

17. Did Liz buy any ………………… in Nha Trang ?

A. gifts                        B. picture                                C. cap                          D. shirt

18. She talked to her friends ………………… her vacation in Da Lat.

A. on                           B. about                                   C. with                        D. at

Chọn từ có “ ed” được phát âm khác với những từ còn lại:

19. A. Brushed                        B. Watched                             C. Stopped                  D. Filled

20. A. Combed                       B. Ironed                                 C. Started                    D. Called

Read the passage then complete with given words (Đọc và hoàn thành đoạn văn với những từ gợi ý).

waited,     check – up,      temperature,       examined

 

               Yesterday, the students of Quang Trung School had a medical …………………(21) . They filled their medical records and gave them to the nurse. Then they sat in the waiting room and waited to be …………………(22) for their physical conditions. They did not wait long. The nurse called them name by name one after another. First, she took their …………………(23), then she measured them. Next, she asked each of them to get on the scales to weigh them. Finally, she asked to go back to the waiting room. There they …………………(24) to see the doctor.

II. Read the passage and answer the questions: (Đọc và trả lời những câu hỏi sau) (1,5pts)   

                   Health and fitness are not just for young people. They are for anyone willing to accept the rules of a good diet and regular exercise. With age, there is a tendency to feel that the body is no longer able to perform well. Yet example after example shows us that older people can – and should – be active. Many men and women in their sixties have run in marathons, races of more than sixty – six miles.

          For most people, they need simple activities like walking and swimming to stay in shape. It’s important to include exercise in your daily routine. In the winter, do push- ups, sit – ups, and other indoor exercise.

a. Who are health and fitness for?

ð…………………………………………………………………………………………………………

b. Can older people be active?      

ð………………………………………………………………………………………….………………

c. What is a marathon?                          

ð…………………………………………………………………………………….……………………

d. What type of exercise can we do in the winter?

ð…………………………………………………………………………………………….……………

e. Do you think sports is important for your health?

ð…………………………………………………………………………………………….……………

e. What kinds of sports do you play to keep fit and stay healthy?

ð……………………………………………………………………………………………….…………

III. Put the words in the right order: (Sắp xếp những từ sau thành câu hoàn chỉnh) (1 pt)

1. likes / collecting / Nam / stamps 

ð……………………………………………………………………………………………………

2. What / in / do / you / morning / usually / the / do 

ð…………………………………………………………………………………………………

3. Minh / more / ought / drive / to / carefully  

ð………………………………………………………………………………………..…….…………

4. for / Nga / noodles / lunch / has               ð……………………………………………………………………………………………..…………

IV. Read and fill each gap with the name of the sports: (Đọc và điền vào chổ trống với một môn thể thao) (0,5 pt)

1………………………….: a game is like tennis with paddles and a small plastic ball on a table with a net across it.

2……………………………: a game in which two teams of six players use their hands to hit a large ball backwards and forwards over a high net while trying not to let the ball touch the ground on their own side.

V. Complete the sentences: (Viết lại những câu sau ) (1 pt)

1. Lan’s sister is a quick swimmer.             

ð She swims ……………………………………………………………………………………………

2. My brother is a good badminton player. 

ð He plays ………………………………………………………………………….……………………

3. Nam’s father is a safe driver.                  

ð He drives …………………………………………………………………………….………………

4. Hoa’s aunt is a slow runner.                    

ð She runs ………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. Choose A,B,C or D .

Mỗi câu đúng 0.25 đ (0.25 đ x 24 = 6 đ)

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

6. C

7. B

8. A

9. D

10. B

11. C

12. A

13. A

14. D

15. C

16. C

17. A

18. B

19. D

20. C

21.

check–up

22.

examined

23.

temperature

24.

waited

II. Read the passage and answer the questions: (Đọc và trả lời những câu hỏi sau)    

Mỗi câu đúng 0.25 đ (0.25 đ x 6 = 1.5 đ)

a.  Health and fitness are  for anyone.

b. Yes, they can.

c. A marathon is a race of more than sixty – six miles.

d. In the winter, we can push- ups, sit- ups, and other indoor exercise.

e. Yes, I do.

f. Students’ answer

III. Put the words in the right order: (Sắp xếp những từ sau thành câu hoàn chỉnh)

Mỗi câu đúng 0.25 đ (0.25 đ x 4 = 1.0 đ)

1.Nam likes collecting stamps.    

2. What do you usually do in the morning? 

3. Minh ought to drive more carefully.

4. Lan has noodles for lunch.

IV. Read and fill each gap with the name of the sports: ( Đọc và điền vào chổ trống với một môn thể thao)

Mỗi câu đúng 0.25 đ  (0.25 đ x 2 = 0.5 đ)

1. Table tennis

2. Volleyball

V. Complete the sentences: (Viết lại những câu sau)

Mỗi câu đúng 0.25 đ  (0.25 đ x 4 = 1.0 đ)

1. ……………………quickly.

2. ……………………badminton well.

3. ……………………safely.

4. …………………..slowly.

2. Đề số 2

I. Choose the best answer( A, B, C or D ) to complete these sentences (Chọn A, B, C hay D). (5pts)

1. Most teenagers are ………………… detective stories.

A. interested about      B. fond of       C. excited on               D. go on         

2. Tan: It’s hot in here. – Lan: Ok. I …………………on the air conditioner.

A. turned                     B. to turn         C. turning                    D. will turn

3. His mother won’t be at home tomorrow.  ………………… .

A. Neither won’t he.   B. Either will he.         C. He won’t either.     D. He won’t.

4. Peter: How…………………is your daughter?    →     Sue: Only 50 kilos. She’s a bit                    underweight.

A. pounds                   B. heavy                      C. weight        D. tall

5. Excuse me! Is there a bus stop …………………here?

A. at                            B. near                         C. from            D. with

6. The doctor examined him and …………………his temperature.

A. took                        B. made                       C. did              D. take

7. Her mother works…………………hours than her father does.

A. a few                      B. less                          C. much           D. more

8. …………………cards is one of Barry’s hobbies.

A. Collects                  B. Collected                C. Collecting   D. Collector

9. My grandfather doesn’t  like living in the city. The noise ……………….him awake at night.

A. takes                       B.  keeps                     C. gives           D. does

10. Can you teach me ………………… “ thank you ” in Chinese?

A. how to say              B. how say                  C. saying         D. to say

11. Liz: …………………should I go to the dentist?                Daisy: Twice a year.

A. How long               B. When                      C. How often  D. How far

12. Mary: …………………going swimming?      →        Clark: That would be great.

A. Shall we                 B. How about              C. Let’s           D. Shall you

13. I prefer swimming in the sea ………………… the pool.

A. at                            B. on                           C. in                D. to

14. Mark: When did he move here?           Twin: He…………………in 2004.

A. moving                   B. moved                    C. to move       D. moves

** Phát hiện chổ sai trong câu sau:

15. Nobody like him because he always looks untidied.

                     A              B                C                  D

16. In the afternoon, the chickens produce less eggs than in the morning.

                        A                     B                     C           D

17. Lan:  …………….does Nga always get good marks?     Hoa: Because she studies hard.

A. What                       B. When                      C. How            D. Why

18. Jacques Cousteau is the…………………of the deep – sea diving vessel.

A. invent                     B. inventor                  C. invention    D. invents

19. We ought…………………carefully.

A. to drive                   B. drive                       C. driving        D. drives

20. He plays soccer very…………………  .

A. good                       B. skillful                    C. well             D. skill

II. Arrange these words to make meaningful sentences. (Sắp xếp thành câu hoàn chỉnh) (1 pt)

1. What / did / you / lunch / eat and drink / for / yesterday/ ?

……………………………………………………………………………………………………………………….

2. programs / What / TV / want / do / to / you / see /  ?

……………………………………………………………………………………………………………………….

3. you / Would  / to / the  movie / this week / like / go / to?

……………………………………………………………………………………………………………………….

4. ought / I / finish / to / this question / Math tomorrow / for

……………………………………………………………………………………………………………………….

III. Match the questions and the answers (1,5pts)

1.What’s his full name?

2. What is his age?

3. Which school does he go to?

4. Where does he live?

5. What’s his weight?

6. How tall is he?

a. He goes to Quang Trung School.

b. He’s 40 kilos.

c. He’s 14 .

d. Nguyen Van Hung.

e. He’s 1.50 meters tall.

f. 12 Tran Phu Street.

 

IV. Read the dialogue then answer the questions (1,25pts)

Ba:    Do you watch TV, Nga?

Nga:  Not often. There aren’t many good programs for teenagers.

Ba:    What kind of programs do you like?

Nga: I like to watch programs about teenagers  in other countries. I want to know what they                      do, what they wear, what music they like…..

Ba:   There are  some programs for young people.

Nga:  But older people make them. They don’t know what we like.

Ba:    I like sports shows, cartoons and movies.

Nga:  I don’t really like watching sports – I prefer taking part in them. And most of the movies on TV are very old.

Ba:   There are plenty of music programs.

Nga:   Yes, there are. But they don’t play the kind of music I like.

Ba:    What are you going to do this evening?

Nga:  Well, I am not going to watch TV. I’m going to listen to the radio and maybe read a book.

1.  Does Nga watch TV a lot ?

………………………………………………………………………………………………………………………

2. What does Ba like to watch on TV?

……………………………………………………………………………………………………………………….

3. What does Nga like to watch on TV?

……………………………………………………………………………………………………………………….

4. Why doesn’t Nga like music programs on TV?

……………………………………………………………………………………………………………………….

5. What is Nga going to do  this evening?

……………………………………………………………………………………………………………………….

V. Read then complete the passage with given words (1,25pts)

Các giáo viêneration            eat                 healthy                    guidelines     variety

What does a “ balanced diet ” mean? It means you eat a ………………….(1) of foods without eating too much anything. ………………….(2) is very important. Eat the food you enjoy, but don’t have too much. This will help you stay fit and ………………….(3). Don’t forget about exercise either! We all need exercise. Follow these ………………….(4) and enjoy the food you ………………….(5) – that is the key to a healthy lifestyle.

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer (A,B,C or D) to complete these sentences. (Chọn A, B, C hay D)

Mỗi câu đúng 0.25 đ  (0.25 đ x 20 =5.0 đ)    

1.B

2.D

3. C

4.B

5.B

6.A

7.D

8.C

9.B

10. A

11.C

12. B

13. D

14. B

15. A

16.C

17. D

18. B

19. A

20. C

II. Arrange these words to make meaningful sentences. ( sắp xếp thành câu hoàn chỉnh)

Mỗi câu đúng 0.25 đ  (0.25 đ x 4 =1.0 đ)

1. What  did  you  eat and drink for lunch yesterday ?

2. What  TV programs  do you  want to see   ?

3. Would  you like  to go  to the  movie  this week ?

4. I ought to finish  this question  for Math tomorrow .

III. Match the questions and the answers.

Mỗi câu đúng 0.25 đ  (0.25 đ x 6 =1.5 đ)

1.d       2.c       3.a       4.f        5.b       6.e

IV. Read the dialogue then answer the questions.

Mỗi câu đúng 0.25 đ (0.25 đ x 5 =1.25 đ)

1.  No,she doesn’t.

2. He likes sports shows, cartoons and movies.

3. She likes to watch programs about teenagers  in other countries. She want to know what they  do, what they wear, what music they like….

4. Because they don’t play the kind of music she likes.

5. She is going to listen to the radio and maybe read a book.

V. Read then complete the passage with given words:

Mỗi câu đúng 0.25 đ  (0.25 đ x 5 =1.25 đ)

1. Variety                    2. Các giáo viêneration             3. Healthy                   4. Guidelines               5. Eat

3. Đề số 3

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. wished

B. gripped

C. loved

D. liked

2. A. popular  

B. flop

C. hover

D. programme

3. A. space

B. pack

C. safe

D. make

4. A. look

B. scooter

C. moon

D. food

5. A. page

B. information

C. pavement

D. transport

II. Choose the words that have the different stress from the others

6. A. teleporter

B. available

C. environment

D. electrical

7. A. system

B. transport

C. future

D. traffic

8. A. spacious

B. comfort

C. traffic

D. resource

III. Choose the best answer A, B, C or D

9. A sky safety system will stop everyone_________ crashing in the sky.

A. at   

B. from           

C. through      

D. for

10. ________ regular light bulbs with low energy light bulbs, which use less energy.

A. Turn           

B. Replace      

C. Place          

D. Put

11. Without good insulation, the ______ in our houses goes out through the windows, the doors, etc.

A. ice  

B. atmosphere

C. amount      

D. heat

12. A(n)_______ station will be built in the North of the country next decade.

A. hydropower           

B. water         

C. hydroelectricity     

D. energy

13. We can ________ the problem of energy shortage by using solar energy.

A. carry out    

B. get 

C. recover       

D. solve

14. Don’t forget to _______ the lights when leaving a room or going to bed.

A. turn

B. turn on       

C. turn off      

D. turn out

15. What should we do to _______ our electric bills?

A. fall 

B. cut down   

C. drop           

D. reduce

16. We are looking for cheap, clean and        _______ source of energy.

A. effective    

B. efficient     

C. serious       

D. dangerous

17. We should put _____ on our roof for the heating  and hot water.

A. solar energy         

B. equipment           

C. cracks      

D. solar panels

18. We should use _____  light bulbs in our homes.

A. low energy          

B. little energy         

C. a bit energy         

D. efficient

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C 2. D 3. B 4. A 5. A

I. Choose the words that have the different stress from the others

6. A 7. B 8. D

III. Choose the best answer A, B, C or D

9. B 10. B 11. D 12. A 13. D 14. C 15. B 16. A 17. D 18. A

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

19. B 20. A 21. D 22. C 23. B

V. Read the following passage, and choose the correct answers: true (T), or false (F).

24. T 25. T 26. F 27. F 28. T

VI. Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets.

29. celebrations

30. colorful

VII. Rewrite the following sentences:

31. That invention is not his

32. They predict that there will be a 10% car price increase

33. Did a group of foreigners visit the slums last week?

34. Shanghai has more skyscrapers than Jakarta (does).

35. You should start to run and see if that helps you to lose weight.

4. Đề số 4

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. solar                    B. biogas         C. hydroelectric          D. environment

2. A. renewable           B. energy         C. plentiful                 D. electric

3. A. abundant             B. nuclear        C. truck                      D. dump

4. A. power                 B. transport     C. short                      D. report

5. A. carbon                B. hard             C. large                       D. marry

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. advantage           B. atmosphere C. motorbike               D. generate

2. A. effective             B. regular        C. different                D. serious

3. A. population          B. education    C. development           D. satisfaction

4. A. countryside        B. natural        C. changeable              D. dioxide

5. A. renewable           B. artificial      C. unfortunate             D. continuous

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. Which_______ of transport do you think will be used in the future?

A. mean          

B. meaning     

C. meanings   

D. means

2. With teleportation, you disappear at a place, and then ____in another place seconds later.

A. appears      

B. appeared    

C. reappear     

D. reappears

3. My brother and I often come to school ______ foot.

A. at   

B. in   

C. by  

D. on

4. A sky safety system can help cars to ______ traffic jams and crashes.

A. prevent      

B. have           

C. use 

D. take

5. Everyone has gone to the ______ festival.

A. music         

B. musical      

C. musicians

D. musician

6. People of     ______  minorities in Phu Yen celebrate Hoi Mua Festival every March.

A. native        

B. local           

C. ethnic         

D. village

7. Diwali, the Hindu Festival of Light, is the ______ holiday of the year in India.

A. more important     

B. most important      

C. importance 

D. most importance

8. In La Tomatina, people get to throw tomatoes at _______.

A. themselves 

B. once           

C. together     

D. each other

9. They spent a huge amount of money on the film; ______, it was not a big success

A. although    

B. however     

C. but 

D. because

10. The film Titanic was the most successful – it _______ $1.750 million and                     eleven Oscars.

A. did – got    

B. made – won

C. won – made

D. got – did

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D 2. A 3. B 4. A 5. D

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A 2. A 3. C 4. D 5. B

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. D 2. C 3. D 4. A 5. B 6. C 7. D 8. D 9. B 10. B

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. A 2. C 3. B 4. A 5. C

V. Read the passage, and then choose the best answer.

1. B 2. A 3. B 4. A 5. C

VI. Rewrite the following sentences:

1. I used to own a similar bicycle to yours

2. You are not allowed to take photographs inside the museum

3. These pictures are ours.

4. They predict that there will be a 10% car price increase.

5. Đề số 5

Bài 1: Tìm từ có phát âm ở phần gạch chân khác với các từ còn lại. (0.5 điểm)

1. a. driver       b. river       c. machine      d. visit

2. a. decided      b. wanted      c. scared       d. needed

Bài 2: Chọn đáp án đúng trong ngoặc. (2 điểm)

1. My younger sister likes …. TV in her free time. (watch – watching – watches – watched)

2. …. was she late for school? – Because she got up late. (What – How – Why – When )

3. We must follow …. all the sings at the swimming pool. (strict – free – freely –strictly)

4. They went to the movies last night, their parents …. . (did, too – did either – do, too – went, too)

5. Driving too fast is very …. . (danger – dangerous – dangerously – safely)

6. We should check …. our health twice a year. (up – in – for – out)

7. Coughing, sneeing, … are the …. of the common cold. (events – activities – diseases – symptoms)

8. Sorry! I can’t go there because I have an …. with Ba at 2.30 this afternoon. (arrangement – occasion – appointment – opportunity)

Bài 3: Ghép câu trả lời ở cột B với câu hỏi ở cột A. (1 điểm)

              A                                B

1. Why didn’t Ba come to class       a. I’d love to. What time?

   yesterday?

2. Would you like to go to the       b. I feel terrible. I have

   club with me?                        an awful headache.

3. What sports do American           c. Because he had a bad cold.

   teenagers like best?

4. What’s the matter with you?       d. Baseball and skateboarding.

Bài 4: Chia động từ. (2 điểm)

1. The rain (start)…. a few minutes ago. The sky is clear now.

2. Where (Mary usually go)…. on the weekend ?

3. Nga prefers (take)…. park in sports activities.

4. I’d like (invite)…. you to my father’s birthday party.

Bài 5: Viết lại câu, bắt đầu với các từ đã cho. (1.5 điểm)

1. Nam can’t drive a car an neither can his sister.

Nam can’t drive a car, an his …… .

2. What’s your height?

How ………………………….. .

3. Let’s visit Uncle Ho’s mausoleum.

How about …………………….. .

Bài 6: Chọn một từ thích hợp điền vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn. (1 điểm)

   A football match often (1)…. two parts. Each part is forty-five minutes. The first part is the first half and the second part is the second half. There is a fifteen–minute (2)…. between the two halves.

   There are two teams in a football (3)…. . Each football team has eleven players, including a goal–keeper. The players on the ground try to kick the ball into the other’s goal. The team which scores more goals (4)…. the match.

1. a. having         b. have        c. to have      d. has

2. a. recess         b. break       c. time         d. half

3. a. competition    b. contest     c. match        d. meeting

4. a. won            b. winning     c. wins         d. win

ĐÁP ÁN

Bài 1

1. a       2. c

Bài 2

1. watching       2. Why      3. strictly      4. did, too

5. dangerous      6. up       7. symptoms      8. appointment

Bài 3

1c      2a      3d      4b

Bài 4

1. started              2. does Mary usually go    

3. to take /taking      4. to invite

Bài 5

1. Nam can’t drive a car, and his sister can’t either.

2. How heavy are you?

3. How about visiting Uncle Ho’s mausoleum?

Bài 6

1d      2b      3a      4c

Bài 7

1. True     2. True     3. False     4. False

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Huỳnh Khương Ninh
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Khuyến

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button