Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Huỳnh Khương Ninh

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Huỳnh Khương Ninh do Quà Yêu Thương tổng hợp và biên soạn. Tài liệu bao gồm các dạng bài tập khác nhau, tổng hợp các kiến thức đã học. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em ôn tập thật tốt cho kì thi học kì 2 sắp tới. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

TRƯỜNG THCS HUỲNH KHƯƠNG NINH

1. Đề số 1

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. chemist               B. school                     C. chance                    D. chaos

2. A. frog                     B. drag                        C. change                    D. mug

3. A. kite                     B. cookie                     C. hike                         D. knit

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. A. ticket                  B. costume                 C. event                       D. number

5. A. return                  B. happen                    C. differ                      D. visit

6. A. yourself              B. thirteen                   C. abroad                     D. village

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. He became …………………….when a journalist asked him questions about his private life.

A. embarrass B. embarrassed C. embarrassing D. embarrassingly

8. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How B. How many C. How often D. What time

9. Cyclists must …………………….for pedestrians when they are cycling along the country lane.

A. see off B. look out C. avoid D. observe

10. We will cut down on the use of natural gas because it is ……………… and harmful to the environment.

A. plenty B. limited C. available D. abundant

11. If we go on …………………….electricity, we will have to pay a lot next month.

A. wasting B. increasing C. turning on D. making

12. At this time next week we ……………….to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. will cycle B. will be cycled C. are cycling D. will be cycling

13. You can use a jet pack to ………….…anywhere easily.

A. drive B. sail C. ride D. fly

14. The scars which are generated by solar energy are called ……………… cars.

A. solar-wasted B. solar-powered C. solar-friendly D. solar-daily

15. I think means of transport in the future ………………….…petrol.

A. aren’t using B. aren’t going to use C. won’t use D. won’t be using

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

16. I don’t think it will come true soon; however, your idea is really ……………. (IMAGINE)

17. Thomas Edison is one of the greatest ………………….… in history. (INVENT)

18. ………………….…(or the state of having no home) is a significant social issue worldwide. (HOME)

19. Life in the city is more ………………….…than that in the countryside. (STRESS)

20. We couldn’t see the airplane because it ………………….…behind the cloud. (APPEAR)

V. Use the words given and other words to complete the second sentence

21. We shall be using wind power at this time next year. (used)

Wind power …………………………….at this time next year.

22. I will be with my brother in Son La Hydro Power Plant at this time next week. (staying)

At this time next week ……………………………..my brother in Son La Hydro Power Plant.

23. Solar panels will be put in the back yard next Saturday. (put)

They ………………………………………in the back yard next Saturday.

VI. Read the passage and choose the correct answer to each question:

Making a film takes a long time and is very hard work. Writing the story for the film may take many weeks. Filming the story being acted – or shooting the film, as it is called – often takes at least six months. Actors and cameramen work from very early in the morning until late at night. Each scene has to be acted and reacted, filmed and refilmed, until it is just right. Sometimes the same scene may have to be acted twenty or thirty times.

The film studio is like a large factory, and the indoor stages are very big indeed. Scenery of all kinds is made in the studio. Churches, houses, castles and forests are all built of wood and cardboard. Several hundred people work together to make one film. Some of these people are the actors and actresses. The director of the film, however, is the most important person in a film studio. He decided how the scenes should be filmed and how the actors should act.

Most people go to see a film because they know the film stars in it. Sometimes the film may be very poor. It is best to choose a film made by a good director. Some famous directors make their films very real. People feel that they themselves are among the people in the film.

24. Shooting a film often takes __________

A. Less than six months

B. At least six months

C. Many weeks

D. Form early in the morning until late at night

25. Some scenes have to be filmed many times because ___________

A. It takes a long time to make a film

B. It is often difficult to make a film

C. Many people work together

D. The film is poor

26. Which of the following is compared to a factory?

A. The film studio

B. The indoor stage

C. The scenery

D. A poor film

27. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

28. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

VII. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Young people can bring enthusiasm, energy, creativity and flexibility to an organization. If your organization works (29) ……………young people, in any way, young volunteers can add value to your services by bringing a youth perspective through new ideas, theories and knowledge. They will also help bridge the (30) ……………between generations. Engaging with young people also allows your organization to (31) ……………for the future and help to prevent your volunteer base from shrinking over time, as the ageing of the (32) ……………begins to affect the ways in which people volunteer. Having young people in your organization contributes to the future of volunteering and the community – people who start volunteering (33) ……………tend to continue to volunteer for the rest of their lives.

29. A. of B. about C. with D. on

30. A. gap B. hole C. road D. length

31. A. intend B. dream C. think D. plan

32. A. citizen B. population C. nationality D. mankind

33. A. lately B. fast C. early D. recent

ĐÁP ÁN

1. C; 2. C; 3. D; 4. C; 5. A; 6. D; 7. B; 8. A; 9. B; 10. B;

11. C; 12. D; 13. D; 14. B; 15. C

16. imaginative;

17. inventors;

18. homelessness;

19. stressful;

20. disappeared

21. will be used

22. I will/ shall be staying with

23. will put solar panels

24. B; 25. B; 26. A; 27. D; 28. D

29. C; 30. A; 31. D; 32. B; 33. C

2. Đề số 2

A. NGHE: (2,25 điểm)

I. Hãy nghe và viết T cho câu đúng, F cho câu sai.

1. Dr Lai is a doctor.

2. She looks after all the students’ teeth.

3. She is a kind women.

4. She gives children advice.

5. Her uniform is clean

II. Hãy nghe lại và trả lời các câu hỏi sau:

1. What does Dr Lai do?

………………………………………………………………………………

2. Where does she work?

……………………………………………………………………………….

3. Is Lai’s office clean?

……………………………………………………………………………….

4. Are many students scared when they come to see Dr Lai?

………………………………………………………………………………

B. NGỮ ÂM: (0.5 điểm)

Hãy tìm từ có cách phát âm khác với các từ còn lại bằng cách khoanh tròn vào chữ cái (a, b, c, d):

1. a. that             b. thank                c.think                d. three

2. a. liked           b. received           c. hoped                d. stopped

C. CẤU TRÚC – TỪ VỰNG: (2,25 điểm)

Hãy chọn câu trả lời đúng nhất bằng cách khoanh tròn vào chữ cái đầu tiên (a, b, c, d):

1. After the holiday, they returned to Hanoi ………………bus.

a. by

b. with

c. on

d. in

2. Why didn’t you go to school yesterday, Lan?- ……………..I had a bad cold.

a. Because

b. But

c. However

d. So

3. Now, Hoa is 40 kilos, by last year she …………………………..35 kilos.

a. were

b. are

c. was

d. is

4.She ………………..me of at the railway station yesterday.

a. sees

b. saw

c. seeing

d. seen

5. I have a toothache so I’m going to the ……………………….

a. nurse

b. doctor

c. dentist

d. teacher

6. …………….is it? – 25000 dong.

a. How much

b. How old

c. How far

d. What

7. Remember ………………………………………………the letters for me.

a. post

b. posted

c. posting

d. to post

8. How …………………………are you? – I’m 1 meter 69 centimeters.

a. heavy

b. tall

c. long

d. old

9. Mr Lam is a good teacher. He teaches very……….

a. well

b. good

c. bad

d. badly

D. Đọc hiểu: (2,25 điểm)

There (1)…………… only one disease called common: The common cold. We call it the common cold (2)…………… every year millions of people catch it. Everybody knows (3)……………: a runny nose,a (4)…………… fever, coughing and sneezing. It is very unpleasant, but nobody knows a cure. Medicines called cold “cures” don’t call a cold, but they do relieve the symptoms.Whatever you do, your cold will last for a few days and then (5)…………….

I. Hãy đọc đoạn văn trên và chọn câu trả lời đúng nhất bằng cách bôi đen vào chữ cái đầu tiên (a, b, c, d):

1. a. is                     b. are                      c. was                       d. were

2. a. so                    b. because              c. and                        d. but

3. a. problems         b. things                 c. symptoms             d. activities

4. a. slight               b. high                   c. hot                         d. common

5. a. cures               b. relieves              c. appears                  d. disappears

II. Hãy đọc đoạn văn trên, sau đó trả lời câu hỏi:

1. Which disease called common?

→ …………………………………………………………………………………

2. Why do we call it the common cold?

→…………………………………………………………………………………

3. What are the symptoms?

→ …………………………………………………………………………………

4. How long will our cold last?

→…………………………………………………………………………………

E. VIẾT: (2,75 điểm)

Viết câu theo chỉ dẫn trong ngoặc:

1. What’s your weight? (Viết lại câu sao cho có nghĩa giống câu đầu) (0,5 điểm)

→ How……………………………………………………………………………..?

2. My mother wrote a sick note for me. ( Đổi sang câu phủ định ) (0,5 điểm)

→………………………………………………………………………………………

3. My mother (buy)………………..the dress yesterday.( Chia động từ trong ngoặc) (0,25 điểm)

4. She (drink)………………..a lot of milk last night. ( Chia động từ trong ngoặc) (0,25 điểm)

5. What is her height? (Viết lại câu sao cho có nghĩa giống câu đầu) (0,5 điểm)

→ How……………………………………………………………………………..?

6. I was at home last week. ( Đổi sang câu nghi vấn ) (0,5 điểm)

→………………………………………………………………………………………

7. Nha Trang/ stay/ did / long / How / you / in. (Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh) (0,25 điểm)

→………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

A.

I. 0,25.5 = 1,25

1. F           2. T              3. T               4. T                 5.T

II. 0,25. 4 = 1

1. dentist

2. Quang Trung

3. Yes, it is.

4. Yes, they are.

Tapescripst: Dr Lai is a dentist at Quang Trung school. She looks after all the students’ teeth. Dr Lai’s office is clean and so is her unifornm. She always washes her hands after each child leaves. Many student are scared when they come to see Dr Lai, but she is a kind woman. She explains what will happen so they are not afraid. Dr Lai gives the children advice. She tells them how to look after their teeth. She reminds them to clean their teeth regularly and eat sensibly.

B. 0,25.2 = 0,5

1. a             2. b

C.0,25.9 = 2,25

1.a            2.a            3.c            4.b          5.c            6.a           7.d            8.b            9.a

D.

I. 0,25.5 = 1,25

1. a               2.b             3.c              4.a                 5.d

II. 0,25.4 = 1

1. It’s common cold.

2. Because every year millions of people catch it.

3. The symptoms are a runny nose,a slight fever,coughing and sneezing.

4. Our cold will last for a few days.

E.

1. How heavy are you? (0,5)

2. My mother didn’t write a sick note for me. (0,5)

3. bought (0,25)

4. drank (0,25)

5. How tall is she? (0,5)

6. Were you at home last week? (0,5)

7. How long did you stay in Nha Trang? (0,25)

3. Đề số 3

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (1mark)

1. A. Breakfast            B. Teacher              C. East                       D. Please

2. A. Children              B. Church               C. Headache              D. Beach

3. A. See                     B. Salt                      C. Small                     D. Sugar

4. A. Mother                B. Thirteen                   C. Father                  D. Then

II. Circle the word or phase (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences. (2 marks)

1. Phuong doesn’t like football and …… Mai.

A. so is

B. so does

C. does so

D. neither does

2. These papayas aren’t ripe and ….. are the pineapples.

A. so B. too

C. neither

D. either

3.The dirt from vegetables can make you ………

A. bored

B. tired

C. sick

D. well

4. You must do your homework more ……. in the future.

A. careful

B. care

C. careless

D. carefully

5. You should ……. early if you want to do morning exercise.

A. get up

B. getting up

C. to get up

D. to getting up

6. Hoa is a ….. worker.

A. hardly

B. hard

C. more hard

D. most hard

7. Last night we didn’t watch the film on TV because it was ……..

A. bore

B. bored

C. boring

D. boredom

8. Mai enjoys ….. sea food with her parents.

A. to eat

B. eating

C. eat

D. to eating

III. Supply the correct forms of the verbs in brackets. (2 marks)

1. He (wash)………………………….the dishes everyday.

2. We (play)…………………………volleyball tomorrow

3. She (not watch) …………………TV last night.

4. ……… they (go) …………………….to school now?

IV. Write the sentences. Use the cue words. (3 marks)

1. I/not like/read books

…………………………………………………………………………………….

2. He/be/good/soccer/player.He/play/soccer/good.

…………………………………………………………………………………….

3. Mai/prefer/meat/fish.

…………………………………………………………………………………….

4 They/prefer/listen/music/watch/TV

…………………………………………………………………………………….

5 He/do/homework/last night.

…………………………………………………………………………………….

5 Hoa/not go/school/yesterday/because/she/be/sick.

…………………………………………………………………………………….

V. Read the passage carefully then answer questions. (2 marks)

In 1960s, most people in Vietnam did not have a TV set. In the evening, the neighbors gathered around the TV. They watched until the TV programs finished. The children might play with their friends and the older people might talk together. Vietnam is different now. Many families have a TV set at home and the neighbors don’t spend much time together.

Questions:

1. Did most people have a TV set in 1960s?

………………………………………………………………………………

2.How long did they watch TV programs?

………………………………………………………………………………

3. What might the children do?

………………………………………………………………………………

4. What might the older people do?

………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. 1,0 điểm – Mỗi từ đúng: 0,25 điểm

1. A 2. C 3. D 4. B

II. 2,0 điểm – Mỗi từ đúng: 0,25 điểm

1. D 2. C 3. C 4. D 5. A 6. B 7. C 8. B

III. 2,0 điểm – Mỗi câu đúng: 0,5 điểm

1. washes 2. will play/ shall play 3. didn’t watch 4. Are…going..?

IV. 3,0 điểm – Mỗi câu đúng: 0,5 điểm

1. I don’t like reading books.

2. He is a good soccer player.He plays soccer well.

3. Mai prefers meat to fish.

4. They prefer listening to music to watching TV

5.He did his homework last night.

6. Hoa didn’t go to school yesterday because she was sick

V. 2,0 điểm – Mỗi câu đúng: 0, 5 điểm

1. No,they didn’t

2. They watched until the TV programs finished.

3. The children might play with their friends

4. The older people might talk together

4. Đề số 4

I. Tìm một từ có cách phát âm khác với các từ còn lại ở phần gạch chân: (1đ)

1. A. Started           B. Needed                C. Protected                 D. Stopped

2. A. Durian            B. Cucumber          C. Painful                       D. Duty

3. A. Sure                B. Scales                 C. Serious                      D. Stir

4. A. Presents          B. Symptoms           C. chopsticks                D. Patients

II. Chọn và khoanh tròn câu trả lời đúng nhất A, B, C hoặc D (2đ):

Câu 1: She is a……………………. girl.

A. care

B. carelessly

C. carefully

D. careless

Câu 2: Did Liz…………………………… any gifts in Nha Trang?

A. buys

B. bought

C. buy

D. to buy

Câu 3: How…………………. is she? She is 40 kilos.

A. heavy

B. high

C. weight

D. height

Câu 4: We enjoy…………………………… soccer.

A. played

B. to play

C. play

D. playing

Câu 5: What kinds of………………. do you like? – I like programs about teenagers.

A. films

B. programs

C. books

D. music

Câu 6:………………….. swimming? That’s OK.

A. Let’s

B. How about

C. Shall we

D. Will we

Câu 7: I am a teacher and she is,…………………………

A. either

B. neither

C. too

D. so

Câu 8: What would you like…………………? – Cowboy movies.

A. to watch

B. to play

C. to listen to

D. to read

III. Cho hình thức hoặc thì đúng của động từ trong ngoặc (2đ):

1. You should (visit)………………………. your grandmother.

2. I (watch)……………………. a football match on TV last night.

3. They (play)………………… chess at the moment.

4. She always (go)…………………. to bed late.

IV. Điền vào chỗ trống với một giới từ thích hợp (1đ):

1. My mother takes care……………………. the family.

2. I am busy…………………… Sunday.

3. She smiles…………………. Minh and says “Don’t worry, Minh”

4. They lived………………… Ha Noi 2 years ago.

V. Đặt câu hỏi cho phần gạch chân (2đ):

1. He goes to Nguyen Du School.

Which………………………………………………………………………………………………..

2. Lan is one meter 50centimeters tall.

How…………………………………………………………………………………………………..

3. She has a toothache.

What…………………………………………………………………………………………………..

4. Yesterday I went to Dong Ba market.

Where…………………………………………………………………………………………………

VI. Đọc đoạn văn sau trả lời các câu hỏi (2đ):

……. A Frenchman, Jacques Cousteau (1910-1997) invented a deep-sea diving vessel in the early 1940s. In the vessel, he could explore the oceans of the world and study underwater life.

Now, we can explore the oceans, using special TV cameras as well. We can learn more about the undersea world thanks to this invention.

1. When did Jacques Cousteau die?

……………………………………………………………………………………………………..

2. When did he invent the deep-sea diving vessel?

……………………………………………………………………………………………………..

3. What could he study?

……………………………………………………………………………………………………..

4. How can we explore the oceans now?

……………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. (1 điểm) Mỗi phương án đúng, chấm 0,25 điểm.

Câu

1

2

3

4

Phương án đúng

D

C

A

B

II. (2 điểm) Mỗi phương án đúng là 0,25 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

Phương án đúng

D

C

A

D

B

B

D

A

III.- 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. visit

2. watched

3. are playing

4. goes

IV.- 1 điểm (mỗi câu đúng 0,25 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. of          2. on               3. at              4. in

V.- 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. Which school does he go to?

2. How tall is Lan?

3.

– What’s wrong with her?

– What’s the matter with her?

4. Where did you go yesterday?

VI.- 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. He died in 1997.

2. He invented it in the early 1940s.

3. He could study underwater life.

4. Now we can explore the oceans by using special TV cameras.

5. Đề số 5

A. PHONETICS ( 1p)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại): (0.5p)

1. A. wanted               B. cooked                    C. watched                  D. talked

2. A. catch                  B. chat                         C. school                     D. mechanic

II. Choose the word whose main stress is placced differently from the others.(Chọn 1 từ có dấu trọng âm khác với những từ còn lại): (0.5p)

1. A. defeat                 B. measure                  C. invent                     D. perform

2. A. contestant           B. adventure              C. carelessly                D. attraction

B. VOCABULARY & GRAMMAR ( 3ps)

I. Choose the best answer: (Chọn đáp án đúng nhất): (2ps)

1. I hate carrots and I don’t like peas, ………………………….

A. so                            B. too                                       C. either                      D. neither

2. What are the …………………………..of the common cold?

A. coughing                 B. symptoms                            C. headache                D. sneezing

3. My mother always drives ……………………………..

A. careful                     B. carefully                              C. slow                        D. quick

4. ……………………………. is the capital of Viet Nam.

A. Vientiane                 B. Jakarta                                C. Ha Noi                    D. Yangon

5. Children should ………………………….. outdoors.

A. play                         B. playing                                C. to play                     D. plays

6. General Giap’s defeated the French at Dien Bien Phu in ……………………………..

A. 1945                        B. 1950                                    C. 1952                       D. 1954

7. Don’t eat too ……………………. candy.

A. much                       B. many                                   C. less                          D. few

8. What is his …………………………..?- He is 40 kilos.

A. weigh                      B. weight                                 C. heavy                      D. tall

II. Match the sentences in column A with the answers in column B. (Nối các câu ở cột A với câu thích hợp ở cột B): (1p)

A

B

Answers

1. What’s the matter with Ba?

a. Neither does my sister.

1-

2. Come and play volleyball, Hoa?

b. Because he missed the bus.

2-

3. I don’t carrots.

c. He has a headache.

3-

4. Why did he come to school late this morning?

d. I’m sorry. I should clean my room?

4-

C. READING: (2ps)

I. Read the passage, then answer the questions below: (Đọc đoạn văn và trả lời các câu hỏi):

Thomas Edison was an inventor. His most famous invention was the electric light bulb. He also establishes the first central power station in New York City. This led to the construction of other the power stations in the USA and Europe. During his lifetime he invented over 1.300 things including the gramophone and motion pictures.

1. Who was Thomas Edison ?

 ……………………………………………………………………………………………

2. What was his most invention?

………………………………………………………………………………………………

3. What did he establish in New York City?

…………………………………………………………………………………………

4. How many things did he invent during his lifetime?

………………………………………………………………………………………………

D. WRITING (2ps)

I. Do as directed in the brackets. (Làm theo yêu cầu trong ngoặc): (1p)

1. I prefer walking to riding a bike. (Viết lại câu dùng like)

=>I….………………………………………………………………………………………………

2. He drives carefully. (Viết lại câu sao cho nghĩa nó không đổi)

=>He is……………………………………………………………………………………………..

3. Bao loves cartoons. I love cartoons. (Viết lại câu dúng too hoặc so)

=>…………………………………………………………………………………………………

4. Do you like the countryside? Why? Why not?

=>…………………………………………………………………………………………………

II. Write the right form/ tense of the verbs in brackets. (Viết dạng / thì đúng của động từ trong ngoặc):(1p)

1. Yesterday (be) ______________________ Sunday. I (visit) __________________ my grandfathers.

2. He (fly) _____________________ to Bangkok next Sunday.

3. I’d like ___________________ (watch) programs for young people.

E. LISTENING: (2pts)

I. Listen choose the best answer. (Nghe và chọn đáp án đúng): (1p)

1. Nam is going to the ………………………..

A. supermarket                        B. amusement park                 C. amusement center               D. zoo

2. He goes there about ………………………… a week

A. once                                                B. twice                                   C. three times                          D. four times

3. He usually stay for about …………………

A. half an hour                        B. an hour                               C. two hour                             D. a day

4. Video games can be ………………………

A. hot                                       B. warm                                  C. addictive                             D. busy

II. Listen and fill in the missing words. (Nghe và điền từ còn thiếu vào ô trống): (.1pt)

What does a “balanced (1) __________”  mean? It means you eat a variety of foods without eating (2)___________ much of anything. Các giáo viêneration is very important. Eat the food you enjoy, but don’t have too much. This will help you stay fit and healthy. Don’t (3) _____________ about exercise either! We all need exercise. Follow these guidelines and (4)____________ the food you eat – that is the key to a healthy lifestyle.                                                                                                                           

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS( 1pt) 0.25 point per correct answer

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại): (0.5pt)

1. A. wanted                           2. B. chat                                           

II. Choose the word whose main stress is placced differently from the others.(Chọn 1 từ có dấu trọng âm khác với những từ còn lại): (0.5pt)

1. B. measure                          2. C. carelessly                       

B. VOCABULARY & GRAMMAR ( 3ps) 0.25 point per correct answer

I. Choose the best answer: (Chọn đáp án đúng nhất. (2ps)

1. D. neither                2. B. symptoms                        3. B. carefully                          4. C. Ha Noi               

5. A. play                     6. D. 1954                               7. A. much                               8. B. weight

II. Match the sentences in column A with the answers in column B. (Nối các câu ở cột A với câu thích hợp ở cột B): (1p)

1-c                               2-d                                          3-a                                             4-b

C. READING: (2ps) 0.25 point per correct answer

I. Read the passage, then answer the questions below: (Đọc đoạn văn và trả lời các câu hỏi): (2pts)

1. Thomas Edison/ He was an inventor.

2. His most famous invention was the electric light bulb.

3. He establishes the first central power station in New York City.

4. During his lifetime he invented over 1.300 things including the gramophone and motion pictures.

D. WRITING (2ps) 0.25 point per correct answer

I. Do as directed in the brackets. (Làm theo yêu cầu trong ngoặc): (1p)

1. I like walking more/better than riding a bike.

2. He is a careful driver.

3. Bao loves cartoons and I love cartoons, too./ So do I.

4. Do you like the countryside? Why? Why not? (Students’ answers)

II. Write the right form/ tense of the verbs in brackets. (Viết dạng / thì đúng của động từ trong ngoặc):(1p)

1. Yesterday was Sunday. I visited my grandfathers.

2. He will fly to Bangkok next Sunday.

3. I’d like to watch programs for young people.

E. LISTENING: (2ps) 0.25 point per correct answer

I. Listen choose the best answer. (Nghe và chọn đáp án đúng): (1p)

1. C. amusement center                       2. A. once                    3. B. an hour                           4. C. addictive

II. Listen and fill in the missing words. (Nghe và điền từ còn thiếu vào ô trống): (.1p)

1. diet                                                 2. too                           3. forget                                   4. healthy

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Huỳnh Khương Ninh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button