Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Nghi

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp đến, Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Nghi. Tài liệu gồm các dạng bài tập khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

TRƯỜNG THCS NGUYỄN VĂN NGHI

1. Đề số 1

I. Listen to an interview with Emile about his life in Ho Chi Minh City. Decide if the statements are true (T) or false (F).

1. Emile has been in Ho Chi Minh City for more than a year.           

2. Emile moved from a noisy area to a quieter one.   

3. The living cost in Ho Chi Minh City is lower than in London.     

4. Emile doesn’t like the warm weather in the city.  

5. There is great countryside right outside the city.

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. fear                     B. hear                         C. heart                       D. dear           

7. A. cake                    B. celebrate                 C. racing                     D. candle

8. A. cooked               B. talked                     C. booked                   D. naked

9. A. liked                   B. washed                   C. loved                      D. jumped

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

10. A. chaos                B. circle                       C. direct                      D. cannon

11. A. succeed            B. happen                    C. replace                    D. attend

12. A. industry            B. density                    C. consider                  D. million

13. A. excellent           B. marvelous               C. familiar                   D. similar

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

14. People living in the slums never get good healthcare, ________?

A. do they                   B. don’t they                           C. are they                              D. aren’t they

15. Peter wants to have _________ business trips because he has become seriously weak.

A. fewer                      B. less                                      C. more                                   D. much

16. We are looking for cheap, clean, _________ sources of energy.

A. polluting                 B. harmful                               C. expensive                           D. effective

17. Everyone is ready for the game, ________?                   

A. is it                         B. isn’t he?                              C. aren’t they                          D. is there

18. There ________ a bus station in the city centre, but it has been moved to the suburbs.

A. were                       B. used to have                       C. use to have                         D. used to be

19. I enjoy the film on TV yesterday evening __________ nobody in my family liked it.

A. so                            B. yet                                      C. although                             D. in spite of

20. ___________ at home when I arrive at 7 a.m. tomorrow?

A. Will you stay          B. Are you staying                  C. Do you stay                        D. Will you be staying

21. Have you got _______ pen, or would you like to borrow _________?

A. your – mine             B. yours – my                          C. yours-mine                         D. your – my

V. Supply the correct form of the word in brackets.

22. Now I’m _______. I didn’t get you a present. (embarrass)

23. Edison is one of the greatest ________ in the world. (invent)

24. The noise in the city kept Hoa _______ at night. (wake)

VI. Find the mistake in each sentence below.

25. He will (A) clean (B) his house at 9 a.m. (C) tomorrow (D).

26. Every day I go to work (A) by foot (B), but she drives (C) to (D) work.

27. There are (A) more opportunities (B) to find jobs (C) in Hong Kong as (D) in Bangkok.

VII. Read the passage and answer the following questions.

            Have you ever seen someone’s anger when you’re stuck in the traffic jam in rush hours? Have you witnessed any driver acting aggressively toward other people on the road? If yes, you have probably witnessed a case of road rage.

            Road rage is aggressive or angry behavior of a driver in a road vehicle. Road rage includes rude gestures, verbal insults, physical threats or even dangerous driving methods. Those behaviors intend to release stress and frustration of the angry drivers. Road rage can cause noisy arguments between drivers and more seriously, physical attacks. That may result in severe injuries or even death. There are many reasons of road rage, one of them is traffic jam. With the increased number of private vehicles in the streets, congestion is getting worse and worse. People are easy to get angry if they are stuck in the traffic jam, so road rage is more likely to happen. People are recommended to calm themselves in the traffic jam by listening to radio or music, so they can prevent road rage.

28. What is road rage?

=> ______________________________________________________________

29. Does road rage include dangerous driving methods?

=> ______________________________________________________________

30. What is one of the causes of road rage?

=> ______________________________________________________________

31. What are people recommended to do to prevent road rage?

=> ______________________________________________________________

VIII. Read the passage and answer the following questions.

“Favela” is the Portuguese word for “slum” in Brazil in one of the (32) __________ economically unequal countries in the world. A favela is a unique, low and middle-income, and unregulated neighborhood in Brazil that has experienced historical governmental neglect. The first favela, now known as Providência in the center of Rio de Janeiro, appeared in the late 19th century, built by soldiers who had nowhere to live following the Canudos War. Some of the first (33) ________ were called bairros africanos (African neighborhoods). Over the years, many former enslaved Africans moved in. Even before the first favela came into being, poor citizens were pushed away from the city and forced to live in the far suburbs. (34) _______, most modern favelas appeared in the 1970s due to rural exodus, when many people left rural areas of Brazil and moved to cities. Unable to find places to live, many people found themselves in favelas. Census data released (35) _______ December 2011 by the Brazilian Institute of Geography and Statistics (IBGE) showed that in 2010, about 6 percent of the Brazilian population lived in slums.

32. A. most                 B. more                       C. fewer                      D. less

33. A. village               B. settlements             C. neighborhood         D. houses

34. A. Although          B. Because                  C. Therefore                D. However

35. A. in                      B. on                           C. at                            D. between

IX. Rewrite these sentences using the given word in brackets so that their meanings stay the same as the first ones.

36. Although there was a traffic jam, I managed to arrive at the train station on time. (despite)

=> ………………………………………………………………………………………………….

37. You forgot to turn off the TV last night, didn’t you? (remember)

=> You ……………………………………………………………………………………?

38. The government will firmly control the over-exploitation of non-renewable energy sources. (be)

=> The over-exploitation ……………………………………………………….

39. They didn’t often go to the cinema every Sunday last year. (not use to)

=> ……………………………………………………………………………….

40. Flying from Vietnam to Australia was so tiring to us. (tired)

=> We ……………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

1. F

2. T

3. T

4. F

5. F

6. C

7. D

8. D

9. C

10. C

11. B

12. C

13. C

14. A

15. A

16. D

17. C

18. D

19. C

20. D

21. A

22. embarrassed

23. inventors

24. awake

25. A

26. B

27. D

32. A

33. B

34. D

35. A

 

28. Road rage is aggressive or angry behavior of a driver in a road vehicle.

29. Yes, it does

30. It is traffic jam.

31. People are recommended to calm themselves in the traffic jam by listening to radio or music, so they can prevent road rage.

36. Despite the traffic jam, I managed to arrive at the train station on time.

37. didn’t remember to turn off the TV last night, did you

Hoặc: did not remember to turn off the TV last night, did you

38. of non-renewable energy sources will be firmly controlled by the government.

39. They did not use to go to the cinema every Sunday last year.

40. were tired of flying from Vietnam to Australia.

2. Đề số 2

I. Listen and choose the correct answer to the following questions.

1. When does Halloween occur?

A. October 11th                       B. October 21st                        C. October 31st                       D. October 30th

2. What do people do on Halloween?

A. Carve pumpkins and make funny faces on them.

B. Wear special costume and knock on the door of many houses.

C. Both of them.

D. None of them.

3. Where did the writer make his first Halloween pumpkin?

A. At his house                                               B. At his friendship family’s house.

C. At his friend’s house.                                 D. At his neighbor’s house.

4. How did the writer feel about making Halloween pumpkin?

A. happy                     B. bored                      C. tired                        D. funny

5. What does the writer think about Halloween?

A. scary                       B. interesting               C. tiring                       D. terrific

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. train                    B. wait                        C. said                         D. paid

7. A. filled                   B. wanted                   C. played                    D. opened

8. A. needed               B. developed               C. wanted                   D. included

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. costume              B. canoe                      C. highlight                 D. season

10. A. helicopter         B. entertainment         C. superstitious           D. documentary

11. A. overcrowded    B. malnutrition            C. megacity                 D. education

12. A. peaceful            B. wealthy                   C. diverse                    D. labour

IV. Choose the correct answer A, B, C or D to complete these sentences.

13. I am the most intelligent student in the class, ________?

A. am I                        B. do I                         C. isn’t I                                  D. aren’t I

14. The new law limits smoking in public. There are _________ places where people can smoke.

A. many                      B. less                          C. fewer                                  D. more

15. __________ does it take to go from Hanoi to Ho Chi Minh city by plane?

A. How much             B. How many              C. How long                           D. How far

16. Last night, I didn’t go to bed early ________ being very tired.

A. because of              B. although                 C. despite of                           D. in spite of

17. I have never felt as  ___________ as I did when I watched that horror film.

A. terrify                     B. terrified                  C. terrifying                            D. terrible

18. At this time next week, we __________ a wind turbine in our garden.

A. install                      B. installed                  C. will installed                       D. will be installing

19. With that device the wave energy ________ into electricity.

A. will change             B. changed                  C. will be changed                  D. will be changing

20. My jacket is on the chair, ________ is on the table.

A. she                          B. her                          C. hers                                     D. she’s

V. Find the mistake in each sentence below.

21. Because (A) there was (B) an accident, everyone (C) was fine (D).

22. What (A) about go (B) to the park on (C) foot? – It’s a good (D) idea.

23. There are less (A) TV programs for (B) teenagers than (C) there are for adults (D).

VI. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

24. Tidal energy is renewable, ________ and clean. (plenty)

25. It was not ________ that she failed her test. She never studied. (surprise)

VII. Read and choose the correct word in the box to fill in the blank. There is an extra word.

There are three major forms of fossil fuels: coal, oil and natural gas. All three were formed many hundreds of millions of years ago before the time of the dinosaurs – (26)________, we call them fossil fuels.

            Fossil fuels (27)________millions of years to make. But they are not unlimited. We are using up the fuels that were made more than 300 million years ago. They are not (28)________like solar power, wind power, hydro power or biomass. Once they are gone they are gone. So, it’s best not to waste fossil fuels.

            We can save fossil fuels (29)________conserving energy. One simple way to do this is to turn off appliances, TVs and radios that we are not using. We can also turn off lights when no one is in the room. Another way is to go by bike or walk instead of (26)________cars or motorbikes.

26. A. however           B. therefore                 C. but                          D. nevertheless

27. A. take                  B. give                         C. make                       D. get

28. A. new                  B. renew                      C. non-renewable        D. renewable

29. A. with                  B. on                           C. by                           D. in

30. A. drive                 B. driving                    C. to drive                   D. drove

VIII. Read the passage and answer the questions.

            These days, if you want to travel from New York to Beijing, the flight takes about 16 hours. You also have to wait at the airport, and sometimes you have to transfer onto a different airplane. If you add all of that extra time, the trip takes at least 20 hours. But in the future, the trip from New York to Beijing might only take two hours.

            Right now, a private company is developing something called ET3. ET3 stands for “evacuated tube transport technology”. Here is how it works. A tube goes all the way from New York to Beijing. The tube is only a few meters wide. Capsules move through the tube. Six people can sit in one capsule. The capsules use electricity instead of gasoline. For international travel, the capsules can travel at about 6,500 kilometers per hour. That is much faster than airplane – most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

            So how is this possible? How can these capsules travel so fast? The answer is that there is no air inside the tube. When airplanes fly, they have to move through the air. The air slows the airplanes down. Because there is no air in the ET3 tubes, the capsules are able to move at a very high speed. Besides, the capsules are quite light. They only weigh 183 kilograms.

            It is exciting to think of how ET3 will change travel in the future. Maybe someday, you will be able to have lunch in New York and dinner in Beijing.

31. How long will it take to travel from New York to Beijing if you travel by ET3?

=> ………………………………………………………………………………………

32. What does ET3 stand for?

=> …………………………………………………………………………………………

33. What does ET3 use to make engine?

=> …………………………………………………………………………………………

34. How far do most modern airplanes usually fly in one hour?

=> ………………………………………………………………………………………

35. Why does ET3 can travel that fast?

=> …………………………………………………………………………………………

IX. Rewrite the sentences so that it has similar meaning as the sentences printed before, using the word(s) given.

36. I have some homework. My sister has lots of homework.

=> My sister ………………………………………………………………………………

37. Many people still came to join the Book Fair in spite of the bad weather.

=> Although …………………………………………………………………………

38. Watching this horror film made us feel terrified. (terrifying)

=> It …………………………………………………………………………………

X. Write the questions for the underlined parts.

39. You should have a medical checkup twice a year.

=> …………………………………………………………………………………….

40. She doesn’t eat meat because she’s a vegetarian.

=> …………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

1. C

2. C

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. B

9. B

10. A

11. C

12. C

13. D

14. C

15. C

16. D

17. B

18. D

19. C

20. C

21. A

22. B

23. A

24. plentiful

25. surprising

26. B

27. A

28. D

29. C

30. B

Question 31. It will take 2 hours (to travel from New York to Beijing if you travel by ET3).

Hoặc: It will take 2 hours to travel from New York to Beijing if you travel by ET3.

Question 32. ET3 stands for “evacuated tube transport technology”.

Hoặc: ET3 stands for evacuated tube transport technology.

Question 33. The capsules use electricity.

Question 34. Most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

Question 35. Because there is no air inside the tube and the capsules are quite light.

Question 36. has more homework than me.

Question 37. the weather is bad, many people still came to join the Book Fair.

Question 38. is terrifying for us to watch this honor film.

Question 39. How often should I have a medical checkup?

Question 40. Why doesn’t she eat meat?

3. Đề số 3

I. Listen and complete the table with ONE suitable word or number.

Year

Things

 By 2020

(1) ______ percent of the country’s major cities linked to the network.

By 2030

self-driving vehicles

reduce 60% number of (2) ______, 80% of emissions and 90% of road (3) _______

there are (4) _______ cars, passenger drones and helicopter hybrids

By 2035

Robotaxis are (5) _______.

 

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. density               B. list                           C. reason                     D. countryside

7. A. traffic                 B. same                       C. crash                       D. jam

8. A. decided              B. played                     C. listened                   D. enjoyed

III. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. malnutrition        B. supersonic               C. underwater             D. intelligent

10. A. homeless           B. describe                  C. skyscraper              D. violence

11. A. another             B. plentiful                  C. dangerous               D. limited

IV. Choose the correct answer (A, B, C or D).

12. By the middle of the 21st century, people in developing countries __________ more renewable energy.

A. uses                                                B. will be using                       C. used                        D. have used

13. We should use _________ light bulbs in our homes.      

A. low energy                         B. little energy                                    C. a bit energy                        D. energy-efficient

14. Various ________ and cultural activities are held in Da Lat in the Flower Festival.

A. art                                       B. artistic                                 C. artist                       D. arts

15. We didn’t find it funny _________ it was a comedy.                

A. but                                      B. although                             C. despite                    D. in spite of

16. We should  __________ the street at the zebra crossing.

A. walk                                   B. walk through                      C. walk on                  D. walk across

17. Yesterday Rick and Peter ________ round West Lake. It took them an hour.

A. cycle                                   B. cycles                                  C. cycling                    D. cycled

18. Mr. Bean’s Holiday is a  __________ film – I was laughing from beginning to the end.

A. moving                               B. hilarious                              C. violent                    D. scary

19. A hydropower station ___________ in the North of the country next year.

A. was built                             B. were built                           C. will be built            D. has been built

20. No one will reveal my secrets, ____________?

A. don’t they                          B. won’t they                          C. will they                 D. will it

V. Fill in the blank with the correct form of the word in the brackets.

21. There have been various __________ shows on TV recently. (entertain)

22. The Chinese New Year marks the ______ of spring and the start of the Lunar New Year. (begin)

23. I found my keys. Have you found _______? (you)

24. We have ________ work to do in the afternoon than in the morning. (little)

25. The most popular _________ at recess is talking. (act)

VI. Read and choose the correct answer to complete the passage below.

When I was a kid, my parents (26) ________  take me to the movie theater. When I went there for the first time, I was amazed how big the screen was. The sound system was awesome too. (27) ________ I didn’t remember the exact name of the first movie I watched in the cinema, I remembered that it was a cartoon. During the whole movie, everyone laughed a lot at the (28) ________ characters. However, the last scene was so (29) ________ that I almost cried. (30) ________ I grow up, I often go to the cinema with my friends to get relaxed after hard working hours.

26 A. didn’t                B. was                         C. used to                   D. were

27. A. However          B. Although                C. Despite                   D. But

28. A. entertain           B. entertaining            C. entertained             D. entertains

29. A. move                B. moving                   C. moved                    D. moves

30. A. When                B. Where                     C. What                      D. How

VII. Read the passage and decide if the following statements are True (T) or False (F).

Population density refers to the average number of individuals living per square kilometer or square mile. The world’s total area is approximately 197,000,000 sq miles, and the Earth’s population is about 7.5 billion. This means that the population density of the world is around 38 people per sq mile or 14.7 individuals per sq kilometer. The population density of cities around the world varies greatly. The most densely populated city in the world is Manila in the Philippines, where 41,515 people live in each square kilometer.

Manila is the earth’s most densely populated city and the capital city of the Philippines. Manila has about 1,780,148 residents. The city has a population density of about 41,515 people per square kilometer. It is the first chartered city in the country that gained autonomy on June 18, 1949. Miguel Legazpi founded the city of Manila on June 24, 1571. Manila is the most populous city in the Philippines and the most populated ones in Southeast Asia.

Question 31. Population density is the largest number of individuals living per square kilometer or square mile. ______

Question 32. Cities around the world have the population density which varies greatly. ______

Question 33. Although Manila is the capital city of the Philippines, it is not the earth’s most densely populated city. ______

Question 34. Manila is the first chartered city in the country that gained autonomy in 1949. ______

Question 35. Manila is the most populated city in Southeast Asia. ______

VIII. Make meaningful sentences using the given words.

Question 36. Jim/ have/ serious/ car/ accident/ last/ month/ ; / however/ , / he/ recover/ quickly/.

=> …………………………………………………………………………………………….

Question 37. My father and I/ not/ use to/ spend/ time/ with/ each other/.

=> …………………………………………………………………………………………….

Question 38. This time / next week / I / be / enjoy / summer holiday / beach/.

=> …………………………………………………………………………………………….

Question 39. The quality / public transport/ services / Vietnam / should / improve /.

=> ……………………………………………………………………………………………….

Question 40. You / have / as many / responsibilities / you  / used to / have, / not/ ?

 => ……………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. 80

2. cars

3. accidents

4. flying

5. available

6. C

7. B

8. A

9. D

10. B

11. A

12. B

13. D

14. B

15. B

16. D

17. D

18. B

19. C

20. C

21. enteraning

22. beginning

23. yours

24. less

25. activity

26. C

27. B

28. B

29. C

30. A

31. F

32. T

33. F

34. T

35. T

36. Jim had a serious car accident; however, he recovered quickly.

37. My father and I did not use to spend time with each other.

38. This time next week I will be enjoying my summer holiday on beach.

39. The quality of public transport services in Vietnam should be improved.

40. You have as many as responsibilities as you used to have, don’t you?

4. Đề số 4

I. Listen and complete these sentences.

1. One of the keys to combating climate change is _______energy sources.

2. _______ energy is generated from sources that naturally replenish themselves and never run out.

3. Over 80% of the total energy consumed by humans is derived from ________ fuels.

4. The first benefit of renewable energy is that it can combat climate change ______ it creates no direct greenhouse gas emissions.

5. Second, renewable energy can _______ pollution and therefore, reduce threats to our health.

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. maid                   B. wait                         C. said                         D. sail

7. A. delivered             B. clicked                    C. promised                D. jumped

8. A. those                   B. they                         C. than                        D. Thanksgiving

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. serious                B. diverse                    C. special                    D. local

10. A. enormous          B. expensive                C. limited                    D. abundant

11. A. perform             B. order                       C. receive                    D. rehearse

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

12. I ………….. marbles when I was young, but now I didn’t. I read comic books instead.

A. play                                    B. used to play                                    

C. have played                        D. didn’t use to play

13. ………….. the fact that he is 23 years old, he is so childish.

A. In spite                   B. Despite                               C. However                            D. Because

14. Is Minh …………. with the final semester’s result?

A. satisfy                     B. satisfied                              C. satisfying                            D. be satisfying

15. ………… do you visit your grandmother? Every weekend

A. How many             B. How long                           C. How often                          D. How much

16. Traffic accidents can be prevented if people ………… the rules.

A. remember               B. obey                                    C. go after                               D. take care of

17. Do you like seeing a film? – ……………………..

A. No, I don’t like it at all.                                         B. What film shall we see?

C. Who is in it?                                                           D. I’m sorry, I can’t.

18. Nuclear power is expensive and dangerous ………. our environment and our health.

A. for                          B. to                                        C. in                                        D. with

19. They ………… used to solve the problem of pollution.

A. are                          B. will be                                 C. have                                    D. are going to

20. Let’s go for a picnic tomorrow, ……………?

A. will you                  B. do we                                 C. are you                               D. shall we

V. Supply the correct form of the word in brackets to complete these sentences.

21. Don’t phone me between 7 and 8 p.m. We …………. dinner then. (have)

22. Nam is a hard-working student. He ………… the exam easily last year. (pass)

23. This is an ………… movie. I was afraid when watching it. (frighten)

24. My daughter felt …………. at my gift on her birthday. (excite)

25. ……………….., fossil fuels are harmful to the environment. (fortunate)

VI. Read and choose the correct answer A, B, C, or D to complete the following passage.

JUST FOR LAUGHS

            If you are a comedy lover, you will probably want to join Just for Laugh Festival. It was (26) ……… in 1983 by Gilbert Rozon and now becomes the largest international comedy festival in the world. The festival takes (27) ……. each July in Montreal, Quebec, Canada. If you have the chance to join the festival, you will laugh until you cry. You can see some celebrity comedians and travel around one of the (28) ……… beautiful cities in the world. (29) …………. the day, street performers delight people. At night, the city comes alive with comedy actors throughout the city. The Just for Laughs festival also has the Comedian comedy film festival component. This is a (30) …………. festival and it attracts many visitors from all over the world each year.

26. A. found               B. founded                  C. find                         D. finded

27. A. location            B. place                       C. position                  D. happen

28. A. best                   B. more                       C. most                       D. much

29. A. During              B. At                           C. From                       D. With

30. A. fascinated         B. fascinating              C. bored                      D. boring

VII. Read and choose the correct answer.

Do you know a mouse which typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves? Yes, it must be Mickey Mouse, one of the world’s most recognizable characters. He was created by Walt Disney and Ub Iwerks at the Walt Disney Studios in 1928 and has been the official mascot of the Walt Disney Company. Mickey often appears alongside his girlfriend Minnie Mouse, his pet dog Pluto, his friend Donald Duck and Goofy, and his nemesis Pete.

Mickey officially made its first public appearance in the short film Steamboat Willie (1928). It was one of the first sound cartoons. He went on to appear in over 130 films, including The Band Concert (1935), Brave Little Tailor (1938). Mickey appeared mostly in short films, but also occasionally in feature-length films. Ten of Mickey’s cartoons were nominated for the Academy Award Best Animated Short Film. One of these cartoons, Lend a Paw, won the award in 1942. In 1978, Mickey became the first cartoon character to have a star on the Hollywood Walk of Fame.

31. What does Mickey Mouse typically wear?

A. black shorts                                                                        B. large yellow shoes and white gloves

C. jeans and T-shirt                                                                 D. long trousers

32. What is the official mascot of the Walt Disney Company?

A.   Walt Disney                     B. Ub Iwerks                          C. Mickey                   D. Minnie Mouse

33. When did Mickey officially debut?

A. 1928                                   B. 1935                                   C. 1938                       D. 1942

34. How many Mickey’s cartoons won the Academy Award for Best Animated Short Film?

A. ten                                      B. one                                      C. three                       D. none

35. When did Mickey become the first cartoon character to have a star on the Hollywood Walk of Fame?

A. 1938                                   B. 1940                                   C. 1978                       D. 1942

VIII. Rewrite the sentences so that it has similar meaning as the sentences printed before.

36. We will plant more trees along this street to improve the air quality.

=> More trees …………………………………………………………………………… 

37. I wanted to see a science-fiction film. They chose a romantic film in the end. (Nevertheless)

=> …………………………………………………………………………………………..

38. Can life in big cities become very difficult and unpleasant?

=> Life …………………………………………………………………………………….?

39. There used to be fewer cars on the roads before.

=> Now there ………………………………………………………………………

40. Cleaner and safer energy sources will replace fossil fuels in the future.

=> Fossil fuels ………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

1. alternative

2. Renewable

3. fossil

4. because

5. decrease

6. C

7. A

8. D

9.B

10. C

11. B

12. B

13. B

14. B

15. C

16. B

17. A

18. A

19. B

20. D

21. will be having

22. passed

23. frightening

24. excited

25. Unfortunately

26. B

27. B

28. C

29. A

30. B

31. B

32. C

33. A

34. B

35. C

36. along this street to improve the air quality.

37. I wanted to see a science-fiction film. Nevertheless, they chose a romantic film in the end.

38. in big cities can become very difficult and unpleasant, can’t it?

39. are more cars on the roads than before.

40. will be replaced by cleaner and safer energy sources in the future.

5. Đề số 5

I. Listen and fill in the blank with one suitable word.

Never before in history, have there been so many people on Earth as right now. Our numbers have skyrocketed from 1 billion in 1800 to 2.3 billion in 1940, 3.7 billion in 1970 and 7.4 billion in (1) _______. The world population (2) _______ fourfold in the last century, so what can we expect for the next century? And what does population growth mean for our future? Will there be mass-migration? (3) _______ slums and megacities covering continents? Diseases and pollution? Chaos and violence over energy, water, and food? And a human species focused only (4) _______ sustaining itself? Will population growth destroy our way of life? (5) _______ is this prophecy just ungrounded panic?

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. seatbelt               B. bread                      C. ahead                      D. healthy

7. A. volunteered        B. convinced               C. appeared                 D. starred

8. A. fossils                 B. wants                      C. looks                       D. helps

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. advantage           B. atmosphere             C. motorbike               D. generate

10. A. manner             B. tourist                     C. machine                  D. action

11. A. renewable         B. artificial                  C. unfortunate             D. continuous

III. Choose the best answer A, B, C, D to complete the sentence.

12. Fossil fuels are very common in our society but they _________ the environment.

A. renew                                 B. provide                               C. waste                      D. pollute

13. In the ancient world, people __________long distances just on foot.

A. travel                                  B. used to travel                      C. traveling                 D. use to traveling

14. The athlete completed the race _________ his pain.

A. despite                                B. although                             C. nevertheless            D. without

15. _________ is this table made of? It’s made of wood.

A. How                                   B. What                                   C. Whom                    D. Which

16. My favorite singer __________ at 7 p.m. tomorrow. I will spend time for his show.

A. performs                             B. will performing                   C. is performed           D. will be performed

17. My grandfather __________ after by my sister when I am not home.

A. will look                             B. will be looked                     C. looks                       D. will be looking

18. I know Louis is _________ friend. He’s also a friend of_________.

A. your – my                            B. your – I                               C. your – mine             D. yours – mine

19. She has ____________ patience than her coworker.

A. less                                     B. fewer                                  C. little                        D. few

20. David and James will be learning Japanese at this time next week, __________?

A. won’t they                          B. will he                     C. aren’t they              D. does he

IV. Find out one mistake in each sentence below.

21. We didn’t (A) used (B) to have (C) a colorful TV, but (D) we do now.

22. The ending (A) of (B) the film is satisfied (C). All audiences are (D) very sad.

V. Supply the correct of the word in brackets to complete these sentences.

23. He is a _________ man. He is lazy and drunk all day. (disappoint)

24. What an excellent actor. He makes the movie ________ wonderful. (amaze)

25. It is a sky ________ system; it’ll stop everyone from crashing. (safe)

V. Read the passage and decide if the following statements are True (T) or False (F).

Fossil fuels (oil, coal, and natural gas) are very important tin the production of energy, although they produce a lot of carbon dioxide that harms the environment. However, they are rapidly running out because they are non-renewable energy sources.

People are looking for cleaner and safer alternative sources of energy. For example, solar energy is unlimited and is easy to get. In some countries, people put solar panels on the roofs of houses and buildings for heating and hot water. In addition, hydro power is cheap and plentiful. They are increasingly used to generate electricity. Although nuclear power is also clean and abundant, it is dangerous and may cause serious accidents.

Viet Nam still relies heavily on fossil fuels for energy at the moment. Before other renewable sources of energy become popular in Viet Nam, we need to limit energy consumption to protect our environment.

26. Fossil fuels are running out. _______

27. People put solar panels inside their houses for heating and hot water. _______

28. Both hydro power and nuclear power are abundant. _______

29. Nuclear power is dangerous and may cause accidents. _______

30. Viet Nam is using more renewable resources than fossil fuels. _______

VI. Choose the suitable word to fill in each blank in the following passage. There is an extra word.

Therefore           able             driverless               at               However                      will     

Travelling in the future will (31) ………… be much easier and safer.

People may travel in a driverless car. Even old and disabled people will be (32) ………… to use it, because the car can drive itself. However, a (33) ………… car will be expensive.

People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high-speed moving pavements. People will go through the streets (34) ………… up to 15 kilometres per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. (35) …………, more people will leave their vehicles home.

VII. Rewrite the following sentences based on the given words.

36. Our environment will treat humans in a way that humans have treated it.

=> Humans …………………………………………………………………………….

37. We can find several skyscrapers in the city but we hardly find one in the rural area. (less)

=> We ………………………………………………………………………………….

38. Will Kevin arrive here before 4 o’clock?

=> Kevin …………………………………………………………………………………..?

39. My brother still went to school yesterday although he was sick. (sickness)

=> My brother  ………………………………………………………………………………

40. How far is it from our school to the nearest beach in our area?

=> What …………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

1. 2016

2. increased

3. Overcrowded

4. on

5. or

6. A

7. B

8. A

9. A

10. C

11. B

12. D

13. B

14. A

15. B

16. A

17. B

18. C

19. A

20. A

21. B

22. C

23. disappointing

24. amazingly

25. safety

26. T

27. F

28. T

29. T

30. F

31. will

32. able

33. driverless

34. at

35. Therefore

36. will be treated by our environment in a way that humans have treated it.

37. have less chance to find a skyscraper in the rural area than in the city.

38. will arrive here before 4 o’clock, won’t he?

39. My brother still went to school despite his sickness.

Hoặc: My brother still went to school in spite of his sickness.

40. is the distance from our school to the nearest beach in our area?

Hoặc: is the distance between our school and the nearest beach in our area?

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Nghi. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Đề cương ôn tập HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Lê Lai

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button