Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Bình Chiểu

Kì thi học kì 2 đang đến rất gần. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Bình Chiểu nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề học kì 2. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

TRƯỜNG THCS BÌNH CHIỂU

1. Đề số 1

I. Choose the word or phrase that best completes each sentence or do as directed. (2ms)

1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently: (ground, group/house).

2. Look! The boy is holding a ____ (bunch/ loaff / stick) of grapes.

3. The ____ (mix-up/checkout/ full board) time is 12 noon at this hotel

4. My grandmother is fluent ____ (at/to/ in) both English and French.

5. To make the cake successfully, you should ____ (sprinkler / whisk/ create) the eggs slightly.

6. Do you remember the day ____(where/ when / why) we first met, Tom?

7. By the time Bill got to the class, the teacher ____ (has started/ had started/ was starting) the lesson.

8. Choose the underlined part that is incorrect: They decided (A) to travel to (B) United Kingdom this (C) summer.

II. Supply the correct form of the word in parentheses to complete each sentence. (1ms) 

1. How do you ____ this word? I just can’t say it right. (pronunciation)

2. The ship is ____ designed for deep space exploration. (careful)

3. I’m learning to garnish different dishes to make them more____ (attract)

4. Many tourists are very interested in the ____ of Son Doong cave in Viet Nam. (magnificent)

III. Complete each sentence with a suitable word, beginning with the letter given. (1ms)

1. Because of the bad weather, there were no t_ _ _ –  _ _ _ _not from the airport this morning.

2. English has b_ _ _ _ _ _ _ words from many other languages.

3. It’s so hot. Let’s wear s_ _ _ _ _ _ _ _ _ to protect our eyes.

4. Eating healthfully also means avoiding foods with high a_ _ _ _ _ _  of added salt and sugar.

IV. Complete each sentence with the correct tense or form of one suitable verb from the box. (1m)

try

improve

discover

stop

1. If he ____ eating too much fast food, he may not gain weight.

2. Reading is the best way ____ your vocabulary in any language.

3. Researchers ____ to find out a vaccine against Coronavirus.

4 . Son Doong Cave ____ in 1991 by Ho Khanh, a man in Quang Binh Province, Viet Nam.

V. Reading. 

1. Read the email and fill in each gap with ONE suitable word from the list. (1ms)

in    take    lost    on    so    sunsets 

Hello from Santorini, Greece. It’s hot and sunny here. There are (a)____ many things to do here. You can visit many museums, go to the black sandy beaches or (b)____ a boat tour to the volcano and hot springs. I went (c)____ a boat tour yesterday and it was amazing. Right now, I’m writing to you from Akrotiri. Some people believe that this is the (d)____ city of Atlantis. There is also a beach with red sand here. Got to go now. Lots of love.

2. Read the passage and answer the questions below. (2ms) 

The most popular take-away food in Britain is not pizza, burgers or curry – it’s fish and chips. There are about 8,600 fish and chip shops in the country. Each year, they sell about 60,000 tonnes of fish and 500,000 tonnes of potatoes. Fish and chips have been the nation’s favourite for more than a century. Fish and chip shops began to appear in London and the north of England around 1860. In 1928, Harry Ramsden opened his first fish and chip shop in Leeds. It was very popular and on one day in 1952 it served 10,000 meals – a world record! Ramsden died in 1963 but the company still exists and there are now 170 Harry Ramsden fish and chip shops around the world.

a) What is the most popular take-away food in Britain?

b) How much fish do they sell each year?

c) Where was Harry Ramsden’s first fish and chip shop opened?

d) Did Harry Ramsden’s fish and chip shops stop trading after his death?

VI. Write a new sentence as similar as possible in meaning to the original sentence or do as directed. (2ms) 

1. Learning English is difficult for old people.

→It ……….

2. I spent three years at high school and then I went to university.

→After 1……………….

3. Tom is so tired now. If he weren’t so tired, he ……………….. (Complete the sentence.)

4. All the guests enjoyed themselves at the party apart from George.

→ George was ………………. (use “who” to rewrite.)

— The End —

ĐÁP ÁN

I

1. Group

2. Bunch

3. Checkout

4. In

5. Whisk

6. When

7. had started

8. B

II

1. Pronounce

2. Carefully

3. Attractive

4. Magnificence

III

1. take – offs

2. borrowed

3. sunglasses

4. amounts

IV

1. stops

2. to improve

3. have tried/have been trying

4. was discovered

V

1.

a. so

b. take

c. on

d. lost

2.

a. fish and chips

b. About 60,000 tonnes of fish

c. In Leeds

d. No, they didn’t

VI.

1. It is difficult for old people to learn English

2. After I (had) spent three years at high school, I went to university

3. If he weren’t so tired, he would (n’t) + Inf

4. George was the only person who didn’t enjoy at the party

2. Đề số 2

I. PHONETICS 

1. Choose A, B, C or D that has the underlined part pronounced differently from the others.

Câu 1: 

A. amused

B. increased

C. pleased 

D. erased 

Câu 2: 

A. hamburger

B. tomb

C. baggy 

D. business 

Câu 3: 

A. capital

B. come

C. official

D. secondary 

2. Choose the word (A, B, C, D) whose main stress pattern is not the same as that of the others.

Câu 4: A. reputation

B. separation 

C. television 

D. information 

Câu 5: A. open

B. listen

C. visit

D. forget

II. VOCABULARY AND GRAMMAR. 

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences. 

Câu 6: Would you mind ………… the door? 

А. to open 

B. open

C. opening 

D. opened

Câu 7: Lan and Maryam are penpals. They ………… each other twice a month. 

A. has written 

B. wrote

C. writing 

D. write

Câu 8: Her clothes look very modern and

A. fashion

B. fashionable 

C. fashioned

D. fashioning 

Câu 9: Many women today prefer wearing modern clothing ………… traditional clothing. 

A. on 

B. with

C. to

D. from 

Câu 10: It’s very crowded here. I wish …………

A. there is no one

C. there was somebody here 

B. there weren’t so many people

D. there were a little people 

Câu 11: Tom plays soccer very well, …………?. 

A. does he

B. isn’t he 

C. doesn’t he

D. didn’t he 

Câu 12: Her good behaviors made a deep ……………. on all the class members. 

A. kindness

B. impression 

C. happiness

D. expression 

Câu 13: A: “Would you like to have lunch with us?”

B:”….. “

A. All right

B. Yes, I would 

C. No, I wouldn’t like 

D. Yes, I’d love to 

Câu 14: You should get a plumber …………… the pipes in your bathroom. 

A. checking 

B. check 

C. checked

D. to check 

Câu 15: If you go ……… doing that and you’ll end ……. in serious trouble. 

A. out-up 

B. up-with 

C. on-up

D. off-with 

Câu 16: We think that Mother’s Day should be celebrated ………… 

A. nation 

B. nationwide 

C. nationhood

D. nationality 

Câu 17: We ………… in this house since it …………

A. have lived / was built 

B. lived / was built 

C. have lived/built 

D. lived / is built 

Câu 18: It’s raining heavily, ………….. I can’t go to the movies with you.

A. and

B. because 

C. but

D. so

Câu 19: He is a hard-working student …………. I teach at school. 

A. whom 

B. Ø

C. who

D. A&B&C 

Câu 20: When was the last time you ………… to the zoo ? 

A. went 

B. to go 

C. go

D. going

Câu 21: My friend was very …………….. when he got the job. 

A. surprising 

B. surprised

C. surprises 

D. surprise

Câu 22: I had …………….. to the countryside last month.

A. a two-days trip 

B. a two-day trip 

C. two-day trip 

D. two-days trip 

III. WRITING. 

1. Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions 

Câu 23: This bridge was built in 1960.

A. They were built this bridge in 1960

B. They built this bridge in 1960

C. They build this bridge in 1960. 

D. They were building this bridge in 1960.

Câu 24: “If I were you, Tom, I wouldn’t meet Jane again.” said Anna

A. Anna offered Tom not to meet Jane again.

B. Anna invited Tom to meet Jane again. 

C. Anna advised Tom not to meet Jane again.

D. Anna advised Tom to meet Jane again. 

Câu 25: My father started to work here last year.

A. My father started to work here since last year.

B. My father has start to work here last year. 

C. My father worked here since last year. 

D. My father has worked here since last year. 

Câu 26: She asked her nephew, “Can you guess what I’m carrying?

A. She asked her nephew if he could guess what she was carrying.

B. She asked her nephew to carry something for her. 

C. She asked her nephew if he can guess what I’m carrying.

D. She asked her nephew if he could guess what he was carrying.

Câu 27: The question is too important to forget. 

A. We must forget the question

B. The question is not important.

C. We must remember the question. 

D. We must try to forget the question. 

2. Choose the underlined part that needs correction in each of the following questions 

Câu 28: Because(A) the heavy(B) rain, the match(C) was cancelled(D). 

Câu 29: I am(A) happily(B) that your English is(C) getting better(D). 

Câu 30: He said(A) me that(B) he was(C)  really glad to be(D) there. 

IV. READING. 

I. Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space.

   I was born in Vietnam, but my father is not Vietnamese. He ___31___ from Italy. He worked in Vietnam as a businessman and met my mother there. ___32___ 1998, my family moved to Australia. When we arrived in Melbourne, I didn’t know ___33___ so I felt lonely. In Vietnam I used to have a lot of friends, but now I don’t have anyone to talk to. So I decided to look for friends on the Internet. I was ___34___to know you and to be one of your friends. I wish we ___35___in the same neighborhood so that we could meet and talk every day. 

Câu 31: 

A. comes 

B. come 

C. came

D. is coming 

Câu 32: 

A. In

B. On 

C. At

D. With 

Câu 33: 

A. somebody 

B. nobody

C. someone

D. anybody 

Câu 34: 

A. luckily 

B. unlucky

C. luck

D lucky 

Câu 35: 

A. lived

B.live 

C. living

D. was lived 

ĐÁP ÁN

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

B

11

C

21

B

31

C

2

B

12

B

22

B

32

A

3

C

13

D

23

B

33

D

4

C

14

A

24

C

34

D

5

D

15

C

25

D

35

A

6

C

16

B

26

A

36

B

7

D

17

A

27

C

37

D

8

B

18

D

28

A

38

C

9

C

19

D

29

B

39

C

10

B

20

A

30

A

40

B

3. Đề số 3

I. USE OF ENGLISH: Write A, B, C or D which best completes the sentences. (3, 25 pts)

1. Can Tho will have temperature…………23 degree Celsius and 35 degree Celsius tomorrow.

A. in    B. between   C. at              D. with

2. I’m preparing for the picnic……………my friends tomorrow.

A. with    B. to        C. in           D. for

3. Kangaroos, which come………..Australia, have long tails.

A. at      B. to            C. in            D. from

4. We decided not to swim in the sea…………looked rather dirty.

A. where     B. which           C. that             D. who

5. Don’t forget…………home as soon as you arrive at your destination.

A. to call    B. calling        C. having called     D. to be called

6. He got good grades in his exams,…………..he never seemed to do much work.

A. since    B. although       C. because          D. so that

7. He suggested that we…………early tomorrow morning.

A. start    B. should start       C. starting        D. A & B are correct

8. Thu made me………her next week.

A. promise to call    B. promise calling         C. to promise to call          D. to promise calling

9. She is………a kind girl that everybody loves her.

A. so     B. such       C. very           D. too

10. Plastic bags are hard…………..

A. dissolve    B. dissolved        C. dissolving       D. to dissolve

11. Unless you understand, I …………explain it again to you.

A. am     B. will            C. was             D. would

12. Congratulations! ~ …………………….

A. I’m sorry    B. That’s wonderful          C. Thanks           D. Don’t worry

13. How about making a cake and buying some flowers for your mom on Women’s Day?

A. I’m sorry   B. Thank you C. That’s a good idea        D. Don’t worry

II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English: (0, 75 pt)

14. We are looking forward to meet you again.

A                    B     C            D

15. Let’s me show you how to cook this food, will you?

A            B                          C                        D

16. The company has spent thousands of pounds update their computer system.

A                                   B         C      D

III. Supply the correct form of Words in parentheses: (1 pt)

17. Generally, the countryside is less…………than city. (pollute)

18. Tom drove…………..along the narrow road. He didn’t want to cause an accident. (care)

19. A lot of people made………….on how to reduce environmental pollution. (suggest)

20. Farmers once protected their crops from insects by………….pesticides. (spray)

IV. READING COMPREHENSION: (3 pts)

A. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1 pt)

Are you looking for a cheap, clean effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from our sun. At present, most of our electricity comes from the use of coal, gas, or nuclear power. This power could be provided by the sun. One percent of solar energy that reaches the earth is enough to provide power for the total population. Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the Sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy too.

Renewable energy is the goal that Swedish’s governments want to reach 50 percent in 2020. The renewable energy comes from wind, solar, geothermal or wave power, biofuels or small-scale hydroelectric plants. At present, Sweden is slightly more than halfway to this target, due chiefly to the increased use of biofuels and a steadily expanding wind power program.

21. Solar energy can be cheap, clean and effective. 

22. Most of our electricity now comes from the use of coal, gas, or nuclear power. 

23. The solar energy that gets to the Earth cannot provide enough power for the world’s population.          

24. Wind, solar, geothermal or wave power, biofuels or small-scale hydroelectric plants are non renewable.     

ĐÁP ÁN

1. B 2. A 3. D 4. C 5. A 6. B 7. D 8. A 9. B 10. D
11. B 12. C 13. C 14.C 15. A 16 .C

17. (pollute) –> polluted

18. (care) –> carefully

19. (suggest) –> suggestion(s)

20. (spray) –> spraying

21. True; 22. True; 23. False; 24. False

25. A; 26. D; 27. A; 28. B; 29. D; 30. B; 31. D; 32. C

33.  I suggest trash shouldn’t be thrown onto the water

34. Minh speaks English fluently

35.  The girl (with) whom you had dinner (with) last night has just gone abroad

36. If Mr. Kevin had money, he would travel around the world

4. Đề số 4

I. Listen to the weather forecast of the five cities and choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (2.5 pts)

1. Today, it’s cold in Beijing and __________.

A. windy    

B.cloudy      

C.sunny      

D.snowy

2. Mexico City will be ________- and wet.

A. cool            

B.cold          

C.warm          

D.hot

3. In Tokyo, the low will be 4 degrees and the high will be ______.

A. 12        

B.10          

C.20          

D.14

4. New York will have a ________- day.

A. cloudy    

B.windy        

C.snowy          

D.rainy

5. In Taipei, the low will be ______- degrees and the  high will be 30.

A. 12            

B.20          

C.22              

D.23

II.  Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (0.5 pt)

1. A. happy

B.hour

C.high

D.hotel

2. A. faucet

B.celebrate

C.center

D.crowd

3. A. computer

B.hug

C.erupt

D.funnel

4. A. treasure

B.head

C.weather

D.earthquake

5. A. kindly

B.energy

C.recycle

D.silly

 III. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (2.0 pts)

1. Please _______- the light, it’s getting dark here.

A. turn on    

B.turn off          

C.turn over        

D.turn into

2. If he _______- hard today, he will have a holiday tomorrow.

A. works  

B.will work  

C.worked      

D.would work

3. He is tired now _______- he stayed up late watching TV last night.

A. so    

B.because    

C.but      

D.and

4. Auld Lang Syne is a song ______- is sung on New Year’s Eve .

A. when    

B.whom      

C.who          

D.which

5. They have to go to school ______- it is raining.

A. because  

B.although   

C.and          

D.but

6. I suggest ________- tree leaves to wrap food instead of plastic bags.

A. use    

B.to use      

C.using          

D.used

7. She speaks English _________.

A. fluent    

B.bad            

C.good            

D.fluently

8. – Congratulation, Trang! You’ve won the first prize in the speaking contest.

– ______________.

A. Well done.    

B.That’s a good idea.

C.Thank you.      

D.All right.

ĐÁP ÁN

I.

1. A

2. C

3. A

4. B

5. B

II.

1.B

2. D

3. A

4. D

5.C

III.

1. A

2. A

3. B

4. D

5. C

6. C

7. D

8. C

IV.

1.F

2T

3F

4T

V.

1. No, they didn’t./ No.

2. People all over the world are worried about things that are happening to the environment nowadays.

3. They come from factories./ The wastes that make water and soil polluted come from factories.

VI.

Because the party was boring, we decided to leave early.

Although the test was very difficult, he could do it well.

The postcard which came this morning was from Harriet.

VII.

1. His father is pleased that he won the best prize

2. What would you do if you saw a UFO?

5. Đề số 5

I. LISTENING (2.0 pts)

Part 1. Listen to Sue talking to her friend, Jim, about the new sports center and CIRCLE the best answer to each of the questions. (1.0 pt)

1. Which bus goes to the sports center?

A. 15   B. 18   C. 25

2. From Monday to Saturday, the sports center is open from ____________

A. 6 a.m          B. 7 a.m           C. 9 a.m

3. If Sue goes swimming, she must take ____________.

A. soap            B. a swimming hat      C. a towel

4. Jim and Sue are going to go to the sports center next ____________.

A. Wednesday B. Thursday    C. Saturday

Part 2. You will hear some information about the zoo. Listen and complete questions with the correct information that you hear. (1.0 pt)

PARK ZOO

Monday – Saturday, open from 9 a.m

To: (1)__________________________.

Name of the nearest station: (2)__________________________.

Elephant House closed on: (3)__________________________ May.

Visit the Zoo Shop, you can buy books, postcards and:(4)__________________________.

 

II. CHOOSE THE BEST ANSWER (2.5 pts)

1. Can you tell me the reasons for _________ Mother’s Day?

A. celebrate     B. celebrated   C. celebrates    D. celebrating

2. She tried to finish her homework _________ she was tired.

A. and B. but  C. because       D. although

3. The car _________ he has just bought is very expensive.

A. who B. whom         C. which          D. whose

4. In Australia, a tropical storm is called a _________.

A. typhoon      B. hurricane     C. cyclone       D. tornado

5. We can usually predict when a volcano will _________.

A. abrupt         B. abruptness  C. eruption      D. erupt

6. His sense _________ humor distinguishes him from others.

A. of    B. from            C. about          D. with

7. Liz is watching TV _______________ she has an exam tomorrow.

A. because       B. despite        C. even though            D. in spite of

8. Ha Noi will have _________ between 230C and 270C tomorrow.

A. weather      B. showers      C. thunderstorms        D. temperatures          

9. Mr. Brown, which lives next door, is very friendly.

                           A      B                      C           D

10. A: Let me congratulate you _________ your nomination. B: It is nice _________ you to say so.

A. to / in          B. at / on         C. with / at      D. on / of

III. READING (2.5 pts).

A. Choose the correct option (A, B, C or D) that best fits each space in the following passage. (1.5 pts)

Rice is (1)______ by Vietnamese people every day. It often (2)______ in tropical countries such as Vietnam, Thailand or Malaysia. The Chinese have also been growing rice for (3)______ years. The seeds are planted in special beds to grow into young rice plants. Then they are taken to fields covered (4)______ muddy water called paddies. The fields of rice look very (5)______. After 3 or 5 months, the rice is ready to be picked. People often drain away water before colleting rice. Eating rice is a special action in the world. They don’t (6)______ spoons or forks to enjoy bowls of rice. Instead, they use two short sticks known as chopsticks to put rice

 into their mouths. China and Vietnam are the two countries in which people use chopsticks very well.

1. A. used        B. taken           C. eaten           D. boiled

2. A. grows     B. keeps          C. plants          D. stays

3. A. thousands           B. thousand     C. thousand of             D. thousands of

4. A. in            B. by               C. with             D. of

5. A. beauty    B. beautiful     C. beautifully  D. the beauty

6. A. take        B. get              C. make           D. use

ĐÁP ÁN

I. LISTENING

Part 1. Listen to Sue talking to her friend, Jim, about the new sports center and CIRCLE the best answer to each of the questions. (1.0 pt)

1. B     2. A     3. C     4. B

Part 2. You will hear some information about the zoo. Listen and complete questions with the correct information that you hear. (1.0 pt)

1. 7:30 (at night) / 7:30 (p.m) / seven thirty (at night) / half past seven (at night)

2. North station          

3. 3rd / the third of                  

4. t- shirts / T-shirts

II. CHOOSE THE BEST ANSWER

1. D     2. D     3. C     4. C     5. D

6. A     7. C     8. D     9. A     10. D

III. READING

A. Choose the correct option (A, B, C or D) that best fits each space in the following passage. (1.5 pts)

1. C     2. A     3. D     4. C     5. B     6. D

B. Read the passage carefully and decide whether the following statements are TRUE or FALSE (1.0 pts)

1. False            2. True 3. False            4. False

IV. DO AS DIRECTED

1. Samsung computers, which are made in Korea, are very good.

2. I like the people who are always on time.

3. If I were free / not busy now, I could go there with you.

4. Although the sky was dark,  he took a lot of photographs.

5. Student’s answer.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Bình Chiểu. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Tam Bình
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Bình Thọ

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button