Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Cát Lái

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Cát Lái đã được Quà Yêu Thương biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề học kì 2 phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 MÔN TIẾNG ANH NĂM 2021

TRƯỜNG THCS CÁT LÁI

1. Đề số 1

Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

1. I suggest  ____  a shower instead of having a bath.

A. take

B. to take

C. taking

D. takes

2. Please  ____  the gas stove. I want to cook my lunch.

A turn on

B. turn off

C. look after

D. look for

3. Mount Kilauea, a volcano in Hawaii  ____  again in 2018.

A. erupted

B. died

C. passed

D. hit

4. Mai speaks English ____ after she lived in England for several months.

A. natural

B. nature

C. unnatural

D. naturally

5. The weather was very nice, ____ we decided to have dinner in the garden.

A. so

B. and

C. but

D. or

6. ____ save money to help the poor?

A. What about

B. Let’s

C. I suggest

D. Why don’t we

7. The girl ____ is crying is Ann’s cousin.

A who

B. whom

C. which

D. whose

8. If we go on littering, the environment ____ extremely polluted.

A will be

B.is

C. would be

D. are

9. Choose the word which is opposite in meaning to the underlined word in the following sentence:

A young pilot and his plane disappeared after sighting a UFO.

A. happened

B. appeared

C. looked up

D. occurred

10. English is such a(n) ____ language that learning it well brings students great advantages.

A. national

B international

C. nationalize

D.nations

11. Mindy: I think we should put the garbage bins around the schoolyard.

Jenny: ________

A. That’s a good idea.

B. Great! Let’s do that.

C. Alright

D. All are correct.

12. To the one ____ feelings for me are so strong that the word love can’t describe them.

A. who

B. whom

C. which

D. whose

Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

13. A. played 

B. waited

C. wanted

D. intended

14. A pilot

B. scientist

C. prohibit

D. environment

15. A suggests

B. stops

C. surfs

D. grows

Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

16. A, standard

B. ancient

C. typhoon

D. tidal

17. A celebrate

B. organize

C. minimize

D. remember

Put the following sentences in the correct order to make a complete dialogue. By the number, write letter A, B, C, D, E, F, G on your answer sheet.

0. E

18. ________

19. ________

20. ________

21. ________

22. ________

23. ________

A. We need three eggs, , some butter, some sugar, and a packet of flour. There aren’t any bananas here.

B. Oh no, we haven’t got any food in the house.

C. What will we buy, mom?

D. That’s a good idea. Have we got any eggs?

E. Mum, can I make a cake for Dad?

F. Don’t worry. Let’s go shopping.

G. Can I get some apples instead, mom?

Put the interchange given in the box into the correct positions in the conversation below. There is ONE EXTRA ANSWER. By the number, write letter A, B, C or Don your answer sheet.

A. Yes, that sounds like a good idea.

B. What else would you do?

C. Don’t forget that it is very cold in Da Lat in January.

D. What would you do if you could go to Da Lat?

E. How are you going to travel to Da Lat?

Andy: I wish I could go to Da Lat.

Jessica: (24) ____________

Andy: I don’t mind, I have lots of warm clothes.

Jessica: (25) ____________

Andy: I would go to the night market and the Zoodoo.

Jessica: (26) ____________

Andy: I would go to a mountain top and admire the view.

Jessica: (27) ____________

Read the following passage and write the letter A, B, C, or D on vour answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Air pollution is a (28) _______of ill health in human beings. In a lot of countries, there are laws limiting the amount of smoke (29) _______factories can produce.  (30)_______ there isn’t enough information on the effects of smoke in the atmosphere, doctors have ( 31 ) _______ that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhaust fumes of cars have also (32)____ air pollution in most cities. The lead in petrol produces a (33)____  gas which often collects in busy streets surrounded by high buildings. Children who (34)____  in areas where there is a lot of lead in the atmosphere cannot think as ( 35)____  as other children and are clumsy when they use their hands.

28. A reason                B cause                        C. effect                      D. effort

29. A.which                B. who                         C. whom                     D. whose

30. A. And                  B. As                           C. Because                  D. Although

31. A. said                   B. told                         C. asked                      D. proved

32. A increased           B. decreased                C. minimized              D. sent

33. A. poison               B. poisonous               C. poisoned                 D. poisonously

34. A. stay                   B. live                         C. come                       D. work

35. A. quick                B. quicker                   C. quickly                   D. quickest

Read the following passage and write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Christmas is the most important annual festival in both Britain and North America. In its origins, it combines the Christian celebration of the birth of Christ, on 25 December, with the ancient tradition of a winter feast during the darkest period of the year.

On Christmas day itself, there is usually a celebration with family and friends, which includes a special Christmas meal of roast goose or turkey followed by Christmas pudding which is soaked in brandy and set alight. The table is specially decorated, usually with Christmas crackers, ‘containing paper hats, riddles and other novelties. Port and nuts are often served after the meal. Other Christmas foods are mince pies and a special Christmas cake, a fruit-cake covered in marzipan and icing. Many people listen to the message broadcast by the Queen to people in Britain and the Commonwealth on Christmas day. The following day is called Boxing Day. It was formally the day when servants were given their “Christmas box”, a gift or money from their employer. Many households still give Christmas boxes to the people who deliver their post, milk, newspapers, etc.

36. The word “feast” is closest in meaning to

A. a giant monster

B. a special meal

C. a big person

D. a huge castle

37. In its origin, Christmas is held to celebrate_

A. the birth of Christ

B. the ancient tradition of a winter feast

C. December

D. Both A and B

38. On Christmas day, the table is usually decorated with

A. port and nuts

B. roast goose or turkey, Christmas pudding

C. Christmas crackers

D. mince pies and a special Christmas cake

39. On Christmas Day, who delivers the message to people in Britain and the Commonwealth?

A. Servants

B. The Queen

C. Employers

D. Christ

40. When is the Boxing Day?

A. On 25th December

B. On Christmas Eve

C. On 26th December

D. On Christmas Day

Rewrite the sentences, beginning as shown, so that the meanings stay the same. By the number, write complete sentences on your answer sheet. 

41. She behaves badly, so everyone hates her.

As _______________________

42. Mr. Minh was very tired, but he tried to finish the work.

Although Mr. Minh _________________________

43. He can’t buy a bike because he doesn’t have enough money.

If he _________________________

44. We used the map. My sister drew the map for us.

We used the map which _________________________

45. I think we should use energy-saving bulbs.

Let’s ________________________

Solar energy is important to our lives nowadays. Write a paragraph within 70-80 on your answer sheet about the benefits of solar energy. You can use these cues or your own ideas. 

– be a completely renewable resource

– be the cleanest, the cheapest and the most effective energy up to now

– provide more than enough energy to meet the whole world’s energy needs

– not release harmful gas into the atmosphere

– reduce electricity bill and save money and the environment.

ĐÁP ÁN

1. C 2. A 3. A 4. D 5. A 6. D 7. A 8. A 9. B 10. B

11. D 12. D 13. A 14. C 15. D 16. C 17. D 18. D 19. B 20. F

21. C 22. A 23. G 24. C 25. D 26. B 27. A 28. B 29. A 30. D

31. D 32. A 33. B 34. B 35. C 36. B 37. D 38. C 39. B 40. C

41. she behaves badly, everyone hates her.

42. was very tired, he tried to finish the work.

43. had enough money, he could buy a bike .

44. my sister drew for us .

45. use energy-saving bulbs.

2. Đề số 2

I. Choose the best answer to complete the following sentences. (2,0 pts)

1. If we throw trash away, the environment (will be/ are/ is) more polluted.

2. Mai is tired, (but/ because/ so/ or) she doesn’t go to school.

3. People now are interested (on/ at/ in/ to) saving money and natural resources.

4. Nam suggested (playing/ play/ played/to play) soccer yesterday.

5. Easter is a joyful festival (who/ which/ where/ whom) occurs in late March or early April.

6. The baby often laughs (happy/ happiness/ happily/ unhappy).

7. Tuan, (which/ whom/ where/ who) lives in Ha Noi, loves reading books.

8. Lan is (looking/ looking after / looking for / looking into) her baby sister now.

II. Give the correct form  of the verbs.(2,0 pts)

1. If he (be) a taller, he would reach that door.          …………………………………………………………..

2.This boy likes (watch) TV everyday.          …………………………………………………………..

3. He suggests (take) the bus to school.          …………………………………………………………..

4. She never (eat) this kind of  food before.   ………………………………………………………..…

III.  Match the two- half sentences to make the meaningful sentences.(1,5 pt)

            A

B

1. Although Lan is busy,

2. This is the book

3. They like going out

4. If we go on wasting water

5. Na was absent from class

a. which was written by To Hoai.

b. but they hate playing games.

c. She still helps me with the chores.

d. because she was sick.

e. we won’t have enough water to use.

IV. Rewrite the following sentences, beginning with the words given.(1,5 pt)

1. Let’s go to school.                               

=> Why don’t you………………………………………………..?

2. She suggests going to the city by bus.

=> She suggests that………………………………………………

3. You don’t have enough money, so you can’t buy a house.

=> If I……………………………………………………………………………………………………………….…

ĐÁP ÁN

I.

1. will be 2. so 3. in 4. playing 5. which 6. happily 7. who 8. looking after            

II.

1. were 2. watching 3. taking 4. has never eaten

III.

1. c 2. a 3. b 4. e 5. d

IV.

1. Why don’t you go to school?

2. She suggests that we should go to the city by bus.

3. If I had enough money, I could buy you a house.

V.

1. important 2. occurs 3. to clean 4. before

VI.

1. Most of our electricity comes from the use of coal, gas, oil, or nuclear power.

2. Yes, it is.

3. Yes, they are.

4. Solar energy is  a cheap, clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources.

3. Đề số 3

I. LISTENING

* Listen to Mr.Brown’s talk to some volunteer conservationists three times and do the tasks followed.

1. a) Fill in the blank with one word you hear.

1) Group one to walk along the ………….

2) Group two should………….the sand.

3) Group three has to check among the…………..

4) I’m …………………that people have spoiled this area.

b) Answer the questions.

5) How many groups are there?

…………………………………………………………..

6) Who has prepared a picnic lunch for everyone?

…………………………………………………………..

7) Where are they?

…………………………………………………………..

8) Who keeps the map?

…………………………………………………………..

II. LANGUAGE FOCUS.

* Choose the best answer. (1,5 points)

9. Choose the word having the underlined letters pronounced differently.

A. save

B. innovation

C. face

D. pagoda

10. If we use public transports, we……………. exhausted fume.

A, can reduce

B, can reduced

C, could reduce

D, could be reduced

11, Her mother was away from home on business, so she had to look……..her baby sister.

A, at

B, after

C, up

D, for

12, He missed the show………..he missed the bus.

A, since

B, because

C, as

D. A,B,C are correct.

13, They are ……….. that people are cutting down many trees in the forest.

A, disappoint

B, disappointed

C, disappointing

D, being disappointed

14, “I suggest going to Da Lat for picnic.”- “………”

A, OK

B, That’s a great idea.

C, I have no idea.

D, A and B are correct.

* Match the two halves of the sentences.

A

B

15) If we waste too much water,

16) He stayed up late;

17) Lan has to try her best

18) I wish

19) My teacher suggests

20) My parents are disappointed

a.therefore, he felt tired.

b.I could run fast.

c. there will be a shortage of fresh water in a few decades.

d. or she will fail the exam.

e) I should practice speaking English more often.

f) that we are studying well.

g) that we get bad marks.

III.READING COMPREHENSION.

Our environment is being seriously destroyed. There are many reasons for this. Firstly, there is too much exhausted fume from vehicles and factories. Nowadays, people go by motorbike, by car more than by bike or on foot. Moreover, industries are developing very quickly. The fume from vehicles and factories is polluting the air. Secondly, deforestation causes floods and droughts. Thirdly, many people are not aware of protecting the environment. They litter everywhere, destroy the other creatures’ living environment, get a lot from the nature but don’t pay anything back to the nature. Therefore, it is necessary for every nation to find environmental solutions.

a.True or false?

……..21) There are three main reasons why our environment is being seriously destroyed.

…….22) Exhausted fume doesn’t pollute the environment.

……..23) People don’t get anything from the nature.

……..24) Every nation should find solutions to environmental problems.

……..25) The fume from vehicles and factories is not polluting the air.

ĐÁP ÁN

I. LISTENING

*Listen to Mr.Brown’s talk to some volunteer conservationists three times and do the tasks followed.

a) Fill in the blank with one word you hear.

1) shore

2) check

3) rocks

4) disappointed

b) Answer the questions.

5) There are four.

6) Mrs. Smith

7) They are at the beach.

8) Mr. Brown

II. LANGUAGE FOCUS

* Choose the best answer.

9. D.pagoda

10, A,can reduce

11, B,after

12, D.A,B,C are correct.

13, B, disappointed

14, C, heavily

* Match the two halves of the sentences.

15c, 16a, 17d, 18b, 19e, 20g

III. READING COMPREHENSION.

a.True or false?

21)T

22) F

23) F

24) T

25) F

b. Answer the questions.

26, Exhausted fume from vehicles and factories

27, Every nation should find environmental solutions.

28, Yes, it is.

29, Students’ answers

30, No, they don’t,

IV. WRITING

*Rewrite the sentences without changing their meanings.

31.I suggest using the shower to save water.

32, I got up late, so I was late for school.

33, Turn off the lights if unnecessary.

4. Đề số 4

I. Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1. A. mind 

B. nice 

C. compliment 

D.kind

2. A. volume

B.hu

C.sunny 

D.thunderstorm

II. Choose the best answers by circling the letter A, B, C, or D

1. Tet is the most important……………..for Vietnamese people

A.celebrate

B.celebration

C. celebrating

D.celebrated

2. Tropical storm means……………….

A.typhoon

B.cyclone

C.hurricane

D.All are correct.

3. Buon Ma Thuot will have temperatures ……………20°c………..25°c

A. between…and

B. from….to

C. from….till

D. between…to

4. This is Mary,…………..is my new acquaintance.

A. whom

B. which

C. that

D. who

5. Last night, I saw a good film …………

A. that was about the wild life

B. which is about the wild life

C. is about the wild life

D. A and B are correct.

6. I want you to meet my teacher,………………………. .

A. which is very good

B. who is very good

C. that is very good

D. whom is very good

7. It rained heavily. I went to school on time.

A.Although it rained heavily, I went to school on time.

B.It rained heavily, so I went to school on time.

C.Because it rained heavily, I went to school on time.

D.It rained heavily and I went to school on time.

8. ‘Your dress is very beautiful.”-“…………………..”

A.Yes, it is.

B.Thanks.

C. I’m very happy.

D.It’s very nice of you to do so.

9. The word “ typhoon” comes from…………. .

A. Vietnam

B.Chinese

C.The USA

D. The Phillipines

10. “Cyclone” is used in………………

A. Australia

B.America

C. China

D.Asia

ĐÁP ÁN

I. Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1. C; 2. A;

II. Choose the best answers by circling the letter A, B, C, or D

1 – B: 2 – D; 3 – A; 4 – D; 5 – D;

6 – B; 7 – A; 8 – B; 9 – B; 10 – A;

III. Read the text, and do as directed

True (T) or false (F) statement

1. F; 2. T; 3. T; 4. F; 5. F; 6. F;

Answer these questions

7.Tet holiday is celebrated on the first days of the Lunar New Year.

8. Yes, they do.

9. Banh Chung is the traditional cake at Tet.

10. Goodies means cakes and candies.

IV. Rewrite the sentences with the same meaning as the given sentences.

1 – Although Lan tried her best, she failed the exam.

2 – The weather forecast said it would be sunny, so we decided to have a picnic.

3 – We are talking about the plan for Tet, which is the yearly traditional festival of Vietnamese people.

5. Đề số 5

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

Question 1: A. house          B. hour            C. hole           D. humor

Question 2: A. laughs         B. pants          C. pieces       D. books

II. Choose the word that its main stress is placed differently from the others.

Question 3. A. permanent       B. power     C. permission        D. carpet

Question 4: A. photography    B. heroic     C. amateur            D minority

III. Choose the word (A, B, C or D) that best completes the sentence.

Question 5. The book ……….. consists of four parts has been translated into Vietnamese.

A. which

B.what

C. who

D. whose

Question 6. My friend is fond of …………. to music in the evening.

A. listen

B. listening

C. to listen

D.listened

Question 7. He was born …………. September 10th, 1996.

A. in

B.on

C. at

D. from

Question 8. Traveling by air is not cheap and it isn’t interesting …………..

A. either

B.neither

C. too

D. also

Question 9. Your sister works in a foreign company, …………..she?

A. isn’t

B. didn’t

C. wasn’t

D. doesn’t

Question 10. If I were you, I …………. to buy that car.

A. would forget

B. will forget

C.forget

D. forgot

Question 11. Lan studied hard, …………. she completed her exam successfully.

A. although

B.so

C. because

D. since

Question 12. “I can’t find my wallet, Tom” – “Don’t worry. I’ll help you to …………. it”

A. look for

B. take care of

C. put on

D. turn off

Question 13. ………… he wasn’t invited, he went to the party.

A. Although

B.Because

C. So

D. As

Question 14. His house looks very large and beautiful. It is …………. house.

A. a seven-room

B. a seven-rooms

C. seven room

D. seven rooms

Question 15. “What would you like to drink?” – “………….”.

A. Yes, please

B. Milk, please

C. No, thanks

D. OK

Question 16. “I suggest going to the beach on the weekends.” “____________”.

A. That’s a fine day!

B. That’s a good idea!

C. That’s a good trip!

D. That’s a reason!

IV. Choose the words or phrases that are not correct in standard English:

Question 17. My sister enjoys (A) read (B) about wild animals (C) and natural (D) mysteries.

Question 18. Mr. Thach (A) who sing (B) English songs (C) very well is (D) my teacher of English.

Question 19. My father asked (A) us not to spending (B) too much time (C) playing (D) computer games.

Question 20. Ba can play (A) the piano better (B) more than (C) his friends can (D).

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1 – B; 2 – C;

II. Choose the word that its main stress is placed differently from the others.

3 – C; 4 – B;

III. Choose the word (A, B, C or D) that best completes the sentence.

5 – A; 6 – B; 7 – B; 8 – A; 9 – D; 10 – A;

11 – B; 12 – A; 13 – A; 14 – A; 15 – B; 16 – B;

IV. Choose the words or phrases that are not correct in standard English:

17 – B; 18 – B; 19 – B; 20 – C;

V. Find the once choice that best completes the passage below:

21 – C; 22 – B; 23 – A; 24 – B;

VI. Read the following passage and choose the correct answer.

25 – C; 26 – D; 27 – D; 28 – B;

VII. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences.

29 – If I had a map, I could show you the way.

30 – The man who is talking to the lady over there is my new boss.

31 – The postman asked the boy if Mr. Pike lived there.

32 – A new school will be built next month.

VIII. Complete the meaningful sentences with words given.

33 – How long does it take you to go to school everyday?

34 – These students have not finish their homework yet.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Cát Lái. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Cát Thành
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Phan Bá Vành

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button