Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Hiệp Bình

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Hiệp Bình nhằm giúp các em ôn tập thật tốt để chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp tới. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

TRƯỜNG THCS HIỆP BÌNH

1. Đề số 1

I/ Circle the best answer  (2,5m)

1/ It was raining hard……….we could not go on a picnic as plannet

A/but      B/ so         C/  and               D/ or

2/ Tommy suggested ………..a pair of shoes for dad on his birthday

A/ buying     B/ buy     C/  to buy      D/ bough

3/ Ba enjoys …………..strange stamps

A/ collect    B/ collecting    C/ to collect      D/  collected

4/ They felt…………when Tet was coming near

A/ exciting             B/ excitement     C/ excited           D/ excitedly

5/ If people …………energy, there will be no shortage of electricity

A/ save            B/  saving        C/ will save   D/ would save

6/ The children laughed…………..when they were watching a comic

A/ happiness   B/ happily        C/happy              D/ unhappy

7/ She goes to the library twice a week. She ………..reads books there

A/ never          B/ usually        C/rarely               D/ once

8/ Sally has been working here since she ……..college

A/ has left         B/ leaves              C/ left              D/ is leaving

9/ You should get a plumber………..the pipes in your bath room

A/to check         B/ check         C/checking             D/ checks

10/ The air is polluted…………………there no much traffic

A/ however         B/ because        C/ therefore          D/ but

II/Use the words given in the box  to fill in the blanks to make a meaningful passage(2m)

       Accounts    different   there    necessities     well   but    both  so  such

    In many countries nowadays, electricity, gas, and water are………….(1) companies which produce household goods realize that consumers wand products that……………..(2) work effectively and save money.

   In North America, for example, household lighting …………..(3) for 10% to 15% of the

Electrical bill ……………(4) this amount can be reduced by replacing an ordinary  100 watt

Light bulb with an energy saving one. Consumers can save about US$7 to US$21 per bulb doing so

    In Europe ,when you buy some electrical goods……………(5) as refrigerators, freezers

  and washing machines ,………………….(6) is a labeling scheme telling you how energy efficient each model is, so you can compare ………………..(7) appliances and then choose which one to buy. The final result is that these innovations will save money as …………….(8) as conserve the Earth’s resources.

III/Complete the sentences with the correct form or tense of verbs in brackets(2m)

1/  His joke made us (laugh)………………….a lot

2/  I don’t want (take)……………..care of as if I were a child

3/ We (look)………………….for a cafeteria when we met Sue

4/ My father (already/ be)………………………..to HaNoi many times

IV/  Rewrite the following sentences as directed  (2m)

1/  I don’t think he is strong. He can’t lift the box.(Enough)

………………………………………………………………………………………………………………

2/ His house is big. It is not very far from here.(Which)

………………………………………………………………………………………………………………

3/ You must plan your work carefully . (Use passive form)

………………………………………………………………………………………………………………

4/ I am very buzy.  I can’t go with you (Conditional sentence )

……………………………………………………………………………………………………

V/Put the correct preposition into  each gap (1,5m)

1/  I listened ……………..the news…………..the radio

2/My sister is coming to stay…………………19 December

3/ I live………………..a small flat …………………London

ĐÁP ÁN

 I/  

1 b   2 a  3b    4c   5 a   6b   7 b    8 c  9 a  10 b

II/  

(1) necessities   (2) both  (3) accounts  (4) so (5) such  (6)there    (7)different         (8)well

III/

1/  laugh   2/ to take   3/ were looking   4/  has already been

IV/ 

1/  He is not strong enough to lift this box

2 /  His house which is not far from here is big

3/ Your work must be planned carefully  4/If I were free,I would go with you

V/

1/ to / on   2/ on   3/  in/ in

2. Đề số 2

I. Full in each gap with one word or phrase given in brackets to complete each sentences (8.0ps).

1.Environmental…………is a serious problem facing mankind today.

A. polluted      B. pollution                 C.pollute             D. polluting

2.In order to save money, we should use public transport…….motorbike.

A.  instead of       B. except                C. besides       D. along with              

3.Lan suggested …………to the cinema tonight.

A. go                      B. to go                  C. Went          D. going

4.I’m …………..that you are working hard

A. Pleasant             B. pleased              C. please          D. pleasing

5. If the rice paddies………… polluted, the rice plants will be die .

A. is                        B. was                      C. are               D. were

6. He isn’t going to the concert………….the tickets are too expensive.

A. Though              B. in spite of             C. because        D. because

7. The boy…………put up the Christmas decoration  is my brother.

A. Who                    B. that                       C. Whom          D. A,B are correct

8. He ………….very hard recently .

A. Has worked         B. is working             C. works           D. worked

9. Tet is the most important………….for Vietnamese people.

A. celebration          B. invention                C. decoration    D. preparation

10.Don’t let children………….. near the river.

A. to play                B. playing                      C.play               D. played       

II. Supply the correct form for the words in capital ( 1pt)

1. He cycled …………and had an accident .            CARE

2. She was very ………..of the work she had done .      PRIDE

3. He is interest in the …………. of old building .         PRESERVE

4.  All the newspapers praised the…………of the firemen .       BRAVE

III. Use the given words to make meaningful sentences (1pt)

1. Nam / person / always / help / me    =>………………………………………………

2.Lan /leave / room / without / say / anything .=>………………………………………

ĐÁP ÁN

I- Một câu đúng (0,8pt).

1. C.    2. A.   3. D.     4.B.     5. C.  6. C.       7. D.    8. A.    9. A.     10. C.

II- Một câu đúng (0,25p)

1. carelessly.

2. proud .

3. preservation.

4. bravery.

III- Một câu đúng (0,5p)

1. Nam is the person who always helps me.

2. Lan left the room without saying anything

3. Đề số 3

I. Choose the best answer:(2.5pts)

1. Hurricane Andrew ……….. through southern Florida in August 1992.

A. sweep        B. swept           C. to sweep        D. sweeping

2. I live in Da Lat, ………….is one of the most beautiful cities of Vietnam.

A. who      B. which         C. whom         D. whose

3. We are going to …………… our 50th wedding anniversary.

A. to celebrate        B. celebrated          C. celebrating       D. celebrate

6. Can you turn ………… the light? It’s too dark.

A. on     B.off       C. in          D. for

7. Tom suggested ………a pair of shoes for Dad on his birthday.

A. buying         B. buy         C. to buy         D. bought

8. He didn’t have much money, …………. he bought a lot of things at the shop for Tet.

A. but     B. or            C. and             D. so

9. Tet is a ………….. which occurs in late January or early February.

A. holiday           B. celebration        C. festival        D. party

10.A disastrous volcanic eruption happened in the Philipines ……… 1991.

A. on         B. in         C. at          D. since

II. Read the passage carefully:

      The Internet has increasing (1)……….and become part of our everyday life.(2)……. you find the Internet useful? What do you use the Internet for?

      In my opinion, the Internet is a very (3)………. and convenient way for me to (4)…. information. I can also communicate (5)………. my friends and relatives by means of e-mail or chatting. However, I don’t use the Internet very often because I don’t have (6)…….. time. For me, the (7)……….. is a wonderful invention of modern life. It makes our world a (8)……….. village.

A. Choose the correct word to fill in the blanks: (2pts)

1.  A. develop B. to develop   C. developing D. developed

2. A. Does       B. Do              C. Did             D. Done

3. A. fast         B. slow             C. far             D. large

4. A. getting                B. gets              C. to get          D. get

5.  A. in            B. with            C. on               D. at

6. A. a few      B. many          C. a little          D much      

7. A. Internet  B. Radio          C. Cassette                 D. Video

8. A. large      B. very large     C. very small  D. small     

B. Answer the questions: (1,5pts)

1. Can you use the Internet?     

 …………………………………………………………………………………………………………………………..

2. What do you think about the Internet?   

……………………………………………………………………………………………………………………………

3. How can you communicate with your friends and relatives?

……………………………………………………………………………………………………………………………

III. Match each half-sentence in column A with a suitable one in column B: (2pts)

                               A

                          B

A-B

1.If we pollute the water,

a. there will be big floods every year.

1. ….

2. If you cut down the trees in theforests,..

b. a lot of sea creatures will be well                       

2. ….

3. If there is too much exhaust fume in the air,

c. more and more people will cope   with respiratory problems.                 

3. ….

4. If people stop using dynamite for fising

d.we will have no fresh water to use

4. ….

IV. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the firstUse the word in brackets:(2pts)

1. Shall we go to the cinema tonight?  (Begin with: What about………… )

    ……………………………………………………………………………………………………………………….

2. There are some words. They are very difficult to translate. (Using: which)

     ……………………………………………………………………………………………………………………….

3. The man is a famous actor. You met him at the party last night. (Using: whom)

     ……………………………………………………………………………………………………………………….

5. The room is very small. It’s quite comfortable.  (Using: Although)

    …………………………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.Mỗi câu đúng; 0,25đ

1B, 2B, 3D, 6A, 7A, 8A, 9C, 10B.

II. Mỗi câu đúng: 0,25đ

A/

1.D, 2B, 3A, 4D, 5B, 6D, 7A, 8D

B/ Mỗi câu đúng; 0,5đ

1. Yes, I can  ( No, I can’t)

2. I think the Internet is a wonderful invention of modern life. It makes our world a small village

3. I can communicate with my friends and relatives by means of e-mail or chatting.

III.Mỗi câu đúng: 0,5đ

1d, 2a, 3c, 4b

V.  Mỗi câu đúng: 0,5đ

1. What about going to the cinema tonight?

2. There are some words which are very difficult to translate.

3. The man, whom you met at the party last night, is a famous actor.

4. Although the room is very small, it’s quite comfortable.

4. Đề số 4

I. Complete the sentences with the most suitable words(5m)

1. I want everybody to listen ………………

a. care             b. careful                     c. careless                    d.carefully

1. I  feel very ……………..today

a. happy           b. happiness                 c. happily                    d. happen

3. I’ve looked…………… my new pen everywhere and I can’t find it anywhere

a.at                  b. for                           c.up                             d.on

4 Solar energy doesn’t cause……………….

a. pollution      b.polluted                    c.pollute                      d. pollutant

5. He is tired ………… he stayed up late watching   TV

a.so                  b.because                     c. but                           d. and

6.I suggest …………………to the movies

a.going             b. to go                        c. go                            d.went

7. Where …………….you go if I have a car ?

a. would          b. have                         c. will                         d.did

8. What  will you do if …………. the final examination?

a. pass              b.passed                      c.passes                       d.will pass

9.They suggest ……………….up the beach

a. clean            b.to clean                     c. cleaned                    d. cleaning

10. I’m very …………….that I will go to Dalat tomorrow

a. excite           b. excited                    c. excitedly                  d.cleaning

II Complete  the sentences using : AND, BUT, SO, OR, BECAUSE(2,5m)

1. I like Mary very much ………..I don’t like her brother

2. Would you like to drink milk …………….coffee ?

3. I can’t go out tonight……………I am short of money

4. She went to the theatre last night …………..she had a wonderful time

5. We enjoy learning English …………….we find it very difficult

III. Make up sentences with”if” , use the words in the box(1)       

                              A

                                  B

a.She comes late again

1. I’ll give you some

b. I win the competition

2.It will be cheaper

c. We go by  train

3.That will pollute the wood

d. We go  by plane

4.She will lose her job

e. You need more bags

5 .It will be quicker

f. We throw these bottles over the hedge

6.I will give the award to the unlucky people

III.Fill in each gap with ONE word:

            People have recycled materials throughout history. Metal tools.(1)…………… weapons have been melted, reformed, and reused since they came in use thousands of years (2)……………… The iron, steel, and paper industries have almost always .(.3)……………. recycled materials

            Recycling saves(4)…………….. by reducing the need to process new material. The amount of energy saved in.(5)…………. one aluminum can is equal to the energy in the gasoline that would fill half of that same (6)…………..… To make an aluminum can from recycled metal takes only 5 percent of the total energy needed to produce the same aluminum can.(7)……………… unrecycled materials. Recycled paper and paperboard require 75 percent.(8)…………………. energy to produce than new products. Significant energy savings result in the recycling of steel and glass ,as well.

            Recycling also (9)…………….. pollution because recycling a product creates less pollution(10) …………….. producing a new one .For every ton of newspaper recycled ,7 fewer kilograms of air pollutants are pumped into the atmosphere.

ĐÁP ÁN

I)

1 .d      2.a        3.b       4.a       5.b          6.a        7.c         8.a        9.d          10.b

II)

1.but            2.or          3.because           4.and      5.but

III)

a. If  she comes late again, she will lose her job

b. If I win this competition , I will give the  award to the unlucky people

c. If we go by train ,it will be cheaper

d. If we go by plane ,it will be quicker

e. If you need  more bags,I’ll give you some

f. If we throw the bottles over the hedge ,that will pollute the wood

IV)

1.and           2.ago      3.used        4.energy       5.recycling           

6.can        7.from       8 .less      9.reduces        10.than

5. Đề số 5

I- Choose the best answer (4m ) :

1- If people drive their cars ………., they won’t get hurt themselves

( care / careful / carefully / careless ).

2-There is more pollution in the city ……. there is more traffic in the streets

( and / but /  so / because ).

3- The movie is not interesting .How about ………… to the concert

( go / going / gone / to go )?

4-If I. were you , I………… try my best

( will /  would / may / shall ) .

5-Hoa missed the bus ………. she went to school late

( but / so / however / because ) .

6-People talk the pollution in the city more ………

( frequent / frequently / frequency / frequentely ) .

7- You have to listen to your teacher ………..

( attentively / carelessly / seriously / heavily ).

8-I recently visited the school……….I used to attend five years ago

( who / whom / which / when ).

II- Match a line in A with a line in B (1m) :

A

B

1-Dynamite

2- Disappointed

3-Deforestation

4-Minimize

a-the cutting down of trees in a large area .

b-to make something smaller in size .

c-a chemical thing used to kill animals .

d- fail to meet hope of .

III- Use the words in the box to complete the passage

 Lighting  – luxuries  –  reduced  –  last  –  effectively  –  consumers

           In Western countries , electricity , gas and water are not (1)……………. and necessaries . Companies now realize that (2)……………. want products that will not only work (3)    ……………, but also  save money.

           For most North American households, (4)…………………… accounts for 10 percent to 15 percent of electricity bill. However, this amount can be (5)……………… by replacing an ordinary 100-watt light bulbs with an energy-saving bulb .These bulbs use a quarter of the electricity of standard bulbs and (6)………….. eight times larger. Therefore consumers can  save about USD 7 to USD 21 per bulbs.

IV- Rewrite the sentences using relative pronouns (2m ):

1- We visited the monument .It was built hundreds of years ago .

……………………………………………………………………………………………………………………

2- Lan is my classmate . She lives near my brother’s house .

…………………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I-(4m) :

1- carefully , 2-because , 3- going , 4- would .5- so , 6- frequently , 7-attentively , 8- which

II-(1m) :

1-c , 2-d , 3d , 4b

III- (3m):

1- luxuries , 2- consumers , 3- effectively , 4-lighting , 5-reduced , 6- last

IV-Rewrite (2m) :

1-We visited  the monument which / that was built hundreds of years ago .(1m)

2-  Lan , who lives near my brother’s house , is my classmate . (1m)

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Hiệp Bình. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Ngô Tất Tố
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Đồng Khởi

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button