Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Lê Thánh Tông

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Lê Thánh Tông đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

TRƯỜNG THCS LÊ THÁNH TÔNG

1. Đề số 1

1: Choose the correct word (A,B,C or D) that has different stress pattern from the rest

A. hurricane
B.collapse
C.typhoon
D.occur

2: If everybody … all trash in the trash can, the beach will not be so dirty like this.

A. put
B.are putting
C.puts
D.is put

3: They decorated the wedding car with ribbons and flowers.

A. The wedding car is decorated with ribbons and flowers.

B.The wedding car was decorated with ribbons and flowers.

C.The wedding card with ribbons and flowers was decorated.

D.The wedding car with ribbons and flowers is decorated.

4: Neil Armstrong,  … first walked on the moon, lived in the USA.

A. which
B.whom
C.who
D.whose

5: Billions of cans are thrown … every year all over the world.

A. on
B.away
C.up
D.in

6: If we … wasting electricity, we’ll have to pay a lot next month.

A. go on
B.come on
C.live on
D.turn on

7: People say that prevention is better than cure.

A. Prevention is better than cure is said by people.

B.Prevention is said to be better than cure.

C.It was said that prevention is better than cure.

D.That prevention is said better than cure.

8: Choose the letter (A, B, C or D) of the incorrect underlined part

suggest you should have attention to your lesson.

      A                   B              C              D

9: You should …. The amount of water your family uses by …. shower.

A. reduce – using
B.increase – using
C.reduce – use
D.increase – use

10: Your homework must be done before the lunch time.

A. You must do your homework before the lunch time.

B.Before the lunch time, you must be done your homework.

C.You must be doing your homework before the lunch time.

D.Before the lunch time, your homework must do.

11: On Tuesday, we’re going to London,  …. We’ll visit the Tower and Buckingham Palace.

A. which
B.when
C.where
D.that

Read the passage below and choose the correct answer for questions from 12 to 16:

The large movement of earth under the sea causes a very large and powerful tsunami. The tsunami was called the Asian Tsunami is most of the world. It was called the Boxing Day Tsunami in England, Australia, South Africa and Canada because it happened on the holiday they called Boxing Day. The tsunami caused a lot of damage to countries such as Philippines, Thailand, Indonesia and Sri Lanka.

Wave as high as 30m killed many people and damaged or destroyed a lot of buildings and other properties. Over 225, 000 people died or were not found after the tsunami. The wave traveled as far away as South Africa (8 000km) where as many as 8 people died because of high water caused by the wave. Because of how much damage was caused and the number of people the earthquake affected, over $ 7 billion was donated to help the survivors and rebuild the areas damaged.

12: Which of the following is not true?

A. A lot of money was raise to help the people.

B.many people died because of the high waves.

C.The tsunami caused a lot of damage to Indonesia.

D.Only in Asia the tsunami was called Asia Tsunami.

13: Why was the tsunami called the Boxing Day Tsunami in England?

A. Because it happened on Boxing Day.
B.Because it happened when people were collecting boxes.

C.Because it destroyed a lot of boxes.
D.Because it happened when people were boxing.

14: What does the word “survivors” in line 8 mean?

A. houses that aren’t destroyed
B.offices that are being built
C.people that are dead
D.people that are left alive

15: What were some people in South Africa killed by?

A. High water
B.Earthquake

C.Property
D.High wind.

16: How high were the waves?

A. Thirteen meters
B.Two hundred and twenty – five meters

C.Eighteen meters
D.Thirty meters

17: I was asked to remember her phone number.

A. People asked me remember her phone number.

B.She asks me remember her phone number.

C.People ask me to remember her phone number.

D.She asked me to remember her phone number.

18:  I can speak English ….                 

A. good
B.well
C.quick
D.bad

Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to complete each blank (from 20 to 23) in the following passage:

       Although there (19) ………..many celebrations throughout the year, Tet or the (20) … holiday is the most important celebration for (21) ……..people. Tet is a festival which occurs in late January or early February. It is a time for families to clean and decorate their homes, and enjoy special food such as sticky rice cakes. Family members (22) ………..live apart try to be together at Tet.

During Tet, spring fairs are organized and children are given lucky money wrapped in a red tiny envelope. Tet is also time for peace (23) … love. During Tet, children of ten behave well and friends, relatives and neighbors give each other best wishes for the New Year.

19:   A. is
B.are
C.were
D.was

20:  A. Lunar New Year
B.Easter
C.Christmas
D.Passover

21:  A. Vietnamese
B.English
C.Malaysian
D.American

22:  A. when
B.who
C.where
D.which

23:  A. or
B.with
C.but
D.and

24:  People don’t trust him because he tells lies.

A. If he tells lies, people won’t trust him.

B.If he didn’t tell lies, people would trust him.

C.If he doesn’t tell lies, people will trust him.

D.If he told lies, people wouldn’t trust him.

25: We can’t finish the work unless you help us.

A. The work can’t be finish unless you help us.
B.The work can’t finish unless you are helped.

C.The work can’t be finished unless you help us.
D.The work can’t be finished unless you are helped

26: Miss Hanh, … sings very well, is my English teacher.   

A. which
B.whom
C.that
D.who

27: Pay the bill within 2 weeks or the electricity will be cut …….

A. in
B.up
C.down
D.off

28: May I borrow your dictionary? I want to … this word.

A. take up
B.come up
C.go up
D.look up

29: Choose the correct word (A, B, C or D) that has underlined part pronounced differently

A. tidal
B.pacific
C.shift
D.lift

30: My father made me work hard for exams.

A. I am made work hard for exams by my father.

B.I was made to work hard for exams by my father.

C.I am made work hard for exam by my father.

D.I was made work hard for exams by my father.

31: This is the house …. Mark Twain used to live.

A. which
B.that
C.where
D.what

32: Last night when I … my homework, the electricity went out.

A. did
B.were doing
C.do
D.was doing

33: You haven’t eaten this kind of food before.

A. This kind of food hasn’t been eaten before.

B.This kind of food hasn’t be eaten before.

C.This kind of food hasn’t eaten before.

D.This kind of food haven’t been eaten before.

34: We’ll make this beach clean and … again.

A. beatify
B.beautiful
C.beauty
D.beautifully

Question 35: Choose the correct word (A, B, C or D) that has underlined part pronounced differently

A. ultimately
B.solid
C.pipe
D.Jewish

36: You will lose your job if you go to work late again.

A. Your job will lose if you go to work late again.

B.You will lose if you go to work late again.

C.You will be lost if you go to work late again.

D.Your job will be lost if you go to work late again.

37: Choose the correct word (A,B,C or D) that has different stress pattern from the rest

A. faucet
B.amount
C.shower
D.dripping

38: Choose the letter (A, B, C or D) of the incorrect underlined part

Do you know the woman she lives next door?

A              B                        C               D

39: These bags are made of … You can use them to carry heavy things.

A. paper
B.silk
C.plastic
D.glass

40: Nga’s brother is good at … household appliances.

A. repairs
B.repair
C.repairing
D.repaired

KEY

1 – A; 2- C; 3- B; 4 – C; 5 – B; 6 – A; 7 – B; 8 – C; 9 – A; 10 – A; 11 – C; 12- D; 13 – A; 14 – D; 15 – A;

16 – D; 17 – D; 18 – B; 19 – B; 20 – A; 21- A; 22- B; 23 – D; 24 – B; 25 – C; 26 – D; 27 – D; 28 – D;

29 – A; 30 – B; 31- C; 32 – B; 33 – A; 34 – B; 35 – C; 36 – D; 37 – B; 38 – C; 39 – C; 40 – C

2. Đề số 2

I. USE OF ENGLISH: Write A, B, C or D which best completes the sentences. (3, 25 pts)

1. Can Tho will have temperature……………….23 degree Celsius and 35 degree Celsius tomorrow.

A. in    B. between   C. at              D. with

2. I’m preparing for the picnic……………………..my friends tomorrow.

A. with    B. to        C. in           D. for

3. Kangaroos, which come………………Australia, have long tails.

A. at      B. to            C. in            D. from

4. We decided not to swim in the sea…………………looked rather dirty.

A. where     B. which           C. that             D. who

5. Don’t forget………………..home as soon as you arrive at your destination.

A. to call    B. calling        C. having called     D. to be called

6. He got good grades in his exams,……………………he never seemed to do much work.

A. since    B. although       C. because          D. so that

7. He suggested that we……………….early tomorrow morning.

A. start    B. should start       C. starting        D. A & B are correct

8. Thu made me…………….her next week.

A. promise to call    B. promise calling         C. to promise to call          D. to promise calling

9. She is…………….a kind girl that everybody loves her.

A. so     B. such       C. very           D. too

10. Plastic bags are hard…………………..

A. dissolve    B. dissolved        C. dissolving       D. to dissolve

11. Unless you understand, I ……………….explain it again to you.

A. am     B. will            C. was             D. would

12. Congratulations! ~ ……………………………………..

A. I’m sorry    B. That’s wonderful          C. Thanks           D. Don’t worry

13. How about making a cake and buying some flowers for your mom on Women’s Day?

A. I’m sorry   B. Thank you C. That’s a good idea        D. Don’t worry

II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English: (0, 75 pt)

14. We are looking forward to meet you again.

                      A                    B     C            D

15. Let’s me show you how to cook this food, will you?

        A            B                          C                        D

16. The company has spent thousands of pounds update their computer system.

                                 A                                   B         C      D

III. Supply the correct form of Words in parentheses: (1 pt)

17. Generally, the countryside is less…………………than city. (pollute)

18. Tom drove……………………along the narrow road. He didn’t want to cause an accident. (care)

19. A lot of people made………………….on how to reduce environmental pollution. (suggest)

20. Farmers once protected their crops from insects by………………….pesticides. (spray)

IV. READING COMPREHENSION: (3 pts)

A. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1 pt)

Are you looking for a cheap, clean effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from our sun. At present, most of our electricity comes from the use of coal, gas, or nuclear power. This power could be provided by the sun. One percent of solar energy that reaches the earth is enough to provide power for the total population. Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the Sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy too.

Renewable energy is the goal that Swedish’s governments want to reach 50 percent in 2020. The renewable energy comes from wind, solar, geothermal or wave power, biofuels or small-scale hydroelectric plants. At present, Sweden is slightly more than halfway to this target, due chiefly to the increased use of biofuels and a steadily expanding wind power program.

21. Solar energy can be cheap, clean and effective. 21………………….

22. Most of our electricity now comes from the use of coal, gas, or nuclear power. 22………………….

23. The solar energy that gets to the Earth cannot provide enough power for the world’s population.   23………………….

24. Wind, solar, geothermal or wave power, biofuels or small-scale hydroelectric plants are non renewable.   24………………….

B. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage: (2 pts)

English is the language which is spoken as a (25)………………..in many countries in the world. English is a very useful language. If we (26)……………………English, we can go to any countries we like. We will not find it hard to make people understand (27)……………………we want to say. English also helps us to learn all kinds of (28)……………………….. Hundreds of books are written in English every day in many countries. English has also helped (29)………………………..ideas and knowledge to all corner of the world. (30)…………………., more and more people like (31)…………………………..English. This language has helped to spread better understanding and friendship (32)……………………..countries in the world.

KEY

1. B      2. A      3. D      4. C      5. A      6. B      7. D      8. A       9. B      10. D
11. B      12. C    13. C      14.C     15. A     16 .C

17. (pollute) –> polluted

18. (care) –> carefully

19. (suggest) –> suggestion(s)

20. (spray) –> spraying

21. True; 22. True; 23. False; 24. False

25. A; 26. D; 27. A; 28. B; 29. D; 30. B; 31. D; 32. C

33.  I suggest trash shouldn’t be thrown onto the water

34. Minh speaks English fluently

35.  The girl (with) whom you had dinner (with) last night has just gone abroad

36. If Mr. Kevin had money, he would travel around the world

3. Đề số 3

I. Listen to the weather forecast of the five cities and choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (2.5 pts)
1. Today, it’s cold in Beijing and __________.

A. windy    
B.cloudy      
C.sunny      
D.snowy

2. Mexico City will be ________- and wet.

A. cool            
B.cold          
C.warm          
D.hot

3. In Tokyo, the low will be 4 degrees and the high will be ______.

A. 12        
B.10          
C.20          
D.14

4. New York will have a ________- day.

A. cloudy    
B.windy        
C.snowy          
D.rainy

5. In Taipei, the low will be ______- degrees and the  high will be 30.

A. 12            
B.20          
C.22              
D.23

II.  Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (0.5 pt)

1. A. happy

B.hour

C.high

D.hotel

2. A. faucet

B.celebrate

C.center

D.crowd

3. A. computer

B.hug

C.erupt

D.funnel

4. A. treasure

B.head

C.weather

D.earthquake

5. A. kindly

B.energy

C.recycle

D.silly

 III. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (2.0 pts)

1. Please _______- the light, it’s getting dark here.

A. turn on    
B.turn off          
C.turn over        
D.turn into

2. If he _______- hard today, he will have a holiday tomorrow.

A. works  
B.will work  
C.worked      
D.would work

3. He is tired now _______- he stayed up late watching TV last night.

A. so    
B.because    
C.but      
D.and

4. Auld Lang Syne is a song ______- is sung on New Year’s Eve .

A. when    
B.whom      
C.who          
D.which

5. They have to go to school ______- it is raining.

A. because  
B.although   
C.and          
D.but

6. I suggest ________- tree leaves to wrap food instead of plastic bags.

A. use    
B.to use      
C.using          
D.used

7. She speaks English _________.

A. fluent    
B.bad            
C.good            
D.fluently

8. – Congratulation, Trang! You’ve won the first prize in the speaking contest.

– ______________.

A. Well done.    
B.That’s a good idea.

C.Thank you.      
D.All right.

KEY

I.

1. A

2. C

3. A

4. B

5. B

II.

1.B

2. D

3. A

4. D

5.C

III.

1. A

2. A

3. B

4. D

5. C

6. C

7. D

8. C

IV.

1.F

2T

3F

4T

V.

1. No, they didn’t./ No.

2. People all over the world are worried about things that are happening to the environment nowadays.

3. They come from factories./ The wastes that make water and soil polluted come from factories.

VI.

Because the party was boring, we decided to leave early.

Although the test was very difficult, he could do it well.

The postcard which came this morning was from Harriet.

VII.

1. His father is pleased that he won the best prize

2. What would you do if you saw a UFO?

4. Đề số 4

Listen and choose the best answer for each of the following questions

1. Alfie and Jenny live in ……………………

A. a house
B.Bin the country

C.the same street
D.the different street

2. Alfie’s sister is …………. years old

A. 14        

B.20
C.12
D.16

3. Jane and Ella have ………… classes together

A. english
B.dance
C.music
D.art

4. Rosie’s mother is a ……………..

A. singer
B.nurse
C.teacher         

D doctor

5. Rosie’s mother teaches ………………….

A. English
B.French
C.Russian
D.Italian.

B.VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNTION

I. Choose the word in each group that has underlined italic part pronounced differently from the rest( 0,5p)

1. A. flow
B.row
C.know
D.now

2.  A. fly
B.hobby
C.energ
D.ordinary

3. A. dump
B.bulb
C.nuclear
D.plumber

4. A scheme
B.mechanic
C.machine
D.chemistry

5. A. tower
B.slow
C.flower
D.down

II. Choose the best option (2,0p)

1. Computer is one of the most important …….of 20th century.

A.inventions

B.invent

C.inventor

D.inventing

2. My brother likes ……soccer than me.

A. to play

B.playing

C.played

D.plays

3. If the weather is good tomorrow, we……..there .

A. go

B.to go

C.will go

D.goes

4. He suggested…….money for the poor in the school.

A. to save
B.saving
C.saved
D.save

5. Can you…the lights? It’s too dark to see anything here.

A. turn on
B.turn off
C.turn in
D.turn down

6. I am disappointed ……. people have spoiled this area

A. that
B.when
C.if

D.with

7. In order to save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by …………..

A.an energy –saving bulb
B.an energy – save bulb

C.a saving energy bulb
D.A save- energy bulb

8. People nowadays are interested ……….. saving money and natural resourses

A. on
B.in
C.with
D.to

KEY

A. LISTENING: 

1. C

2. B

3 B

4. C

5. D

B.

I. 

1. C

2. A

3. C

4. C

5. B

II. 

1 A

2. B

3. C

4. B

5. A

6.A

7 A

8 B

 C. 

I.

1. F      2. T     3.T              4 F

II. 

1. Everyone wants to reduce pollution

2. Because much pollution is caused by things benefit people

3. Ss’ answer

D.

I. 

1. I suggest putting garbage bins around the schoolyear

2. A new mall will be built here

3. The festival which is in the late March or early April called Easter

II. 

1.I think it is necessary to celebrate Mother’s Day in Viet Nam

2. I suggest going on a picnic in the countryside.

5. Đề số 5

A. LISTENING
Listen to a dialogue between Rich (the boy) and Debra (the girl) and decide whether the following statements are True (T) or False (F). (2.0 pts)

1. Rich didn’t bring the map.

2. It’s going to rain.

3. He is hitting his phone because it isn’t working.

4. They know where they are.

B.VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNTION

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (0.5 pt)

1. A. conserve
B.compose
C.innovation
D.hobby

2. A. decorate
B.considerate
C.parade
D.celebrate

3. A. funnel
B.bulb
C.congratulate
D.thunderstorm

4. A. suggest
B.damage
C.generous
D.distinguish

5. A. plumber
B.bill
C.member
D.bicycle

II. Choose the best option marked A, B, C or D that best completes each unfinished sentence below. (2.5 pts)

1. Before you go to bed, please turn ___________- all the lights.

A. off

B.on

C.in

D.over

2. In Western countries, electricity, gas, __________- water are not luxuries.

A. but

B.or

C.and

D.therefore

3. He failed his examination._________, she will have to do the examination again.

A. Therefore

B.But

C.However

D.Because

4. The car___________he has just bought is very expensive.

A. who

B.which

C.who

D.why

5. It’s nice __________- you to say so!

A. in

B.on

C.at

D.of

KEY

A. LISTENING:  

1T; 2T; 3T; 4F

B.

I.

1D; 2B; 3C; 4D; 5A

II.

1. A

2. C

3. A

4. B

5. D

6. D

7. C

8. A

9. B

10. D

C.READING

I.

1. T

2. T

3. F

4. F

II. 

1. No, we don’t.

OR: No.

2. (Many peopleThey don’t approve of using nuclear power) because it’s very dangerous.

3. The most effective thing is that we should use natural resources as economically as possible.

OR: We should use natural resources as economically as possible.

D. 

I.

1. He suggested inviting the Browns to the party on Sunday.

OR: He suggested (that) we/ they should invite the Browns to the party on Sunday.

2. She was busy, so she couldn’t join us. = She was busy./; Therefore, she couldn’t join us.

OR: She couldn’t join us as/ since/for she was busy.  (có thể linh động khi HS làm theo cách này)

3. Although she was not beautiful, she took part in a beauty contest.

II.

1. She is the nurse  who looked/ is looking/ has looked/ looks after me.

OR: She was the nurse  who looked after me.

2. I am happy  that you passed/ have passed the/ your examination.

OR: I was happy  that you passed the/ your examination.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Lê Thánh Tông. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Cát Lái
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Chi Lăng

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button