Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Ngô Tất Tố

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Ngô Tất Tố. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề học kì 2 để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

TRƯỜNG THCS NGÔ TẤT TỐ

1. Đề số 1

I. Choose the best answer a,b,c or d (2,5pts)

1. The air is polluted,……………………there is too much traffic.

a. because        b. therefore                  c. however                   d. but

2. They are discussing about the celebration…………is going to hold this weekend.

a. what             b. this                          c. that              d. it

3. If you use water wastefully, you……………to pay a large bill.

a. has               b. will have                 c. would have              d. have

4. Mary loves……………………..in the river with her friends.

a. swim                        b. swimming                c.  swam                      d. swims

5.   If people …………..energy, there will be no shortage of electricity.

a. use               b. waste                       c. save             d. detroy

6.  Lan didn’t come to the party because she had to look……..her younger brother.

a. at                 b. for                           c. forward                   d. after

7. All people love the spring roll……..is made by themselves.

a. which                       b. what             c. why                         d. who

8. She ………me if I could speak Chinese.

a. asked                       b. told                          c. talked                      d. said

9. If John became rich, he………….travel around the world.

a. can               b. should                     c. will                          d. would

10. We felt…………..when the New year’s Eve was coming near.

a. excitement   b. excited                    c. excitely                    d. exciting

II. Read the passage and do the tasks (4pts)

             Our environment is in(1)………………….Các giáo viênern ways of living and today industries are (2)…………………it. Most people think there is (3)……………….. they can do. This is not true. Every one can do some thing to help (4)…………….. our environment. Here is a (5)………………. of things you can do.

            – Help to cut pollution by (6)………………..the bus to work instead of your car.

            – Buy fruit and (7)……………….. that have not been treated with pesticides.

            – Take all your cans, bottles, paper  to the (8)………………..center near your house.

 1. Use these words given to complete the text (2pts)

nothing, recycling, list, vegetables, something, save, trouble, polluting, taking

 2. Write T (true) or F (false) after these sentences(2pts)

a. The environment is polluted by today industries.

b. It is true that there is nothing for people to help protect the environment.

c. You should buy fruit which has not been treated with pesticides.

d. Using public bus helps to reduce pollution.

III. Combine each sentence with the word given (2pts)

1 We could not get tickets. We queued for an hour. (although)

2. Nancy felt hot in her coat. She took it off. ( so)

3. The old man is my grandfather. He lives next door. (who)

4. Intel computers are very good. They are made in India. (which)

IV. Listen a short paragraph and fill in the missing words (1,5 pts)

1. Flash (1)…………………………..occur with little or no warning.

2. It can roll boulders, tear out trees and detroy (2)…………………

3. Walls of water can reach heights of 10 to (3)………………feet.

ĐÁP ÁN

I.         

1 a       2.c       3.b       4.b       5.c       6.d       7.a       8.a       9.d       10.b

II.

1/

1. troubles       2. pollute                     3. nothing                    4. save            

5. list               6. taking                      7. vegetables               8. recycling

2/

1. T                  2. F                  3. T                  4.T

III.

1 We could not get tickets although. we queued for an hour.

2. Nancy felt hot in her coat so she took it off.

3. The old man who lives next door is my grandfather.

4. Intel computers which are made in India are very good .

IV.

1. Flood                       2. Building                  3.  20(twenty)

Passage tape:

Flash flood usually result from intense storms dropping large amounts of rain within a brief period. Flash floods occur with little or no warning and can reach full peak in only a few minutes. Flash flood waters move at very fast speeds and can roll boulders, tear out trees, detroy building and obliterate bridges. Walls of water can reach  heights of 10 to 20 feet. The best response to any signs of flash flooding is to move quickly and immediately to higher ground.

2. Đề số 2

A/ Trắc nghiệm: (8marks)

I. Make  a  cross on the correct answer A, B, C or D in the following sentences ( 5 marks )

1. The Internet   is a very fast to get —

A. inform             B. information             C. informatic           D. informative

2. I suggest money for the poor people in our neighborhood.

A. save                       B. to save                     C. saving                 D.  saved

3.  If they — the radio  ? I’m learning my lessons

A.on                       B. off                        C. in                          D. for

7. I live in Da Lat , — us — you , he would do this work.

A. is                       B. were                        C. had                       D. be

II/  Read the test and do the following exercise.(03marks)

     The environment is everything around us, both natural and made by man . A major problem in the world today is the destruction of the natural environment.

     This is a complicated problem. We burn fuel, and this causes air pollution. We throw away plastic bags, containing toys and other objects. These stay in the environment, they are not like paper or wood that slowly disappear. We have made thousands of new chemicals. Factories that make or use chemicals always have chemical wastes.These are often poisonous, and they also stay in the environment.

     Since 1945 several countries have been testing nuclear bombs in the air and underground. The explosions in the air cause nuclear fallout. The fallout causes cancer and kills animals and people. Nuclear power plants that make electricity also produce dangerous wastes and have accidents that can be very disastrous.

¯ Choose the correct answer.

1. What is the biggest problem in the world today ?

A. The development of the population.

B. The destruction of the natural environment

C. Bomb testing

2. What is the cause of the air pollution ?

A. Smoke from vehicles.

B. Burning fuel, plastic bags and wastes from factories.

C. A and B

3. The nuclear fallout causes

A.cancer and kills animals and people

B. chemical wastes

C. water pollution

B/Tự luận: (2marks)

Rewrite the following sentences as directed. (2marks )

1. Nam lent me this book. He is a friend of mine. ( using relative )

2. The joke was funny, but no one laughed. ( Although ):

ĐÁP ÁN

A. Trắc nghiệm: ( 8 điểm)

I./ Chọn câu trả lời đúng A, B, C, hoặc D . (5 điểm ).

Mỗi câu đúng 0,5 điểm .

1.B          2. C        3. A             4. C          5.D

6. B        7. B        8. D             9. C          10. B

II./ Đọc đoạn văn và chọn câu trả lời đúng.( 3 điểm )

Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. B      2. C      3.A.

B. Tự luận: ( 2 điểm )

III./ Viết lại các câu sau theo gợi ý.(2 điểm )

Mỗi câu đúng 1 điểm.

1./ Nam , who is a friend of mine , lent me this book.

2./ Although the joke was funny, no one laughed.

3. Đề số 3

I/ Choose the most suitable word : (4 ms )

1/ If all the pollution goes on, the world ………. up like a second – hand junk yard

a/ will end                   b/ would                                  c/ ended

2/ How much waste paper does each household ………….. everyday ?

a/ produce                   b/ manufacture                        c/ litter

/ They suggest ………….. energy – saving household appliances

a/ use                           b/ to use                                   c/ using

4/ Can you tell me how much energy …………..?

a/ does this bulb use    b/ this bulb uses                      c/ this bulb is used

5/ There is a shortage …………. workers in this factory. They have had a plan to employ more.

a/ for                           b/ to                             c/ of

6/ Dalat is the city …………. I have visited several times

a/ which                      b/ where                      c/ in which

7/ A  meteor is also called a shooting star or …………. star

a/ flying                       b/ falling                      c/ dropping

8/ If you …………. a  millionaire, you could afford a trip into space

a/ are                           b/ would be                 c/ were

II/ Read the passage and do the exercies

About two hundred years ago, man lived in greater harmony with his environment because industry was not much developed. Today the situation is quite diffierent. People all over the world are worried about what is happening to the environment because of modern industry and the need for more and more energy. Newspapers and magazines write about water pollution, air pollution and land pollution. Why is there  so much discussion about pollution ? After all, people have been polluting the world around them for thousands of years

In the past, there were not many people, so they could move to other places when their settlements became dirty. Nowadays, garbage is produces in great amounts in every second. The more people there are in the world,the more polluted it is. Putting an end to this problem is not the responsibility of an individual or a group or an organization. It must be the responsibility of the whole humankind.

1/ Decide if the sentences are true or false ( 2ms)

a/ ……….. In the past, the environment used to be less polluted than it is nowadays

b/ ………… Two types of pollution are mentioned in the passage

c/ …………. Nowadays people can change their dwelling places easily

d/ …………. All people must be responsible for protecting the environment

2/ Answer the questions( 1 m)

a/ What is happening to the environment ?

………………………………………………………………………….………………………………

b/ Whose responsibility is it to put an end to the pollution ?

…………………………………………………………..………………………………………..

III/ Combine each pair of sentences into one, using a suitable Relative Pronoun (1m)

1/ This is the newspaper. I want you to buy it

-> ……………………………………………………………….

2/ Have you ever spoken to the people ? They live next door

-> ……………………………………………………………….

3/ It’s the book. It will interest children of all ages

-> ………………………………………………………………

4/ The Pikes keep having all- night parties. They live next door

-> ………………………………………………………………

IV/ Fill each gap in the sentences with a word a word from the box :(2ms)

On, off, up, down

1/ The stereo is too loud. Can you turn the volume ……….?

2/ He is turning ……………… the TV to watch the live program

3/ Please turn …………………. the radio loud enough to hear

4/ Remember to turn ……………. all the lights before going out

ĐÁP ÁN

I/ Mỗi câu đúng 0,5đ

1a        5c

2a        6a

3c        7b

4b        8c

II/

1/ Mỗi câu đúng 0,5đ

1T, 2F, 3F, 4T

2/ Mỗi câu đúng 0,5đ

a/ The environment is being polluted (increasingly)

b/ It is the responsibility of the whole humankind (to put an end to the pollution)

III/ Mỗi câu đúng 0,25đ

1/ This is the news paper which I want you to buy

2/ Have you ever spoken to the people who live next door ?

3/ It’s the book which will interest children of all ages

4/ The Pikes, who live next door, keep having all – night parties

IV/ Mỗi câu đúng 0,5 đ

1/ down

2/ on

3/ up

4/ off

4. Đề số 4

I.Choose A, B, C or D: ( 2,5 ms )

1. I want everybody to listen ……………..

   A. care                  B. careful            C. careless          D. carefully

2. Solar energy doesn’t cause ……………..

   A. pollution          B.  polluted         C.  pollute           D.pollutant

3. Where ………………………you go if you have a car ?

   A.Would               B.   have              C.  will                D. did

4. I suggest ………………………………..to the movies.

   A. going                B.   to go             C.   go                D. went.

5. The  car …………..she has just bought is very modern.

   A. which               B. who                 C.  whom           D.whose.

6. We are saving money ……………..we want to buy a new house.

   A. so                     B. because           C. But.                D. and

7. My. Father has to go towork. ……………it is raining hard.

   A. though              B. but.                 C. because          D. and.

8.She doesn’t know the man…………sent her this letter.

   A. which               B. who                C. whom             D. whose

9.I’m very ………………that Iwill  go to Dalat tomorrow.

   A. excited             B. excite               C. excitedly.         D. exciting

10. Her family is aware of saving ……………..

   A .energy            B. energize.           C.energetic      D.energetically

II.Choose the word and phrases that are not correct in standard English .(3ms )

 1.  I’m not taking my umbrella because it is raining.

   A        B                                   C                 D

 2. My best friend’s coming to Paris to visit me in 19 july.

                    A                  B                    C            D

 3. His family  was very poor, because he had to work for a company.

                                 A                  B                   C              D

 4.You know where Lan is , do you ?

                A        B            C       D

 5. She’s a very interesting person .I always enjoy to talk to her.

       A                      B                                                C       D

 6. When you want to go fishing this morning , I’ll go  with you.

         A                       B                        C               D

III.Choose A, B, C or D to complete this passage : ( 2,5ms ) 

     These days it is impossible to open the newspaper (1) ………….. reading about the damage we are doing to the environment. The earth is being threatened (2) ………….. the future looks bad. (3) …………… can each of us do ?

    We cannot clean (4) ……………. our polluted rivers and seas overnight. Nor can we stop the (5) ……………… of plants and animals. But we can stop adding to the problem (6) ………………….. scientists look for answers.

    It may not be easy to change your lifestyle (7) ……………. but some steps are easy to take : cut down the amount of driving you do, or use as littie plastic as possible. It is also easy to save (8)……………….which also (9) …………….. household bills. We must all make a personal decision to work for the future of our planet if we want to ensure a better world (10) …………… our grandchildren.

1.   A. with               B. without                      C.  and                         D. but

2.   A. and                   B. however                  C. so                            D. moreover

3.   A. Where               B. When                      C. Why                        D. What

4.   A. up                     B. to                            C. on                           D.in

5.   A .appear               B. appearance              C. disappear                D. disappearance

6.   A. when                B.during                      C. while                       D. within

7.   A. complete           B.completeness           C. completely              D. to complete

8.   A. water                B. energy                     C. money                     D. health                    

9.   A. adds                 B. decreases                C. reduces                   D. supplies

10. A. from                 B. for                           C. to                            D. in

IV.Make sentences from the words and phrases provided: ( 2ms )

1. If / have / money / buy / car.

   .. ……………………………………………..

2. The teacher /  teach us /  last year / Mrs.Green.

  ……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1.D ;  2.A;   3.C ;  4.A ;  5.A;  6.B;  7.A;  8.B ;  9.A ;  10.A

II.

1.B ;  2.D ;  3.B ;  4.D ;  5.C ;  6.A .

III.

1.B.;  2.A ;  3.D ;  4.A ;  5.D ; 6.C;  7.C;  8.B;   9.C;   10.B

IV.

1. If I have ( had ) much money, I will ( would ) buy a new car.

2. A lthough it rains heavily, I go to school on time.                                     

5. Đề số 5

I/ Chọn câu trả lời đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành các câu dưới đây (6đ):

1. She sings very __________________

A. beauty                    B. beautify                              C. beautiful                 D. beautifully

2. If it _____________ , we will go to the movies

A. doesn’t rain             B. didn’t rain               C. Hadn’t rained          D. Won’t rain

3. She is very tired ; _____________ she has to finish her home work.

A. moreover    B. so                                        C. and             D. however

4. I suggest __________ money for the poot people in our neighborhood

A. save                        B. to save                                C. saving                     D. saved

5. The picture ___________ I bought  was very  valuable.

A. Which                     B. Whom                                 C. Whose                    D. Who

6. The man ____________ helped us last week is a doctor.

A. who             B. whom                                 C. which                      D. whose

II/Chọn 1 từ đúng nhất trong A, B, C hoặc D để hoàn thành đoạn văn sau (4 đ)

BIRTH OF THE COMPUTER

            Most people think of computers as, very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for computer (1) __________ worked out over two centuries ago by a man called Charles Babbage.

            Babbage was born in 1971 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines (2) ___________ he called “engines” . But despite the fact that’s he (3) _____________ building some of these, he never finished any of them. Over the years people have argued whether his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building an engine based on one of Babbage’s designs. (4) ________ has taken six years to complete and more than four thousand parts have been specially made. Whether it works or not, the machine will be on show at a special exhibition in the Science Museum to remind people of Babbage’s work.

1. A. has                      B. was             C. had                         D. is

2. A. whose                 B. who             C. these                       D. which

3. A. wanted               B. made           C. started                    D. missed

4. A. One                    B. He               C. They                       D. It

III/ 1. Viết lại câu sau bằng các từ cho sẳn (1 điểm)

She went to bed early because of her sickness.

-> Because she …………………………………………..

2. Nối cặp câu sau dùng đại từ quan hệ “Whom” (1 đ)

That is the boy. We took him to the theater last night

ĐÁP ÁN

I/

1.  D beautifully         

2. A. doesn’t rain

3. D. however

4. C. saving

5. A. which

6. A. Who

II/

1. B. was

2. D. which

3. C. started

4. D. It

III/

1. Because she was ill, she went to bed early.

2. That is the boy whom we took to the theater last night.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Ngô Tất Tố. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Trần Quốc Tuấn
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Đồng Khởi

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button