Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Phan Bá Vành

Kì thi học kì 2 là kì thi rất quan trọng đối với các học sinh lớp 9. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Phan Bá Vành nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề học kì 2. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 MÔN TIẾNG ANH NĂM 2021

TRƯỜNG THCS PHAN BÁ VÀNH

1. Đề số 1

I. MULTIPLE CHOICE

Find the word which has different sound in the underlined part

1. A. debt

B. climbing

C. timber

D. lamb

2. A. apply

B. maximum

C. cactus

D. national

3. A. housework

B. vision

C. hospital

D. classroom

Choose a word in each line that has different stress pattern.

4. A. notification

B. individual

C. competition

D. geographical

5. A. habitable

B. experiment

C. simulated

D. missionary

6. A. observatory

B. historical

C. activity

D. parabolic

Find one mistake in each sentence

7. The spacecraft which (A) Yuri Gagarin flew (B) in his historical (C) travel into space (D) was Vostok 1.

8. My sister who (A) looks (B) up ten new words in a (C) dictionary daily want (D) to travel.

9. If I have (A) a clear (B) accent, I would speak (C) English more coherently (D).

Choose the correct answer A, B, C or D

10. Do you know the reason_____________humans are interested in Mars and other planets in the solar system?

A. which

B.that

C.why

D.whose

11. Interesting movements have been launched to attract the _____________ of a large number of youths.

A.participate

B.participation

C.participant

D.participating

12. I have a______________ that within 5 years from today, there shall be a significant improvement in the numbers of women leaders at various levels.

A.sight

B.decision

C.vision

D.scene

13. Ann was very surprised to find the door unlocked. She remembered_________it before she left.

A.to lock

B.locking

C.lock

D.she locks

14. You can make_________by starting up your own business.

A.a difference

B.a fuss

C.headway

D.a bundle

15. I hope they take her age into___________when they judge her work.

A.account

B.note

C.thinking

D.attention

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Nearly every teen can benefit from job experience, but there are risks you must assess.

First, a teenager’s job can teach work (16)____________that will serve him well in college and (17)____________him for careers in adulthood. Second, he can (18)____________confidence, develop a(n) (19)____________of responsibility and feel more independent. In addition, studies find that students who work a moderate amount – no more than 10 to 15 hours a week during the school year – tend to (20)____________higher grades than (21)____________who don’t work at all. Next,earning money will enable him to buy things he wants and will provide an opportunity for learning responsible money (22) ____________.

However, there are some drawbacks. Working more than 13 to 20 hours a week is associated with lower grades. Teens who work (23)____________ hours (24)____________difficult to keep up extracurricular activities and social relationships. Some studies have found that teens who work long hours are more likely to (25)____________in such risky activities as using cigarettes or alcohol because they are exposed to older coworkers who lead them astray.

16. A. practise

A. knowledge

B. abilities

C. skills

17. A. help

B. prepare

C. assist

D. get

18. A. demand

B. require

C. inquire

D. acquire

19. A. sense

B. meaning

C. ability

D. reason

20. A. do

B. take

C. earn

D. make

21. A. they

B. what

C. those

D. that

22. A. making

B. management

C. spending

D. control

23. A. so much

B. new

C. a few

D. too many

24. A. find it

B. find

C. finds it

D. finds

25. A. fit

B. employ

C. engage

D. arrange

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Growing up in Los Angeles, Vanessa Van Petten, at the age of sixteen, wrote a book for parents from the teenage opinions: How to Stop Fighting and Make the Teenage years Easier. By the age of twenty-one, she had created Radical Parenting.com, an online community for parents and teens. That’s where, with two full-time employees, Van Petten’s 120 bloggers aged twelve to twenty answer questions from parents. The site makes money through advertising and sponsored links to other websites.

Vanessa’s advice:

Get advice and help: “Everyone said I was too young to start a company but I used online resources, read books, attended conferences and got advice from people I know. That’s how I learned about the business so quickly.”

Reach new audiences: “Social media is a great way to get in touch with new users – that’s why we went on sites for parents and personally emailed videos to big users in each community.”

Do something that works: “Most importantly, we offered advice that actually works. Parents increasingly spreading our articles by words of mouth. We want to build a brand that is not only interesting but also life-changing.”

26. How could Vanessa start her own company at an early age?

A.She got experience from her parents.

B.She wrote a book for parents.

C. She got experience from various sources.

D.She had several failures.

27. What new thing did Vanessa think she could offer parents?

A. More advice about teens

B. Useful advice from teens

C.Online advice from parents

D. A blog with her own advice

28. Why has she been successful?

A. She has built a well-known brand.

B. She knows her customers personally.

C. She employs a lot of people full-time.

D. Parents like her website’s advice.

29. What is Vanessa’s attitude toward creating the website?

A.Parents should go online more often in order to understand their children.

B.Parents should understand what their children are thinking.

C.Sending videos to parents is a good way to make parents understand their children.

D.It is the location for bloggers to express themselves.

30. What does the phrase “by words of mouth” mean?

A. in writing not in speech

B. feeling extremely nervous

C. by someone telling you

D. believing that what someone says is true

II. WRTING

Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentences. Use the word given and other words as necessary

31. We read about an astronaut. The astronaut travelled into space in 1961.

We read about _____________________________________________

32. Hung was seriously advised by his teacher, but he insisted on disturbing the class.

In spite __________________________________________________

33. You need to peel the onion and slice it

The onion ________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE

1. C

2. A

3. B

4. A

5. B

6. D

7. C

8. D

9. A

10. C

11. B

12. C

13. B

14. D

15. A

16. D

17. B

18. D

19. A

20. C

21. C

22. B

23. D

24. A

25. C

26. C

27. B

28. D

29. B

30. C

II. WRTING

31. We read about an astronaut who travelled into space in 1961.

32. In spite of being seriously advised by his teacher, Hung insisted on disturbing the class.

33. The onion needs to be peeled and sliced.

2. Đề số 2

I/ Listen and write T (true)/ F (false) for each statement

Statement

T/F

1. Vietnamese Women’s Day is on October 20th

 

2. Vietnamese Women’s Day is the only occasion on which the society show their love and respect to Vietnamese women

 

3. Vietnamese women often beautiful roses, postcards, lots of gifts with the best wishes to their loves, husbands, make colleagues, friends or relatives on this special day.

 

4. For those were in love, the day is something like another Valentine’s Day

 

5. For married couples, the wives get into the kitchen and cook a special dinner for the whole family or take the family to eat out.

 

II/ Find the word which has a different sound in the underlined part

6. A. certain

B. condition

C. collar

D. curriculum

7. A. moment

B. ocean

C. performance

D. vocational

8. A. talent

B. compatible

C. admission

D. aptitude

III/ Choose a word in each line that has different stress pattern

6. A. computer

B. science

C. theoretical

D. facility

7. A. demolish

B. syllabus

C. industrial

D. commercial

IV/ Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

11. We (email)______________her if we had her address.

12. By the end of next year I (be) _____________ here twenty-five years.

13. At last the committee were ready to announce their decision. They ___________ (make) up their mind.

V/ Find one mistake in each sentence and correct it

14. The animals which (A) were known (B) as the first (C) to launched (D) into space in 1947 were fruit flies.

15. The stories (A) what (B) I’ve (C) told you are (D) all true.

VI/ Choose the correct answer A, B, C or D

16. If you__________in my position, what would you do?

A. are

B. will be

C. were

D.would be

17. Do you know the reason___________humans are interested in Mars and other planets in the solar system?

A.which

B.that

C.why

D.whose

18. Yuri Gagarin became the first person to eat and drink in_____________.

A. weightless

B. gravity

C. specific gravity

D. microgravity

19. At night the ISS can easily be seen from the Earth, as it flies at the_________of 320 kilometres above us.

A.level

B.altitude

C.attitude

D.height

20. Companies have to be___________to customer demand.

A.responsible

B.responsive

C.responding

D.responsively

ĐÁP ÁN

I/ Listen and write T (true)/ F (false) for each statement

1. T

2. F

3. F

4. T

5. F

II/ Find the word which has a different sound in the underlined part

6. A

7. C

8. C

III/ Choose a word in each line that has different stress pattern

9. B

10. B

IV/ Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

11. We (email)______would email________her if we had her address.

12. By the end of next year I (be) ______will have been_______ here twenty-five years.

13. At last the committee were ready to announce their decision. They ____had made____ (make) up their mind.

V/ Find one mistake in each sentence and correct it

14. D (launched => be launched)

15. B (what => which)

VI/ Choose the correct answer A, B, C or D

16. C

17. C

18. D

19. B

20. B

VII/ Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

21. B

22. D

23. A

24. C

25. B

VIII/ Rewrite the sentences without changing the meaning

26. If she wasn’t lazy, she could pass the exam

27. I’m no better despite the fact (that) I’ve taken the pills

28. Trevor didn’t notice the sign even although it was right in front of him.

IX/ Use the words or phrases given to write meaningful sentences

29. The primary role of young people is to get a good education in order to become better citizens of tomorrow.

30. They need to learn skills to do the job that their country’s economy needs.

3. Đề số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1 point)

1. A.favorite                B. divide                     C. picnic                      D. plastic

3. A.open                    B.solar                         C.household                D.polluted

3. A. loves                   B. describes                 C. asks                         D. feels

4. A. finished              B. wanted                    C. completed               D. ended        

II. Complete each sentence with the appropriate form of the word in brackets. (1 point)

5. The sky is very ___________________. It’s going to rain. (CLOUD)

6. He is an ______________ student and he has taken part in different school activities. (ACT)

7. The old woman walked ______________ to her room. (SLOW)

8. He is one of the most famous __________________ in the world. (SCIENCE)

III. Choose the word/ phrase (A, B, C, D) that best fits the space in each sentence. (3.5 points)

9.  If we __________ littering, the environment will be polluted.

A. turn on                    B. turn off                   C. go to                       D. go on

10. Mary wishes she ____________ speak Vietnamese.

A. can                    B. could                       C. should                          D. will

11. I suggest  __________ a poster on energy saving and hanging it around our school?

A. make                       B. to make                   C. making                    D. made

12.  A tropical storm ____________ reaches 120 km per hour is called a typhoon in Asia.

A. who            B. where                      C. which                      D.what

13. He asked me ___________

A. where did I live                                          B. where I live

C. where do I live                                            D. where I lived

14. What should we do to reduce the level of environmental ______?

A. pollution     B. pollute                    C. polluted                  D. polluting

15. I _______ John since he moved to our neighborhood.

A. knew                      B. has known              C. have known            D. know

16. A huge earthquake ____________ the city of Kobe in Japan in 1995 and killed a large number of people.

A. struck                     B. erupted                  C. collapsed                D. occurred

17. We listened _________ while the teacher was explaining the answers.

A. care             B. careful                    C. careless                   D. carefully

18. They didn’t go on a picnic_______ the weather was awful.

A. because              B. although                 C. so                                 D. however

19. He is the man ___________ helped me yesterday.

A. which                 B. who                        C. whom                      D. whose

20. Lan is very tired. ________ , she has to finish her assignment before going to bed.

A. However    B. So                           C. Since                       D. Although

21 Ba: “I’ve passed my final exam.”       Binh: “______”.

A. Yes, let’s.   B. Good luck               C. I see. Thank you.    D. Congratulations!

22. What would you do if you _________a UFO?

A. see              B. saw                         C. seeing                     D. will see

ĐÁP ÁN

I. 1 point (0.25p for each correct answer)

1. B     2. D     3. C     4. A    

II. 1 point (0.25p for each correct answer)

5. cloudy        

6. active

7. slowly

8. scientists

III.3.5  points  (0.25p for each correct answer)

9. D                 10. B               11. C               12. C               13. D               14. A               15. C  

16. A               17. D               18. A               19. B               20. A   21. D   22. B

IV. 1 point (0.25p for each correct answer)

23. A               24. C               25. D               26. B

V. 1 point (0.25p for each correct answer)

27. D               28. B               29. D               30. A   31. C               32. A

VI. 2 points (0.5p for each correct answer)

33. If the weather were not terrible (0,25p), we would go out (0.25p).

34. I wish I could answer all the questions (0.5p)

35. Because of the heavy rain, we were late for school. (0.5p)

IF:  Because of (the) rain, we were late for school. (0.25p)

36. Everyone who visited the city was impressed by its beauty. (0.5p)

IF: Everyone who visit the city was impressed by its beauty (0.25p)

4. Đề số 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1 point)

1. A.favorite                B. picnic                      C. divide                     D.plastic

3. A.open                    B. polluted                  C.household                D. solar

3. A. asks                    B. describes                 C. loves                       D. feels

4. A. ended                 B. wanted                    C. completed               D.finished

II. Complete each sentence with the appropriate form of the word in brackets. (1 point)

5. The sky is very ___________________. It’s going to rain. (CLOUD)

6. He is an ______________ student and he has taken part in different school activities. (ACT)

7. The old woman walked ______________ to her room. (SLOW)

8. He is one of the most famous __________________ in the world. (SCIENCE)

III. Choose the word/ phrase (A, B, C, D) that best fits the space in each sentence. (3.5 points)

9. We listened _________ while the teacher was explaining the answers.

A. care             B. careful                    C. careless                   D. carefully

10. Mary wishes she ____________ speak Vietnamese.

A. can                    B. could                       C. should                          D. will

11.  A tropical storm ____________ reaches 120 km per hour is called a typhoon in Asia.

A. who            B. where                      C. which                      D.what

12. What would you do if you _________a UFO?

A. see              B. saw                         C. seeing                     D. will see

13. What should we do to reduce the level of environmental ______?

A. pollution     B. pollute                    C. polluted                  D. polluting

14. A huge earthquake ____________ the city of Kobe in Japan in 1995 and killed a large number of people.

A. struck                     B. erupted                  C. collapsed                D. occurred

15. They didn’t go on a picnic_______ the weather was awful.

A. because              B. although                 C. so                                 D. however

16. I suggest  __________ a poster on energy saving and hanging it around our school?

A. make                       B. to make                   C. making                    D. made

17. He is the man ___________ helped me yesterday.

A. which                 B. who                        C. whom                      D. whose

18. He asked me ___________

A. where did I live                                          B. where I live

C. where do I live                                            D. where I lived

19. Lan is very tired. ________ , she has to finish her assignment before going to bed.

A. However    B. So                           C. Since                       D. Although

20.  If we __________ littering, the environment will be polluted.

A. turn on                    B. turn off                   C. go to                       D. go on

ĐÁP ÁN

I. 1 point (0.25p for each correct answer)

1. C                 2. B                 3. A                 4. D    

II. 1 point (0.25p for each correct answer)

5. cloudy        

6. active

7. slowly

8. scientists

III. 3.5  points  (0.25p for each correct answer)

9. D                 10. B               11. C               12. B               13. A               14. A               15. A  

16. C               17. B               18. D               19. A               20. D  21. D  22. C

IV. 1 point (0.25p for each correct answer)

23. C               24. A               25. B               26. D

V. 1 point (0.25p for each correct answer)

27. A               28. B               29. D               30. D   31. C               32. A

VI. 2 point s (0.5p for each correct answer)

33. If the weather were not terrible (0,25p), we would go out (0.25p).

34. I wish I could answer all the questions (0.5p)

35. Because of the heavy rain, we were late for school. (0.5p)

IF:  Because of (the) rain, we were late for school. (0.25p)

36. Everyone who visited the city was impressed by its beauty. (0.5p)

IF: Everyone who visit the city was impressed by its beauty (0.25p)

5. Đề số 5

A. LISTENING (2pts)

I. You will hear some information about a zoo. Circle the best answers.  You will hear the recording twice.

1. What time is the zoo open on Sundays? 

A. 9 a.m. – 7.13 p.m.                         B. 9 a.m. – 7.30 p.m.  

C. 10 a.m. – 5 p.m.                                         D. 10 a.m. – 1 p.m.

2. We can’t see the elephant house on _________.  

A. 1st May                   B. 3rd May                   C. 8th May                   D. 10th May

3. In the shop at the zoo, you can buy __________.

A. books, postcards and T-shirts                     B. books, postcards and shirts

C. cookbooks, postcards and shirts     C. books, cards, hats

4. How much is the family ticket?

A. £ 10            B. £ 5                          C. £ 12            D. £ 2 

II. You will hear a man making a telephone call. Listen and complete the questions 1- 4. You will hear the conversation twice.

MESSAGE

To: Diana

From: Ian

1. Name of hotel: _______________

2. Address: ____________________

3. Meeting starts at: _____________

4. Visit factory on: ______________ 

B. MULTIPLE CHOICE (2.5 pts)

1. Circle the world that has the underlined part pronounced differently from the rest.

A. boxes                      B. washes                    C. watches                              D. goes

2. The pandemic of COVID-19 is spreading quickly all __________ the world.

A. in                            B. over            C. at                                        D. from

3. He was in a hurry, __________ he stopped to help the old man who fell down.

A. and                         B. so                            C. but                                      D. because

4. According to the weather __________, it will be windy and cloudy tomorrow.

A. foretaste                 B. forethought C. forecast                               D. foreman

5. Her mother suggested that she __________ and see the doctor.

A. goes                        B. went                       C. go                                       D. going

6. If he __________ telling lies, nobody will believe a word he says.

A. will go on               B. goes on                   C. went on                               D. would go on

7. Nga: “Would you like to go to the cinema this weekend?” – Peter: “__________” 

A. I don’t care.                                                B. OK. You did it!     

C. Great! I can’t wait.                         D. Sorry! I don’t like.

8. It’s very hot in here. Do you mind if I __________ the air-conditioner?

 A. turn on                   B. turn up                    C. turn down                           D. turn off

ĐÁP ÁN

A. LISTENING (2pts)

I. You will hear some information about a zoo. Circle the best answers.  You will hear the recording twice.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – C;

II. You will hear a man making a telephone call. Listen and complete the questions 1- 4. You will hear the conversation twice.

1 – April;

2 – Leith Street ;

3 – 10.20 ;

4 – Tuesday ;

B. MULTIPLE CHOICE (2.5 pts)

1. Circle the world that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1 – D; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – C;

6 – B; 7 – C; 8 – A; 9 – A; 10 – B;

C. READING (2.5 pts)

1. Circle the correct options to complete the passage.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – B; 5 – A;

2. Read the passage and choose the correct options.

1 – A; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – A;

D. WRITING

I. Do as directed in parentheses. (2 pts)

1 – The girl who is talking to the teacher over there is my close friend.

2 – If I had enough money, I could buy this book. 

3 – Although he is very tired, he has to finish his work.

4 – Everything went according to plan during my trip to France.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Phan Bá Vành. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Cát Thành
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Bình Chiểu

Chúc các em học tập tốt !

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button