Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Đông Cương

Dưới đây là Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Đông Cương. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề học sinh giỏi để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi học sinh giỏi sắp tới. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS ĐÔNG CƯƠNG

1. Đề số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group.  

1.

A. peace

B. east

C. mean

D.  pear

2.

A. sure

B. sugar

C. sing

D. mission

3.

A. chocolate

B. classmate

C. lemonade

D. participate

4.

A. parks

B. stamps

C. cats

D. cars

5.

A. bank

B. plane

C. travel

D. math

6.

A. armchair

B. sandwich

C. chocolate

D. school

7.

A. ahead         

B. white

C. behind

D. hungry

8.

A. stadium

B. accident

C. finally

D. animal

9.

A. round

B. couch

C. routine   

D. housework

10.

A. breathe          

B. rhythm  

C. although             

 D. worth

SECTION B: READING

I. Complete the telephone conversation between two friends. What does Jack say to Andrew? Write the letter (A-H) on the space provided. (5.0 pt)

Example :        Andrew:   Hi, Jack. It’s Andrew.

                        Jack:        0. ___C___

Andrew:

Oh, sorry. I’m phoning about the skateboarding competition this afternoon.

A. I’d like a new one but I don’t think I’m good enough to win.

B. I didn’t see it. Is the competition on all afternoon?

C. Hi, you’re calling early!

D. Do the winners get CDs like last year?

E. I wasn’t very good then.

F. I didn’t know that was today.

G. I haven’t got one of those.

H. Maybe, we’ll see. Shall we meet in the park at 2.00?

Jack:

(1) ____________________

Andrew:

Really? There was some information about it in our club magazine.

Jack:

(2) ____________________

Andrew:

Just from 2.30 till 5 p.m. They give out prizes at 6 p.m.

Jack:

(3) ____________________

Andrew:

The prizes are better this time. The top prize is a skateboard.

Jack:

(4) ____________________

Andrew:

You’re much better than you were last year.

Jack:

(5) ____________________

Andrew:

Great! See you then.

II. Read the letter and fill in the missing words (10pts)

Dear Mom and Dad,

            Hi . I’m on (1) ______ in Viet Nam with Ted and Bob. We (2) ____ in Da Lat yesterday.  It is a very beautiful city and is known as the (3) _______ of Eternal Spring. Da Lat is very famous (4) _____  its water , lakes , and flower gardens . The first two days the weather was fine, warm and sunny, so we did some sightseeing. I (5) ____  a lot of photos . On Thursday we went shopping. Everything was cheap, so we (6) _____  lots of souvenirs and two nice sweaters for you . In the evening we had (7) ________ at a lovely little restaurant and then went to a coffeehouse to (8) _____ Trung Nguyen Coffee. Last night we went to the theater (9) _______ didn’t get back until 11 pm. So we got up late this morning and decided to have a relaxing (10) _____ at the hotel. So, that’s where I’m now .

            Love,

            Peter .

  III. Read the following passage. (10pt)

NOISY NEIGHBOURS

Do you sometimes have problems with your neighbours such as noise or littering ? Well, the people of Pilton in Somerset, England have such problems every summer. For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival. They usually stay in tents , Caravans and motor homes. They leave drink cans and papers all over the streets. The music plays until the early hours of the morning , and you can hear people talking and singing all night. The quiet country village becomes a nightmare to live in and some villagers are even thinking of moving to another village. A villager said last year : “ I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing  normal village life ”.

* Choose the best answers.

1  What happens in Pilton, Somerset every summer ?

            A. The neighbours are noisy.                            B. There are many villagers.

            C.  There is a pop music festival.                           D. The villagers litter the streets.

2  Visitors litter the streets with ________________

            A. tents.                                                                      B. caravans                

    C. motor homes                                                        D. cans and papers

3  How long is the pop music festival every year ?

            A. One night                                                            B. The whole summer.  

    C.  Three or four days.                                            D. The whole year

4  What is Pilton like during the rest of the year ?

            A  A noisy place.                                                     B. A quite village

            C.  A nightmare.                                                           D. A music concert

5  The villagers just want to ________________________

            have a normal life as usual.                                          B. stop the fans enjoying the festival.

            C. move far away.                                                    D. put an end to the festival

SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY.

I. Choose the correct answer from A,B,C or D to complete each sentence below.(10pts)

1. You must learn the____________ of the game before playing. 

A. rules

B. laws

C. agreements

D. sayings

2. Hanh is usually early _________ school because she gets up early.

A. on

B. for

C. at

D. to

3. We usually play football in the winter   _____________ it is cold.

A. when

B. where

C. so

D. time

 4. “What would you like to drink now ? “  – “ _____________.”

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Orange juice, please 

5. If you read more, your vocabulary will get   ____________ every day.

A. good

B. well

C. better

D. best

6. Would you like me to turn off your computer? ” “-  _________ . I’ll do it myself ”

A. No, thanks

B. Yes, please

C. Don’t do it

D. Of course

7. ___________ do you go to the library? – Every weekend.

A. How

B. How much

C. How many times

D. How often

8. “I’ve just received a scholarship.”  “- ___________ ! ”. 

A. Really

B. Thank you

C. Congratulations

D. Well

9. I don’t want much sugar in coffee. Just______________, please.

A. a little

B. little

C. a few

D. few

10. __________ eat too much salt. It’s not good for you.

A. Do

B. Don’t

C. Please

D. Can’t

  II. Use the correct form of the words given in the end of the sentence to finish the sentence.(10pts)

1. You shouldn’t eat ……………….food.                                            HEALTH

2. We mustn’t be ……………….when we cross busy streets.             CARE

3. She often feels …………………when she gets bad marks.             HAPPY

4. Mai is ……………….…….at math than me.                                  GOOD

 5. Yesterday we spent a…………………… afternoon by the river.    PEACE

 6. They often play sports. They are very…….……….…                     SPORT

 7. She’s a good student but she lacks ………………………. .            CONFIDENT

 8. Stephen Biko was an …………………….. supporter of the peace movement. ENERGY

 9. Air…….…………..…is a big problem in the big cities.                   POLLUTE

 10. I like the city life because there are many kinds of …………………     ENTERTAIN

III. Give the correct form of the verb in the blankets (10 pts)

a. Who often (1-take) ………………you to school when you (2- be )…………at primary school?

b. He doesn’t want (3-get)……………………………………..up early.

c. Is she good at (4-sing)………………………………………………?

d. We (5-not go)……………………….to school tomorrow morning.

e. Why (6-you/not stay)…………………………………………………….at home last night?

f. She (7- not visit) …………….….her uncle since she (8- leave ) ………….  for Ha Noi.

g. Thanks for ( 9- let ) ……………………….me borrow your camera . 

h. I (10- bring) …………………….the book  back to you after I finish it next week.

IV. Each of the following sentences has a mistake. Find and correct them.(10pts)

1. Don’t eat too many salt because it is not good for you.

2. Which programme do you like best: Wildlife or Science?

3. He has learned how to swim since two years.

4. My hometown is the best beautiful place in the world.

5. The children look very exciting while playing games during break time.

6. There are some orange juice and some milk to drink after dinner.

7. What nice dress you have!

8. How many homework do you usually get after each class every day?

9. Many girls and women play aerobics to keep fit.

10. My mother has a long black hair

SECTION D: WRITING

I. Rewrite the second sentence so that the meaning is similar to the first one.(10pts)

1. Nam is the best at English in his class.

Nobody in Nam’s class ________________________________________________

2. It’s not a good idea when students copy other students’ work.

Students should  _________________________________________

3. How many classrooms are there in your school?

How many classrooms does_____________________________________________

4. We started to study English four years ago.

We have  ________________________________________________

5. Her hair is long and black.

She ___________________________________________________

6. My students do the test very well because it is  easy.

The test  ________________________________________________

7. We took a train to Liverpool last Saturday

We got_____________________________________________

8. Nga likes table tennis most .

Table tennis  ________________________________________________

9. Could you tell me how to get to the City’s Exhibition, please?.

Could you show ___________________________________________________

10. We stop the football match because of the bad weather.

Because the weather ________________________________________________

II.   Write an essay of 100 – 120 words about the Tet festival in your country (10 pts)

  • Time
  • Reasons to celebrate Tet 
  • Activities before Tet and during Tet holiday
  • Your feeling 

III. You are Phong and you are on holiday in Nha Trang now, write a postcard to your friend – Minh to talk about the city where you are staying (5 pts)

KEYS

SECTION A: PHONETICS (10 POINTS )

 Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group.  

1-D

2-C

3-A

4-D

5-B

6-D

7-B

8-C

9-C

10-D

SECTION B: READING ( 25 POINTS )

I. Complete the telephone conversation between two friends. What does Jack say to Andrew?

( 5.0points ) 

1-F

2-B

3-D

4-A

5-H

II. Read the letter and fill in the missing words ( 10 points )

1-holiday 

2- arrived

3- city

4- for

5- took

6- bought

7- dinner

8-enjoy/ drink

9- and

10- day/ time

III. Read the following passage and choose the best answer( 10 points )

1-A

2-D

3-C

4-B

5-A

SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY. ( 40 points )

I. Choose the correct answer from A,B,C or D to complete each sentence below.( 10 points )

1-A

2-B

3-A

4-D

5-C

6-A

7-D

8-C

9-A

10-B

II. Use the correct form of the words given to finish the sentences..( 10 points )

  1. unhealthy

2-careless

3-unhappy

4-better

5-peaceful

6-sporty

7-confidence

8-energetic

9-pollution

10-entertainment

III. Give the correct form of the verb in the blankets.( 10 points )

1.took

2-were

3-to get

4-singing

5-won’t go/ aren’t going

6-didn’t you stay/ did you not stay

7-hasn’t visited

8-left

9-letting

10-will bring

IV. Each of the following sentences has a mistake. Find and correct them.( 10 points )

MISTAKE

CORRECTION

MISTAKE

CORRECTION

1.many

much

6.are

is

2.best

better/ more

7.nice

a nice

3.since

for

8. many

much

4.best

most

9. play

do

5.exciting

excited

10.a long

long

SECTION D: WRITING (25 points )

I. Rewrite the second sentence so that the meanings is similar to the first one.( 10 points )

1. Nobody in Nam’s class is as good at English as him/ better at English than him.

2. Students should not copy other students’ work.

3. How many classrooms does your school have ?

4. We have studied English for four years

5. She has long black hair.

6. The test is easy so my students do it very well.

7. We got to Liverpool by train last Saturday.

8. Table tennis is Nga’s favorite sport.

9. Could you show me the way to get to the City’s Exhibition, please?

10. Because the weather is bad, we stop the football match.

II. Write an essay of 100 – 120 words about the Tet festival in your country ( 10 points )

III. You are Phong and you are on holiday in Nha Trang now, write a postcard to your friend – Minh to talk about the city where you are staying (5 pts

2. Đề số 2

PART A: PHONETICS AND VOCABULARY

Question 1: Choose the word in each group that has underlined part is pronouced differently from the rest.(2pts) (Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại)           

1.

A.

student

B.

computer

C.

dust

D.

human

2.

A.

children

B.

watch

C.

chair

D.

champagne

3.

A.

family 

B.

many

C.

land

D.

language

4.

A.

breathe

B.

mouth

C.

both

D.

tooth

5.

A.

physics

B.

months

C.

birds

D.

caps

6.

A.

height 

B.

receive

C.

ceiling

D.

receipt

7.

A.

clear

B.

tear

C.

pea

D.

fear

8.

A.

gift

B.

store

C.

convenient

D.

often

9.

A.

cottage

B.

post 

C.

pork

D.

passport

10.

A.

dances

B.

roses

C.

dishes

D.

breathes

Question 2: Find one odd word. (2pts) (Chọn một từ khác loại)

11.

A.

teacher

B.

doctor

C.

cooker                 

D.

farmer

12.

A.

biggest

B.

quieter              

C.

worst

D.

hottest        

13.

A.

documentary

B.

cartoon

C.

comedy

D.

newsreader

14.

A.

chess

B.

football

C.

basketball

D.

volleyball

15.

A.

walk

B.

does

C.

goes

D.

swims

16.

A.

rest

B.

break

C.

relax

D.

study

17.

A.

cyclist

B.

gymnastic

C.

athlete

D.

runner

18.

A.

rubbish

B.

trash

C.

pollute

D.

garbage

19.

A.

nature 

B.

valley

C.

forest

D.

desert

20.

A.

sold

B.

heard

C.

told 

D.

hold

Question 3: Supply the correct form of the words in blankets to complete sentences. ( 2pts)  (Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau)  

21. She thinks Da Lat is………………………place she has ever visited. (beautiful)

22. Yesterday we visited the…………..monuments  (history)

23. Do you know the …………………of this novel? (write)

24. Jackson  is one of the most………………….dancers in the world. (fame)

25. His birthday is on the ……………………of  November. (twenty)

26.There are lots of ……………………….at school. (act)

27. If you are hoping to make a good impression, you should pay more attention to your ………………………………..   (appear).

28. My friends love ………………………. with dolls. (play)

29. The chocolate looks…………………than the candy. (bad)

30. These ……………..are sharp. (knife)

Question 4: Choose the correct answer (2pts) (Chọn câu trả lời đúng)

31.  He came into the room, _____ the light and _____ the door behind him.

A. turned on / closing                                     B. turning on / closing

C. turned on / closed                                       D. turning on / closed

32.Peter is ________his father and his mother.

A.

in front of

B.

behind

C.

opposite

D.

between

33. He likes watching firework __________  New Year Eve.

A.

in

B.

on

C.

at

D.

 for

34.It started to rain, __________ we went inside and watched TV. 

A.

and

B.

because

C.

so 

D.

but

35. “What are you doing this afternoon ?” 

        -“I don’t know, but I’d like______swimming”. 

A.

to go

B.

go

C.

going

D.

went

36. Gustave Eiffel _________ the Eiffel tower in 1889.

A.

design

B.

designed

C.

has designed

D.

designing

37. One of the bad things about ________ pollution is that it can make fish die.

A.

noise 

B.

soil 

C.

water 

D.

air 

38. We should find creative ways to reuse old items before ________ them away.

A.

throwing

B.

washing

C.

hearing

D.

breathing 

39. My brother _______karate four times a week.

A.

do

B.

does 

C.

play

D.

plays

40. It ________ good if students ________ to school by bus.

A.

will/go

B.

be/go

C.

is/go

D.

will be/go

KEYS

PART A: 

Question 1: (0.2×10=2pts)

1. C

2. D

3. B

4. A

5.C

6. A

7.C

8.D

9.B

10.D

Question 2: (0.2×10=2pts)

11. C

12.B

13.D

14.C

15.A

16.D

17.B

18.C

19.A

20.D

Question 3: (0.2×10=2pts)

21. the most beautiful

26. activities

22. historic

27. appearance 

23. writer

28. playing

24. famous

29. worse

25. twentieth

30. knives

Question 4: (0.2×10=2pts)

31.C

32.D

33.B

34.C

35. A

36.B

37. C

38. A

39. B

40. D

PART B: 

Question 5: (0.2×10=2pts)

41. north

42. am studying

43. swimming

44.  aren’t going

45. are

46. built

47. will have

48. visiting

49. come

50. will write

3. Đề số 3

Câu 1: Chọn một từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.

1. A. citadel

B. vacation 

C. destination 

D. lemonade

2. A. beach 

B. rea

C. bea

D. ahead

3. A. bike 

B. high

C. nine

D. sandwich

4. A.now               

B. how                    

C. down                 

D. window

5. A.lead               

B. great                   

C.seat  

D. eat

6. A.so                  

B. go                       

C. who                   

D. piano

7. A. door            

B. zoo                    

C. foot                   

D. soon

8. A. books

B. pencils

C. rulers

D. bags

9. A. does

B. watches

C. finishes

D. brushes 

10. A. son

B. come

C. home

D. mother

Câu 2: Chọn đáp án đúng nhất cho mỗi câu sau. 

11. My sister ……………………. her homework every day.

A. does                        B. is                             C. are              D. do

12.There is an intersection ahead. We……………………. .

A. must not slow down.                      B. must slow down.   

C. must go fast.                       D. cannot go straight.

13. Does Mrs. Van ……..…….. one kilo of sugar.

A. need                       B. needs                      C. to need                    D. needing

14. There is a ……………………..behind my classroom.

A. big flower garden               B. flower big garden      

C. garden big flower               D. big garden flower 

15. Mexico City is ………………  city in the world.

A. biger                       B. big              C. bigger                     D. the biggest

16…………………….. trash over there.

A. Don’t throw           B. Not throw   C. Throw                     D. Can’t throw 

17. Nam lives ________ a market

A.  near           B. on   C. between                  D. at

18. Do you like pop music ?

A. I would                   B. Yes, a lot    C. No, I like it             D. Yes, we are

19. I’m playing table tennis. …………………..you like table tennis ?

A. Have                       B .Is                             C. Are             D.  Do 

20. The students have got  ………………… news about their exams .

A.  many                     B. some                       C. a                              D. a few 

21 . The boy looks a little thin, ……………….  he is strong.

A. and             B. for               C. or                            D. but 

 22. Mary  and ……………….  would like to join the English Club speaking.

A. me              B. my                          C. mine                       D. I 

23. How………..apples are there ?

A. much                      B. more                       C. may             D. many

24. There aren’t……pictures on the wall.

A. any             B. some                       C. a                              D. an

25. How much rice …….your mother……………? 

A. do – need                B. does – needs            C. do – needs   D. does – need

Câu 3. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc :

26. ………the children (skip)………………………. in the yard now?

27. My best friend (write)………………………… a letter to me every week. 

28. I (not, like)……………………………..coffee very much

29. ……………Her father often (watch) ………… news on television every evening ?

30. Look! The children (wait) …………………………for the bus over there.

31. Nga (not visit) …………………………………………………..Hue next week.

32. …………………… (be/ there) any milk in the fridge? – Yes, we have some.

33. Let’s ( do) …………………………… our work now.

34.  What about (help)……………………… the street children ?.

35.  Can we (play) … ………..soccer on the streets ? 

Câu  4.  Cho dạng đúng của từ in đậm :

36. Her father is a…………………………..                                                           FARM

37. His ……………….are small and long.                                                       FOOT

38. Near my house there is a market. It’s very ……………………                NOISE

39. Her ………………..are in the yard. They are playing soccer.                    CHILD

40. There are many………………………….on the street.                               TREE

41. There is a………………………rice paddy near my house.                    BEAUTY

42. In the ……………….. , there is a museum, a factory and a stadium.   NEIGHBOR

43. The photocopy is between the ……………….and the drugstore.              BAKE

44. Minh is ….. ……………………… at English than I am.                                   GOOD 

45. I go to visit my grandparents …………………….a month.                            ONE

ĐÁP ÁN

Câu 1: Chọn một từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.

1.A    2. D      3.D       4.D       5.B         6.C     7.A                8.A      9.A                  10.C

Câu 2: Chọn đáp án đúng nhất cho mỗi câu sau. 

11.A                12.B                13.A                14.A                15.D                16.A                17.A   

18.B                19.D                20.B                21.D                22.D                23.D                24.A

25.D

Câu 3. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc :

26.are/skipping           

27.writes                    

28.don’t like               

29.does/often watch

30.are waiting

31.is not going to visit

32.is                            

33.do

34.helping                  

35.play

Câu  4.  Cho dạng đúng của từ in đậm :

36. farmer                   

37.feet            

38.noisy                      

39.children                 

40.trees

41.beautiful                

42.neighborhood        

43.bakery                   

44.better                     

45.once

Câu 5. Mỗi câu có MỘT lỗi sai, gạch chân chỗ sai và sửa lại :

46.in —at       

47.does—is    

48.do Ba—does Ba                

49.is—are

50.day—days 

51.much—many         

52.thirty—thirsty                   

53.no—don’t

54.in—on       

55.higher—highest

Câu 6: Đọc đoạn văn, sau đó trả lời câu hỏi : 

56 He is in grade 6

57. Yes, he is 

58. He is from Da Nang         

59. It is about one kilometer

60. He lives at 21/3B Nguyen Trai street

Câu 7.  Điền từ thích hợp vào chỗ trống : 

61.grade                      62.can              63.on               64.play            65.there

66.has/eats                   67.quarter        68.classes        69.goes            70.is

Câu 8 : Đặt câu hỏi cho từ hoặc cụm từ gạch chân :

71. Where is she is cooking meal ?

72. What would you like?.

73.  What is Nam doing?

74. How often does Nam fly a kite?

75. How do you often go to school ?

76. What color are her  eyes?

77. Which grade is your sister in?

78. How does Mai feel?

79.What does your brother want ?

80. Who has milk and eggs for her breakfas

Câu 9: Hoàn thành câu thứ hai sao cho câu có cùng nghĩa với câu đã cho. 

81.  Why don’t we walk to school?

82. My father usually goes to work by car

83.Her family has four people.

 84.  She is a beautiful girl.

85.My house is the oldest in this street.

86. The museum is to the left of the bookstre

87. Our English class starts at 7.15.

88. How much does a kilo of beef cost?

89. When does she go to work?

90.  Her favorite food id noodles.

Câu 10.  Dùng từ gợi ý để hoàn thành câu :

91. Quang and his brother are walking to the movie theater at the moment.

92. Ba usually  plays volleyball in the  fall  but  sometimes he goes sailing.

93. Mrs. Baker is going to buy some apples for her children ?

94. We like hot weather because we can swim.

95. What is there in front of your house ?

96. They often  go to the park

97. What is the  weather  like in the spring ?

98. When it is  hot,  I  go swimming.

99. My father is going to visit  Ha Noi  this summer vacation.

100. How  much is a fried rice ?

4. Đề số 4

SECTION ONE: LISTENING  

Listen and fill in each blank with one word you hear. You will listen to the tape three times(2pts)

   Salegirl : Can I(1) ……….. you ?

   Ba :         Yes, I’d like some (2)…………. ,please.

  Salegirl : How (3)…………. do you (4)……….. ?

  Ba :         Two (5)………….. grams please.

  Salegirl  : Two hundred grams of beef.  Is there (6) …………..else?

  Ba :          Yes, I need some (7)…………

  Salegirl : How many do you want ?

  Ba :          A (8)…………, please.

 SECTION TWO: PHONETIC

 Hãy tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với các từ còn lại. (1.0pt)

1. A. when            B. who              C. why                D. where

2. A. green            B. bean             C. head               D. jeans

3. A. full               B. hungry          C. ruler               D. blue

4. A. read              B. teacher         C. eat                  D. head

5. A. apple            B. man              C. water              D. map

ĐÁP ÁN

SECTION ONE:2.0 điểm, mỗi câu từ chọn đúng 0.25đ

1. help,  2. beef,  3. much,  4. want,  5. hundred,  6.anything,  7.eggs,  8. dozen

SECTION TWO: 1.0 điểm. Mỗi câu đúng 0.25đ

1.B      2.C      3.B      4.D      5.C

SECTION THREE: 7.5đ

I.  Mỗi câu đúng 0.25đ

1.B      2.D      3.D      4.A      5.D      6.A      7.B      8.B      9.C      10.D

II.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. speaking      2. second         3.better            4. longest         5. nationality

6. electricity    7. teacher         8. beautiful      9.dangerous     10.difficult

III.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. to do            2.an                  3. much          4.having          5. travels         

6. much           7.don’t have      8. but             9.any               10. are planting

SECTION FOUR: 5,0

I.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. rivers           2. starts            3.of                  4. Mekong       5. longest        

6. highest         7. high             8. mountain     9. world           10. Everest

II.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. being           2. If     3. from           4. can                 5. staying        

6. their             7. not  8. becomes       9. for              10.famous

SECTION FIVE: 4.5

I.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. Nam’s favorite drink is tea

2. Why don’t we go fishing?

3. The bakery is to the right of the bookstore.

4. He goes to school on foot every day.

5. Her room is the biggest.

6. There are four seasons in a year.

II.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. Does she usually play badminton in the fall?

2. How many brothers and sisters do you have?

3. There are some peas but there are not any potatoes.

4. She’d like a dozen eggs and some vegetables.

5. How much meat does your mother want?

6. Many plants and animals are in danger because we are destroying them.

III.Mỗi câu đúng 0.25đ

1. Which subject does Mr Minh teach you at school?

2. What color is her hair?

3. How many seasons are there in your country?

4. Whose clothes is Hoa washing?

5. What does your father drink in the morning?

6. How often does your father go to work?

5. Đề số 5

I. Choose the best answer from the four options (A or B, C, D) to complete each of the following sentences.

1. She is not doing ___________ in the garden, just walking with her dog.

    A. anything

B. nothing

C. something

D. one thing

2. It is twelve o’clock, Mai Anh. Let’s ___________home.

    A. goes

B. to go

C. going

D. go

3. My brother and I ___________ our grandmother next weekend.

    A. visit

B. am going to visit  

C. am visiting

D. are going to visit

4. ___________ he plays the guitar!

    A. What beautiful

B. How beautifully     

C. How beautiful        

D. What beautifully                

5. I don’t want much sugar in coffee. Just ___________, please.

    A. a little 

B. little

C. few

D. a few

6. At an intersection, we must___________.

    A. ride quickly

B. go fast

C. slow down

D. run out

7. What’s___________ lunch? -There is some rice and some meat.

    A. for 

B. in

C. to

D. at

8. Is there anything to drink?              ~ I’m___________.

    A. hungry

B. tired

C. thirsty          

D. cold

9. Look ___________ that strange man! He is looking ___________ Lan but she isn’t here.

    A. for/ at

B. at/  for

C. at/ after

D. at/ on

10. You are too fat. You shouldn’t eat much___________.

    A. meat

B. fruit

C. fish

D. vegetables

11. ___________ do people need more food?                       ~ Because there are more people.

    A. What                  

B. Why          

C. Where             

D. How

12. Where is your mother?     ~ She is in the kitchen. She___________ dinner.

    A. cooks

B. cooking

C. cooked

D. is cooking

13. How___________ do you brush your teeth?       ~ Three times a day.

    A. many                 

B. much          

C. usually

D. often

14. ___________ straight across the road.

    A. Don’t run

B. Not run

C. No running

D. Can’t run

15. When it becomes hot, people often feel ___________.

    A. hungry

B. thirsty

C. happy

D. worried                  

16. Of the three students, Nga is ___________.

    A. the best 

B. good

C. better

D. well

17. What is your favorite food?         ~____________

    A. My favorite food is orange juice.

C. I like coffee and lemonlade.

    B. Orange juice is my favorite food.

D. I like chicken and fried fish.

18. They ___________ late for school.

    A. never are

B. don’t

C. are never

D. never

19. ___________ are you going to stay here?            ~ For a week.

    A. How often

B. How long

C. How many

D. How far

20. Miss Trang always ___________ her own clothes.

    A. does

B. wants

C. cooks

D. makes 

ĐÁP ÁN

I – (1 điểm) Mỗi câu đúng 0,05 điểm.

1A       2D       3D       4B       5A       6C       7A       8C       9B       10A

11B     12D     13D     14A     15B     16A     17D     18C     19B     20D 

II – (0,5 điểm)  Mỗi câu đúng 0,1 điểm.

1C       2B       3C       4C       5C

III – (0,5 điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.     

1. second         2. better           3. longest         4. beautiful      5. nationality

IV – (0,5 điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.

1. at                 2. on                3. in                 4. between       5. of                

V – (1 điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.

1B       2A       3A       4C       5D       6B       7B       8D       9A       10C 

VI – (1 điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.

1. lots              2. There           3. rivers           4. south           5. longest                                            

6. than             7. to                 8. highest         9. high             10. has

VII – (0,5điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.

1. She is twenty years old.

2. There are five people in her family.

3. They are blue.                                

4. Yes, there is.

5. No, they don’t. Because they can’t drive.   

VIII – (0,5 điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.

1. Are there forty classrooms in Phong’s school?

2. What is the price of a box of chocolate?

3. Does your father get to work by bike?

4. Her hair is long.

5. Mai is the most intelligent in our class.

IX – (0,5 điểm) Mỗi câu đúng 0,1 điểm.     

1. Which is the biggest city in Viet Nam?

2. Minh and his friends are going to have a picnic near a lake.

3. I’d like a sandwich and a glass of milk, please.

4. Minh leaves the house at half past six.

5. Ho Chi Minh City has a population of 3.5 million.                                               

X – (2 điểm)     

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Đông Cương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Mỹ Thành
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Tam Quan Bắc

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button