Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa An

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa An đã được Quà Yêu Thương biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề học sinh giỏi phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGHĨA AN

1. Đề số 1

I. Choose one of  word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. christmas                        B. character                 C. school                                 D. church 

2. A.  traveled                         B. surprised                 C. worked                               D. climbed

3. A. tour                                 B. pour                        C. your                                    D. course

4. A. towel                              B. down                      C. window                              D. flower

5. A. cook                               B. food                        C. too                                      D. pool

II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. His handwriting is terrible. It’s not easy at all  …………what he writes.

        A. to see                          B. to read                      C. reading                                         D. seeing

2. The city is  ……………….on the shore of Lake Michigan.

       A. visited                         B. lied                         C. laying                                              D.located

3. Kim Tan town is……………….. busier.

       A. becoming                     B. doing                                  C. making                               D. having

4. The Smiths never go out in the evening, ……………….?

        A. do they                                   B. don’t they               C. doesn’t he                          D. does he

5. Ba is strong enough…………….. his father with the work on the farm.

        A. helping                       B. help                         C. helps                                   D. to help

6. Last week my child  …………… to the biggest zoo in town by my wife.

        A. took                           B. were taken              C. went                                    D. has gone

7. I tried my. ……………not to laugh, but I couldn’t.

        A. good                           B. well                                     C. best                                                 D. better

8. Are you proud…………….your country and its tradition ?

       A. about                          B. on                             C. of                                     D. for

9. I want to ask my parents ………………. some money.

        A. from                           B. for                           C. with                                    D. about

10. You are very different …………………… your brother.

        A. to                                B. for                           C. with                                    D. from

11. I am better ……………………  English than Nam.

        A.than                             B. with                        C. at                                         D. for

12. He seldom goes fishing, ……………….?

        A. doesn’t he                   B. is he                         C. does he                             D. isn’t he

13. Heavy rains …….the plane for several hours

        A. stopped                      B. prevented               C. delayed                               D. kept

14. You must go to school ……the ages of 5 and 16. it is compulsory.

        A. from                           B. over                        C. during                                             D. between 

15. Sorry to keep you…………

        A. wait                           B. waiting                   C. to wait                                D. waited

III. Give the correct form of the verbs in brackets .

1. I‘ve decided (stop) ………………smoking.

2. I (visit) …………………….singapore two years ago.

3. Look at those black clouds. It (rain).

4.We are tired of (work)…………… for low salary.

5. This is the second time you (break)……a cup.

6. (you/do) …………… the homework yet?

7. Mai is in her room. She (play) the guitar.

8. The teacher said that we should ( not make )  …………… noise in class.

9. Water …………( cover) most of the Earth’s surface.

10. The gate ………………( lock) at 6.30 p.m everyday.

IV. Read the passage and answer the questions.

       It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. “There are four seasons in the year,” said the teacher,

“They are spring, summer, autumn, and winter. In spring, it is warm and every thing begins to grow. In summer ,It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter, It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground.”

          Here the teacher stopped and looked at one of the pupils “stop talking, Tom,”he said. “Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples?”

“Yes, sir,” answered Tom. “It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden.”

1. Where did the lesson take place?

…………………………………………………………………………

2. What was the lesson about?

…………………………………………………………………………

3. What did the teacher ask Tom to do?

…………………………………………………………………………

4. What did the teacher asked the class to do?

…………………………………………………………………………

5. Did the teacher say “Stop talking, Tom,”?

…………………………………………………………………………

V. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences.

1. Their  children have quite ………………characters.                                            DIFFERENCE

2. My brother bought a new…………..rod yesterday.                                               FISH

3. Mr. Jane runs his business very …………..                                                                       SUCCESS

4. I like the city life because there are many kinds of ……….                                  ENTERTAIN

5. The scouts do the……………..work.                                                                                 VOLUNTEER

6. Is there anything……………… on TV tonight?                                                                INTEREST

7. What is the correct……………..of this word?                                                                   PRONOUNCE

8. My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local………….       ORPHAN

9. Relax for some minutes and you’ll feel more…………..                                      COMFORT

10. In electronics, we learn to repair ……………….appliances.                                    HOUSE

VI. There is one mistake in each of the following sentences. Find out and correct it.

1. He has waited there for a quarter past six.                                                              (1)……………..

2. Surface mail is many cheaper than air mail.                                                          (2)……………..

3. They do their best to keeping the family happy.                                                    (3)…………….

4. The armchair is in the living room, among the television and sofa.                      (4)…………….

5. Tourists usually have a bus to the countryside.                                                      (5)……………

VII. Fill in the blank with one suitable word.

        Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (1) ………………father was a comedian and his mother worked (2) ………………a dancer and a singer. Neither of them (3) ………………successful so the family (4) ……………… very little money. The first time he himself earned (5) ……………… by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved best was working (6) ………………the theatre.

        When he (7) ……………… about fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On one such tour, (8) ……………… was offered a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor (9) ……………… film director.

         He died in Switzerland in 1977, at the (10) ………………  of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his birth and early up-bringing.

VIII. Fill in each blank with one suitable preposition.

1. It’s 2.5 km…………my school………..the movie theatre.

2. I live ………..Xuan Dieu street……….my grandparents

3. She is talking…………her students in the school yard.

4. My new house is different……….my old house.

5. My father is a farmer. He works………..a farm.

6. Does your aunt work ……….the central hospital? – Yes, she is a nurse there.

7. I’m always busy. I must work ………..early morning until night.

8. Mr. Minh is a journalist. He writes ………..Tuoi Tre newspaper.

9. This apartment is suitable………….my family.

10. I often help my parents ………….the housework after school.

IX. Rewrite the following sentences so that the meanings stay the same.

1. She eats more chocolate than I.

I …………………………………………………………….

2. Vinh keeps forgetting his homework.

Vinh is …………………………………………………………….

3. Keeping the environment clean is very important.

It’s………………………………………………………………….

4. No one helped Lan to do the homework.

Lan ………………………………………………………………

5. It’s three years since I last spoke to her.

I haven’t……………………………………………………………

6. Tam doesn’t type as fast as she used to.

Tam used ………………………………………………………….

7. How long is it since you used the car?

When ……………………………………………………………..

8. We started living here 15 years ago.

We have……………………………………………………………

9. Let’s meet inside the centre ,at the cafe corner?

How……………………………………………………………….

10. Nam is very strong, he can do heavy work.

Nam is strong ………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Question I :   ( 1,25 marks )

1. D                          2. C                      3. A                       4. C                    5. A

Question II :  ( 3,75 marks )

1. B     2. D     3. A     4. A    5. D     

6. B     7. C      8. C     9. B    10. D

11. C   12. C   13. C    14. D   15. B

Question III :   ( 2,5 marks )  

1. to stop                  2. visited             3. is going to rain                  4.working                 5. have broken

6. Have you done       7. is playing        8.not make                  9. covers              10. is locked        

Question IV :       ( 1,25 marks )  

1.The lesson took place in a small school in England.

2.The lesson was about the seasons of the year.

3.The teacher asked Tom to stop talking.

4.The teacher asked the class to listen to him.

5.Yes ,he did

Question V : ( 2,5 marks )  

1. different                                      6. interesting

2. fishing                                         7. pronunciation

3. successfully                                 8. orphanage

4. entertainment                               9. comfortable

5. voluntary                                    10. household

Question VI :     ( 1,25 marks )

1.for-since

2.many-much

3.keeping-keep

4. among – between

5. have – take

Question VII :        ( 2,5 marks )  

1. His                 2. as                     3. was                      4. had                     5. money

6. in                   7. was                   8. he                        9. and                     10. age

Question VIII: ( 2,5 marks )  

1. from  –  to.

2. on – with

3. to

4. from

5. on

6. in

7. from

8. for

9. for

10. with

Question IX :  ( 2,5 marks )

1. I don’t eat as much chocolate as she does.

2.Vinh is always forgetting his homework.

3.It’s very important to keep the inviroment clean.

4.Lan did the homework herself.

5.I haven’t spoken to her for three years.

6.Tam used to type fast.

7.When did you use the car?

8.We have lived here for 15 years.

9.How about meeting inside the center,at the cafe corner.

10. Nam is strong enought to do heavy work.

2. Đề số 2

I. Circle the letter A,B,C or D next to the word or phrase which best completes the following sentences. (1pt)

1. Are you interested………..playing badminton after class?  

A. in                B. with                        C. on                           D. for

2. Hoa works very……….so she always gets good marks.      

A. badly          B. good                      C. hardly                      D. hard

3. Are you proud…………….your country and its tradition ?         

A. about          B. on                           C. of                           D. for

4. Do you collect stamps or other things ?- Yes, I am a stamp………….

A. collecting    B. collector                  C. collect                     D. collection

5. It is very dangerous ….. in the polluted environment.      

A. to live         B. lives                       C. living                       D. live

6.. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.

A. nature         B. natural                    C. naturing                  D. naturally

7. This ruler …………….. of plastic.            

 A. make          B. made                       C. is making                D. is made

8. I take part ………….. most youth activities of my school.

A. in                B. of                            C. on                           D. at

II . Fill in each blank with the correct forms of the words in bracket (1pt)

1. It’s ……………………..to eat too much sugar and fat                                                 (HEALTH)

2.After taking an asprin, her headache…………………………..                                       (APPEAR)

3.My brother often does experients about electricity for……………………..                 (PLEASE)

4.What is the ………………………..of Thomas Edison ?                                                 (NATION)

5.You must make a quick ……………………about who wins the contest.                      (DECIDE)

6.I live in a small village and its……………………..are very beautiful                           (SURROUND)

7.You don’t have to do that work. In other words, it’s ……………….for you               (NECESSITY)

8.There are a lot of …………………..festivals in Viet Nam                                           (TRADITION)

III/Each line of the paragrap has a mistake, underline the mistake and correct at the end of each line .The first is as an example (1pt)

Example: 0. I haven’t saw you for two month                                             0/ seen

      Nam is a student. This year he had a very interested summer

1/ ___________

Holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area

2/ ___________

in Hoa Binh province. They gone there to help make a road

3/ ___________

through a forest among two villages. “ It was very difficult

4/ ___________

Because there had no water to drink and no shops where we

5/ ___________

could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet

6/ ___________

in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”

7/ ___________

Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work.

8/ ___________

IV. Fill in each gap with a suitable word (1 pt)

        Learning a language is, in some way, like (1) _____ how to fly or play the piano. There (2) _____ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ______ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ______know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______to fly an airplane. A (6) ______ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _______without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) _____.

ĐÁP ÁN

Question I. (1đ) Mỗi câu đúng được 0.125 đ

1. A     2. D     3. C    4. B    5. A     6. B     7. D     8. AHẾT

Question II. (1đ) Mỗi câu đúng được 0.125 đ

1. unhealthy

2. disappeared

3. pleasure

4. nationality

5. decision

6. surroundings

7. unnecessary

8. traditional

Question III. (1đ) Mỗi câu đúng được 0.125 đ

1. interested…..interesting

2. him….his

3. gone….went

4. among….between

5. had….was

6. bought….buy

7. wetter….wettest

8. since….for

Question IV. (1đ) Mỗi câu đúng được 0.125 đ

1. learning       2. are     3. of      4. you           5. how      6. book      7. fly     8. yourself

Question V. (1đ) Mỗi câu đúng được 0.125 đ

1. body            2. perform       3. heart            4. importance

5. start             6. mistake        7. walk            8.difference

Question VI. (1đ) Mỗi câu đúng được 0.125 đ

D         G         A         F          I           H         B         E          C

Question VII. (2đ) Mỗi câu đúng được 0.25 đ

1. My brother watches TV more often than I do

2. The film was so interesting that we watched it several times

3. Students have to be (at least) sixteen years old

4. There is no charge for every tenth student

5. Price includes food and transport

6. There is plenty of choice on the menu

7. Walking home late in the evening is dangerous

8. I have never used a better computer than this

Question VIII. (2đ) Mỗi câu đúng được 0.25 đ

1. The house is more expensive than the apartment

2. I used to look after my younger brother and sister when my parents were at work

3. What are you going to do when you grow up ?

4. Why must we put these things out of children’s reach

5. I didn’t go to school because I had to stay at home to help my mom

6. Mrs Lan has to get up early this morning  in order to get to the meeting on time

7. Children don’t have enough food to eat and warm clothes to wear

8. It’s difficult to learn two language at the same time

3. Đề số 3

I/ Section one: vocabulary and structures

Question 1: Choose the best answers

1. Don’t be silly! That ……………………………..possibly be Rivaldo!

  a. mustn’t                              b . shouldn’t                            c. won’t                       d. can’t

2. No sooner had we started the game, …………………….it began to rain.

  a. than                                   b. then                                     c. that                          d. and

3. I …………………………….be interested in playing badminton as a child.

  a. could                                 b. ought to                               c. might                       d. used to

4. They’ve told you time and time ……………………….. not to go out at night.

  a. to                                       b. over                                     c. again                        d. before

5. Sorry I’m late, but I…………………………feed my little son before leaving home.

  a. needed                               b. must                        c. had to                      d. was to         

6. Smith writes very quickly. He’s …………………….finished his essay.

  a. already                               b. been                         c. for                            d. yet

7. What are you going to do? – I don’t know. I haven’t made…………….my mind yet.

  a. on                                      b. at                                         c. in                             d. up

8. I’ve …………………………to Paris. I went there in March.

  a. been                                   b. gone                        c. just                           d. yet

9. This is the first ………………… I’ve ever lived far from home.

  a. already                               b. since                                    c. that                          d. time

10. What did the girl say ……………………?

  a. at   you                              b. for you                                c. you                          d. to you?

11. Phong rang his friend in Nha Trang yesterday, and he said it …………..raining there.

  a. was                                    b. is                                          c. should be                 d. to be

12. The last time I saw Khang, he looked very relaxed. He explained that he’d been on holiday the ……………………week.

  a. earlier                                 b. following                             c. next                         d. previous

13. We wonder ……………………the tickets are on sales yet.

  a. what                                  b. when                                   c. whether                  d. where

14. When I rang Oanh some time last week, she said she was busy……………..day.

  a. this                                     b. that                                      c. then                         d. the

15. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?

  a. just                                     b. sun                                       c. put                           d. bucket

16. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?

  a. instead                               b. head                        c. heap                         d. dead

17. Which word has a different stress in the group?

  a. amount                              b. inventor                               c. garbage                    d. resource

18. This film must be new. We’ve …………………… seen it before.

  a. ever                                    b. never                                   c. since                        d. yet

19. He hates…………………………………to do something by others.

  a. to be asked            b. asking                                  c. being asked             d. to ask

20. Let’s go camping in the mountain, ……………………?

  a. do we                                 b. can we                                 c. will we                    d. shall we

ĐÁP ÁN

I/ Section one: vocabulary and structures

Question 1: Choose the best answers (20 pts)

1D

2A

3D

4C

5C

6A

7D

8A

9D

10D

11A

12D

13C

14B

15C

16C

17C

18B

19C

20D

Question 2: Supply the correct forms of the word in parentheses. (20 pts)

1. attractively  2. participants  3 . environmentalists   4. recognition     5. pressure    6. failure          7. anxiety

8. relieved       9. arrival          10. destinations           11. mountainous  12. undress     13. hospitable         

14. disappearance   15. endless           16. magically              17. wisdom       18. married    19. application   20. foolish

II/ Section two: reading comprehension

Question 1: Read these passages and match the each passage to its title. There is ONE title you neednt use(10 pts)

1E/ 2C/3B /4F /5A

Question 2: Read the text and choose the best answer to fill in each gap.(10 pts)

1A/ 2D/ 3C/4A/5B/ 6C/ 7D/ 8D/ 9A/ 10C

Question 3: Find and correct one mistake in each line of the passage below.(10 pts)

1. interested           interesting             2him          his             3. gone          went                 

4.among             between                    5. had            was        6. bought          buy

7. wetter           wettest                       8. since         for                                    9. did         done        10. any            some

III/ section three: writing

Question 1: Rearrange the words to make meaningful sentences.(15 pts)

1. How many tons of rice were exported to Japan last year?

2. The boys in the volunteer group are  planting trees on the hill.

3. The heavy rain prevented us from playing soccer.

4. If I asked him some money, he could lend me then.

5. An Englishman had someone design a card to send Christmas greetings to his friends.

6. They are living with their children at 186 Le Lai Street in An Giang.

7. Their uncle spent most of his time practicing the violin in the music room.

8. Which sentence tells us that she is more beautiful than her sister?

9. Unlike his old friends, he is very impolite.

10. Kenny is going to visit his fatherland with his family next month.

11. He and his colleagues don’t have to go to work at the weekend.

12. She wanted to know if there was a museum near here.

13. They are going to hold a party at their house tomorrow.

14. The boys are (aren’t)going to the school canteen, aren’t (are)they?

15. If you don’t go to bed soon, you’ll be late for the meeting.

Question 2: Rewrite sentences as directed so that it has the same meaning as the sentence given.(15pts)

1. It is interesting that he thought of making toys from used paper.

2. It’s over twenty years since he last came back to his home village.

3. I have never such a strange film before.

4. I’d rather you didn’t interrupt me while I am speaking.

5. If you don’t get up now, you’ll be late for school.

6. We haven’t met each other for ten years.

7. It’s difficult to find accommodation in Da Lat at busy time.

8. Tennis used to be an indoor game.

9. My father likes living in the countryside better than living in the city.

10. Lan is the most intelligent (student) in my class.

11. Is this the first time you have played a computer game?

12. The Statue of Liberty was presented to the United State by the France in 1876.

13. The water wasn’t warm enough for the children to swim in.

14. It’s ages since he last chatted with his classmates through the Internet.

15. Experiments on animals should be stopped.

4. Đề số 4

LANGUAGE

I/Supply the correct verb tenses or forms.

1. Water (cover)………………….. most of the Earth’s surface.

2. Look at those black clouds! It (rain)……………………………………

3. She has a lot of novels ( write)………………….. in English.

4. We are tired of (work)…………… …………..for low salary.

5. Would you mind if I ( take)………………………………..a photo?

6. This is the second time you (break)…………………………….a cup.

7. I ( just buy ) ……………………a new shirt.

8. My brother came in while Tom and I ( play ) …………………… chess.

  II/ Fill in the blank with the suitable preposition

1. She is keen……………………..pottery.

2. The heads of some famous people were carved…………………..the rock.

3. They have to separate the rice………………the husk.

4. I’m looking forward ……………….seeing you in June.

5. Can you help you ………………….. your bags, Mrs. Jones?

6. My new house is different…………………my old house.

 III/ Find out mistakes in the following sentences and correct them

                        E.g: I strongly believe that friends plays a very important role in our life.

                                      A                                         B                     C                         D        à play

1. The meeting will be hold in the community center.

                           A                     B    C               D                                                      à ………………

2. Greg is always forget his keys and that really annoys me.

                                      A           B            C                        D                                à ………………

3. It’s about a 40- minutes drive from the city center.

                A                         B           C      D                                                               à ………………

4.  Would you mind if I ask you a personal question?

                     A                     B     C                                D                                          à ………………

5. We are looking forward to see you in April.

                       A        B                         C        D                                                         à ………………

6. The project will be show to the public when it is finished,

                                     A           B         C                          D                                      à ………………

VI/ Give the correct forms of the words in parentheses. (2ms)

1. The lecturer is giving us first-aid ………………….                                  (instruct)

2. Relax for some minutes and you’ll feel more ……………..         (comfort)

3. This book is …………………… enough for me to read.              (interest)

4. Sa Pa is a wonderful ………….. resort in Viet Nam.                     (mountain)

5. The view of this mountain is …………………….                                    (beauty)

6.  It’s …………………… to cross the avenue.                                         (danger)

7.  Could you give me some…………………….?                                                (inform)

8.  Each of my friends has a ……………………………. character .           ( differ)

ĐÁP ÁN

LANGUAGE ( 7đ)

I. Tenses: ( 2đ: mỗi câu đúng 0,25)

1/ covers       2/ is raining      3/ written       4/ working

5/ took          6/ have broken  7/  have just bought      8/ were playing

II. Prepositions: ( 1,5đ: mỗi câu đúng 0,25)

1/on    2/ into    3/ from   4/ to    5/with    6/ from

III. Find and corect mistakes ( 1,5ms) ( 1,5đ: mỗi câu đúng 0,25)

1/ B ( held)      2/ A (is always forgetting)

3/ B ( minute)    4/ C ( asked)

5/ C ( seeing)  6/ B ( showed/ shown)

IV. Word form: ( 2đ: mỗi câu đúng 0,25)

1/ instructions     2/ comfortable    3/ interesting    4/ mountainous

5/ beautiful     6/ dangerous   7/ information   8/ different

READING: ( 5đ)

I.Multiple choice ( 2đ: mỗi câu đúng 0,25)

1/ a    2/ d    3/ a    4/ d    5/ c    6/ c    7/  c    8/ a

II. Questions ( 3đ: mỗi câu đúng 0,5)

1/ His family moved to the city.

2/ Everything was difficult.

3/ He thinks life in the city is always busy and the people are often in a hurry.

4/ Lots of bikes, motorbikes, cars and buses coming from every direction scared him.

5/ No, he isn’t.

6/ He prefers to live in the city.

WRITING:

I/ ( 2đ: mỗi câu đúng 0,5)

1/ Nien is younger than Hoa.

2/ Would you mind turning down the TV?

3/ It is very easy to learn to ride a bicycle.

4/ The bicycle has just been repaired by my brother.

5. Đề số 5

A. Vocabulary

I. Circle the best answer A, B, C, or D

1. To jog means to…………………………..

A. work hard               B. run fast                   C. run slowly               D. work carefully

2. To quit means to…………………………..

A. give up                   B. start            C. begin                       D. sleep

3. To reduce means to………………..

A. increase                  B decrease                   C. destroy                   D. rise

4. To assist means to……………………….

A. hire                         B. like                          C. hate                         D. help

5.   I am looking forward to……………you some day .

A. seeing                    B. saw                         C. see                          D. sees

6. The opposite of failure is……………….

 A. success                   B. difficulty                C. pride                       D. harm

7. The opposite of enemy is……………….

 A. army                       B. friend                      C. dog                         D. cat

8. The opposite of agree is……………….

 A. fly                           B. dream                     C. refuse                      D. grow

9. What is she doing?

A. Nothing                  B. Doing                     C. Feeding                  D. Sweeping

10. Ba is sociable but his brother is quite …………..

A. outgoing                 B. shy                          C. generous                 D. kind

ĐÁP ÁN

A. Vocabulary

I.          1C       2A       3B       4D       5A       6A       7B       8C       9A       10B

II.        11. flights        12. entertainment        13. useless       14. childhood  15. unhelpful

B . Grammar And Structures

I.

16 D    17. A               18. C               19. D               20. C               21. B               22. A

23. D   24. D               25. D               26. C               27. B               28. A               29. D

30. C   31D                 32B                 33. D               34.D                35. D

II.  36. A         37. B               38. C               39. D               40. A

III.      41. are written                         42. was created           43. have been published                     44. have been added                             45. is done

C. Speaking

I.  46. C                       47. E                48. A               49D                 50. B

II. 51. B                      52. A               53. D               54. A               55. C

D. Reading

I .        

56. celebration             57. display       58. gather        59. ring                        60. custom

61. midnight                62. bring          63. gifts           64. symbolize  65. particularly

II.

66. A               67. A               68.B                69. D               70.A

71. C               72. A               73. D               74. B               75.C

E. Writing

I.

76. Early this morning the children decided to go for a run.

77. Life in the country is definitely changing for the better.

78. The date of the meeting will have to be  changed tomorrow.

79. Tom was having a shower when the  telephone rang.

80. Last year, we spent a week in My Son and  I  did not want to leave.

81. Watching television is considered the most popular kind of entertainment nowadays.

82. After many experiments,  finally the first successful flight was made  by the Wright brothers.

83. My grandfather  used to tell us stories  until  we  fell  asleep.

84 I  used to collect  shells  when I was a kid.

85 My uncle  moved to Ho Chi Minh City in 1987 and he has  lived  there since then.

II.

86. Tom is a hard -working student

87. Running a mile a day is good exercise

88. Being with you is a great pleasure.

89. She wasn’t seen at all

90. Peter is taller than Tom

91. Her father asked her : “Will you go to the cinema with your friend?”

92. The little girl isn’t treated in a normal way by the step- mother

93. Do you mind if I smoke?

94. Barbara works hardest

95. He told his customer to bring it back if it didn’t fit well

96. We haven’t seen him since 1988.

97. It took Peter 3 hours to repair his computer.

98. Unless you finish your homework, you will not be accepted.

99. I warned the boys not to swim out too far.

100. Because of the terrible traffic, they  arrived late.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa An. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Lê Trung Đình
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Chánh Lộ

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button