Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Chánh

Dưới đây là Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Chánh đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi học sinh giỏi. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGHĨA CHÁNH

1. Đề số 1

I. Khoanh tròn một phương án A, B, C hoặc D ứng với các từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại như ví dụ (câu 0) đã làm

0. A. which

B. what

c. who

D. when

1. A. ready

B. bread

C. meat

D. health

2. A. that

B. their

C. think

D. than

3. A. cried

B. published

C. ordered

D. sprayed

II. Khoanh tròn một phương án A, B, C hoặc D ứng với các từ có trọng âm rơi vào vị trí âm tiết khác các từ còn lại như ví dụ (câu 0) đã làm

0. A. money

B. student

c. afraid

D. people

1. A. finish

B. design

C. control

D. provide

2. A. paper

B. tonight

C. lecture

D. story

PART B: GRAMMAR AND VOCABULARY

I. Khoanh tròn một phương án A, B, C hoặc D ứng với từ/cụm từ thích hợp nhất để hoàn chỉnh các câu sau như ví dụ (câu 0) đã làm (2.0 pts)

0. This test must be done ______.

A. care                         B. careful                     c. carefully                  D. careless

1. You have been to England, ______ you?

A. don’t                       B. have                                    C. do                           D. haven’t

2. Who will look ______ your children when you go away?

A. for                          B. at                            C. up                           D. after

3. Lan was very tired.______, she had to finish her homework before going to bed.

A. However                B. Therefore                C. So                           D. Although

4. We haven’t been to ______ cinema for ages.

A. an                           B. a                              C. the                          D. Ø

5. That’s the man ______ works in the same company with me.

A. which                     B. whose                     C. whom                     D. who

6. I agree ______ my sister on many things.

A. on                           B. with                        C. to                            D. for

7. It takes a long time ______ a foreign language.

A. to learn                   B. to learning               C. learning                   D. for us learn

8. The ao dai is the ______ dress of Vietnamese women.

A. traditional               B. casual                      C. baggy                      D. beautiful

9. My favorite ______ is Literature.

A. play                        B. game                       C. subject                    D. activity

10. The Internet has ______ developed and become part of our life.

A. increasing               B. increasingly            C. increase                   D. increased

II. Tìm dạng đúng của động trong mỗi câu sau đó điền vào chỗ trống để hoàn chỉnh câu như ví dụ (câu 0) đã làm.

0. Last night I (go)    _______  went________ to the zoo with my friends.

1. They (have) ______________________ breakfast at 6.30 every day.

2. If I meet him tomorrow, I (tell)______________________ him the truth.

3. The last time I (meet) ______________________ Maryam was two weeks ago.

4. She (just make) ______________________a birthday cake for her son.

5. We (waste) ______________________ too much power at the moment.

PART C: READING

I. Chọn một từ thích hợp để điền vào mỗi chỗ trống có đánh số trong đoạn văn sau. Khoanh tròn vào chữ cái A, B, C hoặc D ứng với từ chọn như ví dụ (câu 0) đã làm.

Every year students in many (0) ______ learn English. (1) ______ of these students are young children. Others are teenagers. Many are adults.

Learning another language! Learning English? Why do all these people want to learn English? It is (2) ______ to answer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is (3) ______   for their work. Teenagers often learn English (4) ______ their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English (5) ______ they want to read newspapers or magazines in English.

0. A. houses                B. homes                     ©. countries                D. families

1. A. None                   B. Some                      C. Any                         D. All

2. A. horrible              B. cold                        C. difficult                  D. careful

3. A. use                      B. useful                      C. using                       D. useless

4. A. for                      B. with                        C. to                            D. of

5. A. although             B. but                          C. despite                    D. because

II. Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi.

Smoking causes lung cancer, which is the number one cancer among men. Ninety percent of the people who get lung cancer die. Smoking is also the leading cause of mouth cancer, tongue cancer, and throat cancer. Many smokers have heart disease and pneumonia. Smoking causes one million early deaths in the world every year.

Smokers not only harm themselves but also harm others. Smokers breathe smoke out into the air. They breathe “it” out on their children and their wives or husbands. Children whose parents smoke have more breathing and lung problems than other children. Women who are married to smokers are more likely to have lung cancer than those married to non-smokers.

We are all aware that smoking is bad. So why do people smoke?

1. What is the number one cancer among men?

……………………………………………………………………………………………

2. Is smoking the main cause of mouth cancer, tongue cancer and throat cancer?

……………………………………………………………………………………………

3. How many early deaths does smoking cause in the world every year?

……………………………………………………………………………………………

4. What does the word “it” in paragraph 2 refer to?

A. cancer                     B. air                           C. smoke                     D. breath

5. Who are more likely to have lung cancer and lung problems?

A. People who live in the city.                       B. People who live with smokers.

C. People who live with non-smokers            D. People who live in the country.

PART D: WRITING (3.0 points)

I. Hoàn chỉnh câu thứ hai sao cho không thay đổi nghĩa so với câu thứ nhất như ví dụ (câu 0) đã làm. (1.0 pt)

0.  I like speaking English to my classmates

I am fond of speaking English with my classmates.

1. She has done this job for a year.

This…..………………….…………………………………………….………………

2. “I’m working in a restaurant now,” she said.

She said..………………………………………………………………………..……

3. Let’s visit the museum this afternoon.

Why don’t………………………………………………………………………….…

4. Going swimming in a pool in the summer is interesting.

It…………….…………………………………………………………………….…

5. Although the children were poor, they seemed very happy.

Despite their…………………………………………………………………………

II. Dùng từ hoặc nhóm từ đã cho để viết thành câu hoàn chỉnh. Viết câu đúng vào phần để trống dưới mỗi câu. Thí sinh có thể thay đổi hình thức của từ nhưng không được bỏ từ từ đã cho như ví dụ (câu 0) đã làm. (1.0 pt)

0. sometimes / Nga / school / goes / late / to /.

Nga sometimes goes to school late.

1. We / not see / him / a long time /.

………………………………………………………………………………………………………

2. She / used / live / her uncle /.

………………………………………………………………………………………………………

3. Hoa / learn / how / play / piano / now /.

………………………………………………………………………………………………………

4. How long / it / usually / take you / do / homework /?

………………………………………………………………………………………………………

5. We / be / proud / children / because / they / always / study / well /.

………………………………………………………………………………………………………

III. Sắp xếp các từ sau để tạo thành câu đúng về ngữ pháp và hoàn chỉnh về ngữ nghĩa. Viết câu đã sắp xếp vào phần để trống dưới mỗi câu như ví dụ (câu 0) đã làm. Thí sinh không được thêm từ hoặc bỏ từ đã cho. (1.0 pt)

0. Singapore/ on/ Monday/ arrives/ in/ morning/ She/.

She arrives in Singapore on Monday morning.

1. you / a / would / What / do / if / saw / you / UFO /?

……………………………………………………………………………………………………………

2. is / for / languages / to learn / necessary / It / us / foreign /.

……………………………………………………………………………………………………………

3. books / to / She / often / before / reads / bed / going /.

…………………………………………………………………………………………………

4. the book / you / returning / Would / to the library / mind /?

…………………………………………………………………………………………………

5. television / can / Thanks to / the / get / information / people / latest / and / interesting / programs / enjoy /.

……………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

PART A. PHONETICS (1.0 POINT)

I. Pronunciation. (0.6p) à  0.2p for each correct answer

1. C                 2. C                 3. B

II. Stress. (0.4p) à  0.2p for each correct answer

1. A     2. B

PART B. GRAMMAR AND VOCABULARY (3.0 POINTS)

I. MCQ. (1.0p) à 0.2p for each correct answer.

1. D                 2. D                 3. A                 4. C                 5. D

6. B                 7. A                 8. A                 9. C                 10.B

III. Verb-form. (1.0p) à0.2p for each correct answer.

1. have                                     2. will tell                                3. met

4. has just made                      5. are wasting

PART C. READING (3.0 POINTS)

I. Gap fill. (1.0p) à0.2p for each correct answer.

1. B                 2. C                 3. B                 4.A                  5. D

II. Reading comprehension. (2.0 points) à0.4p for each correct answer.

1. Lung cancer/ Lung cancer is the number one cancer among men./ It/ The number one cancer among men is lung cancer.

2. Yes, it is./ Yes.       

3. (It/ Smoking causes) one million (early deaths/ early deaths in the world every year).

4. C                 5. B

(3.0 POINTS)

I. Sentence transformation. (1.0p) à0.2p for each correct answer.

1. This job has been done (by her) for a year.

2. She said (that) she was working in a restaurant then.

3. Why don’t we visit the museum this afternoon?

4. It is interesting to go swimming in a pool in the summer.

5. Despite their being poor/ poverty, they seemed very happy.

II. Sentence completion. (1.0p) à0.2p for each correct answer.

1. We haven’t seen him for a long time.

2. She used to live with her uncle.

3. Hoa is learning how to play the piano now.

4. How long does it usually take you to do your homework?

5. We are proud of our children because they always study well.

III. Word order. (1.0p) à0.2p for each correct answer.

1. What would you do if you saw a UFO?

2. It is necessary for us to learn foreign languages.

3. She often reads books before going to bed.

4. Would you mind returning the book to the library?

5. Thanks to television people can get the latest information and enjoy interesting programs.

2. Đề số 2

A. Phonetics

I. Choose the word (A, B, C, or D) which has the underlined part pronounced differently from the others in each group.

1. A. climate    B. comic          C. hike             D. website

2. A. worked   B. laughed       C. hoped         D. naked

3. A. cover      B. category      C. ancient        D. decorate

4. A. erupt       B. humor         C. UFO           D. communicate

5. A. Buddhism          B. bomb          C. viable          D. bulb

II. Choose the word (A, B, C, or D) which has the stress pattern different from that of the other words.

1. A. comprise             B. depend       C. design         D. novel

2. A. tropical               B. collection    C. tendency     D. charity

3. A. friendliness         B. occasion      C. pagoda        D. deposit

4. A. importing            B. specific       C. impolite      D. important

5. A. federation           B. unpolluted  C. disappearing           D. profitable

B. Vocabulary and Grammar

I. Choose the best answer to complete each sentence.

1. All the sentences below use “the”, which one is correct?

A. Can you pass the sugar please?                  B. The crime is a problem in many big cities.

C. The apples are good for you.                     D. I love the skiing.

2. Our friends have lived in Ho Chi Minh city __________ 2002

A. for                           B. since                       C. in                            D. about

3. He prefers soccer ___________ tennis

A. from                       B. than                        C. to                            D. or

4. If they worked more carefully, they ___________ so many mistakes.

A. won’t make B. don’t make C. wouldn’t make       D. didn’t make

5. He __________  to his friend’s party when his parents asked him to go home.

A. goes                                    B. was going               C. went                        D. has gone

6. There’s a strange man behind us. I think_______.

A. we are followed                                         B. we are being followed

C. we are being following                              D. we are following

7. Which of the following is the strongest advice?

A. You should get a hair-cut.                          B. If I were you I’d get a hair-cut.

C. You ought to get a hair-cut.                       D. You really must get a hair-cut.

8. ________ you mind if I use your dictionary?

A. Will                                    B. Do                          C. Can                         D. Did

9. Mr.Vo Van Kiet, ______ was our former Prime Minister, was born in Vinh Long.

A. that                         B. whose                     C. who                         D. whom

10. All that rubbish will have to be _____ at once.

A. get rid of                B. got rid of                C. got rid                     D. getting rid of

II. Give the correct form of the verbs in the brackets to complete the passage

1. My friend was (make)____________ (pay) ______________ back the book.

2. Hardly he (take) ____________ up the book when the phone (ring) ________.

3. Can you imagine what I (come)___________ across when I (roll)__________ up the carpet yesterday?

4. If she wins the prize, it (be) _________________ because she (write) _____________ very well.

5. He resented (ask) _________ (wait) __________. He had expected the minister to see him at once.

III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence

1. A lot of toys encourage children’s  ___________________. (imagine)

2. The factory has provided cheaper ___________________ lately. (produce)

3. Burning coal is an ___________ way of heating a house. Gas is much cheaper. (economy)

4. According to some scientists the earth is losing its outer atmosphere because of ______ . (pollute)

5. She has one of the biggest art ________________________ in Britain. (collect)

6. ________________ has caused many so-called man-made disasters. (forest)

7. ____________ often walk through the streets shouting or singing about something they sell. (cry)

8. Gas and oil ____________________ always increases in cold weather. (consume)

9. The police are interested in the sudden _________________ of the valuable painting. (appear)

10. He claimed that his _______________________ had caused him to become a criminal. (bring up)

ĐÁP ÁN

A. Phonetics (Tổng số: 10 điểm)

I. Choose the word (A, B, C, or D) which has the underlined part pronounced differently from the others in each group: 05 điểm, mỗi câu đúng 01 điểm

1B

2D

3C

4A

5B

II. Choose the word (A, B, C, or D) which has the stress pattern different from that of the other words: 05 điểm, mỗi câu đúng 01 điểm

1D

2B

3A

4C

5D

B. Vocabulary and Grammar (tổng số: 40 điểm)

I. Choose the best answer to complete each sentence: 10 điểm, mỗi câu đúng 01 điểm

1A

2B

3C

4C

5B

6B

7D

8B

9C

10B

II. Give the correct form of the verb in brackets to completes each sentence: 10 điểm, mỗi động từ chia đúng được 01 điểm.

1. made-to pay

2. had he taken- rang

3. came- was rolling

4. will be- writes

5. being asked- to wait

 

III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence: 10 điểm, mỗi từ viết đúng được 01 điểm, nếu viết từ đúng mà không có “s” thì từ đó không được tính điểm.

1. imagination

2. products

3. uneconomical/ uneconomic

4. pollution

5. collections

6. Deforestation

7. Criers

8. consumption

9. disappearance/ re-appearance

10. upbringing

IV. For each sentence, match a beginning in column A with the most suitable ending in column B to make a meaningful sentence or a conversation: 05 điểm, mỗi câu đúng được 01 điểm.

1d

2a

3b

4e

5c

V. Each of the following sentence has four words or phrases underlined. The four underlined parts of the sentence are marked A, B, C, D. You are to identify the one underlined word or phrase that should be corrected or rewritten: 05 điểm, mỗi câu đúng được 01 điểm.

1B

2A

3D

4D

5C

C. Reading (Tổng số: 30 điểm)

I. The reading is followed by several questions about it. There are four possible answers (A, B, C or D) for each questions. Choose the best answer: 15 điểm, mỗi câu đúng được 03 điểm.

1B

2D

3A

4B

5D

II. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only one word in each space. There is an example at the beginning (0): 15 điểm, mỗi từ đúng được 01 điểm.

1.the

2. up

3. to

4. so

5. that/which

6. since/ as/ because/ for

7. were

8. might/ could

9. enough

10. least

11. in

12. more

13. who/that

14. from

15. a

D. Writing (tổng số: 20 điểm)

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the sentence printed before it, begin with the given word(s) or phrase: 10 điểm, mỗi câu viết đúng được 01 điểm.

1. (It’s time) you reviewed your lessons for the exam.

2. (That’s) the man who used to work with me when I lived in New York.

3. (I wish) they would open the shops at lunch time.

Or: (I wish) they wouldn’t close the shops at lunch time.

4. (Although) we like ice-cream, we don’t have it every day.

5. (How long) have you been working in that factory?

6. (The sand) of the beach was being slowly covered by oil.

7. (Mrs. Smith asked) (me) where the station car-park was.

8. (He regretted) not saying/having said goodbye to her at the airport.

9. (If) I were you, I wouldn’t buy that car.

10. (I suggest that) you (should) ask her yourself.

II. Make full sentences based on given cues: 10 điểm, mỗi câu đúng được 02 điểm.

1. If you don’t go to the party I won’t go either.

2. Unless I have a quiet room, I will not/ won’t be able to do my work/ any work.

3. The nurse is/ was kind enough to help him (to) walk.

4. He would rather spend his holidays on a farm than at the seaside.

5. I have (just) returned from a visit to Japan. It was a wonderful trip.

3. Đề số 3

I.PHONETICS:

a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D: (5 0,2=1.0 pt)

1. A. Sugar                  B. Sorry                       C. Seaside                   D. Summer

2. A. Page                   B. Village                    C. luggage                   D. Heritage

3. A. Seat                    B. Great                      C.Please                      D. Beach

4. A. Hotel                  B.Photo                       C. Move                      D.Pagoda

5. A. Typhoon             B. Goose                     C. Food                       D. Flood

b. Choose the word whose stress pattern is different from the others (5 0,2=1,0 pt)

1. A. realize                 B. improve                  C. possible                   D. comfortable

2. A. important            B. especially                C. prefed                     D. influence

3. A. general                B.opinion                    C. abroad                    D.surprise

4. A.comfort               B.nation                      C.apply                        D.moment

5. A. medical               B.advise                      C.vegetables                D. physical

II. VOCABULARY AND GRAMMAR:

a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (10 0,2=2,0 pts)

1. “ Recycling” means not …………… way.

A.throwing things away                                  B.throw things away

C.blowing things away                                   D. not blowing things away

2. I think it is good to spend time ……….English pronunciation.

A.in                             B.on                            C.with                         D.at

3. Two teams take part in the ………… contest

A.fetching – water                                          B.water – fetching

B.fetched – water                                D.water – fetched

4. She is not old ………………….to go out alone in the evening.

A.enough                    B.for                            C. so that                     D. that

5. Ha Long Bay, one of the most picturesque sights in Viet Nam, was …………. by UNESCO as world Heritage Site.

A.recognized   B.signed                      C.realized                    D. collected

6. Could you help me ………………this door, please?

A.push             B.pushing                    C.pushed                     D.for pushing

7. At the end of the street there is path ……………. To the river.

A.leads                        B.leasd            C.leading                     D.led  

8. All letters ……………….today should arrive tomorrow.

A.posted                     B.post                          C.to post                      D.posting

9. When I arrived, there was a big red car ……………outside the house.

A.park             B.parked                     C.parking                    D.parks

10. I live in a pleasant room …………. The garden.

A.overlook                  B.overlooks                 C.overlooker               D.overlooking

ĐÁP ÁN

I. PHONETICS:

a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D. (5 0,2=1.0 pt)

1. A               2. A                 3. B               4. C                     5. D

b. Choose the word whose stress pattern is different from the others (5 0,2=1.0 pt)

1. B             2. D                3. A                    4. C                        5. B

II. VOCABULARY AND GRAMMAR:

a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (10 0,2=2.0 pts)

1. A             2. B             3. B                     4. A                5. A 

6. A             7. C             8. A                     9.C                 10. D

b. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences. (10 0,2=2.0 pts)

1. destruction      2. permanently       3. unconscious           4. injuries          5. anxiety

6. awake    7. representatives        8. packaging          9. environmentally    10. accommodation

c. Supply the correct form of the verbs in the brackets. (5 0,2=1.0 pt)

1. was watering               2. speaking               3. is getting  

4. to give                         5.hasn’t visited – moved

d.   Fill in the blanks with the correct prepositions: (5 0,2=1.0 pt)

1. of    2. from    3.in     4. in     5. from

III. READING:

a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10 0,2=2,0 pts)

1. A. are     2.D. destruction         3.C.thinking        4. A.be recycled    5. D. recycling

6. B.whenever    7.C. by             8. A. to do             9.B.to take            10.C. so that

b. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 0,2=2.0 pts)

1. most       2. next       3. name           4. was       5. who   

6. has         7. be           8. on               9. that      10. means

c. Read the passage and answer the questions. (5 x 0,2=1.0 pt)

1. In Britain, traditions play a more important part in the life of the people than in other countries.

2. Englishmen are proud of their traditions and carefully keep them up.

3. An English family prefers a house with a garden to a flat.

4. ” An English people like gardens. Sometimes the garden in front of the house is a little square covered with cement painted garden in inmitation of grass and box of flowers”.

5. In Scotland, Christmas is not kept, except by clerks in banks, all shops and factories are working.

IV. WRITING:

a. Use the following words and phrases. Make all the necessary changes and additions to write complete and meaningful sentences.  (5  0,2 = 1.0 pt)

1. I have not seen him since we left school.

2. This is the first time Tim has seen (the) rice paddies.

3. Compost is made from household and garden waste.

4. He told me that he borrowed this/ that/ a book from the school library.

5. Would you mind if I sat here?

b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the words given in any way. (10 0,2=2,0 pts)

 

1. This is the first time I have eaten this kind of food.

2. My brother has worked in that factory for five years.

3. Nam asked Nga to lend her bike/ Nam askes Nga if she could lend him her bike/ Nam askes Nga if he could borrow her bike.

4. This is Phong’s pen.

5. The streets haven’t been cleaned this week.

6. Apples are not usually as expensive as oranges.

7. He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to playing tennis.

8. Because Mai was careless, she broke the cup.

9. When did they begin building the house?/ When did they build the house?

10. Would you mind not smoking here?

c. Write a composition about 150 words about about one of the interesting places in your country, using some headlines below. ( 3.0 pts)

(don’t show your name, your school or your  village): 

The composition must have at least four ideas below.

-Name of the place.(0,5pt)

– Sights/ landscapes. (1 pt)

– Acommadation and food. (1 pt)

– Available transportation. (0,5pt)

4. Đề số 4

I. Choose the word which is pronounced differently from the others(5ps)
1. A. sights                        B. flights                 C.  villages               D. tribes

2. A. character        B. children              C. chemistry                       D. Christmas

3. A. highlight        B. habit                     C. honor                       D. habit

4. A. watched        B. played                 C. talked                            D. stopped

5. A. experiments            B. coops                  C. books.                      D. dishwashers

II. Give the correct form of the verbs given in the brackets. (10ps)
1. I (learn) English since I (be) in grade 6.

2. You should practice (speak) English every day.

3. A new bridge (build) here next year.

4. This is the first time Hoa (meet) Tim’s family.

5. I have a lot of novels (write) in English.

6. While I (watch) TV, the phone rang.         

7. Flowers (cut) yesterday.

8. The plastic things can be reused after (recycle).

9. The table needs (repair) but I don’t know how to repair it.

III. Complete the sentences with the correct form of the words given (15ps)

1. NEIGHBOR I know all the boys who live in my……………………

2. FRIEND         People in the countryside is……………………………..

3. FLY                 All …….…between Paris  and Hanoi  have been cancelled due to fog

4. HIGH              Do you know the ……………of S.t  Paul’s Cathedral ?

5. KNOW            Taxi drivers have to have a very good …………..on the street names.

6. COMFORT  The hotel was large and …………………..

7. CHILD            During his ………………….. the family lived in Cornwall

8. WEIGH           Every woman  nowadays  seems to want to loose…………………….                         

9. HELP              It’s a nice shop and the assisstants are all polite and very…………..

10. LUCK         The keys were locked inside the car ……………., aside window was open  

ĐÁP ÁN

Bài

Đáp án

Điểm

I

1.C

1

2.B

1

3.C

1

4.B

1

5.D

1

II

 

1.have learnt / was

2

2. speaking

1

3.will be built

1

4.has met

1

5.written

1

6.was watching

1

7.were cut

1

8.recycling

1

9.repairing

2

III

 

 

 

 

1.neighborhood

2

2.friendly

2

3.flights

2

4.height

2

5.knowledge

2

6.comfortable

2

7.childhood

2

8.weight

2

9.helpful

2

10.luckily

2

IV

1.more

2

2.for

2

3.there

2

4.so

2

5.can

2

 

IV

6.in

2

7.each

2

8.has

2

9.be

2

10.where

2

V

1.to → for

2

2.will → would

2

3.on → in

2

4.gathering→ gather

2

5.hear → hearing

2

6.collect → collector

2

7.in → on

2

8.play → playing

2

9.so → too

2

10.in→ on

2

VI

1.Henry asked me if I could lend him some money

2

2.Neither of the chairs are comfortable

2

3.The date of the meeting will have to be changed again

2

4.It took Peter three hours to repaint his house

2

5.They moved here six years ago.

2

6.It’s the most romantic story I have ever  read.

2

7.Barbara is the hardest worker

2

8.It’s two years I haven’t met him

2

9.Richard is a good cooker

2

10.The film ends dramatically

2

VII

1.word

1

2.comes

1

3.made

1

4.Europe

1

5.named

1

6.wore

1

7.18th

1

8.completely

1

9.cotton

1

10.strong

1

5. Đề số 5

I.Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. a. notice

b. grow

c. ghost

d. lost

2. a. casual

b. material

c. champagne

d. campus

3. a. deny

b. deposit

c. benefit

d. respond.

4. a. hike

b. shrine

c. widely

d. opinion

5. a. furious

b. purpose

c. surf

d. turn.

II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d

1. The baby’s getting…………..everyday.

   a. more big   b. bigger          c. bigger and bigger    d. more and more big

2. English…………at the meeting.

   a. speak        b. speaks          c. is speaking               d. is spoken

3. These flowers………………….

   a. smell good           b. smells good             c. smell well                d. smells well

4. She ………..getting up early now.

   a. didn’t use to         b. is used to     c. is using to                d. used to

5. Did you put ………………… sugar in my coffee?

   a. many         b. a few           c. so many                   d. much

6. Do you know……………… yesterday?

   a. if did they arrive   b. if they arrive            c. if did they arrived    d. if they arrived

7. If you are tired, you should………..a break.

    a. make            b. do    c. take              d. go

8. Beef is my………………….food.

     a. preferable    b. favorable     c. favorite                    d. likeable

9. I’m looking………………….to hearing from you.

     a. at     b. after c. over             d. forward

10. She…………..a cake when the telephone rang.

      a. makes          b. make            c. has make                  d. was making

ĐÁP ÁN

 I : 5 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm  

1.d                   2.b                   3.c                   4.d                   5.a

II. 15 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1. c      2.d       3.a       4.b       5.d       6.d       7.c       8.c      

9.d       10.d     11.d     12.c     13.a     14.c     15.a

III. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1.  THREATENED     

2. POLLUTED

3. APPEARANCE

4. SCIENTIST

5. DEFENESTRATION

6.  COMPLETELY

7.  DRIVING

8. HOUSE

9.DECIDEDNESS

10. ENSURE

IV. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1. putting

2. will push

3. doing

4. are being grown

5. to start

6. is

7. uses

8. to make

9. pulling

10. being grown / growing

V. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm     

1.was               2.born                3. in      4. to       5. be           6.age

7.to                    8. by                   9. was                  10. prize

VI. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 02 điểm    

1.B                  2.A                  3.D                  4.B                  5.C

VII. 5 điểm ,  mỗi câu viết lại đúng cho 01 điểm

1. If John     hadn’t come late , He’d not have missed the lecture

                                    had come ealier , he’d have attended the lecture

2. The car was too expensive for him to buy

3. Unless you finish your work , you will not be accepted.

4. It took me the whole evening to finish this test

5. Most peole’s lives are influenced by weather conditions

VIII : 5 điểm , mỗi câu đúng cho 01 điểm

1. My friend who lives / living next door enjoys reading books very much

2. He prefers fiction books to non- fiction books

3. He started collecting books when he was a school boy

4. He has spent a lot money buying books for years now.

5. He hopes he’ll have own library.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Chánh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Dũng
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa An

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button