Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Dũng

Kì thi học sinh giỏi đang đến gần. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Dũng nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề học sinh giỏi. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGHĨA DŨNG

1. Đề số 1

Question I.

a. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. a. children               b. chance                     c. change                     d.mechanic     

2. a. takes                    b. inches                      c. oranges                    d. houses

3. a. played                  b. performed                c. showed                    d. acted

b. Choose  the word that has stress pattern is diferent from the others of the same group.

1. A. company B. comfortable            C. introduce                D. usually

2. A. associate B. table                        C. chemist                   D. social

Question II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. It …… in winter ; now it …… .

A. rains/ doesn’t rain   B. rains/ isn’t raining

C. is raining/ isn’t       D. is raining/ doesn’t rain

2. He normally …… quickly but today he …… slowly.

A. is speaking/ isn’t speaking B. speaks/ doesn’t speak

C. is speaking/ speaks D. speaks/ is speaking

3. …… is easy.

A. recycle        B. recycling     C. to recycle    D. recycles

4. This is the first time I …… his mother.

A. meet           B. am meeting C. have met     D. met

5. The doctor …… a red car lives near my house.

A. to drive       B. driving        C. drove          D. driven

6. Would you mind if I …… a photo?

A. take B. took C. taking         D. to take

7. Yesterday I ……………. a new bike because my old one ……………. stolen.

A. bought / was           B. bought / were         C. buy / were               D. bought / is

8. They spent a lot of time ……………. about what they would do if they had a lot of money.

A. talk                         B. talked                     C. to talk                     D. talking

9. I do not think that purple shirt ……………. with your yellow skirt.

A. suits                        B. fits                          C. goes                                    D. wears

10. I didn’t come to the party because I …………….

A. don’t invite             B. am not invited        C. was not invited       D. didn’t invite

11. Jane asked me ……………. Bill Gate.

A. If I knew                B. I knew                    C. whether I know      D. If I know

12. Only one of ……………. girls prefers ……………. classical music to popular music.

A.the/X                       B.X/X                         C.the/the                      D.the/a

13. My family and I are looking forward ……………. you.

A. to seeing                 B. of seeing                 C. to see                      D. for seeing

14. Staying in a hotel costs ……………. renting a room in a domitory.

A. twice more than     B. twice as much as    C. as much twice as    D. as much as twice

15. I never eat ……………. cheese. I don’t like it!

A. a                             B. X                            C. some               D. the

Question III. Use the correct form of the verbs in parentheses to complete the following sentences.

1. She has made up her mind ……….. (have) a garage ………….. (build) next to the house.

2. The statue …………. (break) while it ……………. (move) to another room in the museum.

3. The bell is ringing. I must stop ……… (do) my homework ………. (answer) the phone.

4. Why you all ………….. (laugh)? Roger ……………… (tell) you his funny stories?

5. Don’t worry. We ………….. (finish) the report by 11.

6.The money (steal)………………..in the robbery was  never found.

Question IV. Complete the following sentences with the correct form of the capital words.

1. Joanne wants to become a __________ in the future. (science)

2. Many rural areas in Viet Nam have been __________ in the last few years. (urban)

3. The book was so ________ that we didn’t want to read it. (interest)

4. There are a lot of _______________ in the competition. (contest)

5. Linda’s __________ made the party less exciting. (absent)

6. He didn’t win the championship, so he felt very _____________ . (hope)

7. Because of his _________, they failed the exam. (lazy)

8. Vinamilk company has served customers a lot of _____________ recently. (produce)

9. Tet holiday is one of the most important __________ for Vietnamese people. (celebrate)

10. Laura loves all of Vietnamese dishes, _______________ Nem. (special)

Question V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. It is over two years since they left their homeland.

They haven’t ……………………………………

2. “How many cars are there in front of your house, Mai?” I said

I asked ……………………………………………….

3. No one introduced me to newcomers in the festival.

I ………………………………………………….

4. The food was too bad for the children to eat.

The food was so ……………………………………..

5. It’s no use persuading her to join in that activity.

There is no ……………………………………….

6. I am on the fifth page of the essay I am typing.

So far …………………………………………….

7. The dog keeps stealing my socks.

The dog is ………………………………………………

8. Hoa found it  easy to translate this poem into French.

Hoa had no ……………………………………………

9. Collect all of dirty clothes by 8 o’clock tomorrow morning.

Let all …………………………………………………..

10. Mary is the most graceful girl at school.

No ……………………………………………………….

.Question VI. The sentences below have four underlined words or phrases A, B, C, or D. Idetify an error in each sentence.

1. She advised me not trust that man.

                A      B      C            D                                                        

2. He has so a bad handwriting that I cannot read it.

                A                                 B        C                D                                  

3. Tom apologized to the postman for being impolitely to him.

                A         B                         C               D                              

4. Because a pain in his left leg, he walked very slowly.

       A                                  B            C                   D                                   

5. What the weather like in the summer in your hometown?            

         A                      B     C                     D                           

Question VII. Read the passage and choose the best answer A, B, C, or D.

       For many (1) ……… students, coming to the United States and living here and studying can be quite a daunting (2) ……. , especially when finding housing on campus or off campus. And fortunately, there are a (3) … of options that students can look to.  And I’d like to talk just briefly a little about on-campus living, off-campus living, and some of the advantages and disadvantages of each.

       Well I think first (4) ….. all for first-time students, coming and living on campus in dormitories can provide a certain level of security (5) …. its proximity to campus facilities since commuting without a car can be quite an experience, especially when you have to commute long diatances. Often in dormitories, meals might be provided, and this can (6) …… students to devote time to their academics, rather than housekeeping.

        Another option is off campus (7) … in apartments, and like living in dormitories, uh, living in an apartment requires little or no maintenance specifically because usually it is handled by someone, uh, else. Also, when you might live off cumpus, there might be a certain amount of flexibility in (8) …. roommates that you might not have living on campus. But you should be aware that tenants may be responsible (9) ….. furnishing their own apartments.

        Well, of course, the choice is up to you, but be (10) …… to review both the advantages and disadvantages of living on campus and off campus. Good luck.

1. A. National

B. nation

C. international

D. different

2. A. experience

B. improvement

C. search

D. training

3. A. difference

B. various

C. variety

D. vary

4. A. Above

B.  on

C. of

D. among

5. A. Because

B. because of

C. owning

D. thank for

6. A. Let

B. allow

C. make

D. cause

7. A. Living

B. live

C. lived

D. lives

8. A. Finding

B. choosing

C. getting

D. making

9. A. In

B. from

C. on

D. for

10. A. Lucky

B. careful

C. warning

D. easy

Question VIII

Read the passage and fill in each space with one suitable word

            To many people, their friends are most important (1)….. in their life. Really good friends (2)….. the good times and the bad times, help you when you’ve got problems, never judge you and never turn their back on you. Your best friend may be (3)…… you’ve known all your life, someone you’ve grown up with and been through lots of (4)……. and downs with. There are all sorts of things that can bring about this special relationship. It may be the  (5)……. of enjoying the same activities, having the outlook on life, or sharing similar experiences Most of us have met someone that we’ve immediately felt relaxed with, (6)……. if we’ve known them for years. However, usually it really does take you years to (7)…….. to know someone well enough to consider him your best friend. To the majority of (8)……… this is someone we trust completely and who understands us (9)…….. than anyone else. It’s the person you can turn to for impartial advice and a shoulder to cry on (10)…….. life gets you down.

Question IX

Some students think that of all subjects at school Maths, Literature and English are the most important ones. Do you think so? Write a passage about 120-150 words to support your ideas

ĐÁP ÁN

Question I. (1,25 điểm) Mỗi câu đúng được 0,25đ.

a. 1. D          2. B           3. D            

b. 1. B          2.A

Question II. (3,75 điểm) Mỗi câu đúng được 0,25đ.

1. B. rains/ isn’t raining

2. D. speaks/ is speaking

3. B. recycling

4. C. have met

5. B. driving

6. B. took

7. A. bought / was

8. D. talking

9. C. goes

10. C. was not invited

11. A. If I knew

12. A.the/X

13. A. to seeing

14. B. twice as much as         

15. B. X

Question III. (2,5 điểm) Mỗi chỗ đúng được 0,25đ.

1. to have / built                      2. broke / was being moved

3. doing / to answer                 4. are you all laughing/ has Roger told

 5. will have finished                                      6.stolen

Question IV. (2,5 điểm) Mỗi câu đúng được 0,25đ.

1. scientist       2. urbanized                3. uninteresting           4. participation           

5. absence    6. hopeless                               7. laziness                      8. products                 

9. contestants 10 .especially

Question V. (2,5 điểm) Mỗi câu đúng được 0,25đ.

1. They haven’t come back their homeland for over two years.

2. I asked Mai how many cars there were  in front of her/his house.

3. I wasn’t introduced to newcomers in the festival.

4. The food was so bad that the children couldn’t eat it.

5. There is no point in persuading her to join in that activity.

6. So far I have typed five pages of the essay.

7. The dog is always stealing my socks.

8. Hoa had no difficulty in translating this poem into French.

9. Let all of dirty clothes be collected  by 8 o’clock tomorrow morning.

10. No girl at school is as graceful as Mary.

Question VI. (1,25 điểm) Mỗi câu đúng được 0,25đ.

1. C ® not to trust

2. A ® such

3. D ® impolitely

4. A ® Because of

5. A ® What’s the     

Question VII. (2,5 điểm)  Mỗi câu đúng được 0,25đ.

      1. C

      2. A

       3. C

       4. C

  5. B

       6. B

      7. A

       8. B

       9. D

 10. B

Question VIII. (2,5 điểm) Mỗi câu đúng được 0,25đ.

1.things          

2. share

3.  someone

4. ups

5. result

6. as

7. get

8.  us   

9. better

10.  when

Question IX: (1,25 điểm)) – Form: 0,25 điểm           – Content: 1,0 điểm

2. Đề số 2

I. Choose the underlined part that pronounced differently from the others

1) A. honest    B. hour            C. honor          D. humour

2) A. deaf        B. beat             C. lead             D. teach

3) A. there       B. thank          C. youth          A. thirsty

4) A. fund       B. upset           C. tutor            D. rug

5) A. safe        B. mall            C. nature         D. face

6) A. option     B. information C. quention     D. invitation

7) A. choos      B. chemistry    C. character     D. child

8) A. invited    B. liked           C. ended         D. wanted

9) notice          B. grow           C. ghost           D. lost

10) like            B. wide           C. oponion      D. file

II. Put the verbs in brackets into correct tenses

1. Yester day, I (1. spend) ……………… two hours (2. do)………… the homeword.

2. The thiefs (3. catch)…………….. when the (4. leave)………….. the bank.

3. Two hors ago, Mrs Brown (5. have)………… Alice (6. take)……….. her son to the school.

4. How many times you (7. be)………… to Ho Chi Minh City?

5. The moon (8. move)……………… around th earth.

6. Next summer, my parents wil let me (9. visit)…………….. my grand father.

7. How about (10. go)……………… to the zoo?

III. Fill in the gaps with suitable prepositions

1. She went out the room………………….. saying a word.

2. The life in the countryside is changing…………. Better.

3. She was born……………… 2 o’clock …………….. 18th July.

4. Mary is thinking……………… importing fowers………….. China.

5. They are traveling……………….. the airport…………….. a bus.

6. I am afraid………………. Ghost.

7. The fight………………… deforestation is very important.

IV. Put the words in brackets into correct forms

1. Ha Long Bay is in………………… VietNam (north).

2. The wild animals are being…………………..(appear).

3. I couldn’t find any………………. between the tow picture (different).

4. She is a ……………… she sells flowers at a shop in Canada (flower).

5. Long put…………… on that towel to stop the bleeding (press).

6. The question isn’t good. It’s ………….. to ask (import).

7. His father soon died of a ……………… heart (break).

8. Don’t let the child go out because it’s……………. (wind).

9. I am going to have a……………… check-up next Monday (medicine).

10. The knife is ……………… it can cut everything (use).

V. Choose the best answer

1. I finish ………….. the book and went to bed.

A. read B. to read                    C. reading       D. reads

2. That man can tell us where …………….

A. does John live           B. is John living              C. John lives                                D. John live

3. …………… clothes do you prefer, T- shirt or pullover?

A. Which         B. What           C. Where         D. How

4. Can you …………… your paper with you when I come there, please?

A. collect         B. bring           C. get  D. take

5. Smoking is harmful …………….. your health.

A. on   B. for   D. about          C. to

6. Do you find anything …………….. there?

A. interested   B. useful          C. bored          D. easily

7. Ann is very busy these days. She has …………… free time.

A. a little         B. few C. a few          D. little

8. It’s raining very ……………

A.wet  B. badly          C. hard            D. firmly

9. A new shoppig is ……………. In my neighborhood today.

A. being opened          B. opened        C. opening       D. be opened

10. The stolen machines were ………………. a lot of money.

A. valued        B. cost C. price            D. worth

ĐÁP ÁN

I. (10 đ) Mỗi câu đúng được 1 điểm

1-D      3-A      5-B      7-D      9-C

2-A      4-C      6-C      8-B      10-F

II . (10 đ) Mỗi câu đúng được 1 điểm

 (1) spent          (3) were caught           (5) had         (7) have – been          (9) visit

 (2) doing         (4) were leaving          (6) take         (8) moves                 (10) going

III (10 đ) Mỗi câu đúng được 1 điểm

1. without                     3. at – on                                  5. to / in                         7. against

 2. for               4. of / about – from                  6. of        

IV. (10 đ) Mỗi câu đúng được 1 điểm

1. northern.

2. disappeared.

3. differences

4. florist

5. pressure.

6. unimportant.

7. broken.

8. windy.

9. medical.

10. useful.

V. (10 đ) Mỗi câu đúng được 1 điểm

1.C      2.C      3.A      4.B.            5.D

6.B      7.D      8.C      9.C             10.D

VI. (20 đ) Mỗi câu đúng được 2 điểm

1. Have you been asked for your opinion?.

2. I used to have a dog.

3. The water wasn’t warm enough for the children to swim in.

4. The doctor told me to eat more and more vegetables.

5. It must be hard to live on your salary.

6. No one in the team plays as well as Tom.

7. This book is interesting to be read.

8. It takes me half an hour to travel to work by motorbike everyday.

9. Peter said “I am not feeling well now”.

10. The boy injured in the accident is now in the hospital.

VII. (10 đ) Mỗi câu đúng được 1 điểm

1. farm ->farmer                      6. good-> better

2. mean-> means                     7. Berofe-> After

3. work-> working                  8. universityes-> universities

4. entertain-> entertainment    9. have-> has

5. Her-> His                10. hardly-> hard

VIII. (8 đ) Mỗi câu đúng được 2 điểm

1. Yes, they can.

2. To help consumers know what they are buying in a paper product.

3. No, they aren’t.

4. “Post- consumer” means the paper that you and I return to recycling centers.

3. Đề số 3

Question 1. Pick out the word whose underlined part in pronounced differently from that of the other words. (1pt)

1. a. sight                     b. lion                         c. child                         d. children

2. a. years                    b. hands                       c.shops                        d. signs

3. a. manure                 b. measure                   c. pasture                     d. adventure

4. a. children               b. chance                     c. change                     d.mechanic     

5. a. takes                    b. inches                      c. oranges                    d. houses

6. a. played                  b. performed                c. showed                    d. acted           

7. a. pays                     b. says                         c.  plays                       d. stays

8. a. buffalo                 b. lunch                       c. summer                   d. sugar

9. a. went                     b. helpful                     c. American                 d. listen

10. a see                      b. seat                          c. several                     d. sure        

Question 2/ Supply the correct verb tense/ form of the verbs. (2ps).

1. We (not/ see)…………………………..him since he left school.

2. If the weather (be)………………………..nice tomorrow, we will go sailing.

3. Look ! Our new teacher (come)…………………………………………………..

4. We enjoy (collect)…………………..………………..stamps for our club.

5. I (not/ go)………………………………..……………..to the movies last Sunday.

6. Ba (take)………………………….a shower at 8 o’clock last night.

7. The house . . . . . . . . . . . . . . . . on that hill is very old. (build)

8. Coffee . . . . . . . . . . . . . . from Brazil. (export)

9. My friend  . . . . . . . . . . …………….. . . a letter when I came. (write)

10. She’d rather . . . . . . . . . . . . . bananas than apples. (eat)

11. When were those potatoes . . . . . . . . . . . . . . . ? (plant)

12. Mr Green wanted his son . . . . . . . . . . . . . .an engineer. (be)

13. She had her sister. . . . . . . . . . . . . the dishes. (wash)

14. He told his daughter . . . . . . . . . . . . . . . . his shirt. (mend)

15. How fast  (she/ drive)………………………..when the accident happened?

16. Mary and John are neighbors. They ( know) ………………each other for a long time.

17. I haven’t met him since he ( move ) ………………………..….to Ho Chi Minh City.

18. This is the first time I (be)………………………………. to Ha Noi.

19. His doctor advised him ( give)……………………………….. up smoking.

20. It’s high time we (tell)…………………………him about that.

Question 3/ Rewrite the following sentences (2ps)

1. Nam is very young. He can’t drive a car.

=> Nam is……………………………………………………………………………………..

2. Does your country export rice to the USA ?

=> Is rice……………………………………………………………………………………….

3. My father often smoked 20 cigarettes a day but now he doesn’t smoke anymore.

=> My father used………………………………………………………………………….

4. “ Can you give me the pen ?” Lan said.

=> Lan asked ………………………………………………………………………………

5. They last visited me 5 years ago.

=> They haven’t……………………………………………………………………………

6. They have studied computer for two years.

=> They started…………………………………………………………………………….

7. Was the steam engine invented by James Watt?

=> Did James Watt………………………………………………………………………?

8. “ Do you like this chocolate factory?” the foreman asked.

=> The foreman asked if I ……………………………………………………………

9. They have to take the tourists to the hotel before noon.

=> The tourists…………………………………………………………………………

10. She is too weak to carry this box.

=> He isn’t……………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Question 1. Pick out the word whose underlined part in pronounced differently from that of the other words. (1pt)

1.  d

2. c

3. a

4. d

5. a

6. d

7. b

8. d

9. d

10. d

Question 2/ Supply the correct verb tense/ form of the verbs. (2ps).

1. haven’t seen

6. was taking

11. planted

16. have known

2. is

7. built

12. to be

17. moved

3. is coming

8. is exported

13. washed

18. have been

4. collecting

9. was writing

14. to mend

19. to give

5. didn’t go

10. eat

15. was she driving

20. told

Question 3/ Rewrite the following sentences (2ps)

1. Nam is not old enough to drive a car/ Nam is too young to drive a car.

2. Is rice exported to the USA by your country?

3. My father used to smoke 20 cigarettes a day.

4. Lan asked me to give her the pen.

5. They haven’t visited me for 5 years.

6. They started studying (to study) computer two years ago.

7. Did Jame Watt invent the steam engine?

8. The foreman asked if I likes that chocolate factory.

9. The tourists have to be taken to the hotel before noon.

10. He isn’t strong enough to carry this box.

Question 4/ Supply the correct form of the words.(2 ps)

1. neighborhood

6. celebrations

11. natural

16. speech

2. carefully

7. pronunciation

12. residents

17. voluntary

3. strongly

8. historical

13. lengthen

18. worldwide

4. dangerous

9. life

14. choice

19. encourages

5. comfortable

10. writer

15. wisdom

20. steamer

Question 5/ Fill in each numbered blank with a suitable word (1pts)

1. more

2. for

3. there

4. so

5. can

6. in

7. each

8. has

9. be

10. where

Question 6/ Fill in each blank with a suitable preposition. (1pt)

1. to

2. for

3. on

4. at

5. at

6. with

7. to

8. between

9. up

10. for

4. Đề số 4

I. Select A, B, C or D only to indicate the word whose bold and underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. looked                B. watched                  C. stopped                   D. carried

2. A. bath                    B. father                      C. theater                    D. health

3. A. danger                B. angry                      C. language                 D. passage

4. A. whole                 B. when                       C. where                     D. while

5. A. improvement      B. equipment              C. comment                D. development

II. Choose the correct word or phrase underlined to complete each of the following sentences.

1. My mother is (enough/ too/ so/ very) tired to cook tonight

2. They haven’t seen each other (since/ for/ at/ in ) Christmas.

3. Alexander Graham Bell invented the (washing machine/ computer/ television set/ telephone).

4. Mr Hoang is used (eat/ to eat/ to eating/ ate) no thing before going to work

5. Tim saw his friends while he (cross/ was crossing/ is crossing/ crossed) the street.

6. He asked me (if I have/ whether I have/ if I had/ whether I have had) a driving licence .

7. Cool the burn immediately (so as/ so that/ in order to/ because) to minimize tissue damage.

8. She promises she (is/ be/ has been/ will be) back in about ten minutes.

9. This project (is carried out/ will carried out / carries out/ will be carried out) next month.

10. I saw him (watering/ water/ is watering/ to water) the flowers in the garden.

11. Angkor Wat is the (large/ largest / larger/ most largest ) temple in the world.

12. In the rice – cooking festival, a fire is made in the (modern/ new/ traditional/ old time) way.

13. Hoa told me that she (is / was/ were/ had been) hungry.

14. It (sounds/ hears/ says/ listens) interesting. How does it work ?

15. It isn’t good for children (to eat/ eating/ for eating/ eat) too many sweets.

III. Choose the best option A, B, C or D to complete the following questions

6. She went to market without ____________ anything.

A. buy                            B. to buy                  C. bought                    D. Buying

7. ____________  she plays the piano!

A. How well                B. How good               C. What well                D. What good

8. The new shopping mall is quite ____________ the present shopping area.

A. different from         B. the same                  C. like to                                D. similar

9. There were _________________ flowers that I couldn’t dicide what to buy.

A. so many                  B. so few                     C. so little                    D. so much

10. Of my parents, my father is _________________

A. the stricter              B. the strictest C. strict                       D. stricter

ĐÁP ÁN

Câu I  : 4,5 điểm ( Mỗi câu đúng 0,3 đ )

1. too

2. since

3. telephone

4. to eating

5. was crossing

6. if I had

7. so as

8. will be

9. will be carried out

10. watering

11. largest

12. traditional

13. was

14. sounds

15. to eat

Câu II: 2,5 điểm (Mỗi câu đúng 0,25 đ)

1. is           2. went                  3. became                 4. has been               5. was

6. has written          7. gets             8. has           9. moved          10. live / are now living

Câu III : 3,0 điểm ( Mỗi câu đúng đạt 0,3 đ ):  

1. She studies English so as to improve her knowledge.

2. I haven’t gone / been to Ho Chi Minh for 6 years.

3. A visitor asked Lan where the post office was.

4. Would you mind lending me your ruler?

Or : Would you mind if I borrowed your ruler?

5. It took us five hours to get to Lon don.

6. I am going to have my piano tuned tomorrow.

7. Nam is always forgetting his homework.

8. I was given a very nice watch yesterday.

9. We’d rather you didn’t smoke.

10. Toan advised Minh not to believe him.   

 Câu IV : 2,5 điểm ( Mỗi câu đúng đạt 0,25 đ ):  

1. on                2. in                  3. from                     4. about                     5. in

6. for                7. with               8. off                       9. atr                         10. down

Câu V : 3,0 điểm ( Mỗi câu  đúng đạt 0,3 đ ):  

1. instructions

2. comfortable

3. friendly

4. interesting

5. mountainous

6. actress

7. florist

8. beautiful

9. unsuitable

10. perormed

Câu VI : 2,5 điểm ( Mỗi đáp án đúng đạt 0,25 đ )

1. b. ivented

2. a. from

3. c. cut down

4. d. by

5. a. up

6. b. mixed

7. c. made

8. d. copies

9. b. Replaced

10. serious

Câu VII : 2,0 điểm : Giám khảo căn cứ vào bài viết về kỳ nghỉ của học sinh để chấm, bài viết sử dụng thì quá khứ là cơ bản. 

5. Đề số 5

I/- Choose the word that has the underlined, bold part pronounced differently from the rest.

1, A. honest     B. hour            C. honor          D. humour

2, A. deaf        B. beat             C. lead             D. teach

3, A. there       B. thank          C. youth          A. thirsty

4, A. fund       B. upset           C. tutor            D. rug

5, A. safe         B. mall             C. nature         D. face

6, A. option     B. information C. quention     D. invitation

7, A. school     B. chemistry    C. character     D. child

8, A. invited    B. liked           C. ended         D. wanted

9, notice          B. grow           C. ghost           D. lost

10, like                        B. wide           C. oponion      D. file

II/- Grammar and vocabulary: Choose the best answer for each sentence. (10pts)

1,It’s dangerous…………..and to drive fast.

A .swim                       B. to swim                   C. swimming               D. swam

2,When I …….home, my mother…….. a big cake.

A.came/making                                               C. came/was making

B.come/make                                                  D. was coming/make

3,Do you mind if I………..your computer for an hour?

A.used                         B. use                          C. am using                 D. have used

4,She arrived early………….order to get a good seat.

A.on                            B. in                            C. out                          D. at

5,The radio was…………by Tim yesterday.

A.repaired                   B. repairing                 C. repair                      D. repairs

6,I prefer the city………..the countryside.

A.or                             B. from                        C. to                            D. and

7,The man…………..by the window is my uncle.

A,stands                      B. standing                  C. stand                       D. stood

8, They’re getting married _____________ the end of June.

           A. on                            B. in                            C. at                            D.during

9, I’m sorry but you have to cook dinner _____________

           A. alone you                 B.himself                     C. yourself                  D.on you

10, You use a _______________ to cook rice.

       A. steamer                        B. rice cooker              C. saucepan                 D. frying pan

ĐÁP ÁN

I/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1-D      3-A      5-B      7-D      9-D

2-A      4-C      6-C      8-B      10-C

II/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1.C      2.C      3.B      4.B.            5.D

6.B      7.B      8.C      9.C              10.C

III/ Mỗi đáp án đúng 2 điểm.

1, to keep himself warm at night.

2. to make smoke signals

3. small fires hung in wire bastkets from post.

4. 12 hours.

5. the clock would be slow.

IV/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1)Franco told he watched the football game every Sunday.

2)They told her friend she had already made plans to do something else.

3) Those building were built in 2001.

4)English was spoken at the meeting.

5) Tom wrote that letter.

6) Does Mr Green mend this bladder?

7) What an intelligent girl!

8) That kitchen is bigger than this living-room.

9) Khanh advised Huy to take a break.

10) It’s the first time we met such a famous singer.

V/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1-boring                       2-the largest                3-performance             4-florist

5-colourful                  6-excited                     8-success                                 8-favourite

9-celebrate           10-noisy

VI/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

 (1) spent          (3) were caught           (5) had         (7) have – been          (9) visit

 (2) doing         (4) were leaving          (6) take         (8) moves                 (10) going

VII/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1. without                     3. at – on                                  5. to / in                         7. against

 2. for               4. of / about – from                  6. of        

VIII/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1, countries

2,study

3, language

4,subjects

5,Autralia

6, French

7,adults

8, useful

9, books

10, newspapers

IX/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1-B                  2-A                  3-B                  4-B                 

5-C                  6-B                  7-B                  8-C            9- A               10- C

X/ Mỗi đáp án đúng 1 điểm.

1 about            2 . came           3 . ago 4 . the                          5 . growing

6. Indians        7. thank           8. for               9. different                  10. celebrate

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa Dũng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Lê Trung Đình
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nghĩa An

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button