Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Bé

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Bé đã được Quà Yêu Thương biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề học sinh giỏi phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGUYỄN VĂN BÉ

1. Đề số 1

I. Give the correct form of verbs given:

1. If he saves up, he soon (be able) …………….. to afford a new car.

2. What a mess! Duc’ toys (not put) …………………… away.

3. If you feel like (stay) …………… with us, just send us a fax.

4. My sister and I (stay) ……….. at our grandparents when we (meet) ……….   our great grand aunt for the first time.

II. Multiple choice:

1. He ……………… the office when I arrived.

a. was leaving  b. has left                    c. should leave d. leaves

2. He tried to prevent the cat …………… running into the road.

a. to                             b. from            c. against                     d. for

3. Listen to what I am saying, ……………………….?

a. don’t you                 b. do you                     c. did you                    d. will you

4. The pencil ………….. I write is made in China.

a. with which  b. by which                 c. which                       d. that

5. I’d rather you … at home tonight.

a. stay                          b. to stay                      c. stayed                      d. staying

6.These houses……100 years ago.

a. are built                   b.built                          c. were built                d. build

7.My family has decided….. Da Lat in the summer.

a. to visit                     b. visit                         c.visited                       d. visits

8. If he ….. hard, he will fail the final exam.

a. works                       b. doesn’t work            c. didn’t work  d. worked

9. I don’t know how to drive this car. I wish I ………………….. it.

a. could drive  b. drive                        c. can                           d. will drive

10. How ………………. is your house from here?

a. many                        b. much                       c. long             d. far

11. He thinks we’ve invited too many guests, but I say the more the __. 

A. nicer                B. happier               C. merrier               D. greater 

12. John has taken ___ swimming as he wants to keep fit. 

A. up                    B. on                       C. in                        D. off 

13. You smell awful! It’s about time you ___ a bath. 

A. have                 B. will have             C. had                     D. to have 

14. Lack of funds prevented him ___ with his studies. 

A. to continue       B. with continuing C. continue D. from continuing 

15. Is she a friend of ___ ? 

A. yours                B. you                     C. your                   D. you’re 

IV. Rewrite the following sentences:

1. Barbara cooks better than Mike does.

 Mike doesn’t __________________________________ .

2. She asked, “How many Japanese students are there in your class, Tom?”

 She asked Tom ________________________________ .

3. Julia has been working for this company for six years.

 Julia started ___________________________________ .

4. I don’t find it difficult to get up early in the morning.

I am used ……………………………………………………………………….

5. Larry didn’t buy the shirt because she didn’t have enough money.

If Larry …………………………………………………………………………………..

KEYS

I.

1. is                             

2. being entered

3. has been/ started/ teaching/ moved

4. was built                 

5. worked

II. 

1. b

2. c

3. d

4. c

5. a

6. b

7. c

8. b

9. d

10. c

III.

1. B

2. D

3. B

4. D

5. D

IV.

1. Jack Lodon’s life and writings are thought by many (people) to represent American love of adventure.

2. Jack London was born in San Fracisco in 1876.

3. He quit/ quitted school when he was 14 and became a sailor/ to become a sailor.

4. He traveled a good great deal during his short lifetime.

5. He traveled to maney places in Europe , the US and the Far East.

2. Đề số 2

I. Give the correct form of verbs given:

1. If he saves up, he soon (be able) …………….. to afford a new car.

2. What a mess! Duc’ toys (not put) …………………… away.

3. If you feel like (stay) …………… with us, just send us a fax.

4. My sister and I (stay) ……….. at our grandparents when we (meet) ……….   our great grand aunt for the first time.

II. Multiple choice:

1. He ……………… the office when I arrived.

a. was leaving  b. has left                    c. should leave d. leaves

2. He tried to prevent the cat …………… running into the road.

a. to                             b. from            c. against                     d. for

3. Listen to what I am saying, ……………………….?

a. don’t you                 b. do you                     c. did you                    d. will you

4. The pencil ………….. I write is made in China.

a. with which  b. by which                 c. which                       d. that

5. I’d rather you … at home tonight.

a. stay                          b. to stay                      c. stayed                      d. staying

6.These houses……100 years ago.

a. are built                   b.built                          c. were built                d. build

7.My family has decided….. Da Lat in the summer.

a. to visit                     b. visit                         c.visited                       d. visits

8. If he ….. hard, he will fail the final exam.

a. works                       b. doesn’t work            c. didn’t work  d. worked

9. I don’t know how to drive this car. I wish I ………………….. it.

a. could drive  b. drive                        c. can                           d. will drive

10. How ………………. is your house from here?

a. many                        b. much                       c. long             d. far

11. He thinks we’ve invited too many guests, but I say the more the __. 

A. nicer                B. happier               C. merrier               D. greater 

12. John has taken ___ swimming as he wants to keep fit. 

A. up                    B. on                       C. in                        D. off 

13. You smell awful! It’s about time you ___ a bath. 

A. have                 B. will have             C. had                     D. to have 

14. Lack of funds prevented him ___ with his studies. 

A. to continue       B. with continuing C. continue D. from continuing 

15. Is she a friend of ___ ? 

A. yours                B. you                     C. your                   D. you’re 

IV. Rewrite the following sentences:

1. Barbara cooks better than Mike does.

 Mike doesn’t __________________________________ .

2. She asked, “How many Japanese students are there in your class, Tom?”

 She asked Tom ________________________________ .

3. Julia has been working for this company for six years.

 Julia started ___________________________________ .

4. I don’t find it difficult to get up early in the morning.

I am used ……………………………………………………………………….

5. Larry didn’t buy the shirt because she didn’t have enough money.

If Larry …………………………………………………………………………………..

KEYS

I. 

1. will soon be able                            

2. haven’t been put

3. staying                    

4. were staying/ met               

5. taught/ begin

II.

1. a 

2. b

3. d

4. a

5. c

6. c

7. a

8. b

9. a

10. d

 III.

1. c

2. c

3. a

4. b

5. a

IV.

1. Mike doesn’t cook as well as Barbara (does).

2. She asked Tom how many Japenese students there were in his class.

3.Julia nstarted working for this company six years ago.

4. I am used to getting up late early in the morning.

5. If Larry had had enough money, she would have bought the shirt.

3. Đề số 3

I. Give the correct form of verbs given:

1. I’m sorry. I (not finish) …..this work yet.

2. Poems as well as play (write) ………… by William Shakespeare.

3. How many times you (be) …. to Van Mieu?

4. They like (chat) ……… . They use the Internet very often.

5. I (have) ………. a phone call while I (surf) …………… the wed yesterday.

II. Multiple choice:

1. In recent years, more and more people _____for things with credit cards.

A. pay             B. paid                       C. are paying               D. have been paying

2. What people__Benetton stores is that the quality is always high.

A. like             B. like very much        C. like about               D. like a lot

3. Paolo would like to ____by the time he is 40.

A. travel          B. be traveling            C. be going to travel D. have traveled

4. Poverty is a problem in many cities_____whole families can only afford to live in one room.

A. when           B. where                      C. even                        D. if

5. The world would be a better place if everyone showed______cooperation as John.

A. as much      B. so much                  C. too much                D. much

6. He turned on the TV, ______I thought was rather surprising.

A. and             B. so                            C. that                         D. which

7. My car would not start, _______Jenny’s started immediately.

A. whereas      B. though                    C. however                  D. nevertheless

8. They stayed for hours, which I was very _______ .

A. annoyed      B. annoyed about        C. annoying                 D. annoying me

9. That was a very strange question _____ .

A. you ask       B. you are asking        C. for asking D. to ask

10. ____a movie to be entertaining, it has to have an interesting story.

A. So that        B. In order that            C. In order for             D. In order to

III. Sound:

1. a. garbage               b. standard                 c. solar                        d. lunar 

2. a. covered                b. installed                   c. described                 d. decorated

3. a. chopstick             b. charity                     c. children                   d. Christmas 

4. a.     celebrate          b. plumber                   c. bulb                         d. blanket 

5. a.     energy             b. generous                  c. category                   d. suggest 

IV. Rewrite the following sentences:

1. Would you please give me a hand?

 Would you mind ___________________________ ?

2. I can’t understand him because he speaks so quickly.

 If he didn’t_________________________________ .

3. Although he took a taxi, he arrived late for the concert.

 In spite of _________________________________ .

4. The suitcase is so heavy that I can’t carry it.

 It is such ___________________________________ .

5. People say that he is an excellent footballer.

 He is _______________________________________ .

KEYS

I. 

1. haven’t finished      

2. were written           

3. have you been

4. chatting                  

5. had/ was surfing

II.

1. d

2. c

3. d

4. b

5. a

6. d

7. a

8 b

9. d

10. c

 III.

1. a

2.d

3. d

4. b

5. c

IV. 

1. Would you mind giving me a hand?

2. If he didn’t speak so quickly, I could understand him.

3. In spite of taking a taxi, he arrived late for the concert.

4. It is such a heavy suitcase that I can’t carry it.

5. He is said to be an excellent footballer.

4. Đề số 4

I. Give the correct form of verbs given:

A. -John ….. (1. lose) his job last month and since then he ….. (2. be) out of work.

– Do you know why he ….. (3. lose) his job?

– Because he ….. (4. be) very rude to his boss.

B. Yesterday morning, when I ….. (1. arrive) at the airport, Sophie ….. (2. wait) for me. She ….. (3. wear) a pink dress and ….. (4. look) very pretty.

II. Multiple choices:

1. Mark Twain was born in Missouri _____ (on / for / in) 1835.

2. Fresh air is _____ (of / about / in) great use to our health.

3. He won’t pass the exam _____ (if / unless / or) he works hard.

4. My father often goes to church _____ (with/ at / on) Sundays.

5. Surfing is one way _____ (of / at/ on) spending free time in Australia.

6. They are the children ______ (whose / who / whom) won the match yesterday.

7. Tom has been living here _____ (for/since/ in) six years.

8. We would go camping _____ (although/ if / but) the weather were fine.

III. Sound:

1. 

A. sound 

B. touch 

C. dow

D. account 

2. 

A. design 

B. preserve 

C. basic 

D. physical 

3. 

A. occupation 

B. occasion 

C. shake 

D. miraculous 

4. 

A. concerned 

B. received 

C. attached 

D. concealed 

5. 

A. teacher 

B. clea

C. reason 

D. mea

IV. Rewrite the following sentences:

1. The remark was so unexpected that she didn’t know what to say.

 It was …………………………………………………………………………………………………. 

2. You’re the worst guitarist in the world. 

 No one ……………………………………………………………………………………………….. 

3. It was a waste of time writing that letter. 

 I needn’t ……………………………………………………………………………………………… 

4. “Let’s check everything once more,” said the man in chief. 

 The man in chief suggested …………………………………………………………………… 

5. Although the fish appears to be harmless, it is quite dangerous. 

 Contrary ……………………………………………………………………………………………… 

6. The students really appreciate the teacher’s sense of humor. 

 What ………………………………………………………………………………………………….. 

7. It is acknowledged that Vietnam had a complete control over SARS from a very early stage of the epidemic.

 Vietnam is …………………………………………………………………………………………… 

………………………………………………………………………………………………………….. 

8. He didn’t remember anything about it, and neither did she. 

 He forgot …………………………………………………………………………………………….. 

9. We couldn’t have managed it if our father hadn’t encouraged us. 

 If it …………………………………………………………………………………………….. 

10. I wish I had applied for that job. 

 It is a ………………………………………………………………………………………………….. 

KEYS

I.

A

1. lost

2. has been

3. lost

4. was

B

1. arrived

2. was waiting 

3. was wearing

4. looked

II. 

1. in

2. of

3. unless

4. on

5. of

6. who

7. for

8. if

III.

1. B. touch

2. C. basic

3. D. miraculous

4. C. attached

5. B. clear

IV.

1. It was such an unexpected remark that she didn’t know what to say.

2. No one in the world plays the guitar as badly as you (do).

3. I needn’t have written that letter.

4. The man in chief suggested checking everything once more.

5. Contrary to its harmless, the fish is quite dangerous.

6. What the students really appreciate is the teacher’s sense of humor.

7. Viet Nam is acknowleged to have had a complete control over SARS from a very early stage of the epidemic.

8. He forgot everything about it, and so did she.

9. If it hadn’t been for my father’s encouragement, we couldn’t have managed it.

10. It is a pity (that) I didn’t apply for that job. 

5. Đề số 5

I. Give the correct form of verbs given:

1. She (leave) .school last year. Since then she (work) … as a waitress at a local pub.

2. They felt tired and hungry, so they (sit) …………… down under a tree and (rest) …………..  for lunch.

3. Let’s (get) …… the house (clear) …………. up before he arrives.

4. Last year we (install) …………. ordinary light bulbs in our house, but now we (use) ……………… energy-saving ones.

5. A: In your places, I (a. go) ………….  by air.

    B: If I (b. have) ……………… enough money, I (c. take) …………… your advice.

II. Multiple choices:

1.You will not succeed …………………….. working hard.

a. unless                       b. without                    c. if                              d. although

2. It was raining very …………. so I took my umbrella.

a. wet                          b. badly                       c. hard                         d. firmly

3. I ………….. do that if I were you.

a. won’t                       b. shan’t                      c. wouldn’t                  d. don’t

4. You may borrow as many books as you like provided you show them to …………… is at the desk.

a. who                         b whom                       c. whoever                   d. which

5. I wish you …………. stop interruting me whenever I speak.

a. did                           b. would                      c. might                       d. will

6. I wish I …….. more about the logistics of the expedition.

a. would know            b. knew                       c. know                       d. can know

7. The little girl …………. when she fell.

a. hurt himself             b. hurt herself              c. has hurt                    d. hurt

8. Listen to what I am saying, ……………………….?

a. don’t you                 b. do you                     c. did you                    d. will you

9. ……………… this medicine, and you’ll be well again.

a. Have                        b. Drink                       c. Eat                           d. Take

10. Yoko feels ……………… again after her illness but she still cannot work …………. .

a. strong/ hardly          b. strongly/ hard          c. strongly/ hardly       d. strong/ hard 

III. Sound:

1. a.  pull                     b. erupt                       c. trust                        d.thunder                    e. junkyard 

2. a. mineral                 b. tidal                        c. sight                        d. describe                   e. divide

3. a. exist                     b. public                      c. despite                     d. mineral 

4. a. chopstick             b. charity                     c. children                   d. Christmas 

5. a. sound               b. touch                       c. down                        d. account 

IV. Rewrite the following sentences:

1. The story was very interesting to me.

 I was ______________________ .

2. Your writing is so small that I can’t read it. 

 Your writing is not ___________ .

3. Learning English is necessary. 

 It is ________________________ .

4. We will go there unless it rains. 

 If it ________________________ .

5. The man couldn’t speak. He was so surprised.

 The man was too______________ .

KEYS

I. 

1. left/  has been working(has worked)

2. sat/ rested

3. get/ cleared

4. installed/ use(are using)

5. A. would go

    B. had/ would take

II. 

1. b

2. c

3. c

4. c

5. b

6. b

7. b

8. d

9. d

10. d

III.

1. a

2. a

3. c

4. d

5. b

IV.

1. I was very interested in the story.

2. Your writing is not large enough for me to read.

3. It is necessary to learn English.

4. If it doesn’t rain, we will go there.

5. The man was too surprised to speak.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Bé. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Rạng Đông
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Bình Lợi Trung

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button