Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Quảng Phú

Dưới đây là Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Quảng Phú. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề học sinh giỏi để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi học sinh giỏi. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS QUẢNG PHÚ

1. Đề số 1

Part A: PHONETICS (5 points)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in the same line. (3 pts)

1. A. awful                  B. show                       C. wonderful               D. drawing     

2. A. watched             B. cooked                    C. finished                  D. managed

3. A. too                      B. food                        C. blood                      D. soon

II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest in the same line.

1. A. cover                  B. injection                  C. condition                            D. contact

2. A. weather              B. typhoon                  C. highland                             D. ladder

Part B: GRAMMAR(10pts)

Put the verbs in the brackets in the correct form/tense

1. John and I……..(be) pen-pals for nearly three years.

2. Don’t make so much noise. I….(study).

3. My sister…..(brush) her teeth twice a day.

4. Nam is living far from his home now. He wishes he ….(visit) his family.

5. To avoid……(reconignize), the film star wore dark glasses.

6. Unless you are more careful, you…..have an accident.

7. If I were….(know) his address, I’d give it to you.

8. My bicycle isn’t here anymore. It……(steal).

9. It suddenly…….(pour) with rain while we (go) to the beach.

Part C: MULTIPLE-CHOICE (10pts)

Choose the best option to complete the sentences below.

1. Listen carefully. I’m going to give you …..advice

A. a few                                  B. some                       C. few             D. little           

2. She spoke quietly to him…….nobody else could hear a word.

A. because                   B. if                             C. although     D. so that

3. How many people took part……the contest?

A. in                            B. from                        C. with            D. to

4. The bed…..I slept in was very soft.

A. which                                 B. where                      C. who            D. whom

5. Take the number 7 bus and get……at Forest Road.

A. up                           B. down                      C. outside                    D. off

6. I always enjoy…….very much.

A. me                          B. myself                     C. mine                        D. I

7. Could you pass me……parcel next to you?

A. a                             B. an                            C. the                          D. no article

8. Nobody called on the phone,……?

A. did he                                 B. didn’t he                 C. did they                  D. didn’t they

9. Helen:  “Congratulation!” Jane:- “……..”

A. You are welcome. B. What a pity.            C. Thank you. D.  I’m sorry.

10. We didn’t……..to the station in time to catch the train.

A. get                          B. reach                       C. arrive                      D. make

Part D: WORD FORMATION (5 pts)

Put the verbs in the brackets in the right form.

1. That company has 2,000                                                                             EMPLOY                                     

2. Conservationists………………that we should preserve the tropical rainforests in the word.                                                                                                                  BELIEF

3. She is ……..than her elder sister.                                                   LAZY

4. He looked at me……………..when I interrupted him.                  ANGRY

5. The weather was wonderful, so we had a very….holiday              PLEASE

Part E: READING (15pts

I.     Read the passage below and choose the best option to fill in the blanks (10pts)                                      Jeans are very popular with young people all…(1)…the world. Some people say that jeans are the “Uniform” of……(2) . But they haven’t always been popular. The story of jeans started……(3)… two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth…(4)…in Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman…(5)…. California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. ……(6)…they were so strong, “Levi’s pants’ became….(7) with gold miners; farmers and cowboys. Six years……(8)…, Levis began making his pants with blue cotton…..(9)..called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began…(10)……..jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in                        B. on                           C. over                       D. about

2. A. youth                  B. young                     C. younger                  D. youngest

3. A. lots                     B. much                       C. most                        D. almost

4. A. make                   B. makes                     C. making                    D. made

5. A. in                        B. on                           C. at                            D. with

6. A. Although            B. But                         C. Because                  D. So

7. A. famous               B. popular                   C. good                       D. wonderful

8. A. late                     B. later                        C. latest                       D. last

9. A. cloth                   B. clothing                  C. cloths                      D. clothes

10 A. wear                  B. wearing                   C. wore                       D. worn

II. Read the passage below and choose the best option to complete the sentences (5pts)

Every day of the year throughout the world, about twenty million paper bags and newspapers are screwed and thrown away.

Making paper requires a lot of wood pulp and the work of millions of workers. Many countries have had plans to recycle waste paper to save money and labor. In the countries where there is the cooperation of the public, paper mills recycle as much as sixty percent of waste paper. Their simple work is to take away newsprint, twelve trees can be saved. We can insist that the more paper people save, the more trees are preserved.               

1…………… is used for making paper.

A. Paper bag   B. Newspaper             C. Wood pulp              D. Waste paper

2. To save money and labor, many countries…………..

A. encourage people to use less paper

B. have plans to recycle waste paper

C. persuade people not to cut down trees

D. make plans to produce pulp

3. How much waste paper do paper mills recycle?

A. 6%              B. 16%                                    C. 60%                                    D. 66%

4. The word “it”in line 7 refers to………. .

A. wool pulp   B. waste paper             C. newsprints              D. ink

5. Which of the following sentences is not TRUE?

A. Millions of paper bags are thrown away everyday.

B. making paper requires a lot of labor.

C. One ton of recycled paper saves twelve trees

D. People plant more trees in order to make more paper.

Part F: WRITING (15pts)

I. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same (5pts)

1. “Can you lend me your pen, Jane?, said Peter.

Peter asked………………………………………

2. She started working as a secretary five years ago.

She has…………………………………………….

3. We grew those trees ten years ago.

Those trees………………………………………….

4. No one in the group is younger than Mai.

Mai is…………………………………………………

5. The luggage is too heavy for her to carry.

The luggage is so……………………………………….

II. Use the words and phrases below to make complete sentences (5pts)

1. Noise/traffic/prevented/me/go to sleep.

2. My father/use/smoke/when/he/young

3. It/five years/peter and Jane/move/ London

4. His brother/enjoy/fish/lake.

5. you/clean/the glass windows/yet?

III. Rearrange the words to make complete sentences (5pts)

1. I/the/enjoyed/really/firework/displayed/which/on/was/ National Day.

2. the/not free/to/I/so/today/we/can’t/go/beach/am.

3. Jim/ in/ evening/on Monday/Singapore/ arrived

4. you/do/grammar/grammar/exercises/books/should/more/in.

5. why/we/stay/don’t/an/English/with/family?

ĐÁP ÁN

Part A: PHONETICS (5pts)

I. 1C                2D                   3C

II. 1A              2B

Part B: GRAMMAR (10pts)

1. have been

2. am studying

3. brushes

4. visited/could visit

5. being recognized

6. will have

7. to know

8. has been stolen

9. poured/were going

Part C: MULTIPLE-CHOICE (10pts)

1B                   2D                   3A                   4A                   5D                                                      

6B                   7C                   8C                   9C                   10A

Part D: WORD FORMATION (5pts)

1. employees

2. believe

3. lazier

4. angrily

5. pleasant

Part E: READING (15pts)

I.

1C                   2A                   3D                   4D                   5A                                                      

6C                   7B                   8B                   9A                   10B

II.

1C                   2B                   3C                   4B                   5D

Part F: WRITING (15pts)

I.

1. Peter asked Jane if she could lend him her pen

2. She has worked/ has been working as a secretary for five years.

3. Those trees were grown (by us) ten years ago.

4. Mai is the youngest in the group.

5. The luggage is so heavy that she cannot/can’t carry it.

II.

1. The noise of the traffic prevented me (from) going to sleep.

2. My father used to smoke when he was young.

3. It’s five years since Peter and Jane moved to London.

4. His brother enjoys fishing in the lake.

5. Have you cleaned the glass windows yet?

III.      

1. I really enjoyed the firework which was displayed on the National Day.

2. I am not free today, so we can’t go to the beach.

3. Jim arrived in Singapore on Monday evening.

4. You should do more grammar exercises in grammar books.

5. Why don’t we stay with an English family?

2. Đề số 2

I: Give the correct form of verbs in brackets:

1. Listen to these students! What language they (speak) …..?

2. What you (do) …. If you had a lot of money?

3. Did you advise Jane (join) …… in the Vietnamese speaking contest?

4. Who (carry) ….. your bag when you climb Mount Phanxipang?

5. In Viet Nam, it (not snow) ….. in winter except for Sa Pa and Lang Son.

6. We (always/ make) ………. to work hard by our parents.

7. Their gradparents prefer (watch) …. basketball to (play) ….. it.

8. My friends (wait) ……. for me when I got to the stadium.

9. Nothing (do) …….. since he moved here.

10. To avoid (attack) …… again, the milionaire hired some guards.

II Choose the best answer:

1. When ….. a dictionary, you need to be able to understand the symbols and the abbreviations it contains.

a. using                        b. having used             c. to use                       d. use

2. How can I know …. book is yours? They are so alike.

a. what            b. which                                  c. this                           d. the

3. …… Paul brings the money for lunch, we’ll go right down the cafeteria.

a. Since                        b. Now that                             c. As soon as   d. Until

4. If I …. you, I …… some rest before the game tomorrow.

a. am/will take    b. was/ would take    c. would be/ would take   d. were/ would take

5. You’ve never been to Nha Trang, …..?

a. Have you                 b. haven’t you              c. you have                  d. you haven’t

6. She will visit us as soon as she arrives ….. Thai nguyen City.

a. at                             b. in                                         c. on                            d. to

7. The smaller  the room is, the ….. furniture it needs.

a. fewer                       b. smaller                                 c. less                           d. more

8. Who is the …. of the three girls?

a. pretty                       b prettier                                  c. more pretty  d. prettiest

9. The secretary to ….. I talked didn’t know where the meeting was.

a. whom                      b. which                                  c. that                          d. who

10. I have to be present at eight o’clock and so ……. .

a. are you                    b. do you                                 c. have you                  d. you do

III Combine these pairs of sentences, using the cue words:

1. The road was very busy. We couldn’t drive fast. (so)

2. The woman seems very lonely. Her husband and children are away.(whose)

3. I recently went back to the school. I studied at that school.(where)

4. The coffee was very bitter. My wife couldn’t drink it.(too)

IV. Sound:

1 A. hear                     B. clear                        C. bear                         D. ear

2 A. heat                      B. great                       C. beat                         D. beak

3 A. blood                   B. pool                        C. food                        D. tool

4 A. university            B. unique                     C. unit                         D. undo

5 A. mouse                  B. could                       C. would                     D. put

ĐÁP ÁN

I.

1.are they speaking                 2. would you do

3. to join                                  4. will carry

5. doesn’t snow                       6. are always made

7. watching/ playing                8. were waiting

9. has been done                     10. being attacked

II.

1. a

2. b

3. c

4. d

5. a

6. b

7. c

8. d

9. a

10. b

III.

1. The road was so busy tha we couldn’t drive fast.

2. The woman whose hucband and children are away seems very lonely.

3. I recently went back to the school where I studied.

4. The coffee was too bitter for my wife to drink.

IV.

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

3. Đề số 3

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest (5 pts).

1.

A. hour           

B. honor      

C. honest

D. how

2.

A. empire

B. bridge              

C. liberty

D. pyramid

3.

A. cave

B. statue               

C. bay

D. ancient

4.

A. believe

B. field

C. science

D. movie

5.

A. required

B. opened

C. plugged

D. worked

II. Choose the best answer for each of the following sentences (10 pts).

1. She was very sad   ______ good marks in the final test.

A. not get        B. not to get                C. to not get                D. not getting               

2. My sister has decided to lose weight, so she is living  ______ oranges for a week.

A. with               B. on                        C. in                D. by              

3. When I ______ school, I am going to work in a factory .

A. begin                      B. study            C. leave         D. learn    

4. What can we do to prevent people  ______ throwing drink cans away?.

A. in                B. of                C. on               D. from

5. We have not seen each other    ______last Sunday.

A. for              B. since           C. on               D. in

6. Excuse me! I am doing my homework.   ______ turning down your radio a bit?.

A. Would you please               B. Can you                  C. Could you               D. Would you mind

7. You should work   ______ for the coming exam.

A. hard            B. hardly         C. more hardly            D. more hard

8. He found a watch when he     ______ in the street.

A. walked                    B. has been walking                C. was walking           D. has walked

9. My uncle used to live ______ a farm when he was young.

A. in                B. at                 C. during                     D. on

10. Millions of Christmas cards  ______every year.

A. send                        B. are sent                   C. are sending                         D. was sent

III. There mistake in the four underlined part of each sentence underline it then correct it (10 pts).

1. There are a lot of food in the fridge, so help yourself

              A      B         C                                           D

2. You should take a taxi although it is raining hard

                A            B             C                            D

3. The telephone was invented with a Scotsman, Alexandre G. Bell, in 1876.

                             A                     B            C                                       D

4. Would you like coming to my birthday party. 

        A              B      C       D

5. It is difficult for students to answer all of the question in fifteen minutes.

     A                        B                  C                       D

6. Mary enjoys to be able to meet a lot of interesting people during her vacation.

                           A                               B          C                         D

7. It has been a long time since we last talked together, isn’t it ?

                         A                B                    C                        D

8. Lots of information are store in the computer.

      A               B              C        D 

9.   This is the second time I took part in the rice-cooking contest.    

              A                               B           C                D

10. Either Nam or his father know how to connect the printer.   

         A              B                    C                   D

IV. Give the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences if necessary (10 pts).

1. Lan’s hair was dirty. Now it is clean, she  (clean)……………………… it.

2. Look! Somebody (break)…………………………….. that door.

3. They (not meet)……………………….. us since last week.

4. What (you/do) ………………………………….. at this time yesterday.

5. Our school (open)  …………………………….. a new club next week.  

6. Would you like (come)……………. to dinner to night.

7. You (phone)……………………………… me last night?.

8. Would you mind if I (smoke)…………………………..?

 9. I don’t enjoy…………………………………….. (laugh) at by other people.

10. Most of the NOKIA mobile phones (sell)………………. in this shop are imported from China.

ĐÁP ÁN

I.(5 điểm) :  Mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1. D                             2. A                             3.B                              4. C                             5. D

II.  (10 điểm:  Mỗi câu đúng cho 1 điểm .

1. B.                            2. B                             3. C                             4.D                              5.B                 

6.D                              7.A                              8.C                              9D                               10. B  

III. (10 điểm : Mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1. A –is            2. C- because               3.  B – by                    4. C- to come   5. D-  the questions

6. A- being      7. D- hasn’t it              8. C- is stored 9. B- have taken          10. C – knows

IV. (10 điểm) :  Mỗi  động  từ  chia  đúng cho 1 điểm

1. has cleaned              2. is breaking               3. have not met                       4. were you doing      

5.is going to open                   6. to come                                7. did you phone?                    8. smoked       

9. being laughed                     10. sold

V.  (10 điểm) :  Mỗi  câu biến đổi đúng cho 1 điểm

1. pronunciation          2. well             3. enjoyable                 4. importance  5. revision

6. natural                     7. friendly                   8. unpleasant   9. polluted                   10.Unfortunately

VI. (10 điểm) :  Mỗi từ  đúng cho 1 điểm .

1. almost                      2. plays                                    3. provide                    4. banks                       5. order

6. across                      7. only                         8. However                 9. inside                       10. keep.

VII. (10 điểm):  Mỗi câu chọn đúng cho 1 điểm

1. B                   2. D                  3. B                       4. C                           5. A         

6. B                 7. C                 8. A                 9. B                 10. A

VIII.  (5 điểm):   Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm .

1. out                           2. at                 3. on                            4. in                 5. of    

6. at                             7. since            8. from            9. for               10. between

IX. (10 điểm):  Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. It is very interesting to have a vacation in Da Lat.

2. The water was not warm/cool enough for me to drink.

3. She has not eaten this kind of food since January.

4. Do you mind moving this table?

5. She told me not to go out in the evening.

6. The theater is not far from Hoa’s house.

7. Let’s go to the movie tonight.

8. Air travel is the fastest kind of transport.

9. This machine has not been used for years.

10. Would you mind not smoking in the kitchen?

X.  (10 điểm):   Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. Learning a foreign language is necessary for us to get a good job.

2. This film is so interesting that I have seen it twice.

3. My family and I spent two months planning our summer holiday.

4. The driver stopped his car in time to save the child.

5. Boxing is too dangerous for her to play.

6. It is difficult to learn English (well) without a good dictionary. .

7. Of all the hotels in town, the Royal Hotel is the most comfortable.

8. He has tried to stop smoking many times but he has never succeeded

9. I hope my English will be considerably improved by the end of the ( this ) course .

10. It is difficult to prevent people from parking here.

XI. (5 điểm)  Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm.

1.We haven’t been to Hai Phong for two months

2. Who does this book belong to?

3.My aunt used to run a small company in the city.

4. There are sixteen units in English eight

5. Nam advised me not to lend him my car.

4. Đề số 4

PHONETICS. (1,0 mark )

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others in each group. Write your answers (A, B, C or D) on the answer sheet.

1. A. raised                  B. coughed                  C. practiced                 D. talked

2. A. athletics              B. month                     C. gather                     D. both

3. A. invitation            B. collection                C. equation                  D. celebration

4. A. horrible               B. household               C. rehearse                  D. hour

5. A. throw                  B. allow                       C. flow                                    D. grow

GRAMMAR & VOCABULARY. (5,0 marks)

I. (4,0 marks) Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answers (A, B, C, or D) on the answer sheet.

1. Hoa is staying ______ her uncle and aunt’s house in Ha Noi now.

A. with                                    B. on                           C. in                            D. at

2. I don’t want much sugar in my coffee. Just ______, please.

A. a few                      B. a little                     C. fewer                      D. less

3. How  ______ do you go to see the dentist? – Once every two months.

A. far                           B. long                        C. often                       D. many

4. Hurry up! We ______ for you. If you are slow, you are going to miss the train.

A. are waiting             B. waited                    C. wait                        D. waits
5. Can you see any people in the house? Yes, only ______

A. a little                     B. little                        C. few                         D. a few

6. Will you be home ______ dinner tonight?            

A. to                            B. at                            C. for                           D. on

7. He came into the room, ______ the light and ______ the door behind him.

A. turned on/ closing   B. turning on/ closed   C. turned on/ closed    D. turning on/ closing

8. A lot of students in my class can sing quite ______

A. nice                         B. lovely                      C. sweet                      D. beautifully

9. This apartment is _______ for us because it’s rather cheap and near the city center.

A. easy                                    B. suitable                   C. ready                      D. large

10. After ______ an aspirin, her headache disappeared.

A. eating                     B. drinking                  C. taking                     D. chewing

11. Peter: “How about going to the movies with me on Saturday night?” – Mary: “______”.

A. Of course not         B. Sure, thanks            C. It’s my pleasure      D. That’s very kind of you

12. Of all the schools in town, mine is ______

A. large                       B. larger                      C. larger than              D. the largest

13. Hoa is sad because she knows ______ here.

A. someone                 B. no one                     C. anyone                    D. everyone

14. My joke made the whole class ______ a lot.

A. to laugh                  B. laughing                  C. laugh                       D. laughed

15. Nam: “Ba is in hospital.” -Mai: “Oh really? I didn’t know. I __________ and visit him”.

A. will go                   B. am going                 C. am going to go       D. go

16. When she was six, she had to stay home to __________ her younger brother.

A. take after                B. look after                C. keep in                    D. take care

17. It’s difficult to cross this street because there is too much ______

A. crowd                     B. people                     C. traffic                     D. transport

18. You should pay more ______ in class.

A. part                         B. care                         C. notice                      D. attention

19. The shirt looked beautiful. I tried it on but it didn’t ______

A. fit                           B. match                      C. go with                   D. suit

20. Tom: “I think computers are useful.” – John: “ __________ “.

A. I’m not agree          B. So do I                    C. I disagree too          D. I do either

ĐÁP ÁN

PHONETICS. ( 1,0 mark )

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others in each group. Write your answers (A, B, C or D) on the answer sheet.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm

1. A

2. C

3. C

4. D

5. B

 

GRAMMAR & VOCABULARY. (5,0 marks)

I. (4,0 marks) Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answers (A, B, C, or D) on the answer sheet.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm

1. D. at

2. B. a little

3. C. often

4. A. are waiting

5. D. a few

6. C. for          

7. C. turned on/ closed

8. D. beautifully

9. B. suitable

10. C. taking

11. B. Sure, thanks

12. D. the largest

13. B. no one

14. C. laugh

15. A. will go

16. B. look after

17. C. traffic

18. D. attention

19. A. fit        

20. B. So do I

 

II. (1,0 mark) Supply the correct form of the words in capital to complete the sentences. Write your answer on the answer sheet.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm

1. portable

2. excited

3. mainly

4. cyclist

5. decision

 

READING COMPREHENSION (6,0 marks)

I. (2,0 marks) Read the passage and choose the best answer.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm

1. D. symptoms

2. C. miserable

3. A. from

4. B. illness

5. A. less

6. C. running  

7. B. there is

8. A. Although

9. D. how

10. C. Others

II. (2,0 marks) Read the passage and choose the best answer.

Mỗi đáp án đúng được 0,4 điểm

1. B

2. D

3. C

4. A

5. C

III. (2,0 marks) Fill in the blanks with ONE suitable word.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm

1. part/ role

2. has

3. see / find

4. learn

5. help

6. problems

7. libraries

8. use

9. children

10. interesting

WRITING (6,0 marks)

I. (2,0 marks) Choose the answer (A, B, C, or D) to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm

1. D

2. B

3. C

4. C

5. B

6. C

7. B

8. B

9. D

10. A

II. (2,0 marks) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words or phrases.

Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm. Nếu có sai sót nhỏ, giám khảo trừ ½ số điểm thành phần.

1. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work yesterday.

Mr. Hoang spent half an hour walking to work yesterday.

2. What is the price of this pair of racquets?

How much is this pair of shoes / does this pair of shoes cost?

3. Mai is the youngest of the three girls.

Mai is younger than the other two girls.

4. Her sister cooks well.

Her sister is a good cook.

5. They think that learning English is not easy.

They think that it is not easy to learn English.

6. I like listening to music more than watching TV.

I prefer listening to music to watching TV.

7. Lap is the most intelligent in his class.

No one in his class is as intelligent as Lap / No one in his class is more intelligent than Lap.

8. Can you tell me the width of West Lake?

Can you tell me how wide West Lake is?

9. Walking is the most popular activity at my school.

Other activities are less popular than walking at my school.

10. Mr. Thanh couldn’t enjoy the meal because of the stomachache.

The stomachache prevented Mr. Thanh from enjoying the meal.

III. (2,0 marks) Write a story for a competition (in 120-180 words in an appropriate style), The story must begin with the following words:

            Last night, I was tired so …

Tùy theo bài viết của học sinh.

  • Style: appropriate: 0.5
  • Spelling + Grammar: accurate: 0.5
  • Variety of appropriate language: 0.5
  • The climax or key moment of the story: 0.5

5. Đề số 5

A. VOCABULARY-GRAMMAR

I. Chose the odd word.

1. A. myself                            B. bookshelf                C. ourselves                 D. yourself

2. A. building                          B. morning                  C. evening                   D. afternoon

3. A. Birthday                         B. Monday                  C. Wednesday            D. Friday

4. A. born                                B. saw                         C. went                       D. played

5. A. summer                           B. winter                     C. season                     D. autumn

I. Chose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

6. A. happy                             B. character                 C. fat                           D. classmate

7. A. bought                            B. enough                    C. laugh                       D. cough

8. A. honor                              B. hour                        C. character                 D. horse

9. A. last                                  B. taste                       C. task                         D. fast

10. A. thin                               B. thumb                     C. this                          D. birthday     

II. Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress.

11. A. national             B. engineer                  C. figure                      D. scientist

12. A. provide                         B. combine                  C. service                    D. account

13. A. approve            B. wonder                   C. physical                  D. knowledge

14. A. marriage                       B. happiness                C. faithful                  D. divorce

15. A. money                          B. army                       C. afraid                      D. people

III. Choose the best option to complete each sentence.

16. Summer is always hotter than Fall, ……?

A. is summer               B. is the summer         C. is it                          D. does it

17. He is ……….. young to get married.

A. so                            B. too                          C. such                                    D. very

18. We haven’t seen them………………. last Sunday.

A. since                       B. until                        C. while                       D. for

19. I’m sure I …………… come tomorrow.

A. will be able to        B. would                     C. may                         D. am going to

20. He is ………….. to lift this heavy package of cotton.

A. not strong enough  B. enough strong         C. strong not enough   D. not enough strong

ĐÁP ÁN

1. B     2. A     3. A     4. D     5. C     6. D     7. A     8. D     9. B     10. C   11. B   12. C   13. A

14. D   15. C   16. C   17. B   18. A  19. D   20. A   21. C   22. B   23. D   24. A   25. A

26. won => has won

27. to read => reading            

28. Played => play     

29. Buy => to buy

30. with => as

31. diversified 32. attractive   33. largest        34. colorful      35. peaceful

36. tired           37. limitations 38. organization          39. performance          40. convenient

41. B               42. A               43. C               44. C               45. B

46. Colds and flu are caused by viruses

47. Because there are hundreds of different types of virus that can cause cold.

48. There are three major types: A (often the cause of flu epidemics), B and C.

49. Anyone can catch a cold or flu.

50. People usually get cold the most in the year in the colder winter months.

51. A cold causes a stuffy or runny nose, sneezing, sore throat, cough, mild fever and tiredness.  

52. A cold lasts from two to four days.

53. Flue often causes a high fever (usually 39oC or above), chills, headache, intense muscle pains, exhaustion, loss of  appetites, cough and sometimes a blocked nose and sore throat.

54. It/Flue may last a week or more.

55. Decongestant rubs or vaporizers should be used instead of painkillers.

56. A   57. D   58. F    59. G   60. B   61. E    62. C   63. J     64. H   65. I    

66. by              67. get             68. criticize                  69. like            70. exercise

71. My sister is not old enough to watch horror films.

72. I am going to meet the headmaster tomorrow.

73. Doctors have to work on Sundays.

74. We used to go from Hanoi to Hochiminh City by train.

75. We should give up smoking.

76. She warns us (the children) to stay away from the water.

77. My brother has studied English for 5 years.

78. My hat is different from your hat.

79. No one in the (her/my) class is more intelligent than Daisy.

80. Her roses are more beautiful than the roses I bought yesterday.

81. The students in class 8B is (not as careful as/more careless than) we are.

82. My teacher is a good cook.

83. You had better revise your lessons before the examination.

84. No building in the town is taller than this building.

85. Dick said that box was too heavy so he couldn’t lift it then.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Quảng Phú. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Cát
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Nghiêm

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button