Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Rạng Đông

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Rạng Đông nhằm giúp các em ôn tập thật tốt để chuẩn bị cho kì thi học sinh giỏi sắp tới. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS RẠNG ĐÔNG

1. Đề số 1

Question 1: Supply the correct form of verbs in parentheses

1. How you (get) on at school ?

2. Passengers (travel) on this bus bought their tickets in books.

3. There (be) no guests at all since I left.

4. It is crucial that Dido (stop) using Quang Ha.

5. Over the years, She (collect) thousands of stamps.

6. “Where is Jane?” “Down stairs sir” .”She (greet) the guests.”

7. It won’t be safe to use these stairs until they (repair)

8. I don’t like (treat) as if I (be) a child.

9. They (see) to go out three times a day.

10. I shall never forget (see) her for the first time.

Question 2:      Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. Look! That ………… is going too fast.                                                                     ( cycle)

2.  He’s a good …………. He wins all his fights.                                                          (box)

3. The hotel ………asked us to register.                                                                       ( reception)

4. We often end our letters with our ……………                                                           ( sign)

5. That company has 2000 …………                                                                             (employ)

6. So people are being ………….in the surburbs and have to comute to work             (house)

7. I ……..wrote letter of aplication, but got no reply.                                                  (end)

8. I don’t know why they call him a ………….                                                             (lie)

9. I live in the ………..part of the country.                                                                   (south)

10. He suffered from constant ……………..                                                                  ( sleep)

Question 3:   Fill in each numbered blank with a suitable word 

            The first impression of this meeting with the leader of the VietNam people was the complete informality, the warmth and simplicity of it all. President Ho or …..1……Ho as he is ……2….. millions of people throughout Vietnam had the ability to make one feel …….3……ease from the first moment and to present the most complex question in a ……..4…… .clear words and guestures.In subsequent meetings with this great personality it is just those qualities of warmth, …….5……..and the clarity of expression ……..6……… only comes with the intelligence and complete graps of the subject, which made the deepest …….7……. Everyone who …….8…..received by president  Ho comments ….9…….. these characteristics, and above all their feeling of …….10…… immediately “at home” with him

KEYS

Question 1:

1. are you getting…?                           6. is greeting

2. travelling                                         7.have been repaired

3. have been                                        8.being treated

4. should stop                                      9.are seen

5. has collected                                   10.seeing

Question 2:

1. cyclist                                              5.employees                                        9. southern

2. boxer                                               6.housed                                              10. sleeplessness

3. receptionist                                      7.endlessly

4. signature                                          8.liar

Question 3:

1. Uncle                                                           5.simplicity                                          9.on

2. to                                                                 6.which                                               10.being

3. at                                                                 7.feeling

4. few                                                              8.is

Question 4:                

a) 

1. I am sorry to have kept you waiting.

2. He remembered having seen /seeing the girl somewhere before.

3. He (she) left the house without saying a word.

4. He dreams of becoming a famous doctor.

5. His brother is said to speak French very well

b)

1. a                  2. b                  3.a                   4. a                  5. b

Question 5:

1. much                       4.so                                          7.like                           10. most of

2. a little                      5.any of                                   8.As

3. such                         6.unless                                   9.if

Question 6:                            

a)

1. for                           2. about                       3. to                             4. in – in                       5. at

b)

1. Nobody predicts what will happen. ( Nobody can predict what will happen)

2. He left the house without saying a word.

3. My uncle has given up smoking for one year.

4. The noise of the traffic prevented me from going to sleep

Question 7:

1. She cant get used to studying everyevening.

2. He said they had to have a party to celebrate that.

3. I lent him my book, but he forgot to return it.

4. Nothing has been decided yet.

5. Hellen’s flight arrives at 8:00

6. So heavy was the snow fall  that all the trains had to be canclled.

7. Oh no! I have lost my wallet.

8. According to the station clock, it was half past ten

9. So far I have written ten pages of my letter.

10. This is the second time I have been to Vietnam/ I have visited Vietnam

2. Đề số 2

Part A: PHONETICS (5 points)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in the same line. (3 pts)

1. A. awful                  B. show                       C. wonderful               D. drawing       

2. A. watched             B. cooked                    C. finished                  D. managed

3. A. too                      B. food                        C. blood                      D. soon

II. Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest in the same line.

1. A. cover                  B. injection                  C. condition                D. contact

2. A. weather              B. typhoon                  C. highland                 D. ladder

Part B: GRAMMAR(10pts)

Put the verbs in the brackets in the correct form/tense

1. John and I……..(be) pen-pals for nearly three years.

2. Don’t make so much noise. I….(study).

3. My sister…..(brush) her teeth twice a day.

 4. Nam is living far from his home now. He wishes he ….(visit) his family.

5. To avoid……(reconignize), the film star wore dark glasses.

6. Unless you are more careful, you…..have an accident.

7. If I were….(know) his address, I’d give it to you.

8. My bicycle isn’t here anymore. It……(steal).

9. It suddenly…….(pour) with rain while we (go) to the beach.

Part C: MULTIPLE-CHOICE (10pts)

Choose the best option to complete the sentences below.

1. Listen carefully. I’m going to give you …..advice

A. a few                                  B. some                       C. few             D. little           

2. She spoke quietly to him…….nobody else could hear a word.

A. because                   B. if                             C. although     D. so that

3. How many people took part……the contest?

A. in                            B. from                        C. with            D. to

4. The bed…..I slept in was very soft.

A. which                                 B. where                      C. who            D. whom

5. Take the number 7 bus and get……at Forest Road.

A. up                           B. down                      C. outside                    D. off

6. I always enjoy…….very much.

A. me                          B. myself                     C. mine                        D. I

7. Could you pass me……parcel next to you?

A. a                             B. an                            C. the                          D. no article

8. Nobody called on the phone,……?

A. did he                                 B. didn’t he                 C. did they                  D. didn’t they

9. Helen:  “Congratulation!” Jane:- “……..”

A. You are welcome. B. What a pity.            C. Thank you. D.  I’m sorry.

10. We didn’t……..to the station in time to catch the train.

A. get                          B. reach                       C. arrive                      D. make

Part D: WORD FORMATION (5 pts)

Put the verbs in the brackets in the right form.

1. That company has 2,000                                                                 EMPLOY                                      

2. Conservationists………………that we should preserve the tropical rainforests in the word.      BELIEF

3. She is ……..than her elder sister.                                                   LAZY

4. He looked at me……………..when I interrupted him.                  ANGRY

5. The weather was wonderful, so we had a very….holiday              PLEASE

Part E: READING (15pts)  

I.     Read the passage below and choose the best option to fill in the blanks (10pts)                                     

Jeans are very popular with young people all…(1)…the world. Some people say that jeans are the “Uniform” of……(2) . But they haven’t always been popular. The story of jeans started……(3)… two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth…(4)…in Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman…(5)…. California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. ……(6)…they were so strong, “Levi’s pants’ became….(7) with gold miners; farmers and cowboys. Six years……(8)…, Levis began making his pants with blue cotton…..(9)..called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began…(10)……..jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in                        B. on                           C. over                        D. about

2. A. youth                  B. young                     C. younger                  D. youngest

3. A. lots                     B. much                       C. most                        D. almost

4. A. make                   B. makes                     C. making                    D. made

5. A. in                        B. on                           C. at                            D. with

6. A. Although            B. But                         C. Because                  D. So

7. A. famous               B. popular                   C. good                       D. wonderful

8. A. late                     B. later                        C. latest                       D. last

9. A. cloth                   B. clothing                  C. cloths                      D. clothes

10 A. wear                  B. wearing                   C. wore                       D. worn

II. Read the passage below and choose the best option to complete the sentences (5pts)

Every day of the year throughout the world, about twenty million paper bags and newspapers are screwed and thrown away.

Making paper requires a lot of wood pulp and the work of millions of workers. Many countries have had plans to recycle waste paper to save money and labor. In the countries where there is the cooperation of the public, paper mills recycle as much as sixty percent of waste paper. Their simple work is to take away newsprint, twelve trees can be saved. We can insist that the more paper people save, the more trees are preserved.               

1…………… is used for making paper.

A. Paper bag   B. Newspaper             C. Wood pulp              D. Waste paper

2. To save money and labor, many countries…………..

A. encourage people to use less paper

B. have plans to recycle waste paper

C. persuade people not to cut down trees

D. make plans to produce pulp

3. How much waste paper do paper mills recycle?

A. 6%              B. 16%                                    C. 60%                                    D. 66%

4. The word “it”in line 7 refers to………. .

A. wool pulp   B. waste paper             C. newsprints              D. ink

5. Which of the following sentences is not TRUE?

A. Millions of paper bags are thrown away everyday.

B. making paper requires a lot of labor.

C. One ton of recycled paper saves twelve trees

D. People plant more trees in order to make more paper.

Part F: WRITING (15pts)

I. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same (5pts)

1. “Can you lend me your pen, Jane?, said Peter.

Peter asked………………………………………

2. She started working as a secretary five years ago.

She has…………………………………………….

3. We grew those trees ten years ago.

Those trees………………………………………….

4. No one in the group is younger than Mai.

Mai is…………………………………………………

5. The luggage is too heavy for her to carry.

The luggage is so……………………………………….

II. Use the words and phrases below to make complete sentences (5pts)

1. Noise/traffic/prevented/me/go to sleep.

2. My father/use/smoke/when/he/young

3. It/five years/peter and Jane/move/ London

4. His brother/enjoy/fish/lake.

5. you/clean/the glass windows/yet?

III. Rearrange the words to make complete sentences (5pts)

1. I/the/enjoyed/really/firework/displayed/which/on/was/ National Day.

2. the/not free/to/I/so/today/we/can’t/go/beach/am.

3. Jim/ in/ evening/on Monday/Singapore/ arrived

4. you/do/grammar/grammar/exercises/books/should/more/in.

5. why/we/stay/don’t/an/English/with/family?

KEYS

Part A: PHONETICS (5pts)

I. 1C                2D                   3C

II. 1A              2B

 Part B: GRAMMAR (10pts)

1. have been

2. am studying

3. brushes

4. visited/could visit

5. being recognized

6. will have

7. to know

8. has been stolen

9. poured/were going

Part C: MULTIPLE-CHOICE (10pts)

1B                   2D                   3A                   4A                   5D                                                      

6B                   7C                   8C                   9C                   10A

Part D: WORD FORMATION (5pts)

1. employees

2. believe

3. lazier

4. angrily

5. pleasant

Part E: READING (15pts)

I. 

1C                   2A                   3D                   4D                   5A                                                      

6C                   7B                   8B                   9A                   10B

II.

1C                   2B                   3C                   4B                   5D

Part F: WRITING (15pts)

I.

1. Peter asked Jane if she could lend him her pen

2. She has worked/ has been working as a secretary for five years.

3. Those trees were grown (by us) ten years ago.

4. Mai is the youngest in the group.

5. The luggage is so heavy that she cannot/can’t carry it.

II.

1. The noise of the traffic prevented me (from) going to sleep.

2. My father used to smoke when he was young.

3. It’s five years since Peter and Jane moved to London.

4. His brother enjoys fishing in the lake.

5. Have you cleaned the glass windows yet?

III.

1. I really enjoyed the firework which was displayed on the National Day.

2. I am not free today, so we can’t go to the beach.

3. Jim arrived in Singapore on Monday evening.

4. You should do more grammar exercises in grammar books.

5. Why don’t we stay with an English family?

3. Đề số 3

I: Give the correct form of verbs in brackets:

1. Listen to these students! What language they (speak) …..?

2. What you (do) …. If you had a lot of money?

3. Did you advise Jane (join) …… in the Vietnamese speaking contest?

4. Who (carry) ….. your bag when you climb Mount Phanxipang?

5. In Viet Nam, it (not snow) ….. in winter except for Sa Pa and Lang Son.

6. We (always/ make) ………. to work hard by our parents.

7. Their gradparents prefer (watch) …. basketball to (play) ….. it.

8. My friends (wait) ……. for me when I got to the stadium.

9. Nothing (do) …….. since he moved here.

10. To avoid (attack) …… again, the milionaire hired some guards.

II Choose the best answer:

1. When ….. a dictionary, you need to be able to understand the symbols and the abbreviations it contains.

a. using                        b. having used             c. to use                       d. use

2. How can I know …. book is yours? They are so alike.

a. what            b. which                                  c. this                           d. the

3. …… Paul brings the money for lunch, we’ll go right down the cafeteria.

a. Since                        b. Now that                             c. As soon as   d. Until

4. If I …. you, I …… some rest before the game tomorrow.

a. am/will take    b. was/ would take    c. would be/ would take   d. were/ would take

5. You’ve never been to Nha Trang, …..?

a. Have you                 b. haven’t you              c. you have                  d. you haven’t

6. She will visit us as soon as she arrives ….. Thai nguyen City.

a. at                             b. in                                         c. on                            d. to

7. The smaller  the room is, the ….. furniture it needs.

a. fewer                       b. smaller                                 c. less                           d. more

8. Who is the …. of the three girls?

a. pretty                       b prettier                                  c. more pretty  d. prettiest

9. The secretary to ….. I talked didn’t know where the meeting was.

a. whom                      b. which                                  c. that                          d. who 

10. I have to be present at eight o’clock and so ……. .

a. are you                    b. do you                                 c. have you                  d. you do

III Combine these pairs of sentences, using the cue words:

1. The road was very busy. We couldn’t drive fast. (so)

2. The woman seems very lonely. Her husband and children are away.(whose)

3. I recently went back to the school. I studied at that school.(where)

4. The coffee was very bitter. My wife couldn’t drink it.(too)

IV. Sound:

1 A. hear                     B. clear                        C. bear                         D. ea

2 A. heat                      B. great                       C. beat                         D. bea

3 A. blood                   B. pool                        C. food                        D. too

4 A. university            B. unique                     C. unit                         D. undo 

5 A. mouse                  B. could                       C. would                     D. pu

KEYS

I. 

1.are they speaking                 2. would you do

3. to join                                  4. will carry

5. doesn’t snow                       6. are always made

7. watching/ playing                8. were waiting

9. has been done                     10. being attacked

II.

1. a

2. b

3. c

4. d

5. a

6. b

7. c

8. d

9. a

10. b

III. 

1. The road was so busy tha we couldn’t drive fast.

2. The woman whose hucband and children are away seems very lonely.

3. I recently went back to the school where I studied.

4. The coffee was too bitter for my wife to drink.

IV.

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

4. Đề số 4

I. Give the correct form of verbs given

1. Many buildings in our city (heat) ……………. by solar energy in 2050.

2. My brother prefers (play) …. foot ball to watching it.

3. My friends (wait) ……. for me when I got to the stadium.

4. Nothing (do) …….. since he moved here.

5. To avoid (attack) …… again, the milionaire hired some guards.

II. Multiple choices:

Mary had to go to New York last week, but she almost 1 (miss) the plane. She 2 (stand)

in the queue at the check-in desk when she suddenly 3 (realize) that she 4 (leave) her

passport at home. Fortunately, she 5 (not/live) very far from the airport, so she 6 (have)

time to take a taxi home to get it.

1.         A. missed                    B. was missing            C. had missed             D. had been missing

2.         A. stood                      B. had stood                C. was standing          D. had been standing

3.         A. was realizing          B. realized                   C. had realized            D. would realize

4.         A. was leaving            B. left                          C. had left                   D. would leave

5.         A. hadn’t lived             B. hasn’t lived             C. isn’t living               D. doesn’t live

6.         A. has                          B. had                         C. had had                   D. has had

7. May I introduce you _____ Mrs. Brown?

            A. for                           B. with                        C. to                            D. of

8. Fortunately, the plane landed _____ after the violent storm.

            A. safe                         B. safely                      C. unsafe                     D. safety

9. We set off early _____ we wouldn’t get stuck in the traffic.

            A. because                   B. so that                     C. although                 D. in case

10. He felt _____ with the results of his exam.

            A. disappointing         B. disappointed           C. disappointedly        D. disappointment

III. True or false?

Air pollution is a serious problem in many cities. Motor vehicles, factories and other sources create so much air pollution that it may hang in the air like dirty fog. Air pollution threatens the health of the people who live in cities. City wastes cause water pollution when they are poured into the waterways. These wastes kill fish and make some areas unfit for swimming. In addition, many large cities have difficulties in disposing of their garbage. The amount of garbage grows each year, but places to put it are quickly filling up. Citizens, governments, industries, scientists, and business people must work together in different ways to gradually reduce pollution. For example, most cities have introduced recycling programmes.

◻1. Motor vehicles and factories are among some sources of air pollution.

◻2. Air pollution doesn’t endanger people’s health in some cities.

◻3. Air pollution is the only problem of the environment mentioned in this passage.

◻4. Garbage disposal is a problem in many large cities.

◻5. Everyone must cooperate to reduce pollution.

◻6. We can reduce pollution by recycling programmes only.

IV. Rewrite the following sentences:

1. In spite of taking a taxi, he arrived late for the meeting.

– Even though  _________________________________ .

2. It is such a heavy  box that I can’t carry it.

 – The box is ___________________________________ .

3. He is said to be an excellent footballer.

– People say that  _______________________________________ .

KEYS

I. 

1.are they speaking                 2. would you do

3. to join                                  4. will carry

5. doesn’t snow                       6. are always made

7. watching/ playing                8. were waiting

9. has been done                     10. being attacked

II.

1. a

2. b

3. c

4. d

5. a

6. b

7. c

8. d

9. a

10. b

III. 

1. The road was so busy tha we couldn’t drive fast.

2. The woman whose hucband and children are away seems very lonely.

3. I recently went back to the school where I studied.

4. The coffee was too bitter for my wife to drink.

IV.

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

5. Đề số 5

I. Give the correct form of verbs given:

1. Viet Nam …..(be) a country which exports a lot of rice.

2.  The house where the dead man was found is being guarded by the police to prevent it from (enter) ……….. .

3. Mrs. Parker (be) ……….. an English teacher for twenty-nine years. She first (start) ……………. teaching English at a small school in the countryside. After (teach) ………….. there for ten years, she (move)……………. to a big city. 

4. They have lived in that house since it (build) …………. .

5. Mary (work) ……….. with her own computer when she was a student at university.

II. Multiple choice:

1. He was offered the job …………… his qualifications were poor.

a. despite                     b. even though            c. in spite                     d. whereas

2. It was raining very …………. so I took my umbrella.

a. wet                          b. badly                       c. hard                         d. firmly

3. Hurry up or you’ll be late _____ school.

A. on                           B. in                            C. to                            D. for

4. May I introduce you _____ Mrs. Brown?

A. for                           B. with                        C. to                            D. of

5. _____ the students in my class enjoy taking part in social activities.

A. Most of                   B. Most                       C. Many                      D. The number of

6. He’s always busy. He has _____ time to relax.

A. much                      B. little                        C. a little                     D. plenty of

7. Don’t be afraid. This snake is _____ .

A. harm                       B. harmful                   C. harmless                 D. unharmed

8. Fortunately, the plane landed _____ after the violent storm.

A. safe                         B. safely                      C. unsafe                     D. safety

9. During his _____, his family lived in the United States.

A. child                       B. childish                   C. childlike                 D. childhood

10. She did the job_____ .

A. succeed                   B. successful               C. successfully            D. unsuccessful

III. Sound:

1. A. equality              B. difficulty                C. simplicity               D. discovery 

2. A. tenant                 B. common                 C. rubbish                   D. machine 

3. A. animal                B. bacteria                   C. habitat                     D. pyramid 

4. A. writer                  B. teacher                    C. builder                    D. career 

5. A. company             B. atmosphere             C. customer                 D. employment

IV. Rewrite the following sentences:

1. Jack London/ life and writings/ represent/ American/ love/adventure

 …………………………………………………………………….

2. Jack London/ born / San Francisco/ 1876 

 ……………………………………………………………………………………………….

3. He/ quit/ school/ fourteen/ become/ sailor 

 ……………………………………………………………………………………………….

4. He/ travel/ good/ deal/ during/ short/ lifetime 

 ………………………………………………………………………………………………

5. He/ travel/ many/ place/ Europe/ United States/ Far East 

 ……………………………………………………………………………………………….

KEYS

I. 

1. will be heated         2. playing3      . were waiting

4. has been done         5. being attacked

II 

1. A

2. C

3. B

4. C

5. D

6. B

 7. C

8. B

9. B

10. B

III. 

1. T      2. F                  3. F                  4. T                  5. T                  6. F

IV. 

1. Even though he took  a taxi, he arrived late for the meeting.

2. The box is so heavy that I can’t carry it.

3. People say that he is an excellent football player.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Rạng Đông. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Hà Huy Tập
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Bình Lợi Trung

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button