Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Thanh Đa

Kì thi học sinh giỏi đang đến gần. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề học sinh giỏi năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Định Hiệp nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề học sinh giỏi. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS THANH ĐA

1. Đề số 1

PHONETICS (2pts)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others by circling A, B, C or D. (1 pt)

1. A. switch                 B. stomach                  C. match          D. catch          

2. A. laughs                B. cars                         C. stops           D. works

3. A. watched            B. reduced                  C. coughed      D. raised

4. A. three                   B. through                   C. without       D. thank         

5. A. angle                  B. face                         C. page            D. angel

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D. (1 pt)

1. A. directory             B. telephone                C.invention     D. experiment

2. A. furniture             B. university                C. patient        D. hospital

3. A. sociable              B. humorous                C. generous     D. reserved

4. A. delivery              B. equipment               C. electricity    D. experiment

5. A. enroll                  B. summer                   C. hobby         D. favor

VOCABULARY AND GRAMMAR. (6pts)

I. Choose the best answer to complete the sentences by circling A, B, C or D. (2 pts)

1. Are there enough apples for us to have one ________?

            A. every          B. each                        C. self              D. individually           

2. Don’t forget to ________ the alarm clock for 6 o’clock tomorrow morning.

            A. put  B. ring             C. set               D. wind          

3. My alarm clock usually goes ________ at 5 am.

            A. on   B. off               C. up               D. down

4. ________ John nor his friends are going to the beach now.

            A. Either         B. Neither                   C. No              D. So  

5. The name of the book was on the ________ of my tongue but I just couldn’t think of it.

            A. point           B. tip               C. top              D. end

6. Not only ________ but she is also intelligent.

            A. beautiful she is                               C. is she beautiful

            B. She is beautiful                               D. beautiful she is      

7. A number of sheep ________ eating grass now.

            A. are  B. is                 C. was             D. were          

8. These snakes will not cause you any serious harm even if they bite you. They are ________.

            A. poisonous   B. cruel                        C. harmful                   D. harmless

9. I am grateful ________ you for your help.

            A. to    B. at                C. with            D. for  

10. Hoa is reading short stories ________ Jack London.

            A. of    B. from                        C. by               D. with

II. Fill in each blank with a suitable preposition. (1 pt)

1. I write letters _____________ my right hand.

2. He congratulated me _____________ winning the competition.

3. Mr. Foster lives _____________ 667E 76th street _____________ New York.

4. I prefer coffee _____________ tea.

5. This area is famous _____________ apples.

6. He worked _____________ the deaf-mutes at Boston University.   

7. The thief broke _____________ the national bank last week.

8. He accused me _____________ stealing the money.

9. My brother succeeded  _____________ winning the race.

III. Fill in the blanks with the correct form of the words in capital letters. (2 pts)

1. He drives very ____________________. He is sure to have an accident. (CARE)

2. It has become ____________________ difficult to find a job nowadays. (INCREASE)

3. Environmental ____________________ is every one’s responsibility.    (PROTECT) 

4. I think it’s very ____________________ of him to expect us to work over time every night this week. 

(REASON )

5. He is interested in the ____________________ of old buildings.                         (PRESERVE) 

IV. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences. 

(1 pt)

1. My brother enjoys (read) magazines in his free time. 

⇨ ________________________

2. He (elect) the president of the football club at their last meeting.

⇨ ________________________

3. I always prefer driving to (drive).

⇨ ________________________

4. I think she has no objection to (go) on a picnic.

⇨ ________________________

5. It is a waste of time recommending them (start) a new life.

⇨ ________________________

6. His hair is short. He (have) a haircut.

⇨ ________________________

7. They’ll have their cars (mend) tomorrow.

⇨ ________________________

8. This palace (say) (build) in 3 years.

⇨ ________________________

9. People always (blame) their circumstances for what they are.

⇨ ________________________

READING  (5pts)

I. Complete the following passage by choosing the best option, A, B, C or D. (2pts)

        For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole idea quite terrifying, (1) _____ flying is no more dangerous (2) __________ any other form of travel  and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident occurs (3) ______________ taking off and landing when a (4) _________ decisions are vitally important.

The people, (5) _______ job is to look (6) ______________ the passengers, the stewards and stewardesses play an important part in helping passengers to (7) ___________ safe and comfortable. Indeed for many passengers being (8) ___________ such care of is all part of the total experience. (9) ____________ other form of travel involves waiting for  people in quite the same (10) __________, with food, drink, newspapers, magazines, music, and even video films.

1- A. although                         B. too                          C. and                         D. because

2- A. than                                B. as                            C. then                        D. with

3- A. while                              B. during                     C. for                           D. through

4- A. leader’s                          B. chief ’s                    C. driver’s                   D. pilot’s        

5- A. whose                             B. which                      C. their                        D. that

6- A. for                                  B. up                           C. after                        D. round

7- A. feel                                 B. rest                          C. experience              D. lie

8- A. given                              B. kept                        C. shown                     D. taken

9- A. Any                                B. No                          C. All                          D. Not

10- A. way                              B. kind                        C. sort                         D. part 

II. Read the following passage and complete the numbered blanks with one suitable word only. (2pts)

            When I (1) ________ a child I used (2)________ go to see my grandmother. I thought her house was (3) ________ beautiful as a palace and the garden seemed bigger than a park. (4) _______ I grew (5) __________ the house and (6) __________ seemed smaller but I still loved visiting the old lady. There were so many beautiful things in the house. Sometimes, I played (7) _________ the doll’s house which was older than grandmother herself. At (8) ____________ times, I looked  (9)___________ books which were (10)_________ interesting than my children’s book at home. 

III. Read the passage and answer the questions. (1pt)

TRADITIONS AND CUSTOMS IN GREAT BRITAIN

            Every nation and every country has its own customs and traditions. In Britain traditions play a more important part in the life of the people than in other countries. Englishmen are proud of their traditions and carefully keep them up

            It has been the law for about 300 years that all theatres are closed on Sundays. No letters are delivered, only a few Sunday papers are published

            To this day an English family prefers a house with a garden to a flat in a modern house  with central heating. English people like gardens. Sometimes the garden in front of the house  is a little square covered with cement painted garden in imitation of grass and a box of flowers.

            Holidays are especially rich in old traditions and are different in Scotland, Ireland, Wales and England. Christmas is a great English national holiday, and in Scotland it is not kept, except by clerks in banks, all shops and factories are working.

1. How important are traditions in Britain?

            => ……………………………………………………………………………………….

2. What do Englishmen do to their traditions?

            => ……………………………………………………………………………………………

3. Which does an English family prefer, a house with a garden or a flat?

            => …………………………………………………………………………………………

4. Find sentences in the text which shows that the English people like gardens very much.

            => …………………………………………………………………………………….

5. How is Christmas kept in Scotland?

            => ………………………………………………………………………………………….

WRITING  (5pts)

I. Rewrite each of the following sentences so that it means the same as the first one, beginning with the given words. (2 pts)

1. I would like you to help me put the chairs away.

=> Do you mind __________________________________________________________?

2. I haven’t enjoyed myself so much for years.                           

=> It’s years ______________________________________________________________.

3. You can try to get Tim to lend you his car, but you won’t succeed.

=> There is no point ________________________________________________________.

4. Is it really necessary for us to arrive so early?                         

=> Do we really __________________________________________________________?

5. Be careful or you may fall.                                                       

=> If you ________________________________________________________________.      

6. This is my first visit to Scotland.                                                 

=> I have ________________________________________________________________.

7. Mark is too young to see the horror film.                                  

=> Mark is not ____________________________________________________________. 

8. Please don’t make any noise; I’m very tired.         

=> I’d rather ______________________________________________________________.

9. I expected them to offer me that job.

=> I expected _____________________________________________________________.

10. Vinh keeps forgetting his homework       

=> Vinh is _______________________________________________________________.

II. Use the given suggestions to complete sentences.

1. you / mind / if / I / stay / here? 

            => _____________________________________________________________________?

2. I / invite / her birthday party / last week. 

            => ______________________________________________________________________.

3. The concert hall / so crowded / I / see / hear / nothing. 

            => ______________________________________________________________________.

4. It / very kind / you / make friend / me.

            => ______________________________________________________________________.

5. This book / is/ interesting enough / you / read.

            =>______________________________________________________________________.

III – Your friend  likes studying English, but he/she faces some difficulties. Write a letter to him/her telling how to help him/her improve English 

ĐÁP ÁN

PHONETICS (2pts)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others by circling A, B, C or D. (1 pt)      (0,2 pt for each correct answer)

1. B. stomach 

2. B. cars        

3. D. raised

4. C. without  

5. A. angle

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D. (1 pt)            (0,2 pt for each correct answer)

1. B. telephone       

2. B. university               

3. D. reserved    

4.  C. electricity             

5. A. enroll

VOCABULARY AND GRAMMAR. (6pts)

I. Choose the best answer to complete the sentences by circling A, B, C or D. (2 pts)

(0,2pt for each correct answer)

1. B. each                               

2. C. set                      

3. B. off                      

4. B. Neither                          

5. B. tip

6. C. is she beautiful  

7. A. are                     

8. D. harmless

9. A. to                       

10. C. by

II. Fill in each blank with a suitable preposition. (1 pt)  (0,1pt for each correct answer)

1. with

2. on

3. at, in

4. to

5. for

6. with   

7. into

8. of

9. in

III. Fill in the blanks with the correct form of the words in capital letters. (2 pts)

     (0,4 point for each correct answer)

1. carelessly                 2. increasingly                         3. protection               

4. unreasonable           5. preservation

IV. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (1 pt)                                                (0,2 point for each correct answer)

1. reading

2. was elected

3. being driven           

4. going

5. to start

6. has had

7. mended

8. is said; to have been built

9. are always blaming

READING  (5pts)

I. Complete the following passage by choosing the best option, A, B, C or D. (2pts) (0.2 point for each correct answer)

Câu VI/ 2 điểm – Mỗi câu đúng 0,2 điểm

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

A

A

B

D

A

C

A

D

B

A

II. Read the following passage and complete the numbered blanks with one suitable word only. (2pts) (0.2 point for each correct answer)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

was

to

Very/as

when

up

garden

with

that

in

more

III. Read the passage and answer the questions. (1 pt) (0.2 point for each correct answer)

1. In Britain traditions play a more important part in the life of the people than in other countries.

2. Englishmen are proud of their traditions and carefully keep them up.

3. An English family prefers a house with a garden to a flat.

4. “English people like gardens. Sometimes the garden in front of the house is a little square covered with cement painted garden in imitation of grass and a box of flowers”

5. In Scotland, Christmas is not kept, except by clerks in banks, all shops and factories are working.

WRITING  (5pts)

I. Rewrite each of the following sentences so that it means the same as the first one, beginning with the given words. (2 pts)   (0,2 point for each correct answer)

1. Do you mind helping me put the chairs away?/ putting the chairs away for me?

2. It’s years since I enjoyed myself so much / I had such a good time.

3. There is no point in getting Tim to lend you his car/ borrowing Tim’s car.

4. Do we really have/ need to arrive so early?

5. If you are not careful, you will fall. (If you are careful, you will not fall.)   

6. I have never visited Scotland before / I have never paid a visit to Scotland before / I have never been to Scotland before.

7. Mark is not old enough to see the horror film.

8. I’d rather you didn’t make any noise.

9. I expected to be offered that job.

10. Vinh is always forgetting his homework.

II. Use the given suggestions to complete sentences. (1 pt(0,2 point for each correct answer)

1. Do you mind if I stay here? / Would you mind If I stayed here?

2. I was invited to her birthday party last week.

3. The concert hall was so crowded that I saw and heard nothing/ could see and hear nothing.

4. It is very kind of you to make friend with me.

5. This book is interesting enough for you to read.

2. Đề số 2

I.  Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. (1.5 pts) 

1. A. though                B. enough                    C. cough                      D. rough

2. A. chair                   B. cheap                      C. chorus                     D. child

3. A physics                B. basic                       C. sailor                       D. subject

II. Choose one word that has a different stress position from the others. (1 pt) 

4. A. advice                 B. beauty                     C. picture                    D. postcard

5. A. scissors               B. object                      C. wardrobe                D. transmit

III. Choose the best option to complete these following sentences. (17.5 pts)

6. Don’t worry about us. We can_______ ourselves.

A. look                        B. look for                   C. look after                D. look at

7. Please answer the phone when it_______.

A. is ringing                B. ringing                    C. rang                        D. rings

8. I can’t stand Jack. He_______ always_______ his dirty dishes on the table.

A. does/leave              B. has/left                    C. is/leaving                D. was/leaving

9. Don’t touch that chair. It_______.

A. was painted B. is being painted      C. is painted               D. has just been painted

10. Why don’t you_______ your hat? It’s sunny today.

A. put on                     B. put out                    C. take off                   D. take on

11. I ‘m delighted_______ you passed your exam.

A. that                         B. to                            C. in order to               D. so that

12. The flight_______ at 6.00 has been delayed.

A. leave                       B. leaves                      C. leaving                    D. left

13. Some of the products are at cheaper_______.

A. prices                      B. costs                       C. prizes                      D. charges

14. If you want any further information please_______ the head- office.

A. relate                      B. contact                    C. connect                   D. combine

15. The bus service is free in the evenings and_______ the weekends.

A. in                            B. on                           C. at                           D. B and C are right

16. He tries to give up smoking but he couldn’t break the_______.

A. hobby                     B. habit                       C. pastime                   D. favor 

17. His_______ towards me is very strange.

A. behave                    B. behavior                  C. behaved                  D. behaving

18.  She_______ her old friend on the street yesterday morning.

A. came over               B. came up with          C. came across            D. came on 

19.  He is fond of_______ by train so he can admire the sight along the railway.

A. travel                      B. travelling                C. to travel                  D. travelled

20. I got_______ when I tried to find the platform.

A. lose                         B. lost                          C. loss                         D. loose 

21. You should practice_______ English to talk to your foreign friends.

A. to speak                  B. speak                      C. spoke                      D. speaking

22.  I tried my_______ not to laugh.

A. good                       B. well                         C. better                      D. best

23. It_______ the coldest day in Ha Noi for 40 years.

A. has                          B. was                         C. is                             D. has been

24. Tim’s teacher asked him to spend more time_______ Spanish pronunciation.

A. in                            B. of                            C. at                            D. on

25.  How much is the car_______ in Japan?

A. makes                     B. making                    C. to make                   D. made

26. Thank you very much_______ the Christmas gift.

A. of                            B. with                        C. for                           D. about

27.  _______ she plays the piano!

A. How well                B. How good               C. What well               D. What good

28. These houses_______ 100 years ago.

A. are built                              B. built                        C. were built               D. build

29. I prefer tea_______ coffee.

A. rather                      B. than                         C. more                       D. to

30. Can you help me_______ this exercise?

A. do                           B. doing                                  C. did                          D. does

ĐÁP ÁN

I/.  Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. (1.5 pts) 

1. A                 2. C                 3. A 

II/.  Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt) 

4. A                 5. D

III/.  Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)  

6. C                 7. D                 8. C                 9. D                 10. A

11. A               12. B               13. A               14.B                15. D

16. B               17. B               18.  C              19.  B              20. B 

21. D               22. D               23. D               24. D               25. D              

26. C               27. A               28. C               29. D               30. A              

31. A               32. D               33. A               34. B               35. A

36. D               37. B               38. B               39. C               40. A

IV/.  Give the word formation of the one  in CAPITAL. (10 pts)

41. comfortable           42. behavior    43. arrangement          44. successfully           45. unfortunately

46. flights                    47. different    48. orphanage              49. natural                   50. encourage

V/.  Give the correct form or tense of verbs (10 pts )

51. lying          52 watching                53. laughing                54. to send                     55. hasn’t been 

56. bought       57. to bright                 58. talking                   59. have you known      60 took

3. Đề số 3

I: Write the correct tense of the verbs in brackets.

1. I (not see)_______ him for ages.                2. What you (do)______ when I (phone)______ you last night?

3. Look. The teacher (come)_______ here.    4. Lan is saving money. She (buy)_______ a new bicycle.

II: Each sentence has a mistake, find and correct it.

1. Children don’t go to school on Sundays on the world.      → …………………………………

2. My book is the same of yours.                                            → …………………………………

3. He speaks English is like an English man.             → …………………………………

4. They do their best to keeping the family happy.    → …………………………………

5. There are many differently ways of learning words.         → …………………………………

III: Fill in each blank with one suitable preposition.

1. My mother is always proud_______ me and my brother.

2. I was born_______ January 1st, 1965.

3. Do you want to watch the sky_______ sunset?

4. You don’t have to learn_______ heart this poem.

5. I don’t know what he’s doing_______ this moment.

IV: Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets.

1. Lynn is the most_______ girl in the country.                     BEAUTY

2. Ba is_______ from his father.                                                        DIFFER

3. It’s_______ to go swimming in the summer.                     INTEREST

4. Are you a_______ or are you living here?                                     TOUR

V: Rewrite the following sentences that keep the same meaning.

1. The teacher said to the children: “Don’t make noise in class.”      → The teacher told………………

2. Nam will solve the problem soon.                                      → The problem…………………….

3. A big house was built last year.                                                      → They………………………………..

VI: Make sentences, using the words given.

1. what/ you/ do/ when/ storm/ occur?                       → …………………………………………………

2. The singer/ have/ three albums/ so far.                   → …………………………………………………

3. I/ used to/ chase/ butterflies/ my sister.      → …………………………………………………

ĐÁP ÁN

I : ( 5 × 0,5 = 2,5)      

1. haven’t seen ( have not seen )         2. were you doing ; phoned

3. is coming                                         4. is buying ( is going to buy )

II : ( 5 × 0,5 = 2,5)     

1. on the world → in the world          2. of                  → as              

3. is like           → like                         4. keeping        → keep           5. differently    → different

III : ( 5 × 0,5 = 2,5)   

1. of               2. on               3. at                   4. by               5. at  

IV : ( 4 × 0,5 = 2)      

1. beautiful    2. different     3. interesting      4. tourist

V : ( 3 × 0,5 = 1,5)     

1. The teacher told the children not to make noise in class.

2. The problem will be solved by Nam soon.

3. They built a big house last year.

VI : ( 3 × 0,5 = 1,5)   

1. What were you doing when the storm occurred?

2. The singer has had three albums so far.

3. I used to chase butterflies with my sister.

VII : ( 5 × 0,5 = 2,5)  

1. make     2.  tongue     3.  heart     4.  example     5.  remember

VIII : ( 10 × 0,5 = 5) 

1. B               3.  A                            5.  B              7.  C               9.  A           

2. D               4.  B                            6.  D              8.  B              10. B             

4. Đề số 4

Question I: Choose the best answer to fill in each blank.

1. Please …………… the milk carefully. I don’t want it to boil over.

A. see

B. watch

C. look at

D. notice

2. “Was he disappointed?” –  “Yes, he found the movie ……………………”

A. boring

B. boringly

C. bores

D. bored

3. …………………… 20 September, 1529, five small ships set sail from Spain.

A. At

B. In

C. On

D. By

4. Every student in those five rooms must bring ……………………. own books to class.

A. one’s

B. someone’s

C. their

D. his

5. “Was the competition a success?” – “Yes, …………………. people took part in it than usual.”

A. more

B. fewer

C. less

D. many

6. What do students often do …………………. break?

A. in

B. for

C. at

D. on

7. I don’t like brown rice. Don’t you have …………………………..?

A. white ones

B. any white

C. no white

D. a white

8. Would you like …………………….. that for you?

A. me doing

B. that I do

C. me do

D. me to do

9. You can join the club when you ……………………… older.

A. will get

B. get

C. are getting

D. can get

10. Can you see any people in the house?  ……………………………

A. Only a little

B. Only few

C. Only a few

D. Only little

ĐÁP ÁN

Question I: (2,5 ms) – Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.

1. B

2. A

3. C

4. D

5. A

6. C

7. B

8. D

9. B

10. C

Question II: (2,5 ms) – Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.

1. A

2. C

3. D

4. B

5. C

6. A

7. D

8. C

9. A

10. D

Question III: (2,5 ms) – Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ.

1. are sitting/ are waiting/ am writing

3. playing/ skipping

2. will help/ finishes

4. Are you going/ am going to get (will get)/ to find out.

Question IV: (2,5 ms) – Mỗi từ chọn và điền đúng vào ô trống cho: 0,25 đ.

1. B

2. A

3. D

4. B

5. D

6. C

7. B

8. D

9. B

10. D

Question V: (2,5 ms) – Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ.

1. There are twelve months in a year.

2. Lan’s sister isn’t as intelligent as her.

3. He takes care of sick people.

4. Are you interested in listening to music?

5. What does your mother do?

6. Our summer vacation lasts two months.

7. Will you please take care of the house while we are away?

8. American students have more vacations than Vietnamese ones.

9. I spend two hours each day doing my homework.

10. Hoa studies (very) hard.

Question VI: (2,5 ms) – Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ.

1. Could you tell me how to get to the police station, please?

2. How much does it cost to mail a letter to the USA?

3. In the future, we have less work and more money to spend.

4. My brother is an engineer and he works in a factory in the suburb of the capital.

5. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many countries. 

Question VII: (2,5 ms) – Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ.

1. Because every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache.

2. They can see black dots or bright spots in front of their eyes.

3. Yes, they can.

4. When they work too hard or they are too nervous about something.

5. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed.

Question VIII: (2,5 ms) – Mỗi giới từ đúng cho: 0,25 đ.

1. of

2. about

3. to

4. for

5. from

6. on

7. at

8. about

9. to

10. to

5. Đề số 5

I.  Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D   ( 1 point ) :

1.

A. business

B. send

C. noisy

D. workers

2.

A. hour

B. horn 

C. high 

D. home 

3

A. finished

B. stopped

C. pronounced

D. closed

4.

A. few

B. threw 

C. knew 

D. new

5.

A. corn

B. carriage 

C. city

D. car 

6.      A. wear

         B. where

            C. hair

D. here

 

7.

A. both

B. dozen 

C. close 

D. so 

8.

A. shoot

B. foo

C. poo

D. moo

9.

A. laughter

B. caugh

C. taugh

D. daughter 

10.

A. the

B. them 

C. they 

D. three 

ĐÁP ÁN

I.  Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D   ( 1 point ) :

1- B

2- A

3- D

4- B

5- C

6- D

7- B

8- C

9- A

10- D

II. Choose the best  by circling the corresponding  letter A or  B, C, D  ( 2.5 points ) :

1- A

6- D

11- A

16- A

21- C

2- B

7- B

12- C

17- B

22- D

3– B

8- A

13- A

18- C

23- D

4- D

9- C

14- C

19- B

24- C

5- C

10- D

15- D

20- B

25- A

III. Give the correct tense or form of the verb in brackets  ( 1 point ) :

1.  start                                                4. were __ doing ;  phoned.                                       

2. listening ; doing.                             5. saw ;  sleeping.                                                       

3. to be kept                                        6. was not / wasn’t  ;  could not / couldn’t.               

IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed  to make the sentence correct 

by circling the letter A or B, C, D  ( 1  point ) :

1-B

2-D

3-B

4-A

5-B

6-B

7-C

8-A

9-B

10-B

V. Read the passage carefully . Then do the exercises below: ( 1.5 points ) :  

1. a – T  ;  b – F  ;  c – F  ;  d – T  ;  e – F.

2. a/   ( Students learn English at school )  because it is one of their subjects.

b/  Student’s own answer.

VI. Use the correct form of the word given in capitals at the end of each sentence  (1 point ) :

1.  famous                               6.   careless.

2.  suitable                               7.   unkindness.          

3.  traditional                           8.   hungrily.

4.  greeting                              9.   repaired.

5.  mountainous                       10. freedom.                           

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first . Use the word in  brackets  ( 2 points ) :  

1. Your / My shoes and mine / yours are the same size.

2. The more you run, the fitter you will be.

3. Would you mind telling me the way to the nearest Post Office ?

4. She’s not old enough to do that work .

5. Who(m) was that poem written by ?

6. Martin asked Susan if / whether she could work on Saturday .

7. When I was young, I used to walk to school.

8. I wish I remembered your birthday.

9. Today’s work is more difficult than yesterday’s.

10. Hoa invited Mai to join her for dinner.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Thanh Đa. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Trương Công Định
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Văn Bé

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button