Giáo dụcLớp 6

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Tịnh An

Dưới đây là Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Tịnh An đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi học sinh giỏi. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS TỊNH AN

1. Đề số 1

I. Choose the best answer to fill in the blank by circling A, B, C or D

1. Bob hasn’t ……… his mind yet.

 

A.

Made

B.

Gone

C.

used to

D.

Found

2. Everyone has to follow this way to get into the fair, ………?

 

A.

do they

B.

don’t they

C.

doesn’t she

D.

doesn’t he

3. We spent half a year _____ this hotel.

 

A.

to build

B.

Built

C.

with building

D.

Building

4. She is bored _____ getting up early.

 

A.

With

B.

In

C.

of

D.

To

5. Would you like me to get you something to drink? – ______

 

A.

That would be nice

B.

No, I’m sorry

C.

That’s too bad

D.

My pleasure

6. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world.

 

A.

Office

B.

Official

C.

officer

D.

Officially

7. It’s an hour since he ……… , so he must be at the office now.

 

A.

has left

B.

Left

C.

was leaving

D.

is leaving

8. 14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike.

 

A.

Again

B.

Once

C.

now

D.

Ever

9. Of my parents, my father is _________________.

 

A.

the stricter

B.

the strictest

C.

stricter

D.

strict

10. “What can I get for you?”.  ______________ .

 

A.

All right

B.

I’m afraid not

C.

I hope so

D.

Yes, please

11. Bob hasn’t ……… his mind yet.

 

A.

Made

B.

Gone

C.

used to

D.

Found

12. Everyone has to follow this way to get into the fair, ………?

 

A.

do they

B.

don’t they

C.

doesn’t she

D.

doesn’t he

13. We spent half a year _____ this hotel.

 

A.

to build

B.

Built

C.

with building

D.

Building

14. She is bored _____ getting up early.

 

A.

With

B.

In

C.

of

D.

To

15. Would you like me to get you something to drink? – ______

 

A.

That would be nice

B.

No, I’m sorry

C.

That’s too bad

D.

My pleasure

16. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world.

 

A.

Office

B.

Official

C.

officer

D.

Officially

17. It’s an hour since he ……… , so he must be at the office now.

 

A.

has left

B.

Left

C.

was leaving

D.

is leaving

18. 14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike.

 

A.

Again

B.

Once

C.

now

D.

Ever

19. Of my parents, my father is _________________.

 

A.

the stricter

B.

the strictest

C.

stricter

D.

strict

20. “What can I get for you?”.  ______________ .

 

A.

All right

B.

I’m afraid not

C.

I hope so

D.

Yes, please

                                 

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1.

A.

Think

B.

Healthy

C.

Thus

D.

ethnic

2.

A.

discussion

B.

Revision

C.

Attention

D.

admission

3.

A.

Cease

B.

Chase

C.

Increase

D.

raise

4.

A.

although

B.

Enough

C.

laugh

D.

cough

5.

A.

Mute

B.

Junior

C.

Music

D.

humor

6.

A.

Who

B.

Where

C.

Which

D.

when

7.

A.

Send

B.

Tent

C.

Rely

D.

tend

8.

A.

Lock

B.

Shock

C.

Block

D.

program

9.

A.

Talked

B.

Passed

C.

Dialed

D.

stopped

10.

A.

Comb

B.

Climb

C.

Dumb

D.

blond

III. Put the correct verb forms of the verb in brackets.

1. “Do you mind if I sit here?” – “I’d rather you (sit)…………………. over there.”

2. There (be) ………….. no rain here for 6 months.

3. He spoke to me as if he (be) ………… my father.

4. By the time we (stop) …………, we had driven six hundred miles.

5. The price ( become ) ………………. more and more expensive these days.

6. Pupils are made (work)……………… hard at this school.

7. It’s ten years since I last (see) ………… her.

8. Don’t forget (lock) ………… the door before going to bed.

9. The pens ( produce )………….. by Thien Long Company are usually cheap and good.

10. The film (begin) ………………….at 7.30 or 8.00?

IV. Fill the blanks with the right form of the CAPITAL words provided in the right column

1. Their children have quite _____________ characters.                                          DIFFERENCE

2. What is the correct ______________of this word?                                                PRONOUNCE

3. He didn’t win the championship, so he felt very _____________ .                       HOPE

4. She is one of the greatest _______ to appear in this theater.                                 PERFORM

5. My house is on the top of a hill. It’s very ____ there in the fall.                           WIND

6. It is ___________ to eat too much sugar and fatty food.                                       HEALTH

 7. Many rural areas in Viet Nam have been __________ in the last few years.       URBAN

8. Bell ______________ demonstrated his invention.                                                           SUCCESS

9. Every day, there are two ____ from Da Nang to Ho Chi Minh city.                     FLY

10. There are a lot of _______________ in the competition.                                    CONTEST

V.  Choose the underlined words or phrases that are not corect in standard written English. Find and correct

1.  Lan seemed happily when she received her aunt’s letter.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. My brother didn’t have money enough to buy the dictionary he liked

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3. We should put the coffee table among the armchair and the couch.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4. The driver of the car was serious injured in the accident.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

5. Everyone was exciting as the prince wanted to choose his wife from the village.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

6. He gets up early in order reviewing lessons before school.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

7. All the students are looking forward to spend their free time relaxing in the sun this summer.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

8. I agree that we ought be good students at school and good children at home

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

9. Be careful when you cross a busy street. Look out with cars and trucks.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

10. Is she accustomed to doing her homework by her?

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

VI. Read the passage and choose the correct answer in A, B, C or D.

Flood in Dorchester

…… (1) … six o’clock yesterday evening, the River Thames burst its banks and flooded a wide area. By nine o’clock the floods had reached the town of Dorchester. The main street was soon …… (2)….. 3 feet of water. Fire engines arrived quickly to pump away the water, but heavy rain made their job very ……… (3) ….. .

Mrs Rose Willow, a ……… (4)……… nearly 80 years old, and living alone in her cottage, was trapped upstairs ……… (5)…….. three hours. Finally, firemen were able to rescue her with ladders and a small ……… (6)………. “My cat, Tibbles, stayed with me all the time”, said Mrs Willow. “She ……… (7)……… me a lot. She sat with me so I didn’t feel afraid”.

The rain has finally stopped, the river level is falling and the weather forecast is good, ……… (8) ………..the floods have done a great deal of damage. “Luckily, nobody was …… (9) ……or injured”, Chief Fire Office Hawkins …… (10) …….reporters, “but it will take a long time to clear up the mess”.

1.

A.

In

B.

To

C.

At

D.

Until

2.

A.

Over

B.

Under

C.

through

D.

between

3.

A.

Easy

B.

Difficult

C.

quick

D.

clear

4.

A.

Girl

B.

Man

C.

lady

D.

child

5.

A.

For

B.

During

C.

while

D.

through

6.

A.

Ship

B.

Boat

C.

car

D.

bicycle

7.

A.

worried

B.

Frightened

C.

bored

D.

helped

8.

A.

But

B.

Also

C.

therefore

D.

so

9.

A.

Burnt

B.

Cut

C.

scratched

D.

drowned

10.

A.

Said

B.

Asked

C.

told

D.

spoke

VII. Read the text and choose one suitable word to fill in the blank.

Foreign English language teachers for schools inVietnam

has       to        is       teaching       cover      teacher    

  more             and            high        decided

Vietnam …(1)… well on its way to integrate with the world and for that reason emphasis on English language skills …(2)… ………………………… become very essential.

Recently, the City Department of Education and Training …(3).. …………………………. to recruit foreign native English speakers to teach in elementary, middle and …(4)…………………………… schools in Vietnam.

The policy calls for social contributions to improve English language …(5)…………………………… from primary schools to senior high schools by employing only foreign native English teachers. Each student will chip in VND120,000 ($5.8) a month to …(6).. …………………………. the $35 an hour salary of the foreign …(7)… ………………………….

Compared …(8).. ………………………….. traditional English teaching methodology, it is better that thousands of students in the City have a chance of practicing listening …(9). ………………………….. speaking skills with native English speakers, who create a …(10)…exciting atmosphere in classrooms for students.

VIII. Rewrite the following sentences using the words provided in such a way that  they mean the same as the original sentences.

1. Couldn’t you find a better hotel?

Is this ……………………………………………………………………………………………………………………………………………

2. I haven’t seen that man here before.

This is ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

3. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

People ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

4. The coffee is so hot that I can’t drink it.

The coffee is too ……………………………………………………………………………………………………………………………………….

5. Somebody repaired his car yesterday.                   

He had………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

6. It was thought that the painting had been destroyed.

The painting ……………………………………………………………………………………………………………………………………

7. Our house is going to be rebuilt by a local firm.

We are ………………………………………………………………………………………………………………………………………………

8. I can’t buy the tickets. They are too expensive.

The tickets ………………………………………………………………………………………………………………………………………….

9. Peter spent three hours repainting his house.

It ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

10. Leave now or you will miss the train.

Unless ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

IX. Use the suggestions to make the meaningful sentences.

1. information / bringing / entertainment / also / is / only / but / TV / not / .

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. village / the / definitely / better / Life / the / changing / is / for / in / .

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3. look for / more money / Farmers / when / family / often / other work / their / need / they / for / .

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4. people / still / a week / work / in / Many / days / the countryside / seven / .

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

5. back / in / months / going / England / They / two / are / .

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

1: Vocabulary, Grammar and Phonetics

I. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1.

A

3.

D

5.

A

7.

B

9.

C

2.

B

4.

A

6.

B

8.

C

10.

D

II. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.     

1.

C

3.

D

5.

B

7.

C

9.

C

2.

B

4.

A

6.

A

8.

D

10.

D

III. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1. sat

5. is becoming

9. produced

2. has been

6. to work

10. does …. begin

3. were

7. saw

 

4. stopped

8. to lock

 

IV. (1 điểm): Mỗi từ biến đổi đúng cho 0,1 điểm.

1. different

5. windy

9. flights

2. pronunciation

6. unhealthy

10. contestants

3. hopeless

7. urbanized

 

4. performers

8. successfully

 

V. (1điểm): Mỗi câu tìm và sửa lại đúng cho 0,1 điểm.

1. …….B…… -> happy

6. ……C…….-> to review

2. …….B…..   -> enough money

7. …….C…….-> to spending

3. ….. .C…… -> between

8. …….B……….-> ought to be

4. …….B……..-> seriously

9. …….C………-> for

5. …….A……  -> excited

10. …..D……….-> herself

Section 2: Reading (2pts)

VI. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1.

C

3.

B

5.

A

7.

D

9.

D

2.

B

4.

C

6.

B

8.

A

10.

C

VII. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1. is

5. teaching

9. and

2. has

6. cover

10. more

3. decided

7. teacher

 

4. high

8. to

 

Section 3: Writing (3pts)Rewrite sentences. Mỗi câu viết đúng cho 0,2 điểm.

VIII.

Is this the best hotel you could (can) find?

This is the first time I have seen that man here.

 People recycle old car tires to make shoes and sandals.

The coffee is too hot for me to drink.

 He had my car repaired yesterday.

The painting was thought to have been destroyed.

7. We are going to have our house rebuilt by a local firm.

(We are going to have a local firm rebuild our house)

8. The tickets are too expensive for me to buy.

9. It took Peter 3 hours to repair his house

10. Unless you leave now, you will miss the train.

IX. Use the suggestions to make the meaningful sentences. (1pt)

1. information / bringing / entertainment / also / is / only / but / TV / not / .

    TV is bringing not only informationbut also entertainment.

2. village / the / definitely / better / Life / the / changing / is / for / in / .

   Life in the village is definitely changing for the better.

3. look for / more money / Farmers / when / family / often / other work / their / need / they / for / .

  .Farmers often look for other work when they need more money for their family.

4. people / still / a week / work / in / Many / days / the countryside / seven / .

  Many people in the countryside still work seven days a week.

5. back / in / months / going / England / They / two / are / .

They are going back to England in two months.

2. Đề số 2

I/ LANGUAGE FOCUS AND READING (10 ms)

Part 1: Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below. There is an example for you (Number 0)(1,0 ms).

1) Bao is the most ……………………  He spends his free time doing volunteer work at the local hospital.

A. reserved                  B. sociable                   C. different                 D. humorous

2) Mr. Nam called about his stationery order. He said Mrs. Van could……………………..

him at 8 634 082

A. talk                         B. speak                      C. reach                       D. tell

3) Nam…………………. here for a week

A. is                             B. was                         C. be                            D. has been

4) Your mother is beautiful. She has ………………………………………..

A. long straight black hair                              B. straight long black hair      

C. black long straight hair                               D. hair long straight black

5) They are offering a 10%………………..on all computers this month.

A. reward                    B. discount                  C. reduce                     D. cut

Part 2: Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one word in each space .The first one has been done for you. Write your answers in the table below. (2,0ms)                        

            I (0)…………. several good friends but I suppose that my best (1)…………. is Ellen. We have been friends with each other (2)…………. we were very young because she used to live next door to me. We were in the (3)…………. class at school. She has always been much more clever than me at all subjects. I don’t mind (4)………….. she often help me with my homework! Anyway, I have always been better at sport than she is. I beat her at tennis and she didn’t like that. In fact, she hates (5)………………  at anything and gets very annoyed if she does. That is the only thing that I don’t like about her. Otherwise, she has a great sense of (6) …………….. and she always makes me laugh. We get on very well (7)……………… although we have arguments about silly little things sometimes. Ellen and her family moved to another district last year but I (8)……………… see her a lot. We’re planning to go on a (9)…………….around Europe next summer. I’m really looking forward to it because I think we’ll (10)…………. a lot of fun and see exciting places.

0. have

Part 3.There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then correct it. Write your answer in the table below (2,0ms).

            Do you have (0) some close friends? I think everybody has at least one close friend in his life. And so do I. I has two close friends: Linh and Chi. We are in the same class at the primary factory and the secondary school. We are also neighbor so we spend most of their time studying and playing together. Chi is a beauty girl with big black eyes and an oval rosy face. She is an intelligent student and always studies the better in my class. She also likes read. Linh isn’t as beautiful as Chi and she has a lovely smile and looks very healthy. Linh is very sporty. She spends most of her free time playing sports. Linh is a volleyball star on our school team. She is very sociable and has a good sense of humorous. Her jokes always make us laugh. I love both of my friends and I always hope our friendly will never die.

0. some

            Part 4: Read the following passage carefully then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N)-Tick (√)  the correct column (1,0ms)

            Last week I went with my elder brother to visit our National Library. We came there early in the morning and the library was crowded with school children. It was a Saturday morning. Before our country became free, it was known as “Raffles Library”. It is said to be one of the modern libraries in Asia.

            The library is situated in Stamford Road beside our National Museum. There are hundred thousands of books in the library including valuable reference books, for university students. Almost all secondary school students are members of the library and they are allowed to borrow four books at a time.

STATEMENTS

(T)

(F)

(N)

0) It was in the summer

 

 

1)They went to the library last month

 

 

 

2) There were a lot of school children in the library

 

 

 

3) They came there on Sunday

 

 

 

4) That library used to have another name

 

 

 

5) It is the most well-known library in the world.

 

 

 

6) It is in front of the Nation Museum

 

 

 

7) There are few books in the library

 

 

 

8) Most of the members of the library are secondary school students

 

 

 

9) They can borrow four books in a school-year.

 

 

 

10) They will come there tomorrow

 

 

 

Part 5: Complete the following passage, using the word given in the box below. There are more words than blanks (2,0ms)

     in          are        work        no        days        get        planted        take       soon         didn’t          as         to build          schools          over          lived          responsibility

            Everyone is interested (0)…in…education all (1)……………..the world in big countries and in small ones, in cities as well as in villages. People (2)……………….building better (3)………………………….

In one little village in the Philippines there was (4)………….. school at all. A typhoon blew down the old school and many of the homes and a new school. When the storm was over, everyone set to work (5)…………..homes and new schools. They cut bamboo poles to make the walls of the school and used palm leaves for the roof. To separate the rooms, they built screens of grass and palm leaves fastened to bamboo frames. On hot (6)………………, they pushed all the screens back to let in as much air (7)………….. possible. Even the children helped. They made paths of stone and sand, and (8)…………………. flowers along the edges.

            (9)…………………, they finished a fine new village school. It didn’t (10) ……………………any money to build this fine school, but it took a lot of hard work. No wonder, everyone was proud of it. And all were proving that everyone was interested in education.

ĐÁP ÁN

I/ LANGUAGE FOCUS AND READING (10 ms)

Part 1: Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below. There is an example for you (Number 0)(1,0 ms).  (0.2  x  5)

Sentence

0

1

2

3

4

5

Answer

A

B

C

D

A

B

Part 2: Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one word in each space .The first one has been done for you. Write your answers in the table below. (2,0ms)  (0.2  x  10)                      

Blank

0

1

2

3

4

5

Answer

have      

friend

since

same

because

losing

 

Blank

6

7

8

9

10

Answer

humor

together

still

trip

have

Part 3.There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then correct it. Write your answer in the table below (2,0ms). (0.2  x  10)

Wrong

0.  some

1.has

2. factory

3. their

4. beauty

5. better

Right

any

have

school

our

beautiful

best

 

Wrong

6. read

7. and

8. on

9. humorous

10. friendly

Right

reading

but

in

humor

friendship

Part 4: Read the following passage carefully then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N)-Tick (√)  the correct column (1,0ms)(0.1 x 10)

1) F         2)T       3)F       4)T        5) F      6) F      7) F       8) T   9) F       10)No

Part 5: Complete the following passage, using the word given in the box below. There are more words than blanks (2,0ms) (0.2  x 10)

Blank

0

1

2

3

4

5

Answer

in

over

are

schools

no

to build

 

Blank

6

7

8

9

10

Answer

days

as

planted

Soon

take

Part 6: Complete the following passage, using the correct form of the verb given in the box below. (2,0ms) (0.2  x  10)

Blank

0

1

2

3

4

5

Answer

spent

visited

was

got

made

walking

 

Blank

6

7

8

9

10

Answer

had

took

caught

enjoyed

felt

II/ WRITING :(8,0 ms)

Part 1) complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets (2.0ms) (0.2/cau  x  10)

1) are drinking;  2) didn’t go;  3)will help;  4) haven’t seen; 5) to come/ standing

6) are having/ to come;  7) Have you been/ went; 8)will be; 9) has studied; 10) meeting

Part 2: Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the word(s) provided.  The (0) is an example for you. (2,5ms) (0.25  x 10)

1)Ba is too young to ride his bike to school

2)What is her address?

3) Could you do me a favor?

4)Miss Jackson asked Mary to turn down the radio

5) Their mother asked them not to make so much noise.

6) A motorbike is more expensive than a bike

7) Ba drew that picture by himself.

8) We came here one week ago.

9) I haven’t seen him for one year/ since last year.

10) Hoa went to school late this morning because she watched TV late last night.

Part 3: Put the words in their correct order to make complete sentences. Beginning with the underline words. There is an example for you (Number 0)(1,25ms) (0.25  x 5)

0. teacher/ He / a / is.

He is a teacher.

1) They have organized a community meeting in order to discuss the situation.

2) Ba loves playing video games but he doesn’t like gathering broken glasses

3) Do you and your close friends have the same or different characters?

4) I’m sorry, but you have to cook dinner yourself.

5) They write one or two example sentences with each new word in order to remember how to use the words in the right way.

3. Đề số 3

Question 1: Choose the word in each group that has underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1. A. set           B. between                  C. get                          D. met

2. A. started    B. needed                    C. protected                D. stopped

3. A. ground    B. should                     C. about                      D. amount

4. A. durian     B. cucumber                C. painful                    D. duty

5. A. worked   B. hoped                      C. forced                     D. sailed

6. A. improve  B. coveralls                 C. gloves                     D. stomach

Question 2: Complete the sentences with the most suitable words:

  1. They don’t drink coffee. _______ do their friends.

A. either                      B. neither                    C. too                          D. so

  1. She hates fish and_______ do I.

A. either                      B. neither                    C. too                          D. so

  1. You can buy pineapples and bananas at the_______ stall

A. meat                       B. fruit                        C. food                                    D. chicken

  1. I_______ like some spinach and cucumbers.

A. hard                        B. did                          C. would                     D. do

  1. What_______ the weather like there?

A. does                        B. did                          C. was                         D. will

  1. I like_______ badminton.

A. playing                   B. making                    C. working                  D. acting

  1. Harry is working at a bank_______

A. at the moment        B. a year ago               C. for a year                D. in a moment

  1. Who is_______, Mary or Cathy?

A. tall                          B. taller                       C. tallest                      D. more taller

  1. The Robinsons always go to Vietnam_______ plane.

A. in                            B. on                           C. with                        D. by

  1. _______ noodle for breakfast yesterday?

A. Did you eat             B. Were you eat          C. Did you ate             D. Do you ate

  1. It took us two hours_______ to Hanoi.

A. drive                       B. driving                    C. to drive                   D. drove

  1. Hoa and her brother_______ at home last Sunday.

A. didn’t are                B. wasn’t                     C. weren’t                   D. not were

  1. Were you absent_______ school last Monday?

A. from                       B. at                            C. in                            D. on

  1. You_______ take a taxi. It is raining outside.

A. would better           B. must                        C. have to                    D. had better

  1. She never touches_______ food.

A. healthy                   B. unhealthy                C. good                       D. delicious

  1. _______ up late. It is harmful to your health.

A. Don’t stay             B. Not stay                  C. Not to stay              D. Stay

  1. Please show me_______ this machine works.

A. what                       B. how                        C. which                      D. when

  1. When I saw her, I thought she looked_______.

A. happy                     B. happily                    C. to be happy             D. being happy

  1. Shall we go out tonight?

A. Yes, we go             B. Yes, I can               C. Yes, let’s                D. Yes, we are

  1. They are good student. They study very_______.

A. better                      B. good                       C. goodly                    D. well

ĐÁP ÁN

Question 1.

1.5p     1B       2D       3B       4C       5D       6A

Question 2. 5p

1B       2D       3C       4C       5C       6A       7A       8B       9D       10A

11C     12C     13A     14D     15A     16A     17B     18A     19C     20D

Question 3. 1.25p       

1T        2F        3T        4F        5T

Question 4. 1.25p       

1B       2A       3C       4A       5D

Question 5. 1.0p         

1C       2C       3B       4A

4. Đề số 4

I.Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below(2pts)

1. Jack is……. His jokes often make his friends laugh a lot.

            A. generous     B. humorous               C.easy-going               D. unusual

2. I’m sorry. I’m not………to help you lift the table.

            A. enough strong        B. too strong               C. strong enough         D. enough strength.

3. We…….in our present house for 5 years.

            A. live             B. have lived               C. are living                D. lived.

4. We used to wash clothes by hand. Now we have a…….

            A. washing machine   B. dishwasher              C. hair dryer                D. refrigerator.

5. It took me a long time to get used……… glasses.

            A. to wear       B. to wearing              C. wear            D. wore.

6.Last night he didn’t go home……..10 o’clock.

            A. until            B. at    C. after            D. in front of

7.”Don’t shout”, I said to Jim.

            A. I told Jim don’t shout         B. I told to Jim not to shout

            C. I told Jim not to shout        D. I said to Jim don’t shout.                                                                      

8. Hoa was very surprised when she looked at………………………..in the mirror.                  

             A. she                          B. hers C. herself         D. her

9. She went to market without………. anything.

            A. buy B. to buy         C. bought        D. buying

10. Since we have to be there by 8.30, we………. take a taxi.

            A. had better   B. may C. ought          D. are able to

11. I’ve never seen such an interesting …………..

            A. performing           B. performer               C. performance            D. performed

12. It’s at least a month since……………….John.

            A. I last seen               B. I have last seen     C. I last see                              D. I last saw

13. I like my sister’s house. It is a ………………

            A. new beautiful house              B. beautiful house new  

            C. beautiful new house               D. new house beautiful

14. Living in the country is not expensive. And it isn’t complex ……………….

            A. either                      B. too                           C. neither                       D. so

15. The new shopping mall is quite …………..the present shopping area.

            A. different from         B. the same                C. like to                         D. similar

16. “What …………………?” – “She is very nice.”

            A. did Sandra like       B. is Sandra like        C. does Sandra like      D. was Sandra like

17. Thank you very much ……………….. the Christmas gift .

            A. of                            B. with                       C. for                            D. about

18. ………….. she plays the piano!

            A. How well                B. How good              C. What well               D. What good

19. Life here is very …………….

            A. peace                      B. peacefully              C. peaceful                   D. peacefulness

20. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him …………..he wouldn’t get wet.

          A. so as to                               B. in order                   C. so that                     D. in order to

ĐÁP ÁN

I.

1B       2C       3B       4A       5B       6A       7C       8C       9D       10A    

11C     12D     13A     14A     15A     16B     17C     18A     19C     20C

II.

1. SPEECH     2. WISDOM               3. VOLUNTARY       4. WORLDWIDE      5. ORPHANAGE

6. SOCIABLE 7. STEAMER    8. BEAUTIFULLY   9. TRADITIONAL     10. ENCOURAGES

III.

1. are watching           2. have known 3. Did they arrive        4. moved         5. to cook

6. not to make 7. playing                    8. to give                     9. is going to rain        10. have been

IV.

1. more            2. for               3. there            4. so                 5. can              

6. in                 7. each             8. has               9. be                10. where

V.

1A                   2D                   3F                    4B                   5C                   6E        7G

VI.

1D                   2D                   3B                   4C                   5D

VII.

1. know => knows      2. Learner => learners   3. Has => is   4. Speaking => speak  5. Use => to use

VIII.

1. We have become/have been close friends for a long time

2. She is the most intelligent student/girl in our school.

3. Nam asked Nga to lend him her bike./Nam asked Nga if he could borrow her bike.

4. Lan is the same height as Hoa/ Lan is as tall as Hoa/ Lan and Hoa are the same height.

5. Apples are not as expensive as  oranges.

6. He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to (playing) tennis

7. My brother told me not to translate each sentence into Vietnamese.

8. How long have you played the piano

9. Your brother is not strong enough to lift that box.

10. Hung’s hobby is collecting stamps.

5. Đề số 5

I-Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

1.A. though                 B. enough                    C. cough                      D. rough

2.A. chair                    B. cheap                      C. chorus                     D. child

3.A. missed                 B. closed                     C. called                      D. planned

4.A. fat                        B. any                          C. gas                          D. hat

5.A physics                 B. basic                       C. sailor                       D. subject

II- Choose one word that has a different stress position from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

6.A. scissors                B. object                      C. wardrobe                D. transmit

7.A. comfortable         B. commercial C. generous                 D. demonstrate

8.A. experiment          B. assistant                  C. sociable                   D. equipment

9.A. advice                  B. beauty                     C. picture                    D. postcard

10.A. theater               B. career                      C. cinema                    D. gallery

III- Choose from the four options given (marked A,B,C or D) one best answer to complete each of the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

11. David’s school ………….. is very bad this term.

A. report                      B. period                     C. day                         D. semester

12. People go to a …………….. to look at the famous works of art.

A. stadium                  B. gallery                     C. theater                    D. fair

13. I’d like to go ……………. very much.

A. camp                       B. to camp                   C. a camp                    D. camping

14. Hoa is reading short stories …………. Jack London.

A. of                            B. from                        C. by                           D. with

15. John ………….. Susan to go out with him but her parents didn’t let her out.

A. insisted                   B. suggested               C. invited                    D. helped

ĐÁP ÁN

I. (2,5 p)

1. A                  2. C                 3. A                  4. C                 5. A

II. (2,5 p)

6. B                  7. B                  8. C                 9. A                  10. B   

III. (10 p)

11. A

16. A

21. A

26. A

12. B

17. C

22. C

27. D

13. D

18. D

23. C

28. A

14. A

19. B

24. A

29. C

15. C

20. D

25. C

30. A

IV. (8 p)

31. hot             32. difference   33. magician               34. carelessly

35. sleepy                    36. boring                    37. celebrations           38. scientists

V. (10 p)

39. B

40. A

41. C

42. C

43. B

44. A

45. C

46. C

47. A

48. A

VI. (5 p)

49. C               50. D               51. B                52. B                53. A

VII. (7 p)

54. The movie was  not good enough to me to see

55. He told us to shut the door but not to lock it

56. We are going to have our car repaired next week.

57. Although he is intelligent, he doesn’t do well at work.

58. You’ve to see the headmaster.

59. Don’t forget to check your flight numbers.

60. The new was so bad that Helen burst into tears.

VIII. (5 p)

61. Those buses are not going to the airport and neither are taxis.

62. Didn’t you want to sell the house last year ?

63. He stops smoking to save money

64. My brother doesn’t drive carefully as I do.

65. It is difficult to prevent people from parking here.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Tịnh An. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Trần Quý Hai
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Trương Quang Trọng

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 6

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button