Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Lê Đại Hành

Quà Yêu Thương xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Lê Đại Hành nhằm giúp các em ôn tập thật tốt để chuẩn bị cho kì thi học sinh giỏi sắp tới. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS LÊ ĐẠI HÀNH

1. Đề số 1

I. Choose the word that has the underlined part pnonounced differently from the rest (0.5pt):

1. A. carol                   B. habit                       C. graze                       D. match

2. A. sound                 B. southern                  C. drought                   D. mountain

3. A. headache            B. character                 C. stomach                  D. challenging

4. A. ploughs               B. contacts                  C. stops                       D. talks

5. A. faced                  B. wicked                    C. fixed                       D. wrapped

II. Choose a word in each line that has different stress pattern (0.5pt):

1.A. complain              B. favorite                   C. terrible                    D. famous

2.A. awful                   B. empty                     C. delicious                 D. lovely

3.A. climate                B. design                     C. region                     D. comic

4.A. inspiration           B. economic                C. reputation               D. dormitory

5.A. entertainment      B. information             C. education                D. television

III. Use the correct form of the word in brackets to complete the sentences (1pt):

  1. It’s becoming …….. difficult to find a job nowadays.               (increase)

  2. When you take an exam, you are an ……..                                (examine)

  3. The old hotel we used to stay at has now been …….                 (modern)

  4. My brother likes wearing …….. jeans.                                       (fade)

  5. Our school has a lot of……. teachers.                                       (qualify)

IV: Supply the correct form of the verb in brackets.(1pts)

1. He (work) hard all the week, but today he is having  a good time at home.

2. There (be) a lot of changes since computers (invent)

3. The house where the dead man (find) is being guarded by the police to prevent it from (enter).

4. This is only one of his poems that (be) worth reading.

5. When I came to school, everybody (be) there.

6. When she (know) me for years, she invited me to tea.

7. I (tell) a lie if I said that I like you.

8. I hope it (not rain) when the bride leaves the church tomorrow.

V. Choose the best answer to complete each sentence (1pts):

  1. That church looks very old. When ………………………………..?

   A. was it built                       B. is it built                 C. has it been built                  D. did it build

 2. How many pages ………….. so far ?

   A. do you read                     B. did you read           C. have you read                     D. had you read

 3. Do you think jeans will be of out of ………………………………..?

    A. date                                 B.  order                     C. fashion                                D.  work         

 4. She wishes they ……. come here next time .

   A. didn’t                              B. weren’t                   C. wouldn’t                             D. won’t

 5. He never drinks beer. He ………….. drinking beer.

   A. used                                 B. isn’t used to            C. used to                                D. isn’t used for

 6. If Hoa ____ rich, she would travel around the world.

A. is                             B. was             C. were                        D. been

7. Ba ____ a new bicycle recently.

A. bought                    B. buying                    C. buy             D. has bought

8. Nam ____ speaks Chinese but also speaks Japanese.

A. not only                  B. so                            C. only            D. can

9. It is raining very hard ____ we can’t go camping.

A. so                            B. so that                     C. more over   D. however

10. Miss Hoa ____ sing very well is Nam’s mother.

A. which                     B. whom                     C. who            D. where

VI. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the sentence printed before it (1pt):

1 Computers are used to design new models.             => People ………………………………

2. I last wrote to her three months ago..                     => I haven’t …………………..

3. The cake was so hard that  he couldnot eat it .        => It was such………………….

4. Hurry or you will be late for the train .                   => If you …………………………….

5. Everyday I spend four hours learning English        => Everyday It takes ……………………

VII. Complete the second sentence using the word in brackets ( dont change it in anyway) so  that it has the same meaning as the sentence printed before it (1pt):

  1.  People say he was in the French Foreign Legion.

   -> He …………………………………………………………… (said)

  2. “Don’t leave until I come back”, she said to me.

 -> She  ……………………………………………………………(told)

  3. I’d rather read newspapers than watch TV.

  -> I ……….……………………………………………………… (prefer)

  4. “ What is your mother doing here now, Tom ?”, said the teacher .

   ->  The teacher ………………………………………………….. (then)

  5. It’s a pity I can’t drive a car.

  -> If …………………………………………………. …………   (only)

VIII. Read the following passage and fill in each blank with one suitable word (2pts):

In Britain there is a …..1….. now which people call Mother’s Day. In the old days, many girls from working-class families in towns and cities and from farmers’ families in the country worked in rich houses. They had to do all the ….2….. and their working day was usually very long, they often worked on …..3….., too. Once a year, it was usually ……4….. Sunday in March, they could visit their mothers. They went home on that day and ……5…. presents for their mothers and for other members of their families. They could stay at home only one day, and ……6…… they went back to their work. People call that day Mothering Day or Mothering ……7…… . Later, workers at the factories and girls who worked in the houses of rich families received one free day a month, and Mothering Day became Mother’s Day. It ….8….. the last Sunday in March

IX/Read the passage carefully and choose the correct answer: (0,5pts)

                        In the early years of television, educational specialists believed that it would be very useful in teaching and learning. Many schools have brought television sets, intending to use them effectively to improve the quality of education; but actually they are rarely used properly in classrooms. Meanwhile, children spending the majority of their out-of-school hours watching TV and their typical school days proceed as if television did not exist.

                        There are some explanations for the failure of television to get the interest of the teachers. Firstly, the schools that purchased television sets have not set aside money for equipment repairs and maintenance so these television sets are sooner and later out of work. Secondly these schools have not found an effective way to train teachers to integrate television into their ongoing instructional programs. Lastly, most teachers do not regard the quality of television and its usefulness in the classroom.

                        Teachers at the schools work hard for at least twelve years to train their students to become good readers. However, according a recent statistics, teenagers seldom spend their free time reading books and newspapers but watching television instead.

1) The text is about:

A. the use of television at schools.                             B. teaching and learning television

C. educational specialists.                                                       D. watching TV outside school.

2) When TV first appeared, educational specialists . . . . . . . .

A. did not appreciate it.                                                                                 

B. did not appreciate it.

C. believed it would be useful for schooling.

D. banned children from watching TV.

3) According to the text, TV . . . . . . . . .

A. has not been used properly in classrooms.

B. has been used effectively in classrooms.

C. has not existed in classrooms.

D. has not attracted students’ interest.

4) There are . . . . . . . . . explanations for the failure of television to get the interest of the teachers.

A. two                                     B. three                                   C. four                         D. five

5) Children spend their free time . . . . . . . . . . . . . .

A. reading books                                                                     B. reading newspapers.

C. learning foreign languages             D. watching TV.

X. Use the suggested words and phrases to make a complete letter (1,5pts):

Dear Maryam,

1. It/ be/ month/ since/ I/ write/ you

2. And /we/ not meet/ or/ see each other/ three months

3. Now/ here/ be/ suggestion/ I/ be/ very happy/ make

4. you/ come/ and/ stay here/ me/ next weekend/  ?

5. I’d love/ have you/ Friday evening/ Monday morning

6. I/ have/ a lot/ news/ give/ you/ many questions/ ask

Please write back to me as soon as possible.

Yours,

Lan

ĐÁP ÁN

I. Bài 1 (0,5đ): Mỗi câu chọn đúng được 0,1 đ

1-C

2-B

3-C

4-A

5-B

II. Bài 2 (0,5đ): Mỗi câu chọn đúng được 0,1 đ

1-A

2-C

3-B

4-D

5-D

III. Bài 3 (1pt):  Mỗi  từ đúng được 0,2đ

1. increasingly

2. examinee

3. modernized

4. faded

5. qualified

IV.Bài 4: ( 1 pts)

1. has worked                                     

2. have been / were invented             

3. was found / being entered              

4. is                                                                 

5. was 

6. had known 

7. would tell   

8. won’t be raining                             

V. Bài 5 (1đ): Mỗi câu chọn đúng được 0,1 đ

1-A

2-C

3-C

4-C

5-B

6-C

7-D

8-A

9-A

10-C

VI. Bài 6 (1đ): Mỗi câu đúng được 0,2 đ

1. People use computers to design new models

2. I haven’t written to her for three months .

3. It was such a hard cake that  he couldnot eat it .  …………………

4. If you don’t hurry ,you will be late for the train .                         

5. Everyday it takes me  four hours tolearn  English     

VII. Bài 7(1đ): Mỗi câu chọn đúng được 0,2 đ

1. He is said to have been in the French Foreign Legion.

2. She told me not to leave until she came back.

3. I prefer reading newspapers to watching TV.

4. The teacher asked Tom what his mother was doing there then.

5. If only I could drive a car.

VIII. Bài 8 (2đ):  Mỗi từ điền đúng được 0,25 đ

1. holiday                    5. bought

2. housework               6. then

3. Sundays                  7. Sunday

4. one                          8. is

IX) mỗi câu đúng 0,5đ

1A                   2C                   3A                   4B                   5D      

X. Bài  9 (1,5đ): Mỗi câu đúng được 0,25

1 . It  is a month since I wrote to you.

2. And  we have not met or seen  each other for three months.

3. Now here is a suggestion I am very happy to make.

4. Will you come  and stay here with me next weekend  ?

5. I ’d love to have you from Friday evening to Monday morning

6. I have  a lot of  news to give  you and many questions to ask.

2. Đề số 2

I. Choose one of  word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. christmas                        B. character                 C. school                                 D. church 

2. A.  traveled                         B. surprised                 C. worked                               D. climbed

3. A. tour                                 B. pour                        C. your                                    D. course

4. A. towel                              B. down                      C. window                              D. flower

5. A. cook                               B. food                        C. too                                      D. pool

II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. His handwriting is terrible. It’s not easy at all  …………what he writes.

        A. to see                          B. to read                      C. reading                                         D. seeing

2. The city is  ……………….on the shore of Lake Michigan.

       A. visited                         B. lied                         C. laying                                              D.located

3. Kim Tan town is……………….. busier.

       A. becoming                     B. doing                                  C. making                               D. having

4. The Smiths never go out in the evening, ……………….?

        A. do they                                   B. don’t they               C. doesn’t he                          D. does he

5. Ba is strong enough…………….. his father with the work on the farm.

        A. helping                       B. help                         C. helps                                   D. to help

6. Last week my child  …………… to the biggest zoo in town by my wife.

        A. took                            B. were taken              C. went                                    D. has gone

7. I tried my. ……………not to laugh, but I couldn’t.

        A. good                           B. well                                     C. best                                                 D. better

8. Are you proud…………….your country and its tradition ?

       A. about                          B. on                             C. of                                     D. for

9. I want to ask my parents ………………. some money.

        A. from                           B. for                           C. with                                    D. about

10. You are very different …………………… your brother.

        A. to                                B. for                           C. with                                    D. from

11. I am better ……………………  English than Nam.

        A.than                             B. with                        C. at                                         D. for

12. He seldom goes fishing, ……………….?

        A. doesn’t he                   B. is he                         C. does he                             D. isn’t he

13. Heavy rains …….the plane for several hours

        A. stopped                     B. prevented               C. delayed                               D. kept

14. You must go to school ……the ages of 5 and 16. it is compulsory.

        A. from                           B. over                        C. during                                             D. between 

15. Sorry to keep you…………

        A. wait                           B. waiting                   C. to wait                                D. waited

III. Give the correct form of the verbs in brackets .

1. I‘ve decided (stop) ………………smoking.

2. I (visit) …………………….singapore two years ago.

3. Look at those black clouds. It (rain).

4.We are tired of (work)…………… for low salary.

5. This is the second time you (break)……a cup.

6. (you/do) …………… the homework yet?

7. Mai is in her room. She (play) the guitar.

8. The teacher said that we should ( not make )  …………… noise in class.

9. Water …………( cover) most of the Earth’s surface.

10. The gate ………………( lock) at 6.30 p.m everyday.

ĐÁP ÁN

Question I :   ( 1,25 marks )

1. D                          2. C                      3. A                       4. C                    5. A

Question II :  ( 3,75 marks )

1. B     2. D     3. A     4. A      5. D   

6. B      7. C     8. C     9. B      10. D

11. C    12. C   13. C   14. D    15. B

Question III :   ( 2,5 marks )  

1. to stop                        2. visited             3. is going to rain            4.working                 5. have broken

6. Have you done       7. is playing        8.not make                  9. covers              10. is locked        

Question IV :       ( 1,25 marks )  

1.The lesson took place in a small school in England.

2.The lesson was about the seasons of the year.

3.The teacher asked Tom to stop talking.

4.The teacher asked the class to listen to him.

5.Yes ,he did

Question V : ( 2,5 marks )  

1. different                                      6. interesting

2. fishing                                         7. pronunciation

3. successfully                                 8. orphanage

4. entertainment                               9. comfortable

5. voluntary                                    10. household

Question VI :     ( 1,25 marks )

1.for-since

2.many-much

3.keeping-keep

4. among – between

5. have – take

Question VII :        ( 2,5 marks )  

1. His                 2. as                     3. was                      4. had                     5. money

6. in                   7. was                   8. he                        9. and                     10. age

Question VIII: ( 2,5 marks )  

1. from  –  to.

2. on – with

3. to

4. from

5. on

6. in

7. from

8. for

9. for

10. with

Question IX :  ( 2,5 marks )

1. I don’t eat as much chocolate as she does.

2.Vinh is always forgetting his homework.

3.It’s very important to keep the inviroment clean.

4.Lan did the homework herself.

5.I haven’t spoken to her for three years.

6.Tam used to type fast.

7.When did you use the car?

8.We have lived here for 15 years.

9.How about meeting inside the center,at the cafe corner.

10. Nam is strong enought to do heavy work.

3. Đề số 3

PART A.LISTENING.

Listen to some short dialogues. In each dialogue ,You will hear someone ask a question about the time.When the answer is given ,write down the time in the space below.

1. A : Excuse me.Can You tell me the time ,please ?

B : Yes . It’s…………………………………     

2. A :Do you have the right time ,please ?

B: I think it’s ………………………….  

3. A:Do you know what time the next bus is ,please ?

B: yes .It’s……………………………………

4. A: What time do you finish your work today?

B: ……………………………………………..

5. A: When do the shops open, pleace?

B: …………………………………………….

6. A: What time does the London train leave, please?

B: ……………………………………………..

7. A: What is the next train to Birmingham, please?

B: ……………………………………………..

8. A: Excuse me, please. What time does the Liverpool train arrive?

B: ……………………………………………..

9. A: When does the Paris flight leave, please?

B: ……………………………………………..

10. A: What time the next flight to Amsterdam, please?

B: ……………………………………………..

PART B: PHONETICS                  

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently   from that of the rest.

1. A. chooses               B. houses                     C. rises                        D. horses

2. A. busy                    B. noisy                       C. sugar                       D. present

3. A.days                     B.ways                        C.bays                         D.says

4. A.there                    B.healthy                     C.gather                      D. northern

5. A. walked               B.sacred                      C.needed                     D. naked

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in each group.

1.  A. tennis                             B. camera                   C.  soccer                    D.  unhappy

2. A. number                           B. thirteen                   C. expensive               D. address

3. A. awful                              B.delicious                  C. favorite                   D.journalist

4. A.Geography                      B. Music                      C.Physics                    D.Literature

5. A.diver                                B. vessel                      C. affect                      D.chopstick

ĐÁP ÁN

PART A. LISTENING

(2 POINTS). 0,2 point for each correct answer.

1. A quarter to three / 2.45

6. twelve thirteen / 2.30

2. twenty past five/  20.5

7. eleven five  / 11.5

3. half past seven / 7.30

8. seventeen forty / 17.40

4. twenty past six / 20.6

9. twenty -two  fifty / 22.50

5. eight o’clock  / 8.00

10. fifteen thirty /15.30

PART B.PHONETICS

I. (0,5 points).  0,1 point for each correct answer.

1. D                         2. C                     3. D                 4. B                 5. A

II. (0,5 points).  0,1 point for each correct answer.

 1. D                        2. A                     3. B                 4. A                 5. C

PART C. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. (1 point).  0,1 point for each correct.

1. A

2. C

3. A

4. D

5. C

6. C

7. A

8. D

9. A

10. B

II. (0,5 point).  0,1 point for each correct.

1.  leave  => leaving

2. country => countries

3. his => him

4. English => England

5. write => wrote                               

III. ( 1 point).  0,1 point for each correct.

1. dislike

2. properly

3. speech

4. performance

5. solution

6. effective

7. daily

8. unfortunately

9. convenient

10. healthy

PART D.READING

I. (0,5 point).  0,1 point for each correct.

 1.C                 2.D                  3.A                  4.B                  5.D

II. (1 point).  0,1 point for each correct.

1. B

2.A

3.A

4.B

5. D

6.A

7. C

8. B

9. C

10. B

III. (1 point).  0,1 point for each correct.

1. his               2.as                   3.None             4.little                         5.first

6.most             7.only               8.one                9.offered                     10.hometown

PART E.WRITING

I. (1 point).  0,1 point for each correct.

1. It will be impossible for them to come on Sunday.

2. It takes  six hours to drive from Song Lo to Quang Ninh.

3. They find it  extremely difficult to cut down on smoking.

4. My boyfriend lose temper easily.

5. To my knowledge , he is a lecturer.

6. I am not used to driving to the left of the road.

7. Cooking for five hungry children doesn’t interest me.

8. Because of Tom’s injured leg, he walked slowly.

9. The car is too expensive for us to buy it/ The car is so expensive that we can’t buy it.

10. It was such wonderful news that she decided to have a celebration.

II. Write a paragraph about 100 words to tell about your favorite subject and the ways to improve it every day. (1 point)

4. Đề số 4

I.  Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others by circling A, B, C or D. (5 pts)

1. A. returns        B. plates          C. wears          D. receives

2. A. healthy       B. instead        C. seaside        D. breakfast

3. A. dust             B. bus             C. cut                D. put

4. A. teacher        B. actor           C. story           D. picture

5. A. closet          B. globe           C. stove           D. bowl

II. Choose the best answer to complete the sentences by circling A, B, C or D. (10 pts)

1. My school will ______ the school festival next week.

            A. organize      B. take C. rehearse      D. play

2.  ______ silly mistake!

            A. What          B. What a        C. How           D. How a

3. This food tastes ______.

            A. careful        B. carefully     C. delicious     D. deliciously

4. The ______ is taking Mary’s temperature now.

            A. nurse           B. worker        C. player          D. scientist

5. – “Would you like some corn?”      – “______.”    

            A. No, thanks. I’m full            B. Ok. I don’t like corn

            C. All right                  D. Yes, I would

6. Why ______?

            A. those men are laughing      B. are laughing those men

            C. are those men laughing      D. are those laughing men

7. – “______?” – “That’s a great idea.”

            A. Do you like playing sports B. Can you buy me some apples        

            C. Why don’t we go out for dinner     D. May I borrow your pen

8. I am not sure where she is. She ______ be in her office.

            A. must           B. might          C. can  D. should

9. – “______ do you pay a visit to your uncle?”        – “Every other week.”

            A. Why           B. When          C. How often  D. How long

10. Lan: “I don’t like travelling a lot.”           Mai: “______.”

            A. So do I        B. I don’t, too C. Either don’t I          D. Neither do I

III. Make questions for the answers to complete the conversation between two friends. (5 pts)

Mary: (1) __________________________________________________ last Monday, Nam?

Nam: Yes, I was. I was ill.

Mary: (2) Oh,_____________________________________________________________?

Nam: I had a very bad cold.

Mary: (3)________________________________________________________________?

Nam: Yes, I did, and he gave me some medicine.

Mary: (4)________________________________________________________________?

Nam: I took it for three days.

Mary: (5)_____________________________________________________________ now?

Nam: I feel much better. I still have a cough, but it was a lot worse two days ago.

ĐÁP ÁN

I. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. B     2. C     3. D     4. D     5. A

II. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. A     2. B                 3. C     4. A     5. A

6. C     7. C                 8. B     9. C     10. D

III. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. Were you absent from school

2. What was the matter / wrong (with you)?

3. Did you go to the doctor’s?

(Or: Did you (go to) see the doctor?)

4. How long did you take it?

5. How do you feel

IV. 5 pts (Mỗi giới từ đúng 0.5 điểm)

1. on

2. for

3. at                

4. in

5. at

6. on

7. on – in

8. to/with – of

V. 10 pts (Mỗi động từ đúng 1 điểm)

1. is always talking

2. earning

3. gets

4. Will (you) wait – am looking

5. to run

6. taught

7. brush

8. didn’t (you) go

9. to buy

        

VI. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. education

2. inexpensive

3. lifestyle

4. unfriendly

5. colourful (colorful)

6. encouraged /encourages

7. different

8. librarian

9. regularly

10. earlier

VII. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm, tìm được lỗi 0.5, sửa được lỗi 0.5)

1. waters -> water

2. careless -> carelessly

3. cutted -> cut

4. are -> is

5. many -> much

6. for -> Ø

7. more -> Ø

8. kind -> kinds

9. interested  -> interesting

10. very -> much /Ø

VIII. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. by                2. heart            3. with                         4. also  5. health         

6. sports                       7. even 8. and                          9. spend           10. how

IX. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. A     2. C     3. B     4. D     5. C

X. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. B     2. E      3. A     4. D     5. C

XI. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. Is that the best (that) you can do?

2. Shall we go shopping this weekend?

3. I don’t feel like doing anything too energetic today.

4. Students don’t have/ need to wear uniforms on Wednesday.

                   needn’t 

5. She is a good teacher of Enlish.

6. Watching TV makes her comfortable.

7. My new jeans aren’t as / so cheap as yours.

8. It took us a whole day to look for these old pictures.

9. How long is it since you bought the computer?

10. How far is it from your hometown to your school?

XII. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. The monitor always goes to class on time to be a good example for the class.

2. My sister bought the material and made this dress for me.

3. The teacher is/ was pleased with the improvement in my work.

4. He was absent from work yesterday because he was ill.

5. Was anyone at home when everyone arrived?

XIII. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. In the USA classes start at 8.30 each morning and the school day ends at 3.30 or 4 o’clock.

2. You can take university courses at home with the help of a video cassette recorder.

3. It is better to eat less food containing fat and sugar.

4. How much does it cost to mail a local letter in Vietnam?

5. Turn right/left and you will see the souvenir shop on your left/right.

XIV. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. Jane wears jeans all the time.

2. During your holiday I’ll be busy working.

3. They all took part in singing the Christmas carols.

4. My brother likes scuba-diving and so do I.

(Or I like scuba-diving and so does my brother.)

5. I hope to see you at the airport.

5. Đề số 5

SECTION I. PHONETICS:

Question 1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. (1pt)

1.   A. calendar                        B. apartment               C. marble                     D. hard

2.   A. stop                               B. novel                       C. comb                       D. concert

3.   A. delicious                       B. delightful                C. biology                   D. appliance

4.   A. chemistry                      B. spinach                   C. stomach                  D. orchestra

5.   A. happy                           B. holiday                   C. harvest                    D. hour

Question 2. Choose the word whose stress pattern is different from the others. (1,0 pt)

1. A. return             B. receive         C. enjoy           D. widen

2. A. wonderful       B. expensive      C. remember        D. important

3. A. different        B. noisily         C. difficult          D. unhappy

4. A. cartoon         B. armchair       C. breakfast         D. distance

5. A. education       B. opposition      C. activity          D. demonstration

SECTION II. VOCABULARY – GRAMMAR

Question 3. Circle the best option A, B, C or D to complete the following sentences. (2pts)

1. Children are ………………………….. of seeing the dentist.

      A. afraid                            B. interested                C. worried                      D. keen

2. Now Hoa is used …………………………. the busy roads in the city.

      A. to cross             B. crossing                  C. for crossing    D. to crossing

3. No one can do it well and …………………………………………..

      A. so can she                     B. neither can she        C. she can’t, too          D. she can, either

4. The nurse will ………………………………. your height again.

A. weigh

B. take

C. measure

D. do

5. Don’t forget …………………………. your hands before meals.

A. wash

B. to wash

C. washing

D. to washing

6. You should add some salt …………………. the dish.

A. with

B. for

C. in

D. to

7. Do you think cooking is also a useful ……………….?

A. hobby

B. work

C. time

D. meal

8. Mr. Long has …………………………. days off than Mr. Tuan.

A. many

B. less

C. fewer

D. much

9. There are two churches in the town and   ………………of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

10. The news on TV last night   …………………….  very good.

A. was

B. has

C. were

D. be

ĐÁP ÁN

SECTION I. PHONETICS:

Question 1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently (1pt)

(5x 0.2 = 1pts)

1. A       2. C   3. A        4. B     5. D

Question 2. Choose the word whose stress pattern is different from the others(1,0 pt)

(5 x 0.2 = 1pts)

1.

 

 

 

D. widen

2.

A. wonderful

 

 

 

3.

 

 

 

D. unhappy

4.

A. cartoon

 

 

 

5.

 

 

C. activity

 

SECTION II. VOCABULARY – GRAMMAR

Question 3. Circle the best option A, B, C or D to complete the following sentences. (0,25 p)

(10 x 0.2 = 2pts)

1 – A

2 – D

3 – B

4 – C

9.C

5 – B

6 – D

7 – A

8 – C

10.A

Question 4. Question 4.  Fill in each blank with a suitable preposition. (2pts)

(10 x 0.2 = 2pts)

1. on

2. for

3. at                

4. in

5. at

6. on

7. on – in

8. to/with – of

Question 5. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (2pts)

(10 x 0.2 = 2pts)

1. is always talking

2. earning

3. gets

4. Will (you) wait – am looking

5. to run

6. taught

7. brush

8. didn’t (you) go

9. to buy

        

Question 6. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it.(2pts)

(10 x 0.2 = 2pts)

1. waters -> water

2. careless -> carelessly

3. cutted -> cut

4. are -> is

5. many -> much

6. for -> Ø

7. more -> Ø

8. kind -> kinds

9. interested  -> interesting

10. very -> much /Ø

Question 7.Complete the following sentences with an appropriate form of the word(2pts)

(10 x 0.2 = 2pts)

1.attractive

2. addictive

3. deeply

4. height

5.unhealthy

6.librarian

7.musician

8. pianist

9.electrician

10.cashier

SECTION III. READING  

Question 8. Read the passage below and choose the best option (A, B, C or D) for each space. Circle your option

(10 x 0.2 = 2pts)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

C

B

A

D

A

D

C

B

A

B

 

Question 9. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE word in each space.

(10 x 0.2 = 2pts)

1. wear            2. middle-age  3. decay               4. sugar            5. cause

6. teeth            7. eat                           8. treat     9. pulled      10. thought

SECTION IV. WRITING   

Question 10. Read the first sentence, and then complete the second sentence with the same meaning.

(10 x 0.2= 2pts)

1. I was sick, so I didn’t go to school.

2. What is the height of you?/ What is your height?

3. His hobby is playing computer games.

4. I enjoy watching TV in the evening.

5. I find learning English important.

6. Coffee is my brother’s favorite drink.

7. How much does a plate of fried rice cost)?

8. There is some meat and tofu in this food.

9. Because Lan was sick,she didn’t do to school.

10. It takes me half an hour to get to work.

Question 11. Arrange these words/ phrases into the meaning sentences( 2pts)

(5x 0.4 = 2pts)

1. Alice has sunburn because she was outside all day yesterday.

2. Some people say that carving eggshells is boring and difficult.

3. She is the most kind-hearted girl I have ever met.

4.Big Heart organization has encouraged people to protect the environment

5. They have never visited Ho Chi Minh City before.

  —

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Lê Đại Hành. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Vân Cơ
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Tiên Cát

Chúc các em học tập tốt!

 

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button