Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Phù Đổng

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Phù Đổng do Quà Yêu Thương tổng hợp và biên soạn. Tài liệu bao gồm các dạng bài tập khác nhau, tổng hợp các kiến thức đã học. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em ôn tập thật tốt cho kì thi học sinh giỏi sắp tới. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS PHÙ ĐỔNG

1. Đề số 1

I.Choose one word whose underlined part is pronounced differently fromthe others

1. a. notice

b. grow

c. ghost

d. lost

2. a. casual

b. material

c. champagne

d. campus

3. a. deny

b. deposit

c. benefit

d. respond.

4. a. hike

b. shrine

c. widely

d. opinion

5. a. furious

b. purpose

c. surf

d. turn.

II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d

1. The baby’s getting…………..everyday.

   a. more big   b. bigger          c. bigger and bigger    d. more and more big

2. English…………at the meeting.

   a. speak        b. speaks          c. is speaking               d. is spoken

3. These flowers………………….

   a. smell good           b. smells good             c. smell well                d. smells well

4. She ………..getting up early now.

   a. didn’t use to         b. is used to     c. is using to                d. used to

5. Did you put ………………… sugar in my coffee?

   a. many         b. a few           c. so many                   d. much

6. Do you know……………… yesterday?

   a. if did they arrive               b. if they arrive           

   c. if did they arrived                                    d. if they arrived

7. If you are tired, you should………..a break.

a. make            b. do    c. take              d. go

8. Beef is my………………….food.

a. preferable    b. favorable     c. favorite                    d. likeable

9. I’m looking………………….to hearing from you.

a. at     b. after c. over             d. forward

10. She…………..a cake when the telephone rang.

a. makes          b. make            c. has make                  d. was making

11. I’ve known him ……………………..I left school.

a. when            b. before          c. until             d. since           

12. He  has left his book here on…………………….so that you can read it.      

a. design          b. intention      c. purpose                    d. meaning

13. What would you……………………me to do for you?

a. want             b. hope            c. wish             d. have

14. After retiring, my father will spend his……………………on an expensive holiday.

a. dollars          b. accounts      c. savings                     d. cheques

15. We can’t go wrong if we………the instructions.

a. follow          b. keep c.take               d. guide

III. Read the text below. Use the word given at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line.

            These days it is(o)……………………………..to open a newspaper without                 POSSIBLE

reading about the damage we are doing to the environment.

The earth is being(1)……………………………and the future looks bad.                      THREAT

What can each of us do?

            We cannot clean up our(2)…………………………….rivers and seas overnight.          POLLUTION

Nor can we stop the(3)…………………………….of plants and animals. But               APPEAR

we can stop adding to the problem while(4)……………………………..          ……….  SCIENCE

search for answers, and laws are passed in nature’s(5)…………………………                       DEFEND

            It may not be easy to change your lifestyle(6)……………………………, but              COMPLETE

some steps are easy to take: cut down the amount of(7)…………………………          DRIVE

you do or use as little plastic as possible. It is also easy to save energy,

which also reduces(8)…………………………..bills. We must all make                      HOUSE

a personal (9)……………………………. to work for the future of our planet if           DECIDE

we want to (10)…………………………..a better world for our grand- children.          SURE

IV. Put the verbs in brackets into the correct tense or form.

  Dentists can do a lot(0)….to improve…(improve) your teeth. They can straighten your teeth by(1)……………………………….(put) wires on them. These wires(2)………………………………(push) the roots of the teeth the right way. The best time for (3)…………………………(do) this is while the teeth(4)………………………..(grow). A lot of dentists, however, prefer not(5)………………………..(start) doing this before a child(6)………………(be) at least eight. Sometimes a dentist even(7)……………………..….(use) elastic bands(8)…………………….(make) a tooth straight. Sometimes(9)………………………….(pull)  tooth out can prevent the other teeth from(10)……………………….(grow) too close to one another.

V. Fill in an appropriate word in each blank.

          Kipling was the first writer…….. (1)….. expressed the faith and national pride. He was…….(2)…… in Bombay India………(3)….. 1865 and was taken …..(4)….. England to …..(5)…. educated at the …..(6)…. of 6. But at the age of 17 he returned ……(7)…… India and became a journalist.  ……..(8)….. this time he…..(9)…. a great amount of prose and portry. After wards he returned to England and travelled in Japan and America. He received the 1907 Nobel ….(10)… for literature and died in 1936 while he was working on his autbiographical notes.

VI. Read the passage and choose the best answer.

After inventing dynamite, Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to mankind. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony. Nobel’s original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this sum is used for the awards which vary from $30,000 to $125,000.

Every year on December 10, the anniversary of Nobel’s death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges’ decisions. Americans have won numerous science awards, but relatively few literature prizes. No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes.

1.  When did the first award ceremony take place7

A.  1895                      B . 1901                      C.  1962          D. 1968

2.  Why was the Nobel prize established?

A. To recognise worthwhile contributions to humanity.B. To resolve political differences.

C. To honour the inventor of dynamite.D. To spend money.

3.  In which area have Americans received the most awards?

A. Literature   B. Peace           C. Economics             D. Science

4.  Which of the following statements is not true?

A. Awards vary in monetary value.B. Ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobel’s invention.

C. Politics can play an important role in selecting the winners.D. A few individuals have won two awards.

5. In how many fields are the prizes bestowed?

A. 2                B. 5                  C. 6    D. 10

VII.  Write a new sentence as similar in meaning a possible to the original sentence

1. John missed the lecture because he came very late

If John ………………………………………………………………………………..

2. He could not afford to buy the car

The car………………………………………………………………………………..

3. You will not be accepted if you don’t finish your home work.

Unless……………………………………………………………

4. I had to spend the whole evening finishing the test

It……………………………………………………………..

5. Weather conditions influence most people’s lives.    

Most people’s lives……………………………………………. 

VIII. Make meaningfull sentences based on given hints

1. My friend / live / next door / enjoy / read / book / very / much

………………………….. …………………………………………………………………………………….

2. He / prefer / fiction book  / non – fiction book.

………………………….. ……………………………………………………………………………………………

3. He / start / collect / book / he school / boy.

………………………….. ………………………………………………………………………………………………….

4. He / spend / a lot of money / book /years now

………………………….. ………………………………………………………………………………………………

5. He hope / he / have / own library.

………………………….. ……………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

 I : 5 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm  

1.d                   2.b                   3.c                   4.d                   5.a

II. 15 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1. c      2.d       3.a       4.b       5.d       6.d       7.c       8.c      

9.d       10.d     11.d     12.c     13.a     14.c     15.a

III. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1.  THREATENED     

2. POLLUTED

3. APPEARANCE

4. SCIENTIST

5. DEFENESTRATION

6.  COMPLETELY

7.  DRIVING

8. HOUSE

9.DECIDEDNESS

10. ENSURE

IV. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1. putting

2. will push

3. doing

4. are being grown

5. to start

6. is

7. uses

8. to make

9. pulling

10. being grown / growing

V. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm     

1.was               2.born                3. In                 4. to                          5. be               

6.age                7.to                    8. by                   9. was                  10. prize

VI. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 02 điểm    

1.B                  2.A                  3.D                  4.B                  5.C

VII. 5 điểm ,  mỗi câu viết lại đúng cho 01 điểm

1. If John hadn’t come late , he’d not have missed the lecture

                had come ealier , he’d have attended the lecture

2. The car was too expensive for him to buy

3. Unless you finish your work , you will not be accepted.

4. It took me the whole evening to finish this test

5. Most peole’s lives are influenced by weather conditions

VIII : 5 điểm , mỗi câu đúng cho 01 điểm

1. My friend who lives / living next door enjoys reading books very much

2. He prefers fiction books to non- fiction books

3. He started collecting books when he was a school boy

4. He has spent a lot money buying books for years now.

5. He hopes he’ll have own library.

2. Đề số 2

I-Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

1.A. though                 B. enough                    C. cough                      D. rough

2.A. chair                    B. cheap                      C. chorus                     D. child

3.A. missed                 B. closed                     C. called                      D. planned

4.A. fat                        B. any                          C. gas                          D. hat

5.A physics                 B. basic                       C. sailor                       D. subject

II- Choose one word that has a different stress position from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

6.A. scissors                B. object                      C. wardrobe                D. transmit

7.A. comfortable         B. commercial             C. generous                 D. demonstrate

8.A. experiment          B. assistant                  C. sociable                   D. equipment

9.A. advice                  B. beauty                     C. picture                    D. postcard

10.A. theater               B. career                      C. cinema                    D. gallery

III- Choose from the four options given (marked A,B,C or D) one best answer to complete each of the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

11. David’s school ………….. is very bad this term.

A. report                      B. period                     C. day                         D. semester

12. People go to a …………….. to look at the famous works of art.

A. stadium                  B. gallery                     C. theater                    D. fair

13. I’d like to go ……………. very much.

A. camp                       B. to camp                   C. a camp                    D. camping

14. Hoa is reading short stories …………. Jack London.

A. of                            B. from                        C. by                           D. with

15. John ………….. Susan to go out with him but her parents didn’t let her out.

A. insisted                   B. suggested               C. invited                    D. helped

16. This book is …………….  that I try to read it from beginning to end at one time.

A. so interesting          B. so interested           C. such interesting      D. too interesting

17. “Let it be” is a famous song ……………. . It is one of the best works by this band.

A. singing by the Beatles                                B. was sung by the Beatles

C. sung by the Beatles                        D. sang by the Beatles

18. He ………… the train ticket at home.

A. took                                    B. put                          C. brought                   D. left

19. She was ………….. of watching television.

A. interested               B. tired                        C. tiring                       D. pleased

20. My mother ………….. me that I should wake up earlier.

A. told to                     B. said                         C. was told                  D. said to

21. Our teacher asked us ……………. in class.

A. not to talk               B. to not talk               C. no talk                    D. without talking

22. Peter broke his leg when he fell ………….. his bike.

A. in                            B. on                           C. off                          D. of

23. You should …………… your lesson before the examination.

A. read                        B. look                        C. revise                      D. study

24. Hung is …………… do the crossword puzzles.

A. intelligent enough to                                  B. intelligent enough  

C. enough intelligent                                       D. enough intelligent to

25. Her math result is …………….. than her English result.

A. bad                         B. bader                      C. worse                      D. well

26. His father is very proud ……………… him.

A. of                            B. with                        C. on                           D. about

27. Yesterday I came …………. your brother when I was going to school.

A. of                            B. to                            C. about                      D. across

28. Students should work …………. to make their parents happy.

A. hard                        B. hardly                     C. in hard way D. more hardly

29. Keep all dangerous things out of children’s …………. .

A. hands                      B. place                       C. reach                       D. head

30. When I was young, I used ……………. on a farm.        

A. to live                     B. live                          C. to living                  D. living

IV- Supply the correct form of the word in Capital letters for each gap in the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

31. This coffee is too ………………. to drink.                                                                                        heat

32. I can’t tell the …………… between the twins.                                                                            differ

33. A fairy appeared and…………changed Miss Tam’s rags into beautiful clothes.            magic

34. He drove ………… and he had an accident.                                                                                care

35. I feel so …………….. that I’m going to bed.                                                                       sleep

36. Why was his lecture so ……………….. ?.                                                                            bore

37. How many …………….. are there in a year in Vietnam ?.                                                   celebrate

38. …………….. have warned the local people of the disaster.                                                 science

ĐÁP ÁN

I. (2,5 p)

1. A                 2. C                 3. A                 4. C                 5. A

II. (2,5 p)

6. B                 7. B                 8. C                 9. A                 10. B  

III. (10 p)

11. A

16. A

21. A

26. A

12. B

17. C

22. C

27. D

13. D

18. D

23. C

28. A

14. A

19. B

24. A

29. C

15. C

20. D

25. C

30. A

IV. (8 p)

31. hot             32. difference              33. magician               34. carelessly

35. sleepy        36. boring                   37. celebrations           38. scientists

V. (10 p)

39. B

40. A

41. C

42. C

43. B

44. A

45. C

46. C

47. A

48. A

VI. (5 p)

49. C               50. D               51. B               52. B               53. A

VII. (7 p)

54. The movie was  not good enough to me to see

55. He told us to shut the door but not to lock it

56. We are going to have our car repaired next week.

57. Although he is intelligent, he doesn’t do well at work.

58. You’ve to see the headmaster.

59. Don’t forget to check your flight numbers.

60. The new was so bad that Helen burst into tears.

VIII. (5 p)

61. Those buses are not going to the airport and neither are taxis.

62. Didn’t you want to sell the house last year ?

63. He stops smoking to save money

64. My brother doesn’t drive carefully as I do.

65. It is difficult to prevent people from parking here.

3. Đề số 3

I. Choose the best answer to fill in the blank by circling A, B, C or D

1. Bob hasn’t ……… his mind yet.

 

A.

Made

B.

Gone

C.

used to

D.

Found

2. Everyone has to follow this way to get into the fair, ………?

 

A.

do they

B.

don’t they

C.

doesn’t she

D.

doesn’t he

3. We spent half a year _____ this hotel.

 

A.

to build

B.

Built

C.

with building

D.

Building

4. She is bored _____ getting up early.

 

A.

With

B.

In

C.

of

D.

To

5. Would you like me to get you something to drink? – ______

 

A.

That would be nice

B.

No, I’m sorry

C.

That’s too bad

D.

My pleasure

6. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world.

 

A.

Office

B.

Official

C.

officer

D.

Officially

7. It’s an hour since he ……… , so he must be at the office now.

 

A.

has left

B.

Left

C.

was leaving

D.

is leaving

8. 14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike.

 

A.

Again

B.

Once

C.

now

D.

Ever

9. Of my parents, my father is _________________.

 

A.

the stricter

B.

the strictest

C.

stricter

D.

strict

10. “What can I get for you?”.  ______________ .

 

A.

All right

B.

I’m afraid not

C.

I hope so

D.

Yes, please

11. Bob hasn’t ……… his mind yet.

 

A.

Made

B.

Gone

C.

used to

D.

Found

12. Everyone has to follow this way to get into the fair, ………?

 

A.

do they

B.

don’t they

C.

doesn’t she

D.

doesn’t he

13. We spent half a year _____ this hotel.

 

A.

to build

B.

Built

C.

with building

D.

Building

14. She is bored _____ getting up early.

 

A.

With

B.

In

C.

of

D.

To

15. Would you like me to get you something to drink? – ______

 

A.

That would be nice

B.

No, I’m sorry

C.

That’s too bad

D.

My pleasure

16. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world.

 

A.

Office

B.

Official

C.

officer

D.

Officially

17. It’s an hour since he ……… , so he must be at the office now.

 

A.

has left

B.

Left

C.

was leaving

D.

is leaving

18. 14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike.

 

A.

Again

B.

Once

C.

now

D.

Ever

19. Of my parents, my father is _________________.

 

A.

the stricter

B.

the strictest

C.

stricter

D.

strict

20. “What can I get for you?”.  ______________ .

 

A.

All right

B.

I’m afraid not

C.

I hope so

D.

Yes, please

ĐÁP ÁN

1: Vocabulary, Grammar and Phonetics

I. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1.

A

3.

D

5.

A

7.

B

9.

C

2.

B

4.

A

6.

B

8.

C

10.

D

II. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.     

1.

C

3.

D

5.

B

7.

C

9.

C

2.

B

4.

A

6.

A

8.

D

10.

D

III. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1. sat

5. is becoming

9. produced

2. has been

6. to work

10. does …. begin

3. were

7. saw

 

4. stopped

8. to lock

 

IV. (1 điểm): Mỗi từ biến đổi đúng cho 0,1 điểm.

1. different

5. windy

9. flights

2. pronunciation

6. unhealthy

10. contestants

3. hopeless

7. urbanized

 

4. performers

8. successfully

 

V. (1điểm): Mỗi câu tìm và sửa lại đúng cho 0,1 điểm.

1. …….B…… -> happy

6. ……C…….-> to review

2. …….B…..   -> enough money

7. …….C…….-> to spending

3. ….. .C…… -> between

8. …….B……….-> ought to be

4. …….B……..-> seriously

9. …….C………-> for

5. …….A……  -> excited

10. …..D……….-> herself

Section 2: Reading (2pts)

VI. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1.

C

3.

B

5.

A

7.

D

9.

D

2.

B

4.

C

6.

B

8.

A

10.

C

VII. (1 điểm): Mỗi câu chọn đúng cho 0,1 điểm.

1. is

5. teaching

9. and

2. has

6. cover

10. more

3. decided

7. teacher

 

4. high

8. to

 

Section 3: Writing (3pts)Rewrite sentences. Mỗi câu viết đúng cho 0,2 điểm.

VIII.

Is this the best hotel you could (can) find?

This is the first time I have seen that man here.

 People recycle old car tires to make shoes and sandals.

The coffee is too hot for me to drink.

 He had my car repaired yesterday.

The painting was thought to have been destroyed.

7. We are going to have our house rebuilt by a local firm.

(We are going to have a local firm rebuild our house)

8. The tickets are too expensive for me to buy.

9. It took Peter 3 hours to repair his house

10. Unless you leave now, you will miss the train.

IX. Use the suggestions to make the meaningful sentences. (1pt)

Mỗi câu viết đúng cho 0,2 điểm.

1. information / bringing / entertainment / also / is / only / but / TV / not / .

    TV is bringing not only informationbut also entertainment.

2. village / the / definitely / better / Life / the / changing / is / for / in / .

   Life in the village is definitely changing for the better.

3. look for / more money / Farmers / when / family / often / other work / their / need / they / for / .

  Farmers often look for other work when they need more money for their family.

4. people / still / a week / work / in / Many / days / the countryside / seven / .

  Many people in the countryside still work seven days a week.

5. back / in / months / going / England / They / two / are / .

They are going back to England in two months.

4. Đề số 4

I.Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below(2pts)

1. Jack is……. His jokes often make his friends laugh a lot.

            A. generous     B. humorous               C.easy-going               D. unusual

2. I’m sorry. I’m not………to help you lift the table.

            A. enough strong        B. too strong               C. strong enough         D. enough strength.

3. We…….in our present house for 5 years.

            A. live             B. have lived               C. are living                D. lived.

4. We used to wash clothes by hand. Now we have a…….

            A. washing machine   B. dishwasher              C. hair dryer                D. refrigerator.

5. It took me a long time to get used……… glasses.

            A. to wear       B. to wearing              C. wear            D. wore.

6.Last night he didn’t go home……..10 o’clock.

            A. until            B. at    C. after            D. in front of

7.”Don’t shout”, I said to Jim.

            A. I told Jim don’t shout         B. I told to Jim not to shout

            C. I told Jim not to shout        D. I said to Jim don’t shout.                                                                       8. Hoa was very surprised when she looked at………………………..in the mirror.                                                                                                  A. she                          B. hers C. herself         D. her

9. She went to market without………. anything.

            A. buy B. to buy         C. bought        D. buying

10. Since we have to be there by 8.30, we………. take a taxi.

            A. had better   B. may C. ought          D. are able to

11. I’ve never seen such an interesting …………..

            A. performing           B. performer               C. performance            D. performed

12. It’s at least a month since……………….John.

            A. I last seen               B. I have last seen     C. I last see                              D. I last saw

13. I like my sister’s house. It is a ………………

            A. new beautiful house              B. beautiful house new  

            C. beautiful new house               D. new house beautiful

14. Living in the country is not expensive. And it isn’t complex ……………….

            A. either                      B. too                           C. neither                       D. so

15. The new shopping mall is quite …………..the present shopping area.

            A. different from         B. the same                C. like to                         D. similar

16. “What …………………?” – “She is very nice.”

            A. did Sandra like       B. is Sandra like        C. does Sandra like      D. was Sandra like

17. Thank you very much ……………….. the Christmas gift .

            A. of                            B. with                       C. for                            D. about

18. ………….. she plays the piano!

            A. How well                B. How good              C. What well               D. What good

19. Life here is very …………….

            A. peace                      B. peacefully              C. peaceful                   D. peacefulness

20. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him …………..he wouldn’t get wet.

           A. so as to                               B. in order                   C. so that                     D. in order to

ĐÁP ÁN

I.

1B       2C       3B       4A       5B       6A       7C       8C       9D       10A    

11C     12D     13A     14A     15A     16B     17C     18A     19C     20C

II.

1. SPEECH     2. WISDOM               3. VOLUNTARY       4. WORLDWIDE      5. ORPHANAGE

6. SOCIABLE 7. STEAMER    8. BEAUTIFULLY   9. TRADITIONAL     10. ENCOURAGES

III.

1. are watching           2. have known 3. Did they arrive        4. moved         5. to cook

6. not to make 7. playing                    8. to give                     9. is going to rain        10. have been

IV.

1. more            2. for               3. there            4. so                 5. can              

6. in                 7. each             8. has               9. be                10. where

V.

1A                   2D                   3F                    4B                   5C                   6E        7G

VI.

1D                   2D                   3B                   4C                   5D

VII.

1. know => knows      2. Learner => learners   3. Has => is   4. Speaking => speak  5. Use => to use

VIII.

1. We have become/have been close friends for a long time

2. She is the most intelligent student/girl in our school.

3. Nam asked Nga to lend him her bike./Nam asked Nga if he could borrow her bike.

4. Lan is the same height as Hoa/ Lan is as tall as Hoa/ Lan and Hoa are the same height.

5. Apples are not as expensive as  oranges.

6. He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to (playing) tennis

7. My brother told me not to translate each sentence into Vietnamese.

8. How long have you played the piano

9. Your brother is not strong enough to lift that box.

10. Hung’s hobby is collecting stamps.

5. Đề số 5

I.  Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D   ( 1 point ) :

1.

A. business

B. send

C. noisy

D. workers

 

2.

A. hour

B. horn

C. high

D. home

 

3

A. finished

B. stopped

C. pronounced

D. closed

 

4.

A. few

B. threw

C. knew

D. new

5.

A. corn

B. carriage

C. city

D. car

6.      A. wear

B. where

 C. hair

D. here

 

7.

A. both

B. dozen

C. close

D. so

8.

A. shoot

B. food

C. poor

D. mood

9.

A. laughter

B. caught

C. taught

D. daughter

10.

A. the

B. them

C. they

D. three

                   

II. Choose the best  by circling the corresponding  letter A or  B, C, D  ( 2.5 points ) :

1. I sometimes stay ……………… bed until lunchtime.

A. in    B. on   C. at    D. by

2. He has gone abroad. He will return ………………..

A. for two years          B. in two years

C. for two years ago    D. in next two years

3. Please ……………… the radio, it’s too noisy.

A. slow down             B. turn down               C. put down               D. let down

4.  ……………… to swim across a flooded river.

A. Dangerous                                      C. Very dangerous is

B. There has danger                            D. It’s dangerous

5. Every car …….. a number at the back and front.

A. is having                 B. have                        C. has                          D. are having

6. The singers were at the microphone at the time of the broadcast.  ………………….. .

A. It was a successful broadcast                     C. It was a charity broadcast

B. It was an education broadcast                    D. It was a live broadcast

7. Good morning Susan. This is my sister, Emily.      …………………………….. .

A. What do you do?    B. How do you do?

C. What do you like?  D. Don’t I meet you?

8.  ………………………  , Sir?                – Fruit salad, please.

A. What would you like for dessert    B. What dessert you would like

C. How would you like for dessert     D. How dessert would like

9. Could you tell me……………… to get to the bank?

A. where                     B. what           C. how D. place

10.You did very………………in your study.

A. good           B. excellent     C. bad D. well

11. Wait a minute I want to ……………… a picture of you and the baby.

A. take B. give C. make           D. do

12. Airmail is much ………………. than surface mail.

A. expensive               B. very expensive        C. more expensive        D. most expensive

13. No one can make me ………  my mind ?

A. change        B. changing     C. to change                D. changed

14. What are you cooking in that saucepan ? It …………. good ?

A. makes         B. feels            C. smells          D. tastes

15. This is my book and ……………………. .

A. that are yours          B. those are your

C. that are your           D. those are yours

 

ĐÁP ÁN

I.  Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D   ( 1 point ) :

1- B

2- A

3- D

4- B

5- C

6- D

7- B

8- C

9- A

10- D

                                                Note : 0.1 p for each correct choice.

II. Choose the best  by circling the corresponding  letter A or  B, C, D  ( 2.5 points ) :

1- A

6- D

11- A

16- A

21- C

2- B

7- B

12- C

17- B

22- D

3– B

8- A

13- A

18- C

23- D

4- D

9- C

14- C

19- B

24- C

5- C

10- D

15- D

20- B

25- A

                                                Note : 0.1 p for each correct choice.

III. Give the correct tense or form of the verb in brackets  ( 1 point ) :

1.  start                                                4. were __ doing ;  phoned.                                       

2. listening ; doing.                             5. saw ;  sleeping.                                                       

3. to be kept                                        6. was not / wasn’t  ;  could not / couldn’t.               

                                                Note : 0.1 p for each correct  verb form .

IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed  to make the sentence correct by circling the letter A or B, C, D  ( 1  point ) :

1-B

2-D

3-B

4-A

5-B

6-B

7-C

8-A

9-B

10-B

                                                Note :  0.1 p for each correct choice.

V. Read the passage carefully . Then do the exercises below: ( 1.5 points ) : 

1. a – T  ;  b – F  ;  c – F  ;  d – T  ;  e – F.

                                                Note 0.2 p for each correct choice.

2. a/   ( Students learn English at school )  because it is one of their subjects.

b/  Student’s own answer.

                                                Note 0.2 p for correct answer 2a, and 0.3p for correct answer 2b.

VI. Use the correct form of the word given in capitals at the end of each sentence  (1 point ) :

1.  famous                               6.   careless.

2.  suitable                               7.   unkindness.          

3.  traditional                           8.   hungrily.

4.  greeting                              9.   repaired.

5.  mountainous                       10. freedom.                Note : 0.1 p for each correct word form.      

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first . Use the word in  brackets  ( 2 points ) : 

1. Your / My shoes and mine / yours are the same size.

2. The more you run, the fitter you will be.

3. Would you mind telling me the way to the nearest Post Office ?

4. She’s not old enough to do that work .

5. Who(m) was that poem written by ?

6. Martin asked Susan if / whether she could work on Saturday .

7. When I was young, I used to walk to school.

8. I wish I remembered your birthday.

9. Today’s work is more difficult than yesterday’s.

10. Hoa invited Mai to join her for dinner.

 —

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Phù Đổng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Trần Thủ Độ
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Lê Đại Hành

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button