Giáo dụcLớp 7

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Trần Thủ Độ

Dưới đây là Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Trần Thủ Độ. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề học sinh giỏi để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi học sinh giỏi. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS TRẦN THỦ ĐỘ

1. Đề số 1

Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (5p):

1. A. image

B. travel

C. relax

D. match

2. A. prayed

B. divided

C. arrived

D. seemed

3. A. invite

B. primary

C. shrine

D. river

4. A. encourage

B. souvenir

C. enough

D. young

5. A. invited

B. arrived

C.  mentioned

D. loved

6. A. means                  

B. rests                           

C. drinks                   

D. surfs

7. A. reading               

B.speaking                      

C. learning               

D. pleasing

8. A. there                   

B. healthy                       

C. gather                 

D. northern

9. A. uniform              

D. useful

C. cucumber

D. cucumber

10. A. amazing

B. favorite

C. chat

D. take

Question II. Choose the word or phrase that best completes each sentence (10p):

1. She speaks Chinese as ______ as I do.

A. good

B. better

C. very good

D. well

2. Jim is five centimeters ______ than Tom.

A. taller

B. tallest

C. high

D. tall

3. The harder she works, the  _______ money she earns

A. better

B. much

C. more

D. less

4. Lucy answered the questions _______ than  Sarah.

A. intelligent

B. more intelligently

C. most intelligent

D. more intelligent

5. I knew they were talking about me ______ they stopped when I entered the room.

A. because

B. so that

C. despite

D. therefore

6. The librarian told us not ______ reference books out of the library.

A. took

B. taking

C. take

D. to take

7. When  I  came to visit her last night, she ______ a bath .

A. had

B. was having

C. were having

D. is having

8. ______ the students in my class enjoy taking part in social activities.

A. Many

B. Most

C. Most of

D. The number of

9. The boys hurt ……….. when they climbed down the tree.

A. one another

B. each other

C. himself

D. themselves

10. …………….. tired, I went to bad early.

A. To feel

B. Felt

C. Feeling

D. Having

Question III. Provide the correct form of the words in brackets (10p):

1. It’s very ………………. ( HEALTH ) to live in damp room.

2. I’m not used to ………………. (DRIVE ) on the left.

3. He was punished for his ………………. (LAZY).

4. We had a very  ………………. (ENJOY) evening in Lon don last month

5. I believe you because I know you are ………………. (TRUTH).

6. Nam is very ………………. (INTEREST) in computer.

7. He drives so ………………. (CARE ) that he is sure to have an accident.

   8. Ba has a large ………………. ( COLLECT ) of foreign stamps. 

   9. That company has 2000 ……………….       (EMPLOY)                                        

   10. Every week, there are two ………………. ( FLY) from Ha Noi to Nha Trang.

Question IV. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting and correct them (10p):

1. She was waiting nervous in the waiting room for the interview.

                               A                      B       C           D

2. The children are very boring and they don’t know what to do.

       A                          B                          C              D

3. Do you know how getting to the post office from here?

    A               B               C                                            D

4. Mary and Henry always goes out on their wedding anniversary.

                              A       B            C                    D

5. The policeman told her not to driving her car so fast again.

                          A                  B                     C      D

Question V: Read the passage and decide which answer A, B, C or D  best fits each space. (10p)

     I live in a small village (1)____ Henfield – there are about 500 people here. I love it because it is (2) ____ and life is slow and easy. You never (3) ____ queue in shops or banks. The village is clean – people (4) ____ it and don’t throw their rubbish in the streets. The air is also (5) ____ because there’s not much heavy traffic. It’s much more (6) ____ here than in a city . Everyone knows everyone and (7) ____ someone has problem, there are always people who can help.There aren’t (8) ____ things I don’t like about Henfield. One thing is that there’s not much (9) ____ in the evening – we haven’t got any cinemas or theaters. Another problem is that people always talk about (10) ____ and everyone knows what everyone else is doing. But I still prefer village life to life in a big city./.

1. A. was

B. is

C. called

D. name

2. A. quietly

B. quiet

C. noisy

D. noisily

3. A. had

B. should

C. wait

D. have to

4. A. look after

B. find

C. think

D. look for

5. A .dirty

B. not clean

C. clean

D. dizzy

6. A . friendly

B. unfriendly

C. boring

D. uninteresting

7. A .if

B. and

C. so

D. but

8. A. much

B. a little

C. a few

D. many

9. A. doing

B. to do

C. jobs

D. things

10. A. another

B. every one

C. each other

D. any one

Question VI: Read the passage and choose the best answer (10p):

Out in the Pacific Ocean, 3,700 kilometers from Los Angeles, are the islands of Hawaii, the fiftieth state of the United States, with its area of 16,700 square kilometers.

            The first Hawaiians arrived from other Pacific islands sometime around 100 AD. Then in 1778, Captain Cook visited Hawaii. He put the islands on his maps of the Pacific Ocean. Then more ships knew Hawaii and began stopping there for supplies.

            In 1820, a small group of people from the eastern United States came to teach the Hawaiian people about Christianity. They started farms to grow sugar cane and pineapples. Because there were not enough people to do all the farm work, farm owners brought in Asians – Chinese, Japanese, and Filipinos.

Later Koreans, Portuguese, and Puerto Ricans also came. More people came from the US mainland and from other Pacific islands, and Hawaii became an island with traditions from several countries. People from the various nation groups have married each other, so today the groups are partly mixed.

Hawaiians are very friendly and always welcome visitors. They celebrate traditional Chinese, Japanese, and Filipino holidays as well as holidays from The United states. Hawaii is known as the Aloha State. “Aloha” mean “hello”, “goodbye”, and “I love you” in Hawaiian. /.

1. Hawaii is …………… square kilometers in area.

A. 3,700           B. 1,820              C. 16,700                 D. 2,500

2. More ships knew Hawaii through ………. and stopped there for supplies.

A. Japanese visitors.                                             B. Christopher Columbus.

C. Captain  Cook’s maps                                            D. Christians.

3. In the early 19th century, many Asians were taken to Hawaii …………

A. to go fishing                                                          B. to be holidaymakers

C. to visit attractions                                         D. to do the farm work.

4. Today the various national groups are ………….

A. completely mixed                                     B. living in different societies.

C. partly mixed                                                        D. completely separated.

5. According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. Captain Cook came to Hawaii in 1778.               

B. All Hawaiian people have come from Asia .

C. Hawaii is the fiftieth state of the United States.

D.  Hawaii is in the Pacific Ocean 3,700 kilometers from Los Angeles./.

Question VII: A, B, C and D  are 4 sentences which are written using the give words below. Choose the most appropriate sentence (10p):

1. It / take / he / two months / get over / his illness.

A. It took two months to him to get over his illness.

B. It took him two months to get over his illness.

C. It took to get over his illness in two months.

D. It took two months for his illness to get over.

2. earthquake / destroy / city / 375 / and / again / 551.

A. The earthquake destroyed the city in 375 and again in 551.

B. The city destroyed by an earthquake in 375 and again in 551.

C. The earthquake is destroying the city in 375 and again in 551.

D. The earthquake destroyed the city from 375 to 551.

3. school / subject / of/ all / the/ prefer/ subjects/ because/ at/ an/ I / English/ it/ is/ interesting.

A. Of all the subjects at school, I prefer English because it is an interesting subject.

B. Of all at school, I prefer the interesting subjects because it is an English subject.

C. I prefer it at school because English is an interesting subject of all the subject.

D. English is an interesting subject of all the subjects at school because I prefer it.

4. school / I / used / now/ foot / to/ go / but / to/ on / I / no longer.

A. I used to go to school but I no longer on foot now..

B. I no longer go to school on foot but I used to now.

C. No longer I go to school now but I used to on foot.

D. I used to go to school on foot but no longer now.

5. I / ask / some boys / where/ go/ but / no one / answer/ me.

A. I asked some boys about where going, but no one answered me.

B. I asked some boys for where I went but no one answered me.

C. I asked some boys where to go, but no one answered me.

D. I asked some boys about where going to, but no one answered me

Question VIII: Make all the changes and additions necessary to produce from the following sets of words and phrases that together make a complete paragraph (20p).

1. Bill Gates / born/ 1995/ Washington State . He/ grow up/ rich family.

2. His parents/ send/ he/ private school .There/ he/ meet/ business partner/ Paul Allen.

3. When/ they/ be/ 8th grade, they/ write/ programs/ business/ computers.

4. 1973/ Gates/ be accepted/ Harvard University. Parents/ happy.

5. Two years later/ Gates/ drop out/ of Harvard/ work/ computer program/ his friend Allen.

6. 1975 / they/ create / company/ Microsoft/ sell/ their product.

7. A few years later/ Microsoft/ become/ giant company.

8. By 1990/ Gates/ the youngest/ billionaire/ the United States/ age of 34 .

9. He/ achieve/ success/ a lot of hard work . He/ be/ “ King of  Software ”

10.  By 1997, he/ the richest/ man/ United States.

Question X: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first (10p):

1. Let’s meet inside the center, at the cafe’ corner.

How…………………………………………………………………………………….

2. Learning English well is very important for getting a good job in the future.

It’s ………………………………………………………………………………………

3. Walking in the rain gives my brother pleasure.

My brother enjoys …………………………………………………

4. It was such a boring film that she fell asleep.

The film was so …………………………………………..

5. The furniture was so expensive that I didn’t buy it .

The furniture was too ……………………………………………………………..

6.  She knows a lot more about it than I do .

I don’t know ………………………………………………………………

7. There are more than 500 stamps in Minh’s stamp collection.

Minh collects ……………………………………………………………………………

8.  Whenever she went to Paris she bought a new dress.

She never went …………………… ………………………………….

9. “You’d better do morning exercise, Minh”, said I.  

I advised ………………………………………………………………………………..

10. “Would you like to go with me to the market, Mai?” –  Ha said

Ha invited ……………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Question I: 10 points (1p for each correct answer)

1. A                 2. B                 3. D                 4. B                 5.A

6. A                 7. C                 8. B                 9. D                 10.C

Question II: 10 points (1p for each correct answer)

1. D      2. A     3. C     4. B     5. A     6. D     7. B     8. C      9. D       10. C      

Question III: 10 points (1p for each correct answer)

1. unhealthy   2. driving        3. laziness     4. enjoyable       5. truthful   

6. interested   7. carelessly    8. collection  9. employees     10. Flights

Question IV: 10 points (2p for each correct answer)    

1. A=> nervously    2. B=> bored    3. C=> to get     4.  B=> go     5.  B=> not to drive      

Question V: 10 points (1p for each correct answer)

1. C       2. B     3. D     4. A     5. C      6. A      7. A      8. D      9. B     10. C

Question VI : 10 points (2p for each correct answer)

1/ C    2/ C       3/ D       4/ C         5/ B

Question VII : 10 points (2p for each correct answer)

1/ B     2/ A       3/ A      4/ D        5/ C

Question VIII : 20 points (1p for each correct answer)

1. Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family.

2. His parents sent him to a private school. There he met his business partner, Paul Allen.

3. When they were in the eighth grade, they were writing programs for business computers

4. In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy.

5. Two years later, Gates dropped out of Harvard to work on a computer program with his friend Allen.

6.  In 1975, they created a company called Microsoft to sell their product.

7. A few years latter Microsoft became a giant company.

8. By 1990, Gates was the youngest billionaire of the United States at the age of thirty – four,

9. He achieved his success with a lot of hard work. He was the “ King of  Software ”.

10. By  1997, he was the richest man in the United States.

Question IX: 10 points (1p for each correct sentence: 0,5p for correct verb tense, 0,5p for the rest)

1. How about meeting inside the center, at the cafe’ corner?

2. It’s very important to learn English well for getting a good job in the future.

3. My brother enjoys walking in the rain.

4. The film was so boring that she fell asleep

5. The furniture was too expensive for me to buy.

6. I don’t know as much about it as she does.

7. Minh collects more than 500 stamps for his stamp collection.

8. She never went went to Paris without buying a new dress.

9. I advised Minh to do morning exercise.

10. Ha invited Mai to go with her to the market.

2. Đề số 2

I.Choose one word whose underlined part is pronounced differently fromthe others

1. a. notice

b. grow

c. ghost

d. lost

2. a. casual

b. material

c. champagne

d. campus

3. a. deny

b. deposit

c. benefit

d. respond.

4. a. hike

b. shrine

c. widely

d. opinion

5. a. furious

b. purpose

c. surf

d. turn.

II. Choose the best answer, circle the letter a, b, c or d

1. The baby’s getting…………..everyday.

   a. more big   b. bigger          c. bigger and bigger    d. more and more big

2. English…………at the meeting.

   a. speak        b. speaks          c. is speaking               d. is spoken

3. These flowers………………….

   a. smell good           b. smells good             c. smell well                d. smells well

4. She ………..getting up early now.

   a. didn’t use to         b. is used to     c. is using to                d. used to

5. Did you put ………………… sugar in my coffee?

   a. many         b. a few           c. so many                   d. much

6. Do you know……………… yesterday?

   a. if did they arrive               b. if they arrive           

   c. if did they arrived                                    d. if they arrived

7. If you are tired, you should………..a break.

a. make            b. do    c. take              d. go

8. Beef is my………………….food.

a. preferable    b. favorable     c. favorite                    d. likeable

9. I’m looking………………….to hearing from you.

a. at     b. after c. over             d. forward

10. She…………..a cake when the telephone rang.

a. makes          b. make            c. has make                  d. was making

11. I’ve known him ……………………..I left school.

a. when            b. before          c. until             d. since           

12. He  has left his book here on…………………….so that you can read it.      

a. design          b. intention      c. purpose                    d. meaning

13. What would you……………………me to do for you?

a. want             b. hope             c. wish             d. have

14. After retiring, my father will spend his……………………on an expensive holiday.

a. dollars          b. accounts      c. savings                     d. cheques

15. We can’t go wrong if we………the instructions.

a. follow          b. keep c.take               d. guide

ĐÁP ÁN

 I : 5 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm  

1.d                   2.b                   3.c                   4.d                   5.a

II. 15 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1. c      2.d       3.a       4.b       5.d       6.d       7.c       8.c      

9.d       10.d     11.d     12.c     13.a     14.c     15.a

III. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1.  THREATENED      

2. POLLUTED

3. APPEARANCE

4. SCIENTIST

5. DEFENESTRATION

6.  COMPLETELY

7.  DRIVING

8. HOUSE

9.DECIDEDNESS

10. ENSURE

IV. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm

1. putting

2. will push

3. doing

4. are being grown

5. to start

6. is

7. uses

8. to make

9. pulling

10. being grown / growing

V. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 01 điểm     

1.was               2.born                3. in               4. to                5. be               

6.age                7.to                    8. by              9. was              10. prize

VI. 10 điểm , mỗi phần chọn đúng cho 02 điểm    

1.B                  2.A                  3.D                  4.B                  5.C

VII. 5 điểm ,  mỗi câu viết lại đúng cho 01 điểm

1. If John hadn’t come late , he’d not have missed the lecture

                had come ealier , he’d have attended the lecture

2. The car was too expensive for him to buy

3. Unless you finish your work , you will not be accepted.

4. It took me the whole evening to finish this test

5. Most peole’s lives are influenced by weather conditions

Câu VII : 5 điểm , mỗi câu đúng cho 01 điểm

1. My friend who lives / living next door enjoys reading books very much

2. He prefers fiction books to non- fiction books

3. He started collecting books when he was a school boy

4. He has spent a lot money buying books for years now.

5. He hopes he’ll have own library.

3. Đề số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group. 

1.   A. bother                           B. sunbathe                 C. cloth                       D. months

2.   A. vegetable                      B. comfortable                        C. nature                     D. moderate

3.   A. interest                         B. selection                 C. resident                   D. injection

4.   A. concern                         B. contact                    C. convenient              D. conclude

5.   A. promise                         B. conscious                C. religious                  D. scissors

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in each group.

1.  A. pancake                         B. discount                  C. wardrobe                D. marine

2.  A. migrant                          B. typhoon                  C. compost                  D. limestone

3.  A. glassware                       B. refill                        C. award                     D. surround

4.  A. loudspeaker                   B. itinerary                  C. participate               D. magnificent

5.  A. helicopter                      B. microware               C. memorial                 D. magically

III. Choose the best answer from the four choices (A or B, C, D) to complete each of the following sentences.

1. Bob hasn’t _________up his mind yet. 

A. made                                  B. gone                        C. used to                    D. found

2. Everyone has to follow this way to get into the fair, _________? 

A. do they                               B. don’t they               C. doesn’t she             D. doesn’t he

3. Would you like me to get you something to drink? – _________.

    A. That would be nice         B. No, I’m sorry          C. That’s too bad        D. My pleasure

4. I usually go to work by bus, but _________and then I use my motorbike.

A. again                                   B. once                        C. now                        D. ever

5. Of my parents, my father is _________.   

A. the stricter                          B. the strictest C. stricter                    D. strict

6. “What can I get for you?”   – “ _________.”

A. All right                              B. I’m afraid not          C. I hope so                 D. Yes, please

7. The coat _________on the floor belongs to my brother.    

A. lies                                      B. lying                       C. lain                          D. is lying

8. Tuan had a bad cut on his arm. It’s _________badly.      

A. bleeding                             B. burning                   C. coughing                 D. sneezing

9. Your _________is included in the ticket price. 

A. reservation                          B. vacation                  C. accommodation      D. money

10. The beans are roasted to _________the chocolate favor.

      A. carry out                       B. bring out                 C. carry into                D. bring into

11. The computer is _________guarantee so the company should do something with it.

      A. with                              B. on                           C. for                           D. under

12. Nowadays many students can get a _________without being on campus.

      A. diploma                                    B. card                        C. degree                     D. license

13. “I think computers are useful.”  –  “ _________.”

      A. I’m not agree                B. So do I                    C. I disagree too          D. So are they

14. Vietnam is a _________country.

      A. rubber-exported           B. exporting-rubber     C. exported-rubber      D. rubber-exporting    

15. Are you free to _________for dinner this evening?

      A. come over                    B. go over                   C. come across            D. go across

ĐÁP ÁN

I.(5)                 1C       2C       3A       4B       5D

II.(5)                1D       2B       3A       4A       5C

III.(15)            1A       2B       3A       4C       5C       6D       7B       8A       9C       10B

                        11D     12C     13B     14D     15A

IV. (5)             1C       2D       3B       4C       5A

V. (5)               1. Flights  2. artistic    3. irresponsible   4. Encouragement   5.time-consuming

                        6. neighborhood   7. friendly  8. knowledge   9. childhood    10. height

VI. (5)             1. writing   2.was burning   3. Stolen   4. will be working     5. not to be disturbed

VII. (10)                      1B       2D       3C       4D       5A       6B       7C       8A       9D       10C

VIII. (10)                   

1. in                 2. were             3. see               4. which          5. about

6. Cambodia    7. built             8. to                 9. centuries      10. moved

IX. (5)            

1. What is the reason of your coming home late?

2. He is known to have been in prison several times.

3. She cannot be used to studying evening.

4. This is the first time (that) we have visited the museum.

5. No sooner had he arrived than things went wrong.

6. Tam used to type fast.

7. When did you use the car?

8. We have lived here for 15 years.

9. How about meeting inside the center, at the cafe corner.

10. Nam is strong enough to do heavy work.

X. (5)              

1. Last night, the cashier was forced to hand over the money by the robber.

2. In 1897, when Jack London was 21 years old, gold was discovered in Alaska.

3. If Peter had woken up earlier, he would not have missed the train.

4. This is the best computer I have ever used.

5. I asked Mary if she came from Sydney, in Australia.

XI. (10) Write a passage (120-140 words) about your opinion about bicycles, the best means of transport in Vietnam. The candidate’s paragraph should include the following points:

                        – (2) Organization: Introduction- body- ending- linking words…

– (6) Content: should be clear, logical and creative with explanations…

                        – (2) Language skills: should be free of grammatical and spelling errors…

4. Đề số 4

Question I: Choose the best option from A, B, C or D to complete the following sentences.

1. I will return you the book as soon as I_______ reading it.

A. finishing                 B. finish                      C. finished                  D. will finish

2. He is getting married _______ a famous film star this weekend.

A. with                                    B. to                            C. for                           D. after

3. The heavy rain has caused _______in many parts of the country.

A. storms                     B. droughts                 C. typhoon                  D. floods

4. Deaf-mutes can_______ speak_______ hear.

A. both/ and                B. either/ or                 C. neither/ nor             D. not only/ but also

5. They _______from Canada to America to find work.

A. started                    B. demonstrated          C. delivered                 D. emigrated

6. Doctor insists _______ for a few days.

A that he is resting      B. his resting               C. him to rest              D. that he rest

7. The number of cars on the road _______.

A. increase                  B. is increasing           C. are going to increase          D. are increasing

8. _______bacon and eggs every morning.

A. I am used to eat      B. I used to eating       C. I am used to eating D. I use to eat

9. The team really looks good tonight because the coach had them _______ every night this week.

A. practice                   B. to practice               C. practiced                 D. the practice

10. The road _______ to the sea is very rough.

A. goes                                    B. to go                       C. going                      D. is going

11. You _______ forget what I told you. It’s very important.

A. mustn’t                   B. needn’t                   C. don’t have to          D. can’t

12. Make sure that the needles are sterile.

A. free from bacteria   B. slightly clean          C. straight                   D. unused

13. She is a _______ girl with _______.

A. green-eyes/ red hair                                    B. green-eyed/ red hairs         

C. green-eye/ a red hair                                   D. green-eyed/ red hair

14. At four o’clock Mr. Hutchinson still had some _______ to do in the garden.

A. work                       B. job                          C. effort                      D. task

Question II: Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

 1. Keep the cheese freshly by wrapping each one individually.

2. What is the most important thing in really life?

3. Da Lat is known like a city of pines, waterfalls and flowers.

4. The river bank was covered by weed.

5. The harder he tried the worst he danced before the large audience.

6. A flower growing in the garden is more beautiful than a flower stood in a vase.

7. A five – thousand – dollar reward were offered for the capture of the escaped criminals.

8. In the mid-nineteenth century, an Englishman had someone designed a Christmas card.

9. His illness is probably because stress.

10. Jack asked his boss could he have a day off.

ĐÁP ÁN

Question I: Choose the best option from A, B, C or D to complete the following sentences.

1. B

2. B

3. D

4. C

5. D

6. D

7. B

8. C

9. A

10. C

11. A

12. A

13. D

14. A

 

Question II: Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

1. B. freshly -> fresh

6. D. stood -> standing

2. D. really -> real

7. C. were offered -> was offered

3. B. like -> as

8. D. designed -> design

4. D. by -> with

9. C. because -> because of

5. B. worst -> worse

10. C. could he -> if he could

Question III: Supply an appropriate form of the words in CAPITALS.

1. WEIGHT

2. DAILY

3. ENDLESS

4. DISCUSSIONS

5. AVAILABLE

6. DISORGANIZING

7. HAPPIER

8. ATTRACTIVE

9. ASHAMED

10. DECISION

III. Give the correct form of the verbs in brackets .

1. to stop

6. Have you done

2. visited

7. is playing

3. is going to rain/ is raining

8. written

4. working

9. covers

5. have broken

10. is locked

PART C: READING

1. C

2. A

3. B

4. D

5. C

6. A

7. D

8. C

9. B

10. A

II. Read the following passage carefully and fill in each gap with one suitable word.

1. festival

2. at

3. wish

4. time

5. till/ until

6. dress

7. from

8. them

9. play

10. candy

I. Write the second sentence as directed so that it has the same meaning to the first one.

1. This is the most delicious chicken thick I’ve ever eaten.

2. Do you mind my borrowing your books?

3. The last time we met one another was when we left school.

4. Would you mind not taking the table away?

5. I don’t think English is too difficult for the people who love it to learn.

6. Ann advised Peter to take a long rest.

7. I used to spend more money than I could earn when I was younger.

8. I once spent more money than I could earn.

9. She is wearing sunglasses so that can’t hurt her eyes. (so that)

10. My mother asked me whether I had gone to work the day before or not.

11. “Didn’t you go to work yesterday?” asked my mother.

12. Because of the heavy rain, we  can’t carry out our project.

5. Đề số 5

I. Choose the word which is pronounced differently from the others.

1. A. bowls                  B. cups                        C. flats            D. weeks

2. A. take                    B. late                          C. table                        D. fall

3. A. new                    B. sew                         C. few                         D. knew

4. A. watched             B. locked                     C. fitted                      D. stopped

5. A. receive                B. score                       C. scout                       D. comics

6. A. freight                B. height                     C.weight                     D. eight

7. A. education           B. question                  C. collection                D. celebration

8. A. washed               B. walked                    C. passed                     D. lasted         

9. A. spoon                  B. food                        C. noon                       D. flood

10. A. serious              B. symptom                 C. sugar                       D. sauce

II. Choose the best answer.

1. My tooth doesn’t stop hurting. I’ll go and see the ………….

A. doctor                     B. teacher                    C. dentist                    D. actor

2. I had a …………. evening. Every thing went wrong.

 A. terrific                   B. terrible                    C. terrified                  D. terrifying

3. Mr. Robinson speaks Vietnamese very ………………

 A. skillfully                B. good                       C. fluently                   D. best

4. My sister doesn’t want to drink coffee and ………….

 A. I do either              B. I do , too                 C. So do I                    D. Neither do I

5. Of the two students , he is …………………

 A. tall                         B. taller                       C. the taller                  D. the tallest

6. You had better ………. fast or you’ll miss the bus.

 A. to run                     B. run                          C. running                   D. ran

7. Would you like some corn? …………………

A. Yes, please              B. Here it is               C. Ok ,I’ll have some    D. Here you are

8. I live …………. 58 Tran Hung Dao Street.

 A. in                           B. on                          C. to                               D. at

9. She looked very ………when I told her the news.

 A. happy                    B. happily                    C. happier                      D. happiness

10. His brother prefer detective stories ………science fictions.

 A. than                       B. to                            C. from                          D. as

11. How long did the meeting …………….?

 A. last                         B. take                         C. lose                           D. go

12. I’ll phone……….. when I got home.

 A. to her                     B. for her                     C. her                            D. hers

13. My classmate, Oanh likes collecting things. She has a good ……of coins.

A. collector                 B. collect                     C. collection                  D. collective

14. People in the city seem to be………because they are too ……….

A. busy/ unfriendly                             B. friendly/ busy

C. unfriendly/ busy                             D.busier/ unfriendly

15. John is looking ……….. an apartment in Hanoi for his penpal friend.

 A. at                          B. after                         C. for                             D. forward

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1 điểm = 0,1 điểm/ 1 câu)

1. A     2. D     3. B     4. C     5. A    

6. B     7. B     8. D     9. D     10. C

II. Choose the best answer. (3 điểm = 0,1 điểm/ 1 câu)

1. C     2. B     3. C     4. D     5. C     6. B     7. A     8. D     9. A     10. B  

11. A   12. C   13. C   14. C   15. C   16. D   17. A   18. C   19. A   20. D  

21. B   22. A   23. C   24. C   25. C   26. D   27. D   28. D   29. A   30. D  

III. Choose the words or phrases that are not correct in standard English. (1 điểm = 0,1 điểm/ 1 câu)

1. B     2. B     3. C     4. B     5. C    

6. C     7. D     8. B     9. C     10. B

IV. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence before it. (1 điểm = 0,2 điểm/ 1 câu)

1. Don’t forget to write me a letter as soon as you arrive.

2. There are many attractions in the South- East Asia.

3. Yesterday Lan staued at home because she had abad cold.

4. Life nowsadays is more comfortable than life in the past.

5. You should not play near the water. 

V. Make the question for the answer below. (1 điểm = 0,2 điểm/ 1 câu)

1. What does her mother want her to do?

2. What was the weather like?

3. Why does her mother miss her?

4. Who made this dress for Hoa/ her?

5. Where would she like to visit?

VI. Use the correct form of the word in brackets for each gap. (1 điểm = 0,1 điểm/ 1 câu)

1. is reading                     2. worst           3. discovered          4. appointment                    5. length          

6. am going              7. unluckily     8. is going to rain           9. dangerously       10. natural

VII. Read the passage and fill the suitable word in the blank. (2 điểm = 0,2 điểm / 1 câu)

1. up                   2. listened         3. have/ eat  4. made           5. fast                                

6. ate                  7. for      8. phoned  9. to                 10. At

  —

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Trần Thủ Độ. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Vân Cơ
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Lê Đại Hành

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 7

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button