Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS An Đồng

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, chuẩn bị cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10 sắp đến, Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS An Đồng. Tài liệu gồm các dạng bài tập khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS AN ĐỒNG

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. achieved                         B. advanced                C. required                  D. replied

2. A. explanation                     B. experience              C. existence                 D. exciting

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. imperial                          B. simplicity                C. magnificence          D. stimulating

4. A. destination                     B. derivative               C. affordable               D. ingredient

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Pressure _____________children to get into top schools has reached a crisis point.

A. at                                        B. under                      C. on                           D. with

6. Perhaps what you’re reading or hearing is boring, which makes it hard to _____________ on the book or the conversation.

A. concentrate                         B. rely                         C. depend                   D. notice

7. A great way to improve_____________ skills is to keep trying new things.

A. reason                                 B. reasoned                 C. reasoning                D. reasons

8. As children move toward_____________, they are less likely to ask for advice.

A. dependent                          B. dependence                        C. independent           D. independence

9. Taking good notes _____________ students to evaluate, organize and summarize information.

A. requests                              B. requires                   C. allows                     D. offers

10. Susan needs someone to show her how to_____________ her anxiety and depression.

A. emphathise                         B. try                           C. succeed                   D. manage

11. Mi asked what information she _____________that assignment.

A. needs to be done                B. needed doing         C. need to do              D. needed to do

12. My teacher told me that I _____________ attend the match course for the higher level programme that I _____________ for.

A. can’t-apply                         B. couldn’t –apply      C. can’t-applied          D. couldn’t-had applied

13. My parents asked me to find out  it gave you so much trouble.

A. what                                   B. which                      C. why                                    D. where

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. Julie failed her driving test because she hasn’t practised enough.

                 A                 B                C                      D

15. I don’t mind a little inconvenient but this is impossible.

                A                          B             C                     D

 

16. The doctor called this morning while you slept.

                            A            B             C              D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. A. “I’m afraid I can’t come to your house-warming party next Saturday.

B: “___________________”

A. That sounds fun.                                        B. Oh, what a pity I                                       

C. That’s ridiculous.                                        D. Oh, what a relief!

18. A: “Thank you very much for coming to our wedding!”

B:” ___________________”

A. Our pleasure! Happy wedding!                 B. Don’t mention it. Go ahead!

C. Our pleasure! Good success!                      D. Don’t mention it. Just my luck!

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Nowadays, many women are aware of gender preferences in favour of boys.

A. fail                          B. ignore                     C. deny                       D. acknowledge

20. With great effort, she passed the driving test at the first attempt.

A. succeeded in          B. failed                      C. enrolled                  D. deferred

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Feel free to bring along your significant other to the party.

A. dear                                    B. foe                          C. mate                        D. spouse

22. I look up to my father for my whole life.

A. depend on              B. disapprove              C. disrespect               D. underestimate

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

BEFORE THE INTERVIEW

You should find out as much as possible about the job and the (23) ___________.Before the interview, you have to send a letter of application and your resumes to the company to express your interest in the job and (24) ___________that you may be the most suitable candidate for the position.

When you come to the interview, remember (25) ___________ with you your school certificates and letter of recommendation from your teachers or your previous employers. (26) ___________ you may jot down your qualifications and experience that can relate to the job and prepare for the questions that are often asked during the interview. Make sure you know where the interview is and (27) ___________ there. Be on time or a few minutes early. Don’t forget to dress neatly and formally.

23. A. vacancy                        B. career                      C. profession               D. place

24. A. showing            B. to show                   C. shown                     D. show

25. A. to bring             B. bringing                  C. brought                   D. bring

26. A. Although          B. In addition             C. However                 D. And

27. A. how to get        B. how getting                        C. way getting                        D. to get

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown in all over the world with an international medical team. Samantha Graham, a fourteen- year- old schoolgirl from England, went with the plane to Mongolia. Samantha tells the story of the Eukhtuul, a young Mongolian girl.

“Last year, when Eukhtuul was walking home school, she was attacked by boys I with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that I without an operation she would never see again. I thought about all the things I do I that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends,! and I realised how lucky I am.”

“The Orbis team agreed to operate on Eukhtuul and I was allowed to watch, together with some Mongolian medical student, I prayed the operation would be successful. The next day I waited nervously with Eukhtuul while Dr. Duffey removed her bandagers. “In six months your sight will be back to normal,” he said. Eukhtuul smiled, her mother cried, and I had to wipe away some tears, too!”

“Now Eukhtuul wants to study hard to become a doctor. Her whole future has changed, thanks to a simple operation. We should all think more about how much our sight means to us.”

28. What information can be learned from this passage?

A. the best way of studying medicine                        B. the international work of some eye doctors

C. the difficulties for blind travelers              D. the life of schoolchildren in Mongolia

29. The word “she” in the passage refers to____________.

A. the writer                B. the nurse

C. Eukhtuul                 D. the medical student

30. After meeting Eukhtuul, Samantha felt ____________.

A. angry about Eukhtuul’s experience                        B. grateful for her own sight

C. proud of the C. doctor’s skill                     D. surprised by Eukhtuul’s ability

31. What the result of Eukhtuul’s operation ?

A. After some time she will see an well as before

B. Before she recovers, she needs another operation

C. She can see better but can never have normal eyes

D. She can’t see perfectly again

32. What is the writer’s main purpose in writing this passage?

A. To describe a dangerous trip                      B. To explain how sight can be lost

C. To report a patient’s cure                D. To warn against playing with sticks

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

33. When did you start the project?

→ How long _________________________________________________________________

34. Their wedding will be held in a lovely church.

→ The church ________________________________________________________________

35. My father used to play football when he was young.

→ My father doesn’t ___________________________________________________________

36. Jane gave me a present on my last birthday.

→ I was _____________________________________________________________________

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. How many people are there in our school? (there are)

____________________________________________________________________________

38. This shirt is too dirty for me to wear, (so)

____________________________________________________________________________

39. I don’t find it difficult to get up early in the morning, (am used to)

____________________________________________________________________________

40. Would you please give me a hand? (mind)

____________________________________________________________________________

ANSWER KEYS

1. B

2. A

3. D

4. A

5. C

6. A

7. C

8. D

9. B

10. B

11. D

12. D

13. C

14. D

15. B

16. D

17. B

18. A

19. D

20. A

21. B

22. C

23. A

24. B

25. A

26. B

27. A

28. B

29. C

30. B

31. A

32. C

33. How long is it since you started the project?

34. The church where their wedding will be held is lovely.

35. My father doesn’t play football anymore.

36. I was given a present on my last birthday by Jane.

37. We want to know how many people there are in our school.

38. This shirt is so dirty that I cannot wear it.

39. I am used to getting up early in the morning.

40. Would you mind giving me a hand?

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. historical

B. system

C. landscape

D. business

2. A. carved

B. impressed

C. embroidered

D. weaved

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. embroider

B. lantern

C. impress

D. desire

4. A. workshop

B. remind

C. outskirts

D. village

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Jenny can’t go out with us to see a movie now because she’s_______________ meal.

A. preparing    B. making        C. arranging    D. keeping

6. I’m responsible for cooking dinner as my mother usually works_______________.

A. lately          B. early            C. later            D. late

7. I usually_______________ my younger sisters when my parents are away on business.

A. pick up       B. take care of C. look for       D. take charge of

8. Ms. Mai asked me how she could_______________ household chores equally in her family.

A. make           B. divide         C. give D. contribute

9. In my family, my father always take charge of doing the_______________ lifting.

A. strong         B. hard            C. heavy          D. huge

10. Her husband is very kind. He always cares          her and never puts on of the housework          her.

A. about-in      B. for-in          C. about-on     D. with-on

11. Mr. Hoang found it difficult to be in charge of the household _______________.

A. financial     B. financially   C. finances      D. financier

12. We _______________ in doing the washing-up, cleaning the floor and watering the flowers.

A. turn B. out  C. around        D. turns

13. _______________ is a person who work at home and take care of the house and family.

A. Breadwinner          B. Homemaker            C. Servant       D. Houseman

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. Lam and his friends often go to the cinema to enjoy the new films last year.

                     A        B              C               D

15. They were walking through Nguyen Hue Avenue while  an accident happened.

                             A                             B                          C                           D

16. Tourists can’t be enter the War Remnants Museum after 10pm.

           A          B        C                      D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.       A: “I love studying science as it allows me to answer questions about natural world.”

            B: “_________________

A. No, I won’t.            B. Neither do I.           C. Yes, I like it.           D. So do I

18.       A: “I have taken part in the science club for 3 months.”

            B: “_________________

A. So have I.   B. So have me C. I have so.    D. So I have.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19.We always split the housework equally – my mom cooks, my dad cleans the house and I do the washing – up.

A. join B. break           C. share           D. pick up

20.Parent are recommended to collaborate with teachers in educating children.

A. part B. cooperate    C. separate      D. disagree

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21.From my point of view, parental divorce can cause lasting negative consequences for children.

A. beginning of a marriage     B. the situation of not marrying

C. single person           D. ending of a marriage

22.It is important to create a daily routine so as to improve your work-life balance today.

A. a situation in which two or more things are not treated the same

B. a state that things are of equal weight or force

C. a state that things are of importance

D. a situation that things change frequently in amount

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

When Scotsman Alexander Graham  Bell (23)           the telephone in 1876, it was a revolution  in communication. (24)      the first time, people could talk to each other over great distances almost as clearly as if they were in the same room. Nowadays, though, we (25)

           use Bell’s invention for taking photographs, (26)        the Internet or watching video clips rather than talking. Over the last two decades a new (27)                         of spoken communication has emerged: the mobile phone.

23. A. invented

B. is invented

C. invented

D. was invented

24. A. As

B. By

C. For

D. Since

25. A. increase

B. increased

C. increasing

D. increasingly

26. A. accessing

B. contacting

C. entering

D. searching

27. A. aids

B. means

C. tools

D. ways

ANSWER KEYS

1.D

2.B

3.A

4.B

5.A

6.D

7.B

8.B

9.C

10.C

11.C

12.D

13.B

14.C

15.C

16.C

17.D

18.A

19.C

20.B

21.A

22.A

23.C

24.C

25.D

26.A

27.B

28.C

29.D

30.C

31.D

32.B

33. They are being made to study hard.

34. The older I get, the less I want to travel.

35. Never have I been to Liverpool in my life.

36. My father speak hardly any French.

37. I will come back to Hoi An to have an another week of adventure this summer.

38. After leaving college, he set up his own business with a bank loan.

39. She promised to meet me at the cinema this evening, but she didn’t turn up.

40. Nicholas set off to the remote farmhouse in Connecticut yesterday.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. grate

B. staple

C. marinate

D. shallot

2. A. pays

B. stays

C. says

D. plays

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. recipe

B. tablespoon

C. ingredient

D. benefit

4. A. avocado

B. traditional

C. ingredient

D. significant

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. The museum has a superb collection of ancient      from Nubia.

A. artefacts     B. leather         C. presence      D. beads

6. Our aim is to make the performing arts, museums and our            accessible to all.

A. love            B. patriotism   C. heritage       D. status

7. I have ten pictures and eight pieces            sculpture on exhibition.

A. of    B. on   C. in    D. for

8. David Ferris’s father was a bank manager living    the  outskirts  of  the city.

A. of    B. on   C. in    D. at

9.All people should join hand in protecting the environment __________we can gain better health.

A. in order that           B. when           C. because       D. even though

10.  __________we were waiting, a woman with a phone on her hand asked us what we were doing.

A. That            B. In order that           C. While          D. Although

11. The bus      up passengers outside the airport.

A. hits B. sends          C. lays D. picks

12. After visiting Van Phuc village, they came          to their hotel for lunch.

A. at    B. up   C. down          D. back

13. At the moment, my sister her homework, my brother      games.

A. is making – is playing         B. is doing is playing

C. does- plays D. makes- is playing

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14.       Is Ben Thanh Market a place of interests in Ho Chi Mlnh City?

            A         B                          C             D

15.       Many international tourists are interested on making woven baskets.

                A                B                                         C  D

16.       I picked up a piece of wood and start carving.

                     A           B               C            D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.       “What do you think of your new laptop? – ” ……     ”

        A.            I’m sorry, I can’t. Let’s go now.          B. I’m sorry. I’m home late

        C. Sure. I’d love to                                  D. But please be careful with it.

18.       “Can I try your new camera?” – ” ……           ”

           A.         I’m sorry, I can’t. Let’s go now          B. I’m sorry. I’m home late

           C. Sure. I’d love to. Sure                                 D. But please be careful with it.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Acupuncture originated in China and has been used as a traditional medicine for thousands of years.

A. began          B. created        C. developed   D. introduced

20. There is no evidence at this time that acupuncture can treat cancer itself.

A. clue                B. data                       C. proof                        D. sign

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21.The gender grap in primary education has been eliminated.

A. variety        B. inconsistency          C. difference.  D. similarity

22.The United Kingdom has made a remarkable progress in gender equality.

B. insignificant            B. impressive   C. notable        D. famous

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

HEALTH DETECTOR

Scientist Hayat Sindi’s device is the sire of a postage stamp, and it costs just a penny. But it could (23)                millions of lives. In many parts of the world, doctors and nurses work with no (24)            or clean water. They have to send health tests to labs and wait weeks for results. But this little piece of paper could change that. It contains tiny holes that are filled with chemicals. These chemicals are able (25)       health problems. A person places a single drop of blood on the paper. The chemicals in the paper change (26)        the blood and indicate (27)          or not the person has an illness.

(Source: http: / / ngl.cengage.com)

23. A. build

B. keep

C. start

D. save

24. A. electric

B. electrical

C. electrician

D. electricity

25. A. detect

B. detecting

C. to detect

D. to detecting

26. A. although

B. because

C. due to

D. in spite of

27. A. as if

B. either

C. neither

D. whether

 

ANSWER KEYS

1.D

2.C

3.C

4.A

5.A

6.C

7.A

8.B

9.A

10.C

   11.D

12.D

13.B

14.D

15.C

16.D

17.C

18.D

19.A

20.C

21.D

   22.A

23.D

24.D

25.C

26.C

27.D

28.A

29.C

30.B

31.C

32.B

33. I am leaving now in order not to be late for work./ order that I won’t be late for work.

34. New York City is the busiest city in the world.

35. Dina takes after her mother’s side of the family.

36. He asked me how long I had been standing there.

37. Pictures of the suspect were brought out in all daily papers.

38. The Earth has run out of oil and gas.

39. The council had to call off the football match because of the storm.

40. She was looking through a magazine as she wanted in the doctor’s office/

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. museum

B. cultural

C. drum

D. sculpture

2. A. tablecloth

B. authenticity

C. through

D. although

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. competition

B. generation

C. conical

D. authenticity

4. A. family

B. typical

C. grandparents

D. embroider

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5.Các giáo viêneration doesn’t mean    the foods you love.

A.to eliminate B. eliminating  C. to prevent   D. preventing

6. Studies suggest       only when you are most active and giving your digestive system a long break each day.

A.to eat           B. being eaten C. eating          D. being eating

    7.Your body uses calcium to build healthy bones and teeth,         them strong as you age.

A.remain         B. care C. continue      D. keep

    8.If you eat too quickly, you may not        attention to whether your hunger is satisfied.

A.pay  B. take C. keep            D. show

    9.Common eating habits  than can lead to are: eating too fast, eating when not hungry,     eating while standing up, and skipping meals.

A.gain weight B. weight gain C. put on weight         D. be heavy

    10.Keeping a           for a few days will help you discover your bad eating habits.

A.diary            B. personal      C. food dairy  D. report

    11.You may have had certain eating habits for so long that you do not    _ they are unhealthy.

A.recognize     B. realize         C. understand D. tell

    12.If children don’t pay sports, they          sleepy and tired.

A.would feel   B. will feel      C. would have felt      D. had felt

    13.If you eat a lot of fruit, you       health problems.

A.have B. may have    C. had D. will never have

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. All families in Phuoc Tich village earned their living from making ceramics for the past 500 years.

                A     B            C       D

15. Some of the most excited architecture in Britain can be found in Manchester and the nearby Salford Quays area.

 A        B         C         D

16. Artisans in the traditional craft village are facing difficulties in seeking markets for their product.      

A   B  C        D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Nam: “Do you think that there are any jobs which only men or only women can or should do?”

            Lan: “ ……..   ”

    A.    Men are better at certain jobs than women.

    B.    I agree. This really depends on their phusical strengths and preferences.

    C.    Women and men should cooperate with each other.

    D.    Men are often favoured in certain jobs.

18. Lan: “Would you rather work for a male or female boss?” Nam: “          ”

    A.    I’ve been self- employed for five years.

    B.    I don’t like working under time pressure

    C.    I prefer a male boss.

    D.    I can’t stand the women gossips

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

  19.Acupuncture can treat from simple to complicated ailments.

A. acupoints B. diseases      C. points          D. treatments

   20.Some people believe that acupuncture can be a cure of cancer.

A. allergy      B. practice       C. therapy       D. treatment

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

   21.Men and women equally gain first class degrees.

A.  acquire   B. lose C. achieve       D. obtain

   22.The United Kingdom still faces challenges in gender equality.

A. fairness             B. inequality                   C. evenness                 D. equilibrium

ANSWER KEYS

1.A

2.D

3.C

4.D

5.B

6.C

7.D

8.A

9.B

10.C

  11.B

12.B

13.D

14.B

15.B

16.D

17.B

18.C

19.B

20.D

21.B

  22.B

23.B

24.A

25.B

26.D

27.B

28.D

29.A

30.C

31.A

32.D

33. The salary of secretary is not as high as that of a professor./ is lower than that of a professor.

34. He looked for someone to share his life with because he felt very miserable.

35. I didn’t realize how late it was and I went on studying till after midnight.

36. How long have you worked on the project?

37. He wishes he could come to his brother’s wedding.

38. He advised me not to spend most of my time chatting on Facebook.

39. How long have you searched for someone facts in the past?

40. My mother used to cook for me.

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. exchange                        B. bank                        C. hamburger                          D. bamboo

2. A. sightseer             B. hike                         C. shrine                                  D. picnic

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. purpose                           B. remote                    C. control                 D. respond

4. A. lesson                             B. delay                       C. wonder               D. pencil

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. They have wrote (A) to (B) one another (C) for a long time (D).

6. He said (A) that he was riding his bike (B) on the way home (C) now (D).

7. The rock who (A) they found last week (8) may have landed (C) on Earth from the moon (D)

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8: Nam wanted to know what time___________

A. the movie begins                B. the movie began    

C. did the movie begin           D. does the movie begin

9: I am very fat. I think if I do morning exercise regularly, I ___________ weight.

A. may lose                             B. lose                         C. would lose              D. lost

10: The room is ___________decorated for Christmas.

A. beauty                                B. beautify                  C. beautiful                 D. beautifully

11: __________night, the temperature seems to be cooler and cooler.
A. At                                       B. On                          C. For                          D. In

12: I am wondering what ________ to my sister’s wedding.

A. have to bring                                  B. to bring                   C. bringing                  D. should bring

13: We can’t go along here because the road ________

A, is being repaired                 B. is repairing              C. was repaired           D. repaired

14: Many people do not like climbing ________
A. despite its danger                                                   B. since its danger         

C. although it is dangerous                                         D. because it is dangerous

15: The man and the dog ________ I had taken a photo of were in the park.

A. which                                 B. that                         C. who                        D. whose

16:  –“Do you collect stamps or other things?     -“Yes, I’m a stamp __________.”

A. collecting                           B. collector                  C. collect                     D. collection

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. John: “Shall we go out to choose a birthday gift for Mary?”

Tom: “_________________”

A. Great idea                                      B. There’s no doubt about it              

C. Yes, please do                                D. I don’t wait

18. Harry: “What a terrific hairstyle!”

Daisy: “_______________ “

A. Why don’t you like it?                   B. Thank you                         

C. My pleasure                                    D. Yes, it is

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Roget’s Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.

A.    restricted             B.  as well as              C.   unless                     D.  instead of

20. This is the instance where big, obvious non-verbal signals are appropriate. 

A.   situation              B.   attention                C.   place                                 Dmatter

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. I clearly remember talking to him in chance meeting last summer.

A.   unplanned                                    B.   deliberate            

C.   accidental                                     Dunintentional

22. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.

A.   expensive                                     B.   complicated         

Csimple and easy  to use     Ddifficult to operate

ANSWER KEYS

1. A

2.D

3. A

4. B

5. A

6.D

7. A

8. B

9. A

10. D

11. A

12. B

13. A

14. D

15. B

16. B

17. A

18. B

19.D

20. A

21.B

22.C

23.A

24. D

25.C

26. B

27. A

28.A

29.D

30. B

31.C

32. B

33. It is said that they bought this shop last year.        

34. Scarcely had he put the phone down when the doorbell rang.

35. You know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night, don’t you?

36.  Minh spends 4 hours playing football every day.

37. Mark is not rich enough to buy that villa.

38. We wish we could enjoy the party.

39. If I were you, I would not stay up too late.

40.  The lifeguard warned the boy against swimming far off the shore.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS An Đồng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Dư Hàng Kênh
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Đình Chiểu

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button