Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Dư Hàng Kênh

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, chuẩn bị cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10 sắp đến, Quà Yêu Thương đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Dư Hàng Kênh. Tài liệu gồm các dạng bài tập khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS DƯ HÀNG KÊNH

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

  1. A. occasion

     B. collection

  C. opinion

D. pagoda

  2. A. earthquake

     B. ethnic

  C. weather

   D. health

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A.  appliance

B. activity

C. adventure

D. average

4. A.  favorite

B. government

C. influence

D. identify

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. It is ten years since we have said goodbye to them.

A. is                             B. have said                            C. since                       D. to

6. Miss Hoa stopped to type  the letter when she saw me coming.

A. to type                    B. the                                      C. me                           D. coming

7. Happiness is a most important thing in my life.

A. a                             B. in                                        C. thing                       D. my

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. I wish I……a bit taller now so I can apply for a job.

A. am                          B. will be                     C. were                        D. had been

9. Paul Mauriat plays the piano. He is a……

A. music                      B. musical                   C. musically                D. musician

10. The electric light bulb……by Edison in 1879.

A. invented                             B. is invented              C. was invented              D. has invented

11. She’ll be coming tonight. ……I don’t know exactly when.

A. although                 B. because                   C. unless                      D. when

12. We stopped……bought some fruit.

A. and                         B. but                          C. or                            D. so

13. I am very interested……mathematics.

A. at                            B. about                      C. in                                        D. on

14. The people……called yesterday want to buy the house.

A. what                       B. whose                     C. whom                         D. who

15. We are glad…… .

A. you gain the scholarship                             B. that you gain the scholarship

C. that you to gain the scholarship                 D. to that you gain the scholarship

16. I……for them even if they……me twice my current salary.

A. will work – pay                                           B. wouldn’t work – pay

C. work – will pay                                           D. wouldn’t work – paid

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17: What do you think of the newly discovered cave? –

A. Never mind                                    B. By the way            

C. Oh, fantastic                                   D. That’s right

18. “Hi, Anna You are going to the park. Can I come too?                           

A. I see                                                B. Of course you can             

C. Oh, I understand                            D. Well-done

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. It took me a very long time to recover from the shock of her death.

A. turn off                   B. take on                    C. get over                  D. keep up with

20. Frank never turns up on time for a meeting.

A. calls                        B. arrives                     C. reports                    D. prepares

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. He looks healthy enough.

A. sick             B. strong         C. ugly                        D. slim

22. I study many subjects such as Math, Physics, Chemistry, Biology, Vietnamese Literature, History, Geography etc.

A. learn           B. teach           C. see              D. review

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Today, there (23) ……….a TV set in nearly every home. People watch TV every day. Americans watch television about 35 hours a week. However, is television good (24) ………..bad for you? People have different answers to this question. Some say that there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people do not get any exercise (25) …………they only sit and watch TV. others (26) …………. that TV programs bring news from ail over the world and help you leam many useful things. Thanks to TV people learn about life (27) …………other countries, and it helps people relax after a long hard working day.

23. A. are

B. Is

C. was            D. be        

24. A. or

B. but

C. and             D. so

25. A. though

B. despite

C. because      D. so

26. A. talk

B. think

C. ask             D. tell

27. A. at

B. on

C. in               D. of

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

During the teenage years, many young people can at times be difficult  to talk to .They often seem  to dislike being questioned. They may seem unwilling to  talk about their work in school. This is a normal development at this age , though it can be very hard for parents to understand. It is part of becoming independent of teenagers trying to be adult while  they are still growing up . Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them .

Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plant but should not push them to talk if they don’t want to . Parents should  also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol, or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behaviour which may be connected with these and get help if necessary.

28.This  passage is taken from a…

A. handbook for parents                                             B. school timetable

C. teenage magazine.                                                  C. book for children

29. Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to…..

A. because most teenagers are quiet  

B. because teenagers don’t want to talk to other people.

C. because teenagers think adults are not honest

D. because most  teenagers hate adults.

30. When can you expect young people to be more talkative than usual.

A. When people talk to them because they are really  interested and not just checking on them.

B. When adults give them  a lot money to spend.

C. When   adults talk to  them about something other than their work in school.

D. When adults talk to them about sex, alcohol and drugs.

31. Some teenagers experiment with drinking bad smoking because

A. cigarettes and alcohol are available everywhere.

B. cigarettes and alcohol are cheap

C. women like smoking and drinking men

D. they regard them as a mark of adulthood

32. The word BEHAVIOUR in the passage most nearly means

A. feeling                    B. manners                  C. activities                 D. reaction.

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

33. Have they ever been to the Philippines?

=> They…………………………………………………………………………………?

34. “We are learning English at this moment.” Nam said.

=> Nam said………………………………………………………………………….

35. As it doesnt rain in winter, people in this area lack water.

=> It doesnt……………………………………………………………………………

36. We must answer this letter immediately.

=> This letter……………………………………………..…………………………..

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. I haven’t decided whether to move or not yet. (made)

I haven’t …………………………………………….………to move or not yet.

38. “You can go home early”, the teacher said to the class. (let)

The teacher ………………………………………………………… early.

39. The boss said that it was Jane’s fault that the letter had been lost. (blamed)

The boss ……………………………………………..……… the letter.

40. Our two sons have a good relationship with each other. (get)

Our two sons ………………………………………….………………..  each other      

ANSWER KEYS

1. D

2. C

3. D

4. D

5. B

6. A

7. A

8.C

9. D

10. C

11. A

12. A

13.C

14. B

15. D

16. B

17.C

18. B

19. C

20. B

21. A

22.B

23. A

24.A

25.C

26. B

27. C

28.A

29.B

30. A

31. D

32.B

33. They have ever been to the Philipines, haven’t they?

34. Nam said they were learning English at that moment.

35. It doesnt rain in winter, so people in this area lack water.

36. This letter must be answered immediately by us.

37. I haven’t made up my mind whether to move or not yet.

38. The teacher let the class go home early.

39. The boss blamed Jane for having lost/ losing the letter.

40. Our two sons get on well with each other.

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. paper                        B. receipt                    C. complain              D. envelop

2. A. official                     B. ocean                      C. convenient           D. precious

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. secretary

B. necessary

C. classify

D. vocabulary

4. A. ambitious

B. dangerous

C. mysterious

D. intelligent

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. Both cattle or railroads helped build the city of Chicago.

       A               B                            C               D

6. Mrs. Adams was surprise that her son and his friend had gone to the mountains to ski.

                                   A                      B                                 C                                D

7. The letter was sent by special delivery must be important.

                        A                       B                  C          D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. It is important today that students should learn one or two                    languages.

A. abroad                                B. overseas                              C. mother                    D. foreign

9. Last week, we spent an                    day at my uncle’s farm.

A. enjoy                                  B. enjoyable                            C. enjoyed                   D. enjoys

10. Scientists now can predict a volcanic ……………               

A. eruption                  B. erupt                       C. erupts                      D. erupted

11. The boy                  is wearing the white shirt is my new classmate.

A. who he                   B. that he                                C. who                        D. which

12. The children enjoy                       the buffaloes on the field.

A. riding                      B. rode                                    C. ride                         D. rides

13. Jeans have never been out of fashion                 people began to wear them in 1960s.

A. So                                       B. and                         C. although                 D. or

14. My mother asked me why                  so tired.

A. I was                                  B. was I                                   C. am I                        D. I am

15. The local police are still                       missing villagers after the storm. 

A. giving up                            B. looking for                          C. turning on           D. going on

16. If Daniel                     his exam, he will celebrate with his friends.

A. passes                     B. pass                         C. passed                     D. will pass

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17: Mr. West Hello. Can I help you? – Emma                   

  • I know it’s difficult to remember        B. Yes, It’s on Saturday

C. Oh no, It’s too expensive                           D. Yes, please I’m looking for a book

18. -Tom: “It’s a lovely day. Shall we go for a walk?”
      – Mike:  __________ 

A. You’re welcome.                            B. All right.                

C. You’re right.                                               D. Enjoy yourself.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. He resembles his father in many ways.

A. turns off                 B. takes on                  C. goes over                D. takes after

20. We’ll buy you a cat, but you must promise to take care of it properly.

A. put on                     B. go off                     C. take after                D. look after

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. I’m interested in teaching profession because I love working with children.

A. unconcerned                       B. worried       C. unhappy                  D. bored

22.  We live in a small flat above the corner shop in Tay Son Street.

A. huge                       B. immense     C. titanic                     D. big

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Today our (23) __________ of food and what it does for our bodies is far more advanced than that of the ancient. Now we know (24) __________ vitamins and how each kind of vitamins helps in the growth of a particular part of our bodies. There are on the market all kinds of vitamin pills one can take to make up for one’s lack of certain important things (25) __________  are needed for normal health. Of course, if we eat well and properly, the food that we eat will take care of our bodies without these pills. Just take vitamin pills if our doctor tells us that our bodies are short of something that (26) __________ by them. Generally speaking, everything that we eat does some good to our bodies, but if we eat too much of one kind of food and pay no (27) __________  to others, we may have too much of one kind of chemical substance and not enough of others. Then, we may be in trouble. Therefore the best advice about what to eat is that we should eat all kinds of food but never too much.

23. A. knowledge       B. know          C. knowledgeable       D. knowledgeably

24.  A. in                     B. for               C. about                      D. on         

25.  A. who                 B. which       C. whom                        D. whose

26.  A. can supply       B. supply      C. can be supplied         D. supplied

27.  A. attraction         B. action       C. vision                        D. attention

ANSWER KEYS

1.B

2.C

3. D

4. B

5. B

6. A

7. A

8. D

9. B

10. A

11. C

12. A

13.C

14. A

15. B

16. A

17. D

18. B

19D.

20. D

21. A

22.D

23. A

24. C

25.B

26. C

27. D

28.C

29. D

30. B

31.A

32. A

33. The mother told her son to turn of the faucets after using.

34. Their English exercise has been finished since yesterday.

35. If I were you, I would hand in my homework on time.

36. Ba is the most handsome in my class.

37. Nga didn’t go to school Because She was ill.

38. I suggest turning on the TV to watch the weather forecast.

39. I felt so tired last night. However, I tried to finish all my homework before going to bed.

40. If  Ha wants to get lots of money. She must work harder.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. climate                B. pipe             C. trick                        D. tidal

2. A. nuclear               B. tunic           C. humour                   D. pollute

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. yesterday

B. applicant

C. employment

D. uniform

4. A. river

B. result

C. rewrite

D. reuse

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. They are planning on attending the convention next month and so I am.

A. planning                 B. attending                C. next                        D. so I am

6. Today was such beautiful day that I couldn’t bring myself to complete all my chores.

A. such beautiful         B. myself                     C. to complete             D. my chores

7. He has less friends in his classes now than he had last year.

A. less                         B. his               C. than                        D. last year

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. Water can’t…….here.

A. find                        B. found                      C. to find                    D. be found

9. Vietnam, …….is in the South-east Asia, exports a lot of rice and coffee beans.

A. who                        B. that                         C. whose                     D. which

10. She didn’t tell me……she could come or not.

A. whether                  B. if                             C. how                        D. either

11. Do you mind…….me a newspaper on the way home?

A. buy                         B. to buy                     C. buying                    D. bought

12. He has failed so many times, but he won’t…….

A. give away   B. give out                  C. give back   D. give up

13. I am looking forward to…….from you soon, John.

A. hear                        B. be heard                  C. hearing                    D. heard

14. He asked me what…….and how……?

A. was I doing – I live                                     B. am I doing – live

C. I was doing – I lived                                   D. I am doing – I lived

15. Why…….spend more time on English pronunciation?

A. we don’t                 B. we shouldn’t                       C. don’t we                 D. should we not

16. Since the computer……, it has made considerable changes to our daily life.

A. was invented          B. has invented                       C. invented                 D. is invented

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Marie and Phil are talking at recess.

Phil: “Would you like to go swimming with us?”

Marie: “………………”

A. I’d love to, but I don’t feel well today       B. It’s kind of you

C. No, I don’t like                                                       D. Yes, I’d like

18. – Lan: “How long does it take you to go to school?”

       – Hoa: “_________”

A. by motorbike                                                          B. 30 minutes

C.30 kilometers                                                           D. to the West of the city

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Do you have to light up another cigarette? I thought you were trying to cut down.

A. burn                        B. illuminate                C. save                        D. smoke

20. I couldn’t make out what he had talked about because I was not used to his accent.

A. stand                      B. understand                         C. write                       D. interrupt

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Our neighbors have always been very friendly towards us.

A. cool            B. hot  C. warm          D. rude

22.  Choose the answer A, B, or C that best suits the meaning of the italicized word(s).

A. lastly           B. late  C. worst          D. weakly

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

   The International Space Station (ISS) is a large spacecraft which was launched in 1998. It orbits the Earth and is the place where astronauts live and conduct research in a microgravity (23)…..

Below is about the day in the life of an astronaut aboard the International Space Station.Astronauts sleep in sleeping bags. The microgravity makes them (24)…… . They have to attach themselves so they don’t float about.

Hair is washed with a “rinseless” shampoo that does not need water. For toothbrushing, a small amount of water is used with toothpaste and then swallowed.

The crew spend their day doing science experiments. They also carry out checks for the maintenance of the station. The Mission Control Centre on Earth warns their operations.

The astronauts eat various foods (25)……fruits, nuts, chicken, beef, seafood, brownies, salt and pepper (in liquid forms), etc. Drinks include coffee, tea, and fruits juice (all packaged). Foods can be heated up or kept cool with special machines.

A popular pastime while orbiting Earth is (26)……looking out of the windows to admire its beauty. In their free time, astronauts exercise, watch movies, play music, read books, play cards, and talk to their families.

How are astronauts trained? Anyone can apply to train as an astronaut as long as they have a bachelor’s degree in science, mathematics or engineering, experience as a jet pilot, and are in good health If they get accepted, there are several phases of training. The first phase requires them to pass a swimming test in a flight suit. They take parabolic flights that produce weightlessness. They also learn about various spaceship systems. In the second phase, they are trained to operate spacecraft systems and deal with emergencies. The training often (27)……in a water tank laboratory so that trainees become familiar with crew activities in simulated microgravity in order to perform spacewalks.

23. A. environment                 B. area                                     C. sky                          D. society

24. A. weight                          B. weightless                           C. overweight             D. weighty

25. A. as for                            B. because of.                         C. such as                    D. in spite of

26. A. simple                           B. simply                                 C. simplicity                D. simpler

27. A. arrives at                      B. cares for                              C. takes place              D. looks after

ANSWER KEYS

1.C

2. D

3. C

4. A

5. D

6.A

7. A

8. D

9. D

10. A

11. C

12.D

13.C

14. C

15. C

16. A

17. A

18. B

19. D

20. B

21.D

22. C

23. A

24. B

25.C

26.B

27. C

28. B

29. C

30. B

31. C

32. A

33. The Prime Minister is thought to be considering raising taxes.

34. If the foundation weren’t weak, the building wouldn’t collapse.

35. Could you tell me when the last train leaves for London?

36. He greatly regretted not seeing Audrey on her trip to London.

37. He is said to be capaple of swimming across this river.

38. It is uncertain that/whether they will return out at the meeting.

39. The teacher sent/ gave us/ sent out a reminder that we had to hand in the paper by the deadline.

40. It has become increasingly popular to learn English in our city.

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. clear              

B. dear          

C. bear

D. near

2. A. hobby    

B. honest

C. honour

D. hour

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. intermediate

B. documentary

C. reputation

D. communicate

4. A. benefit

B. environment

C. wonderful

D. category

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. Why  didn’t you  came to my party last night?

A. Why                       B. didn’t you   C. came                      D. last night

6. Furniture makers use glue to hold joints together and sometimes to reinforce it.

A. to hold                    B. together                  C. sometimes   D. it

7. When  did you  go last  to the theatre?

A. When                      B. did you                   C. go last                     D. the theatre

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. You should have a dictionary to…..the words that you don’t know their meanings.

A. look for                  B. look up                   C. look into                             D. look after

9. Mrs. McCarthy lives in a small flat…..having a lot of money in the bank.

A. although                 B. in spite                    C. despite                                D. even

10. His car……when he was only half way home.

A. broke down            B. got down    C. broke over              D. got over

11. ……to the Internet, we can get the latest information around the world.

A. Together                 B. Apart                      C. In addition                         D. Thanks

12. ……., the chess players began the game.

A. Having taken the seats                   B. After we had taken our seats

C. Being taken the seats                                 D. Taking the seats

13. My mother always keeps candles in the room……the lights go out.

A. unless                     B. if                             C. in case                                 D. though

14. He works for a car factory…….main office is in Chicago.

A. which                     B. where                      C. that                                     D. of which

15. The new shopping plaza is advertised as a place……you can find anything you want to buy.

A. where                     B. which                      C. from where                         D. that

16. The plane was half an hour late. …….I managed to come to the meeting in time.

A. In spite                   B. Despite                   C. in spite of this                     D. All are correct

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. “ When’s your birthday, Ann?”

A. on the thirty-one of July                B. on the thirty- first of July

C. On July the thirty- one                               D. in July the thirty- first

18. – Mal: “Could you please do me a favor.”

        Hanh: ” ____________”

A. No, thanks                                      B. Sure. What can I do for you?                    

C. Yes, go ahead.                                           B. Yes, please.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. If the world’s tropical forests continue to disappear at their present rate, many animal species will be extinct.

A. die out                                B. die from                  C. die of                                  D. die for

20. Didn’t they notice the “No Camping” sign?

A. keep up with                      B. catch sign of           C. take advantage of   D. keep track of

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Are they happy with their lives or not? Why?

A. tired            B. disappointed           C. sad              D. unlucky

22. Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

A. dissatisfied B. excited                                            C. shocked                  D. interested

ANSWER KEYS

1.C

2. A

3. D

4. B

5. C

6. D

7. C

8. B

9. C

10. A

11. D

12. A

13. C

14. D

15. A

16. C

17.B

18.B

19. A

20. B

21. C

22. A

23. D

24. B

25. A

26.C

27.B

28. D

29. B

30. A

31.C

32. B

33. Because of Jane’s sickness, she couldn’t come to class.

34. I started working for this factory 5 years ago.

35. The students said they liked their uniform very much.

36. What irritates me most about him is his clothes.
37. I haven’t made up my mind whether to move or not yet.                                   

38. If you don’t study hard, you can’t pass the exam

39. In spite of playing well, they lost.                                   

40. It took two hours  to fly from Hanoi to Ho Chi Minh city.        

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. elementary                      B. engineer                       C. enable                D. energy

2. A. disappointed                  B. reason                          C. resort                  D. resolution

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.

A .happy                 

B. picture               

C. obey                   

D. careful

 

4.

A .fashion             

B. design           

C. campus                 

D. gather

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. The majority to the news is about violence and scandal

A. The                         B. to the                      C. about                      D. violence

6. That doctor is visited the patient since 5 p.m.

A. That                        B. is                             C. the                          D. since

7. When our vacation, we plan to spend three days scuba diving.

A. When                      B. plan                         C. three days               D. diving

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. Lan is hungry……she hasn’t eaten anything all day.

A. because                   B. if                             C. although                 D. so

9. They have……a branch of their business in our town.

A. put up                     B. put in                      C. set up                      D. set in

10. He…..English for four years.

A. has learned                         B. learned                    C. learns                      D. learning

11. They are flying to Sacramento, ….. is the capital city of California.

A. that                                     B. it                             C. what                       D. which

12. Let’s go dancing, …….?

A. shall we                  B. will we                    C. do we                     D. should we

13. Why don’t you have your car……?

A. wash                       B. washed                   C. to wash                   D. washing

14. Fifty dollars……too much to pay for that shirt.

A. are                          B. is                             C. were                        D. been

15. He used to…….to school by his mother.

A. take                        B. took                        C. taking                     D. be taken

16. She asked me…..I was born in Hue.

A. so                            B. as                            C. if                             D. as if

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. – Peter: “Why don’t we go for a picnic tomorrow?”    – Jane: “________.”

A. Yes, please                                     B. You’re so kind      

C. That’s a good idea                          D. We don’t

18. : Nam ……… were you late for school yesterday?

        Ha: Because I got up late.

A. When                      B. How                       C. What                       D. Why

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. I couldn’t make out what he had talked about because I was not used to his accent.

A. stand                      B. understand                         C. write                       D. interrupt

20. The firefighters fought the blaze while the crowd was looking on it.

A. blowing                  B. watering                 C. preventing              D. watching

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Which ones do you think would be difficult for blind and deaf people?

A. slight          B. easy            C. light            D. soft

22.  Which ones do you think would be difficult for blind and deaf people?

A. clear            B. sharp-sighted          C. smooth        D. dauntless

ANSWER KEYS

1. C

2. A

3. C

4. B

5. B

6. B

7. A

8A.

9. C

10. A

11. D

12. A

13. B

14. B

15. D

16. C

17. C

18. B

19. D

20. B

21.B

22. B

23. A

24. D

25. C

26. B

27. B

28. D

29. D

30. C

31. D

32.D

33. I was made to wait for the doctor for twenty minutes.

34. By the time we arrived at the place, the man had left.

35. I haven’t eaten this kind of food before.

36. In spite of (having) a small salary, he is happy in his life.
37. Susan wishes she had gone to the airport to say goodbye to her friend.

38. He still  has not retired despite his age.

39. I got lost even though I knew the area well.

40. I have no intention of telling you my plans.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Dư Hàng Kênh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Thị Sáu
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Quang Trung

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button