Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Lê Chân

Dưới đây là Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Lê Chân đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS LÊ CHÂN

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. lighthouse           B. heritage       C. hotel           D. hour

2. A. conducts             B. returns        C. wanders      D. wonders

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. unequal               B. enrolment   C. encourage   D. minimum

4. A. physically           B. equality       C. remarkably  D. discriminate

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Such _____ as sugar, sugarcane, and coconut water are mostly used in Southern Vietnamese food than in Northern and Central Vietnam.

A. Dishes        B. courses        C. ingredients  D. menus

6. Despite the differences in cuisine of each region, there are similarities, such as the _____ for main

meals – rice, ways of adding fish sauce, herbs and others flavors.

A. Staple         B. basic           C. foundation  D. necessity

7. Some of famous _____ in Southern Vietnam are Hu Tieu Nam Vang, Bun Mam, fried rice, flour cake, and many kinds of puddings.

A. Foods         B. dishes         C. stapes          D. ingredients

8. Food in Northern Vietnam is not as ______  as that in Central and Southern Vietnam, as black pepper is often used rather than chillies.

A. Strong        B. flavor          C. spicy           D. exciting

9. Another feature in Northern cuisine is in winter all family members gather around the big hotpot _______ there is a combination of seasoned broth, vegetables and meats.

A. Which         B. in which      C. what           D. that

10. A meal of Hue people has a natural combination between flavors and colors of dishes, which creates the unique _____ in the regional cuisine.

A. Feature       B. part             C. description  D. list

11. One special feature of cuisine in Southern Vietnam is the short cooking time which aims to ________ the freshness of food.

A. Stay            B. continue      C. keep            D. exist

12. If I feel hungry in the afternoon, I _________ snacks like fresh carrots.

A. Would have            B. had C. had had      D. might have

13. If my mother goes home late this evening, my father ________.

A. Will cook    B. would cook            C. had cooked D. has cooked

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. Operated between 06:00 and 24:00, KL monorail trains arrive once every five minutes during  peak

             A                                                                                             B       C                                  D

traveling hours.

15. It’s by far more expensive if you hire car for discovering Kuala Lumpur.

              A                                           B         C        D

16. The spectacular Royal Palace of the Imperial City is one of Hue’s main tourist attraction.

                   A                                 B              C                                                                 D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.“ My life’s got stuck these days. I am so depressed and unable to think of anything.”

“___________”

A. You will be tired                                        B. Stay stuck there.

C. Stay calm. Everything will be alright.                   D. No, thanks.

18. “Mom, I’ve got the first rank in class this semester!”

  A. Well done!                                   B. Thank you!                         C. Never mind!           D. Let’s go!

 

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Acupuncture can ease nausea and vomiting caused by chemotherapy.

A. Increase      B. prevent       C. reduce         D. spoil

20. Are there any alternatives that might provide better options for gay people?

A. Choices      B. decisions     C. judgements D. votes

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21.It’s incredible that his new song leads the Billboard hot 100 chart only 3 days.

A. Beyond belief        B. believable      C. implausible      D. unbelievable

22.She was given a prize for her achievement in classical and traditional music.

A. Success       B. feat             C. failure         D. accomplish

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

CULTURE SHOCK

         Many people dream of living in a foreign country. It can be an amazing experience for those (23)______are willing to settle down in a new place. (24)_________, there’s one potential problem you should be aware of: Culture shock. Culture shock is the feeling we get from living in a place that is so different to where we grew up that we are not sure (25)______ to deal with it. Societies are (26)_________ in many different ways, and we can often be taken aback by some of the things we find in foreign countries. Customs and traditions can be very different and that can sometimes take it difficult to get on with local people who might not approve of things you do and might object to things you say. You might be banned from doing things in another country that are perfectly legal in your own. For example, in Singapore people can be forced to (27)_______ a large fine just for dropping rubbish. Eventually, though, most people who live abroad fall in love with their adopted country and learn to accept its difference.

23. A. who                  B. which          C. what           D. whose

24. A. therefore           B. however      C. although     D. moreover

25. A. what                 B. when           C. how                        D. why

26. A. organize            B. organizing   C. organization            D. organized

27. A. spend                B. waste          C. pay              D. borrow

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

        In the 1960s it took pop and rock groups one or two days to record their songs. Nowadays, it can take months and months. Many rock groups begin by recording only one instrument, for example, the voice. Then they record other instruments- electric piano, synthesizer, guitars, drums and so on.

       Next, they might use a computer to add special effects. Finally, they ‘mix’ all the instruments until they get the sound that they want. This means that a CD or cassette wil always sound very different from a live concert.

       Music engineers have developed a new computer programme that will change the future of music. A computer can analyse a singer’s voice. Then if you give the computer the lyrics and music of a song, the computer can ‘sing’ it in that voice. This means that a singer only needs to record one song and the computer can then sing other songs in the singer’s own voice. Singers can sing new songs many years after they have died.

      Most of us listen to music for pleasure, but for the record companies, music is a product, the same as soap powder. When a record company finds a new group (or “band”), they first try to develop the band’s ‘profile’. They will try to create an ‘image’ for the band that they think will attract young people. Instead of allowing the band’s full artistic freedom, they will often tell the band what they should wear, what they should say and how they should sing and play.

    In recent year, many rock groups have started their own record companies because they say that the big companies are too commercial.

28. Today, to record songs, it takes ________.

  1. Longer than it used to do
  2. Shorter than it used to do
  3. Only one or two days
  4. The same amount of time as the 1960s

29. Today’s record procedure results in __________.

  1. Different sounds of recorded songs and live- performed songs.
  2. The mixture between CDs and live concert.
  3. Some special effects on songs.
  4. Differences invoices and instruments played

30. Which of the following is NOT true about the new computer programme?

  1. It is predicted to change the music future.
  2. It can imitate singers’ voice
  3. It can sing only one recorded song of the singer.
  4. The singer does not necessarily present to really sing.

31. Record companies don’t always _________.

  1. Suggest the outfits of the band
  2. Tell the band what to say
  3. Give the band freedom to do things
  4. Decide the songs the band will play

32. The word “that” in the passage refers to _______.

A. Soap powder          B. an image     C. the band     D.  a company

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

33.It’s exciting for me to learn that I can come to visit my friend in Phu Yen next month.

→ I am ……………………………………………………………………

34.Those children need to be taught about how Vietnam has transformed itself.

→ It is …………………………………………………………………….

35.She was so rude to shout at his face in the department store.

→ It was ………………………………………………………………….

36.My father was pleased when he learned that I had passed the entrance exam to high school.

→ My father ……………………………………………………………..

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. He was so brave that he could tell her what he thought about her. (IT)

……………………………………………………………………………………………………

38. Your bad news upsets me very much. (SORRY)

……………………………………………………………………………………………………

39. When will you book the fight for your trip to Vietnam? (BE)

……………………………………………………………………………………………………

40. I’m interested in the news about ancient towns. (FIND)

……………………………………………………………………………………………………

ANSWER KEYS

1.D

2.A

3.D

4.A

5.C

6.A

7.B

8.C

9.B

10.A

11.C

12.D

13.A

14.A

15.A

16.D

17.C

18.A

19.C

20.A

21.B

22.C

23.A

24.B

25.C

26.D

27.C

28.A

29.A

30.C

31.C

32.B

33.  I am excited to learn that I can come to visit my friend in Phu Yen next month

34. It is necessary to teach those children about how Vietnam has transformed itself.

35. It was rude of her to shout at his face in the department store.

36. My father was pleased to learn that I had passed the entrance exam to high school.

37. It was brave of him to tell her what he thought about her.

38. I am sorry to hear your bad news.

39. When will the flight for your trip to Vietnam be booked?

40. I find the news about ancient towns interesting.

2. Đề số 2

Choose A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. trashed               B. talked                     C. reached                   B. loved
2. A. prepare               B. help                         C. tennis                      D. tell

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.     A. digital                         B. personal                  C. excellent                 D. electric
4.     A. similar                         B. symbolic                 C. effective                 D. eternal

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. It’s an important part of your cultural identity to keep your ______________ in speaking English.
        A. vocabulary                  B. language                 C. accent                    D. skill
6. Much ______________ comes through body language and gesture.
        A. talk                             B. exchange                C. speech                     D. communication
7. Try to ______________the meaning of words rather than going straight for your dictionary.
       A. judge                           B. guess                       C. decide                    D. except
8. Reading is the best way to ______________ your vocabulary in any language.
       A. improve                       B. increase                   C. raise                        D. put up  
9. He is not exactly rich but he certainly earns enough to______________.
      A. get through                   B. get by                     C. get on                     D. get up
10. One way of increasing your speed of comprehension is to learn all your vocabulary without the use of your own ______________.
     A. first language                                                    B. technical language

     B. business language                                              D. official language

11. If I didn’t have exams next week, I ______________ camping with you this weekend.

     A. will go                                                               B. will have gone

     C. would have gone                                               D. would go

12. If she ______________rich, she would travel around the world.

     A. would be                       B. is                             C. has been                  D. were

13. India is the country ______________ he spent the early years of his life.

     A. at which                        B. on which                 C. that                                     D. where

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

  14. She remained calmly and waited till he had finished shouting at her.

                                  A                B        C                D

  15. Martin was chosen because she is a good administrator who gets along for everyone.

                                A                                                  B            C                      D

  16. Many family are using biogas for cooking.

                      A              B        C               D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. “It’s nearly Tet holiday already”

     A. How time flies!                                                 B. Thanks a million

     C. Don’t make me laugh!                                        D. No such luck!

  18. “You can borrow my book.”

     A. There’s nothing to it!                                        B. You can such that again

     C. No way!                                                            D. Thanks tons.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

  19. Becoming a super star performing on stage was my burning desire when I was a teenager.

     A. well-known painter                                           B. famous singer

     C. good writer                                                        D. famous composer

  20.  We were surprised to know that over 15000 fans packed into the stadium to support Vietnamese football team.

     A. people                            B. admires                   C. visitors                    D. watchers

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. To have chance enter the final round, you have to eliminate lots of competitors.

     A. retain                             B. remove                    C. restrict                    D. reject

  22. It is undeniable that instrument innovations hit the right note in 2013 with the 3D-printed guitar, the AT-200 guitar, the seaboard grand and the wheel harp.

     A. growth                           B. modernisation         C. revolution               D. stagnation

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

      The relationship between students and teachers is less formal in the USA than in many other countries. American students do not stand up (23) ______ their teachers enter the room. Students are encouraged to ask questions during class, to stop in the teacher’s office for extra help, and to phone if they are absent. Most teachers (24) ______ students to enter class late or leave early if necessary. (25) ______the lack of formality, students are still expected to be polite to their teachers and fellow class mate.

     When students want to ask questions, they usually (26) ______ a hand and wait to be called on. When a test is being given, talking to a classmate is not only rude but also risky. Most American teachers considers that students who are talking to each other (27) ______ a test are cheating.

  23.   A. when                        B. where                      C. that                                     D. whether

  24.   A. let                             B. allow                       C. make                       D. encourage

  25.   A. Though                     B. In spite                   C. Despite                   D. Because of

  26.   A. rise                            B. arise                        C. raise                        D. put

  27.   A. in                              B. when                       C. while                       D. during

ANSWER KEYS

1.D

2.A

3.D

4.A

5.C

6.D

7.B

8.A

9.B

10.A

11.D

12.D

13.D

14.A

15.D

16.A

17.A

18.D

19.B

20.B

21.A

22.D

23.A

24.B

25.C

26.C

27.D

28.C

29.D

30.D

31.A

32.C

33. Turn off the computer when you leave.

34. They paid for dinner in order to apologize for their behaviour.

35. When I was a child, I used to go to the local park every Saturday afternoon.

36. They are being made to study hard by their teacher.

37. Local people can give on by providing tourists with necessary services.

38. That man gets on with the owner of Los Angeles County Museum of Art.

39. Do you own this car?

40. The car is too expensive for him to buy.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. decision              B. erode                      C. checkout                 D. exotic

2. A. resort                  B. season                     C. excursion                D. reasonable

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. successful           B. cognitive                 C. different                 D. wonderful

4. A. efficient              B. exciting                   C. distracting              D. portable

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Mahatma Gandhi fought for the rights of coloured people in general and the Indians ______.

  1. in time                   B. in particular            C. in contrast   D. in fact

6. A/an _______ is a person who needs others to take care of him/her, because of illness that he/she had for a long time.

  1. patient                   B. martyr                     C. invalid                    D. addict

7. Mr. Chen is more ______ because he has finally agreed to allow his daughter to join an overseas volunteer organisation in Africa.

  1. single-minded                                           C. narrow-minded
  2. absent-minded                                          D. open-minded

8. Poor students cannot ______ an abundance of presents on their birthday.

  1. look forward to     B. put up with             C. come up with          D. cut down on

9. Volunteer organisations are generally small-staffed, so they need to _____

lots of volunteers for a huge event.

  1. employ                  B. recruit                     C. research                  D. catch

10. You’d better _____ a commitment to being a volunteer on a regular basis.

  1. promise                  B. do                           C. make                       D. pull

11. Both community _____ and volunteerism are an investment in our community and the people who live in it.

  1. life                         B. language                 C. performance           D. service

12. ______ being the CEO of Microsoft, Bill Gates is also one of the world’s greatest philanthropists.

  1. Aside from            B. But for                    C. Except for              D. In addition

13. Their massive salaries let them afford to give _____ huge amounts to charities.

  1. off                         B. up                           C. away                       D. back

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. Water has been vital to the development and survivor of civilization.

                     A                            B                    C                    D

15. Scientists believe there have more than 350,000 species of plants, but no one knows for sure.

                                              A           B                                                                        C          D

16. Animals and man use the energy finding in food to operate their bodies and muscles.      

                             A                                B                        C                  D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Hoang Ngan: “What do you think about tourists in our country?”

             Dick: “_____________”

A. There are tourists coming from other countries as well.

B. Our country is a favourite destination for many tourists.

C. The numbers of visitors to our country is increasing.

D. Well, most of them behave appropriately, but some are still very rude.

18. Mr. Bean: “How has tourism changed over the past few decades?”

      Hoai Khanh: “__________________”

A. Tourism is also considered as an industry.

B. In general, people without skills are at risk of being unemployed.

C. There have been new types of tourism, and tourists have become more responsible.

D. Ecotourism is not always beneficial to the local people.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. But for your support, our band couldn’t have won the Grand Music competition.

            A. show                       B. quiz             C. contest                    D. tour

20. If you want to become a well-known singer, you need to have a unique selling point, a way to differentiate yourself from the crowd.

            A. genius                     B. infamous                 C. renowned   D. new

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. After a very short time, this kind of music becomes wildly popular among the youth.

            A. appealing                B. attractive                C. unknown                D. common

22. Luu Huu Phuoc is extremely well-known for his patriotic wartime songs.

            A. fight time               B. peacetime   C. battle time  D. tranquil time

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

            Forests are useful to mankind in several ways. Wood is always necessary for building and for making all kinds of things and we usually need firewoods in our homes. Forests provide timber, one of the most (23)___________ resources, but they must be used wisely and managed (24) _________. Men should control the cutting of trees in such a way that he forest grows more trees (25) _________ it would be cut, leaving the young ones to grow bigger. Trees and shrubs are also needed to preserve land (26)___________ their roots bind the soil, preventing heavy rain (27)____________ washing the soil away.

23. A. valuable            B. reasonable          C. comfortable               D. famous

24. A. good                 B. widely                    C. nicely                      D. carefully

25. A. as                      B. than                        C. then                         D. that

26. A. because             B. because of              C. but                          D. and

27. A. in                      B. with                          C. from                        D. at

ANSWER KEYS

1. C

2. C

3. A

4. D

5. B

6. C

7. D

8. A

9. B

10. C

11. D

12. A

13. C

14. D

15. A

16. B

17. D

18. C

19. C

20. C

21. C

22. B

23. A

24. D

25. B

26. A

27. C

28. B

29. A

30. C

31. D

32. C

33. I’m looking forward to the upcoming pottery workshop.

34. The pop star was invited to the chat show, but he didn’t arrive.

35. The teacher asked him to go out because he misbehaved in the class.

36. Figures of lions and unicorns were carved on the top of the box by the artisans.

37. We are going to have the kitchen redecorated next month.

38. It is hoped that cable cars construction to Son Doong Cave will be stopped.

39. My teacher asked me when I was going to submit my research paper.

40. When you come inside you should take off your coat and hat.

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. skill                                 B. split                                     C. children                  D. finance

2. A. breadwinner                   B. clean                                   C. each                        D. lead

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. magnificence                  B. geography                           C. satisfaction                         D. accommodate

4. A. original                           B. geography                          C. imperial                   D. stimulating

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. When you get involved in a volunteer project, you are able to ___________ your knowledge into practice.

    A. take                                B. put                                                  C. bring                       D. push

6. Volunteers can work  with many __________ children who were harmed by Agent Orange in childcare centres.

    A. parentless                       B. disable                                C. poor                        D. homeless

7. Both CARE and Oxfam organisations have programmes to help people in underdeveloped countries __________ their lives.

    A. make                               B. risk                                      C. improve                  D. start

8. Many international volunteer organisations are trying to find a ______  to the problem of world hunger.

    A. way                                B. method                               C. suggestion              D. solution

9. For a cleaner and greener community, everyone should ______ the amount of trash and take care of our environment.

    A. increase                          B. reduce                                 C. contribute                  D. ignore

10. Thanks to everyone’s efforts, we can do _______ to make school a meaningful place for students living in poverty.

    A. a great many                   B. a little                                 C. a great deal                         D. a few

11. On the door of the house where Louis Braille was born are the words “He opened the door of _____ to all those who cannot see.

    A. knowledge         B. information                      C. news                           D. material

12. University students are willing to get involved in helping the old and _________ people.

    A. childlike                B. childish         C. children             D. childless

13. Contract is _______ connecting students with volunteer organisation abroad.

    A. in place of             B. in charge of                   C. in case of                   D. in danger of

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. In spite of my father is old, he still goes to work.

        A                                B                    C             D

15. The result of that test must be inform before August.

              A                                B            C           D

16. She has disappeared three days ago, and they are still looking for her now.

                 A                                            B                  C                         D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Phuc: “What factors affect tourism?”

       Khanh: “______________________”

    A. Economic factors are always decisive ones.

    B. A strong tourism industry brings the country numerous advantages.

    C. It is influenced by so many things, such as weather, people, and administrative policies.

    D. People need to be professionally trained to work in tourism industry.

18. Hoai Nam: “Do you think tourism is bad for the planet?” Tue Minh: “_________”

   A. To some extent, yes.

   B. People need to live in a green planet.

   C. A lot of people want to travel around the planet.

   D. We should protect our planet from bad  tourism.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. He’s planning to release his new solo single album about New Year.

    A. put out                            B. set free                                C. imprison                              D. come out

20. This game show has attracted many participants since it was aired in 2015.

    A. breathed                         B. impacted                             C. introduced                          D. broadcast

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Hector Berlioz was one of the most prominent composers of the Romantic period.

    A. classical                          B. unknown                            C. prolific                                D. modern

22. The new star always appears with a lovely affected smile on her lips, but no one realises it.

    A. natural                            B. artificial                              C. dishonest                            D. charming

ANSWER KEYS

1. D

2. A

3. C

4. D

5. B

6. B

7. C

8. D

9. B

10. C

11. A

12. D

13. B

14. A

15. C

16. A

17. C

18. A

19. A

20. D

21. B

22. A

23. C

24. A

25. C

26. D

27. A

28. C

29. C

30. B

31. B

32. D

33. Mrs. Taylor wished she hadn’t bought the second- hand washing- machine.

34. It can’t be denied that she has a beautiful voice.

35. Nobody in Jane’s class is as tall as her.

36. The manager was nowhere to be found.

37. Sara is considered to be one of the best students in her school.

38. I wish she shared memories of her trip with me.

39. I suggest surfing the net for the location of Ninh Binh province.

40. If Emily didn’t have to work part- time on Saturday, she could accompany her best friend to the contest.

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. attraction            B. surface                    C. lacquerware           D. artisan

2. A. bank                   B. travel                      C. delay                      D. magnificent

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.   A. afford                           B. traveller                  C. widelife                  D. passport

4.   A. resort                            B. expedition              C. environment           D. affordable

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5.   Did you forget ___________  purpose so you wouldn’t have you to pay?

      A. on                                 B. of                            C. in                            D. for

6.   He was sentenced to ten years in prison on charges of drug _________ .

      A. harging                         B. stealing                   C. trafficking              D. trading

7.   In recent years, there has been thousands of victims of sexual and physicals ____________.

      A. sentence                       B. crime                       C. abuse                      D. conduct

8.   Harrison’s greatest attribute is his ability to work ______ pressure.

      A. within               B. under                      C. in                            D. on

9.   My parents always criticize me for not getting good grades at school. I wish they put themselves in my ______.

      A. pants                             B. legs                         C. hands                      D. shoes         

10. He wondered _______ to tell the news to his parents.

      A. why                              B. how                        C. what                       D. which

11. He _________ a bachelor’s degree in computer information systems in 1951.

      A. forced                           B. sent                         C. took                                    D. gained

12. “You must come to my party.” She told me.

      A. She told me I come to her party.

      B. She told me to come to her party.

      C. She told me I had to come to her party.

      D. She told me I came to her party.

13. Thousands of acres of forest are being cut down every year and the ______ of many animals are being destroyed.

      A. natural resourses                              B. natural habitats

      C. ways of life                                       D. living surroundings             

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. My parents let me to go out without saying anything.

               A             B     C                           D

15. The students were interesting in taking a trip to the National History Museum, but they were not able          

                              A     B                 C                                                                                             D

to raise enough money.

16.  George hasn’t completed the assignment yet, and Maria hasn’t too.

                       A                                                  B                    C        D            

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.  Pean: “Are you a good ambassador for our country’s tourism industry?”

       Tina: “________________”

       A. Tourism industry really needs good ambassadors.

       B. I hope so. I’ve always tried to get more people to know about tourist        

       destinations in our country.

       C. A number of people have been chosen in tourism ambassadors.

       D. Tourism ambassadors really need to be good at communication skills.

18.  Nick: “ Which places in our country do visitors enjoy visiting the most?”

       A. It depends. Foreign visitors often like places such as Sa Pa or Ha Long

       B. Our country is famous for many tourist attractions and friendly people.

       C. Not all visitors are well-informed about places of attraction.

       D. Tourism industry needs to work harder to boost the tourist destination.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. In the last quarter of this year, our entertainment company had a big success in signing a lot of contracts with celebrities.

      A. bargains            B. agreements   C. arrangements        D. profits

20. “Cindy”, which originated in north California, is a popular American folk song.

      A. came from        B. finished      C. made           D. recognized

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. We absolutely adore his music of sweet melodies and meaningful lyrics.       

   A. favour      B. hate             C. love             D. prefer

22. She finds herself more confident after standing on stag many times.

      A. independent     B. assured       C. brave           D. fearful

ANSWER KEYS

1. B

2. C

3. A

4. B

5. A

6. C

7. C

8. B

9. D

10. B

11. D

12. C

13. B

14. C

15. B

16. D

17. B

18. A

19. B

20. A

21. B

22. D

23. B

24. D

25. A

26. C

27. C

28. D

29. C

30. A

31. A

32. B

33. The guard told us not to litter as we were walking along the coast.

34. The last time I bought clothes was in my trip to Ha Noi.

35. It is thought that a garden would be a perfect setting for the house.

36. Despite having all the necessary qualifications, they didn’t offer me the job.

37. This book is as boring as that one.

38. Shall I have to sleep under a net?

39. I haven’t read any book since September 20th  .

40. An has been interested in healthy eating for 3 years.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Lê Chân. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Bá Ngọc
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Đằng Hải

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button