Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Mỹ Hưng

Dưới đây là Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Mỹ Hưng đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS MỸ HƯNG

1. Đề số 1

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. West Malaysia and East Malaysia ________ comprise an area of 329,758 sq km.

    A. each other               B. together                C. one another         D. both

2. We have arranged to meet each other ________ 8:00 AM this weekend.

    A.to                    B. on                         C. in                        D. at

3. Juventus did their best;_______ , Barcelona won the match and the cup.

    A. but         B. however                C. moreover            D. otherwise

4. The examiner ______ that they keep silent during the exam.

    A. said                         B. requested              C- told                     D- admired

5. “ I promies I will study harder next term.” – “_________”

    A. Good idea              B. I hope so               C.No, thanks           D. I’m sorry I can’t

6. People speak Malay, English, Chinese and Tamil_______Malaysia

    A.at                             B . in                         C. on                D. to

7. You should reduce _________ of water your family uses.

    A. the number             B. the quality            C. a number          D. the amount

 8. A lot of Vietnamese people who live _________ want to celebrate Tet in Viet Nam, their motherland.

    A. foreign                    B. far                         C.  aboard               D. abroad

9. Peter, bring a raincoat just _________. It looks like rain to me.

    A. in case                    B. in time                  C. in turn                 D. in spite

 10. Typhoons often ___________ in Viet Nam from June to November.

    A. predict                    B. occur                     C. pass                     D. warn

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.   (0,5 pt)

11. She asked me if I am able to speak any other foreign language and I said that I could speak Thai.

             A                       B                                        C                                                             D

12. AAG has confirmed the broken in some of the sections of the undersea cable.

                           A                            B                               C                         D

III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts)

            The word  jeans (13) ______ from a kind of material that was made in Europe. It is a strong material and it does not (14)_______ out easily. In the 1960s, many univesity and college (15)_____ wore jeans. Designers made different styles of jeans to match the 1960s’ fashions; embroidered jeans, painted jeans and so on. In the 1970s more and more people started wearing jeans because they became (16)_______. In the 1980s jeans finally became (17) _____ fashion clothing when famous designers started (18)______ their own styles of jeans, with their own labels on them. Sales of jeans always go up and up because jeans have never been out of fashion.
13.       A. gets            B. goes             C. arrives                     D. comes

14.       A. go              B.wear              C. call                          D. come

15.       A. teenagers    B. pupils         C. students                  D. youngsters 

16.       A.higher          B. costlier        C. longer                    D. cheaper

17.       A. low             B. high             C. up                           D. old

18.       A.doing         B. getiing           C.making                    D. buying

IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False.  (1.0 pt)

    Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look nofurther than solar energy from our sun. Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a hous and the sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy too. Sweeden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy; cars and buses will use solar power instead of gas by the year 2015. 

19. Few countries in the world are ready to use solar energy.

20. We can hardly use solar energy on cloudy days.

21. Solar panels are used for water heating.

22. Some types of vehicles in Sweeden will use solar power by 2015.

V. Use the correct form of the word given in each sentence . (1.5 pt)

23. We are worried that rivers and canals are becoming more and more _______. [pollute]

24. TV ______ are advertisements in which goods and services are promoted. [commerce]

25. It is ______ that some people poach fish in the NhieuLocCanal[disappoint]

26. Christmas is ______ celebrated in many countries. [joy]

27. Here is tommorrow’s weather ______. Ho Chi Minh citywill be sunny, and …. [cast]

28. My sister is wearing a T-shirt of the latest model. She always dresses _____. [fashion]

VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentences. (1.0 pt)

29. Unless she _____ the flowers regularly, they will wither. [water]

30. We all expect that Anh Vien ____ the most outstanding athlete in this SEA GAMES. [become]

31. He _____ five comic books since last Monday. [read]

32. The teacher suggested ____ these units carefully. [revise]

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. ( 2.0 pt)

33. Emily is sick today, so she cannot go to school.

34. We consider Messi a soccer genius. He plays forBarcelona,Spain.

35. People celebreate Passover inIsraelin late March or early April.

36. The last time we saw the film was 10 years ago 

ĐÁP ÁN

1. B            2. D               3. B             4. B             5. B

6. B            7. D              8. D             9. A            10. B

11. B          12.  B           13. D           14. B            15. C                       

16. D          17. D           18. C                       

19. False      20. False           21. True         22. True

23. polluted             24. commercials                      25. disappointing

26. joyfully             27. forecast                              28. fashionably

29. waters     30. will become         31. has read              32. Revising

33. If Emily were not sick today, she would be able to go to school.

34.Messi, who we consider a soccer genius, plays forBarcelona,Spain.

35. Passover is celebrated inIsraelin late March of early April.

36. It has been 10 years since we last saw the film.

2. Đề số 2

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. should

B. shout

C. about

D. amount

2. A. shop

B. problem

C. top

D. glove

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. rusty

B. career

C. accent

D. mission

4. A. versatile

B. openness

C. financial

D. housekeeper

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. She learned through bitter experience that he was not be trust.

A. learned

B. bitter experience

C. was not

D. trust

6. Your classmates won’t trust you if you’re always told tales, Alvin

A. classmates

B. won’t trust

C. if

D. told

7. About the guidance of the conductor, an orchestra creates music and harmonies.

A. About

B. the conductor

C. an orchestra

D. harmonies

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. You can _________ the new words in the dictionary

A. look for

B. look after

C. look up

D. look at

9. There was a terrible accident last night. When I arrived at the scene, _________ injured had been taken away.

A. an

B. the

C. a

D. some

10. “Would you like ________ lunch with us?” – “Yes, I’d love to”

A. have

B. to have

C. having

D. had

11. The _________ preservation of natural resources is being talked about by Peter’s teacher.

A. preserve

B. preservation

C. preserver

D. preservatory

12. Nobody wants to be the first to make a sacrifice, _________?

A. does she or he

B. does anybody

C. do we

D. do they

13. It is too cold for us _________.

A. went out

B. go out

C. to go out

D. going out

14. How many cars are __________ in this factory every year?

A. make

B. makes

C. making

D. made

15. Between the two stories, this one is _________.

A. funnier

B. funniest

C. the funnier

D. the funniest

16. I suggested _______ in my car

A. go

B. going

C. to go

D. goes

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. Nam: “How do you usually go to school?” – Giang: “____________”

A. Fifteen minutes

B. One kilometer

C. Every day

D. On foot

18. Linh: “Let’s go to Nha Trang for the weekend!” – Daniel: “ ___________”

A. Oh, you are good to say no

B. Yes, let’s

C. That’s a good idea

D. That’s nice day

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. I was afraid that if I started running, the man would take after me

A. stop

B. remind

C. recognize

D. follow

20. The vegetables were old but still looked edible.

A. nutritious

B. healthful

C. eatable

D. nourishing

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. He thanked Patricia for being such a hospitable hostess.

A. cold

B. hot

C. warm

D. cool

22. She is always polite and considerate towards her employees.

A. careful

B. thoughtless

C. selfish

D. concerned

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

One of the most important discoveries of the nineteenth century was a method of using natural gas for cooking and heating. Large (23) _________ of natural gas are found in the United States, usually several feet below the surface of (24) _________ earth. Natural gas is most often found in places where petroleum, the oil from which gasoline is made, is found. Often the natural gas must be removed before the oil itself can be reached.

For many years after natural gas was first discovered, it was thought to have no value. Finally, (25) _________, people began to understand its use and to find ways of storing it and moving it from place to place. Today (26) _________ gas is stored in large tanks and used for lighting, cooking and heating. It has also been used for electric generators and hybrid cars recently. In many ways natural gas is one of our finest fuels. It can be used for (27) _________ without making the room hot. It is cheap and can be moved easily from one place to another through long pipelines, some of which are hundreds of miles in length.

23. A. areas

B. amounts

C. piles

D. packs

24. A. one

B. a

C. an

D. the

25. A. however

B. therefore

C. so

D. but

26. A. nature

B. natural

C. naturally

D. naturalize

27. A. cook

B. cooker

C. cooking

D. cooked

ĐÁP ÁN

I. MULTPLE CHOICE

1. A

2. D

3. B

4. C

5. D

6. D

7. A

8. C

9. B

10. B

11. B

12. D

13. C

14. D

15. A

16. B

17. D

18. C

19. C

20. C

21. D

22. B

23. B

24. D

25. A

26. B

27. C

28. C

29. A

30. D

31. C

32. A

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. Football is watched (by people) over the world

34. The wine was so good that I drank 3 glasses in a row

35. Although he ate a lot of pizza, he was still hungry

36. They started learning English 2 years ago

Combine two sentences into a new one using the given words in bracket. Do not change the given words in any way

37. I borrowed her this book, which is very interesting

38. I couldn’t get into the house, because I didn’t have the key.

39. I wish I could speak Chinese perfectly

40. I wanted some stamps, so I went to the post office.

3. Đề số 3

I. Circle the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed. (3 pts)

1. My brothers often play football……….Sunday afternoon.

A. at    B. for               C. on               D. in

2. John is proud………his father and loves him so much.

A. about          B. for               C. in                D. of

3. It’s raining………I can’t go to the beach.

A. because       B. but              C. so                D. or

4. You like watching sports, ……….?

A. do you        B. don’t you    C. are you        D. aren’t you

5. Could you……..the radio, please? It’s very noisy.

A. turn off                   B. go on          C. look after    D. look for

6. She suggested…………to the mountains for the weedkend.

A. go               B. to go                       C. going          D. went

7. Jeans………all over the world.

A. are sold                   B. is sold         C. sell              D. sold

8. Liz wants to …………a lot of photos to show the trip to her parents.

A. make                       B. take             C. reach           D. spend

9. Choose the word whose unederlined part is pronounced differently from that of the others.

A. fine             B. high            C. rice              D. fit

10. Choose the word whose unederlined part is pronounced differently from that of the others.

A. wanted                   B. designed     C. located        D. divided

11. Choose the incorrect part indicated by A, B, C, D in the following sentence.

This room are too dark for me to see anything.

                   A        B        C           D

12. “That’s an excellent drawing, Hoa.”  – “……………………….”

A. Well done                                                  B. I’m sorry    

C. That’s very kind of you to say so.              D. That’s a good idea.

II. Supply the correct form of the words in brackets to complete  the sentences. (1 pt)

1. He had a…………..time on his space trip.             (wonder)

2. English is fun, so we are………….in learning it.              (interest)

3. The Tet holiday is the most important………for Vietnamese people. (celebrate).

4. The teacher advised us to do the test…………..                (careful)

III. Put the verbs in brackets into the correct form. (1 pt).

1. He………..walking every day to be healthy.                     (go)

2. Please don’t make any noise. The baby…………..in the room now. (sleep)

3. My parents want to see you. They………..you for a long time.    (not see)

4. Were you watching TV when I………..you last night?                 (phone)

ĐÁP ÁN

I.

1.D, 2. D, 3. C, 4. B, 5. A, 6. C, 7. A, 8. B, 9. D, 10. B, 11. A, 12. C

II.

1. wonderful, 2. interested, 3. celebration, 4. carefully

III.

1. goes, 2. is sleeping, 3. haven’t seen, 4. phoned

IV.

1. Sandra uses the Internet to communicate with friends and relatives.

2. She can communicate with her friends and relatives by means of e-mail or chatting.

3. She doesn’t use the Internet very often because she doesn’t have much time.

4. She thinks that the Internet is a wonderful invention of modern life because it makes our world a small village.

V.

1. for, 2. with, 3. last, 4. save

VI.

1. Ha Noi, which  is the capital of Viet Nam, will be partially cloudy tomorrow.

2. I wish my father knew Janette’s address.

3. My pen pal told me that he would visit me the next day.

4. If Trung got good marks at school, he would be given a dictionary.

(If Trung gets good marks at school, he will be given a dictionary.)

4. Đề số 4

I. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in each sentence (2.5 pts)

1. ___________ the Thi Vai River is awfully polluted, its water is not fit for fish to survive.

A. So that                                B. Although                            C. Since                       D. If

2. If you park your car in the wrong place, you must pay a(n) ____________.

A. ticket                                  B. attention                             C. fee                           D. fine

3. – He’s not interested in physics, is he?

– ______________.

A. No problem                        B. Yes, he is not at all             C. I promise he isn’t   D. No, he isn’t, I’m afraid

4. What do you often do __________ weekends?

A. since                                   B. at                                         C. from                        D. in

5. Mount Pinatubo, which is a volcano _______ the Philippines, erupted in 1991.

A. at                                        B. with                                    C. on                           D. in

6. The teacher suggests _____________ something for the poor in our area.

A. us to do                               B. we should do                      C. we are doing           D. we will do

7. I have met her mother, ____ her father.

A. and neither                         B. but not                                C. so does                    D. neither

8. She comes from Da Lat, _______ is the most beautiful tourist attraction in Vietnam.

A. where                                 B. which                                  C. that                         D. what

9. – Thank you very much.

– ______________.

A. Welcome you!                    B. Don’t mention it                 C. That’s good!           D. Nothing impossible!

10. Everything is _______ satisfactorily.

A. going on                             B. looking after                       C. falling through        D. turning up

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C, or D) that needs correcting (0.5 pt)

11. It is said that tornadoes can suck up anything that is on their paths.

     A                            B                    C                     D

12. The charity organization provides the poor with a lot of household furnitures.

    A                                               B         C                                        D

III. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in the following passage (1.5 pts)

The Director

L&P Transport Company

79B Nguyen Hue Boulevard

Ho Chi Minh City

I’m writing about the short stop that your trucks (13) ______ around my house on their way to the north. When the trucks of your company have a short (14) ______ there, the drivers have left lots of garbage on the ground after their refreshment. When the trucks leave the place, the ground is (15) _________ of trash and a few minutes later there is bad smell and flies all over the place. I myself, (16) ______ the people living around here, would urge that your company should tell your drivers to clean up all the trash on the ground before leaving. (17) _________ you do something about it and soon, we will have to report this to the local authority.

I am looking forward to hearing from you and (18) ______ positive response from your company.

13. A. produce                         B. do                                      C. take                         D. make
14. A. break                             B. relax                                  C. advertise                 D. entertain

15. A. crowded                       B. filled                                  C. fond                        D. full

16. A. as long as                     B. as far as                             C. as soon as               D. as well as

17. A. Although                      B. If                                        C. Because                  D. Unless

18. A. see                                B. to see                                 C. seeing                     D. saw

IV. Read the following passage, and then decided if the statements that follow are TRUE or FALSE (1 pt)

Giang is a student from Thanh Hoa province. He’s participating in a student exchange program, and he is now in the United States. It is the beginning of July now and he is staying with the Parker family on a farm 100 kilometers from Columbus, Ohio. He’s going to be there till the end of August.

Mr. Parker grows maize on his farm while Mrs. Parker works part-time at a grocery store in a nearby town. They have two children: Peter the elder brother is the same age as Giang, and Sam is the younger one who is in primary school, a level lower than Peter’s.

Since his arrival, Giang has been learning a lot about life on a farm. He has also been able to improve his spoken English. As soon as he completes his homework, he helps feed the chickens and collect the eggs. he really enjoys himself spending his summer vacation this way.

19. Giang is staying with an American family in the countryside.                ………….

20. Giang’s going to be there for 3 months.                                                   ………….

21. Peter and Giang are both in primary school.                                            ………….

22. Giang is having a good time learning and working with the Parkers.      ………….

ĐÁP ÁN

1.

C

17.

D

2.

D

18.

C

3.

D

19.

True

4.

B

20.

False

5.

D

21.

False

6.

B

22.

True

7.

B

23.

fashionably

8.

B

24.

product

9.

B

25.

disappointed

10.

A

26.

costly

11.

D

27.

stormy

12.

D

28.

activists

13.

D

29.

stopped

14.

A

30.

were going

15.

D

31.

getting

16.

D

32.

has been working

33. Ba offered Tung a cup of tea./ a cup of tea to Tung.

34. The work was done excellently.

35. Hue, which is the former capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage. (used to be the capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage./ is acknowledged as the World’s Cultural Heritage, is the former capital of Vietnam).

36. Her mother never used to give as good performances as she (does).

5. Đề số 5

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hoped             B. missed        C. washed       D. stayed

2. A. many             B. day             C. pay              D. play

3. A. think              B. thick           C. this             D. thanks

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

4. A. official           B. optional      C. primary       D. separate

5. A. economic       B. embroider   C. encourage   D. minority

Choose the word (A, B, C or D) that best completes the sentence.

6. A holiday in America can be _________cheap.

A. surprise       B. surprised     C. surprising    D. surprisingly          

7. The surgeons tried their best to save his life, but unfortunately the operation was_________.

A. succeeded  B. successful   C. unsuccessful          D. success

8. Eric hasn’t found a flat yet, _________he still lives with his parents.

A. if     B. although     C. therefore     D. so   

9. If there _________gravity, water wouldn’t run downhill.

A. was B. is     C. were           D. are

10. We haven’t seen any _________films recently.

A. interested   B. interesting  C. interest        D. interestingly

11. I think I_________my door key. I can’t find it anywhere.

A. lost B. have lost     C. am losing    D. will lose     

12. Jim wants to live _________of his parents.

A. dependent  B. dependently           C. independent           D. independently      

13. Although they are poor, they still live _________.

A. happy         B. unhappy      C. happily      D. happiness   

14. We won’t go out _________it stops raining.

A. if     B. unless         C. when           D. as

15. The phone _________suddenly when Joan was doing the housework.

A. rang           B. was ringing C. had rung     D. is ringing

16. How many languages are there _________the world?

A. through       B. over C. for   D. in   

17. The boys looks very proud _________his success at school.

A. of    B. at    C. about          D. on  

18. In spite of _________late, he arrived in time.

A. he started   B. his being started     C. he was started        D. starting     

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Mỹ Hưng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Lộc Hạ
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Phùng Chí Kiên

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button