Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Bá Ngọc

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10 là kì thi rất quan trọng đối với các học sinh lớp 9. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Bá Ngọc nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề thi thử vào lớp 10. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS NGUYỄN BÁ NGỌC

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.

A. should

B. shout

C. about

D. amount

2.

A. shop

B. problem

C. top

D. glove

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.

A. rusty

B. career

C. accent

D. mission

4.

A. versatile

B. openness

C. financial 

D. housekeeper 

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.      5. We _______ Dorothy since last Saturday.

A. don’t see                B. haven’t seen                       C. didn’t see               D. hadn’t seen

6. The train ______ half an hour ago.

A. has been leaving     B. left              C. has left                    D. had left

7. Her watch needs…………….

A. reparing                  B. to be repaired         C. repaired                              D. A&B.

8. There are two points __________ I wanted to make.

A. who

B. where

C. which

D. whose

9. Will we __________ to the wedding celebrations by them?

A. invite

B. invited

C. be inviting

D. be invited

10. I like my old phone, but this new model __________ it out of the water.

A. blows

B. moves

C. throws

D. takes

11. If I were you, I __________ more carefully in the rain.

A. will drive

B. would drive

C. was driving

D. drove

12. All areas of _____ country will have _____ rain tonight.

A. the – some

B. the – any

C. a – some

D. a – any

13. She’ll miss the bus if she __________ soon.

A. isn’t leaving

B. didn’t leave

C. don’t leave

D. doesn’t leave

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14.It is time the government helped the unemployment to find some jobs.

               A                                B                         C                         D

15.A Tokyo newspaper – television company had organized the climb in 1975.

               A                                              B                 C                          D

16.Bill and Fred was students at a university and they were friends.

               A           B                  C                                     D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. John: “Can you do the cooking today?” Linda: “__________.”

A. All right                  B. Yes, please             C. No, thanks              D. I know that

18. Linh: “Let’s go to Nha Trang for the weekend!” Daniel: “__________.”

A. Oh, you are good to say so                        B. Yes, let’s

C. That’s a good idea                          D. That’s a nice day

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. It was inevitable that there would be job losses.

A. unbelievable

B. unavoidable

C. unneccessary

D. incredible

20. A fund will be set up for the dead men’s families.

A. provided

B. destroyed

C. produced

D. established

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. If petrol price goes up any more, I will have to use a bicycle.

A. increase

B. ascend

C. develop

D. raise

22. How many countries took part in the last SEA Games?

A. performed

B. hosted

C. participated

D. succeeded

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rice is eaten by Vietnamese people every day. It often grows in tropical countries such as Vietnam, Thailand and Malaysia. People (23) ________ been growing rice for thousands or years. The seeds are planted in special beds to grow into young rice plants. Then they are (24) ________ to fields covered with muddy water called paddies. The fields of rice look very (25) ________. After 3 or 5 months, the rice is ready to be picked. People often drain away before collecting rice. Eating rice is (26) ________ special action in the world. They don’t use spoons or folks to enjoy bowls of rice. However, they use two short sticks known (27) ________ chopsticks to put rice into their mouths.

23.

A. has

B. have

C. had

D. having

24.

A. take

B. taking

C. to take

D. taken

25.

A. beauty

B. beautify

C. beautiful

D. beautifully

26.

A. a

B. an

C. the

D. x

27.

A. with

B. as

C. of

D. like

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Discipline is an important virtue in one’s life. Discipline means complete obedience to certain rules and regulations. Life without discipline is just like a house without a roof. It is absolutely essential for successful life.

Discipline is the structural and fundamental unit of a successful person. It is essential for us at home, for soldiers in battlefield, for students in school, for players in playground. A team of experienced players often lose the match because of indiscipline in the team. A horrible battle can be won by a disciplined army.

Discipline is very important in a student’s life. We must obey our teachers, must follow the rules of the school. We should be sincere, dedicated, firm, and focus on our goals. If we violate, we will suffer a great deal in our future.

As a student is the future of the country, we needs to be very punctual to our routine, hard working, healthy and fit. Discipline demands self-control and dedication. It leads to the formation of a good society and nation as well. 

28. What is discipline?

A. Obedience to rules and regulations

B. House without a roof

C. successful life

D. rules and regulations

29. What does the word “fundamental” mean?

A. tiny

B. trivial

C. basic

D. small

30. Discipline is ________.

A. student’s life

B. our teachers

C. decication

D. very important

31. The word “follow” can best be replaced by ________.

A. move

B. obey

C. remember

D. forget

32. Discipline requires ________.

A. a good society

B. a good nation

C. routine

D. self-control and dedication

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

33. “Why don’t we go out for a walk?” Lan said.

à Lan suggested ____________________________

34. He started study Chinese five years ago.

à He has ___________________________________

35. I think you should study harder for the exam.

à If I ______________________________________

36. Your dictionary is more expensive than mine.

à My dictionary isn’t __________________________

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. It’s a pity. I can’t play the guitar. (wish)

___________________________________________________

38. I don’t really like her. I admire her achievements. (although)

___________________________________________________

39. She has written many essays. This is the best one. (ever)

___________________________________________________

40. It’s raining heavily. We cancelled our journey. (so)

___________________________________________________

ANSWER KEYS

1. A

2. D

3. B

4. C

5. B

6. B

7. D

8. C

9. D

10. A

11. B

12. A

13. D

14. C

15. C

16. B

17. A

18. C

19. B

20. D

21. A

22. C

23. B

24. D

25. C

26. A

27. B

28. A

29. C

30. D

31. B

32. D

33. Lan suggested going out for a walk.

34. He has studied Chinese for five years.

35. If I were you, I would study harder for the exam.

36. My dictionary isn’t as expensive as yours.

37. I wish I could play the guitar.

38. Although I don’t really like her, I admire her achievements.

39. This is the best esay she has ever written.

40. It’s raining heavily, so we cancelled our journey

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. asked                  B. stopped                   C. kissed                    D. raised

2. A. nation                 B. language                  C. place                      D. Asian

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. certificate           B. necessary                 C. economy                D. geography

4. A. personal              B. penalty                     C. defensive               D. vertical

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. I met James in a restaurant on Friday and he said that he had seen Caroline there ___________.

    A. the day before                B. this day

    C. today                              D. that day

6. Jane said that she __________ come and look after the children the following day.

    A. can                      B. will                                     C. could                                  D. should

7. The weather was __________ in England than in Spain last week.

    A. most warmer      B. by far warmer         C. more warmer                      D. much warmer

8. ___________ all our efforts to save the school, the authorities decided to close it.

    A. Since                  B. Despite                   C. Although                            D. Because

9. He still doesn’t know _________ his budget  when living alone in the city.

    A. when to manage       B. how to manage       C. where to manage          D. what to manage

10. The cost __________ living in Singapore is higher than any countries in South East Asia.

    A. for                      B. on                           C. of                                        D. in

11. Studies show that having good conflict ________ skills  is associated with various positive outcomes.

    A. resolutional         B. resolving             C. resolve                                                D. resolution

12. For most of us, however, positive thinking and _________ can be learned.

    A. self-awareness    B. self-abuse               C. self-access                         D. self-analysis

13. He asked her to marry him but she_________.

    A. carry him out      B. turned him down       C. took him out                               D. let him in

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. The director wanted to know how long you have been learning English.

                                           A              B               C                   D

15. The more nearer the Tet holidays come, the more exciting the children feel.

                   A                        B                             C              D

16. The last person leaving the room must turn off the lights.

                  A                  B                               C             D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. “Why do you like pop music?”

    – “______________________”

    A. Pop music originated in the Western world.

    B. Because it is soft and beautiful.

    C. Wes is a pop band.

    D. Since the 1950s, pop hashad some new elements.

18. “What’s your neighbourhood like?”

   – “__________________________”

   A. I live in Hanoi.

   B. Sounds good. I like living there.

   C. It’s good. I love it.

   D. No, there is no hospital there.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Traditional women are often passive and dependent on their husbands.

    A. free                     B. reliant                     C. adhered                  D. strong

20. Women will be exhausted if they have to cover both jobs at work and at home.

    A. very relaxed         B. very pleased            C. very tired                         D. very happy

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. The maintenance of this company is dependent on international investment.

    A. affective                            B. self-reliant                          C. self-restricted      D. reliant

22. With his remarkable ability, Lam can deal with this problem effectively.

    A. ineffectively          B. inefficiently            C. ineffectively        D. unefficiently

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

At 16, Paul decided he was (23)____ for full-time work, and left school. At first his parents did not agree with him, and wanted him to stay (24)____ his studies. In fact, they were very angry with him. “We’re worried (25)____ your future!” his father told him. “How can you ever get a good job (26)____ you leave school and sit in the café, drinking coffee with your friends? His parents strongly (27)____ of Paul’s friends.

23. A. interested         B. ready                      C. necessary                D. excited

24. A. to finish            B. and finished           C. finishing                 D. and finishing

25. A. of                      B. on                           C. about                      D. to

26. A. unless               B. if                             C. although                 D. so that

27. A. agreed              B. disagreed                C. approved                D. disapproved

ANSWER KEYS

1.D

2.B

3.B

4.C

5.D

6.C

7.D

8.B

9,B

10.C

11.D

12.A

13.B

14.C

15.A

16.B

17.B

18.C

19.B

20.C

21.B

22.C

23.B

24.A

25.C

26.B

27.D

28.B

29.A

30.A

31.C

32.C

33. After Lan had said goodbye to her parents, she went to school.

34. we are conscious that the family becomes a source of an encouragement in times of personal success or defeat.

35. it was (very) brave of him to run after the thief to get the bag back.

36. it is sure that each family need its own special set of rules and guidelines.

37. I’d rather you didn’t smoke in the dining room.

38. it took three and a half  hour to fly to Moscow.

39. no member of the family is so wise as Mrs. Smith.

40. I didn’t forget and neither did she.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.A. helpline                B. empathise               C.embarrassed             D.depressed

2.A.tense                     B.decision                   C.skill                          D.house-keeping

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.A.imperial                B.simplicity                 C.magnificence           D.stimulating

4.A.destination           B.derivative                C.affordable                D.ingredient

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5.You ____ take anything out of the shop without paying for it.

A.need                        B.needn’t                    C.must                         D.mustn’t

6.Three great ____ of sandy desert almost circle the centre of Australia.

A.series                       B.groups                      C.stretches                  D.lines

7.In developing countries, 90 percent of people use­­____for cooking and heating.

A.wood                       B.eucalyptus               C.cactus                      D.date palm

8.Many plant and animal­­____are now in danger of extinction.

A.pieces                      B.species                     C.amount                    D.numbers

9.The disappearance of one or several species may result in the loss of____ .

A.university    B.biology                    C.biodiversity             D.diversity

10.The negative effect of cigarette smoking is enormous,_____many peolpe still smoke.

A.but               B.so                             C.therefore                  D.however

11.Fish is easy to ____ when you are ill.

A.digest                      B.direct                       C.cook                         D.fry

12.____is considered one of the most complete form of exercise, it is the basic part of many other aquatic sports.

A.Snokeling                B.Water polo               C.Scuba diving           D.Swimming

13.The Asian Games is an occasion when friendship and ____are built and deepened.

A.solidarity                 B.determination          C.admiration               D.rival

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14.My ­little daughter is going to being taken to daycare center.

              A                       B           C       D

15.There are also many single mothers and single father which are raising children by themselves.

                   A        B                                                            C                                                D

16.The most you practise your English, the faster you will learn.

          A                   B                                     C                     D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.“Who came up with this wonderful idea?”

  • “­­­­_______”

A. The class monitor  did.                               B. To protect our environment.

C. Mr.Billy came yesterday.               D. In order to raise some funds.

18.“What can we do for a better community?”

                – “­­________”

A. To ensure healthy lifestyles.

B. Why not people public facilities such as kindergartens or parks?

C. I hate collecting rubbish in public places.

D. Doing charity work is a must for everyone.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19.Together, all of these treatment are supposed to cleanse your body and stimulate your immune system.

A. encourage               B. generate                  C. increase                   D.expand

20.The most common side effects with acupuncture are soreness, slight bleeding and discomfort.

A.direct                                   B. indirect                   C.original                    D. unwanted

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Nam is considered to be the best student in our class because he is not only good at learning but also  well-informed about everything around the world.

A. perfectly-informed                         B. badly-informed

C. bad-informed                                             D. ill-informed

22. Tommy was fired owing to his arrogant  manner.

A. humble                                                       B.overconfident

C. superior                                                       D. haughty

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

What do you do well? What do you enjoy doing? Your answers to these two questions will help you identify your (23) _____. An employer will consider you seriously for a (24)____ when you can show them that you know who you are, what you can offer and which you have studied. Sometimes it is difficult to know what your weaknesses are. Clearly not everyone is equally good (25) _____ everything. You may need to improve yourself and so taking courses in that field could turn a weakness into strength.

 You will need to (26) _____ some time on your self-assessment. Your honesty and the desire for self-improvement will lead to (27) _____ in getting the right job. Explore the following seven areas to start to get to know yourself: your aptitude, your skills, your personality, the level of responsibility you feel comfortable with, your interests and your needs.

ANSWER KEYS

1.C

2.B

3.D

4.A

5.D

6.C

7.A

8.B

9,C

10.A

11.A

12.D

13.A

14.C

15.C

16.A

17.A

18.B

19.A

20.D

21.D

22.A

23.B

24.A

25.C

26.D

27.A

28.B

29.D

30.C

31.D

32.C

33. She suggests going swimming

34. He invited me a cup of coffee

35. If we had had a map, I wouldn’t got lost in the juggle

36. I haven’t seen Bob since I was in Ho Chi Minh city.

37. If she didn’t eat too much meat, she wouldn’t be overweight.

38. My father told me that he had visited that beauty spot many times.

39. He denied being there at that time.

40. The trees are spread by farmers each week.

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.A. columnist                                     B. frustrated                            C. study                      D. adulthood

2.A. safiri                                            B. variety                                C. versatile                  D. operate

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

  3. A. mischievous      B. supportive   C. interview                            D. educate

  4. A. honest                                     B. system          C. subject                                D. polite

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Wooden clogs have been the simple _____ of Vietnamese women for ages.

A. symbol        B. mark           C. sign             D. signal

6. Rickshaw looks ____ in each ____ of Vietnam: Hanoi’s rickshaw is wider and low. Hue’s is a bit narrower but longer, Saigon’s rickshaw is tall and long.

A. different – area      B. the same – part

C. different – region  D. differently – region 

7. Survey findings ____ that the current family remains an important production unit of society.

A. express       B. show           C. explain        D. record

8.Many workers wish that they ____ labour contracts with the company

A. were signing           B. sign             C. signed         D were signed

9. The photos by a British diplomat capture the ____ of old bicycles, crowed electric trams, the queue to

 buy goods and lines of barrels waiting to collect water in the 1980s.

A. minds         B. thinking      C. ideas            D. images

10.The life at that time was very difficult ____ every family tried to buy a branch of peach blossoms to display on the Lunar New Year Festival.

A. despite        B. although     C. but              D. so

11. We suggest that the authorities ____ street children from following foreign tourist in the downtown.

A. should stop             B. will stop      C. stopped       D. would stop

12. After they ____ their breakfast, they ____ shopping yesterday.

A. have/go       B. had had/ go

C. had/ had gone         D. had had/ went

13. It was raining, ____ we cancelled the trip to the beach.

A. although     B. because       C. so      D. but

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. The teacher asked him why hadn’t he done his homework, but he said nothing.

                                             A          B                                           C       D

15.Pay attention of the traffic lights when you are travelling in the street.

      A                  B                                                       C           D    

16. Peter was the first scored a goal for his team in the yesterday’s match.

                               A    B                                      C              D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Haven’t you done any volunteer work before, Jen?”

     – “ ­­­________”

A. No, not now                       B. Yes, I have never done it

C. Yes, I’ve done it once    D. Sure, no problem

18. “ Are you teaching English or Math at Hoa Binh Orphanage?”

     – “______”

A. Yes, I am                            B. No, I’m not

C. English, of course               D. I’ll choose literature

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Female firefighters are sometimes the targets of laughter and anger from the coworkers and local people.

A. reasons       B. sources        C. directions     D. victims

20. Many women had to pay a heavy price to win equality.

A. achieve        B. lose               C. attempt       D. respect

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. He’s a wonderful example of a kind- hearted person with good judgement.

A. inhuman     B. tolerant   C. generous   D. sympathetic

22. The situation seemed hopeless and desperation filled them both with anger.

A. pessimistic              B. pointless    C. promising       D. useless

ANSWER KEYS

1.A

2.D

3.B

4.D

5.B

6.A

7.D

8.D

9, D

10.A

11.A

12.D

13.C

14.B

15.B

16.B

17.C

18.C

19.D

20.A

21.A

22.C

23.B

24.A

25.B

26.C

27.D

28.B

29.A

30.A

31.C

32.D

33. no other parts in Hanoi are noisier than the Old Quarter.

34. I’ve ever been to such a dangerous place before.

35. shanghai is china’s biggest city.

36. I’ve never eaten the better food in this country before.

37. you are not old enough to understand these things.

38. I wish I didn’t have so much to do today.

39. Tom is not only a playwright but also as actor.

40. The kitchen wasn’t finished on Monday.

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. exotic     B. stir              C. orchid         D. massive

2. A. marinate B. drain           C. punctual      D. fluent

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.A. neibourhood        B. assignment  C. emotion                  D. supportive

4.A.experience            B. emotional    C. emergency              D. favourable

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. The sound of firecrackers was common on previous Tet, but it is now prohibited ________ being dangerous and unsafe in production and distribution.

A. due to         B. because       C. despite       D. for

6. In the past several weeks, I have had the ________ to interact with a few large extended families.

A. ceremony    B. opportunity C. event           D. situation

7. Children feel ________ to go into the world with the support from their parents.

A. confidence B. confident    C. confidently D. reluctant

8. The railway route is designed with double lanes, electrified and has technical standards which allows ________ of earthquake level 8.

A. acceptance  B. ability         C. power         D. tolerance

9. At Station 3 at Ba Son shipyard, the metro line in Ho Chi Minh City ________ from underground to elevated.

A. moves         B. gets rid of   C. shifts           D. transfers

10. For generations, bicycles have been used not only as transport but also as a way of ________ for working-class families.

A. livelihood   B. life  C. life-saving   D. liveliness

11. He greeted her. She really (look) ________ better than when he (see) ________ her last. Yes, she (change) ________.

A. had looked – saw – had changed          B. looked – saw – had changed

C. has looked – saw – has changed           D. looked-had seen–had changed

12. Along with our need for love, our most important need is the need for ________ .

A. importance B. increase       C. appreciation            D. value

13. It is not ________ for men to wear the traditional costumes in modern life.

A. convenient  B. certain         D. surprised     D. pleased

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. You’re a great dancer. I wish I could do as good as you do.

       A                                      B        C            D

15. Those who practise English every day will have no more chances  to pass the English test than other.

                   A                                    B                                                  C                                                 D

16. One of the most important measures to be taken to promote the

                                                        A               B

 development of a country is to constant carry out economic reforms.

                                                      C                                  D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. “ Can I join your volunteer group this summer ?”

 – “_________”

A. Yes, of course                                B. No, not at all

C. No, I think so,                                D. Yes, you are

18. “ Do you mind if I have a look at your project on community development ?”

– “_________”

A. No, not at all                                              B. Yes, it’s a good project

C. Yes, you’re welcome                      D. As quickly as possible.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19.Newborn infants are more vulnerable to illness than other.

A. easily hurt   B. strong         C. safe       D. hard to effect

20.  We’re surprised to hear that his musical talent was nurtured by their loving parents when he was a child.

A. abandoned B. limited        C. fostered      D. restricted

VII.  Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21.  In my view, husbands should contribute to the household duties in order to reduce burden on their wives.

A.  minimize    B.  lower         C. decrease      D. increase

22.  We try to create an atmosphere of comfort and security for our children.

A. safety         B. harmony     C. danger        D.  shelter

ANSWER KEYS

1. B

2.  C

3. A

4. D

5. A

6. B

7. B

8.  D

9, C

10. A

11. A

12. C

13. A

14. D

15. D

16. C

17. A

18. A

19. A

20. C

21. D

22. C

23. B

24. D

25. C

26. A

27. B

28. A

29. C

30. A

31. D

32. B

33.  My house is not as far from the city center as Hoang’s house.

34.  Cologne is the oldest city in Germany.

35.  Living in the country is not as hard as living in the big city.

36.  Khai Quang is the largest manufacturing area in Vinh Phuc.

37.  I haven’t see Lan since Tam’s birthday party.

38.  I need to know what he told you.

39. Do you know where they went on holiday?

40.  Could you tell me how to get to the dentist’s office?

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Bá Ngọc. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS An Đồng
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Bạch Đằng

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button