Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Đình Chiểu

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10 là kì thi rất quan trọng đối với các học sinh lớp 9. Vì vậy, Quà Yêu Thương xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Đình Chiểu nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề thi thử vào lớp 10. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS NGUYỄN ĐÌNH CHIỂU

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.   A. claimed                         B. warned                   C. occurred                 D. existed

2.   A. health                           B. appear                     C. ready                      D. heavy

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. understand                     B. engineer                  C. benefit                    D. Vietnamese

4. A. inspiration                      B. experience              C. communicate          D. embroidery

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. What a pity. I have to look at my little brother, so I can’t go  to the cinema tonight.

            A                            B                                             C                                D

6. The children decided to cancel their camping trip therefore the weather was too bad.

               A                            B                                        C                             D

7.  If Caroline doesn’t take a raincoat with her, she would get wet  on the way to school.

      A                                                        B                   C                        D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8: I wish I ________ what to do to help my mother now.

A. know                                              B. will know               C. knew                       D. have known

9: Thank you for your letter. I am glad ________ that you’re keeping well

A, listening                              B. to listen                   C. to hear                    D. hearing

10: There is too much traffic in the city.  ________ , the air is polluted.

A. Therefore                            B. However                 C. But                         D. So

11: If I  ________ younger, I  ________ in a boat around the world.

A. Were – will sail                   B. were-would sail     

C. am – will sail                       D. am – would sail

12: Human beings must stop  ________ the environment right now.

A. to pollute                            B. polluted                  C. pollute                    D. polluting

13: This is the first time I  ________ myself out of the house.

A. locked                                B. have locked         C. am locking                 D. lock

14: Last night I came home, cooked dinner, and  ________ TV.

A. watch                                 B. was watching       C. has watched              D. watched

15: Remember to  ________  your shoes when you get into a Japanese house.

A. take over                            B. take place               C. take on                    D. take off

16. Susan is very __________ of telling other people what to do.

 A. fond                                  B. interested                C. keen                        D. bored

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.       Veronica: “What a lovely dress you are wearing!”

      Kate: “………………….”

A. Certainty. It’s costly                                   B. No. thanks 

C. Thanks for your nice compliment.              D. Never mind

18.       Son: ’Why don’t we go fishing this afternoon?”

      Father: “……………”

A. That’s a good idea                                     B. Glad you enjoyed it

C. The traffic is not too bad, I think.              D. No. Thanks

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Let’s wait here for her; I’m sure she’ll turn up before long.

A.   arrive                                B.   return                                C.   enter                                 Dvisit

20. This tapestry has a very complicated pattern.

A.   obsolete                            B.   intricate                                        C.   ultimate                Dappropriate

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Population growth rates  vary among regions and even among countries within the same region.

A.   restrain                             B.  stay  unchanged           

C.  remain  unstable                Dfluctuate

22. Unless the two signatures are identicalthe bank won’t honor the check.

A.   similar                              B.   different                                       C.   fake                                  Dgenuine

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

People in many countries grow fresh water fish from eggs. They move the small fish into lakes and rivers. The fish live and (23) ___________ there. People go fishing   in these lakes and rivers. They enjoy catching fish because fish is also good food. Now the Japanese grow salt water fish. Most of them are yellow tail fish. Workers grow the fish from eggs. Every time they feed the fish, they play tapes  of piano music. The fish (24) _______that piano music means food. When the fish are small, the Japanese put them into the ocean near the land. The fish find some of their (25) ___________ food. Workers also feed them. They play the same piano music. The fish already know the music. They swim toward it and (26) _______ the food. In a few        months the fish are large. The Japanese play the same music. The fish swim toward it and the workers catch  them. The Japanese get about 15 percent of their seafood (27)_______farms in the ocean.

23.  A. bread               B. born                        C. grow                       D. develop

24.   A. think               B. recognize                 C. realize                    D. learn

25.  A. own                 B. own’s                      C. self                          D. self’s

26.  A. see                   B. find                         C. bite                         D. hold

27.  A. on                    B. of                            C. from                        D. in

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

In the early years of television, educational specialists believed that it would be very useful in teaching and learning. Many schools have brought television sets, intending to use them effectively to improve the quality of education; but actually they are rarely used properly in classrooms. Meanwhile, children spending the majority of their out-of-school hours watching TV and their typical school days proceed as if television did not exist.

There are some explanations for the failure of television to get the interest of the teachers. Firstly, the schools that purchased television sets have not set aside money for equipment repairs and maintenance so these television sets are sooner and later out of work. Secondly these schools have not found an effective way to train teachers to integrate television into their ongoing instructional programs. Lastly, most teachers do not regard the quality of television and its usefulness in the classroom.

Teachers at the schools work hard for at least twelve years to train their students to become good readers. However, according a recent statistics, teenagers seldom spend their free time reading books and newspapers but watching television instead.

28. The text is about:

A. the use of television at schools.                             B. teaching and learning television

C. educational specialists.                                           D. watching TV outside school.

29. When TV first appeared, educational specialists . . . . . . . .

A. did not appreciate it.                                              B. did not appreciate it.

C. believed it would be useful for schooling.             D.banned children from watching TV.

30. According to the text, TV . . . . . . . . .

A. has not been used properly in classrooms.             B. has been used effectively in classrooms.

C. has not existed in classrooms.                                D. has not attracted students’ interest.

31. There are..explanations for the failure of television to get the interest of the teachers.

A. two                         B. three                                   C. four                         D. five

32. Children spend their free time . . . . . . . . . . . . . .

A. reading books                                                     B. reading newspapers.

C. learning foreign languages                                D. watching TV.

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

33. I am sorry, I don’t understand the instructions on the packet.

I wish …………………………………………………………….

34. They gave Martha a lot of presents on her birthday.

A lot of presents         …………………………………………………                               

35. ‘Let’s play football this afternoon,” Peter said to me.

Peter suggested…………………………………………………

36. The woman comes from Manchester. My teacher is talking with her over there.

The woman with………………………………………………..

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. Thankfully, Diana doesn’t need to have an operation.                                  NO

………………………………………………………………………………………………………………………….

38. The minister had to resign because of ill health.                                           LED

…………………………………………………………………………………………………………………………..

39.You will benefit from seeing the doctor if you’ve just got a cold.                   WORTH

…………………………………………………………………………………………………………………………..

40.I’m seeing the nutritionist at three tomorrow.                                            APPOITMENT                                        

………………………………………………………………………………………………………………………..

ANSWER KEYS

1.D

2.B

3.C

4. A

5.B

6. C

7. C

8. C

9. A

10.B

11. D

12. D

13.B

14. D

15.D

16. A

17.C

18.A

19. A

20. B

21. B

22. B

23. D

24.C

25. A

26.B

27. A

28. A

29. C

30. A

31. B

32.D

33. I wish I understood the instructions on the packet

34. A lot of presents were given to Martha on her birthday by them.

35. Peter suggested playing football that afternoon.

36. The woman with whom my teacher is talking over there comes from Manchester.

37. Thankfully, there is no need for Diana to have an operation.                                

38. Ill health led to the minister’s resignation.

39. It is not worth (your) seeing the doctor if you’ve just got a cold.                  

40. I’ve made/got an appointment with/to see the nutritionist at three tomorrow. 

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A.  hobby

B. honest

C. humor

D. hole

2. A.  flood

B. typhoon

C. groom

D. balloon

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.

A.  economic

B. volcanic

C. disappointed

D. scientific

4.

A.  reputation

B. description

C. suggestion

D. pollution

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5.I tried to do everything to contact John  two weeks ago but so far I don’t receive his reply.

              A                                    B                                             C                D

6. That’s the girwhose brother  sit  next to me at school.

             A                      B                   C              D

7. The letter was sent by special delivery must be important.

                          A                      B                   C           D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. She did all the work ………….. her own.

     A. by

B. on

C. for

D. with

9. His eyes were ……. bad that he couldn’t read the number plate of the car in front.

    A. such

B. too

C. so

D. very

10. The police have warned tourists to look ……….. for pickpockets in the town center.

     A. up

B. down

C. forward

D. out

11. They looked very ……………. when they came to see us last night.

    A. cheer

B. cheerful

C. cheerfully

D. cheered

12. “What’s Mai doing?” “ I’m not sure. She ………….. her homework.”

    A. might do

B. may be doing

C. must be doing

D. must do

13. It took us quite a long time to get here. It was …………. journey.

    A. three hour

B. a three-hours

C. a three-hour

D. three hours

14. I asked two people the way to the station but ………….. of them knew.

     A. none

B. either

C. both

D. neither

15. They have to take that English course, …………. they?

     A. haven’t

B. mustn’t

C. needn’t

D. don’t

16. I had to wear ………….. uniform when I worked in the hotel.

     A. a

B. some

C. any

D. an

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. – Kim: “Why don’t we set up an English speaking club for our class?”

     – An:”________”

A. That’s a good idea.                         B. As it may improve my English.

C. It is an international language.       D. At least 30 of us.

18. – Bill: “What a lovely skirt you have!”   – Ann: “____”

A. That’s right, I am.   B. Why not? Yes, let’s.

C. You are welcome.  D. It’s very nice of you to say so.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Since the death of Laura’s father, her mother has become a breadwinner to support the family.

A. a person who bakes bread every morning

B. a person who goes out to work to earn money

C. a bakery-owner

D. a person who delivers bread to make money

20. We do not whistle or clap our hands to get the person’s attention. That is considered impolite and even rule.

A. offensive                   B. polite                   C. informal                    D. terrific

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. She is always diplomatic when she deals with angry students.

A.   strict                     B.   outspoken             C.   firm                      Dtactful

22We ought to keep these proposals secret from the chairman for the time being.

A. revealed                      B. frequented

C. accessible                    D. lively

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The language of clothes.

We don’t only choose clothes to make us look (23) ………., we also use them to tell the world about our personality. The clothes we wear and our (24) ……..as a whole give other people useful information about what we think and how we feel. If we feel cheerful, we usually wear colorful clothes and if we feel (25) …………we sometimes put on dark clothes. But why do teenagers wear black so frequently? Is it because they feel miserable all the time ? This is unlikely to be the case. It is probably just because it is (26) ………to wear black, and young people they are real fans of (27) ……….

ANSWER KEYS

1. B

2. A

3. B

4.A

5. D

6. C

7. A

8. B

9. C

10.D

11.B

12.B

13. C

14. D

15. D

16. A

17. A

18. D

19. B

20. A

21. B

22. A

23.B

24. B

25. B

26. C

27. A

28. C

29. A

30. C

31. B

32. A

Question 33: Mrs. Hoa suggested turning  off the lights before going out

Mrs. Hoa suggested that we should turn off the lights before going out

Question 34:  In spite of  the bad weather, they had a wonderful holiday

Question 35: He is an excellent football player

Question 36. The street which leads to my school is very beautiful and wide

Question 37:  If it does not rain tomorrow, I will go camping with my friends

Question 38: It is necessary for you to practice English  every day .

Question 39:  The test last week was very long and difficult, so they did not finish it on time

Question 40: The students said  that  they would finish  all those exercises  the following week

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. books

B. cats

C. maps

D. dogs

2. A. tidal

B. gift

C. bill

D. public

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. century

B. conclusion

C. available

D. ambition

4.A. contain

B. achieve

C. improve

D. visit

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. My mother told me to watch the milk and don’t let it boil over.

A. told                                     B. to watch                 C. don’t let                              D. over

6. You had better learn English before apply for the job.

A. for the job                          B, learn            C. apply                       D. had better

7.  Mrs. Young felt unhappy because her son got a good mark in Math.

A. got                                      B. mark          C. in                                        D. unhappy

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. I want to have my suit …… . I’m going to a wedding on Saturday.

A. cleaned                   B. cleaning                  C. clean                                D. to clean         

9. He was made _________ for two hours.

A. to wait                  B. wait              C. waiting                                         D. waited

10. We arrived …… to have some coffee before class.

A. enough early           B. early enough                     C. too early                   D. early too

11. Do you know _________ ?

A. who how many people go on Sundays to church

B. who go to church on Sundays how many people

C. how many people who go on Sundays to church

D. how many people who go to church on Sundays

12. We watch the cat ________ the tree.

A. climbed                           B. climb              C. had climbed                        D. was climbing

13. If we had known your new address, we ________ to see you.

A. came                                   B. will come                C. would come                        D. would have come

14. He looked forward to ________ his first pay packet.

A. receive                                B. have received                     C. be receiving            D. Receiving

15. It took weeks to get used to …… someone else around.

A. have                                    B. having                                 C. had             D. has

16…… he comes in half an hour, I shall go alone.

A. If                                        B. Unless                                 C. Because                  D. When

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Man: “Can I help you with your luggage. Madam?”       

      Woman:                 “……………”

A. Oh, thank you                                B. Oh, you’re night. 

C. It must be boring. I’m afraid                      D. Poor you!

18. Stranger: “Excuse me, where’s the nearest post office?”

      Mr. Johnson: “……………”

A. You can see in your dictionary.     B. It’s over there. Next to the cinema.

C. Take a taxi, please.                         D. By bus.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Did your son pass the university entrance examination?

A. make up                  B. get along                             C. go up                      D. get through

20. The police are looking into the murder.

A. redoing                   B. investigating                       C. doing                      D. ignoring

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. I want you to carry on with the project while I am out of town.

A. bring                       B. end             C. abandon                              D. stop

22. I felt let down when I didn’t receive a birthday card from my sister.

A. happy                     B. interested                C. disappointed                       D. bored

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

How are you? What have you been up to? Sorry I haven’t written to you (23)              ages, but I’ve been really busy recently with end-of-term exams. You know what it’s like! I’ve also been rehearsing for the Christmas show, which starts next week.

Guess what I’m in hospital. Don’t panic. I’m not seriously ill. I tell off (24) ____________, I was playing tennis and broke my arm. Anyway, I’m only in for a day or two. Luckily my injury won’t stop me (25) ____________ in the show.

The family is all fine. Mom’s been working really (26) ____________ She doesn’t get home to late. Dad’s bought a new car-well. I say “new”, but actually it’s about ten years old. Christ has got a new computer and spends (27)____________  of the time playing computer games.

ANSWER KEYS

1.D

2. A

3.A

4.D

5. A

6.B

7.D

8. A

9.B

10.C

11. B

12.D

13.D

14. D

15.B

16.B

17.A

18.B

19.D

20. B

21.D

22.A

23.C

24. B

25.D

26. C

27. D

28.A

29.D

30. D

31. A

32. A

33. My sister has learnt (learned)/ has been learning English for 5 years.

34. My cousin used to visit me when he lived in Hanoi.

35. He asked me if/ whether I went to church on Saturday.

36. A supermarket was built near the airport last year./ A supermarket near the airport was built last year.

37. Karen might not have heard her name being called.

38. William’s mother reminded him to lock the house when he went out.

39. Against everyone’s expectation she lost.

40. You can borrow my tennis racquet, as/ so long as you promise to look after  it.

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. opened                     B. closed                    C. contained              D. finished

2. A. laughter                   B. sightseeing             C. daughter               D. fight

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. businessman             B. secretary                 C. secondary             D. artificial

4. A. dangerous                 B. opposite                  C. interested             D. umbrella

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. They asked a lot of questions, checked their figures, and came up with a best solution.

               A                                       B                                        C                  D

6. Jane, accompanied  by her  classmates, are  taking  part  in  an  English  speaking  contest   

                       A                                           B                       C                   D

7. This telephone isn’t as cheap the other one, but it works much better.

                                         A               B                                   C         D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. The camera……….. Sarah bought yesterday was made in Japan.

         A. who           B. which              C. where                      D. Who

9. If I knew how to repair the machine, I       ………….you.

         A. would help            B. will help                     C. help              D. helped

10. ‘Well, your sister has never cooked well,…………?” Aunt Alice asked me.

         A. hasn’t she               B. has she                         C. doesn’t she D. Does she

11.The church near our school…………. in the 16th century.

         A. was built                B. was building        C. built                   D. builds

12.The farewell party ended …………… 11.30 p.m. We were all tired but very happy.

         A. in                       B.on                           C. at                         D. Of

13.Cathy got up early. …………….. , she did not catch the train.

        A. Therefore           B. However                C. Although D. So

14. …………. is a festival which is celebrated  in late March or early April in Israel and by all Jewish people.

         A. Christmas            B. Passover                       C. Easter                     D. Thanksgiving

15. If you want to take a space trip, you must be in excellent ……………. condition.

         A. physics                B. physically                      C. physical                  D. Physic

16. I suggest that we should ______ people from catching fish by using electricity.

A. let                           B. relate                                   C. prohibit                   D. encourage

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Laura: “Would you mind closing the window, Ben? It’s getting cold.”

      Ben: “……………….”

A. No, of course not.   B. Yes, I would       C. Thanks. It’s really encouraging D. Sure

18. Alice is talking to Mary about their plan of the weekend.
Alice: “How about visiting the church this weekend?”    Mary: “……”

A. Well done        B. Not at all                 C. That’s a good idea                    D. No, thanks

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. I’m sorry. I didn’t mean to interrupt you. Please, go on and finish what you were saying.

A. talk                         B. quit                                     C. continue                  D. stop

20. They decided to postpone their journey till the end of the month because of the epidemic.

A. take up                   B. turn round              C. put off                    D. do with

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. My father gave up smoking two years ago.

A. liked                       B. continued                           C. stopped                   D. enjoyed

22. I want you to carry on with the project while I am out of town.

A. bring                       B. end                         C. abandon                  D. stop

ANSWER KEYS

1. D

2. A

3.D

4.D

5. D

6. B

7.B

8. B

9. A

10.B

11. A

12. C

13.B

14.B

15.B

16. C

17.A

18. C

19.C

20.C

21.B

22. D

23. C

24. C

25.D

26. B

27.C

28.C

29. D

30.A

31. D

32.B

33. The children suggested organizing a sponsored cycling race.

34. In spite of his richness, he is extremely mean.

35. If I were you, I wouldn’t touch that switch.

36. Would you mind not smoking here?

37. Mary’s sister doesn’t speak English as well as her.

38. No matter how hard Peter tried, he couldn’t start his car.

39. The day was so cold that we stayed indoors.

40. The cost of living appears to rise to be rising again.

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. junior 

B. humour 

C. stew 

D. purify

2. A. recite 

B. refund 

C. reconcile 

D. reproduce

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. relax 

B. recognize 

C. realize 

D. relatively

4. A. permanent 

B. power 

C. permission 

D. carpet

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. These televisions  are quite popular in Europe, but those ones are not.

                                        A                B                             C                D

6. Nora hardly never misses an opportunity to play in the tennis tournaments.

                             A                   B                           C       D

7. Many people believe that New York is the most great city in America.

       A                                                            B                C                  D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. You should pay ………….to what the instructor is saying.

A. attendance

B. intention

C. convention

D. attention

9. Hung……………….go fishing with his uncle when he lived in the countryside.

A. used to

B. is used to

C has used to

D. who used to

10. If I ……………..you, I’d take some rest before the game tomorrow

A.  am

B. could be

C. were

D. would be

11. You have never been to Ha Long Bay,…………..?

A.  have you

B. haven’t you

C. you have

D. you haven’t

12. If only I……………… play the guitar as well as you.

A.  would

B. shall

C. could

D. might

13. There’s no need to be nervous. You’re quite capable……………. your final exam.

A.  of passing

B. passing

C. to pass

D. pass

14. As she arrived at the theatre, she remembered that she……to meet a friend somewhere else

A.  promised

B. had promised

C. has promised

D. promised

15. If you have finished  the test, you……………the room

A.  would

B. may leave

C. may be leaving

D. could leave

16. I wish you……………… me how to do this exercise

A.  can help

B. will help

C. could help

D. should help

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Hai Anh: “_______”                        Minh Phuong: “Why not?”

A. You should cook the meal now     B. How about cooking the meal now?

C. Have you cooked the meal?                       D. We’d better be cooking the meal.

18. _Sue: “Thank you very much for your donation.”            _Peter: “______”

A. Yes, do it now                                           B. Sure, I’ll do it        

C. Not a chance                                              D. It’s my pleasure 

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. The bomb exploded in the garage; fortunately no one hurt.

A. put on                     B. went off                 C. got out                    D. kept up

20. What may happen if John will not arrive in time?

A. go along                 B. go out                     C. put on                     D. turn up

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Because Jack defaulted on his loan, the bank took him to court.

A.  failed to pay                      B.  paid in full           

C.  had  a bad personality                   Dwas paid much money

22. Did your son pass the university entrance examination?

A. make up                  B. get along                 C. go up                      D. fail

ANSWER KEYS

1. D

2. C

3.A

4. C

5. C

6. A

7C.

8D.

9.A

10.C

11.A

12.C

13.A

14.B

15.B

16.C

17.B

18. D

19. B

20. D

21. B

22. D

23. A

24. B

25.B

26. C

27. B

28. A

29. C

30. A

31. A

32. A

33. Brain advised Tom not to go swimming on a day like that.

34. I wish (that) I had a car.

35. Don’t tell anyone if you are let into the secret.

36.  Did he used to work harder ?

37. I’ve love to be able to do a hundred press-ups in one go.                                              

38. Do you think I should cut down on chocolate.

39.This is the second time I have lost my key this month.    

40. There is no point (in) denying that you did it when we’ve got proof.              

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Đình Chiểu. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Dư Hàng Kênh
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Quang Trung

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button