Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Tất Thành

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Tất Thành đã được Quà Yêu Thương biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề ôn thi vào lớp 10 phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS NGUYỄN TẤT THÀNH

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:     A. angle     B. capable     C. ancient     D. danger

Question 2:     A. goose     B. horse     C. oases     D. crisis

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:  A. admirable   B. television  C. advantageous  D. vegetable

Question 4:  A. eschar   B. escape   C. eschew   D. escheat

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

Question 5: My computer (A) doesn’t (B) work. I think that (C) it is broke (D).

Question 6. Everybody I know (A) like to eat (B) chocolates (C) and ice-cream (D).

Question 7. The teacher (A) is telling (B) the pupils what to use (C) the new equipment (D).

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 8: I telephoned the station to make________of the time of the train.

A. sure

B. true

C. real

D. right

Question 9: Several people were hurt in the accident but only one________to hospital.

A. was taken

B. was taking

C. has taken

D. has been taking

Question 10: Mr. John will be leaving________Son La on Sunday.

A. in

B. at

C. from

D. for

Question 11: The policeman explained to us________to get to the airport.

A. how

B. how can we

C. how can

D. how we can

Question 12: He________his grandparents every Sunday.

A. has visited

B. visits

C. is visiting

D. was visiting

Question 13: The college got some money by selling one of its________old pictures.

A. useful

B. usual

C. valuable

D. helpful

Question 14: He________in the cafe when she came.

A. sat

B. has sat

C. has been sitting

D. was sitting

Question 15: ________you let me take a photograph of you?

A. Will

B. Shall

C. May

D. Must

Question 16: All of us were________that he came first. He hasn’t been working hard so far.

A. surprising

B. to surprise

C. surprised

D. to be surprised

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

Question 17: Today, there is going to be a good film on at the cinema, Mary suggests that her friend –Jane and she should watch it.

-Mary. “ why don’t we go to the cinema now”?

– Jane: “_____________”

A. will you join us?

B. yes, lets!

C. I’d like it

D. what play is it?

Question 18: Hary was busy repainting his room. Lucy helped him a lot. Then, he thanked for her help.

Hary: “Thanks for your help.Judy.”

Judy: “_______________.”

A. With all my heart

B. Never remind me

C. it’s my pleasure

D. wish you

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Old buildings should be razed to make space for new and modern ones.

A. renovated

B.demolished

C. remodeled

D. built

Question 20: This special offer is exclusive to readers of this magazine.

A. presentable

B.rewarding

C. attractive

D. limited

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: An employer must be very careful in dealing with subordinates and documenting their files in order to avoid complaints.

A. bosses

B.coordinators

C. outside help

D. employees

Question 22: My friend and his soccer coach are incompatible. They are always arguing.

A. too different to work together

B. almost exactly the same type

C. really disliking each other

D. getting on very well

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Have you ever stopped (23)……… why people give each (24)……….. eggs at Easter ? – The Christian festival of Easter celebrates the return of Christ from the dead, but the festival is actually name (25)……….. the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (26)……….. In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (27)……… and that a new life was about to begin.

Question 23

A. to wonder

B.wondering

C. wonder

D. wander

Question 24

A. else

B. person

C. others

D. other

Question 25

A. for

B. about

C. after

D. with

Question 26

A. goes

B. sets

C. rises

D. raises

Question 27

A. finish

B. conclusion

C.up

D.over

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

During the teenage years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem unwilling to talk about their work in school. This is a normal development at this age, though it can be very hard for parents to understand. It is part of becoming independent of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them.

Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plant but should not push them to talk if they don’t want to. Parents should also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol, or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behaviour which may be connected with these and get help if necessary.

Question 28.This passage is taken from a

A. handbook for parents

B. school timetable

C. teenage magazine.

D. book for children

Question 29. Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to.

A. because most teenagers dislike being questioned.

B. because teenagers don’t want to talk to other people.

C. because teenagers think adults are not honest

D. because most teenagers hate adults.

Question 30. When can you expect young people to be more talkative than usual.

A. When people talk to them because they are really interested and not just checking on them.

B. When adults give them a lot money to spend.

C. When adults talk to them about something other than their work in school.

D. When adults talk to them about sex, alcohol and drugs.

Question 31. Some teenagers experiment with drinking bad smoking because

A. cigarettes and alcohol are available everywhere.

B. cigarettes and alcohol are cheap

C. women like smoking and drinking men

D. they regard them as a mark of adulthood

Question 32. The word BEHAVIOUR in the passage most nearly means

A. feeling

B. manners

C. activities

D. reaction.

B. WRITING (2.0 points)

I. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

Question 33: David has read a lot of books, however, he cannot find a good solution.

=>…………………………………………………………………………………………

Question 34: People all over the country have helped the poor people in the flood region.

=> …………………………………………………………………………………………

Question 35: Bill and Peter are not old enough to ride motor-cycles.

=>…………………………………………………………………………………………

Question 36: Jack is stopped by the police because he passes the speed limit.

=> …………………………………………………………………………………………

II. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

Question 37: I don’t think he is strong. He can’t lift the box.(Enough)

=>…………………………………………………………………………………………

Question 38: I am very buzy. I can’t go with you (if )

=> …………………………………………………………………………………………

Question 39: His house is big. It is not very far from here.(Which)

=>…………………………………………………………………………………………

Question 40: The man is a famous actor. You met him at the party last night. (whom)

……………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. D

2. C

3. C

4. A

5. D

6. B

7. C

8. A

9. A

10. D

11. A

12. B

13. C

14. D

15. C

16. C

17. C

18. C

19. B

20. D

21. A

22. D

23. A

24. C

25. C

26. B

27. A

28. A

29. A

30. A

31. D

32. B

Question 33: 

–> Although David has read a lot of books, he cannot find a good solution

Question 34

–> The poor people in the flood region have been helped by people all over the country

Question 35:

–> Bill and Peter are not allowed to ride motor cycles because of their age

Question 36:

–> The police stops Jack because he passes the speed limit

Question 37:

–> I don’t think he is strong enough to lift the book

Question 38:

–> If I am not busy, I can go with you

Question 39:

–> His house which is not very far from here í big

Question 40:

–> The man whom you met at the party last nigth is a famous acotor

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. installed B. wandered C. conserved D. noticed

Question 2: A. separate B. battery C. evidence D. regular

Question 3: A. orchid B. achieve C. mechanic D. headache

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 

Question 4: A. ancient B. forecast C. replace D. sewage

Question 5: A. acquaintance B. dynamite C. thunderstorm D. nominate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 

Question 6: The news on the radio confirm that a serious storm is approaching the city.

                              A                              B                                                  C                 D

Question 7: Our efforts on protecting man-made wonders aren’t full appreciated.

                                       A                            B                       C        D

Question 8: In spite of his dropped out of Harvard, Bill Gates managed to found Microsoft with

                                                 A                                                        B              C

his childhood friend.

             D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Question 9: A trip to National Gallery has been_____until next Friday.

A. put off

B. looked into

C. turned up

D. found out

Question 10: They live in a house_______ roof is full of holes.

A. which

B. where

C. whose

D. who

Question 11: The train got to the station while we_______ on the platform.

A. has waited

B. were waiting

C. are waiting

D. waited

Question 12: She looked at her watch to remind him_______ the time.

A. with

B. to

C. at

D. of

Question 13: He could speak_________ English, so we were able to communicate with him.

A. little

B. a little

C. few

D. a few

Question 14: Jacqui was pleasantly surprised__________ a B for history.

A. to get

B. for getting

C. if she gets

D. getting

Question 15: _______ease traffic congestion, it is necessary to promote the development of public transportation.

A. Because of

B. Despite

C. In order to

D. Since

Question 16: You don’t know where Jack is,____?

A. don’t you

B. do you

C. is he

D. doesn’t he

Question 17: I wish I_______ foot on every corner of Vietnam when I reach 40.

A. can set

B. could set

C. set

D. will set

Question 18: I was impressed by the_______ of dishes on offer.

A. vary

B. various

C. variously

D. variety

Question 19: Only good team work will_________ us to get the job done on time.

A. give

B. enable

C. advise

D. make

Question 20: All areas of_______ country will have

A. the some

B. the/ any

C. a/ some

D. a/ any

Question 21: Most underdeveloped countries are in_______ of medical assistance.

A. shortage

B. lack

C. capable

D. need

Question 22: When you get______ when speaking, take two deep breaths before you say something.

A. pleased

B. unwilling

C . annoyed

D. nervous

Question 23: All of my teachers and friends are asking me continually what careers I am interested in and I’m struggling to________ a decision.

A. make

B. do

C. take

D. produce

Question 24: If you put those sweets in your cola, the bottle ______explode.

A. must

B. ought

C. might

D. should

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Question 25: They turned down my application because I didn’t know German.

A. offered

B. rejected

C. accepted

D. agreed

Question 26: If you book tickets early, you can get a discount 

A. award

B. bonus

C. change

D. deduction

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 27: My father doesn’t like politics. He doesn’t pay attention to political problems and current events.

A. care

B. understand

C. ignore

D. consider

Question 28: One way to protect our environment from pollution is to reduce wasteful consumption.

A. costly

B. excessive

C. safe

D. economical

ĐÁP ÁN

1. D  2. B  3. B  4. C  5. A  6. C  7. D  8. A  9. A  10. C

11. B  12. D  13. B  14. A  15. C  16. B  17. B  18. D  19. B  20. A

21. D  22. D  23. A  24. C  25. B  26. D  27. C  28. D  29. B  30. A

31. C  32. A  33. D  34. C  35. B  36. C  37. B  38. C  39. D  40. B

3. Đề số 3

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. fortress

B. forbid

C. afford

D. orbit

2. A. facilitate

B. process

C. official

D. simplicity

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. media

B. effect

C. measure

D. wonder

4. A. recognition

B. affordable

C. community

D. congratulate

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. Sandra has not rarely missed a play or a concert since she was 17 years old.

A. not rarely

B. a play

C. since

D. years old

6. Robots in the home might not be enough creative to do the cooking, plan the meal and so on.

A. home

B. enough creative

C. do the cooking

D. so on

7. It is becoming extremely difficult to grow enough to feed the world’s rapidly increased population.

A. It is

B. extremely difficult

C. to feed

D. increased population.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. …………..for bamboo seeds to grow into plants that can be used for commercial purposes.

A. It takes several years

B. Several years to be taken

C. By taking several years

D. Although taking several years

9. There’s somebody behind US. I think we ……………

A. are following

B. follow

C. have followed

D. are being followed

10. The cat was afraid when it saw its…………..in the mirror.

A. picture

B. look

C. sight

D. reflection

11. The doctors say it may take him a long time to get…………..the shock.

A. past

B. above

C. through

D. over

12. Do you think there less conflict in the world if all people…………..the same language?

A. would be/ spoke

B. were/ would speak

C. were/ spoke

D. would be/ would speak

13.I met some old friends…………..I was on holiday in Malaysia.

A. when

B. since

C. because

D. until

14. Before entering the room you’d better…………..your shoes.

A. carry on

B. take off

C. take in

D. put on

15. The…………..of the air has certainly brought great benefits to man.

A. conquer

B. conquest

C. conqueror

D. conquering

16. I will…………..you this book if you promise to return it next week.

A. offer

B. borrow

C. lend

D. allow

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. – “Could you pass me the salt, please?” – “…………..”

A. Certainly, here you are.

B. It can’t be passed.

C. The salt? Why’s that?

D. No, I couldn’t.

18. – “I was worried about chemistry, but Mr Brown gave me an A!”

– “…………..”

A. Don’t worry about it.

B. Congratulations! That’s a difficult course.

C. Mr Brown is a very good teacher.

D. Good luck to you!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. No matter what happens, I assure you that I will not forget how hard you have worked on this project. A. dare

B. promise

C. persuade

D. insure

20. Most animals can communicate with members of their own species, but not with other groups.

A. specialized researchers

B. kind of plant

C. geographical areas

D. type of animal

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Whenever he returns to this place, he is happy and contented.

A. discouraged

B. displeased

C. satisfied

D. serious

22. “Mary, of course you’re overweight. You eat too much junk food. Even worse, you exercise infrequently.”

A. nearly every day

B. at a gym

C. in the open

D. quite often

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks

Fish farming is only one of the many recent experiments man has begun in the endless battle to feed himself. It is not as easy as it (23) .One doesn’t simply find a pond, stock it with fish and wait for them to multiply. I knew one amateur who did just this. He looked on his pond as a fishing hole (24) his friends. One morning he awoke to find its surface covered with dead fish. They had died quite naturally – from suffocation. Commercially (25)… fresh-water fish need just that — and plenty of it. A good stream feeding the pond is one way to (26)… that fish will stay healthy. Not only does it supply life-giving oxygen, it also helps to clear away the fish’s own (27) matter. With the oceans being overfished in recent decades, fish farming may soon take over there too.

23. A. sounds

B. hears

C. listens

D. feels

24. A. with

B. from

C. for

D. of

25. A. fed

B. made

C. raised

D. kept

26. A. insure

B. ensure

C. assure

D. reassure

27. A. rubbish

B. refuse

C. garbage

D. waste

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

B

9

D

17

A

25

C

2

C

10

D

18

B

26

B

3

C

11

D

19

B

27

D

4

A

12

A

20

D

28

A

5

A

13

A

21

B

29

C

6

B

14

B

22

D

30

D

7

D

15

B

23

A

31

C

8

A

16

C

24

C

32

B

II. WRITING (2.0 points) 

33. They didn’t understand the problem, did they?

34. How fast can you drive on this motorway?

35. I suggest (that) you (should) meet to discuss how to develop the project.

36. Because of the oil shortage, we have to cut down on our driving.

37. … exchanged for another …

38. … more amusing book than this …

39. … the most famous (person/ man) (that) …

40. … is/ has been five years since …

4

 I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. underground

B. packaging

C. global

D. galaxy

2. A. channel

B. access

C. volcano

D. attraction

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. support

B. precise

C. explore

D. system

4. A. scientific

B. adventurous

C. alternative

D. contaminate

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. Ice skating and to go skiing are popular winter sports in the Northern United States.

A. Ice skating

B. are

C. winter sports

D. the

6. The surgeon examined the patient quickly, and then the operation was begun.

A. the

B. quickly

C. and

D. the operation was begun

7. World hunger it is one of the most urgent problems that we face today.

A.  it is

B.  most

C. problems

D. we face

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. The secretary to …………… I talked didn’t know where the meeting was.

A. which

B. who

C. that

D. whom

9. There has not been much supply of water recently, ?

A. does there

B. has there

C. hasn’t there

D. has it

10.  …………… it is getting dark, we will not wait for him any longer.

A. Unless

B. While

C. Since

D. Although

11. – “When …………… ?”

-“In 1928.”

A. penicillin was discovered

B. penicillin discovered

C. was penicillin discovered

D. did penicillin discover

12. When it began to rain, the children …………… in the yard.

A. played

B. were playing

C. have played

D. had played

13. She had changed so much that  …………… anyone recognized her.

A. almost

B. hardly

C. not

D. nearly

14. Our form teacher couldn’t come to the party’,  …………… was a pity.

A. that

B. which

C. what

D. this

15. The average …………… of pocket money received by teenagers fell to £4 a week this year.

A. number

B. sum

C. digit

D. amount

16. Captain Henry,  …………… , crept slowly through the underbrush.

A. trying to avoid the enemy

B. attempting not to encounter the enemy

C. being remote from the enemy

D. not involving himself in the enemy

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. – “I learned that you won the 100-meter race this morning. Congratulations!”

– “ …………… ”

A. Thank you.

B. No, don’t say so.

C. Just lucky.

D. No, no. I ran slowly.

18.- “Would you like to come to dinner next Friday?”

– “ …………… ”

A. Certainly not.

B. Unfortunately not.

C. I’m afraid, I can’t.

D. I hope not.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Children normally feel a lot of anxiety about their first day at school.

A. nervousness

B. silence

C. self-control

D. agreement

20. The 1923 earthquake in Japan killed about 200,000 people and left countless wounded and homeless.

A. imprisoned

B. injured

C. killed

D. enriched

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. If we had taken his sage advice, we wouldn’t be in so much trouble now.

A. unwilling

B. clever

C. unwise

D. eager

22. When you put on clothing or make-up, you place it on your body in order to wear it.

A. take off

B. look after

C. wash up

D. get on

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

B

9

B

17

A

25

B

2

C

10

C

18

C

26

C

3

D

11

C

19

A

27

A

4

A

12

B

20

B

28

B

5

A

13

B

21

C

29

C

6

D

14

B

22

A

30

A

7

A

15

D

23

A

31

A

8D

D

16

A

24

D

32

D

II. WRITING (2.0 points) 

33. More and more pollution is being produced by that factory.

34. Kitty said that when the sun rose, she felt like singing.

35. He managed to win the race.

36. I wish I could understand the instructions clearly.

37.C

38. B

39. A

40. D

5. Đề số 5

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part ispronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. skyscraper

B. conflict

C. citadel

D. cognitive

2. A. surface

B. century

C. excursion

D. suburb

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. tunnel

B. structure

C. complex

D. event

4. A. picturesque

B. favourite

C. paradise

D. negative

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. The park keeper told US not walk on the grass or we would be fined.

A. keeper

B. not walk

C. the grass

D. would be

6. John used to smoking cigarettes when he was a young man.

A. smoking

B. when

C. was

D. man

7. Tom didn’t drive a car since he had an accident two years ago.

A. drive

B. had

C. accident

D. years ago

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. Although everybody says the film is boring,  ……………

A. I want to see it

B. but I want to see it

C. I will never dislike it

D. and I will go and watch it

9. “Will you…………..me your calculator for my examination this afternoon?”

A. borrow

B. lend

C. allow

D. permit

10. What should we do to reduce the level of environmental…………..?

A. pollution

B. pollute

C. polluted

D. polluting

11. …………..I hadn’t spoken English for many years, I picked it up again after a few weeks.

A. Since

B. In spite

C. Even though

D. Because

12. Thanks to TV, people can get the latest information and enjoy interesting programmes in inexpensive and convenient way.

A. a

B. an

C. the

D. Ø

13. I will watch the film only if ……………

A. the reviews are good

B. the reviewers are nice

C. they review it better

D. my friends suggested it

14. I suggest that you be …………..with what you have done.

A. humorous

B. joyful

C. interested

D. satisfied

15. “You won’t find kangaroos anywhere else on…………..,” said the Australian.

A. planet

B. world

C. earth

D. ground

16. How…………..do you have, Mrs. Parker?

A. many luggage

B. much luggage

C. many luggages

D. much luggages

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. – “Do they like Mary?”- “…………..”

A. Yes, they like to see her.

B. Sure, she’s such a nice girl.

C. Certainly. They’re like her.

D. No. They’re not alike.

18. – “Wow! What an amazing study you have!” – “…………..”

A. I don’t study here.

B. What a comment!

C. No. It’s not always clean.

D. Yes. It’s very convenient.

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Everything seems to be very complicated, and the police have promised to look into the problem.

A. discover

B. examine

C. investigate

D. communicate

20. The new camera didn’t work, so she took it back to the shop.

A. was out of date

B. was out of order

C. didn’t break down

D. became too old

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

C

9

B

17

B

25

B

2

B

10

A

18

D

26

A

3

D

11

C

19

C

27

C

4

A

12

B

20

B

28

C

5

B

13

A

21

D

29

C

6

A

14

D

22

C

30

B

7

A

15

C

23

C

31

C

8

A

16

B

24

D

32

D

II. WRITING (2.0 points) 

33. He wishes (that) he could go to the football match.

34. I couldn’t go to the meeting yesterday because/ as I was busy.

35. My mum is used to getting up early in the morning.

36. Unless you keep your feet dry, you will catch a cold.

37. Maria has learnt/ has been learning Japanese for two years.

38. I received a text message from Nick yesterday.

39. Mark Twain, who wrote Tom Sawyer, was a great American writer.

40. He went out of the room without saying anything.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Tất Thành. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Thị Định
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Thế Bảo

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button