Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Phùng Chí Kiên

Dưới đây là Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Phùng Chí Kiên đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10 sắp tới. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS PHÙNG CHÍ KIÊN

1. Đề số 1

Section A (8,0 points)

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. invite                         B. pick                         C. ticket                      D. kitchen

Question 2: A. changed                     B. learned                    C. laughed                   D. played

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. minimize        B. pesticide     C. dynamite    D. pollution

Question 4: A. decorate         B. essential      C. celebrate     D. charity

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Mai is a Buddhist. She often goes to  ______to pray.

A. church                                B. pagoda                    C. temple                     D. mosque

Question 6: Lan likes fashion. She always wears ________ clothes

A. tend                        B. new             C. fashionable D. modal

Question 7:  I ………. English here since I graduated from university.      

A. teach                       B. taught                     C. am teaching                        D. have taught

Question 8:  The fire took place ________ 8 o’clock___________ Sunday morning.

A. in / in                      B. at / in                      C. at / on                     D. in / at

Question 9: I was raining ___________ they cancelled the trip to the mountain.

A. so                            B. when                       C. because                   D. though

Question 10: .   If you want to lose weight , you ………………………go on a strict diet. 

A. can                             B.  could                          C. should                 D. may   

Question 11: Tom has never written to you,______?  

A. hasn’t he                B. has he                     C. hasn’t Tom             D. has Tom

Question 12: ____________ are used to kill insects and weeds so as to help crops grow better.

A. Pesticides               B. Dynamite                C. Treasures                D. Creatures

Question 13: Energy can be collected by solar _________ on cloudy days.

A. boards        B. panels                     C. bars             D. sheets

Question 14: Easter is a joyful festival ___________ comes in early spring.

A. where                     B. that it                      C. which                      D. when

Question 15: The astronauts are looking forward ____________ to the Earth.

A. to returning B. to return                  C. to returned              D. return

Question 16: Bill Gates, _______ is known as the king of computer program, is famous for his charitable work.

A. that he                    B. that                         C. who he                    D. who

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 17: The woman said she saw two aliens in the spacecraft .

A. spaceman                B. spaceship                C. spacesuit                 D. spacewalk  

Question 18: Mr. Jones is going to collect all the bags and take them to the garbage dump.

A. Trash                      B. rubbish                    C. waste                      D. all are correct.

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 19: My sister, Nga is a student of Dong Thap university, but she works part-time as a shop assistant.

A. all of time   B. full-time      C free time      D. some time

Question 20: After 2 hours, everybody reaches a big old banyan tree at the entrance to the village

A. gate            B. place to come in     C. exit D. door           

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 21: She wishes he will stop making noise when she is working.

                                                  A              B                 C              D

Question 22: Wearing uniforms encourages students to be proud about their school.

                               A                          B                          C               D

Question 23:  I enjoy listening to music and go dancing with my friends.

                               A                  B                   C               D

Question 24: Uncle Ho was born in Lang Sen, that is a small village in Nam Dan, Nghe An.                                            

                                            A                              B                        C    D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

          English is …………(25) becoming popular. Most of the scientific ……………(26) have so far  been  carried out in English  –  speaking countries. Computer programmes are mostly designed in English. Most of reference books are also written …………(27) English. English is taught in most high schools and universities in the world. All of these make English not only a useful tool in many fields but also a good access to the world of …………(28). The better your English is, the more opportunities you have to succeed in  your life. 

Question 25: A. quick              B. rapid                     C. increasingly          D. increasing 

Question 26:  A. invent             B. inventors              C. invention               D. inventions 

Question 27: A. in                    B. by                         C. of                          D. on 

Question 28: A. know                B. knowledge            C. learn                     D. scientific 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

           There are at least 2,000 different languages in the world. Of all these languages, English is the most widely used. It is used by business people, airline pilots and sea captains all over the world. It is also the first language in sports and science. So it is very important to learn English.

Chinese is also an important language because it has the greatest number of speakers. There are not only over one billion people living in China today, but also many Chinese people living outside China. Chinese is widely spoken in many parts of Asia and Africa. Russian is spoken in both Europe and Asia. French is widely understood in Europe and in parts of Canada, Africa and Asia.

From more than 2,000 languages, the United Nations has chosen six of them for business. They are Chinese, Arabic, English, French, Russian and Spain.

Question 29: How many languages are there in the world?

A.less than 2,000        B. more than 2,000                 C. more than 20,000               D.2,000

Question 30: What is the first language in sport and science?

A. Chinese                  B.french                      C. Russian                   D. English

Question 31: What language has the greatest number of speakers?

A. Chinese                  B. English                   C. French                    D. Russian

Question 32: What languages are chosen for business by United Nations?

A. Arabic-Chinese      B. English-French       C. Russian-Spainish          D.A, B, C are correct

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 33: Someone will tell him that news.

He ……………………………………………………………………………………… 

Question 34: “Will we read the story?”, Billy said to his teacher

Billy asked his teacher …………………………………………………………………

III. Writing a paragraph (1,5 points)

Write a passage (80 – 100 words) to support the argument that “It’s economical for young generation to wear jeans”. The outline may help you.

It’s economical for young generation to wear jeans

Jeans: 

– Not wear out easily/ strong/ use jeans for long time.

– Popular / a lot of styles and sizes to choose/ wear jeans with T- shirts, shirts, blouses.

Cheap/ never be out of fashion/ rich or poor people wear them.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Section A (8,0 points)

Questions

Answers

Marks

Question 1

A

0,25 đ

Question 2

C

0,25 đ

Question 3

D

0,25 đ

Question 4

B

0,25 đ

Question 5

B

0,25 đ

Question 6

C

0,25 đ

Question 7

D

0,25 đ

Question 8

C

0,25 đ

Question 9

A

0,25 đ

Question 10

C

0,25 đ

Question 11

B

0,25 đ

Question 12

A

0,25 đ

Question 13

B

0,25 đ

Question 14

C

0,25 đ

Question 15

A

0,25 đ

Question 16

D

0,25 đ

Question 17

B

0,25 đ

Question 18

D

0,25 đ

Question 19

B

0,25 đ

Question 20

C

0,25 đ

Question 21

A

0,25 đ

Question 22

D

0,25 đ

Question 23

C

0,25 đ

Question 24

B

0,25 đ

Question 25

C

0,25 đ

Question 26

B

0,25 đ

Question 27

A

0,25 đ

Question 28

B

0,25 đ

Question 29

B

0,25 đ

Question 30

D

0,25 đ

Question 31

A

0,25 đ

Question 32

D

0,25 đ

Tổng cộng

8,0 đ

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: He will be told that news.

Question 2: Billy asked his teacher if they would read the story.

2. Đề số 2

SECTION A – MULTIPLE CHOICE (8 marks)

I. PHONETICS

A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 1: A. located                       B. divided                   C. designed                 D. wanted

Question 2: A. tradition                     B. religion                   C. highlands                D. distinguish

B. Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.

Question 3: A. terrific                        B. memory                  C. response                 D. support

Question 4: A. charity                       B. decorate                  C. celebrate                 D. pollution

II. GRAMMAR – VOCABULARY

A. Choose the best answer A, B, C, or D to complete each sentence and write it in the suitable box below.

Question 5: The girl was afraid ___________ the tiger.

A. on               B. of                C. about                      D. in

Question 6: He is the boy ___________ studies English well.

A. whose         B. which          C. whom                     D. who

Question 7: The city has a(n) ___________ of around 19,000,000.

A. capital         B. climate        C. atmosphere                         D. population

Question 8: Her parents were ___________ her talent.

A. proud of      B. pride           C. proud                      D. pride of

Question 9: The Parkers are nice, ___________ Hoa feels like a member of their family.

A. because                   B. however                  C. so                D. but

Question 10: Jack: “I’ve passed my final exam.”    Maria: “___________”

A. Congratulations!    B. You’re welcome.                C. Good luck!                         D. I know. Thanks.

Question 11: They wish they ___________ a new house next year.

A. have            B. had                          C. will have                D. would have

Question 12: I am very glad ___________ you.

A. meet           B. to be meeting          C. meeting                  D. to meet

Question 13: My daughter enjoys ___________ fashionable clothes.

A. wearing      B. wear                        C. to wear                   D. wears

Question 14: If I ___________ you, I would buy a new car.

A. were           B. are                           C. had been                 D. am

Question 15: Sally turned in her report, ___________?

A. did she        B. doesn’t she             C. didn’t she               D. does she

Question 16: Five million bottles of champagne ___________ next year.

A. will be produced                B. are produced           C. will produce           D. were produced

B. Choose the best answer A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Write your answer in the suitable box below.

Question 17: If you see litter around the schoolyard, pick it up.

A. cake                        B. magazine                C. trash                       D. candy

Question 18: Linda can’t go to the movies with us tonight. She will have to look after her little sister.

A. take care of                         B. take care                 C. take after                D. take off

C. Choose the best answer A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the

underlined word(s) in each of the following questions. Write your answer in the suitable box below

Question 19: Mrs. Brown forgot to turn off the faucet when she left for work.

A. turn up                    B. turn down               C. turn left                  D. turn on

Question 20: People in many big cities have to suffer from polluted air seriously.

A. dirty                        B. awful                      C. unclean                   D. fresh

D. Choose the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each

of the following questions. Write your answer in the suitable box below.

Question 21: I wish I had more time to know more about your beautifully country better.

                                      A                        B                   C                  D

Question 22: I suggest that we to go for our holiday this year.

                                    A    B    C           D

Question 23: Even though he had very little money, but he offered to pay to me.

                                                   A            B                 C                       D

Question 24: We look forward to see you again in August.

                                A                    B           C     D

III. READING

A. Complete the passage by choosing the best answer A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. Then write the correct answer in the suitable box below.

I saw your school’s advertisement on TV today. I am interested (25)___________ learning English

and I would like some (26) ___________ about your school. I speak a little English (27) ___________ I

want to read and write it. Could you please send details of courses and fees? I can complete a spoken

English test if necessary.

I am looking forward to (28) ___________ from you.

Question 25: A. at                              B. on                           C. in                            D. up

Question 26: A. information              B. problems                 C. matters                   D. condition

Question 27: A. therefore                  B. but                          C. moreover                D. and

Question 28: A. heard                        B. to hear                    C. hearing                   D. hears

ĐÁP ÁN

SECTION A (8 marks) (Mỗi câu đúng 0,25 điểm)

1. B 2. B 3. D 4. B 5. D 6. D 7. C 8. A 9. C 10. B

11. A 12. D 13. D 14. A 15. B 16. A 17. B 18. C 19. A 20. B

21. B 22. D 23. C 25. A 24. C 26. C 27. D 28. A 29. D 30. B

31. C 32. C

SECTION B (2 marks)

Question 1: Although the salary was low, Mary decided to accept the job.

Question 2: If you study hard, you can  / will get good results in the exam.

3. Đề số 3

I/ (1,0 point) Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. Write A, B, C or D  on your answer sheet.

1. A. nothing               B. cover                       C. morning                  D. done

2. A. how                    B. town                       C. slow                        D. power

3. A. change                B. chemistry                C. choose                    D. cheese

4. A. match                 B. catch                       C. math                       D. watch

5. A. bread                  B. great                       C. break                       D. steak

II/ (3,0 points) Choose the best word or phrase to complete the following sentences. Write A, B, C or D  on your answer sheet.

1. I like reading books ______ tell about different peoples and their cultures.

A. who                        B. whom                     C. which                      D. where

2. “Buy me a dictionary on your way back,______?”

A. will you                  B. don’t you                C. can’t you                D. are you

3. Mary usually walks to school but today she ______ a bike.

A. ride                         B. rides                                    C. riding                      D. is riding

4. She worked hard ______she passed the exam.     

A. so                            B. if                             C. because                   D. as

5. I’ll give you a lift to the station if you _______ in a hurry.

A. were                       B. are                           C. will be                    D. would be

6. I’m feeling pretty tired. Do you mind ______ me home?

A. taking                     B. took                        C. take                         D. to take

7. Nam looks much _______ today than yesterday.

A. good                       B. well                         C. better                      D. the best

8. Scientists and engineers have invented devices to remove ______ from industrial wastes.

A. polluted                  B. pollute                    C. polluting                 D. pollutants

9. The dress you bought is of very good quality. It ______ very expensive.

A. may be                    B. must be                   C. should have been    D. must have been

10. The Pikes put ______ their trip because of bad weather. 

A. away                       B. up                           C. out                          D. off

11. Neither Linh nor her classmates ______ the National Museum so far.

A. visit                        B. visited                     C. have visited            D. has visited 

12. Nga: “You look nervous! ______” – Hoa: “This thunder scares me to death.”

A. How are you?         B. Why’s that?            C. Come on!                D. What’s wrong?

13. He was homesick and he ______ all his family and friends.

A. missed                    B. wished                    C. desired                    D. hoped

14. I’m very ______ to you for putting in so much hard work.

A. thoughtful              B. grateful                   C. considerate             D. careful

15. If you come to the theatre late, you have to wait until the ______ to get in.

A. break                      B. refreshment                        C. interval                   D. half-time

III/ (1,5 points) Read the passage and choose the best option A, B, C or D to answer the question. Write your answers on the answer sheet.

Along with jogging and swimming, cycling is one of the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and energy, giving you more efficient muscles and a stronger heart. But increasing your strength is not the only advantage of cycling. Because you’re not carrying the weight of your body on your feet, it’s a good form of exercise for people with painful feet or backs. However, with all forms of exercise it’s important to start slowly and build up gently. Doing too much too quickly can damage muscles that aren’t used to working. If you have any doubts about taking up cycling for health reasons, talk to your doctor and ask for his/her advice.

Ideally you should be cycling at least two or three times a week. For the exercise to be doing you good, you should get a little out of breath. Don’t worry that if you begin to lose your breath, it could be dangerous and there must be something wrong with your heart. This is simply not true; shortness of breath shows that the exercise is having the right effect. However, if you find you are in pain then you should stop and take a rest.

1. People with back problems might go cycling because__________.

A. it enables them to carry the weight of their body on their feet

B. it does not make them carry the weight of their body on their feet          

C. it helps to make their backs become stronger

D. it helps them to relieve their backache

2. All forms of exercise must be started__________.

A. gradually    B. quickly        C. strenuously D. violently

3. According to the writer, it is best to go cycling__________.

A. once a week                       B. at least two or three times a week

C. at least two or three times a day    D. every day

4. You should not worry about the shortness of breath because__________.

A. it shows that there is something wrong with your heart

B. it shows that you should stop and take a rest

C. it is a sign of exercise having the right effect

D. it is a sign of your getting rid of your heart problem

5. Which of the following is NOT included in the advantages of cycling?

A. Giving you a stronger heart           B. Increasing you strength and energy

C. Giving you better muscles  D. Making you look younger

ĐÁP ÁN

 I/ (1,0 điểm) Mỗi đáp án chọn đúng được 0,2 điểm.

 1. C. morning

2. C. slow

3. B. chemistry

4. D. watch

5. A. bread

 

 II/ (3,0 điểm) Mỗi đáp án chọn đúng được 0,2 điểm.

1. C. which

2. A. will you          

3. D. is riding

4. A. so           

5. B. are

6. A. taking

7. C. better

8. D. pollutants

9. B. must be

10. D. off

11. C. have visited

12. D. What’s wrong?

13. A. missed

14. B. grateful

15. C. interval

 

 III/ (1,5 điểm) Mỗi đáp án chọn đúng được 0,3 điểm.

 1. B

2. A

3. B

4. C

5. D

 

 IV/ (1,5 điểm) Mỗi đáp án đúng được 0,3 điểm.

 1. daily

2. energy

3. cook/ prepare

4. higher

5. saving

 

 V/ (1,5 điểm) Mỗi câu viết đúng được 0,3 điểm.

 1. I feel hopeful that we will/(can) find  a suitable house very soon.

2. She doesn’t/(can’t) play the piano as well as her sister.

3. I wish I could give you all the expensive things in life.

4. Have you heard from Maria since you left school?

5. The people who/(that) live next door to us keep (on) having all night parties.

The people living next door to us keep (on) having all night parties.

 * Trong từng câu viết, nếu thí sinh có sai sót phần nào, Giám khảo trừ điểm thành phần của phần đó.

 VI/ (1,5 điểm) Mỗi câu viết đúng được 0,3 điểm.

 1. A new library is going to be built in the area.

2. She suggested that I (should) take a day off the following day/(the next day).

3. If the weather weren’t bad, we could go camping.

If the weather were fine/(nice/ better), we could go camping.

4. Because of his bad behavior, he was punished.

Because of behaving badly, he was punished.

5. Hardly had the keeper opened the case door when the lion attacked him.

4. Đề số 4

PART A: (0,5 point) PHONETICS

Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. Write A, B, C or D on your answer sheet.

1. A. understand                     B. engineer                  C. benefit                    D. Japanese

2. A. casual                             B. embroider               C. designer                  D. occasion

3. A. enjoyable                        B. convenient              C. exciting                   D. interesting

4. A. purpose                           B. remote                    C. control                    D. respond

5. A. appreciate                       B. experience              C. embarrassing          D. situation

PART B: (3,0 points) VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Choose the best word or phrase to complete the following sentences. Write A, B, C or D on your answer sheet (2,0 points).

1. Tom made a number of suggestions, most of ____ were very helpful.

A. them                       B. which                     C. that                         D. whom

2. The teacher explained the lesson twice _____ the students understood it clearly.

A. as long as               B. so that                     C. because                   D. as if

3. Both Mary and Ellen as well as Jean _____ on the tour now.

A. are going                B. is going                   C. has been going        D. was going

4. I don’t know whether ______ for the job or not.

A. to applying                         B. apply                       C. to apply                  D. applied

5. ______ extremely bad weather in the mountains, we’re no longer considering our skiing trip.

A. Due to                    B. Because                  C. Since                       D. Thanks to

 6. You must leave at once, you ______ miss the train.

A. however                 B. yet                          C. still                         D. otherwise

7. _______ of English learners have real chance to use it every day.

A. A few                     B. Few                        C. A little                    D. Not much

8. _______ becoming extinct is of great concern to zoologists.

A. That giant pandas are                                 B. Giant pandas are    

C. Are giant pandas                                        D. Giant panda is

9. I’ve applied for the job ________ in the newspaper last month.

A. advertised              B. advertising              C. be advertised          D. being advertised

10. ________ to Jim myself, I can’t tell why he would do such terrible things.

A. Not to be speaking                                     B. Not to have spoken

C. Because of not being spoken                      D. Not having spoken

11. The government hopes to _________ its plans for introducing cable TV.

A. turn out                   B. carry out                 C. carry on                  D. keep on

12. I’ll be back in a minute, Jane. I just want to ________ my new tape recorder.

A. try out                     B. try on                      C. look up                   D. take up

13. We can communicate with friends by ______of e-mail.

A. means                     B. paths                       C. methods                  D. uses

14. Learning a foreign language also includes learning the ________ of that country.

A. reputation               B. scenery                   C. culture                    D. nature

15. We have worked out the plan and now we must put it into ________.

A. practice                   B. reality                     C. fact                         D. deed

16. There were 50 ________ in the talent contest.  

A. competitors            B. examinees               C. customers               D. interviewees

17. Her job was so ________that she decided to quit it.

A. interesting              B. stressful                  C. satisfactory             D. wonderful

18. She ________ her husband’s job for his ill health.

A. accused                   B. blamed                     C. caused                    D. claimed

19. Anne: “Make yourself at home.” – John: “__________”

A. Yes, can I help you?                                  B. Don’t mention it.

C. Thanks! Same to you.                                D. That’s very kind. Thank you.

20. Minh: “Do you mind if I borrow a chair?” – Hung: “__________. Do you need only one?”

A. I’m sorry                 B. Not at all                 C. Yes, I do                 D. Yes, I would

ĐÁP ÁN

Part A: Phonetics (0,5 điểm) Mỗi từ xác định đúng được 0,1 điểm.

1. C. benefit

2. A. casual

3. D. interesting

4. A. purpose

5. D. situation

 

Part B: Vocabulary and grammar (3,0 điểm)

I. (2,0 điểm) Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm.

1. B. which   

2. B. so that

3. A. are going

4. C. to apply

5. A. Due to

6. D. otherwise

7. B. Few       

8. A. That giant pandas are

9. A. advertised

10. D. Not having spoken

11. B. carry out

12. A. try out

13. A. means

14. C. culture             

15. A. practice

16. A. competitors  

17. B. stressful

18. B. blamed             

19. D. That’s very kind. Thank you.

20. B. Not at all

 

II. (1,0 điểm) Mỗi từ viết đúng được 0,1 điểm.

1. unemployment

2. interview

3. applicants

4. reference

5. training

6. successfully

7. promotion 

8. unlucky

9. pension 

10. retired

 

Part C: Reading (2,5 điểm)

I. (1,0 điểm) Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm.

1. A. carried   

2. C. contrary

3. A. mind      

4. B. or           

5. C. said

6. A. go

7. B. real

8. D. out

9. A. unless

10. D. wake up

 

II.  (0,5 điểm) Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm.

1. A. housework

2. B. less than

3. A. four-fifths

4. D. preparing food for children going to school

5. C. The work of women

 

III. (1,0 điểm) Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm.

1. for

2. so

3. in

4. which

5. where

6. is

7. built

8. have

9. house

10. what

 

Part D: Writing (4,0 điểm)

I. (1,0 điểm) Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm.

1. C    

2. C

3. B

4. C

5. D

6. B

7. D

8. D

9. C

10. C

 

II. (1,0 điểm) Mỗi câu viết đúng được 0,2 điểm.

1. They are putting PRESSURE ON ME (ME UNDER PRESSURE) TO MAKE a decision soon.

2. His trip to India MADE A STRONG IMPRESSION ON her.

3. It isn’t NECESSARY FOR US TO GET a visa for Singapore.

4. He SHOULD HAVE CALLED the police earlier.

5. Keeping calm IS THE SECRET OF PASSING your driving test.

III. (2,0 điểm) Mỗi câu viết đúng được 0,2 điểm.

1. Nam is much better at describing people than me.

2. The boys would rather play soccer than stay indoors.

3. He is said to have sold his house to pay the debt.

4. Never in my life have I seen such a mess.

5. The more you read, the more you know about the world.

6. Are you getting along (getting on well) with your boss?

7. It is not until you are ill that you start to appreciate good health.

8. What I found surprising was her lack of confidence.

9. We haven’t made up our mind where to go this weekend yet.

We haven’t made a decision about (on) where to go this weekend yet.

10. But for the heavy rain, we would (could) have gone camping in the mountain.

5. Đề số 5

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0.5m)

1. A. plough                B. shoulder                  C. account                   D. amount

2. A. brochure             B. machine                  C. mechanic                D. chef

II. Choose the word which hats the main stressed syllable different from the others. (0.5m)

1. A depend                B. comic                      C. publish                    D. campus

2. A experience           B. communicate          C. profitable                D. compulsory

III. Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence. (2.0ms)

1 Mary am and I an have been pen pals ………… over two years.

A. in                            B. for                           C. since                                   D. by
2. She left her keys in the room before leaving home , ……….. ?

A. hasn’t she                B. wasn’t she               C. isn’t she                               D. didn’t she

3. What will you do if you ……….. the USA?

A. visited                    B. visiting                    C. to visit                                 D. visit

4. They will have a meeting ………..   7 am and 10 am.

A. at                            B. between                  C. from                                    D. with

5 Mr. Thanh often ……….. three hours a week going jogging.

A. spends                    B. takes                       C. has                                      D. pays

6. A good ………..        of English will help you find a job more easily.

A. expectation             B. knowledge              C. condition                            D. satisfaction

7. The boys ……….. soccer outsiders when the rain started.

A. are playing             B.were playing            C. have played                        D. would play

8. Before coming into the hall , please ……….. your shoes.

A. wear out                 B. put into                   C. take off                               D. move out
IV. Match the questions/sentences in Column A with the suitable responses in Column B. (1.0m)

Column A

Column B

1.What about going to school by bus?

2. You don’t enjoy the food, do you?

3. What an excellent performance !

4. How often do you read books?

 

A. No. Not very much.

B. I usually read books.

C. I like reading comic books.

D. It’s nice of you to say so.

E. That’s a good idea.

ĐÁP ÁN

I/
1. B 2. C

II/
1. A 2. C

III/
1. B 2. D 3. D 4. B 5. A 6. B 7. B 8. C

IV/
1. E 2. A 3. D 4. B

V/

1. GROWS

2. WITH

3. BEAUTIFUL

4. AS

VI/

1. B 2. B 3. A 4. B

VII/

1. B 2. C

VIII/

1. 

A. T

B. F

2.
A. They / Brishtish families started going on holiday to the seaside around the middle of the 19th century.
B.Families/ They attended concerts and read books from the library (to increase their knowledge)

IX/ 

1. INCREASINGLY

2. NECESSITY

3. FERTILZE

4. CONDITIONAL

X/ 

1. Mary wishes she had enough free time to visit her old friends.

2. He asked me how much I thought it would cost.

3. I have just been given a new bicycle by my uncle.

4. The last time I saw her was 15 years ago.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Phùng Chí Kiên. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Trần Đăng Ninh
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Hàn Thuyên

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button