Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Tân Túc

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Tân Túc đã được Quà Yêu Thương biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề ôn thi vào lớp 10 phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS TÂN TÚC

1. Đề số 1

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

Example: 00. A. man    B. bad            C. many           D. manage

Answer: 00. C

01. A. cooks                B. opens          C. wants          D. stops

02. A. guide                B. driven         C. twice           D. shrine

03. A. this                   B. thick           C. maths          D. thin

04. A. worked             B. helped         C. listened       D. watched

05. A. hate                   B. nasty           C. tasty            D. wastage

II. Give the correct tense of the verbs in brackets.

06. When I came, he (water)………… the flowers in the garden.

07. I will help you as soon as I (be)………… free.

08. My father (buy) ………… a newspaper for me last week.

09. The farmers (work) ………… in the field now.

10. Everyone (be) ………… surprised if he passes his exam.

 III. Choose the correct answer.

11.   I’ve decided ………… for a better job.

A. to apply      B. applying     C. applyD. applied

12.   Nam : “ Can I get you another drink ?” – Hoa : “……….”

A. Forget it    B. No, it isn’t

C. No, I’ll think it over     D. Not just now

13.   She has worked as a doctor ………… she graduated from university.

A. until     B. while     C. before     D. since

14.  I suggest ………… outside the cinema tomorrow two weeks ago.

A. meeting     B. meet     C. met     D. will meet

15. I made a(n) ………… to see the dentist two weeks ago.

A. request     B. appointment    C. offer     D. comment

16. If it ………… heavily, the streets will be flooded

A. rains     B. will rain     C. is raining     D. rained

17. I wish I ………… at the seaside now.

A. am     B. were     C. will be     D. have been

18. All the boys ………… took part in the contest thought it was unfair

A. who     B. whom     C. whose     D. which

19. “ What do you do ………… a living ?” , he asked the woman.

A. at     B. of     C. for     D. with

20. She insisted on ………… the job herself.

A. do     B. to do     C. doing     D. did

IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistakes and correct them.

Example: 00.  I has been learning English for 4 years.

A. has been

B. learning

C. for

D. 4 years

Answer: 00. A → have been

21. Lan is the more beautiful of the schoolgirls standing over there.

A. the more

B. beautiful

C. the

D. standing

22.  Although the storm, they still went to work.

A. Although

B. the storm

C. went

D. to work

23. The movie was too boring that he left in the interval.

A. The movie

B. too

C. he left

D. the interval

24. How long is it when you last saw him ?

A. How long

B. when

C. last

D. saw

25. We have to translate this dialogue into Vietnamesehaven’t we ?

A. translate

B. into

C. Vietnamese

D. haven’t we

V. Choose the word or phrase (A, B, C, D) that best fits each space.

There are desserts all over the world. They can be (26)………… in Africa, China, South America, and North America. In some places, deserts are growing. This is a serious problem (27)…………deserts destroy farmland and ruin land where animals live. When people cannot grow food or find animals to eat, (28)………… have to leave their homes.

Sometimes, (29) ………… can cause deserts to spread. Wind can move sand away from deserts and onto useful land. When there is no rain for along time, plants die and deserts grow. (30)…………, humans can also cause deserts to grow. This is called desertification, and it happens in (31) ………… ways. One way is when people cause too much air (32)…………, which can make an area hotter. Hotter weather can reduce the amount of rain as well. Too (33)………… people in one area can also damage the land. In addition, having many animals can (34)………… the land. When large animals like cows walk on soil too much, they turn it (35)………… dust.

26.A. finding               B. found                      C. find             D. founded

27.A. yet                     B. so                            C. but              D. because

28.A. they                   B. themselves              C. them           D. their

29.A. unnatural           B. natural                    C. nature         D. naturally

30.A. Until                 B. However                 C. As               D. So

31.A. a great deal of    B. a little                     C. many           D. little

32.A. polluting            B. pollute                    C. polluted     D. pollution

33.A. much                B. a great deal of         C. many           D. a great number of

34.A. harmed              B. harm                       C. harming     D. harms

35.A. into                    B. at                             C. before         D. on

VI. Give the correct form of the words in brackets.

36. The ………… of the earthquake in Japan in 1995 was terrible .(DESTROY)

37. The people in my home village are very helpful and …………. ( FRIEND)

38. This river is very ………… for swimmers. (DANGER)

39. The hills are ………… in spring when the wild flowers are in full bloom. ( COLOUR)

40. Every ………… in my neighbourhood has at least one TV set. ( HOUSE)

VII. Read the following passage and choose the correct answer to each question.

All over the world, cities are growing. Urban dwellers typically live, produce, consume and socialize in different neighbourhoods. One of the biggest factors in determining whether we actively enjoy everyday life in a city, or merely have to live there because that’s where the work is, is how much time we spend in traffic jams or standing at bus stops.

The quality of urban mobility is also intergral to many other issues we care about: health, because of emissions and accidents; economic growth, through minimizing the time lost in getting workers and products to where they need to be; and inequality – does everyone have the opportunity to move around, or only those who can drive themselves?

By then, instead of owning and driving our own cars, we may routinely be calling up self – driving cars via a sharing – economy platform whenever we need one. They’ll pick us up, drop us at our destination, and pick up someone else, controlled by a smart traffic management system. It’s the concept of “ mobility as a service” – a function of automation, digitalization and the shared economy. But that should be only one part of how mobility has changed by 2030.

41. City residents typically live, produce, consume and socialize in ………….

A. different companies    B. different farms

C. different neighbourhoods    D.  different buildings

42. Which of the following is the main factor in determining whether we actively enjoy everyday life in a city ?

A. That’s where the work is .

B. How much time we spend in traffic jams or standing at bus stops.

C. How many other issues we care about: health, because of emissions and accidents; economic growth.

D. The time people lost in getting workers and products to where they need to be.

43. Which of the following issues is NOT mentioned in the relationship with the quality of mobility ?

A. health       B. economic growth

C. inequality        D. education

44. According to the passage, by 2030, how can the traffic change ?

A. People may be picked up and dropped at the right destination.

B. People may have their own car to go to work.

C. People may get their workplace on time because of the good traffic system.

D. People may be controlled by a smart traffic management system.

45. What is the message to the readers ?

A. We can believe that the mobility will become better in the future thanks to modern technology.

B. We can believe that the quality of urban mobility is also intergral to many other issues we care about.

C. We can believe that people will get their own car.

D. We can believe that it is easy to call up self -driving cars via a sharing – economy platform whenever we need one.

VIII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.

46. “ How many survivors are there ?” asked the journalist.

– The journalist wanted to know ………….. …………… …………..

47. A train leaves at 8 o’clock every morning.

– There is ………….. …………… …………..

48. I often go to work in 20 minutes.

– It takes ………….. …………… …………..

49. The police have just released John

– John  ………….. …………… …………..

50. The woman is my aunt. Her dress is green.

– The woman ………….. …………… ……………

ĐÁP ÁN

I –

1.B  –  2. B  –  3. A  –  4. C  –  5.B

II-

6. was watering

7. am

8. bought  –  9.are working  –  10. will be

III-

11.A  –  12. D  –  13.D  –  14.A  –  15.B  –

16.A  –  17. B  –  18.A  –  19.C  –  20.C

IV-

21 . A – the most  –  22. A – Despite / In spite of  –  23. B – so

24. B – since  –  25. D – don’t we ?

V-

26. B  –  27.D  –  28.A  –  29. C  –  30.B  –

31.C  –  32.D  –  33.C  –  34. B  –  35.A

VI –

36. destruction  –  37. Friendly  –  38. Dangerous

39. colourful / colorful    40. Household

VII-

41.C  –  42. B  –  43.D  –  44.A  –  45.A

VIII-

46. – The journalist wanted to know how many survivors there were.

47. – There is an 8 o’clock train every morning.

48. – It  takes me 20 minutes to go to work .

49. – John has just been released (by the police).

50. – The woman whose dress is green is my aunt.

2. Đề số 2

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions,

1. A. oceanic

B. remote

C. occasion

D. metro

2. A. festival

B. cultural

C. sculpture

D. virtual

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. external

B. determine

C. mysterious

D. customer

4. A. miraculous

B. individual

C. certificate

D. astronomy

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. Now that the stress of examinations are over, we can go somewhere for our holiday.

A. the

B. are

C. can go

D. for our holiday.

6. The English summer course will start in May 29th and finish in August.

A. The English summer

B. will

C. in May 29th

D. in August

7. There were so a lot of people trying to leave the burning building that the police had a great deal of trouble controlling them.

A. There were

B. a lot of

C. the burning

D. great deal

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. The earthworm is a worm …………..in moist, warm soil in many geographical areas.

A. where is it found

B. is found

C. and found it

D. which is found

9. Our flight from Amsterdam to London was delayed the heavy fog.

A. as a result

B. on account

C. instead of

D. due to

10. It is…………..to translate each lesson into your language. This is not a good way to study English.

A. productive

B. unproductive

C. producing

D. unproducing

11. A good clock always keeps…………..time.

A. certain

B. accurate

C. true

D. serious

12. It seems that the world record for this event is almost impossible to ……………

A. meet

B. compare

C. beat

D. balance

13. The soldier was punished for…………..to obey his commanding officer’s order.

A. refusing

B. regretting

C. objecting

D. resisting

14. It is believed that she’ll be a billionaire by the time she…………..forty.

A. is

B. was

C. will be

D. would be

15. Some of the passengers spoke to reporters about their…………..in the burning bus.

A. occasion

B. happening

C. event

D. experience

16. …………..the rise in unemployment, people still seem to be spending more.

A. Nevertheless

B. Meanwhile

C. Despite

D. Although

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. – “I think you’ve taken my bag by mistake.” – “…………..”

A. What a shame!

B. Pardon?

C. I’m so sorry.

D. Have I?

18. – “May I have something to drink, please?” – “…………..”

A. Yes, of course. Help yourself.

B. Of course you may.

C. Why do you have to ask?

D. You must help others too.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. The Internet is available only in cities and towns, so we cannot easily get access to it in the countryside.

A. visiting

B. existing

C. safe

D. helpful

20. The naughty boy was scolded for breaking the neighbour’s window yesterday.

A. told off

B. complimented

C. caught

D. taken care of

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. The Ministry of Health is carrying out a health project for the poor in mountainous regions and rural areas.

A. urban

B. mountainous

C. suburban

D. coastal

22. Our children must attend some acceptable school during the years of compulsory education.

A. advisory

B. inspirational

C. commercial

D. voluntary

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

People enjoy living in large cities. But cities have problems. One problem is that they frequently grow very rapidly. Transportation (23) complicated. There are a lot of cars, buses and bicycles. As a result, people are trying to improve the big cities, and they are also planning for new cities. Plan A is a large city (24).. smaller cities around it. There is an open land with trees, fields, and lakes between the large city and smaller cities. Each small city is (25) ….. It has offices, schools, hospitals, and places of entertainment. In Plan B the cities are (26) ….by a road. In Plan C, the cities are in rings around the central city and all of them are connected to each other. The goal of all these plans is to limit the (27) of the large city.

23. A. becomes

B. returns

C. happens

D. develops

24. A. in

B. for

C. with

D. at

25. A. entire

B. finished

C. total

D. complete

26. A. chain

B. connected

C. attached

D. fastened

27. A. progress

B. growth

C. movement

D. improvement

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

C

9

D

17

C

25

D

2

A

10

B

18

A

26

B

3

D

11

B

19

B

27

B

4

B

12

C

20

A

28

D

5

B

13

A

21

A

29

A

6

C

14

A

22

D

30

A

7

B

15

B

23

A

31

C

8

D

16

C

24

C

32

B

II. WRITING (2.0 points) 

33. My father allowed me to use his car.

34. Let him do what he wants.

35. He suggested (that) I (should) put my luggage under the seat.

36. The prices of goods should be governed by the law of supply and demand.

37. Duong hasn’t had his hair cut for over six months.

38. Thanks to satellite technology, we are now able to predict hurricanes quite accurately.

39. Fewer students attend ABE in the summer, so the program only offers classes in the morning

40. The hostess, whose guests knew when to arrive at the party, specified the times for drinks and dinner.

3. Đề số 3

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. communicate

B. stimulate

C. concentrate

D. illiterate

2. A. weave

B. treatment

C. pleasant

D. tease

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. verbal

B. unique

C. solar

D. weightless

4. A. embroider

B. poisonous

C. emphasize

D. messenger

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. Dew usually disappeared by seven o’clock in the morning when the sun comes up.

A. disappeared

B.  by

C. in the

D. when

6. The governor, with his wife and children, are at home watching the election returns on television.

A. his

B.  are

C. watching

D. returns

7. We solved the problem by using a computer rather than to do it all by hand.

A. solved

B. using

C. to do

D. by hand.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. I believe that it is to hold a door open for other people.

A. polite

B. politic

C. joyful

D. generous

9. They to see us more often if they had a car.

A. have come

B. came

C. will come

D. would come

10. – “Shall I put the books on the floor?”

– “No, I want to keep the .”

A. tidy room

B. room tidily

C. room is tidy

D. room tidy

11. My mother is in her use of gas when cooking.

A. economical

B. economizing

C. economized

D. economic

12. It is not very easy to study a foreign language by …………………

A. oneself

B. himself

C . itself

D. herself

13. We are looking for a kitchen hand cooking must be good.

A. which

B. whose

C. of which

D. that

14. – “Must you wear uniform to school every day?” – “No, we ……………”

A. mustn’t

B. needn’t

C. shouldn’t

D. can’t

15. We climbed to the top of the mountain, …….

A. where we had a picnic

B. where we had a picnic on it

C. that we wanted to have a picnic

D. on which we had a picnic there

16. “………….. lending me your correction pen for a moment?”

A. Can you

B. Would you mind

C. Could you please

D. Why aren’t you

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. – “I’d like to book a flight to Melbourne, please.” -“…….

A. No, of course not.

B. Do you mind if I said no?

C. Yes, sir, single or return? D. You can’t. We’re busy.

18. – Tim: “Hey, Duong. I’d like you to meet my sister, Anna.”

– Duong: “…………..

A. All right, Anna.

B. Pleased to meet you, Anna.

C. Yes, I’d like to meet Anna.

D. Long time no see Anna.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. It’s easy to confuse me for my brother; we are twins and we look the same.

A. mix up

B. choose out

C. pick down

D. take after

20. The notice should be put in the most visible place so that all the students can be well-informed.

A. popular

B. often visited

C. easily seen

D. beautiful

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. My friend and his soccer coach are incompatible. They are always arguing.

A. too different to work together

B. having little in common

C. related in some way

D. getting on well

22. The earthquake in October 1989 in Loma Prieta caused extensive damage in the area.

A, widespread

B. narrow

C. long-lasting

D . complete

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

D

9

D

17

C

25

D

2

C

10

D

18

B

26

A

3

B

11

A

19

A

27

B

4

A

12

A

20

C

28

A

5

A

13

B

21

D

29

C

6

B

14

B

22

B

30

D

7

C

15

A

23

C

31

B

8

A

16

B

24

A

32

D

II. WRITING (2.0 points) 

33. We were very tired last night because we played/ had played football all the afternoon.

34. The stands were being filled by spectators when we came.

35. The match would be great fun if it didn’t rain now.

36. That was the play (which was) performed on the stage by famous actors and actresses last night.

37. The only thing (that) I am interested in is why he did it.

38. He wasn’t tall enough to reach the switch.

39. She not only dances beautifully but also sings sweetly.

40. Although she disliked coffee, she drank it to keep herself warm.

4. Đề số 4

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. artisan

B. satisfy

C. average

D. facilitate

2. A. downtown

B. show

C. growth

D. bowling

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. urban

B. workshop

C. index

D. approach

4. A. habitable

B. academic

C. stimulating

D. consequently

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. He decided doing the job himself as the cost of repairs to his car was so high.

A. doing

B. himself

C. cost

D. his car

6. Since erecting in 1886, the Statue of Liberty has served as a symbol of freedom.

A. erecting

B. the

C. has served

D. symbol of

7. When I arrived at her house, I found that she has been out with her new friend without leaving me a note.

A. When

B. at her house

C. has been

D. without

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. I wish I ………….. English as well as a native speaker.

A. spoke

B. can speak

C. am speaking

D. will speak

9.  ………….. if he knew the answer.

A. He is helping me

B. He would help me

C. He will help me

D. He has helped me

10. The band is currently on a nine-day ………….. of Japan.

A. tour

B. travel

C. trip

D. excursion

11. You must ………….. that your safety belt is fastened.

A. secure

B. guarantee

C. check

D. examine

12. From the hotel there is a good ………….. of the distant hills.

A. picture

B. sight

C. vision

D. view

13. The light went out while I ………….. dinner.

A. am having

B. was having

C. had

D. have had

14. Nowadays it is not easy ………….. a well-paid job.

A. find

B. finding

C. found

D. to find

15. Peter has to study this afternoon,  ………….. ?

A. has he

B. does he

C. doesn’t he

D. hasn’t he

16. That’s the ………….. difficult textbook I’ve ever used.

A. more

B. most

C. very

D. too

Mark the tetter A, B, c, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. – “What is our new teacher like?”

– “ ………….. ”

A. She likes swimming.

B. She’s very tall.

C. She’s small and gentle.

D. She’s not well today.

18. – “Hello. Can I speak to Ms. Thinh, please?”

– “ ………….. ”

A. Talking.

B. Saying.

C. Answering.

D. Speaking.

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. I didn’t think his comments were very appropriate at that time.

A. right

B. correct

C. exact

D. suitable

20. Have you found out how much all this is going to cost? Is it expensive?

A. got information about

B. found by chance

C. talked to someone about

D. met someone and asked

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

Câu

Đ/a

1

D

9

B

17

C

25

C

2

A

10

A

18

D

26

D

3

D

11

C

19

D

27

B

4

B

12

D

20

A

28

B

5

A

13

B

21

C

29

A

6

A

14

D

22

B

30

D

7

C

15

C

23

B

31

B

8

A

16

B

24

A

32

C

II. WRITING (2.0 points) 

33. What an excellent meal (it was)!

34. Jenny used to play tennis better than she does now.

35. Is this your first visit to Thailand?

36. I cannot swim as/ so far as Sarah (can).

37. We are on holiday in London and the weather here is great for sightseeing.

38. Yesterday we visited Hyde Park and went on a boat trip on the Thames to Tower Bridge.

39. Last week we visited Buckingham Palace hoping to see the Queen.

40. After dinner tonight I’m going with some of my friends to Harrods to do some shopping there.

5. Đề số 5

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following sentences. 

1.

A. simplif

B. occupy

C. difficulty

D. supply

2.

A. school

B. chemistry

C. character

D. machine

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. 

3.

A. committee

B. referee

C. employee

D. refugee

4.

A. alcohol

B. comment

C. chemical

D. proceed

III. Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

5. The children were so amusing at the cartoon that they couldn’t help laughing.

6. My mother is ill so I’d like to have a day off to take care for her.

7. My uncle Hung, who has come back from England, as well as his four children are warmly welcome.

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

8. Generally, Jack’s uncle doesn’t mind …… the housework, but he hates to do the cooking.

A. do

B. doing

C. to do.

D. done

9. The refuse collectors often work at night or even at midnight because they take…… for keeping the city clean and beautiful. (refuse collector: dustman-nguoi hot rac)

A. possibility

B. ability

C. responsibility

D. probability

10. Yuri Gagarin was the first human being to journey…… outer space on April 12, 1961.

A. to

B. towards

C. on

D. into

11. Despite its open….. mechanism, the foreign investors are still risk-averse. (investing conservatively)

A. economical

B. economics

C. economizing

D. economic

12. Thousands of people ……. homeless after the earthquake and tsunami in Japan a few months ago

A. are becoming

B. will become

C. become

D. became

13. We are talking about the new writer Nguyen Ngoc Tu,…..latest book Canh Dong Bat Tan is becoming one of the best-sellers this year.

A. who

B. whose

C. which

D. whom

14. Some students tend to choose block A,….. others tend to choose block D.

A. so that

B. since

C. whereas

D. even if

15 …… the salary meets my expectations, I will accept the job offer.

A. Therefore

B. So

C. If

D. Although

16. Because of the inflation crisis, the denominations of money are now in….. of losing their value.

A. warning

B. worry

C. threat

D. danger

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 

17. John: “Will you be able to lend me some money?”

– Jack: …..

A. I’m sorry not

B. I’m afraid not

c. Of course you will

D. You must be kidding

18. Nam: “Do you find it very satisfying to buy the car without my advice?”

– Mai: …..

A. No, not at all.

B. Never mind.

C. What a pity!

D. Yes, you’re welcome.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

19. Everything seems to be very complicated, and the police have promised to look into the problem.

A. discover

B. examine

C. investigate

D. communicate

20. The new camera didn’t work, so she took it back to the shop.

A. was out of date

B. was out of order

C. didn’t break down

D. became too old

ĐÁP ÁN

1. C  2. D  3. A  4. D  5. B  6. D  7. C  8. B 

9. C  10. D  11. D  12. D  13. B  14. C  15. C  16. D 

17. B  18. A  19. C  20. B  21. C  22. B  23. D  24. B 

25. D  26. A  27. C  28. D  29. A  30. A  31. C  32. A

33. They are being made to study hard.

34. The older I get, the less I want to travel.

35. Never have I been to Liverpool in my life.

36. My father speaks hardly any French.

37. I will come back to Hoi An to have an another week of adventure this summer.

38. After leaving college, he set up his own business with a bank loan.

39. She promised to meet me at the cinema this evening, but she didn’t turn up.

40. Nicholas set off to the remote farmhouse in Connecticut yesterday.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Tân Túc. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Tân Quý Tây
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Bình Chánh

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button