Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Thái Phiên

Dưới đây là Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Thái Phiên. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề thi thử vào lớp 10 để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS THÁI PHIÊN

1. Đề số 1

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points )          

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that indicate the word/phrase which is OPPOSITE in meaning to the underlined part.

1. She is a very generous old woman. She has given most of her wealth to a charity organization.

A. mean                       B. amicable                 C. kind                        D. hospitable

2. The plane landed safely.  

A. touched down        B. took off                 C. took over                D. took up

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence.

3. China is _____ far the most populated country in the world.       

A. as                            B. by                           C. so                            D. to

4. The hotel is beautifully _____ in a quiet spot near the river.         

A. located                   B. situating                  C. lying                       D. stayed

5. A _____ is a cave that is big enough for humans to go inside.    

A. cavern                     B. bay                          C. fortress                   D. temple

6. If I were a superman, I _______.

A. flew                        B. will fly                     C. would fly               D. fly

7. _____ this hand-embroidered picture was expensive, we bought it.

A. As                           B. Because                  C. Even though           D. Despite

8. The light went out while I………… dinner.    

A. am having               B. was having             C. had                         D. have had

9. My friend, _____bicycle was stolen last week, has decided to buy a motorbike

A. whom                     B. which                      C. who                                    D. whose

10. Son Doong Cave is recognised as _____ cave in the world by BCRA.

A. the larger than        B. the largest             C. the larger                D. the most large

11 .I suggest_______ some money for poor children.

A. to raise                    B. raising                   C. raised                       D. raise

12. “Mum. I’ve got 6.00 on the TOEFL test” – “”

A. Good way!             B. You are right.         C. Oh, hard luck!        D. Good job!

13. Tom: “How did you get here?” – John:  “…………………”

A. I came here last night.                                B. I came here by train.          

C. The train is so crowded.                             D. Is it far from here?

Choose one word (A, B, C or D) whose stress pattern is different from the others .

14. A. adolescence      B. multicultural           C. metropolitan           D. limestone

15. A. factor                B. event                       C. complex                  D. tunnel

Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

16. A.  fabulous          B. administrative         C. paradise                  D. urban

17.A.bilingual             B. dialect                     C. simmer                    D. pile-up

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that indicate the word/phrase which is CLOSEST in meaning to the underlined part.

18.My father still hasn’t really recovered from the death of my mother.

A. looked after            B. taken after              C. gone off                  D. got over

19. As a government official, Benjamin Franklin often traveled abroad

A. widely                    B. secretly                   C. alone                       D. overseas

Read the passage and do the exercises that follow by choosing the corresponding letter (A,B,C or D) of the correct answers.

            Cigarettes contain toxic substances like tar and nicitine. That is why we often hear people telling us that smoking is harmful to our bodies. Smoking weakens our lungs as well as other parts of our body. We will not be as active as before and will need more effort to move about.

Smoking affects our environment too. When we puff, we pollute the environment with smoke. This makes our surroundings unpleasant and unclean. Since Smoking does not do any good to us, we should always say no to cigarettes. We should advise our loved ones to take sweet instead whenever they feel like taking toxic puff.

20. Which word in the passage means” harmful to our body”?

A. toxic                       B. pollute                    C. unpleasant              D. effort

21. Smoking is harmful to us because…………………………..

A. makes us more active                                 B. wastes our more    

C. weakens our  body                                     D. makes us move about difficulty

22. Which of the following is a harmful effect of smoking?

A. Hearing problem    B. Hair loss                 C. Loss of sense of smell        D. Lung cancer

23. Which of the following sentences is correct?

A. Cigarettes contain a lot of smoke                          B. Smoking can kill us immediately              

C. We can help smokers quit smoking easily             D. Smoking causes more harm than good to us

24. How can we help a smoker quit his bad habit ?              

A. Give him more money                                            B. Ask him to suck on sweets to replace smoking

C. Hide away his cigarettes so that he can not smoke D. Tell him to stop smoking every day

Mark the letter A,B,C, or D to show the underlined part that needs correction

25.John’s father had him repeated the poem many times.

                   A                       B               C                D

26. I used to having a very good time with my grandparents when I was a child.

                      A                             B                          C                         D

27.  Even though being ill , Phong still went to school last Monday

                 A                   B                         C                         D

Choose the correct answer A, B, C or D for each gap in the passage

            Homelessness is a problem in many big cities in the world. It occurs when a part of the population does not have any (28) ______ place to call home. Hundreds of millions of people in the world spend at least some time of the year homeless. This is an issue that the authorities are trying to (29) ______. However, there are (30) ______ things that each person can do to help those people. One of the things that you can do to help the homeless is to volunteer your time. If you have a lot of free time, you might go on an extended trip to help (31) ______ homes or improve an impoverished area. Even with just a few hours a week, it is possible to make an impact in your own city. You can also sign up to help at a (32) ______ soup kitchen: most cities have a mission of some kind serving food to the homeless and offering temporary shelter

28.  A. common          B. regular                                C. unusual                               D. fixed

29.  A. deal with         B. get over                              C. look through                       D. find out

30.  A. little                 B. less                                      C. more                                   D. fewer

31.  A. care for            B. show around                       C. set up                                  D. pull down

32.  A. urban               B. central                                 C. capital                                 D. local

II. WRITING: (2.0 points)

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. You can’t visit the USA unless you have a visa.

=> If you………………………………………………………..

34. “ Can I borrow your typewriter, Janet”? asked Peter.

=> Peter asked if……………………………………………………………..

35. She started working as a secretary five years ago.

=> She has……………………………………………………………………

36. She knows a lot more about it than I do.

=> I don’t know…………………………………………………………………….

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. Do not change the given words in any ways

37. My French friend finds driving on the left difficult. ( USED TO)

……………………………………………………………………………………………………………….

38. They think the owner of the house is abroad. ( THOUGHT)

……………………………………………………………………………………………………………….

39. We didn’t go on holiday because we did not have enough money. ( WOULD)

……………………………………………………………………………………………………………….

40. The children couldn’t go swimming because the sea was rough. ( TOO)

……………………………………………………………………………………………………………….

ANSWER KEYS:

1. A

2. B

3. B

4. A

5. A

6. C

7. C

8. B

9. D

10. B

11. B

12. D

13. B

14. D

15. B

16. A

17. C

18. D

19. D

20. A

21. C

22. D

23. D

24. B

25. B

26. A

27. A

28. B

29. A

30. C

31. C

32. D

33. If you don’t have a visa you can’t visit the USA.

34. Peter asked if he could borrow Janet’s typewriter.

35. She has been working as a secretary for 5 years.

36. I don’t know so much about it as she does.

37. My French friend isn’t used to driving on the left.

38. The owner of the house is thought to be abroad.

39. If we had enough money we would have gone on holiday.

40. The sea was too rough for the children to go swimming.

2. Đề số 2

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)           

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is different from the other three in pronunciation.

Question 1: A. wicked                        B. watched      C. stopped                   D. cooked

Question 2: A. accent             B. factor          C. anniversary             D. variety

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress.

Question 3: A. scientific                     B. imaginary                C. advantage               D. reviewer

Question 4: A. immersion                   B. dominance              C. dialect                    D. stimulate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in the following questions.

Question 5: Sleeping, resting, and to drink fruit juice are the best ways to care for a cold.                               

                        A                                   B              C                     D

Question 6: I haven’t visited my friends when I came to live in the city.

                                        A              B         C                           D

Question 7: Tom asked Peter whether he had gone to Mai’s birthday party last night.        

                                                   A                 B                           C                      D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 8: Mr. Gerstein was particularly taken back to hear that sleeping problems are often linked to physical problems.   

A. surprised                             B. intended                             C. determined                         D. relieved

Question 9: I shouldn’t go outside without a raincoat because it’s raining cats and dogs.

A. it’s just started to rain                                B. it’s raining very heavily

C. it’s going to rain                                         D. it’s drizzling

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part  in each of the following questions

Question 10: My younger brothers are obedient most of the time, but they are quite mischievous sometimes.   

A. naughty                              B. hard-working                      C. well-behaved                      D. disruptive

Question 11: You should not wear casual clothes to the interview. The first impression is very important.

A. new                                    B. informal                              C. neat                                     D. formal

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 12:  I’d like to see that football match because I___________ once this year.

A. haven’t seen                       B. don’t see                             C. weren’t seeing                    D.  didn’t see

Question 13: They always kept on good ___________with their next-door neighbors for the children’s sake.   

A. will                                     B. friendship                           C. terms                                   D. relations

Question 14: Some candidates failed the oral examination because they didn’t have enough ________.

A. confide                               B. confident                            C. confidential                        D. confidence

Question 15: Our new coach is popular ___________the whole team.

A. for                                      B. to                                        C. by                                       D. with

Question 16: Don’t go too fast! I can’t _____up with you.   

A. keep                                    B. go                                       C. walk                                    D. run

Question 17: I have no idea where ___________.

A.  has she got that information                     B. she got that information

C. did she get that information                       D. that information has she got

Question 18: That’s___________ story I have ever heard.

A. a ridiculous    B. the ridiculous      C. the more ridiculous             D. the most ridiculous

Question 19: We bought some ___________.

A. German lovely old glasses                         B. German old lovely glasses

C. lovely old German glasses                          D. old lovely German glasses

Question 20: ___________non-verbal language is___________ important aspect of interpersonal communication.   

A. The – a                    B. ø – an                      C. A – the                   D. The – ø

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to each of the following exchanges.

Question 21: “Would you mind turning down the TV? I’m working!”  “________________.”        

A. Yes, I’m working, too.                               B. Not at all. I’ll do it now.

C. Thank you. I’m pleased.                 D. No, I wouldn’t be working.

Question 22: “Please, lock the door carefully before you leave the room.”    “________.”   

A. I won’t tell you when I do it.                    B. I’m thinking of selling the house.

C. That’s for sure.                                           D. I’m sorry. I did it last night.

Read the following passage and mark the letter A, B, c or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks

Last week I went to an International Food Festival taking place in Hai Phong. Because the festival only (23) ___place for one day, hundreds of people crowded into it. It was the biggest food festival I had ever seen. There (24) __ thirty countries participating in the festival. They brought with them traditional food specialities which reflected their unique national(25)______.
I was really impressed (26) ___the Cobb salad. It is an American garden salad made from chopped salad greens, tomato, bacon, chicken breast, hard-boiled egg, avocado, cheese, and red-wine vinaigrette. (27)___the salad requires quite a few ingredients, it is not quick to make.

Question 23. A. ran                 B. took                                    C. went                       D. found

Question 24. A. are                 B. is                             C. was                         D. were

Question 25. A. cooking         B. food                        C. foods                      D. cuisine

Question 26. A. by                  B. at                            C. in                            D. on

Question 27. A. But                B. Although                C. Because                  D. So

ANSWER KEYS:

1. A  

2. D  

3. A  

4. A 

5. B   

6.  C   

7. D 

8. A 

9. B 

10. C

11. D 

12.A  

13.C 

14.D 

15.D 

16.A 

17. B  

18. D 

19.C   

20.B

21.B  

22.C 

23.B  

24.D 

25. D

26. A 

27.B  

28.D 

29.A   

30.D 

31.C 

32.D 

33. I got / had my car serviced by the mechanic last week. / I got the mechanic to service my car last week./ I had the mechanic service my car last week.

34. Traveling by air always makes me nervous.

35. The car was too expensive for him to buy

36. He suggested that I (should) put my luggage under the seat.

37. In spite of having / his/ earning a good salary, he was unhappy in his job.

38. I wish I had gone to your birthday party./ I hadn’t missed your birthday party.

39. The streets haven’t been cleaned this week

40. Apples are not usually as expensive as oranges

3. Đề số 3

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)           

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: A. wicked                        B. watched                                          C. stopped                   D. cooked

Question 2: A. head                            B. bread                                              C. clean                       D. lead

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word  differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. familiar                       B. impatient                           C. uncertain                 D. arrogant

Question 4: A. disappear                    B. arrangement                        C. opponent                D. contractual

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5: When I turned up, the town hall was already full of teenagers.

A. look                                               B. packed                                C. crowded                 D. jammed

Question 6: She turned down the new job in New York because she didn’t want to move.

A. turn on                                            B. refused                               C.  turn off                  D. look up

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7: He is a typical optimist, always looking on the bright side of everything.

A. pessimist                                         B. introvert                              C. extrovert                 D. activist

Question 8: When I was going shopping yesterday, I accidentally met one of my old friends in high school.

A. by far                                              B. by heart                             C. by chance               D. on purpose

Read the following passage and blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Columbus crossed the Atlantic Ocean three times. His first voyage brought him fame and popularity – he discovered a new continent. But he had enemies who wanted to get rid of him. On his second voyage the Government of the country that Columbus himself discovered threw him into prison.

            He was sent back to Spain as a prisoner. But Columbus succeeded in proving that the lies his enemies spread about him were untrue, and the Spanish Government gave him four ships to start on a new voyage. But this third voyage was unfortunate from the beginning. The ships were met by terrible storms and the time he reached the shores of Haiti, Columbus lost three of them. The remaining ship was about to go down when Columbus reached the island.

            It took Columbus almost a year to return to Spain. He was unhappy, disappointed and broken in health. Worst of all, everyone forgot his achievements. He died in poverty in 1506 without knowing that he discovered a new world. Before Columbus died, another traveller named Amerigo Vespussi returned to Spain. He travelled along the coast of the land that Columbus discovered, and he proved that it was not the coast of India, as Columbus thought, but unknown continent.

            For a long time the new continent was called the New World. But at last, they decided to name it America, in honour of Amerigo, whose voyage showed it was not India. America was discovered by Columbus in 1492. It was named America in 1506, the year in which Columbus died.

Question 9. Columbus was famous and popular for…….

  A. his three voyages                                                              B. discovering a new world

  C. having many enemies                                                       D. being thrown into prison

Question 10. When he returned to Spain, Columbus lived…….

  A. very happily                     B. in good health                    C. in poverty                      D. a better life

Question 11. Columbus died in 1506 without knowing that he himself……

  A. had reached a new continent                                           B. had discovered the coast India

  C. showed the world the unknown continent                      D. proved the new land to be America

Question 12. Which of the following is NOT true according to the passage?

  A. Columbus thought he had come to the coast of India.   

  B. People did not recognize Columbus’ achievement.

  C. The new continent was named after Amerigo.

  D. The new continent was discovered by Amerigo.

Question 13. The phrase “in honour of” used in the last paragraph mostly means…….

  A. in order for something to be done                                   B. in order to show admiration for

  C. in terms of someone’s honour                                           D. on account of someone’s honour

Read the following passage and blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks

As a child, Phong always dreamt of going (14) ______ to study. After he graduated from high school, his parents sent him over to New Zealand to attend college. Phong was very happy that his dream finally (15) ______ true. 

    When he first arrived in the country, Phong’s English was not very good and sometimes he did not (16) ______ what other people said. He also had difficulties in class because he was not familiar with the new teaching and learning method. He felt lonely in this new place, and missed all his buddies in Viet Nam. The food there was so different (17) ______ what his mum used to cook for him. And for the first time in his life, Phong had to think about his finances, and to plan his spending carefully. But Phong was young and enthusiastic. He learnt to adapt to this new environment. After two years, Phong is now very fluent in English and has achieved the top academic award at his school. He has a lot of friends from different countries. He is even good (18) ______ being able to earn money for his daily needs from his part-time job at a restaurant.

Question 14. A. travelling          B foreign                              C. up                           D abroad

Question 15. A. become            B. came                                C. turned                     D. come

Question 16. A. understand       B. like                                   C. care                         D. consider

Question 17. A. to                     B. for                                    C. as                            D. about

Question 18. A. of                     B. than                                 C. at                            D. that

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 19. All the best theatres and restaurants are ____ within a few minutes’ walk of each other.

A. laid                         B. situated                               C. seated                                 D. stood

Question 20.  Would you like to live in a modern house or a(n) ___________ cottage?

A. picturesque             B. awful                                  C. terrible                                D. bad

Question 21.  A ________ is a solid figure or object, made by carving or shaping wood, stone, clay, etc.

A. painting                  B. sculpture                             C. medal                                  D. picture

Question 22.  Ho Chi Minh City has been divided into twenty-four ______divisions since December 2003.

A. administer              B. administration                    C. administrative                     D. administrator

Question 23.  A ___________ is a castle on high ground in or near a city, where people could go when the city was being attacked.

A. cathedral                B. monument                          C. centre                                  D. citadel

Question 24.  The station building used to be a high wooden ___________ with a curved roof.

A. facility                    B. carriage                               C. complex                              D. structure

Question 25.  The new sports ___________ has six tennis courts.

A. complex                  B. match                                  C. medium                              D. game

ANSWER KEYS:

1.A

2.C

3.D

4.A

5.C

6.B

7.A

8.D

9.B

10.C

11.A

12.D

13.B

14.D

15.B

16.A

17.A

18.C

19.B

20.A

21.B

22.C

23.D

24.C

25.A

26.A

27.B

28.C

29.C

30.B

31.D

32.B

33. You’d better put your money in the bank

34. It is such a dirty restaurant that no one wants to eat there.

35. Would you like me to pick the children up? / mind if I pick up the children?

36. He was annoyed at / about his secretary coming late to work. / because his secretary came to work late.

37. No other pupil is as industrious as Tom.

38. She’s not used to living / life in London.

39. She reminded him to phone the office.

40. I wish I had (got) time to listen to you.

4. Đề số 4

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)           

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions from 1 to 2.

Question 1. A. prefer                          B. differ                      C. receive                    D. record

Question 2. A. communication           B. attraction                C. respect                    D. machine

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 3 to 7.

The English language began(3)…….England, of course. But when people went from England to(4)…….countries, they brought their language with them. The first English people come to North America(5)……many things that they did not know about before, especially different kinds of animals and plants. So they took the(6)……for these plants and animals from the people(7)…….were already living in America-the Indians. “Raccoon”, “skunk”, “tomato”, “tobacco” are all American Indian words.

Question 3. A. in                     B. on                           C. at                           D. above

Question 4. A. newly              B. other                       C. much                      D. lot

Question 5. A. watched          B. looked                    C. saw                         D. heard

Question 6. A. languages        B. vocabulary              C. tongue                   D. words

Question 7. A. that                 B. which                      C. who                                    D. whose

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from 8 to 9

Question 8.  A. saved             B.  helped                    C.  looked                   D.  reduced

Question 9.  A.  double           B.  enough                   C.  resource                 D.  rough

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 10 to 19

Question 10. The paintings ________ Mr.  Brown has in his house are worth around £100,000.

A. whose                                 B. which                      C. what                       D. whom

Question 11________ is visiting important and historic places in a city or an area as a tourist.

A. Travelling                           B. Sightseeing             C. Wandering              D. Sunbathing

Question 12. All _________ must complete a visa form upon arrival at Singapore airport.

A. tourists                               B. departures               C. customers               D. passengers

Question 13. The garlic sausage is also sold pre-packed in _________.

A. slices                                   B. stalks                      C. sticks                      D. packets

Question 14________ people never seem to put on weight, while others are always on a diet.

A. All                                      B. One                         C. Few                                    D. Some

Question 15. Travellers are advised to find an alternative _____ during road repairs.

A. field                                    B. direction                 C. route                       D. itinerary

Question 16. All food products should carry a list of _________ on the packet.

A. elements                             B. materials                 C. foods                      D. ingredients

Question 17. Traditionally, an ‘English breakfast’ is a large cooked breakfast, usually _____ bacon and eggs, toast, baked beans, black pudding, and tea or coffee.

A. making of                           B. having                     C. consisting of           D. existing of

Question 18. If you want to stay slim and healthy, you _________ reduce the amount of fast food you eat every day.

A. may                                                B. should                     C. need                        D. would

Question 19. I have _____ older brother and ____ younger sister. 

A. an. . .  a                               B. an. . .  an                 C. a. . .  a                     D. a. . .  an

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 24

The price of holidays can fluctuate a great deal throughout the year, so you can save a lot if you are flexible with your travel dates and avoid peak holiday times. It can be also cheaper if you book well in advance. Before your departure, make sure you get as much information about your destination as you can. Find out if you require any special visas or permits to travel there. Think about spending money as well. Will you be able to access your own money easily enough or will you need to take cash with you? Think about eating larger lunches and smaller evening meals to help your money go further, as lunch is generally cheaper. Make sure that you keep sufficient identification with you at all times. It may also help to email a copy of your passport details to yourself, in case it is lost or stolen. Label your suitcases clearly so that they can be easily identified as yours. It can be useful to store a copy of your itinerary in a prominent place in your suitcase so that the airline will know where to find you if your luggage gets lost. Be sure to pack any medication or other essential items in your hand luggage. If your flight is delayed, or your luggage is lost, these can be difficult to obtain in an airport or foreign country.

Question 20.Which can be the best title for the passage?

A. Travel procedures                                                   B. Travel advice

C. How to adjust travel dates                                     D. Protect your luggage

Question 21. Which one of these is NOT advisable according to the passage?

A. Research your destination                                      B. Always bring identification

C. Apply for visas if necessary                                   D. Save money by cutting out dinner

Question 22. According to the passage, your luggage should be ___________.

A. stored in a safe place                                              B. tagged in case of being lost

C. packed with your passport                                     D. painted a bright colour

Question 23. The underlined word ‘it’ refers to your ___________.

A. identification                      B. luggage                   C. passport                  D. flight

Question 24. It can be inferred from the passage that ___________.

A. travelling may cost more in peak season                B.  you must always take cash with you

C. larger lunches cost more than smaller ones            D.  you can’t get back your lost luggage overseas

ANSWER KEYS:

1.B

2.A

3.A

4.B

5.C

6.D

7.C

8.A

9.C

10.B

11.B

12.D

13.A

14.D

15.C

16.D

17.C

18.B

19.A

20.B

21.D

22.B

23.C

24.A

25.A

26.C

27.A

28.C

29.B

30.D

31.D

32.B

33. John has just been released by the police.

34. They were speaking too softly for me to hear. / so softly that I couldn’t hear them.

35. It took us 5 hours to get to London.

36. It takes me 20 minutes to get to work.

37. This work must be finished by Monday.

38. I wish I had taken my doctor’s advice.

39. The bread isn’t fresh enough to eat.

40. Whose bag is this? / is this bag?

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.  A. versatile                         B. slice                        C. sprinkle                   D. combine

2.  A. sprinkle                          B. drain                       C. tender                     D. garnish

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.  A. assure                            B. pressure                              C. figure                      D. leisure

4.  A. concentration                B. favorable                C. adolescence            D. relaxation

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5.  David ________ a seat on the evening flight to Ho Chi Minh City.

A. travelled                             B. paid                        C. booked                   D. made

6.  In Con Dao, there are green _______ of forests and fresh meadows and the houses with red roofs, which forms the picture of nature with bright colours.

 A. lands                      B. regions                    C. wilderness              D. stretches

7.  A __________ is usually necessary when you travel overseas.

A. passport                              B. driving license        C. birth certificate       D. degree

8.  Our plane arrives in Hanoi at _________ two o’clock in ______ afternoon.

A. Ø – the                    B. the – the                              C. a – a                         D. the – an

9.  They are going to spend their holiday ____________ rural French.

A. relaxing                              B. exploring                C. reserving                 D. searching

10.       In 1990, due to the change of the economic situation, Dong Ho paintings were difficult to sell and many quit their job.

A. craftsmen         B. crafts          C. craftsmanship         D. craft unions

11. Cua Lo Beach is also famous for its beautiful islands such as Lan Chau and Song Ngu, which protect it from heavy storms and strong winds ____ from the East Sea.

A. to come                              B. to come in               C. coming       D. coming in

12. There was a long queue at the ________ and customers were getting impatient.

A. stop over                            B. take-off                  C. departure longue          D. check-out

13. Excuse me, how much is a ____________ to New York?

A. ticket return    B. returning ticket C. return ticket  D. ticket returning

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14.  Chinese Painting became popularly around 581 AD since more and more  people began to appeciate its beauty.                           

                                       A            B                                    C                                                           D

15.   In order that promote the development of the craft village, more support from local authorities is needed.

               A                                                      B                                           C                                      D

16. He said that he will pick me up at 8 am the following day.

                   A       B                        C                      D

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17.         – “____________________”      “Yes, I like it”

A. Did you enjoy your holiday?         C. What was the weather like there?

A. How was the wave?                                   D. How was the beach?

18.  – “Could you do me a favor, please?

  -”___________________________”

A. Let me help you                              C. No, thanks. I’m fine.

B. Sure. What can I do for you?          D. Yes, go ahead!

ANSWER KEYS

1.C

2.A

3.A

4.B

5.C

6.D

7.A

8.A

9.B

10.A

11.D

12.D

13.C

14.B

15.A

16.B

17.A

18.B

19.D

20.C

21.D

22.A

23.B

24.C

25.A

26.D

27.C

28.D

29.B

30.A

31.B

32.A

33. It took me a long time to get used to living in the country.

34. My school isn’t far from my home, so I go to school on foot every day.

35. I wish my sister improved her English speaking.

36. Dried candied fruit is only eaten by Vietnamese people at Tet.

37. I wish my sister improved her English speaking

38. If I was/were good at English, I could become a tour guide.

39. “I will hold an event about the skin care next month”, Mary said.

40. She was given the book “The fault in our stars” as a birthday gift.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Thái Phiên. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Lê Chân
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Tràng Cát

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button