Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Trương Công Định

Dưới đây là Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Trương Công Định đã được Quà Yêu Thương biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS TRƯƠNG CÔNG ĐỊNH

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. angle               B. capable       C. ancient                    D. danger

Question 2: A. goose              B. horse           C. oases                       D. crisis

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. admirable        B. television    C. advantageous         D. vegetable

Question 4: A. eschar             B. escape         C. eschew                   D. escheat

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

Question 5: My computer doesn’t work. I think that it is broke.

                                 A           B                        C                 D

Question 6. Everybody I know like to eat chocolates and ice-cream.

                                          A              B              C                    D

Question 7. The teacher is telling the pupils what to use the new equipment.

                         A             B                                 C                               D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 8: I telephoned the station to make________of the time of the train.

A. sure                         B. true                                     C. real                         D. right

Question 9: Several people were hurt in the accident but only one________to hospital.

A. was taken               B. was taking              C. has taken                D. has been taking

Question 10: Mr. John will be leaving________Son La on Sunday.

A. in                            B. at                            C. from                        D. for

 Question 11: The policeman explained to us________to get to the airport.

A. how                        B. how can we            C. how can                  D. how we can

Question 12: He________his grandparents every Sunday.

A. has visited              B. visits                       C. is visiting                D. was visiting

Question 13: The college got some money by selling one of its________old pictures.

A. useful                                 B. usual                       C. valuable                  D. helpful

Question 14: He________in the cafe when she came.

A. sat                          B. has sat                     C. has been sitting      D. was sitting

Question 15: ________you let me take a photograph of you?

A. Will                                   B. Shall                       C. May                        D. Must

Question 16: All of us were________that he came first. He hasn’t been working hard so far.

A. surprising                B. to surprise               C. surprised                 D. to be surprised

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

Question 17: Today, there is going to be a good film on at the cinema, Mary suggests that her friend –Jane and she should watch it.

-Mary. “ why don’t we go to the cinema now”?

– Jane: “_____________”

A. will you join us?     B. yes, lets!                 C. I’d like it                D. what play is it?

Question 18: Hary was busy repainting his room. Lucy helped him a lot. Then, he thanked for her help.

Hary: “Thanks for your help.Judy.”

Judy: “_______________.”

A. With all my heart   B. Never remind me   C. it’s my pleasure          D. wish you

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19: Old buildings should be razed to make space for new and modern ones.

A. renovated   B. demolished C. remodeled  D. built

Câu 20: This special offer is exclusive to readers of this magazine.

A. presentable B. rewarding   C. attractive    D. limited

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21: An employer must be very careful in dealing with subordinates and documenting their files in order to avoid complaints.

A. bosses         B. coordinators           C. outside help            D. employees

Câu 22: My friend and his soccer coach are incompatible. They are always arguing.

A. too different to work together       B. almost exactly the same type

C. really disliking each other  D. getting on very well

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Have you ever stopped (23)……… why people give each (24)……….. eggs at Easter ? – The Christian festival of  Easter celebrates the return of Christ from the dead, but the festival is actually name (25)……….. the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (26)……….. In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (27)……… and that a new life was about to begin.

Question 23

A.

to wonder

B.

wondering

C.

wonder

D.

wander

Question 24

A.

else

B.

person

C.

others

D.

other

Question 25

A.

for

B.

about

C.

after

D.

with

Question 26

A.

goes

B.

sets

C.

rises

D.

raises

Question 27

A.

finish

B.

conclusion

C.

up

D.

over

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

During the teenage years, many young people can at times be difficult  to talk to . They often seem  to dislike being questioned. They may seem unwilling to  talk about their work in school. This is a normal development at this age , though it can be very hard for parents to understand. It is part of becoming independent of teenagers trying to be adult while they are still growing up . Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them .

      Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plant but should not push them to talk if they don’t want to . Parents should  also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol, or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behaviour which may be connected with these and get help if necessarry.

Question 28.This  passage is taken from a

A. handbook for parents                                 B. school timetable

C. teenage magazine.                                      C. book for children

Question 29. Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to.

A. because most teenagers dislike being questioned.

B. because teenagers don’t  want  to talk to other people.

C. because teenagers think adults are not honest

D. because most teenagers hate adults.

Question 30. When can you expect young people to be more talkative than usual.

A. When people talk to them because they are really interested and not just checking on them.

B. When adults give them a lot money to spend.

C. When   adults talk to them about something other than their work in school.

D. When adults talk to them about sex, alcohol and drugs.

Question 31. Some teenagers experiment with drinking bad smoking because

A. cigarettes and alcohol are available everywhere.

B. cigarettes and alcohol are cheap

C. women like smoking and drinking men

D. they regard them as a mark of eduthood

Question 32. The word BEHAVIOUR in the passage most nearly means

A. feeling                                B. manners       C. activities                            D. reaction.

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

Question 33: David has read a lot of books, however, he cannot find a good solution.

=>……………………………………………………………………………………………… Question 34: People all over the country have helped the poor people in the flood region.

=> ………………………………………………………………………………………………

Question 35: Bill and Peter are not old enough to ride motor-cycles.

=>……………………………………………………………………………………………… Question 36: Jack is stopped by the police because he passes the speed limit.

=> ………………………………………………………………………………………………

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

Question 37: I don’t think he is strong. He can’t lift the box.(Enough)

=>……………………………………………………………………………………………………

Question 38: I am very buzy.  I can’t go with you (if )

=> ………………………………………………………………………………………………

Question 39: His house is big. It is not very far from here.(Which)

=>………………………………………………………………………………………………       

Question 40: The man is a famous actor. You met him at the party last night. (whom)

……………………………………………………………………………………………….

ANSWER KEYS

1. A

2C

3. C

4. A

5. D

6. B

7. C

8. A

9. A

10. D

11. A

12.B

13.C

14. D

15. A

16.C

17.B

18. C

19. B

20. D

21. A

22.D

23.A

24.D

25.C

26. D

27. D

28. A

29. A

30. A

31D

32. B

Question 33: => Although David has read a lot of books, he cannot find a good solution 

Question 34: => The poor people in the flood region have been helped by people all over the country.     

Question 35=> Bill and Peter are not old enough to ride motor-cycles.

Question 36: => If Jack didn’t pass the speed limit, he wouldn’t be stopped by the police.

Question 37: => He is not strong enough to lift this box

Question 38: => If I were free, I would go with you

Question 39: =>His house which is not far from here is big

Question 40:  The man, whom you met at the party last night, is a famous actor.

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. volcano

B. make

C. tidal

D. crazy

2. A. visited

B. looked

C. needed

D. persuaded

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. exchange

B. invite

C. economic

D. embroider

4. A. intermediate

B. documentary

C. reputation

D. communicate

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. The students laughed happy when they saw the monkeys eating bananas.

                                      A           B                       C          D

6. The information I got from the assistant was such confusing that I didn’t know what  to do.    

     A                                                                      B                      C                                D

7. Have you ever considered work as a teacher after graduating from university?

                        A                       B    C                                D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. The_________growth rate of Vietnam reached about 8.0% in 2007.

A. economics                          B. economically               C. economical            D. economy

9. I came ………………an old friend while I was walking along the street.

A. across

       B. into

           C. over

    D. for

10. Sarah has to stay in bed for a few days _________ she is sick.

A. because                               B. and                               C. but                            D. although

11. Mathew studied Physics _________ England from 2002 to 2006.

A. at                                        B. about                             C. in                         D. on

12. .   His house looks very large and beautiful. It is _________house.

A. a sevenroom                      B. a seven-rooms         C. seven room             D. seven rooms

13. It’s very late. We suggest _________ a taxi to get to the airport.

A. catch                                   B. catching                  C. to catch                   D. caught

14. Environmental _________ is a serious problem facing mankind today.

A. pollute        B. polluted      C. pollution                        D. polluting

15. Your brother passed the final exam, _________?

A. does he       B. doesn’t he   C. did he         D. didn’t he

16. Jennifer Aniston, _________ is perhaps best known for her role in “Friends”, has also appeared in several major films.

A. that             B. who            C. whom         D. which

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Daughter: “Dad! I have just won the first prize in the Olympic English Contest.”

Father: “__________________”

A. Congratulations!                B. That’s a good idea.

C. Thank you.                         D. I’d love to.

18. Peter: “Don’t fail to send your parents my regards.”

Susan: “_____.”

A. You’re welcome.                B. Thanks, I will.

C. Good ideas, thanks                        D. It’s my pleasure.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. He was asked to account for his presence at the scene of crime.

A.   complain              B. exchange                C.   explain                             D. arrange

20. The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.

A.   effects                  B. symptoms                C.   hints                                 Ddemonstration

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country.

A.   soak                                  B. permanent               C. complicated                        D. guess

22. She was happy that she could get in touch with a lot of her old friends when she went abroad to study.

A. lose contact with                                                    B. lose control of                   

C. put in charge of                                                      D. make room for

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Electricity is the most common form of energy used today. (1) _________ the modern world, (2) _________ is instantly available at the touch of a switch. Electricity has numerous uses. The most common use of electricity is to provide artificial lighting. In factories, electricity is used to (3) _________ the electric motor of machines. In offices, electricity is used to light up (4) _________ workplace. It is also used to operate air-conditioners, computers (5) _________ many other machines.

23. A. In

B. Round

C. During

D. From

24. A. Gas

B. water

C. electricity

D. coal

25. A. Driven

B. drive

C. driving

D. drove

26. A. A

B. any

C. the

D. many

27. A. But

B. so

C. because

D. and

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Smoking causes lung cancer, which is the number one cancer among men. Ninety percent of the people who get lung cancer die. Smoking is also the leading cause of mouth cancer, tongue cancer, and throat cancer. Many smokers have heart disease and pneumonia. Smoking causes one million early deaths in the world every year.

            Smokers not only harm themselves but also harm others. Smokers breathe smoke out into the air. They breathe it out on their children and their wives or husbands. Children whose parents smoke have more breathing and lung problems than other children. Women who are married to smokers are more likely to have lung cancer than those married to non-smokers.

ANSWER KEYS

1. C

2. B

3. C

4. D

5. B

6. B

7. B

8. B

9. A

10. A

11. C

12. A

13. B

14. C

15. D

16. B

17. A

18. B

19. C

20. C

21. B

22. A

23. A

24. C

25. B

26. C

27. D

28. C

29. D

30. C

31. B

32. B

33. Peter asked me if / whether I could speak English.

34. Unless it rains, we will go to the cinema this evening.

35. You will be made to pay a fine if they catch you smoking. /

      You will be fined if they catch you smoking.

36. You can use this computer, can’t you?

37. Have you finished the book which I lent you two weeks ago

38. I wish we had/ could have a computer.

39. In spite of not speaking Dutch, Bob decided to settle in Amsterdam.

      In spite of the fact that Bob didn’t speak Dutch, He decided to settle in Amsterdam

40. The house was too badly damaged in the fire to be repaired

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. lived                   B. liked            C. watched     D. washed

2. A.    when               B. who                        C. where         D. what

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. baby       B. novel           C. people         D. remind

4. A. learner                            B. teacher                    C. enjoy                      D. doctor

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. His mother is very proud of him, doesn’t she?

      A                                    B               C       D

6. The man whom robbed you has been arrested.

      A              B                   C                      D

7. Miss Hoa stopped to type  the letter when she saw me coming.

                                      A.        B.                                  C.    D.

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. Mrs. Brown forgot her raincoat……she got wet.

A. so                            B. however                  C. because                   D. if

9. Peter is short. He’s not…………… to be a policeman.

A. so tall                      B. tall enough C. quite tall                 D. enough tall

10. Jupiter spins faster than……planet.

A. any                         B. any another             C. any others   D. any other

11. The core of the moon is much smaller, in relation to its size of the planets.

A. those                       B. than those   C. ones                        D. than are those

12. …….the stove when you have finished cooking.

A. Put off                    B. Put out                    C. Put              D. Put up with

13. Coal……very widely as a source of energy until the 19th century.

A. not used                 B. did not use             C. not using                 D. was not used

14. She arranged…….her friends in the afternoon as the weather was fne.

A. meeting                  B. to be meeting          C. to have met                         D, to meet

15. 1 object…….the proposal to restrict the use of cars in the city.

A. at                            B. with                        C. for                           D. to

16. …………. is a festival which is celebrated  in late March or early April in Israel and by all Jewish people.

A. Christmas           B. Passover                     C. Easter                                 D. Thanksgiving

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. John offered his mother a nice gift on her birthday.
John’s mother: Thank you very much for your gift! How wonderful it is! John:  ______

A. Never mind!                                   B. I’m happy you like it.
C. That’s right.                                    D. Of course.

18. William is talking to Jennie about his headache.
William: Oh, dear. The pain in my head is killing me. Jennie:  ________

A. How do you do?                B. What can I do for you now?
C. Don’t mention it.                D. I’m sorry. I can’t.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. I’ll take the new job whose salary is fantastic.

 A.   reasonable            B.   acceptable            C.  pretty  high            Dwonderful

20. Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.

A.   Artifacts               B.   Pottery                             C.   Rugs                     DTextiles

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. When being interviewed, You should focus on what the interviewer is saying or asking you.

A. to pay no attention to                     B. be interested in

C. be related                           D. express interested in

22. They’ve always encouraged me in everything I’ve wanted to do.

A. unpardoned                                    B. misconstrue           

C. discouraged                                    D. impaired

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

When you visit London, one of the first things you will see is Big Ben, the famous clock which can be heard all over the world on the BBC. If the Houses of Parliament hadn’t burned (14)……in 1834, the great clock would never have been erected. Big Ben takes its (15)……from Sir Benjamin Hall who was responsible for the making of the clock when the new Houses of Parliament were being built. It is not only of immense size. but is extremely accurate as well. Officials from Greenwich Observatory have the clock checked (18)……a day. On the BBC, you can hear the clock when it is actually striking because microphones (19)…….to the clock tower. Big Ben has rarely gone  wrong. Once, however, it failed to give the correct time. A painter (21)……had been working on the tower hung a pot of paint on one of the hands and slowed it down.

ANSWER KEYS

1. A

2. B

3. D

4. C

5. C

6. B

7. A

8. A

9. B

10. D

11. B

12. B

13. D

14. D

15. D

16. B

17. B

18. B

19. D

20. C

21. A

22. C

23. C

24. B

25. D

26. B

27. A

28. B

29. A

30. C

31. B

32. A

33. My brother said that he wanted to be a pilot.

34. Because the weather was bad, many trees died.

35. If I had the key, I could / would get into the house.

36. Life on another planet might be found

37. Although his life was hard, he studied very well.

38. The weather was terrible, So we couldn’t go to the beach

39. The book which he bought at the bookstore is very expensive.

40. Do you like orange juice or apple juice?

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. runs

     B. stands

  C. sleeps

   D. sprays

2. A. enjoyed

     B. walked

  C. watched

D. practiced

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. money                            B. student                               C. music                      D. enjoy

4. A. nation                             B. mention                              C. federation               D. option

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. You have read this interesting article on the website, have you?

                      A                 B                  C                             D           

6. Jeans cloth made completely from cotton in the eighteenth century.

                        A            B                  C                     D

7. My sister enjoys listening to music and dance with her friends.

                                    A           B                            C               D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. I am not in a hurry. I don’t mind…..

A. waiting                   B. wait                        C. to wait                    D. to waiting

9. I wish Ann ……… here. She will be able to help us.

A. were                       B. weren’t        C. is                            D. wasn’t

10.  Relax for some minutes and you’ll feel more ………

A. comfort                  B. uncomfortable       C comfortable              D. comfortably

11. We ……………….close friends since we were in grade 6.

A. have been               B. will be                     C. were                        D. are

12. We were too tired …………………. doing the washing up after the meal.

A. out                          B. over                        C. of                            D. on

13.  Thanh and Nga are going to Australia…………learn English.

A. so as to                   B. so that                     C. so as                        D. in order that

14. I was tired, _______ I went to bed early last night.

A. however                 B. although                 C. because                   D. so

15. The children enjoy ______ to the zoo.

A. taking         B. to play                    C. being taken          D. took

16. Nam is a student. He always goes to ______ school at 6.30 in the morning.

A. a                             B. an                            C. the                          D. ∅

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Jane invites Mary to go to the cinema.

            Jane:   “Would you like to go to the cinema with me this weekend?”

            Mary: “ _____________.”

A. Yes, I’d love to.                             B. Yes, I do                      

C. I agree with you                                         D. Yes, it is

18. Mr. Smith is have lunch  a restaurant.

            Mr. Smith:    “ Could you bring me some water?”

   Waiter:”_________”

   A. No,  I don’t                                             B. I don’t wait                         

   C. Certainly, sir                                            D. No, thanks.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Ralph Nader was the most prominent leader of the U.S consumer protection movement.

A.   casual                               B.   significant            C.   promiscuous         Daggressive

20. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.

A.   record                               B.   shine                                 C.   categorize             Ddiversify

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. During the five- decade history the Asian Games have been advancing in all aspects.

A.  holding  at             B.  holding  back        C.  holding  to             Dholding by

22. The distinction between schooling and education implied by this remark is important.

A.   explicit                 B.   implicit                 C.   obscure                 Dodd

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Mr. Brown and some volunteer conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready  (23)___________ the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided  (24)___________ three groups.

After listening to Mr. Brown’s Group should check the sand, and group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and they will be (25)__________ by Mr. Brown. He will take the bags to the garbage dump. Each member will be given a map to find the right place. They won’t (26)__________  the picnic lunch provided by Mrs. Smith until the whose area is clean. They are all eager to work hard so as to refresh this  (27)__________ Area.

23. A. make                 B. making                         C. to make              D. made

24. A. in                      B. into                             C. on                       D. to

25. A. collected           B. chosen                         C. selected             D. elected

26. A. eat                   B.have                               C.do                       D. cook

27. A. spoil                  B. spoils                           C. spoiling              D. spoiled

ANSWER KEYS

1. C

2. A

3. D

4. C

5. D

6. A

7. C

8. A

9. A

10. C

11. A

12. C

13. A

14. D

15. A

16. D

17. A

18. C

19. B

20. C

21. B

22. A

23. C

24. B

25. A

26. A

27. C

28. C

29. A

30. B

31. C

32. D

33.She said that she wanted to send her son to a university in the UK.

34. Students should be educated to preserve traditional values by teachers.

35.She wishes she knew how to get access to the Internet. 

36. I haven’t seen Peter since he attended the school meeting 

37.The poem which he read to us yesterday has been translated into several languages.

38. If Mr. Ba were not too old,  he could continue the work

39. In spite of its appearance, the new restaurant doesn’t appear to attract much business.

40. The sea was too rough for the children to go swimming.

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. achieved             B. advanced                C. required                  D. replied

2. A. explanation         B. experience              C. existence                 D. exciting

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. imperial              B. simplicity                C. magnificence          D. stimulating

4. A. destination         B. derivative               C. affordable               D. ingredient

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Pressure _____________children to get into top schools has reached a crisis point.

A. at                                        B. under                      C. on                           D. with

6. Perhaps what you’re reading or hearing is boring, which makes it hard to _____________ on the book or the conversation.

A. concentrate             B. rely                         C. depend                   D. notice

7. A great way to improve_____________ skills is to keep trying new things.

A. reason                                 B. reasoned                 C. reasoning                D. reasons

8. As children move toward_____________, they are less likely to ask for advice.

A. dependent                          B. dependence            C. independent           D. independence

9. Taking good notes _____________ students to evaluate, organize and summarize information.

A. requests                              B. requires                   C. allows                     D. offers

10. Susan needs someone to show her how to_____________ her anxiety and depression.

A. emphathise             B. try                           C. succeed                   D. manage

11. Mi asked what information she _____________that assignment.

A. needs to be done                B. needed doing         C. need to do              D. needed to do

12. My teacher told me that I ________ attend the match course for the higher level programme that I ________ for.

A. can’t-apply             B. couldn’t –apply      C. can’t-applied          D. couldn’t-had applied

13. My parents asked me to find out  it gave you so much trouble.

A. what                                   B. which                      C. why                        D. where

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

14. Julie failed her driving test because she hasn’t practised enough.

                 A                 B                C                      D

15. I don’t mind a little inconvenient but this is impossible.

                A                          B             C                     D

 

16. The doctor called this morning while you slept.

                            A            B             C              D

ANSWER KEYS

1. B

2. A

3. D

4. A

5. C

6. A

7. C

8. D

9. B

10. B

11. D

12. D

13. C

14. D

15. B

16. D

17. B

18. A

19. D

20. A

21. B

22. C

23. A

24. B

25. A

26. B

27. A

28. B

29. C

30. B

31. A

32. C

33. How long is it since you started the project?

34. The church where their wedding will be held is lovely.

35. My father doesn’t play football anymore.

36. I was given a present on my last birthday by Jane.

37. We want to know how many people there are in our school.

38. This shirt is so dirty that I cannot wear it.

39. I am used to getting up early in the morning.

40. Would you mind giving me a hand?

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Trương Công Định. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Minh Thành
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Cát Lâm

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button