Giáo dụcLớp 9

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Thị Sáu

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Thị Sáu đã được Quà Yêu Thương biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề ôn thi vào lớp 10 phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS VÕ THỊ SÁU

1. Đề số 1

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. charity                B. teacher                    C. Christmas            D. children

2. A. history                B. disaster                   C. extensive             D. beside

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. damage               B. destroy                   C. erupt                       D. describe

4. A. family                 B. practical                  C. conclusion              D. uniform

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. The house painted more than three years ago, but I’m not going to have it done again for a while.

A. painted                   B. three years ago                   C. going to                  D. it

6. If the question were not so difficult, I will be able to answer it.

A. the                          B. so                                        C. will be                     D. it

7. If I were you, I didn’t buy that old building.

A. were                       B. didn’t                                  C. buy                                     D. old building

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. The problem…….never happened.

A. that I expected it                                        B. who I had expected

C. I had expected it                                        D. I had expected

9. How long is it since vou…….smoking?

A. gave in                    B. gave out                  C. gave away              D. gave up

10. We…….go fishing with him when we……in the village.

A. used to – lived                                            B. are used to – lived 

C. used to – live                                               D. get used to – lived

11. I suggested……for a walk. We had a lot of free time.

A. go                           B. to go                       C. going                      D. being gone

12. I remember……him somewhere.

A. seeing                     B. see                          C. to be seen               D. saw

13. I……in heavy traffic every day.

A. used to drive                                              B. am used to driving

C. get used to drive                                        D. used to driving

14. This is the only one of the novels published recently……translated in English.

A. that has ever been                                      B. which has ever

C. that have ever been                                    D. has ever been

15. Tom hasn’t got a ticket. If he……, he…….

A. have – will get in                                        B. had – can get in

C. had – could get in                                       D. have – could get in

16. It is 10 years……we first met together.

A. after                        B. while                       C. when                       D. since

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17 . – Uncle Tom: “ Remember to give my best regards to your parents, Bob.”

– Bob: “                       ”

A. That’s very kind of you to say so.             B. That was at least I could do.

C. Sure, I will.                                                D. Yes, let’s.

18. Liz is asking Andrew about the seat.

Liz: ” Do you mind if I sit here? ”      Andrew: “Not at all._________ “

A.  Be my guest.                                             B. I’d be glad to.

C. Fire away, I’m all ears.                   D. Now you’re taking.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. GCSE are not compulsory, but they are the most common qualifications taken by students.

A. required                 B. Applied                   C. fulfilled                  D. specialized

20. I received housing benefit when I was unemployed.

A. out of order            B. out of fashion         C. out of work             D. out of practice

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. His rude comments made other Facebookers very angry.

A. pleasant                  B. Honest                    C. polite                                              D. kind

22. And we can even learn foreign languages on computers.

A. known        B. native              C. natural                            D. expected

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

There have been concerns about health problem in the area recently as the last reported to cause the pollution. To stay from worries, we decided (23)     ______a health check with the local doctor. We phoned to make an (24)________at 9 o’clock the next morning, the doctor welcomed us (25)_____ the door with a lovely smile. After (26) ___ necessary forms, we were given different tests. All the tests were done very quickly with the net of modern (27)_____ . As she did the checks, the doctor said that a lot of people were worried about air pollution and came to help for health checks like us.

23. A. have                  B. to have                    C. having                     D. had

24. A. arrange             B. arranging                C. arranged                 D. arrangement

25. A. at                      B. in                            C. of                            D. on

26. A. fill                     B. filled                       C. filling                      D. to fill

27. A. tools                 B. equipment               C. work                       D. materials

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Charlie Chaplin was an English actor, director, producer, and a composer. He is known as the most creative person of the silent-film era. Charlie Chaplin’s portrayal of the tramp won the hearts of people all over the world. Charlie was born in London on the 16th of April, 1889. He spent his childhood in Poverty and hardship. In 1910 he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He created his world-famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during his career. He also composed background music for most of his films. In 1972 Chaplin received an Honorary Academy Award for ‘ the incalculable effect he has had in making motion pictures the art form of this century’. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland.

28. In 1910 he began to perform pantomime in __________________.

           A. the US                  B. London                C. Switzerland               D. England

29. When did he start appearing in films?

           A. in 1910                 B. in 1914                C. in 1972                      D. in 1977

30. Charlie Chaplin is very famous for _______________.

           A. his state performance                  B. his background music

           C. his character “the Tramp”           D. his composing background music

31. Which of the following is not true?

           A. Charlie Chaplin was an English artist        B. He played classical music

          C. Charlie Chaplin died at the age of 88          D. He received an award in 1972.

32. The word “carrer” is the closest meaning to ________________

           A. pantomime          B. play                      C. life                          D. life-work

B. WRITING (2.0 points)

X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

33. He could not afford to buy the car.

      The car………………………………………………

34. “Why don’t you put your lugtiage under the seat?” he asked me.

      He suggested………………………………………

35. Although he had a good salary, he was unhappy in his job.

     In spite……………………………………………….

36. I advise you to put your money in the bank.

      You’d…………………………………………………

XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. That is the forest. They are living and working in the forest. (where)

……………………………………………………

38. The weather is not fine. We won’t take photographs.

(If) ……………………………………………………

39. She went to bed early. She was tired last night. (because)

……………………………………………………

40. She is an active girl. Everyone dislikes her. (though)

……………………………………………………

ANSWER KEYS

1. C

2.B

3. A

4. C

5. A

6. C

7. B

8. D

9. D

10. A

11. C

12. A

13. B

14. A

15. C

16.D

17.C

18. A

19. A

20. C

21. C

22. B

23. B

24. D

25.A

26. C

27.B

28. A

29. B

30. C

31. B

32. D

33. The car was too expensive for him.

(or) The car was so expensive that he couldn’t afford / buy it.

34. He suggested that I should put my luggage under the seat.

35. In spite of his good salary, he was unhappy in his job.

36. You’d better put your money in the bank.

37. That is the forest where They are living and working

38. If The weather were fine. We would take photographs.

39. She went to bed early because she was tired last night.

40. Though she is an active girl, everyone dislikes her.

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. necessary            B. celebrated               C. special                                 D. receive

2. A. bone                   B. only                        C. lonely                                  D. son

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. follow                 B. exist                                   C. really                                   D. borrow

4. A. wander               B. helmet                                 C. access                                 D. about

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. If there is no water, there would be no life on the earth.

A. is                 B. be                                        C. on                                       D. the

6. We are looking forward  to spend our summer vacation  in the country.

A. are              B. to spend                              C. summer vacation    D. in

7. There are so much chickens in the garden that I can’t count them all.

A. so much                  B. chickens                              C. in the garden          D. count them all

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. My class are lucky……a chance to visit the capital.

A. having                    B. to have                    C. to be                                   D. being

9. Would you like……and visit our country Vietnam?

A. come                       B. to come                   C. coming                                D. came

10. I’ve been……a cup to match the one I broke.

A. looking for             B. looking over           C. looking through      D. looking

11. We wish our team……lose this language game.

A. won’t                      B. didn’t                      C. don’t                                   D. doesn’t

12 . Manchester is the……and most beautiful city in England.

A. most clean B. cleaner                    C. more clean              D. cleanest

13. The building at the end of the street……in the early 20th century.

A. is built                    B. will build    C. was built                             D. has been built

14. If you smoke twenty cigarettes a day, you……of lung cancer.

A. died                        B. will die                   C. would die               D. had died

15. Your hair is so long. You’d better have it……tomorrow morning.

A. cut              B. to be cut                 C. to be done              D. to cut

16. Scotland is rich……coal and iron.

A. in                            B. of                            C. about                                  D. on

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Jack: “Would you like to join our volunteer group this summer?”

– Jill: “_______.”

A. I wouldn’t. Thank you.                  B. Yes, I’d love to. Thanks.

C. Do you think I would?                  D. Yes, you’re a good friend

18. Jimmy: “You must have found reading my essay very tiring”. – Kate: “__________.”

A. Not in the least                                           B. At all costs

C. Just in case                                                 D. You are welcome

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. Now, Peter has become accustomed to driving to the left

A. has got used to                                           B. has become upset with

C. has become angry with                   D. all are correct

20. If the world’s tropical forests continue to disappear at their present rate, many animal species will be extinct.

A. die from                 B. die out                    C. die of                      D. die for
VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Each time you turn it on, with appropriate hardware and software, it is capable of doing almost anything you ask.

A. unsuitable   B. unimportant                C. ill-prepared         D. irregular

22. The man understood the lessons very well.

A. ill    B. hardly         C. poorly                     D. wrong

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Every season there are new clothes and new fashions in the shops. Colours and styles keep (23)_________. One season black is the ‘in’ colour, but the next season everyone is wearing orange or pink or grey. The length of women’s skirts goes up and down from year to year. A shirt (24) _____ you once thought was very trendy can look (25)____old-fashioned a few years later. And your father’s shirts, you always thought were very conservative and traditional, can suddenly become (26)____. Keeping up with the fashions can be very expensive. So one way to save money is never to throw your old clothes out. If you wait long enough, the clothes are out of fashion today will be (27)_____ in fashion tomorrow. Yesterday’s clothes are tomorrow’s new fashions.

23: A. to change         B. changed                  C . changing                D. change

24: A. whom               B. that                         C. what                       D. who

25: A. stranger            B. strangeness             C. strange                    D. strangely

26: A. outdated          B. old                          C. useless                    D. stylish

27: A. out                    B. away                       C. back                        D. up

ANSWER KEYS

1.C

2. B

3. B

4. D

5. A

6. B

7. A

8. B

9.B

10. A

11.B

12.D

13. C

14. B

15. A

16.A

17.B

18. A

19. A

20. B

21. A

22. C

23. C

24.B

25.D

26.C

27. C

28. A

29.C

30. B

31. C

32. A

33. Despite his inexperience, he got the job.

34. Unless you are a student, you can,t get special reduced prices

35. This restaurant is the most expensive.

36. Jim was the worst player on the field.

37 My sister is too young to ride a bicycle.

38. Dad was telling a story when there was a knock at the door.

39. This video has sold over a million copies already.

40. I felt sleepy because I had been sitting in front of the computer all evening.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. charge                 B. champagne             C. exchange                D. champion

2. A. ethnic                 B. think                       C. gather                     D. earth

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. attendance          B. interesting   C. department                         D. apprentice

4. A. several    B. particular    C. construction                        D. eruption

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. Because of the light, the city seemed to be differently from the way I had remembered it.

A. Because of                         B. differently              C. from            D. had remembered it

6. I want to do it on myself because other people make me nervous.

A. want                                   B. on myself                C. other           D. nervous

7. Her parents don’t allow her go out  in the evening.

A. Her                                     B. don’t                                   C. go out         D. in

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. It is raining very hard. I wish I……a raincoat.

A. bad had                  B. will have                 C. am having               D. had

9. Her aunt suggests that she……harder on her examination.

A. worked                   B. should work           C. would work                        D. works

10. The bridge……recently.

A. is built                    B. is being built           C. has been built                     D. has built

11. Her father has promised……her a new pairs of shoes before Christmas

A. buy                         B. to buy                     C. buying                                D. buys

12. Would you…….the gas when the kettle boils?

A. turn in                     B. turn down               C. keep on                  D. keep up

13. Let’s go into the room……we’ll be protected from the strong winds.

A. which                     B. that                                     C. who                        D. where

14. If he had known the new words, he…….the passage.

A. would understand                          B. understood

C. had understood                                          D. could have understood

15. They are tired……they stayed up late watching football last night.

A. if                             B. while                       C. because                               D. although

16. My sister is getting married……a singer.

A. for              B. with                        C. on                                       D. to

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. -“ Would you mind lending me you bike?” – “ ……”

A. Yes. Here it is                                B. Not at all

C. Great                                              D. Yes, let’s

18. Havy: “Thanks for your help, Judy.”  Judy: “……..”

A. With all my heart                           B. Never remind me

C. It’s my pleasure                              D. Wish you

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. He did not particularly want to play any competitive sport.

A. use up                    B. do with                   C. take up                                D. go on

20. The small white flowers are my favorite. They give off a wonderful honey smell that scents the entire garden.

A. release                    B. stop                         C. end                                     D. me

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21.  Places of scenic beauty are places where the scenes are interesting and beautiful.

A. incorrect     B. tiresome      C. irrelevant    D. unlucky

22.  Why is computer a miraculous device?

A. ordinary      B. improper     C. false            D. ugly

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Every day, in homes all over the world, people waste huge (23)  __________  of energy and water. Hong Kong is estimated to waste about $ 5 billion worth of energy a year. This is due to their bad habits. (24)  __________ caving lights, air-conditioners and television on when no one is in the room wastes a lot of energy. Using too (25)  __________ water or not fixing dripping taps also contributes to the problem. Most people do not realize that saving energy in the home will actually save them money. If people _______(26) less energy, gas and electricity bills will become lower. Most of the ways we can use to decrease energy consumption in the home are very use, or simple. The most obvious one is turning off household appliances when they are not (27)  __________ equipping our homes with energy-saving bulbs.

23. A. numbers                        B. sums                       C. amounts                  D. qualities

24. A. For example                 B. In addition             C. In contrast              D. On the contrary

25. A. many                            B. much                       C. little                        D. few

26. A. use                                B. using                       C. used                        D. to use

27. A. in                                  B. on                           C. by                           D. at

ANSWER KEYS

1. B

2. C

3. B

4. A

5. B

6. B

7. C

8. D

9. B

10. C

11. B

12. B

13.D

14.D

15. C

16. D

17. B

18.C

19.C

20. A

21. B

22.A

23. C

24.A

25. B

26. A

27. A

28C.

29. D

30. D

31. C

32. B

33. The teacher asked me to sit down.

34. The film was so boring that I fell asleep.

35. She wondered what I was doing.

36. I am used to getting up early in the morning.

37. She is always complaining about public transport.

38. The bus in our city is getting more and more inefficient.

39. Lets go and see/ to see a film tonight .

40. We went on a holiday to Italy last year/ to Italy on a holiday last year.

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.    A. likes                             B. days                        C. lives                        D. listens

2.   A. meat                             B. great                      C. mean                       D. teacher

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. happy                             B. early                       C. allowed                   D. injured

4. A. inspiration                      B. economic               C. situation                  D. material

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. Most students were able of finding good jobs three to six months after graduation.

                 A               B               C                                                          D

6. We were made learning fifty new words every week.

              A       B         C                                         D

7. Suzy had better to change her study habits if she hopes to be admitted to a good university.

      A                    B                                                         C                D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. May I watch the game________ we are having lunch?

A. while                                  B. during                     C. between                  D. just

9. She couldn’t reach the phone because she________ a bath.

A. had                                     B. had been having    

C. was having                         D. is having

10. It is 10 p.m, she________ for nearly four hours.

A. is studying                          B. was studying         

C. studies                                D. has been studying

11. The thing I hate most about________ is the boredom.

A. employ                               B. unemployed           

C. employment                        D. being unemployed

12. In developed countries unemployed people can get________.

A. employment                       B. benefit                   

C. employment benefit           D. unemployment benefit

13. Her________ include swimming and reading.

A. interesting              B. interests                  C. interested                D. interest

14. Ask him________ in. Don’t keep him standing at the door.

A. to come                              B. come                       C. coming                    D. came

15. ________ you work hard, you’ll fail the exam.

A. If                                        B. While                      C. Because                  D. Unless

16. Forests will disappear________ we stop cutting down trees.

A. unless                                 B. if                             C. when                       D. whole

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Teacher: “ Janet, you’ve written a much better essay this time”.

                      Janet: “ ……………………………”

A. Writing? Why?                                           B. Thank you. It’s really encouraging

C.You’re welcome.                                         D. What did you sya? I’m so shy.

18. Ken and Tom are high-school students. They  are discussing where their study group will meet. Select the most suitable response to fill in the blank.

Ken: “ Where is our study group going to meet next weekend?”     Tom: “_____”

A. We are too busy on weekdays.                  B. Why don’t you look at the atlas.

C. The library would be best.                         D. Studying in a group is great fun.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. When you cross the street, be careful and be on the alert for the bus.

A. Look for

 

 

B. watch out for

 

 

C. search for

 

 

 

D. watch for

20. Both Mary and her brother look like her mother.

A. take after                B. take place               C. take away               D. take on

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. As a brilliant and mature student with a rare gift of concentration, Marie harbored the dream of a scientific career which was impossible for a woman at that time.

A. ugly                                    B. dark                                    C. dull                         D. dirty

22.  As a brilliant and mature student with a rare gift of concentration, Marie harbored the dream of a scientific career which was impossible for a woman at that time.

A. important                            B. likely                                   C. unreal                                  D. maybe

ANSWER KEYS

1.A

2.B

3.C

4.D

5. C

6. C

7. B

8. A

9.C

10. D

11.D

12. D

13. B

14. A

15. D

16.A

17.B

18.C

19. B

20. A

21. C

22. B

23.B

24. A

25C.

26.A

27. A

28. D

29. C

30. B

31. A

32. D

33. Peter apologized for breaking the glass.

34. The house is too expensive for us to buy.

35. It is such a dirty restaurant that no one wants to eat there.

36. I suggest that you should ask her yourself.

37. It was such a hot day that he had to cancel the tennis game.

38. You’d better take a sweater in case it gets cold.

39. The television was interrupted in the middle of the game, therefore most of the audiences didn’t know the result of the match.

40. Tom has continued to smoke two packs of cigarettes a day, even though the doctor warned him.

5. Đề số 5

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.

A. ought

B. thought

C. brought

D. though

2.

A. thick

B. think

C. thus

D. thin

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. dormitory          B. category                              C. priority               D. ordinary

4. A. pesticide            B. separate                              C. slavery               D. efficient

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

5. Jason’s professor had him to write his thesis many times before allowing him to present it to the committee.                                A                              B                         C                                           D

6. I think Helen is accustomed to work eight hours a day.

         A              B                            C                         D

7. The more frequent you exercise, the greater physical endurance you will have.

                         A                   B                  C                                                 D

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

8. One of the major causes _________ heart disease is lack of exercise.                                                   

A. for              B. to                            C. of                            D. by

9. On March 27, a lot of firework is _________ off in Danang city.                                                            

A. set               B. gone                        C. placed                     D. burned

10. He _________ an overdose of heroin and died.                                                                                        

A. used to                   B. used                        C. was used to            D. was used

11. Can you give me the _________ for tomato soup?                                                                               

A. formula       B. recipe                      C. order                       D. method

12. I must go to the dentist and _________                                                                                                 

A. get my teeth to take care of                       B. take care of my teeth                                                              

C. my teeth be taken care of                           D. get my teeth taken care of

13. The two cars for sales were in poor condition, so I didn’t buy _________ .                                           

A. either of them                                             B. both of them                                                                                        

C. neither of them                                           D. each of them

14. _________ his financial problem, Mark bought a new motorbike.                                                                     

A. Although    B. Because                  C. Despite                   D. Instead of

15. The first time I noticed something was wrong was _________ I got home.                                         

A. since                       B. when                       C. for               D. until

16. Let’s go to the beach this weekend,  ………… ?

A. shall we                  B. do we                     C. don’t we                 D. will we

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

17. Mary: “I will never go mountaineering again.” – Linda: “Me ______.”

A. so                           B. Either                      C. too                          D. neither

18. Mary: “Thanks a lot for your help.” – John: “______.”

A. My excitement       B. My delight  C. My happiness         D. You are welcome

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. I’ll be back in a minute, Jane. I just want to try out my new tape recorder.

A. resemble                 B. test                          C. arrive                      D. buy

20. It takes me 15 minutes to get ready.

A. to prepare     B. to wake up                        C. to go           D. to get

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. She received a general education in local schools and some scientific training from her father.

A. offered       B. had C. gave                        D. asked

22.  And in 1891, the shy Marie, with very little money to live on, came to Paris to continue her studies at the Sorbonne.

A. many          B. a lot            C. few             D. much

ANSWER KEYS

1. D

2.C

3. C

4. D

5.A

6. C

7. A

8. C

9. A

10. B

11. B

12. D

13. A

14.C

15. B

16. A

17. D

18. D

19. B

20. A

21. C

22. D

23. B

24. A

25.B

26. C

27. D

28. C

29. D

30. A

31. B

32. D

33. A new supermarket has just been opened in our town.

34. If I were not busy/ were free tonight, I would / could go to the party.

35. The man (who(m)) we met this morning is my uncle.

36. Nam asked me if / whether I lived in that flat with my parents.

37. We take you up Da Lat where you can enjoy pure air.

38. If Tim studied hard, he could get better grades.

39. Tuan, who studies the best of us, is very active.

40. People are worried that the oil washed from land will also lead to the death of fish.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Thị Sáu. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Trương Công Định
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Tô Hiệu

Chúc các em học tập tốt!

Đăng bởi: Quà Yêu Thương

Chuyên mục: Lớp 9

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button